Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 12:27

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Mindenki -saját jól felfogott érdekében,- a befizetendő járulékait tartsa a saját számláján, majd onnan fizesse amit kell. (legalább ott neki kamatozik, és az sem az állambácsi feneketlen zsebét tömi)

Van benne valami, ám pl. nekem 100 években lenne mérhető, mire összejönne egy szívműtét...

hétf. márc. 21, 2005 7:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
Sok itt a virtuális amerikai, akik szerint az államnak nem kéne sok adót szednie, hagyja a pénzt csak nálunk - mindaddig, amíg nem szembesülnek egy biztosítás nélküli szívműtét árával, lásd fentebb. Ez itt is ennyibe van, csak nem egy ember állja a szlát. Az pedig nem a minimálbér járulékaiból jön össze.
Ez nagyon igaz, csak van a történetnek egy icipici szépséghibája... Sok ember sok-sok pénzt (járulékot) fizet(ett) be egész életében, és ezek egy igen elenyésző hányadának van szüksége drága szívműtétre... (hálistennek) Hol a fenébe van akkor az a rengeteg pénz amit befizettünk? Nyugdíjra sem nagyon kell, mert mire a qncsaft nyugdíjas lesz, egy nagy hányaduk feldobja a bakancsot... Aki meg felveszi, simán "vörös segély"-nek hívja, mert csak pironkodva lehet átvenni. Ledolgozva egy életet alamizsnát kap? Aztán retteg, nehogy influenzát kapjon, mert a családi büdzsé nem tudja fedezni a legegyszerűbb kezelés 4000 Ft-nyi gyógyszerét...

Így is. úgy is fizetned kell orvosért, gyógyszerért. Ne mondjátok már nekem, hogy ma MO-n ingyenes az orvosi ellátás... Jelentkezz be szemészetre pl. kb. 4-5 hónapra kapsz időpontot. De mivel a szemed most beteg, el kell menned a maszek szemészetre, (ugyanaz a doki ott is mint az "sztk"-ban!!!) ahol egy visszaköszönés 2 rugó... Vajon ilyenkor visszafizetik, vagy beszámítják a járulékomat? Milyen "biztosításról" beszélünk akkor?

Mindenki -saját jól felfogott érdekében,- a befizetendő járulékait tartsa a saját számláján, majd onnan fizesse amit kell. (legalább ott neki kamatozik, és az sem az állambácsi feneketlen zsebét tömi)

hétf. márc. 21, 2005 7:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
McLaca írta:
Főnököm mondja jól: általános iskolás gyerekeit arra neveli, hogy amint tehetik, el innen olyan messzire, amennyire csak lehet.
az egész HSZ-ből csak ezzel nem értek egyet. a többi stimmel.
Miért? Tök igaza van... Ha megtehetném, húznék el én is. Én ezt az országot védtem fegyverrel, nyeltem, gályáztam 50 évig, hogy se nyugdíjam ne legyen (minimálbér effektus) de merjek nagyot álmodva szuper lehetőségek között éhendögleni...

Nevetséges ami itt megy. Én már adtam a "hazámnak". Ő mikor fog nekem adni? (munkát tisztességes megélhetést, stb.) Jelenleg ez az egyetlen értelmes "alternatíva" EL INNEN! :(

Ne gyertek nekem a magyarsággal, hazaszeretettel, stb. Mind B/2-es duma: amikor kis hazánkban az -elég kevés,- álláshirdetés 90%-a ANGOLUL jelenik meg és az egyik alapvető követelmény az idegen nyelv, és a szaktudás azután következik, akkor minek kellene itthon érvényesülni? Tévedés ne essék: nem az idegen nyeltudás ellen vagyok, de úgy gondolom, hogy ez itt: MAGYARORSZÁG! A magyarul beszélő magyar ember itthon **** sem ér! Akkor már nem jobb máshol? Ott is idegen nyelven kell beszélni, csak tisztességesen meg is fizetnek... Ehhh. :evil:

hétf. márc. 21, 2005 7:02
arany tag

Hozzászólás 
well.off írta:
mit lehet tenni? áron alul eladni a házat. Tetves kib***tt állam!!! EZT MIÉRT HAGYJUK?

Két eset van,

kell a ház vagy nem.

Ha kell, bármelyik bank örömmel elfogadja személyi kölcsön fedezetnek.

Személyi jövedelemadó ügyében:

A személyi jövedelemadó a jövedelem után fizetendő. Nagyobb lakást elad, kisebbet vesz -> kettő különbözete jövedelem, költheti autóra, válóperes ügyvédre vagy rezsire.

Tévedés azt gondolni, hogy az államnak sok pénze van az adónkból, járulékunkból, illetékünkből.

Adót az fizet, akin a legkisebb költséggel be tudják hajtani: akinek papírja van a jövedelméről.

Akinek papírja van a jövedelméről, az azért fizet sokat, mert akinek nincs, az nem fizet.

Szerintem ez az egész a vállalkozók tudatos támogatása - bár ez lassan változóban van.

Következő választáson tessék hanyagolni azokat a pártokat, amelyek virtuális dolgokon onanizálnak, félelmet keltenek és osztályharcot hirdetnek.

Sok itt a virtuális amerikai, akik szerint az államnak nem kéne sok adót szednie, hagyja a pénzt csak nálunk - mindaddig, amíg nem szembesülnek egy biztosítás nélküli szívműtét árával, lásd fentebb. Ez itt is ennyibe van, csak nem egy ember állja a szlát. Az pedig nem a minimálbér járulékaiból jön össze.

hétf. márc. 21, 2005 2:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Dehogy megy máshol! Európában nálunk a legnagyobbak az adóterhek, a legmagasabbak az árak, a fizetések meg a béka popsija alatt! A legek országa vagyunk. Magyarország egy klasszikus állam: egyeseknek klassz, a többieknek kuss!
Nálunk az elmúlt pár év alatt (nem akarok belőle politikai vitát!) minimum 4 új adónemet vezettek be, és most a vállalkozókra (engem nem érint) is kitaláltak valamit, valami 4%-ot kell munkanélküli hozzájárulásra, vagy mire fizetni... 4 újabb front, amin le lehet húzni minket. Viszont érdekes a kérdés, ha a lóvénk 70%-a állambácsinál van, akkor hova a jó életbe b***a el az egészet? És ha ennyi zséje van, hogy a p***ba tudta az államadósságot 3 év alatt megkétszerezni? Vagy eszméletlen pazarlás folyik itt, vagy marhára nem értenek ahhoz, amit csinálnak, de én a c.) válaszra szavazok, mindkettő egyszerre.
Főnököm mondja jól: általános iskolás gyerekeit arra neveli, hogy amint tehetik, el innen olyan messzire, amennyire csak lehet. Majd ha marad 380 politikus, ők jól elszórakoztatják, meg adóztatják majd magukat.
Forduljanak fel!

Üdv!

vas. márc. 20, 2005 23:26
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
well.off írta:
Ja igen ez még egy jó téma szokott lenni. Szülők meghalnak ott a szegény gyerek aki lelkileg összetörve hisz meghaltak a szülei... ő az örökös... örökli a házat kocsit stb... de nincs kp tartalék... az örökség utáni illetéket/adót meg be kell fizetni különben jön a végrehajtó. mit lehet tenni? áron alul eladni a házat. Tetves kib***tt állam!!! EZT MIÉRT HAGYJUK?

És még ott a halotti adó, vagy micsoda... Szóval, egyszerűen borzalmas mi megy itt (igaz, szerintem ez máshol is így megy).

vas. márc. 20, 2005 22:25
Hozzászólás 
kapod az adózott fizetésed, veszel belőle egy kiló kenyeret (meg még mást is azért :)). arra fizetsz adót. ami a boltnak marad, kifizeti a pénztárost, amiből ismét jön az adó. ő az ő maradék pénzéből vesz egy TV-t részletre. újabb adó, sőt, a bank is utána adózik a jövedelméből...

Szóval, ez mr csak ilyen. Akkor az a kérdés, ez a **** sok lé hova megy el akkor?mind állami, mind városi mind minden részt tekintve...

vas. márc. 20, 2005 22:24
Hozzászólás 
Ja igen ez még egy jó téma szokott lenni. Szülők meghalnak ott a szegény gyerek aki lelkileg összetörve hisz meghaltak a szülei... ő az örökös... örökli a házat kocsit stb... de nincs kp tartalék... az örökség utáni illetéket/adót meg be kell fizetni különben jön a végrehajtó. mit lehet tenni? áron alul eladni a házat. Tetves kib***tt állam!!! EZT MIÉRT HAGYJUK?

Apuka kérdezi okos kisfiát:
- mi leszel ha nagy leszel?
- állam... az mindig jól jár

vas. márc. 20, 2005 22:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Alig pofátlanság. Adót fizetni azért, amiért már egyszer megdolgoztál, adózott jövedelemből vetted.
Na ja... Keresztanyám férjével együtt kicsengette a nem kevés pénzt a lakásukért -adózott jövedelemből,- majd a férj halála után, hogy az ő része a feleségé legyen, kemény felértékelés utáni 4%ot tejelt állam bácsinak, a saját adózott lakása után. Ezt követően jót akart tenni velem, és rámhagyta a lakását. Én pedig nézek mint a moziba, met a többszörösen leadózott lakás után 8(!!!)% adót kell előteremtenem záros határidőn belül...

vas. márc. 20, 2005 22:15
Hozzászólás 
Hát persze erről szól az egész történet!!!!!! Fizetsz személyi jövedelmadót a jövedelmed után. És ha az adó után megmaradt jövedelmedből veszel házat arra majd kivetik a vagyonadót és az ingatlanadót! Csak az a bibi hogy a vagyonod az adózott jövedelmedből van tehát duplán adózol. Aztán ha eladod a házat akkor megint fizetsz jövelemadót. Tehát HÁROMSZOR adózol! Amikor kapod a lét, amikor a lét elcseréled házra (ergo amikor a lét tárolod), majd amikor a házat visszacseréled lére.

Szerintem azt is adóztatni kéne amikor a saját folyószámlámról veszek fel pénzt vagy teszek be kápét a saját folyószámlámra. Sőt tudok jobbat, ha a bal nadrágzsebedből átteszed a jobb nadrágzsebedbe a pénzed akkor az után is fizess jövedelemadót!!!

vas. márc. 20, 2005 22:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Nem is értem a jogalkotók milyen ésszel gondolkodtak mikor ezt összetákolták.
Dehogynem érted! Még több pénzt lehúzni a népről, ez volt a cél, és mindig is ez lesz. Adózol a fizetésedből, aztán a nettód negyedét még ÁFA-ra költöd, illetékekre, eljárási díjakra, meg a benzint is jól megadóztatják, tehát a fizetésed kb. 20%-át költöd el "hasznosan"...

Üdv!

vas. márc. 20, 2005 21:00
Hozzászólás 
BrOnZ írta:
well.off írta:
Ha eladod a lakást vagy házat és bizonyos időn belül nem veszel másik lakást vagy házat akkor a vételárat amit megkaptál szja terheli. Ha lakást vagy házat veszel akkor átírási illetéket kell fizetni. Ha jól tudom.
Jól tudod. "bizonyos idő"==5 év.

Alig pofátlanság. Adót fizetni azért, amiért már egyszer megdolgoztál, adózott jövedelemből vetted. És lehet hogy azért cseréled kisebbre, mert egy nagy lakást nem tudsz fenntartani. Még csak nem is ajándékba kaptad, vagy nyerted. Nem is értem a jogalkotók milyen ésszel gondolkodtak mikor ezt összetákolták. Köpedék banda.

vas. márc. 20, 2005 20:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
well.off írta:
Ha eladod a lakást vagy házat és bizonyos időn belül nem veszel másik lakást vagy házat akkor a vételárat amit megkaptál szja terheli. Ha lakást vagy házat veszel akkor átírási illetéket kell fizetni. Ha jól tudom.
Jól tudod. "bizonyos idő"==5 év.

vas. márc. 20, 2005 20:32
platina tag

Hozzászólás 
nemtom, nekem csak 70000 ajrós biztosításom szokott lenni, ha külföldre megyek (annyi a limit, amit kitejelnek), az hány huf? :)
na, az 17,5 milla - akkor alig ér vmit, ha szívműtéten kéne átesnem

vas. márc. 20, 2005 19:42
Hozzászólás 
@ írta:
...

Hol van itt felháborodás? Én csak elmeséltem egy történetet.

vas. márc. 20, 2005 19:41
Hozzászólás 
50 milkába biztos nem került volna a koporsó és a szállítás, mégha az északi sarkról is kellett volna hazahozni. Emiatt ha az egész család földönfutóvá válik, nem is tudom melyik a jobb. Elpatkolni, de nem lenni hajléktalannak, vagy életben maradni az utcán. Szép alternatíva. :(

vas. márc. 20, 2005 19:40
Hozzászólás 
Én már láttam olyan régi személyit (könyvecske alakú nem kártya) aminek az első oldalára kívülre rá volt ragasztva a matrica hogy: "Ateista vagyok, kérem, hogy baleset vagy betegség esetén ne hívjon papot!"

vas. márc. 20, 2005 19:35
Hozzászólás 
well.off írta:
egy fillér vagyona nem maradt. kész vége. na ki kér ilyen életmentő műtétet?

Nézd, valószínűleg nyugaton volt ez, ahol azért nem ilyen a fizetés, és ott azért ez a pénz nem ennyire sok. Nem a külföldi állam tehet róla. Barátod jobban örül volna ha ott marad, és csak a koporsójában kerül haza? Szóval nem értem hogy miért is megy ez a felháborodás. Ezért is volna jó kiterjeszteni a TB-t az EU-ra.

vas. márc. 20, 2005 19:34
Hozzászólás 
Az útlevelembe teszek egy írást, nehogy meg merjenek menteni ha rosszul leszek vagy baleset ér. :twisted:

vas. márc. 20, 2005 19:31
Hozzászólás 
Ha eladod a lakást vagy házat és bizonyos időn belül nem veszel másik lakást vagy házat akkor a vételárat amit megkaptál szja terheli. Ha lakást vagy házat veszel akkor átírási illetéket kell fizetni. Ha jól tudom. Persze kivételek mindig vannak.
más:
valahol nyilatkozta az eü miniszter hogy a cigi miatt évente 28 ezer ember hal meg (közvetlenül a cigi miatt) az országban és évi 300 milliárdos kiadást okoznak a dohányosok az államnak. akkor miért nem tiltják be a cigit? gondolom azért mert akkor hatalmas adóbevételektől esne el az állam. tehát akkor az állampolgárok halálából (akik a cigi miatt halnak meg) az állam közvetve profitál? vagy hogy is van ez?
jó tanács:
ha külföldre mentek ne legyetek betegek vagy pedig szuper biztosítást kössetek. egy megtörtént eset a következő. csávó utazásból jön hazafelé de rosszul lett a reptéren és összeesett. gyorsan korházba vele. szívműtét külföldön. muszáj volt különben meghalt volna. aztán amikor felépült odaadták neki a számlát ami több mint 50 millió ft volt. persze nem tudta kifizetni. a magyar állam kifizette a külföldi kórháznak a pénzt aztán behajtotta a polgáron. mindenét lefoglalták. egy fillér vagyona nem maradt. kész vége. na ki kér ilyen életmentő műtétet?

vas. márc. 20, 2005 19:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Már nem emlékszem arra a topicra (és a keresésben sem sikerült rálelnem), ami a szolgáltatók előfizetőszámbeli változásaival foglalkozott, ezért ide szúrom:

http://www.nhh.hu/menu3/m3_2/mobil/2005/januar.pdf

A T(ré)-mobile elég érdekesen viselkedik október óta, de a Pannon is csak ő másképpen :) Az aktív előfizetőszámhoz képest még mindig a Voda forgalmaz a legtöbbet, és a T a legkevesebbet. A Pre-paid kártyák %-os aránya pedig kevesebb most, mint 3 éve.

Üdv!

vas. márc. 20, 2005 18:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
McLaca írta:
Hát én ettől sem lettem okosabb. Nekem ebből sem derül ki, hogy első lakásra vagy "váltott" lakásra vonatkozik-e...
Üdv!
Mit nem értesz azon, hogy ha veszel egy lakást, akkor (egy-két speciális kivételtől eltekintve) illetéket kell fizetned?
Abban a szövegben ez így nincs benne. Vagyonszerzésről beszél, de hogy az eladásból származó összeget tekinti vagyonnak (ez lenne rendben), vagy az új lakásodat a semmiből, az nem derül ki. Na én ezt nem értem benne, érted? :D

Üdv!

vas. márc. 20, 2005 18:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Hát én ettől sem lettem okosabb. Nekem ebből sem derül ki, hogy első lakásra vagy "váltott" lakásra vonatkozik-e...
Üdv!

Mit nem értesz azon, hogy ha veszel egy lakást, akkor (egy-két speciális kivételtől eltekintve) illetéket kell fizetned?

Sör után a Milka epres-joghurtos csoki nem az igazi :? A rohadt domino feltöltőket meg megvehetné már valaki... :cry:

vas. márc. 20, 2005 18:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nahát... Bár anyám a MEP-nél dolgozik, de eddig még nem tűnt fel, hogy az OEP-es nyomtatványok is suták.
TAJ szám = társadalombiztosítási azonosító jel szám... khm... Elég annyi, hogy TAJ, de a nyomtatványon is rosszul van. Ennél már csak a TAJ kártya a bénább. ....jel kártya. Ez is hülyén hangzik. Adószámkártyát, vagy adóazonosító jel kártyát nem mond senki... Na meg a TV2, a kedvencem: OEP náluk Országos Egészségügyi Pénztár (sikít). Ehelyett Országos Egészségbiztosítási Pénztár. Nem mindegy.
Apropó TV2: megy a JAG, valami idegen nyelvű (spanyol) duma, és a feliratozás: lőjje... lőjje... lőjje... 3× is rosszul. Ez a GÁZ!
Meg az, hogy Máté viszlát Kriszta minden híradóban minimum 1 mondatot 4-5 nekifutás után is képtelen elmondani. Régen ez nem volt megengedett a képernyőn, még a beszédtanár is kötelező volt.

Üdv!

vas. márc. 20, 2005 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
reklamhang írta:
Azt nem tudja véletlenül v.ki, hogy új TB kártyát hol lehet kérni, csináltatni?

Területileg illetekes Egeszsegbiztositasi Penztarnal.
igenylolap:
http://misc.magyarorszag.hu/binary/6317_a3517_i.pdf
http://misc.magyarorszag.hu/binary/6637 ... olap_2.rtf

vas. márc. 20, 2005 16:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt nem tudja véletlenül v.ki, hogy új TB kártyát hol lehet kérni, csináltatni?

vas. márc. 20, 2005 16:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
TVN.hu-n ugyebár van ingyenes vírus- és spamszűrés. Az itt is megadott címemre érkezett egy levél, aminek a "feladója" Mail Administrator (MAILER-DAEMON@tvn.hu). Levélhez mellékelve volt:

Ugyanilyet kaptam én is pár napja.
Mellesleg szerintem még mindig a TVN a legjobb. Egyetlen dolog hiányzik csak tőlük, más e-mail címre való átirányítás lehetősége. Múlt héten írtam nekik, azt válaszolták, hogy tervben van ennek megvalósítása is, de hogy mikor, arra nem válaszoltak.
Ennek ellenére inkább ezt használom, mint a Freemailt, ami ugye egy nagy rakás szr. :twisted:

vas. márc. 20, 2005 16:24
Hozzászólás 
én még nem láttam olyan mail címet ahol nel lehetett volna beleegyezés nélkül átirányítani, SAJNOS

vas. márc. 20, 2005 15:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
TVN.hu-n ugyebár van ingyenes vírus- és spamszűrés. Az itt is megadott címemre érkezett egy levél, aminek a "feladója" Mail Administrator (MAILER-DAEMON@tvn.hu). Levélhez mellékelve volt:

Idézet:
Norton AntiVirus removed the attachment: transcript.zip.
The attachment was infected with the W32.Mydoom.M@mm virus.

A levél forrásfájlja:

Idézet:
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Informacio: http://www.tvn.hu
X-mail15-szint-Virus-scan: Tiszta
X-mail15-szint-SpamCheck: not spam, SpamAssassin (score=-0.494, required 5,
BAYES_00 -4.90, FORGED_MUA_OUTLOOK 2.57, MIME_MISSING_BOUNDARY 1.84)
X-From: mailer-daemon@tvn.hu
X-Scanned-Information: http://www.tvn.hu
X-VirusSCAN2: Tiszta
X-Elsodleges-SpamCheck: Ellenorizve, Tiszta

vas. márc. 20, 2005 14:02
platina tag

Hozzászólás 
Tüsszents a monitorra esetleg... :roll: aztán KÜLDÉS. Már láttam olyat, mikor működött! :D

vas. márc. 20, 2005 12:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Hozzászólás 
VGyuri írta:
...

köszönöm a privát leveled!!! bocs de csak most vettem észre!!

vas. márc. 20, 2005 12:58
Hozzászólás 
hali szeretnék egy jó kis baktériumot küldeni freemailről freemailre ki tud segíteni? köszike!

jaj de buta vagyok! ugy is ki lehet vele izelni ha csinálok egy új címet amire elintézem hogy napi 3453463 levél érkezzen és beállítom az átirányítást az ő címére!!! egyébként ez elég nagy gáz a freemailben hogy bármilyen másik címre átirányíthatod a címzett beleegyezése nélkül, nem?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég vas. márc. 20, 2005 13:01-kor.

vas. márc. 20, 2005 12:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Videót szeretnék tömöríteni. Próbáltam keresni tudásanyagot, hogy miként is kell tömöríteni, de eddig még nem találtam. Adott egy 1.5 Gb-os videó, aminek mkv (matroska video) a kiterjesztése. Nos, Virtual Dub-al szeretném átalakítani Avi-ba. Megadtam neki, hogy Xvid-be kódolja, majd elkezdtem alakítani, de 5 giga lett és szerintem kb. 1.5 Gb-osnak kéne lennie, ahogy az eredeti film is az. Arra lennék kíváncsi, hogy miként kell bekonfigurálni az Xvid kodecket, hogy a minőségén se veszítsen, nomeg a mérete is kb. ugyanakkora legyen. Előre is köszönöm a válaszokat!

vas. márc. 20, 2005 12:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kössssz! :)

vas. márc. 20, 2005 10:13
arany tag

Hozzászólás 
UPC.hu írta:

Programhely Csatorna Nyelv
01 Cool magyar
02 TV2 magyar
03 RTL KLUB magyar
04 Viasat3 magyar
05 Magyar ATV magyar
06 hírTV magyar
11 m2 magyar
12 Duna TV magyar
13 Filmmúzeum magyar
14 Film+ magyar
15 Hallmark magyar/angol
16 Spektrum TV magyar
17 Discovery Channel magyar*/angol
18 National Geographic Channel magyar/angol
19 Animal Planet magyar*/angol
20 TV Paprika magyar
21 Travel Channel magyar*/angol
22 BBC Prime angol
23 Eurosport magyar*
24 Eurosport2 angol
25 Extreme Sports magyar*/angol
26 DSF német
27 Jetix / ESPN Classic magyar/angol ill. angol**
28 Minimax / Musicmax magyar
29 Club magyar*/angol
30 Reality TV magyar/angol
31 MTV Europe angol
32 VH-1 angol
33 MTV2 angol
34 MTV Hits angol
35 MTV Base angol
36 VH-1 Classic angol
37 VIVA német
38 VIVA Plus német
39 CNN International angol
40 BBC World angol
41 CNBC angol
42 Sky News angol
43 EuroNews német / angol***
44 KTO francia
45 Deutsche Welle német
46 ZDF német
47 Rai Uno olasz
48 TV5 Europe francia
49 Arte német
07 HBO
08 HBO2 magyar / eredeti
09 SPORT1 (prémiumcsatorna) magyar
10 SPORT2 (prémiumcsatorna) magyar
50 Private Gold (prémiumcsatorna) angol

vas. márc. 20, 2005 8:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
V.ki megnézné Nekem a upcdirekt.hu oldalon, hogy mely az az 50 adó amely fogható vele? Amelyikben a magyar adók is vannak, és asszem a Cool Tv az első az oszlopban. Akkor másolja be ide, vagy küldje el a mailemre! Köszönöm! (Nem Netről vagyok.)

vas. márc. 20, 2005 8:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
M62 írta:

Üdv!

vas. márc. 20, 2005 2:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
lehet, hogy rosszul tudok valamit, de nem úgy van, hogy az EU-ból származó termékekre nincs vám? vagy nem gyártanak az EU-ban olyan CD-t, amit 80-ért meg lehet venni?

Nemtom pontosan,én ezt most épp laptop vásárlással kapcsolatban olvastam:
Ha magánemberként veszed,akkor bruttó árat fizeted az EU országban.De ha cégként,akkor kint nettot fizetsz,hazajössz és itthon bevallod adóbevallásnál az új szerzeményed.De mivel nem kell befizetned az áfáját,így beírod az áfa jóváírás rubrikába is,szal konkrét pénzmozgás nincs.

vas. márc. 20, 2005 0:12
Hozzászólás 
nyuszy vízügynél dolgozik :)
Tehát, így a kocsi elég gyakran megfordul arrafele :) Nagyon pöpec és zsír a gép. Tud menni, ha Enikő is úgy gondolja :p

szomb. márc. 19, 2005 23:07
Hozzászólás 
A fénymásolópapíron is van jogdíj! :evil:
Bizony isten kipróbálom hogy egy számlára vásárolt CD-nek a jogdíjával elszámoltatom a tisztelt Artisjus bagázst! :twisted:

szomb. márc. 19, 2005 22:31
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:

Más: észrevettétek, milyen **** lett ez a Magellán? Eddig egy félig Delta-jellegű, viszonylag tudományos, érdekes témákkal foglalkozó magazinműsor volt, most meg? Egy gagyi Aktív2 lett belőle. Akkor viszont minek hívják máshogy?

Üdv!

Én is csak néztem, amikor odakapcsoltam. Az egész Tóth megasztár család ott villogott, talán feltaláltak vmit?

Hm, itt mindenki fehérvári? :)

szomb. márc. 19, 2005 21:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
KaRFiol írta:
Pusztuljanak meg a telemarketingesek!

Én is azt csinálom szabadidőmben :twisted:.

szomb. márc. 19, 2005 21:20
platina tag

Hozzászólás 
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... visszteher

szomb. márc. 19, 2005 20:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet, ajánlom figyelmedbe:

http://www.origo.hu/uzletinegyed/ingatl ... tml?pIdx=1

Itt mintha kicsit más lenne, mint amit Te írtál...
El köll menni egy ilyen illetékhivatalba, ott biztos vannak hivatalos tájékoztatók a kérdésről.

szomb. márc. 19, 2005 19:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gyorsan körbekérdezősködtem, és mindenki furcsállta...
Akkor ez kocsira is élne, nem? De az épület miért lenne "vagyonabb", mint az ára? Nekem ez nem stimmel valahol... Ha eladsz egy házat és nem veszel az árából másikat, vagy csak egy részét fordítod lakásvásárlásra, akkor tuti megadóztatják, de ez a 6% nekem valahogy nem passzol. Majd jönnek hamarosan a hozzáértők és megvilágosítanak.

Üdv!

szomb. márc. 19, 2005 19:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
M62 írta:
McLaca írta:
...Egy barátnőm...

De jól megy itt egyeseknek, halmozzák az élvezeteket! :wink: :lol:
Nem írhatom egy nőre, hogy haver! :lol:

Más: észrevettétek, milyen **** lett ez a Magellán? Eddig egy félig Delta-jellegű, viszonylag tudományos, érdekes témákkal foglalkozó magazinműsor volt, most meg? Egy gagyi Aktív2 lett belőle. Akkor viszont minek hívják máshogy?

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca szomb. márc. 19, 2005 19:14-kor.

szomb. márc. 19, 2005 19:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
tfh szeretnék vásárolni egy 10MFt értékű használt lakást. eddig nem volt a nevemen egyetlen ingatlan sem, nem tudok eladni semmit. pontosan mennyi vagyonszerzési illetéket kell fizetnem, feltéve, hogy 27 éves vagyok?
(utánanéztem azért, de nem nagyon hiszek a szememnek:

1. 4 millió forint felett 6% az illeték
2. 35 év alatt ebből 40EFt kedvezményt adnak

560EFt a teljes illeték?!)
Mi van? Vagyonszerzési illeték nem vagyon szerzésekor van? Azaz pont akkor, ha eladod a lakást, és nem veszel belőle másikat, vagy nem a teljes összegért, és a fennmaradó összegen van?
Mert az szerintem abszurd, hogy a lakás vásárlás önerőből, "hozott anyag" nélkül vagyonszerzés lenne...
Jogász vénájúak, lakást már vásároltak jelentkezzetek!

Üdv!

szomb. márc. 19, 2005 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
...Egy barátnőm...

De jól megy itt egyeseknek, halmozzák az élvezeteket! :wink: :lol:

szomb. márc. 19, 2005 19:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Cycy írta:
befogtam :)
a kodón tanul?
Hol máshol :?: :wink:

Üdv!

szomb. márc. 19, 2005 19:06
platina tag

Hozzászólás 
befogtam :)
a kodón tanul?

szomb. márc. 19, 2005 18:50
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630 ... 785  Következő