|
Szerző |
Üzenet |
bodab
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 16, 2004 10:09 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Budapest
|
Gondolom ezt nekem irtad. Engem az erdekelne, hogy van-e olyan SW amivel valaki le tudja tolteni az eppen hasznalt ROM-ot a telefonbol. Ezzel ki lehetne kuszobolni az esetleges garanciavesztest.
|
hétf. jan. 17, 2005 15:31 |
|
|
jazoo
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Sárospatak
|
Van valakinek kamerája a az MPX200-hoz?
Milyen lehet a minősége?
|
hétf. jan. 17, 2005 15:14 |
|
|
jazoo
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Sárospatak
|
KeFe írta: Ha jol tudom akkor Smartphone 2002-vel 120Mhz Smartphone 2003-al 133Mhz de termeszetesen allithato.
Olyan kombó is lehetséges, hogy eredeti 2002-es oprendszerrel 133MHz legyen? Nem bánnám, ha az a plusz 13 lovacska is a szekér elé kerülne, ahelyett, hogy az istálóban lustálkodik.
Van erre valami szoftver?
|
hétf. jan. 17, 2005 11:52 |
|
|
jazoo
ezüst tag
|
Megtaláltam a Texas Instruments oldalán a processzor adatait:
OMAP710 Features:
Low-Power, High-Performance CMOS Technology
Low-voltage 150 nm technology
1.8V cores, 3.3V I/Os
TI925T ARM9TDMI Core
Up to 132 MHz (maximum frequency)
Voltage: 1.9v nominal
16KB I-cache; 8KB D-cache
192-KB of shared internal SRAM - frame buffer
Support for 32-bit and 16-bit (Thumb mode) instruction sets
Data and program MMUs
Two 64-entry translation look-aside buffers (TLBs) for MMUs
17-word write buffer
GSM/GPRS Digital Baseband System
GSM ultra-low power device (ULPD)
HW accelerator for GPRS encryption
SIM i/F (3.3V/1.8V compliant)
256 KB internal SRAM
GSM real time clock
GSM 900, PCS1900, and DCS 1800 cellular telephones, DBB ROM-based
Class 8 GPRS, DBB ROM-based
Application Subsystem
Supports Linux®, Microsoft® Windows® CE, Palm OS™ and Symbian OS™, Microsoft Smartphone 2002, Microsoft Pocket PC 2002 and Nokia Series 60
Power management with system clock DPLL
65-MHz memory interface
64-MB SDRAM interface
128-MB burst flash, SRAM and ROM I/F
192-KB internal SRAM with frame buffer DMA channel
LCD controller: 2-16 bpp
Two 32-bit timers and watchdog timer
USB client with 48 MHz DPLL
Enhanced audio controller
Supports I2S and AC97 codec
Optimized DMA
CompactFlash interface
Three UARTs, one support IrDA
Bluetooth™ interface
SPI controller
Programmable three-color LED pulse generation
Individual power saving modes for MPU and GSM subsystems
IEEE 1149.1 JTAG boundary scan logic
GPIO capability for unused function pins
I²C master and slave interface
Micro-wire controller
|
hétf. jan. 17, 2005 11:46 |
|
|
KeFe
ezüst tag
|
Ha jol tudom akkor Smartphone 2002-vel 120Mhz Smartphone 2003-al 133Mhz de termeszetesen allithato.
|
hétf. jan. 17, 2005 11:37 |
|
|
jazoo
ezüst tag
|
Speed
Az MPX200 processzora milyen frekvencián dolgozik?
120, 133 vagy 200MHz. Esetleg ez változó?
Több helyen olvastam 133MHz-et, néhány helyen 200MHz-et írnak, de például a betaplayer benchmark 120MHz-et ír.
Egyébként cpu overclock-ra van lehetőség ennél a telefonnál?
|
hétf. jan. 17, 2005 10:33 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
zsééééé írta: Húú, ez fájt, de tényleg... Megpróbáltam és úgy se tetszett. Egyebek mellett kb 10 perc után le is fagyott, megjegyzem először No, mindegy, nem vitázni akartam, csak egy vélemény volt. Az erő legyen veled!
Ha tényleg ez a helyzet, akkor sorry...
Nem akartalak megbántani!
Az Erő legyen veled!
(by Darth Smoke)
|
hétf. jan. 17, 2005 10:27 |
|
|
zsééééé
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 15, 2004 11:27 Hozzászólások: 166 Tartózkodási hely: Gyöngyös
|
Darth Smoke írta: zsééééé írta: No, feltettem a 2003 supermoto-t, és még aznap le is gyalultam. A kontraszt minősége kb olyan, mintha a 100Hz-es pana tv-m után a jó öreg Jácint tv-t üzemeltem volna be. Mosott az egész, nem tetszett. 2002 forever...(vagy legalábbis még jobb nem lesz) Talán a ClearType-ot ki kellett volna kapcsolnod. Vagy ahhoz már érteni kéne? (by Darth Smoke)
Húú, ez fájt, de tényleg...
Megpróbáltam és úgy se tetszett. Egyebek mellett kb 10 perc után le is fagyott, megjegyzem először
No, mindegy, nem vitázni akartam, csak egy vélemény volt.
Az erő legyen veled!
|
hétf. jan. 17, 2005 9:30 |
|
|
john30
arany tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 12:34 Hozzászólások: 449 Tartózkodási hely: Debrecen
|
...1-2 kérdésem lenne,aki tud,segítsen,please
-mivel djuice-os lettem,a cellainformációt hogy tudom kitenni a kijelzőre?ha engedélyezem a menüben,akkor csak egy sms-t kapok időnként (Debrecen),ami idegesítő.ki lehet tenni valahogy a kijelzőre???
-létezik-e hozzá gprs adatszámláló?küldött/fogadott adatmennyiség számláló alapból nincs benne (nem találtam), viszont 1 mb a djuice-nál 500 huf,amit aktiváltam,ezért jó lenne tudni,mokor hol tartok.
-korábban azt olvastam, hogy (2002-es oprendszerem van,és nem akarok rátölteni 2003-ast) hogy sms írásánál ha a nyelvet átállítom németre,akkor lesznem ékezetes betűk (1-2őt kivéve).ezt hol tudom átállítani???
egyenlőre 3 kérdés,előre is köszi a válaszokat.
|
hétf. jan. 17, 2005 9:23 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
zsééééé írta: No, feltettem a 2003 supermoto-t, és még aznap le is gyalultam. A kontraszt minősége kb olyan, mintha a 100Hz-es pana tv-m után a jó öreg Jácint tv-t üzemeltem volna be. Mosott az egész, nem tetszett. 2002 forever...(vagy legalábbis még jobb nem lesz)
Talán a ClearType-ot ki kellett volna kapcsolnod. Vagy ahhoz már érteni kéne?
(by Darth Smoke)
|
hétf. jan. 17, 2005 9:02 |
|
|
zsééééé
arany tag
Csatlakozott: szer. dec. 15, 2004 11:27 Hozzászólások: 166 Tartózkodási hely: Gyöngyös
|
No, feltettem a 2003 supermoto-t, és még aznap le is gyalultam.
A kontraszt minősége kb olyan, mintha a 100Hz-es pana tv-m után a jó öreg Jácint tv-t üzemeltem volna be. Mosott az egész, nem tetszett.
2002 forever...(vagy legalábbis még jobb nem lesz)
|
hétf. jan. 17, 2005 8:57 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
jazoo írta: valami E-book progi. (Ötletek?)
Még arra is kíváncsi lennék, hogy transfer közben minek konvertál az AS ?
Mobipocket, én ezt használom minden platformon.
Konvertálni nem konvertál, csak lusták voltak két ablakot megcsinálni.
|
hétf. jan. 17, 2005 1:16 |
|
|
Outside
ezüst tag
|
Sziasztok
Hol a bánatban lehet új csoportokat létrehozni és csoportokhoz csengőhangot rendelni??
Másik hol találom rendesen leírva az MMS és GPRS WAP be állításokat
amit a motorolnánál találtam valami nem stimmel mert úgy csináltam
és nem megy
Előrre is köszike
Bye all
|
vas. jan. 16, 2005 23:07 |
|
|
jazoo
ezüst tag
|
Én is pár napja vettem az enyémet.
Egyenlőre megpróbálok maradni az eredeti szoftverénél.
Eddig az Xbar 2.0 és a betaplayer 0.096 fejlesztői verzióját tettem fel, meg ez utóbbihoz egy AAC plugint. Azon gondolkozok, hogy leszedek minden szoftvert, ami nem az oprendszer tartozéka, majd az SD kártyára telepítek mindent. A file managert, az MMS progit, és a fotóalbumot is.
Ha így is működni fognak, több helyem marad a csengőhangoknak.
Jó lenne még valami Angol-Magyar szótár program, meg valami E-book progi. (Ötletek?)
Arra azért kíváncsi lennék, hogy befolyásolja-e a programok sebességét, betöltési idejét az hogy a telefonba, vagy az SD kártyára telepítem. Gondolom, hogy futás közben a progit beolvassa a memóriába és onnan fut.
Vajon érdemes-e "high-speed" SD kártyát venni a telefonba, vagy elég egy normál verzió is. Szóval kihasználható-e egy ultra II, vagy ultra III sandisk SD sebessége. Arra már rájöttem, hogy érdemesebb közvetlenűl a kártyára másolni a cuccokat, mert USB-n keresztül elég lassan nyomja át az Active Sync.
Még arra is kíváncsi lennék, hogy transfer közben minek konvertál az AS ?
|
vas. jan. 16, 2005 22:57 |
|
|
a2d2-2
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Pécs
|
Java leírással valaki szánjon már meg plíííz!
|
vas. jan. 16, 2005 22:52 |
|
|
Outside
ezüst tag
|
bilee írta: sziasztok! most vettem mm-ben mpx200-at, kellene pár instrukció a használatára a tapasztaltabb mpxesektől... -na meg érdekelne, hogy ki mi mellett teszi le a voksot: 2002 vagy 2003? -milyen a 2003se? -milyen soft verziót ajánlotok, mik a tapasztalatok, mik a különbségek az egyes verziók között? -milyen software-eket ajánlotok?? köszi előre is mindenkinek!
A 2002 nekem még semmi bajom néhány dolgot kivéve amit nemtud
az oprenszer.. Ezeket util progikkal pótoltam nagyából..
2003 több helyet foglal nem meg a motorola MMS progi rajta valamiért
|
vas. jan. 16, 2005 22:14 |
|
|
bilee
vas-tag
|
sziasztok!
most vettem mm-ben mpx200-at, kellene pár instrukció a használatára a tapasztaltabb mpxesektől...
-na meg érdekelne, hogy ki mi mellett teszi le a voksot: 2002 vagy 2003?
-milyen a 2003se?
-milyen soft verziót ajánlotok, mik a tapasztalatok, mik a különbségek az egyes verziók között?
-milyen software-eket ajánlotok??
köszi előre is mindenkinek!
|
vas. jan. 16, 2005 21:37 |
|
|
Bendegoose
ezüst tag
|
Az Xbar 2-nél nem működik nálam a vágólap, a hangerő gomb lefelé nyomásával (az Xbar előhívása után) nem lesz aktív a szövegkijelölés.Tudtok vmi megoldást, a kijelölés pontosan hogyan működik?
|
vas. jan. 16, 2005 19:26 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
|
vas. jan. 16, 2005 18:07 |
|
|
Bendegoose
ezüst tag
|
Tudtok reg kódot az XBar 2, vagy 2.5-höz?Előre is köszi.
Akit érdekel megoldottam a mappa átnevezési problémát. A létrehozott mappákat csak a teló kikapcsolásáig lehet átnevezni, utána már nem, csak törölhető!Elég érdekes....
|
vas. jan. 16, 2005 17:35 |
|
|
bodab
arany tag
Csatlakozott: csüt. dec. 16, 2004 10:09 Hozzászólások: 189 Tartózkodási hely: Budapest
|
Van arra lehetoseg, hogy valaki letoltse az telefon ROM-jabol az eredeti firmware-t? Letezik erre program?
|
vas. jan. 16, 2005 17:20 |
|
|
vally
platina tag
|
madarasz írta: Hogyan van benne megoldva a vibra? Mint a sonykban (rezget a hangszoro egy kis femsulyt) vagy normalisan, motoros?
Motoros.
|
vas. jan. 16, 2005 17:13 |
|
|
bodab
arany tag
|
A hasznalhato home screen temahoz. Nekem a Sky nevu tema valt be, amit innen lehet letolteni:
http://smartphone.kleinweder.ch/
(Sajnos most nem elerheto, legalabbis nekem nem sikerult.)
|
vas. jan. 16, 2005 17:09 |
|
|
madarasz
ezüst tag
|
Hogyan van benne megoldva a vibra? Mint a sonykban (rezget a hangszoro egy kis femsulyt) vagy normalisan, motoros?
|
vas. jan. 16, 2005 17:03 |
|
|
a2d2-2
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Pécs
|
Elküldené nekem is valaki a java instrukciókat, aki már összeírta valakinek, hogy miként is megy. Nekem egyfolytában URL-t kér, ha rábökök a java fájlra.
|
vas. jan. 16, 2005 16:23 |
|
|
QwertyQ
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Egy másik univerzum
|
"Amugy en a 2002es rendszer mellett teszem le a voksom, a 2003as nagyon instabill."
Ez nalad miben nyilvanult meg???
En 2 honapig hasznaltam folyamtosan 2003-al, mielott eladtam, de soha nem volt problemam vele, a 2002-hoz kepest meg kaptam plusz egy nap keszenleti idot..
En egy dolog miatt nem ternek soha vissza 2002-re, mivel az csak egyetlen e-mail postafiokot kezel, a 2003-as viszont barmennyit, MMS-t soha nem kuldok (fogadni meg WEB-en is lehet), viszont van negy accountom amit szeretek egyben latni, es nem minden letoltes elott atkonfiguralni az e-mail klienst..
|
vas. jan. 16, 2005 14:35 |
|
|
QwertyQ
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 275 Tartózkodási hely: Egy másik univerzum
|
"Ez nem teljesen igy van: az MS Smartphone rendszerekben minden contact-hoz külön csengőhangot lehet rendelni. (pl. az MPX200-ban is)."
De csak az alapmemoriaban tarolt hangokat hasznalhatod, sajnos azert, mert a gyarto elsodleges celteruleten ez nem volt fontos tulajdonsag..
A nem amerikai piacra szant SPV200, SDA es tarsai ezt alapbol tudjak barmelyik memoriateruletrol..
|
vas. jan. 16, 2005 14:29 |
|
|
Kortve
ezüst tag
|
[quote="QwertyQ"][/quote]
Koszi szepen a valaszt! Nem hiszem, hogy nagy lenne az a wav, egy cdrol legrabbelt jo minosegu 80 mega, az enyem meg fel perces, rosszabb minosegben.
Szerintem a medialejatszot es ilyesmiket jobb a telefon memoriajaban tarolni. Bar nem tudom pontosan, h a tel. memobol beolvassa-e az egesz programot a RAM-ba es utana kezd olvasni kartyarol, vagy virtualis memoriakent kezelne a programot (igaz most vizsgaztam sz.garchitekturabol, de nem vagyok a dologban biztos ), mindenesetre ha az utobbi, akkor az olyan programok, amik folyamatosan olvasnak a kartyarol (mp3, video), azokat a tel. memoriaba kell pakolni.
No, hogy en is hozzategyek a forumhoz, alig fel nap szenvedes utan ratalaltam a megoldasra. RJV Regtweaks!
Ez a registryt editalja. Probaltam kezzel is egy Regedittel, de csufos vege lett... A Regtweaksbol a 2003-as verziot kell keresni (a 2002es rendszerre is ezt tegyetek fel!!!) es szepen be lehet allitani eleg hasznos dolgokat, pl. SMS-ek kartyan tarolasa, +ami nekem lenyeges, a csengohangok mappaja. Atteszitek a kartyara. Arra figyelni kell, h minden hang ebben a konyvtarban legyen a windows konyvtarbol. Ha keves az akku (ekkor a telefon nem olvas kartyarol), akkor mindenre vmi altalanos midi fog szolni, tehat nem fagy le a telefon.
Hasznaljatok egeszseggel Igy lehet a contactoknak is a sajat mappatokbol csengohangokat adni.
Amugy en a 2002es rendszer mellett teszem le a voksom, a 2003as nagyon instabill. A 2002-esre felteve a speedupokat, eleg korrekt. A wmv lejatszasa csapnivalo, de ez nem vag foldhoz. +tudom fogadni es kuldeni az evi 2 darab MMS-t
Jo kis gep ez, de kellett hozza 2 nap, mire osszeallt, ugy, ahogy szerettem volna. Kicsit (nagyon) kiforratlan. Egyaltalan nem ajanlom olyanoknak, akik nem ereznek magukban vonzalmat a technika es uj kihivasok irant Kulonben, ha nem szabjak szemelyre (registry edittol kezdve programok levadaszasa a netrol), akkor csak egy nehezen kezelheto outlookot kanak... A palmoknal es pocket pc-knel bonyolultabb...
|
vas. jan. 16, 2005 14:29 |
|
|
AndrySoft
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1387 Tartózkodási hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye
|
""Ez azert nagyon nagy hiba... Egy telefonban szerintem az egyik leghasznosabb funkcio a mas-mas csengohang a hivohoz... Ha pl. hallom, h egy altalanos kontakt keres, akkor nem fogok atvagtazni a fel hazon, de ha fontos, akkor igen."
Ez az europai felfogas, az amerikaiak egesz mashogy gondolkodnak, az MS rendszerekben ezert alapbol csak egy bejovo csengetest lehet allitani (az MDA-knal is).."
Ez nem teljesen igy van: az MS Smartphone rendszerekben minden contact-hoz külön csengőhangot lehet rendelni. (pl. az MPX200-ban is).
|
vas. jan. 16, 2005 14:21 |
|
|
QwertyQ
arany tag
|
"Hajjaj... Magyarul nincs megoldas Az 1 megas hangokat mar 8 bites, 22khz-s, monoba tomoritettem, igy ilyen "kicsi"."
Akkor az nagyon hosszu hang..
Normal esetben egy ilyen csengohang 150-200 KB..
Kuldj at egyet e-mail-be megkukkolom..
"Ha felteszem a 2003ast, akkor meg ennyi szabad helyem sem lesz."
Ez igaz, viszont a csengohangok is 30-50 KB-osak lesznek
"Azert egy medialejatszot, ami kartyarol olvassa az mp3at nem erdemes szinten kartyara tenni, tehat kell hasznalni a telefon memoriajat is..."
Ez csak akkor igaz, ha tobb kartyad van es cserelgeted oket..
De a lejatszo 200 KB-ja nem sok vizet zavar..
En anno a telo memjebe az XBar-t, a Resco FileMan-t es a csengohangokat raktam csak, igy is maradt meg 2003-as rendszernel 4,5 MB szabad hely, minden mast az 512-es kartyara pakoltam..
"Ez azert nagyon nagy hiba... Egy telefonban szerintem az egyik leghasznosabb funkcio a mas-mas csengohang a hivohoz... Ha pl. hallom, h egy altalanos kontakt keres, akkor nem fogok atvagtazni a fel hazon, de ha fontos, akkor igen."
Ez az europai felfogas, az amerikaiak egesz mashogy gondolkodnak, az MS rendszerekben ezert alapbol csak egy bejovo csengetest lehet allitani (az MDA-knal is)..
|
vas. jan. 16, 2005 14:03 |
|
|
Vagany
arany tag
Csatlakozott: hétf. jan. 10, 2005 1:32 Hozzászólások: 255 Tartózkodási hely: Debrecen
|
luser2000 írta: Vagany írta: ... Gyári 2002-es soft 0.940.037 van benne, ez letölthető valahonnan ... Vagany! Három rövid kérdés: 1) Ez honnan tölthető le? Nagyon szeretném, de nem találom!!! 2) Ebben vannak gyári magyar beállítások? Pl. T-Mobile, PGSM, Voda? 3) Mit értesz "gyári" alatt? Köszi, Balázs
1) Én is ezt kérdeztem, addig nem szeretném átflesselni amíg nem tudom visszacsinálni a dolgot, de úgy látom nem nagyon lehet ehhez a verziójú soft-hoz hozzáférni.
2) A pannonwap beállítása van benne ,de lehet a simet is figyeli (nekem pannonos a sim) és a reginal settings-nél van magyar is de az SMS-ben ennek ellenére nincsenek ékezetes betűk.
3) Ez volt a telefonban, MM-es kártyafüggetlen.
|
vas. jan. 16, 2005 13:25 |
|
|
luser2000
arany tag
|
Vagany írta: ... Gyári 2002-es soft 0.940.037 van benne, ez letölthető valahonnan ...
Vagany!
Három rövid kérdés:
1) Ez honnan tölthető le? Nagyon szeretném, de nem találom!!!
2) Ebben vannak gyári magyar beállítások? Pl. T-Mobile, PGSM, Voda?
3) Mit értesz "gyári" alatt?
Köszi,
Balázs
|
vas. jan. 16, 2005 12:07 |
|
|
PioDVD1
arany tag
|
luser2000 írta: Ennek próbáltam utána nézni a kézikönyvben, de nem volt egyértelmű, hogy a szoftver cseréje garancia vesztést jelentene. Miből gondoljuk?
Ha felraksz egy nem hivatalos verziót, az nem rendeltetésszerű használat. (Felraksz egy hack-elt firmware-t egy dvd-íróra és szétég. Ha látják, hogy nem hivatalos verzió volt rajta, elhajtanak.) Ettől függetlenül írtam, hogy a szervizes hozzáállásán múlik a dolog.
Ami a legfontosabb: én senki kérdésére sem fogom azt írni, hogy legális. Lecseréli, később baj van, nem javítják meg: na, kire haragudna akkor?
Ezek ellenére én lecseréltem és nem bánom.
|
vas. jan. 16, 2005 12:05 |
|
|
luser2000
arany tag
|
PioDVD1 írta: Elvben garanciavesztéssel jár a csere, a gyakorlatot meg még senki sem tudja. (Nem biztos, hogy a Motorola-szervízben szivatni akarnak. Hozzáállás kérdése.)
Ennek próbáltam utána nézni a kézikönyvben, de nem volt egyértelmű, hogy a szoftver cseréje garancia vesztést jelentene. Miből gondoljuk?
Én abból nem, hogy pl. ha a PC-re telepített oprendszert a vásárlás után lecseréled másra, attól még az alaplapot, vagy mást meg fogják javítani, ha hibás. Vagy nem? (Kivéve ha a Mistral-hoz megy az ember, az hihetetlen banda).
És még azt sem kérhetik, hogy igazold a másik op.rendszer használatának jogát.
Vélemény?
Balázs
|
vas. jan. 16, 2005 11:56 |
|
|
Kortve
ezüst tag
|
Hajjaj... Magyarul nincs megoldas Az 1 megas hangokat mar 8 bites, 22khz-s, monoba tomoritettem, igy ilyen "kicsi".
Ha felteszem a 2003ast, akkor meg ennyi szabad helyem sem lesz. Azert egy medialejatszot, ami kartyarol olvassa az mp3at nem erdemes szinten kartyara tenni, tehat kell hasznalni a telefon memoriajat is...
Ez azert nagyon nagy hiba... Egy telefonban szerintem az egyik leghasznosabb funkcio a mas-mas csengohang a hivohoz... Ha pl. hallom, h egy altalanos kontakt keres, akkor nem fogok atvagtazni a fel hazon, de ha fontos, akkor igen.
Na, mind1... Ez most letorte a kezdeti lelkesedesem...
|
vas. jan. 16, 2005 11:54 |
|
|
QwertyQ
arany tag
|
"A telefonon keves a szabad hely. Bemasoltam vmi mappaba a kartyara a wavokat, latja a telefon, ki lehet valasztani, orulok. Aztan probalnam hivohoz rendelni, ott nem latja."
Nem biza, mert ezt csak a 2003SE tudja, sajna az meg nincs mpx-re..
"A csengohang 1 mega, a telefonon keves a hely es lenne ilyenbol 5...
Valakinek valami otelete erre az ugyre?!?!?!?!"
Ket megoldas van.
Az egyik, 2003-as rendszert telepitesz, ekkor a telo mar tudja hasznalni a WMA fileokat is csengohangnak, ez tomorebb mint az mp3, igy 1,5-2 megaban 8-10 csengohang elfer..
Ha meg maradsz a 2002-nel, akkor editalod a hangokat, 8 bit 22 kHz mono boven eleg csengeteshez, igy kicsik lesznek a WAV file-ok is (idoben is erdemes vagni, mert fel percnel hosszabb csengohang felesleges)..
|
vas. jan. 16, 2005 11:45 |
|
|
a2d2-2
arany tag
|
Aki küldött már emberkéknek java instrukciókat, az rámenne a továbbküld gombra? a2d2@freemail.hu
THX
|
vas. jan. 16, 2005 11:29 |
|
|
4
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Szeged, Zápor József Kávézója
|
Haho
dr.zsoo írta: Tehát: Netttel elég sokat szívtam hála Pannon GSM. Sima GPRS Strarttal is müködnie kell. En vodas nettel probalom, gondolom annak is mukodnie kellene. dr.zsoo írta: A telefon telepítése modemként nem tudom hogy sikerült, mert amikor rányomtam a telefont a szgépre a gyári CDről automatikusan feltelepült mint modem.
Valahol azt olvastam,h a kikapcsolt telefonba a bal nyil lenyomasa kozben kell bedugni a kabelt. Igy telepitettem fel modemkent. Azota nem jottem ra,h ez a "funkcio" mire jo, mert ezutan csak akkor tudom bekapcsolni a telot, ha elotte leveszem az aksit. dr.zsoo írta: Fontos hogy a tel rádugása előtt a tel acessories en belül van egy modem link menü, ezt elindítva aktíválni kell, majd rá a telefont az USB-re. Ilyenkor nem indul el az activesync. Kb 1 perced van hálózati kapcsolatot létrehozni. Ha ez letelik, automatikusan szakítja a tel a modemlinket, és indul az activesync.
Ezt jo,h mondtad, mert en radugott kabellel probaltam aktivalni az USB-t. Ugy persze nem ment. dr.zsoo írta: A pannonos hálozati kapcsolat nem nagy kaland, modemként ugye a smartphone 2002 lesz kiválasztva felh név jelszó nincs, a betárcsázószám *99# (semmi *1***99#) mint amit a pannon mondott.
Ez pontosan mit jelent??? (semmi *1***99#) Most ott tartok,h vegre tarcsaz a Draga, de nem tud bejelentkezni a halozatba. Szerintem ott a gond,h valahogy mashogy kellene kivalasztani a vodas net adatfiokjat. A telorol kozvetlenul tudok netezni (Outlook, Explorer megy gond nelkul), igy valszeg a vodas adatfiok beallitasai stimmelnek, csak vmi mas nem. dr.zsoo írta: Ha igy nem megy a net, meg tudom mondani hogy a Pannonos hálózati beállításoknál melyik pontok vannak kipipálva, mert állítólag ez is fontos. (Motorolás srác azt mondta hogy próbálkozzak, nekem sikerült)
Ezt megkoszonnem.
Udv
Karesz
|
vas. jan. 16, 2005 9:58 |
|
|
PioDVD1
arany tag
|
Vagany írta: ...De mindezt 2003-as soft-tal?...
Igen. A 2002-es nem tudja.
Elvben garanciavesztéssel jár a csere, a gyakorlatot meg még senki sem tudja. (Nem biztos, hogy a Motorola-szervízben szivatni akarnak. Hozzáállás kérdése.)
|
vas. jan. 16, 2005 9:35 |
|
|
Vagany
arany tag
Csatlakozott: hétf. jan. 10, 2005 1:32 Hozzászólások: 255 Tartózkodási hely: Debrecen
|
_Bart_ írta: Vagany: Gondolom te is a debreceni Media Marktba vetted. Neked is alapból benne voltak a pannon wap beállítások , vagy csak nekem adtak ilyen fura telót, azért is érdekes, mert bontatlan volt, és független is, már kipróbáltam benne vodás simet is.
Ott bizony . Benne voltak a pannon-os beállítások. De az ékezetes betűk nem mennek sajna , pedig a PC-s progival (smartphonestudio) megírt és a telóra átküldött conact-ok ékezetes betűit szépen megjeleníti.
|
vas. jan. 16, 2005 1:40 |
|
|
Vagany
arany tag
|
PioDVD1 írta: hgyurci írta: ...hol állítjátok németre a beviteli nyelvet... SMS íráskor hosszan lenyomod a *-ot, ekkor beugrik egy kis menü, legalull ott a nyelv választás. Miután váltassz, megint hosszan *, mert automatikusan átvált T9-re. Ugyanígy lehet a telefonkönyvnél is átváltani németre.
De mindezt 2003-as soft-tal? Én hiába nyomom a *-ot hosszan csak a számok-betűk-T9 között váltogat. Gyári 2002-es soft 0.940.037 van benne, ez letölthető valahonnan. A frissítés nem jár garivesztéssel, akkor kipróbálom a a 0.630.012-ot vagy a 2003-ast.
|
vas. jan. 16, 2005 1:12 |
|
|
dr.zsoo
arany tag
|
Tehát: Netttel elég sokat szívtam hála Pannon GSM. Sima GPRS Strarttal is müködnie kell. A telefon telepítése modemként nem tudom hogy sikerült, mert amikor rányomtam a telefont a szgépre a gyári CDről automatikusan feltelepült mint modem. Fontos hogy a tel rádugása előtt a tel acessories en belül van egy modem link menü, ezt elindítva aktíválni kell, majd rá a telefont az USB-re. Ilyenkor nem indul el az activesync. Kb 1 perced van hálózati kapcsolatot létrehozni. Ha ez letelik, automatikusan szakítja a tel a modemlinket, és indul az activesync. A pannonos hálozati kapcsolat nem nagy kaland, modemként ugye a smartphone 2002 lesz kiválasztva felh név jelszó nincs, a betárcsázószám *99# (semmi *1***99#) mint amit a pannon mondott. Ha rányomod a készüléket majd gyorsan hálózati kapcsolatok Pannon, majd Tárcsázás, akkor ha sikerült a hálózati kapcsolat létrehozása, már végig aktív marad a modem, én most kb 4 órája folyamatosan netezek. Most Pl tömörítetlenül 6330454 byte helyett tömörítve 420626 byte jött le, ami 42*kb 2Ft tehát alig 100 Ft!!!!
Ha igy nem megy a net, meg tudom mondani hogy a Pannonos hálózati beállításoknál melyik pontok vannak kipipálva, mert állítólag ez is fontos. (Motorolás srác azt mondta hogy próbálkozzak, nekem sikerült)
dr.zsoo
|
vas. jan. 16, 2005 0:58 |
|
|
Kortve
ezüst tag
|
Kozuletek senki sem hasznal zenet csengohangnak???
Felturtam az egesz netet... A telefonon keves a szabad hely. Bemasoltam vmi mappaba a kartyara a wavokat, latja a telefon, ki lehet valasztani, orulok. Aztan probalnam hivohoz rendelni, ott nem latja. Felteszem a kepes caller ID-t, az nem kezel hangot. Google, talalok vmi registry buheralast, atirom, telefon meghal, hard reset... Talalok egy masik registry buheralast, megcsinalom, hatastalan...
A csengohang 1 mega, a telefonon keves a hely es lenne ilyenbol 5...
Valakinek valami otelete erre az ugyre?!?!?!?!
Itt most foleg azon lenne a hangsuly, h hivohoz rendeljek csengohangokat.
Koszi elore is.
Ui.: aki ezzel a problemaval nem szembesult, az gyari hangokat hasznal csorgesnek?
|
vas. jan. 16, 2005 0:09 |
|
|
Steini
arany tag
|
Valalki elküldené a javahoz szükséges progit (amit a telóra kell telepiteni) az akos_steiner@yahoo.com-ra egy kis leirás kiséretében.
Nagyon megköszönném!
|
szomb. jan. 15, 2005 23:29 |
|
|
karakot
ezüst tag
|
Sziasztok!
Senki nem tud küldeni néhány screenshot-ot mailben? ( karakot@freemail.hu)
Elõre is köszönöm.
Üdv,
Karakot
|
szomb. jan. 15, 2005 22:57 |
|
|
PioDVD1
arany tag
|
hgyurci írta: ...hol állítjátok németre a beviteli nyelvet...
SMS íráskor hosszan lenyomod a *-ot, ekkor beugrik egy kis menü, legalull ott a nyelv választás. Miután váltassz, megint hosszan *, mert automatikusan átvált T9-re.
Ugyanígy lehet a telefonkönyvnél is átváltani németre.
|
szomb. jan. 15, 2005 21:35 |
|
|
aronpapa
arany tag
|
Darth Smoke írta: A MediaMarkt Pólusban a Motorola MPx-200 39900 Ft.
(by Darth Smoke)
Ugyanennyi az Árkád MM-ban is.
|
szomb. jan. 15, 2005 21:32 |
|
|
4
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: Szeged, Zápor József Kávézója
|
dr.zsoo írta: Azt még elfelejtettem mondani, igaz nem bizti hogy készülékfüggő hogy brutál gyors az internet a pannon gprs+internet expressz segítségével. (szgéppel modemként használva)ADSL-t is használok, ennek a sebességétől alig marad el a GPRS. A tömörítést maximálísra állítom természetesen. Ez néha akár 10 szeres is lehet. Fontos hogy a betárcsázandó szám MPX 200 nál *99# legyen, a pannonnál és a motorolánál is mást mondtak! dr.zsoo
Haho
Le tudnad irni,h mikent sikerult rabirni ezt a Draga mpx-et a netezesre ??? (ha Te infran keresztul netezel, akkor hagyjuk, mert nekem csak kabelem van)
Odaig sikerult,h telepitem, mint modemet (bal nyil + kabel bedug). Bar ha igy hasznalom es utana be akarom kapcsolni a telot, akkor le kell vennem az aksit, mert egyebkent nem csinal semmit. Ez nektek is igy "mukodik"?????
Aztan letrehoztam egy uj telefonos kapcsolatot (*99#), de nem tortenik semmi.
Otlet????
Udv
Karesz
|
szomb. jan. 15, 2005 21:03 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Igen,én is arra gondoltam
|
szomb. jan. 15, 2005 18:43 |
|
|
a2d2-2
arany tag
|
Nekem netmobile-ról van. Hülye fejjel 2x200Ft-ot kellett fizetnem, mert túl korán közzé tettem az accountomat, engem kidobott a szerver, más meg fellépett. Mind1.
Mindenképp megéri a 200Ft, mert 1,2 Gb-ot (mindent) szedtem le róla. És 4 óra alatt le is jött volna, ha nem cseszem el!!!
|
szomb. jan. 15, 2005 18:23 |
|
|