Szerző |
Üzenet |
Árpy
a fórum lelke
|
kisember írta: bepe79 írta: És mit tesz tönkre? A fülemet? Vagy az 1000 éves még "MATÁV" feliratos készüléket, ami az Ecseri piacon 500 Ft-ot ér? 2007-re már 500 Eurót fog érni 2007-re az 500euró mennyit fog érni, egy kiló kenyér árát?
|
csüt. jún. 23, 2005 14:35 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
bepe79 írta: És mit tesz tönkre? A fülemet? Vagy az 1000 éves még "MATÁV" feliratos készüléket, ami az Ecseri piacon 500 Ft-ot ér?
2007-re már 500 Eurót fog érni
|
csüt. jún. 23, 2005 11:19 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
bepe79 írta: Árpy írta: Lehet, hogy pár év és vezetékesre is megjelennek a virusok??? És mit tesz tönkre? A fülemet? Vagy az 1000 éves még "MATÁV" feliratos készüléket, ami az Ecseri piacon 500 Ft-ot ér? Az a nagy tekerős? Piros, fekete vagy fehér szinben lehetett hozzájutni.
|
csüt. jún. 23, 2005 11:08 |
|
|
bepe79
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Lincolnshire, England, United-Kingdom
|
Árpy írta: Lehet, hogy pár év és vezetékesre is megjelennek a virusok???
És mit tesz tönkre? A fülemet? Vagy az 1000 éves még "MATÁV" feliratos készüléket, ami az Ecseri piacon 500 Ft-ot ér?
|
csüt. jún. 23, 2005 10:55 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Lehet, hogy pár év és vezetékesre is megjelennek a virusok???
|
csüt. jún. 23, 2005 10:25 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Azon keresztül is lehet sms-t, sőt, már mms-t is küldeni. Ráadásul van vezeték nélküli is.
|
csüt. jún. 23, 2005 9:14 |
|
|
s_knight
ezüst tag
|
Vagy használj vezetékes telefont...
|
csüt. jún. 23, 2005 9:11 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
No igen. Előbb utóbb megjelennek a virusok a mobilokra is. Nincs menekvés. Megoldás: régi telót kell használni.
|
csüt. jún. 23, 2005 9:07 |
|
|
bepe79
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 798 Tartózkodási hely: Lincolnshire, England, United-Kingdom
|
Mobilvírus járvány 2007-ben: http://www.virushirado.hu/hirek_tart.php?id=605
"Egyelőre sem a vállalatoknak, sem a magánszemélyeknek nem kell tartaniuk a PC-ken már látott Slammer- vagy Blaster-szerű mobiltelefonokat érintő vírusjárványra, ugyanis egy globális méretű járványhoz számos előfeltételnek kell teljesülnie.
18 hónap múlva azonban akár mindennaposak is lehetnek a nagyobb fertőzések, és önmagukban a készülékekre telepített antivírus szoftverek sem segíthetnek. A Gartner két kutatója, John Pescatore és John Girard a hónap elején publikált tanulmányukban kitérnek arra, hogyan készülhetnek fel a nagyvállalatok a mobiltelefonokat és PDA-kat fenyegető kártevők elleni védekezésre. A szerzők szerint 2007 előtt nem valószínű, hogy olyan gyorsan terjedő mobilvírus lát napvilágot, mely világszerte károkat okozna.
A két fontos tényezője, mondhatni előfeltétele van egy világméretű járványnak. Először is azoknak az okostelefonoknak, melyek sebezhetők a kártevők által, közel 30 százalékos piaci részesedést kellene elérniük, másodsorban pedig mindennapivá kéne válnia a futtatható fájlok telefonok közti cseréjének.
„A vírusok és férgek nem tudnak elegendő mobil készüléket megfertőzni, amíg azok elterjedtsége nem éri el a 30 százalékot, és a tulajdonosaik nem használják a mindennapi munkához a fájlcserét,” mondta Pescatore és Girard. „Az elemzések szerint 2007 végére megvalósulhatnak ezen feltételek, az okostelefonok penetrációja eléri, sőt, meg is haladhatja a kritikus 30 százalékot; az emberek pedig természetesnek fogják venni a fájlok egymás közti csere-beréjét,” tették hozzá a kutatók.
Warren Chaisatien, az IDC Australia vezeték nélküli részlegének menedzsere szerint 2008-ig várhatunk az első nagyobb mobilvírus járványra. „Napjainkban még csupán nagyon kevés olyan készülék van forgalomban, mely veszélyeztetett. A víruskészítők számára továbbra is a személyi számítógépek az elsődleges célpontok.”
Szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy amint elérik a „kritikus tömeget” az okostelefonok, a szolgáltatóknak is foglalkozniuk kell a problémával. A kliens-alapú, azaz a mobil készülékre telepített vírusvédelem ugyanis nem jelent igazi megoldást – a problémát alapjaiban kell elfojtani, és ehhez feltétlenül szükséges a telefonhálózatok védelme. Amennyiben már a hálózaton meg lehet fogni a kártevőket, és így nem juthatnak el az ügyfelek készülékeire, gyakorlatilag megoldódik a probléma. A mobilokon lévő biztonsági programoknak csupán az utolsó bástya szerepét kellene ellátniuk, ha valamilyen oknál fogva a hálózattal integrált vírusvédelem nem látná el jól a feladatát.
Mikko Hyppönen, a finn F-Secure igazgatója „a következő egy, talán két évben” még nem vár olyan mobilvírusokat, melyek a PC-s hálózati férgekhez hasonló globális járványokat tudnának okozni. „Mindenesetre a Commwarrior MMS-en terjedő kártevő figyelemreméltó, már számos országból jeleztek fertőzéseket,” tette hozzá."
Forrás: virushirado.hu
Üdv: Bepe
|
csüt. jún. 23, 2005 8:43 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
skynet írta: és csak a MIDP 2.0-tól éri el a JAVA a telefonkönyvet, tehát sok telefonon el se indul a program... Csak a mai telók már Mobile Information Device Profile 2.0-t használnak...és ezt a virusirók is tudják.
|
szer. márc. 16, 2005 10:52 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
skynet írta: és csak a MIDP 2.0-tól éri el a JAVA a telefonkönyvet, tehát sok telefonon el se indul a program...
Nem hiszem, hogy a hiba az aláírt midleteknél lenne, inkább arra gyanakszom, hogy valami natív interfészt lehet elérni. Persze ez csak gyanú.
|
szer. márc. 16, 2005 10:48 |
|
|
kisember
platina tag
|
Egy kis magyarázat.
A pongyola "Java játékok" felirat egy készülék prospektusán azt jelenti, hogy a készülék megfelel a MIDP 1.0, vagy 2.0 előírásnak.
Tehát létezik egy előírás (két verziója), amit többféle módon meg lehet valósítani. A szabvány gyors terjedése érdekében a SUN egy referencia-implementáció forrást ingyenesen elérhetővé tett. Ez annyit jelent, hogy bármelyik gyártó felhasználhatja azt, nem kell a nulláról kezdeni a fejlesztést.
Feltételezhetően a sun hagyott biztonsági rést a termékében, amit számos gyártó átvett. A hiba ismerete és javítása csak annyit jelent, hogy az új implementációban ez már nincs benne, de számos hibás szoftver már a piacon van.
Azért nem kell pánikba esni
|
szer. márc. 16, 2005 10:46 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
kisember írta: Az előző oldalon írtam egy fickóról, aki állítja, hogy lehet vírust írni Java-ban. Itt van két cikk: 1 2 .
"A hibákat kihasználó kártékony kódot szerencsére minden egyes készüléktípusra külön el kell készíteni, ami nagyban megnehezítheti a terjedésüket. "..."A Sun szerint készen van a javítás "
|
szer. márc. 16, 2005 10:35 |
|
|
kisember
platina tag
|
Az előző oldalon írtam egy fickóról, aki állítja, hogy lehet vírust írni Java-ban.
Itt van két cikk: 1 2 .
|
szer. márc. 16, 2005 10:25 |
|
|
s_knight
ezüst tag
|
Árpy írta: Miért "csak" a Symbian telókra irnak virust?
Mert szerintem az a legelterjedtem és ráadásul egyre többen használják!
Meg szerintem a régebbikre nem igazán lehet. Bár ha valaki tud valamit akkor ne tartsa magába, s javitson ki!
Off:
Lásd winfos...
offvége.
|
szer. márc. 16, 2005 9:34 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Miért "csak" a Symbian telókra irnak virust?
|
szer. márc. 16, 2005 8:13 |
|
|
MVD
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2878 Tartózkodási hely: Riverside
|
HWSW -- "informatika élőben"
url: http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28443
dátum: 2005. március 11.
irta: Bodnár Ádám ( bodnar.adam@hwsw.hu)
rovat: eco@tech, evo
Ingyenes vírusvédelem mobiltelefonokra
[HWSW] A vírusellenes megoldásokat fejlesztő Kaspersky Lab hamarosan okostelefonok védelmére szolgáló alkalmazással jelentkezik. A "Kaspersky Anti-Virus for Symbian OS" szoftver a legnépszerűbb mobiltelefonos operációs rendszert, a Symbian operációs rendszert futtató készülékek védelmére szolgál.
Egyelőre kevés vírus, de sok lehet
Egyelőre kevés mobiltelefonos vírusról tudni, de amelyekről eddig hírek láttak napvilágot, azok többségükben a Symbian OS-t futtató készülékeket fertőzték meg. A Kaspersky arra számít, hogy a jövőben növekedni fog a mobilvírusok száma, ezért mindenképp szükség van egy olyan vírusirtóra, amely megvédi ezeket a készülékeket. A Symbian operációs rendszer köré számos gyártó épít mobiltelefonokat, többek közt a Nokia, a Motorola, a Siemens, a Sony Ericsson, a Panasonic, a Benq, az Arima, a Sanyo, a Sendo, a Fujitsu, a Mitsubishi és az LG is.
A vírusok terjedésükhöz elsősorban az egyre elterjedtebb vezeték nélküli technológiát, a ma már szinte minden telefonban megtalálható Bluetooth-t használják fel, de a napokban megjelent CommWarrior már multimédiás üzenetekben (MMS) is továbbküldi magát. Ennek a féregnek a kellemetlen tulajdonsága, hogy nem csak fertőz, hanem az elküldött MMS-ek százai miatt a telefonszámlát is felduzzasztja. A jelenleg ismert mobil vírusok közös tulajdonsága, hogy feltelepülésükhöz és fertőzésükhöz a felhasználó jóváhagyása szükséges, így terjedésük leginkább az emberi figyelmetlenségnek vagy az információhiánynak tudható be.
A bétatesztelőknek ingyen jár a végleges változat
Ha valakinek a készülékét mégis megfertőzte egy mobil vírus, annak jöhet jól a "Kaspersky Anti-Virus for Symbian OS", amely jelenleg bétaváltozatban tölthető le a vállalat weboldaláról. A szoftver folyamatosan figyeli a telefonon futó programokat kártékony kódok után kutatva, illetve a felhasználó kérésére a készüléken található összes állományt is le tudja ellenőrizni. A vírusinformációs adatbázis WAP-on keresztül frissíthető.
A Kaspersky mobiltelefonos víruskeresője a Symbian OS 6.1 és 7.0 változatait futtató készülékeket védi a kártevőktől. A jelenleg piacon levő, Symbian-alapú mobiltelefonok szinte kivétel nélkül ezekre a változatokra épülnek. Az operációs rendszerből nemrég került piacra a legújabb, 9.0 verzió, ezen azonban a víruskereső -- ki tudja miért -- nem működőképes. A Symbian szoftvert futtató mobiltelefonok listája a rajtuk levő operációs rendszer verziószámával együtt itt olvasható.
Azok a felhasználók, akik letöltik a víruskereső bétaváltozatát és a tesztidőszak ideje alatt eljuttatják visszajelzéseiket a Kasperskyhez, automatikusan jogosultak a termék végleges változatára, valamint egy évig megkapják az összes frissítéset a szoftverhez és a vírusadatbázishoz.
|
pén. márc. 11, 2005 21:05 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Kircsi, hogy kevés symbianos teló van.
|
szer. jan. 19, 2005 18:54 |
|
|
moikboy
arany tag
Csatlakozott: pén. jún. 25, 2004 17:17 Hozzászólások: 368 Tartózkodási hely: mindig egy lépéssel előtted
|
pampika írta: moikboy írta: vagy lehet tolni multiban órán. A tanárt?
1ébként az operation shadow-ot:
|
szer. jan. 19, 2005 18:49 |
|
|
moikboy
arany tag
Csatlakozott: pén. jún. 25, 2004 17:17 Hozzászólások: 368 Tartózkodási hely: mindig egy lépéssel előtted
|
Árpy írta: moikboy írta: pampika írta: moikboy írta: vagy lehet tolni multiban órán. A tanárt? Neeeeeeem. inkább azt aki elöttem ül de az már egy másik történet Jó nőőőő??? pampika: és mit nyilatkozott a brazil "iró"? (nem tudom megnézni ) Megszólalt a Lasco.A mobilvírus írója
írta: Ady Krisztián , idő: 14:38
[Neowin.net] Az antivírus cégek kritikái miatt megszólalt a legújabb mobilvírus, a Lasco.A vírus brazil fejlesztője. A riói Marcos Velasco a finn IT-magazinnak, az ITviikko-nak nyilatkozott motivációiról, valamint az antivírus cégek szkepticizmusáról: "Demonstrálni akartam hogyan működik ez a féreg. A vírus forráskódját azért tettem elérhetővé, mert a Kaspersky kutatói nem hitték el, hogy én írtam a vírust".
"A vírus az életem"
A Lasco.A trójai-vírus hibrid a Cabir forráskódján alapuló, új mobilvírus, mely symbianos, Series 60 platformot futtató okostelefonokat fertőzhet meg Bluetooth kapcsolaton keresztül, vagy fertőzött programtelepítő .SIS állományok segítségével. Velasco saját elmondása szerint professzionális programozó, kedvencei a vírusok, a hekkelés, a biztonság. "A vírus az életem" -- tette hozzá.
A Lasco.A mobilvírust a tavaly megjelent, közismert Cabir forráskódjára építette. A vírus legfőképpen abban különbözik a Cabirtól, hogy nem csak önmagát küldi tovább a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, hanem megfertőzi az okostelefonon talált telepítő állományokat is, így más megoldásokkal, például a fertőzött állományt e-mailben továbbküldve, vagy CD-ROM lemezen is terjedhet.
hirdetés
"Nem kell állás"
Velascót meggyanúsították azzal is, hogy azért hozta nyilvánosságra a mobilvírus forráskódját, hogy állásajánlatokat kapjon antivírus cégektől. "A saját cégemnél dolgozom, nem szándékozom váltani. A[z informatikai] biztonság egy hobbi számomra." -- közölte a weboldal kérdésére.
A kártékony kódok fejlesztése a világ számos pontján törvénybe ütköző cselekedet, melyet büntetnek, azonban úgy tűnik Brazíliában ez megtűrt tevékenység. Az F-Secure szóvivője szerint a vírusírás világszerte illegális, ha mégsem, akkor a mostanihoz hasonló problémákba ütközhetünk. A vírusok forráskódjának megjelenítése különösen elítélendő a vállalat képviselője szerint.
A Lasco.A vírus-féreg hibrid azt is megakadályozza, hogy az okostelefon tulajdonosa antivírus szoftvert telepítsen Bluetooth felületen keresztül a telefonra, viszont a telefonok beépített böngészőjét használva, webről vagy wapról telepíthetők a féreg eltávolítására készített programok.
|
szer. jan. 19, 2005 18:38 |
|
|
moikboy
arany tag
|
jah, fogalmazzunk úgy hogy meg lehetne, öööö.... rebesgetni (mos találtam ki, hát nem találó kifejezés?)
|
szer. jan. 19, 2005 18:36 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
moikboy írta: pampika írta: moikboy írta: vagy lehet tolni multiban órán. A tanárt? Neeeeeeem. inkább azt aki elöttem ül de az már egy másik történet
Jó nőőőő???
pampika: és mit nyilatkozott a brazil "iró"? (nem tudom megnézni )
|
szer. jan. 19, 2005 18:32 |
|
|
moikboy
arany tag
|
pampika írta: moikboy írta: vagy lehet tolni multiban órán. A tanárt?
Neeeeeeem.
inkább azt aki elöttem ül
de az már egy másik történet
|
szer. jan. 19, 2005 18:26 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
moikboy írta: vagy lehet tolni multiban órán.
A tanárt?
|
szer. jan. 19, 2005 18:23 |
|
|
moikboy
arany tag
|
Árpy írta: moikboy írta: GazVezir írta: .... Kevin David Mitnick.... megint előjött a példaképed (lassan beérlek hsz.-ekkel ugyhogy jobb lenne sietni) Versenyeztek??? Kékfogon keresztül már most is lehet szivatni a népet...akinek be van kapcsolva.
nem versenyzünk csak spontán megemlítettem.
bt.-s szivatásokban király vok, pl. mikor oszt. tsam felelt akkor elkültem neki
40 a "A kuki.txt" fájlt (pedig nem is volt párosítva (mármint nálam))
aztán pl. mikor egyszer kiküldtek a teremből szintén "be"küldtem a kuki.txt-t és hallottam amint a "tlingling" megszólal odabent ( )
vagy puskát is ugy küldözgetünk bt.-n, vagy rejtett kamerás
videót a tanárról; amint sorolja eltorzult arccal hogy: nátrium, vas, cink, réz, oxigén, hidrogén, és közben csápol teljes erőból (lollll )
vagy lehet tolni multiban órán.
|
szer. jan. 19, 2005 18:21 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Megszólalt a vírus brazil írója.
|
szer. jan. 19, 2005 18:18 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
moikboy írta: GazVezir írta: .... Kevin David Mitnick.... megint előjött a példaképed (lassan beérlek hsz.-ekkel ugyhogy jobb lenne sietni)
Versenyeztek???
Kékfogon keresztül már most is lehet szivatni a népet...akinek be van kapcsolva.
|
szer. jan. 19, 2005 18:13 |
|
|
moikboy
arany tag
|
GazVezir írta: .... Kevin David Mitnick....
megint előjött a példaképed
(lassan beérlek hsz.-ekkel ugyhogy jobb lenne sietni)
|
szer. jan. 19, 2005 17:01 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Egyetértek az előttem szólókkal, aki képes felrakni egy vírust a mobiltelefonjára az összes biztonsági figyelmeztetés nem elolvasása miatt, az meg is érdemli. Hülyeség ez az ingyenes vírusírtó, már maga ez a szó is felesleges. Viszont ez a játék közben 3690-es számokra küldök sms-t már veszélyesebb. Vigyázni kell az embernek, hogy mit telepít a mobiljára és nem lesz gond. Valamint a magyar mobilos oldalakon már előre letesztelt programokat, játékokat publikálnak és ez a veszély nem igen fenyeget minket.
Off: Mindig szerettem hallgatni, amikor egy Windows user és egy Linux user háborúzik. Mindig majdnem verekedésbe torkollik a dolog teljesen értelmetlenűl. Mindenki löki a saját kis hülyeséget, amit ettől az ásztól meg attól az ásztól hallott. De kanyarodjunk vissza egy egyszerű dologhoz. Ezeket a dolgokat emberek alkották és van bennük hiba. Tehát egyik sem tökéletes és atombiztos. Kevin David Mitnick is bárhova betört, mindegy volt neki, hogy Linux vagy Windows.
|
szer. jan. 19, 2005 16:45 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Hát nem is tudom, hogy ki kezdte a linux le"gagyi"-zását. Biztos nem én voltam...
De részemről OK, OFF over.
|
szer. jan. 19, 2005 15:37 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
oh, lelőtték a poént, én is ezt akartam, húzzon innen aki nem mobilról beszél az off topicba
|
szer. jan. 19, 2005 15:26 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
bepe79 írta: Szerintem nagyon el vagytok ti tévedve, de mindegy... Üdv: Bepe
szerintem meg te, hogy EBBEN a topicban linuxozol.
Koncentrálj a mobilvirusokra, legfeljebb azok linuxos változataira!
|
szer. jan. 19, 2005 14:01 |
|
|
bepe79
platina tag
|
alorinc írta: bepe79 írta: dynax5 írta: A Linux szerintem is öreg rendszer, sok örökséggel de sajnos jelenleg nincs nála költség/teljesítményhatékonyabb. Nem csoda, mivelhogy ingyenes. Így nem nehéz neki költség-teljesítmény hatékonynak lenni... Sajnosnak nem sajnos, de mindegy Muhaha, ingyenes??? Electroworldben a kiegészítőkkel együtt 16900 Ft az oprendszer, a lindows is fizetős (ha véletlenül valakinek meglenne akkor szóljon, volt 2 hét amíg ingyenesen lehetett letölteni)
A SUSE-nak pl. van fizetős változata, de az is azért fizetős, mert akkor tagja leszel azért a pénzért a SUSE klubnak, gold kategóriában, és akkor mindenféle szolgáltatás jár neked. Az UHU op. rendszer (linux) is ingyenes, de az uhulinux.hu-n egy szép summát látsz ott, ha felnézel. Ez is arra vonatkozik, hogy amennyiben az UHU csapatát támogatni kívánod, akkor annyiért megveszed és kapsz mellé pár dolgot. De mindemellett a .iso ingyenesen letölthető a web-laprról, és ingyenesen telepítheted a gépedre. Szerintem nagyon el vagytok ti tévedve, de mindegy...
|
szer. jan. 19, 2005 11:14 |
|
|
kisember
platina tag
|
Van egy Windows és egy Unix fórum a terminálon, ezt talán ott is meg lehetne vitatni!
|
szer. jan. 19, 2005 11:12 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
bepe79 írta: dynax5 írta: A Linux szerintem is öreg rendszer, sok örökséggel de sajnos jelenleg nincs nála költség/teljesítményhatékonyabb. Nem csoda, mivelhogy ingyenes. Így nem nehéz neki költség-teljesítmény hatékonynak lenni... Sajnosnak nem sajnos, de mindegy
Muhaha, ingyenes??? Electroworldben a kiegészítőkkel együtt 16900 Ft az oprendszer, a lindows is fizetős (ha véletlenül valakinek meglenne akkor szóljon, volt 2 hét amíg ingyenesen lehetett letölteni)
|
szer. jan. 19, 2005 10:42 |
|
|
Vendég
|
dynax5 írta a dolgot, rá céloztam ezzel
|
kedd jan. 18, 2005 20:04 |
|
|
bepe79
platina tag
|
@ írta: Én csak annyit írnék bele, hogy megint a Windows szidása megy ezerrel, holott történetesen a vírus az S60-as platformra megy, és nem a Windows Mobile-okra...
Részemről nem a "Windows szidása", hanem a Linux megvédése megy.
|
kedd jan. 18, 2005 19:47 |
|
|
moikboy
arany tag
|
na, látjátok?
ezért tartom meg a betört kijelzőjű c45-öm.
bár már az akkori telokba is voltak ilyen rejtett lehetőségek (persze
ezek nagy részét szándékosan tették bele)
(gyengébbek kedvéért "%English" pölö)
|
kedd jan. 18, 2005 19:45 |
|
|
Vendég
|
Én csak annyit írnék bele, hogy megint a Windows szidása megy ezerrel, holott történetesen a vírus az S60-as platformra megy, és nem a Windows Mobile-okra...
|
kedd jan. 18, 2005 19:39 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Nem, csak vagánykodni járnak ide, de én is belekakálok a linuxba.
|
kedd jan. 18, 2005 18:51 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Virtual_Reality írta: A Linux sem vírusmentes, sőt ilyen téren sebeshetőbb, mint a Windows. Ez ... Legutoljára a Linux, ha valamilyen X-Window vagy vmilyen keretrendszert használunk, ugyanúgy lelassul, mint a Windows, sőt esetleg lassabb is lesz (nincs DirectX), így nem mondható el a Linuxról az sem, hogy teljesítményhatékonyabb, mint a Windows, még ha arra a bizonyos gépre van recompilerezve a kernel.[/size]
Ezt a sok f*szságot egyedül találjátok ki vagy máshol hallottátok/olvastátok és nyomjátok ti is tovább?
|
kedd jan. 18, 2005 17:57 |
|
|
kisember
platina tag
|
Remélem nem baj, hogy egy kicsit ON leszek.
Megtaláltam a témába vágó cikkeket:
http://index.hu/tech/mobil/java0105/
http://index.hu/tech/biztonsag/java1025/
java1025 írta: A Java ráadásul igen elterjedt, mivel számos játék és üzleti szoftver ezen a platformon fut, és több száz mobilszolgáltató értékesít J2ME-alapú tartalmakat, például csengõhangokat. java1025 írta: A Microsoft szintén készít operációs rendszert mobiltelefonra és tenyérszámítógépre...
Nem mintha említettek volna más oprendszer gyártót...
|
kedd jan. 18, 2005 15:55 |
|
|
Virtual_Reality
ezüst tag
|
dynax5 írta: Azt hinné az ember, hogy a világ tanult a Mikrofoszt történetéből és a vírosok lélektanából.
Itt van az ingyenes, stabil, vírusmentes (!) linux, lehetne adaptálni mobil eszközökre fillérekért. De sajnos ez nem üzlet a gyártóknak....
Off de ide tartozik: 1.)A vírusos e-mailek agyonterhelik a világhálót 2.)Titkárnő visít hogy lassú az egész (gyorsabb hardware kell=pénz) 3.)Főnök nagyobb sávszélességet rendel (+pénz a szolg.nak) 4.)A szolgáltató fejleszt, növel. (gyorsabb szerver, router, stb +pénz) 5.)A gyártók gyorsítanak, "fejlesztenek" (+pénz pénz pénz pénz...)
Észre kéne venni hogy mindenki jól jár a vírusokkal csak a felhasználó nem... Továbbmegyek. A vírusok fejlesztik az IT ipart!
A Linux sem vírusmentes, sőt ilyen téren sebeshetőbb, mint a Windows. Ez utóbbi számára - elterjedtsége folytán - nyilván hatékonyabb vírusírtók állnak rendelkezésére.
A Linux sem atombiztos, megfelelő ismeretekkel ugyanúgy le lehet fagyasztani.
Legutoljára a Linux, ha valamilyen X-Window vagy vmilyen keretrendszert használunk, ugyanúgy lelassul, mint a Windows, sőt esetleg lassabb is lesz (nincs DirectX), így nem mondható el a Linuxról az sem, hogy teljesítményhatékonyabb, mint a Windows, még ha arra a bizonyos gépre van recompilerezve a kernel.
|
kedd jan. 18, 2005 15:40 |
|
|
bepe79
platina tag
|
Jó kis víruskergető ez ám! Ingyenes, de mellette time-trialos (május akárhanyadikáig használható) Mint anno a Midtown Madness demo, amely ingyenes volt ugyan, de 5 perces trial verzió volt. 5 percig lehetett vele ingyen játszani, aztán automatice kilépett a főmenübe, vagy lecsukta a taszkot.
|
kedd jan. 18, 2005 15:03 |
|
|
Erni
arany tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 12:25 Hozzászólások: 170 Tartózkodási hely: W@P és PDA világában
|
|
kedd jan. 18, 2005 14:58 |
|
|
bepe79
platina tag
|
dynax5 írta: A Linux szerintem is öreg rendszer, sok örökséggel de sajnos jelenleg nincs nála költség/teljesítményhatékonyabb.
Nem csoda, mivelhogy ingyenes. Így nem nehéz neki költség-teljesítmény hatékonynak lenni...
Sajnosnak nem sajnos, de mindegy. Az öregség / elavultsághoz pedig csak annyit, hogy nem csak a nagyvállalatok nagyszervereit és otthoni kis szervereket működtet 100%-os biztonsággal, hanem ha éppen az kell az usernek, akkor játszhat HAlf-Life 2-őt, Doom III-at vagy Quake 3 Arena-t vagy bármi mást is alatta.
|
kedd jan. 18, 2005 14:48 |
|
|
dynax5
ezüst tag
|
"bepe79":
Én például net-szolgáltatónál dolgozom. Ezekszerint ezért teszünk a mail szerverekre és frontendekre spam-szűrőt és vírus-szűrőt, és ezért licenszelünk az F-Secure-tól ügyfeleinknek személyre szabott vírusírtót és tűzfalat. Mert nekünk hasznunk van a vírusokból...
Üdv: Bepe[/quote]
Nem mondunk ellent egymásnak! Ott a válasz! "Licenszelünk F-Secure-tól vírusírtót"
Nyilván fizet érte a cég, és a farkába harapó kígyó...
Ha nektek nincs is közvelen hasznotok, van a tűzfal gyártójának de leginkább a hardwareiparnak!
Off:
A Linux szerintem is öreg rendszer, sok örökséggel de sajnos jelenleg nincs nála költség/teljesítményhatékonyabb.
Mégoffabb:
Belegondolt már valaki mi lenne a tökéletes, hiba nélkül üzemelő, hozzáértést nem igénylő berendezések gyártásának...?
Sok millió munkanélküli...
Emléxetek a ipari forradalom idején történt géprombolásokra angliában?
Mérnök: "-Ez tökéletes, gazdaságos, hibátlan"
Közgadász: "-Akkor miből élünk majd?"
Marketinges: "-Arany csomagolásban a **** is eladom nektek csak bírja ki fél évig"
Szóljatok ha paranoiás vagyok v. nagyon pesszimista!!!
|
kedd jan. 18, 2005 14:24 |
|
|
kisember
platina tag
|
Nana!
Ugye nem akarjátok szétoffolni.
|
kedd jan. 18, 2005 14:16 |
|
|
kisember
platina tag
|
Nana!
Ugye nem akarjátok szétoffolni.
|
kedd jan. 18, 2005 14:15 |
|
|
bepe79
platina tag
|
T68m írta: dynax5 írta: MÁS: a linux pont olyan gagyi, mint a vindóz, hatvanas/hetvenes évekbeli rendszerszemléletet tükröz. Igazán felébredhetnének már a linuxhívők!
LOOL!!! Ekkora baromságot aranyapám!!! Mindjárt sírva fakadok, komolyan mondom... Ezért jutott el az anno fapados UNIX-tól az atomstabil 2.6.9 és 2.6.10-es lerohaszthatatlan kernelig, és az xfree 4.x.x / x.org 6.8.1-el megtámogatott fantasztikus grafikus felületig. Aki életében fölrakta és használta is valamelyik új disztribúciót, az nem mond ilyet.
|
kedd jan. 18, 2005 13:47 |
|
|