Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 12:28

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Engem érdekel. Egy barátnőm Szfváron tanul, és ha meglátogatom, majd ha netezhetnékem lesz, meglátogatom Nyuszyt és protekkal netezek :)
Addigra talán csinál HotSpotot is, és akkor még gép sem kell (notebook project -WiFivel- a finishben)

Üdv!

szomb. márc. 19, 2005 18:47
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Net kávézó, ha az emlékeim nem csalnak.
De szerinted ez 2nkön kívül kit mozgat még? :D :D :D
mind1, több hsz lesz az OFF-ban :)

szomb. márc. 19, 2005 18:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na akkor úgy kérdezem, hogy milyen bóóóttya van a nyuszynak?

szomb. márc. 19, 2005 17:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nemtom, csak annyit, h a Hosszúséta téren van valahol, meg hogy a Fregatt is ott van, és nekem ezért a 2 dolog közel van egymáshoz :)

szomb. márc. 19, 2005 17:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát oda talán éppen csak... :) De milyen bót van ottan? A Fregatt mellett a vízügy van, vele szembe meg a kamara.

szomb. márc. 19, 2005 17:31
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Hát sajna innen a Széchenyiről nem látok el odáig... :lol:

Asszem a Fregattnál van boltja vagy mi (milyen utca az?.....jah, Hosszúsétatér)
oda sem látsz el? :)

szomb. márc. 19, 2005 17:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát sajna innen a Széchenyiről nem látok el odáig... :lol:

szomb. márc. 19, 2005 17:20
platina tag

Hozzászólás 
OFF (jah, ott vagyunk), akkor ON vagy nemtom:
Az imént asszem láttam Nyuszy-t a verdájával Fehérváron a Palotai úton :D
gondolom sokakat érdekel... :)

szomb. márc. 19, 2005 17:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Személyes tapasztalat, hogy létezik ilyesfajta titulus, hogy "virtuális járőr".
A Ubisoft Gameloft-jának van egy ilyen részlege, akik a játékaik feketén való terjesztésének a megakadályozásáért felelnek. Részleteket is szeretnél tudni? :wink:

szomb. márc. 19, 2005 17:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
szóval lehet dolgozni de ingyen... marha jó...
Bár erről nekem nem a virtuális járőr titulus ugrik be először...

szomb. márc. 19, 2005 17:09
Hozzászólás 
ja vagy úgy szóval ezek a pozíciók már elkeltek....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég szomb. márc. 19, 2005 17:10-kor.

szomb. márc. 19, 2005 17:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
szerintetek volna olyan intézmény aki adna olyan munkát (amiért persze fizetne rendesen) hogy az lenne az ipse feladata hogy barangoljon a neten és ha fekete cuccra bukkan akkor jelentsen? egyfajta virtuális járőr vagy mi a fene
1. Volna. (illetve van is)
2. Nem adna... Megfizetik jól az embereiket.

Több van belőlük, mint gondolnád... Attól tartok, erről a melóról lekéstél... :)

szomb. márc. 19, 2005 17:07
Hozzászólás 
most úgyis munkanélküli vagyok.... szerintetek volna olyan intézmény aki adna olyan munkát (amiért persze fizetne rendesen) hogy az lenne az ipse feladata hogy barangoljon a neten és ha fekete cuccra bukkan akkor jelentsen? egyfajta virtuális járőr vagy mi a fene

szomb. márc. 19, 2005 17:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
McLaca írta:
Ugyanis sokan azért veszik meg a lemezt/DVD-t, mert már látták/hallották netről letöltve az eredeti anyagot, és úgy gondolták, hogy inkább befektetnek az eredetibe.

Na ez azért durva! A fekete másolatok segítik a hivatalos eladásokat???
Pedig elhiheted, ez egy működő valós elmélet. Ha csak saját magamból indulok ki, már igazolni tudom: talán emlékeznek itt a "régi motorosok" egy magyar fejlesztésű játékra aminek a címe: Imperium Galaktika volt. Vagy a másik népszerű game: Command & Conquer és annak "folyományai"... Nos ezek megvoltak nekem "svarcba" és amikor rájöttem, hogy milyen frankó, és nem gagyi a pénzemért, fogtam magam és megvettem őket eredetiben. (Ma már sajnos valami azt súgja, hogy cselekedetemmel nem a programok íróit, kitalálóit, fejlesztőit támogattam...)

Az ember óvatos, és előbb szeretne meggyőződni arról, hogy mit kap a pénzéért. Talán veletek is megesett, hogy szépen lefóliázott kinyithatatlan, ám nagyon ígéretes könyvet vettetek sokezer Ft-ért. Aztán jött a meglepi, miután kibontottátok... Ha fél kezemet a seggembe dugom, részegen írok és fénymásolok ennél jobb könyvet. Akkor nagyon megbántam, hogy "böcsületes" voltam...

Ezzel természetesen nem akarom legalizálni a fekete letöltéseket, de a piac az ilyen: ha majd elfogadható, -a hazai életszínvonalhoz igazított,- áron lehet CD-t DVD-t vásárolni, magától el fog tűnni a "feketepiac". Az ok egyszerű: nem nagy érvágás kifizetni, nyugodtan alszom, és ráadásul élvezem a "mellékeseket" is: szép borító, dalszövegek, kézikönyv, eredeti doboz, stb. stb.

Addig azonban marad a: "ki fut gyorsabban" című játék... :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ szomb. márc. 19, 2005 17:05-kor.

szomb. márc. 19, 2005 17:03
platina tag

Hozzászólás 
Én meg írtam olyat, nem is egyet, ergo te fizetsz helyettem is :)
Főleg ha feketén vett cd/dvd-re írtam

szomb. márc. 19, 2005 17:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nagyon leakadtatok az áraknál.
Azt tudom én is, hogy Mari néni drágább mint a szuper/mega/giga stb. marketek, nem is ez volt a mondandóm célja, hanem az, hogy van lehetőséged a VÁLASZTÁSRA. Míg a jogdíjfizetésnél nincs.

A fő problémám a CD/DVD jogdíjjal csak annyi, hogy még életemben nem írtam olyan CD-t, DVD-t, ami után ténylegesen jogdíjat kellett volna fizessek, mert vagy saját adat, anyag volt, amit én készítettem, na most ez után ugye minek fizetnék, vagy a netről letöltött (mondhatni lopott) anyag volt, ami ugye nem túl törvényes, így mint ilyen nem is igazán kérhetnének utána jogdíjat.
Amik után ténylegesen kellene, pl. ha a rádióból felvett zenét írom meg, olyat meg még életemben sem csináltam, és gyanítom itt nem én vagyok az egyetlen ilyen...

Szóval ezek szerint vagy a netről letöltött anyagaim vagy legálisak lettek, miután kifizettem érte a jogdíjat, vagy az járt el jogtalanul, aki kifizettette velem a jogdíjat... :?

szomb. márc. 19, 2005 16:49
Hozzászólás 
McLaca írta:
Ugyanis sokan azért veszik meg a lemezt/DVD-t, mert már látták/hallották netről letöltve az eredeti anyagot, és úgy gondolták, hogy inkább befektetnek az eredetibe.

Na ez azért durva! A fekete másolatok segítik a hivatalos eladásokat??? Nem hinném... De ha mégis így van, akkor pedig az a szomorú hogy a hivatalos értékesítésnek szüksége van a feketézésre...

Mari néni esete.... Saját tapasztalat amit elmesélek... XY kisbolt családi vállalkozásban egy kis utcában.... bemegyek... éhes vagyok és gyorsan valami kaja kell.... egy darab zsemle 20 forint.... mindjárt nem voltam éhes.... felültem a buszra (bérletem van tehát ez az út relatíve ingyen volt) és egy megállót utaztam ami kb 365 méter távolságot jelent... ott bementem a cba boltba és ugyanazt a zsemlét megvettem 8 forintért....

Most gondoljatok bele hogy ha ezt EGY NAGYVÁROSBAN meg lehet csinálni ahol 365 méterenként van egy élelmiszerbolt akkor milyen árak lehetnek falun ahol egy faluban van mondjuk egy bolt... Ott mit kérnek egy zsemléért??? 50 forintot???

szomb. márc. 19, 2005 16:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Választásod van,csak hát valamit valamiért.Mari néni lehet,hogy kedves,csak épp másfélszer annyiért méri a sonkát,mint a teszkó,akkor azért meggondolandó.Már megszoktam,hogy pl. a matchban olyan tőbunkó eladók vannak,akik megsértődnek,ha ráköszönök...ez van :x
A cd-s dolog engem is idegesít.Mondjuk most vettem havertól olcsó cd-t (80/db,spindleben),de ugye ez sem igazán legális forrás.
(Ő mondta,hogy innen van:bejönnek a kamionok külföldről,ugye nem kötelező a határon vámoltatani,lehet az ország belsejében is.Az egyik kamion le lesz vámolva,azt megveszed 200+ -ért,a másik nem,az megy ki a "piacra" 80-ért.És a vevő is jól jár,mert gyári Traxdata lemez,nem névtelen izé.)

szomb. márc. 19, 2005 15:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
ez pont ugyanaz mint amikor egy nagy áruházba nem lehet bevinni táskát... ergo a bejáratnál az összes vásárlóról azt feltételezik hogy lopni akar!!! a tetves mocskos anyjukat! az ilyen áruházakat kéne sorban szétverni és porig zúzni aztán sóval beszórni a helyüket is...

Ezt azért ne hasonlítsuk össze a jogdíjjal, bár én sem csípem, hogy kapásból azt feltételezik a vevőkről, hogy lopni fognak, ezt a dolgot ki tudod kerülni azzal, hogy nem mész be a Teszkó-ba, vagy a Jósön-be, hanem bemész "Mari néni" kisboltjába, és megveszed amit szeretnél, és hidd el "Mari néni" általában sokkal kedvesebb mint a nagy boltok pénztárosai, őrei, és még azt sem feltételezi Rólad, hogy lopni mentél be...

Viszont hol tehetem én meg, hogy Magyarországon jogdíj nélküli CD-t/DVD-t vásároljak ? (persze nem feketén).

Így a két dolog nem igazán hasonlítható össze, az előbbinél van választásod...

szomb. márc. 19, 2005 15:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Nem kell leragadni az üres adathordozó vásárlásnál: ugyanilyen "adó" terheli többek között a nyomtatókat és a fénymásológépeket is... Annak a vásárlásánál is feltételezik, hogy tiltott dolgot nyomtat/másol a qncsaft. :(

Beza!Sőt Szegeden volt is ebből balhé!Ugye a könyvet olcsóbb fénymásolni,mint megvenni eredetiben.Van egy tanár,aki kilószámra gyártja a könyveket és persze csak a saját jegyzetét fogadja el.
Na,ő megtudta,hogy valamelyik fénymásolóban vállalják,hogy akár egész könyveket is lefénymásoljanak.És mivel a tanár történetesen jogon tanít,így azzal a lendülettel be is perelte a fénymásolót :shock:
Azóta sok fénymásolóban kényesen kezelik a jegyzetmásolás témát.

szomb. márc. 19, 2005 13:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Saturnrol jutott eszembe. Miert van az,hogy a biztonsagi orok nagy resze IQ light kategorias?
Mintha egy reszuk kimaradt volna az esz osztasbol.
Meg egy ilyen erdekes reteg a budapesti taxisok. Fonokom szerint is, ok egy kulon allatfaj,amivel maximalisan egyet is ertek sajat tapasztalataim alapjan. Tisztelet persze a keves kivetelnek!

szomb. márc. 19, 2005 12:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Mammutban levo Saturnban is neha ilyen baratsagosak a biztonsagi orok. Bejaratnal kozli,hogy nem vihetem be a taskat. Ha lerakom,mehetek,ha nem,akkor nem. Hat,tenyleg kapjak be! Vasarolni megyek,nem lopni! Raadasul a taska sem volt nagy.

Eredeti cd-ert en is max. 2000-2500Ft-ot tartok realisnak,nem pedig 5-6 ezret.
Pont mult heten lattam,hogy a musoros kazettak arai jelenleg 2000-2300Ft korul mozognak,ledobbentem egy pillanatra. Ebbol is latszik,reg vettem mar musoros kazit,az utolsot kb. 10 eve. ;-)

szomb. márc. 19, 2005 12:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
well.off írta:
[...] a legjobb megoldás az lenne ha olyan műsoros cdket és dvdket adnának ki amit nem lehet másolni.... [...]
És ezzel el is lehetetlenítené magát a CD-DVD piac. Ugyanis sokan azért veszik meg a lemezt/DVD-t, mert már látták/hallották netről letöltve az eredeti anyagot, és úgy gondolták, hogy inkább befektetnek az eredetibe. Vagy másnál látták a filmet másolt változatban és nekik eredetiben kell. De a kijátszhatatlan másolásvédelemmel megint előtérbe kerülhetne a kazetta :D
well.off írta:
[...] persze az sem lenne rossz ha olcsó lenne a hivatalos kiadás akkor már senkinek sem érné meg illegálisan másolni és sokkal több hivatalos kiadást vennének az árrugalmasság alapján.... [...]
Pontosan, a helyes megoldás ez lenne! Eredeti lemezekért 1500-2000 Ft-ot tartanék reálisnak, a mozijegyből sem jön be több - és abból mégis többet vesznek. A fentebb általam belinkelt topicban valamelyik hozzászólásomban szerepel egy link, ami ilyen irányú kezdeményezésre utal távol-keleten.

Üdv!

szomb. márc. 19, 2005 12:28
Hozzászólás 
valóban nagyon bosszantó a cd dvd fényes matricája....

ez pont ugyanaz mint amikor egy nagy áruházba nem lehet bevinni táskát... ergo a bejáratnál az összes vásárlóról azt feltételezik hogy lopni akar!!! a tetves mocskos anyjukat! az ilyen áruházakat kéne sorban szétverni és porig zúzni aztán sóval beszórni a helyüket is...

a legjobb megoldás az lenne ha olyan műsoros cdket és dvdket adnának ki amit nem lehet másolni.... tudom minden védelmet fel lehet törni.... de nem értem ha a géneket szabályozni tudjuk és mesterséges életet tudunk létrehozni akkor ezt a problémát miért nem lehet megoldani?

persze az sem lenne rossz ha olcsó lenne a hivatalos kiadás akkor már senkinek sem érné meg illegálisan másolni és sokkal több hivatalos kiadást vennének az árrugalmasság alapján....

de azt sem értem ha a másolás illegális akkor a dvd írókat miért engedik egyáltalán árulni??? azokat is be kéne tiltani nem? elvileg az a bűn eszköze?? :D

ja amúgy pedig:
"pár perc alatt újratölthető és eddigi társainál legalább tízszer tovább bírja a legújabb nanotechnológiával készült miniakkumulátor amelynek piaci megjelenése 2 éven belül várható" hvg
(természetesen mobil akkuról van szó)

szomb. márc. 19, 2005 12:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Cycy írta:
T68m írta:
elképesztő, hogy ezt mi, az ország állampolgárai, eltűrjük!

mit is lehetne tenni egészen pontosan? lázadjunk vagy tüntessünk, mint a gazdák?
Ha nem is pont ezt, de hasonlót... A németek például elintézték, hogy a CD-n ne legyen jogdíj. A scannerért is balhéztak, talán már ott sincs - illetve jogdíj helyett van driverből lassítás...

Üdv!

szomb. márc. 19, 2005 12:12
platina tag

Hozzászólás 
Ezt nem is tudtam, köszi az infót (ma is érdemes volt felkelnem :D )

szomb. márc. 19, 2005 10:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem kell leragadni az üres adathordozó vásárlásnál: ugyanilyen "adó" terheli többek között a nyomtatókat és a fénymásológépeket is... Annak a vásárlásánál is feltételezik, hogy tiltott dolgot nyomtat/másol a qncsaft. :(

szomb. márc. 19, 2005 10:38
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
nézd, attól demokrácia egy demokrácia, hogy a nép akarata érvényesül. (választott képviselőin keresztül)
(...)

Én értem, meg ez egy szép dolog, de nem lehet EGYSZERRE mindenkinek jó, igaz? Mert a zenészek is sokan vannak, akik megveszik a lemezeiket, még többen...
Én arra gondoltam, hogy nem lehetne ezt az egész "üres adathordozós artisjus" dolgot megtámadni az alapján, hogy alapból azt feltételezik, hogy illegális tevékenységet folytatsz? Mert így valóban olybá tűnik, hogy ezzel legalizálják a zenemásolgatást, pedig nem...
Bár gondolom nem lehetne ebből semmi, mivel külföldön is bevett szokás fizetni az üres adathordozók után(jellemző, hogy NÁLUNK a legdrágább, és mi keresünk a "legkevesebbet", megszokhattuk már :( )

szomb. márc. 19, 2005 10:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem erre gondoltam... Amerikában persze minden ****ért perelnek de azért, hogy "nyerjenek" és nem azért amiért a magyar ember, hogy: ha nem is nyer(het)ek rajta semmit de legalább a másiknak ártsak...

Tipikus: "...dögöljön meg a szomszéd tehene is..." effektus. :)

szomb. márc. 19, 2005 9:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
A jogdíj témához: nem is tudom ki mondta, -vagy tán olvastam valahol,- hogy az ún.: "szerzői jogdíj" nem a zenészt gazdagítja, hanem a kiadót... Ergo: az húzza le a legnagyobb sápot, akinek a zenéhez semmi köze nincsen. Egy zenésznek a zenélésből kell(ene) megélnie.

Pontosan, a zenészek és egyéb előadók (akiknek elvileg /de tényleg csak nagyon elvileg/ az érdekeit védenék ezek a ... bandák) egy fillért nem látnak az egészből, de a pénzen túl semmilyen más egyéb hasznukat sem látják ezeknek az "érdekvédő" meg "jogvédő" bandáknak. Nem véletlen, hogy közülük jópáran velünk együtt utálják is őket. A pénz beszedésén és az emberek **** kívül én még semmilyen hasznos vagy értelmes tevékenységet nem láttam ezektől. A kiadók a másik ilyen bagázs. Szóval ne a fürtös józsira meg a trombitás gazsira haragudjatok emiatt (legalábbis ne emiatt, az más kérdés, hogy zenélés címszó alatt mit produkálnak :) ).
Egyébként a vlág legnevetségesebb dolga, hogyha én teljesen saját magam írok egy dalszöveget, hozzá zenét és lemegyek a művházba (vagy csak az utcára) elénekelni, eljátszani, akkor be kell fizetnem a megfelelő jogdíjat ennek a köcsög bagázsnak!

szomb. márc. 19, 2005 8:50
platina tag

Hozzászólás 
Cycy írta:
well.off írta:
de a folyamat ugyanaz mind a két esetben csak más a folyamat tárgya akkor meg minek két külön szó rá... ezt a flancot is csak a magyar nyelv tudja :)

mert az egyik szép és nemes dolog, míg a másik erkölcsileg kifogásolható, nehogy már ugyanúgy hívják mind2t

Nem értem mi lehet erkölcsileg kifogásolható egy csecsemő táplálásában. :roll:

szomb. márc. 19, 2005 7:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
nézd, attól demokrácia egy demokrácia, hogy a nép akarata érvényesül. (választott képviselőin keresztül)
De szép is lenne... Erről a francia konyak "definíciója" jut eszembe:

"...a francia konyak a dolgozó nép itala, amelyet választott képviselői útján fogyaszt el..."

Ezért aztán a demokrácia meghatározása is módosult némileg:

"...a demokrácia, a nép uralma saját maga felett..."
"népszerűbben":
"...a demokrácia, a dolgozó nép önuralma..."

:lol:

A jogdíj témához: nem is tudom ki mondta, -vagy tán olvastam valahol,- hogy az ún.: "szerzői jogdíj" nem a zenészt gazdagítja, hanem a kiadót... Ergo: az húzza le a legnagyobb sápot, akinek a zenéhez semmi köze nincsen. Egy zenésznek a zenélésből kell(ene) megélnie.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ szomb. márc. 19, 2005 7:49-kor.

szomb. márc. 19, 2005 7:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Cycy írta:
T68m írta:
elképesztõ, hogy ezt mi, az ország állampolgárai, eltûrjük!

mit is lehetne tenni egészen pontosan? lázadjunk vagy tüntessünk, mint a gazdák?

nos, innen egyenes út vezetne a politikába, de ezt elkerülendőleg csak annyit mondok, hogy amennyiben elfogadjuk, hogy mao. demokratikus állam (sztem az), akkor ez, ami itt van, ez a nép akarata!

(ennyit tud, erről álmodik, ilyen tervei, elképzelése, stb. van a népnek)

szomb. márc. 19, 2005 1:16
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

szomb. márc. 19, 2005 0:34
platina tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
... Biztos sokan vannak akik csak beülnek egy repülőbe zenét hallgatni, de nem repülnek sehova.

Nagyon állat :D :D :D :D

szomb. márc. 19, 2005 0:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Topic a szerzõi jogokkal foglalkozó témában "itthonról":
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... 3fff1c1511

A törvény feltételezi, hogy illegális tartalmat helyezek az adathordozóra. De létezik az ártatlanság vélelme is. Ezek kapásból ütik egymást. Na akkor most mi van?

Üdv!

az ártatlanság vélelme más esetekben is megdől. Pl. nemi erőszak - hogy csak a hozzám legközelebb állókat említsem! :)

Egyébként minden sebből vérzik ez az üres adathordozós, szerzői jogdíjas balhé, hiszen

a., ha legális anyagot rakok fel rá, akkor ugye a semmire fizettem. Ráadásul olyan sz@aroknak, mint amilyen a mai magyar popélet. mc teknő, stb.

b., ha illegális anyagot rakok rá, akkor pedig ugyanúgy megbüntetnek, tehát ismét a semmiért fizettem.

szomb. márc. 19, 2005 0:03
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Topic a szerzői jogokkal foglalkozó témában "itthonról":
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... 3fff1c1511

A törvény feltételezi, hogy illegális tartalmat helyezek az adathordozóra. De létezik az ártatlanság vélelme is. Ezek kapásból ütik egymást. Na akkor most mi van?

Üdv!

pén. márc. 18, 2005 23:42
Hozzászólás 
Ezen a szerzői jogi procedúrán én is mindig felhúzom magam. Mi az hogy fizetni kell a hanghordozók árában? És ha én akarok rá kornyikálni? Kitől követeljem vissza a jogdíjat a CD árából? Az egy kicsit nonszensz hogy azért csinálják, meret úgy is olyan anyag kerül rá, ami így vagy úgy szerzői jogokat sért. Na, ha kifizettem, akkor kussoljanak ha az internetről letöltök valamit. Legalizálva van azzal hogy kifizettem a jogdíjat.
Már arra is gondoltam, ha nagyon felhúznak, veszek egy üres CD-t, a számlát elküldöm a szerzői jogvédő hivatalnak és adjanak már áfás számlát arról hogy kinek fizetik ki azt a jogdíjat, ami annak a CD-nek az árában van, amire az én általam fényképezett képek kerülnek.
Ez az egész törvény olyan jelszóval lett megalkotva, fizess, mert úgyis csalni fogsz. Bizonyítsák be hogy csaltam, aztán követeleőzhetnek. Ez olyan dolog, mintha minden embert nagykorúvá válásakor 10 évre leültetnének, mert lehet hogy felnőtt korában bűnözni fog. Ha mégse, akkor így járt, de bűnözhetett volna. Ez nem így működik.

A múltkor, mikor megkaptuk a csekket a jogdíj befizetésére, volt mellette egy kis táblázat, hogy mindenki eldönthesse, mennyit kell fizetnie. Még a repülőgépen történő zenehallgatásért fizetni kell. Ez még nem is különleges. Az már inkább, hogy nem mindegy hogy a repülőgép a földön áll, vagy repül és úgy szolgáltatnak zenét. Repülés közben többet kell fizetni mintha a földön áll. Ez már vicc. Biztos sokan vannak akik csak beülnek egy repülőbe zenét hallgatni, de nem repülnek sehova.

pén. márc. 18, 2005 23:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ja. Gondolom a Backgammon kiötlője feltámadt halottaiból és perelt...
Egyébként játékötleteket nem is lehet levédetni. Maximum a megvalósításukra vonatkozó eljárást, vagy magát a tárgyiasult játékot (pl. társasjáték kialakítását, bábuit, mint használati mintákat). De ha levédték is, típustól függően legkésőbb 20 év múlva nyílvánossá válik ha törik, ha szakad, és nem hosszabbítható (lásd Rubik-kocka - ma már hozzáférhető szabadon.) Illetve a végtelenségig védelem alatt tartható Know-how-ként (mint a Coca-Cola összetétele), de egy játék esetében ugye nem kell megmagyaráznom, hogy ennek mi értelme...

Üdv!

pén. márc. 18, 2005 22:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Tudja valaki mi történt?
www.jojatek.hu

Komolynak hangzik.
Talán itt is szerzői jogi problémák merültek fel, ami ráadásul jól jött a konkurrenciának... Ne felejtsétek: Magyarországon vagyunk... :(

pén. márc. 18, 2005 21:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dannyboy írta:
Mobilbeteg vagyok...ellenszer?

Kérem kapcsojja ki! :lol: 8)

pén. márc. 18, 2005 21:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudja valaki mi történt?
www.jojatek.hu

Komolynak hangzik.

pén. márc. 18, 2005 21:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Bronzi nagyon szívesen szimbolázik majd a zenekarban... :) (...úgyis de régen volt, amikor ORI zenészként hakniztam az országban...)

De ne csüggedjetek: itten van ám már maga a: KÁNAÁN!!!

"...Az Adidas a mai napon hozza forgalomba a világ elsõ számítógépesített "okoscipõjét". Az "Adidas 1" kívülrõl egy hagyományos lábbeli látszatát kelti, belsejében azonban egy mikrochip formájában csúcstechnikai kapott helyet, amelynek feladata a használó futási élményének növelése..."

Teljes cikk: http://pcforum.hu/hirek/?qnid=9449

P.s.: ...állítólag most fejlesztik hozzá a sportnacit is, az meg majd menetközben kiveri... :lol:

És hogy töltik a cipőt? Elem, vagy akku?

pén. márc. 18, 2005 20:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:

Hiába na, az én nőm!

Nem kell, hogy esze legyen, az van elég nekem is! :)

pén. márc. 18, 2005 17:55
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
well.off írta:
de a folyamat ugyanaz mind a két esetben csak más a folyamat tárgya akkor meg minek két külön szó rá... ezt a flancot is csak a magyar nyelv tudja :)

mert az egyik szép és nemes dolog, míg a másik erkölcsileg kifogásolható, nehogy már ugyanúgy hívják mind2t

pén. márc. 18, 2005 17:44
Hozzászólás 

pén. márc. 18, 2005 17:40
platina tag

Hozzászólás 
jah meg a fogamat, nem? :D

pén. márc. 18, 2005 17:39
platina tag

Hozzászólás 
sztem a szoptat a kismamáknak van fenntartva :D

pén. márc. 18, 2005 17:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Cycy írta:
BrOnZ írta:
P.s.: ...állítólag most fejlesztik hozzá a sportnacit is, az meg majd menetközben kiveri... :lol:

a gyerekekre ki gondol? 18as karika :D

jah amúgy biztos jól tűri majd a vizet...
Úgy értettem, hogy a biztosítékot... :)

pén. márc. 18, 2005 17:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
valaki mondja meg mi a diffi nyelvtanilag a sz*pat és sz*ptat között :D :D
Hát ha ezt neked magyarázni kell... :lol: (bocs, nem lehetett kihagyni...)

pén. márc. 18, 2005 17:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631 ... 785  Következő