Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 6:49

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo
Hát hogy hogy hogyan?
Saját cdíród nincs?? :D

szer. feb. 16, 2005 20:48
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Elismerés ? Fenéket.

Vasárnap telefonált egy kolléga, hogy valami csuda SMART-os dolgot írt ki egy szerverként üzemelő gép. Aszondi, hogy:
"??? ... ??? mentsem le az adatokat, mielőtt a vinyó tönkre megy."

Én kb. 200 kilométerre voltam, tartalék 80 GB-os vinyó nincs, hétfő szabadság, válaszoltam neki, hogy vinyót kell beszerezni minél sürgősebben + értesíteni kell a céget, aki a rendszeret hozta.

Nos, ma érkeztem 1/2 10-re a hajnali IC-vel 14 óra migrénes fejfájás után. A cég embere szőröstül-bőröstül elvitte a gépet Bp.-ről Győrbe. Mondják, hogy nem SMART üzenet volt amit a "kolléga" látott, hanem már akkor meg volt feküdve az egy éves 80 GB-s WD vinyó. Próbálnak róla adatbázis mentést lekapirgálni, délután szólnak, hogy sikerült-e, ha nem, akkor irány a KÜRT RT.

Szerintetek kit fognak ezért majd "elismerésben" részesíteni? Ja, tavaly augusztustól beszerzési stop van, egy syaros CD írót sem lehetett beszerezni, hogyan készítsek egy kb 600 megás oracle dumpról mentést?

kedd feb. 15, 2005 10:53
arany tag

Hozzászólás 
Ehhe :P
Elismerés.
Néha napján van hogy odaböfögnek valamit.
De mikor eléjük toljuk a 3 napja törölt dokumentumot, 1 hónapja törölt levelet akkó sűrű köszönet ami persze nem szívből jön.
Kivéve az új fiatal kolléganőket. Ők tisztában vannak vele hogy azé számtechez jobban értünk mint ők. Persze mi se szólunk bele az ő dolgaikba :D

Viszont a diákleányzók azé mástészta. Ők tényleg köszönik mikor kislemezen cipelt szakdolgozataikat megmentjük és ezáltal őket a bukástól vagy az újabb pluszmunkától (persze komolyabb köszönetet is elfogadnék :wink: )

kedd feb. 15, 2005 9:04
platina tag

Hozzászólás 
stifler írta:
Amikor megoldotok egy problémát(hardware-software, bármi), szoktatok kapni valamiféle elismerést?

Problema _megoldasert_ soha (mondjuk en nem is vagyok ra kulonosebben).
Eddig egyetlen egyszer kaptam 'szobeli dicseretet' egy qrva nagy gaz (nem tudom mennyire titkos/nyilvanos, ugyhogy inkabb semmi konkretumot nem irok) megelozeseert, de azt sem kozvetlen felettestol. Meg is lepodtem, mert altalaban mindenki emelet magasrol vastagon sz**ik a fejunkre, erre vasarnap kora reggel csak ezert felhiv egy fomufti-szeruseg.
Termeszetesen azelott es azota is csak leb***asokkal lettem gazdagabb, pedig meg csak nem is infos vagyok.

hétf. feb. 14, 2005 19:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
cszoleeka, szinte szóról szóra az én véleményemet mondtad el... :D

hétf. feb. 14, 2005 16:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Elismeres? Az infos legtobb helyen a "szukseges rossz", azert tartjak, hogy legyen kit szidni, ha nem megy valami... Nalunkfele altalaban fel sem fogjak, hogy szamtech osztaly nelkul az egesz ceg osszeomlana, mint a kartyavar.
Egy (amugy jol hasznalhato) palyakezdo infos fizetese pl. a villastargoncaseval egyenlo... dehat valahol el kell kezdeni...

hétf. feb. 14, 2005 15:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi

Ez nem rémtörténet lesz, csak kíváncsi vagyok.
Amikor megoldotok egy problémát(hardware-software, bármi), szoktatok kapni valamiféle elismerést?
Nem anyagiakra gondolok elsősorban...
Azért kérdezem mert ahol én dolgozok ott már lassan nekem kell megköszönnöm hogy más hülyeségét kijavíthatom.. :x
Azt vettem észre hogy az évek során egyre rosszabb lesz.
Persze mindig a informatikus a hülye és vele vannak a problémák...rúgjuk ki!
Na szóval csak kíváncsi vagyok mások tapasztalataira.
:idea:
üdv.

hétf. feb. 14, 2005 15:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Standard remtortenet a kornyezetembol:
Juzer telefonal, hogy "megbolondult a gepe". Kollega megy megnezni a problemat, s rovid uton meg is talalja: egy meretes aktacsomo volt a billentyuzetre helyezve, s epp a "nyille" gombot tartotta aktivan. A programban epp egy datum mezo volt fokuszban es menegetett lefele szorgalmasan, mire a kollega odaert, mar 1977-nel tartott... Akta athelyezve a billentyuzet melle, jelenseg megszunik, mindenki boldog .:D

szomb. feb. 12, 2005 7:28
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Ha most nagyon nagy, akkor addig mekkora volt, mielőtt lekicsinyítettem? :roll:
De akkor törlöm és kész...

Nehogy töröld.
Max mégis ellopom a " az öreg, rövidlátó, szemüveges kolléganőtől a 19"-os monitorát. " :wink:

kedd feb. 08, 2005 9:51
Moderátor

Hozzászólás 
Ha most nagyon nagy, akkor addig mekkora volt, mielőtt lekicsinyítettem? :roll:
De akkor törlöm és kész...

hétf. feb. 07, 2005 21:47
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Archon írta:
WhipsOfGod írta:
Dester: Auchan kép nagyon nagy.

Komolyan? Nekem 1024*768-ban van a monitor, és egyáltalán nem nagy... Kb a felét foglalja el
a hsz-nek.

Van, akinek csoffadt 15"-os monitora van, és nem fogja 1024*768/50Hz-en hajtani, csak a fórum miatt, hogy kifojjon a szeme.

hétf. feb. 07, 2005 19:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
WhipsOfGod írta:

Komolyan? Nekem 1024*768-ban van a monitor, és egyáltalán nem nagy... Kb a felét foglalja el
a hsz-nek.

hétf. feb. 07, 2005 16:22
platina tag

Hozzászólás 

hétf. feb. 07, 2005 16:10
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem az egész moderátorcsapat szívéből... Aztán meg, ha elég neki valamit EGYSZER elmagyarázni, és még jól is néz ki, ritka mint a fehér kotló. :D

pén. feb. 04, 2005 18:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy! Szívemből szóltál... :D :D :D

pén. feb. 04, 2005 13:22
arany tag

Hozzászólás 
Sy
Sajna nincs fényképező mobilomon :(
Még nem fussa nekem olyanra. Meg digifényképezőm sincs.
De ha lesz majd csinálok egyet róla.

StSanya
Szerencsére nem az a fickó a főnököm.
Már rég leőltem volna :twisted:

pén. feb. 04, 2005 13:22
Site Admin

Hozzászólás 
Mikk írta:
Legyen Csini a neve (nem is tom mé :lol: )

Tetszik ez a név :) Kép van? :D

pén. feb. 04, 2005 12:30
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Tipikus magyar sztori:

Kb 2 évvel ezelőtt eladtam egy gépet egy kolleganőmnek.
133 MHz , 1 Gb vinyó, 1Mb trident vga stb.
Szóval már akkor sem szívesen foglalkoztam vele, de ő nem szánt rá többet,csak gyorsan ,mert kell a gyereknek.
Karácsony előtt megkeresett hogy nyomtatót akar venni.Elmagyaráztam neki milyet érdemes venni, mi az usb,lpt1 stb.
Következő héten hív hogy megvették és telepíteni kéne.
Természetesen usb -set vett amit a sima 98 -al felvértezett kis taliga nem fog preferálni.Ergó szivni fogok. :?
''-Miért ilyet vettél?(a lehető legolcsóbb HP)
-Mert az eladó azt mondta hogy ez jó lesz a gépemhez....
-Tessék?!És ezt ő honnan tudja?!
-Megkérdeztem, azt mondta hogy ért hozzá...
:shock:
Elmagyaráztam a nőnek hogy mi és mennyibe lesz a gépét usb szintre hozni....kb. KÉTSZER fog többe kerülni mint maga a gépe.
Nem baj csak csináljam mert nincs pénz új gépre.
Azt csak zárójelben hogy a hölgy fél évente költözik, tele fuxokkal meg bundákkal és apu most vett 20milláért ótomobilt.
Lelkemet megerősítvén vala, felvonolnak nagy fegyverzetimben az neki kastélyában.
Gép szét kap, döglöt bogarak hullanak, öklömnyi porcicák támadnak..stb.
Usb kártya bele (alaplapi nem volt).Nem lássa a 98...
A ház egy microbaby ház ,ami teljesen darabokra kell szedni hogy hozzáférhess bármihez. :(
A kártyára azt hittem eltörik mert csak olyan passzosan lehetett bele tenni.Elindul ,telepít...MÜXIK.Öröm.Nyomtatót rekord idő alatt kicsomagolás,öszerakás,nyomtatás..Mindenki boldog.Én is mert mehettem haza.

pén. feb. 04, 2005 10:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na meg a jó öreg BIOS Killer... :D
Valahányszor végigfut a vírusirtó, és meglátja ezt a progit, ugrik két hátraszaltót, és sikít, mint akit nyúznak. :)
Oda kell figyelni, nehogy önszorgalomból megszabadítson tőle, mert mire megint levadásszuk, hajjaj... :lol:

pén. feb. 04, 2005 7:44
platina tag

Hozzászólás 
Mikk!

Ha én lennék a góré, akkor biztos neked adtam volna ki a feladatot... :lol: :lol: :lol:

Sőt, én adok segítséget is:

A jelszóvédett BIOS-ok ellen használd ezt:

http://webcounter.goweb.de/16210LINK-5& ... os1351.zip

pén. feb. 04, 2005 0:26
arany tag

Hozzászólás 
ÁÁÁhhhh :shock:
Archon ez fájt :D

Nah némi fárasztó történet és hogy oktatás szintjét ismét elővegyük.

Melóhelyen (XY fősuli) van 3 sztech gépterem.
1. IBM gépek: 133MHz proc; 32Mb ram; 2gb vinyó; 8x CDrom
2. Asztali PC: 850Mhz proc; 256Mb ram; 10-30gb vinyó; DVD/CD Combo (Uhu linux rajta)
3. IBM asztali PC: ~1,8GHz proc; 256Mb DDR ram; 30Gb vinyó; CDrom;

És hát jöjjön a történet:
Ülök szobámban éppen elvagyok valamivel, megjelenik ügyintéző hölgy (legyen Gizi) egy másik fiatal lány társaságában (bemutatni a francnak).
- Szia lenne egy win98se telepítő lemezed?
- Persze (5 perc kotorászás a cd halomban mire előkerül)
- Köszi ! - robogna el, mire én
- Kód nem kell hozzá?!
- Mért kell hozzá?
- Nem árt ha használni is akarod.
Megkapta, elrobognak. Én visszaültem és tovább folytattam szerencsés semmittevésemet, mint jó rendszergazda akinél nincs gond így nem kell dolgoznia :D
Fél óra múlva telefon csörög, Gizi az.
- Szia kéne egy Office XP is.
- Ok felviszem.
Elindultam fel, de mivel zavaró volt számomra a win98se elkérése magammal vittem Office 97-et is. Gizi nem volt a helyén, így logikus hogy valamelyik teremben találom a 3 közül.
3-as terem Gizi szobája mellett zárva. 2-es terem kizárt mert az szent és sérthetetlen. Nem maradt más mint 1-es terem. Jól gondoltam, Gizi és a lány ott ülnek. Átadom Office 97-et, mert ugye azokra a gépekre más nem megy rá.
Körbe nézek, kérdeztem mit csinálnak. Gizi válaszol:
- Telepítünk
- Ok de mégis hol és mit mert nem történik itt semmi?!
- Ezekre a gépekre fel kell rakni egy Win98-at, Office-t.
- Rendbe de ez (hirtelen számolás) 18db gép.
- Igen tudjuk.
- És ki fogja megcsinálni?
- Ő! - mutat leányzóra
Gondoltam itt az ideje akkor bemutatkozni :D Legyen Csini a neve (nem is tom mé :lol: )
- Hello Mikk vagyok, ugye tudod hogy ez így kb 9 órát fog igénybe venni mire végzel mindel?!
- Hát igen tudom - így Csini.
- Ghostal megcsinálja! - szolt egy okosat Gizi.
Körbenéztem megint a teremben hátha elkerülte valami a figyelmemet, de nem láttam sehol külső cdírót, se pl NortonGhost-ot (tőlem se kértek). Csini szemében láttam a könyörgést, hogy légyszi segíts mert már most kivagyok pedig el se kezdtem a dolgot. És hát ugye miért is ne legyen segítek rajta.
Lecammogtam szobámba, kibeleztem egy combo meghajtót az egyik gépből, kislemezt magamhoz vettem (mert ugye a kva gépek nem bootolnak cdről amíg van valami használható boot a vinyón és bios jelszóvédett valaki által, mai napig nem tudjuk a jelszót hozzá).
Felmentem, 1-es gép szétkap combo beköt boot floppyról.
Fdisk indít, Csini kérdezi hogy mit csinálok. Mondom neki particionálok.
Néz rám kérdően. Elmagyarázom neki elvégre többit ő fogja particionálni.
Szőkeségét meghazudtolva elsőre értette és simán véginyomta mindegyik gépen. Win98 felkerült, minden ok megy csak hang nincs.
- Driver lemez?
- Én azt nem kaptam, mint ahogy semmi mást se!
- Ok megyek kérek Gizitől.
Persze Gizi nem tudott adni semmit. Úgyhogy hangkártya ki és a jó öreg driverguide megoldotta a dolgot kb 3x próbálkozásra.
Ghost is elkészült. Vinyók tartalma törölve Csini által és particionálva.
Ghost lemez be mutatom hogy kell feltolni, Csini következőket már mint a kisangyal végigcsinálta.
Együtt örültünk neki hogy lám 9 órát kb 3 órára lerövidítettem neki (persze nem kaptam érte semmit :twisted: ).

Ezzel sajna nem volt vége.
3-as terem még hátra volt (ma került sorra).
Meglévő XP mellé win98 kell!
Felállás ugyen ez. Csini megkapta feladatot, külső cd/dvd írót -, XP cd-t - Win98 cd-t -, Office cd-t -, driver cd-t -, Partition Magic-et nem kap. Instrukciót hogy hogyan lehet megoldani? SEMMI!!
Így megint engem keresett meg (mivel már tudta hogy van itt olyan informatikus aki tudja is hogy mit kell csinálni).
Elmondtam neki hogyan tudja megcsinálni. Nem vállalkozott rá így.
Ok felmentem megmutattam neki. Sajnos a szemébe néztem megint és a hülye vaj szivem nem hagyta hogy szenvedjen, csinálok egy új telepítést neki.
Procedúra kezdődött, Fdisk--win98-->>winXp-Office.
És jött a felismerés!! Garanciális a gép, bonthatatlan, külső cd/dvd író nincs, hálózaton nincs hely Ghost számára!!
Így Csini 16 gépen át telepített. De még nem végzett.
Ha holnap lesz időm (nem lesz mert 35 gép vár bővítésre és jövőhéten szabira megyek) segítek neki.

Akik kiadták neki ezt a feladatot, ők oktatják az informatikát :(
Tehát még mindig igaz: Aki tudja csinálja, aki nem tudja oktatja!

csüt. feb. 03, 2005 23:49
ezüst tag

Hozzászólás 
'a gépben nincs videokártya, mondta a rendszergazda,
aki vindózt telepített rá. Telepítés UTÁN jött minderre rá...'

:shock: :lol: :D :D

Ez jó volt, köszi.

csüt. feb. 03, 2005 15:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Öreg írta:
Brávo Archon! Pimaszkodnak veled és nyugodt maradsz. Ez igen!
Közben meg a kutyusok acsarognak az idegen kutyára, aki a területükre pisilt:)

Méltóságomon alulinak érzem, hogy erre bármit is mondjak... :lol:

csüt. feb. 03, 2005 14:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nos igen... Az ilyen sztorikkal meg lehetne tölteni egy teljes FÓRUMOT, nem hogy egy topicot... :)
Nekem is feláll a hátamon a szőr, amikor megtudom, hogy:
"... és egy srác mondta, hogy ez a baja, aki nagyon vágja a témát/hozzáértő/profi/informatikus..."

Az egyik ilyen sztori kollegámmal esett meg, eladtunk egy gépet, irodai felhasználásra kellett, szal nem volt nagy
durranás, integrált VGA-val, stb...
Másnap jön az ügyfél, és közli, hogy átvertük, merthogy ebben a gépben nincs videokártya, mondta a rendszergazda,
aki vindózt telepített rá. Telepítés UTÁN jött minderre rá...

Kollegám: Rendben, beszélhetnék a rendszergazdájukkal?
Ügyfél: Persze! (mobil elő, vad tárcsázás...)
Rendszergazda: Tessék, xy vagyok.
Kollegám: Jónapot, yx vagyok, és csak egy kérdésem lenne...
Rendszergazda: Igen?
Kollegám: Ha nincs a gépben videokártya, akkor mégis hogyan rakta fel a vindózt?
......
......
(néma csönd, és hullaszag)
......
Kollegám: Köszönöm szépen, viszont hallásra!

csüt. feb. 03, 2005 14:05
vas-tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Szia, hidd el, hogy örülök a hozzászólásodnak, még több ilyen figura kellene ide... :roll:
Egyébként meg a régi Guru volt az eddigi legjobb PC-s magazin, ami eddig a kezembe került.
A stílusodból ítélve te GameStar-os vagy... :lol: :lol: :lol:

Brávo Archon! Pimaszkodnak veled és nyugodt maradsz. Ez igen!
Közben meg a kutyusok acsarognak az idegen kutyára, aki a területükre pisilt:)

csüt. feb. 03, 2005 14:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Karácsony előtt a nagy gépvásárlások közepette, mikor napi 96 órát és heti 9 napot dolgoztam (szóval sok dolgom volt), felhív anyám egyik kolléganője, hogy végre rászánták magukat, és vesznek egy új számítógépet. Mennyit szánnak rá, mire akarják használni, stb. a szokásos kérdéseket tettem fel. Hát, ha már egyszter vesznekm akkor valami jót vesznek, hogy sokáig elég legyen. A pénz nem számít, rászántak 100.000 Forintot. Hoppá. Monitor nélkül? Nem, természetesen monitorral. Egyre szebb. Mire kellene? Igazából semmi komoly, csak játék meg internet. WOW. A local "informatikus" (papírja van róla, de tudása?) az alábbi gépet javasolta: Celeron 1.7/ 256 MB Ram / Radeon 9200 SE / 40 GB + egy színes 17-es CRT nettó 21-ért (a nevét nem sikerült kideríteni.) Elkezdtem pedzegetni, hogy ezzel a géppel nem kellene feltétlenül a játékokat megcélozni, de ha már mindenképpen ennyi a keret, akkor ki kellene használni a sulinetet, és kicsit drágább gépet venni, de abból 60 visszajön. "Á, az nem jó, mert azok a gépek folyton lefagynak." Hoppá, újat tudtam meg. Honnan származik az információ? Hát, az informatikusuk mondta. Hát, nem kell arra az informatikusra hallgatni, nyugodtan lehet venni sulinetes alkatrészekből is gépet, nem rosszabbak azok. De még jobb lenne, ha a Celeron helyett egy Athlon XP-n gondolkodnának el, játékhoz sokkal jobb. Pár perc múlva csörög a telefon: Az informatikus kinyilatkoztatta, hogy AMD-t nem szabad venni, mert azok fagynak. Kezdett egy kissé elegem lenni abból az okos informatikusból. Akkor ezek szerint 11 éven keresztül folyton **** számítógépem volt? Egy AMD 386 DX40 óta csak AMD configom volt, és most kellett megtudnom ,hogy végig sorban fagytak a gépeim, csak nem vettem észre?

csüt. feb. 03, 2005 13:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Öreg írta:
Archon írta:
:lol: :lol: :lol:
Folyik a könnyem a röhögéstől...
De most egy szakmai kérdés: Zsivaagoo mester, te ilyen gépkarbantartáskor milyen sört szoktál használni?
Múltkor ittam 23%-os seritalt gépjavítás közben, és hát azt kell mondjam, hogy kissé nehézkessé vált a munka
pár üveg után... :D

Elég szánalmasak az ilyen fajta kérdések. KB. a régi PC-Guru lev. rovat szintjén van.

Hát még az milyen szánalmas, mikor valaki az ilyen üzenetért regisztrál magának egy nicket.

csüt. feb. 03, 2005 13:41
platina tag

Hozzászólás 
Öreg írta:
Archon írta:
De most egy szakmai kérdés: Zsivaagoo mester, te ilyen gépkarbantartáskor milyen sört szoktál használni?
Múltkor ittam 23%-os seritalt gépjavítás közben, és hát azt kell mondjam, hogy kissé nehézkessé vált a munka

Elég szánalmasak az ilyen fajta kérdések. KB. a régi PC-Guru lev. rovat szintjén van.

Te is elég szánalmas vagy ezzel a hozzászólásoddal. Ráadásul az elsővel. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

csüt. feb. 03, 2005 13:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia, hidd el, hogy örülök a hozzászólásodnak, még több ilyen figura kellene ide... :roll:
Egyébként meg a régi Guru volt az eddigi legjobb PC-s magazin, ami eddig a kezembe került.
A stílusodból ítélve te GameStar-os vagy... :lol: :lol: :lol:

csüt. feb. 03, 2005 13:38
vas-tag

Hozzászólás 
Archon írta:

csüt. feb. 03, 2005 13:30
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Zsivaagoo írta:
Dester Mester!

Nem lehetne az "UHU Linuxos optikai rendszeres" képet valamivel kisebbre átméretezni ?

Ezer bocs és egy anyamedve, amint hazaérek, átszerkesztem. Megint elfelejtettem, hogy van 1280x1024-nél kisebb felbontás is... Sorry mindenkitől, ma este helyreáll a dolog. :oops: :oops: :oops:

Már kezdtem azon gondolkodni, hogy az öreg, rövidlátó, szemüveges kolléganőtől ellopom a 19"-os monitorát. :wink:

szer. feb. 02, 2005 17:18
Moderátor

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Dester Mester!

Nem lehetne az "UHU Linuxos optikai rendszeres" képet valamivel kisebbre átméretezni ?

Ezer bocs és egy anyamedve, amint hazaérek, átszerkesztem. Megint elfelejtettem, hogy van 1280x1024-nél kisebb felbontás is... Sorry mindenkitől, ma este helyreáll a dolog. :oops: :oops: :oops:

szer. feb. 02, 2005 16:26
platina tag

Hozzászólás 
Ezt pedig lelakatoltátok.
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=24329

Szegény Zacskósvíz így sosem fogja megtudni, hogy melyik a jobb. :lol:

Pedig:

1., Tomato V693-as laphoz 733-as celeronnal csak Geforce Quadro MXR kártya jó.

2., Matsonic MS7177CT laphoz (Via694T csipszet) 1,3 GHz Tua celeronnal csak Ge3 Ti200.

3., MSI laphoz (i865 csipszettel) 2,6 GHz-s P4 Northwood procival csak Ati Radeon 9600.

Csak így jó, mert ÉÉÉÉÉÉN raktam össze ezeket a gépeket. :lol: Rólam meg mindenki tudja azt, hogy elképesztően tapasztalt hardverguru vagyok. :lol:

szer. feb. 02, 2005 15:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Olyankor iszonyú lassan és JÓL megfontolva csinálok mindent. :lol:

Ege, ismerős... Amikor már 20 perce pislog az ember az IDE kábelra, hogy vajon mi a kutyaúristennek nem megy rá
a kislemezmeghajtóra, akkor már valóban csak lassan szépen... :lol:

szer. feb. 02, 2005 14:54
platina tag

Hozzászólás 
Archon írta:

Amilyen van. "Apucinak" dobozos söre volt. Valamilyen Tesco gazdaságos féle lehetett.

Amikor pedig otthon, vagy a hegyen szerelgetek akkor vagy bor, vagy törkölypálinka. Olyankor iszonyú lassan és JÓL megfontolva csinálok mindent. :lol:

szer. feb. 02, 2005 14:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Archon írta:

Raktam össze 2 (elég drága) konfigot ismerősöknek, de azok mindig Jager-rel kínálgattak. Kicsit lassan ment a meló. A végén meg:
-Csak induljon be vazz...
:D :D :D

szer. feb. 02, 2005 11:20
gyémánt tag

Hozzászólás 

szer. feb. 02, 2005 11:04
platina tag

Hozzászólás 
Ismét Zako Mester történeteiből:

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=64235&st=240

"Élek, persze, csak a félévi hajrá kissé kimerített...

De ha már erre jártam, megosztom veletek a legutóbbi kis sztorit:

Már a régi kínaiak is megmondták, hogy nem jó ómen informatika iránt érdeklődő nevelőtanárt hétvégi ügyeletre beosztani, lévén a sok szabadidő kísértésbe viheti. Velünk mégis megtörtént és a következmények felszámolása még jelenleg is folyamatban van. L. tanár úrról közismert, hogy szeret a számítógépekkel babrálni, némiképp szakmájába is vág a dolog (matematika-fizika szakos), a helyi hálózatot is ő tartja karban. A másik fontos tulajdonsága a paranoia. Ez a kettő együttesen, némi szabadidővel párosulva pusztító erővé konvertálódott ezen a csendes vasárnap délelőttön. Történt ugyanis, hogy gyerek nem lévén a kollégiumban, unalmában nekiállt a szervert nézegetni. Ez abból áll, hogy szépen végignézegeti a beállításokat, sorba rendezgeti az ikonokat, ötször-hatszor lefuttatja a spyware- és vírusirtót. Ez a tevékenység egyébként is szokása, csak hétköznap viszonylag kevés ideje van erre. Most azonban volt bőven. Mivel már az összes temp könyvtárat kipucolta, többször kiürítette a Lomtárat és nyomtatóikon ellenőrzése is megtörtént, kiötlötte, hogy ő bizony megemeli a biztonsági szintet a szerveren. Úgyis annyi nemzetbiztonsági és top secret anyag képződik egy középiskolai kollégiumban, csodálom, hogy még egyetlen nemzetközi hackercsapat sem próbált meg betörni a rendszerünkbe. Kolléga alkalmazta is a highsec profilt és örült vala. Az örömébe egészen másnap délutánig nem vegyült üröm, akkor azonban kezdődtek a problémák, mégpedig az én áldásos hatásomra. Történt ugyanis, hogy a tanáriban található szutyok gépről ki szerettem volna nyomtatni pár oldal fontos dokumentumot (félévi statisztika, határidős meló). Mifene, jelszót kér a hálózati nyomtató. Hm, érdekes, kukkantsunk rá a szerverre. "Hozzáférés megtagadva". Egyre jobb. Felveszem a kapcsolatot L. kollégával, semmi gond, legyint, szünetben megcsinálom. Hát legyen, elmegyek a dolgomra, kb. fél óra múlva visszanézek, L. kolléga mélyen a Súgóba temetkezve ide-oda kattint, majd kényszeredett mosollyal közli, hogy elkezdte behatárolni a probléma lehetséges körét. Frankó, de mikor nyomtathatok? Próbáld meg a diákok számtechterméből - hangzik a válasz. Megdöbbentő módon onnan sem lehet látni a szervert, internet azonban van (pedig az is a szerveren keresztül megy), megosztások nem élnek. L. kolléga lecsap az egyik hallgatói gépre, konfigurál, analizál, pingel veszettül, nulla eredmény. Indítsuk újra a szervert, az használni szokott! - jön az újabb ötlete, a hallgatói teremből felhangzó obszcén káromkodások jelzik, hogy a reboot sikeres volt és percekre megszűnt az internetszolgáltatás. Újraindítás nem segít, továbbra sem lehet nyomtatni, L. kolléga feje kezd elszíneződni, de némi remegéstől a hangjában eltekintve még őrzi a nyugalmát. Én közben másik nyomtatót próbálok fölhajtani, az igazgatói irodában van is egy, de az színes és drága bele a patron, azon inkább ne nyomtassak... OK, akkor nyomtatok a szerverről. Ja, arról nem lehet Wordben nyomtatni, mert nincs rá Office telepítve. PDF-ből, HTML-ből és Wordpadból tudnék nyomtatni. Wordből nem. Nyilván mindenki HTML-ben tartja a dokumentumait, csak én vagyok ilyen deviáns hülye, hogy Wordöt használok szövegszerkesztésre. Elcsigázott kérdésemre, hogy miért nincs a szerveren Office: "Mert biztonsági kockázatot jelent." Vagy úgy. Egy Windows 2000 szerver nem jelent kockázatot, egy nyomorult Office igen. Mindegy, kiráncigálom a madzagokat a nyomtatóból, fogam közé veszem a lemezt, kisujjamon egyensúlyozom a kulcscsomót, majd áthatolok három kulcsrazárt ajtón és már ott is vagyok a tanáriban. Összedugom a géppel, telepítem a nyomtatót, újraindítom, betöltöm az Office-t, nyomtatnék, kifogyott a papír, papír csak a fénymásolóban van, lebattyogok a portára, felveszem a kulcsot, átslattyogok az épület másik felébe, kimarkolok egy csomó A/4-est a lerobbant gépből, vissza a portára a kulccsal, föl a tanáriba, végre. Doksi megvan, viszem le az értekezletre, újabb kör, vissza a nyomtatót a szerver mellé, mission completed. Illetve nem, mert valami hibát találtak a táblázatban, újra ki kellene nyomtatni, megoldható, ugye? Persze.
Közben L. kolléga már csak Redmonddal nem konzultált, de mindhiába. A régi profilt nem engedi visszatenni, a felhasználói fiókot nem lehet megváltoztatni, illetve meg lehet, de a következő bejelentkezéskor újra megtagadja a hozzáférést. L. kolléga munkaideje lejár, probléma másnapra halasztva.
Másnap sugárzó arccal jön (csak nem plútónium volt az ebéd a menzán?), otthon átnézte az 1600 oldalas kézikönyvet, már sejti a megoldást, ma délután meg lesz oldva a probléma. Remek, jegyzem meg rezignáltan. A kolléga hatalmas elánnal munkához lát, megnézi az összes logfile-t, kitakarítja a tempkönyvtárt, frissíti az egyébként is tízpercenként frissülő vírusadatbázist, színek szerint csoportosítja az Asztalon az ikonokat. Ez még egyelőre a bemelegítés, az informatika komoly tudomány, nem lehet csak úgy nekiesni, mint hülyegyerek az anyjának. Kb. másfél óra múlva eljut a biztonsági beállításokhoz, kattint, pipál, OK-éz, engedélyez, majd büszként mutatja, hogy a fiók engedélyezve vagyon. Próbálok belépni, hozzáférés megtagadva, nyomtatást nem lehet indítani, eszköz letiltva - gyorsan kilépek, mielőtt még a rendőrséget is rámküldi ez az átkozott Windows. Kolléga arca elborul, mint a kínai piacon vásárolt állóóra, szemében furcsa fények villódznak, és már éppen terelném ki a gyerekeket, nehogy olyasmit lássanak, amely ártana a lelki fejlődésüknek, amikor fojtott hangon megjegyzi: "Kezd bosszantani ez a dolog." Érdekes, más ebben a helyzetben legalább húszezres töréskárt okozott volna, de istenkém, nem vagyunk egyformák.
Ekkor eszébe jut, hogy előkeresi a szerver telepítőlemezét, megkeresi azt a .CAB-ot, amelyben a profilok vannak, kicsomagolja DOS alatt, és felülírja vele az ominózus profilt. Sok sikert kívánok neki és magára hagyom. Pár óra múlva egy halom CD-lemez közt találok rá, a monitoron gyanúsan sok fekete alapon fehér betű - és azt már a Jurassic Parkban is megmondták, hogy ha a forráskódhoz kell nyúlni, akkor nagy baj van. Az operációs rendszer természetesen nem engedi felülírni az aktuális profilt (ezt tudtam előre, de hagytam, hadd próbálkozzon), végül megszánom, javasolom neki, hogy indítsa újra biztonsági módban a Wint, írja felül a profilt és úgy jó lesz. A diákok terméből felhangzó ingerült kiáltások jelzik, hogy a szerver újraindítás sikeres volt. Teljes siker, minden működik, azaz két szívással teli munkanap után elértük azt, hogy visszaállt az eredeti állapot.

Már előre rettegek a február végétől, mert akkor ismét ő lesz a hétvégi ügyeletes... "

kedd feb. 01, 2005 13:01
platina tag

Hozzászólás 
Önjelölt hardverészekkel már volt szerencsém találkozni. Papácska begyűjtött mindenféle számítógépet + monitort az ámítástechnikai lomtalanításból. 25 éves kisfia nekiállt összerakni. Aztán hívtak egy nagytudásút, és a nagytudású egy évig karban tartott egy gépet. Aztán a nagytudású otthagyta őket két éve.

Ezután apuka és a 25 éves kisfia nekiálltak karbantartani. Minden üres bővítőhelyre benyomtak egy-egy beleillő bővítőkártyát (ISA VGA, ISA FDD/HDD kontroller, ISA és PCI hangkártyák, stb.) minden lehetséges "végpontot" összekötöttek a rendelkezésre álló szalagkábelekkel.

Ezekután apuci megkérdezte tőlem egy sörözés alkalmával, hogy értek-e az informatikához. Mondom, egy kicsit. Az jó, mert biztos tudnék tanácsot adni neki, hogy mit csináljon. Monjad! - mondtam.

Erre mondja:
- Van három és fél számítógépem. Meg kéne őket csinálni, hogy tudjon az asszony is és a lány is játszani.
- Eddig működött valamelyik?
- Igen, a Sz.... fia tartotta karban.
- És most?
- Hát az ifjabb Sz... már nem akar foglalkozni vele.
- No és milyen az a három és fél gép?
- 486-os vagy mifene már nincs közöttük. (Hát nem is volt! :twisted: )

Megbeszéltük, hogy mikor menjek hozzájuk, meg azt, hogy sör legyen, de bőven.
Adott időpontban érkezem, apuci fülig festékes, épp meszeli a konyhát, az előszobában a régi tapéta már csak nyomokban a falon, öreg tapétakupacok a sarokban, teljes lakásfelújítás közepe van házilag kivitelezve. Legbelső szobába betessékelnek, kapok sört, hamutartót, rágyujtok. A három és fél gépet + monitorokat + ilyen-olyan maradék alkatrészeket előszednek a rendelkezésemre álló 2 m2-re.
Elkezdek vizsgálódni. Hát 486-os tényleg nincs egy darab sem. A fél gép egy ósdi 386SX. Kezdem a kukába való kupacot összeállítani. Találtam 1 db P1 100-as gépet leleffent procihűtővel, 1 db AMD586-ost + mégegyet.
4 óra barkács. Azaz szétszedés utáni újrabarkács. Ekkorra már rendelkeztem :
- 1 db működőképes P1 100-as géppel, 16 MB EDO RAMmal + 1 MB ramos PCI VGA kártyával (S3 Trio-nál ócskább) + 512 MB vinyó + 2x-s CD-ROM + valami SB kompatibilis ISA hangkártya csodával, amelyen már volt kép, sőt, a BIOSba is be tudtam menni.
- 1 db Amd 586-os géppel, 8 MB EDO RAMmal + ISA VGA 512 kB Trident kártya.
- lelockolt mobilrackban 1 db nemtommilyen vinyó + 2 db 1x-es CD-ROM, 1 db nemtommilyen hangkártya + 1 db Amd586-os proci + hűtő.
Ekkor az idő már este 9-re járt, a család álmos és fáradt volt, apuciból kipréseltem 5 rugót az időmért + szakértésért és megállapodtunk abban, hogy holnap folytatom.

Eljött a holnap. Vittem apuciékhoz az összes megmaradt EDO RAMomat, W95 + W98 install CD-t stb. Az okosabbik gépet összedugtam, hogy vinyóról bootol-e. Bootolt. W95 kékhalál. Csökkentett üzemmód dettó. Sebaj. Rambővítés EDO RAMmal 32 MB-ra. Win98-as bootfloppyval feltámasztom a gépet, a vinyón 1,5 MB szabad hely. Na erre W98-at telepítünk - mondom- mert a w95 nem ismerné fel az eszközöket. Vinyóról majdnem minden irtás, a felszabaduló 350 megára zúdul a w98. Másfél óra alatt. Addig szépen összeraktam az 586-os gépet már 16 MB EDO RAMmal, az ISA VGA 512 kB Trident kártyával, a lelockolt mobilrackban 1 db nemtommilyen vinyóval, az 1x-es CD-ROMmal, +a nemtommilyen hangkártyával. Bé is dobozoltam szépen. Közben megkészült a w98 település, feldobtam egy wördöt, gyártottam ikonokat. Mutatom az eredményt, este 9 van, apuci, anyuci, leány örül, hogy legalább az egyik gép már működik, szép szines, van rajta vindóz is. Uccsó sört megiszom apucival, megállapodunk, hogy holnap ismét jövök. Lementem tőlük a közeli törzskocsmámba, és jól berugtam.

És ismét eljött a holnap. Lepróbálom az 586-os gépet, feláll, Briósba be, felismer mindent ami kell. Mondom apucinak, erre a gépre majd valamikor később kell win95-öt rakni. most lássuk azt, amit tegnap keltettem életre w98-cal. Röpke három óra alatt beállítottam a DOS-os játékokat w98 alatti futásra (batch file kreálásokkal, "set sound blaster IRQ, Base/ I/O /midi / DMA address stb.) hanggal retye-rutyával mindennel. ismét 9 óra, család álmos, apucinak megmutatom, hogy ezt a kupacot már dobja ki véglegesen a kukába. Elköszönés, törzskocsmában ismételt berugás.

Kb. négy hónap múlva körmönfont üzenet érkezik a "postássa" ( a postás az ifjabb Sz... az elmúlt buherátor faterja), hogy az 586-os gép (persze nem ilyen szabatosan fogalmazva) nem működik. Azaz nincs rajta vindóz. (Ez pont megfele a megbeszélteknek.)

Szerintetek azóta telepített valaki az apuci második gépére win95-öt ? :twisted:

kedd feb. 01, 2005 12:54
platina tag

Hozzászólás 
Dester Mester!

kedd feb. 01, 2005 8:32
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem ebben az a rémtörténet, hogy ha valaki üti/rúgja a gépet, akkor az elég szomorú. Ha meglátok egy ilyet, akkor faképnél hagyom az ügyfelet és nem állok vele többet szóba. Bocs...

hétf. jan. 31, 2005 16:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
És hogy ne rugdald a gépet, mert nem arra van kitalálva... :? :roll:

hétf. jan. 31, 2005 15:23
arany tag

Hozzászólás 
Alig három hónapja megboldogult szegény PIIIasom. Éppen mutogatni akartam ezt-azt egy nőismerősömnek, de a hitvány gépezet se képet, se hangot nem produkált. Nagyon nagy szégenérzet tört rám, muszáj voltam oldalba kínálni, nem is kicsit. A dolog olyan jól sikerült, hogy még a kecója is totálkáros lett. Néhány napra rá egy komám elkérte a maradványt, hogy azzal díszítse a szobáját. Talán mondanom se kell, hogy azóta is boldogan használja... Egy nyavalyás pár eHUFos RAM modul miatt vertem magam az új gép jelentette költségekbe! Még a vinyó is túlélte a karambolt (30 GBs Maxtor), szóval a tanulság annyi, hogy türelem gépet terem...

hétf. jan. 31, 2005 13:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Szerintem az egész úgy történt, hogy az informatikai osztály hozzáértő dolgozói, odaadták a terméklistát a még hozzáértőbb kiadványszerkesztő cégnek, amin szerepelt az "UHU Linux op. rendszer" szóösszetétel. Namost hogy az L ből hogy lett B azt nem értem, de az "op." megmagyarázza az optikai szó eredetét. :lol:

hétf. jan. 31, 2005 10:41
arany tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Nekem családi gyártmányú optikai rendszerem van. Fater + muter gyártotta. Tökéletesen működik minden kiegészítő nélkül már 42 éve.

Hmmmm... Nincs róla családi filmfelvétel??? :P

Természetesen csak fizika korrepetálásokon vetíteném le, kizárólag csak a tökéletes optikai rendszerek létrehozására irányuló szándék miatt... :wink: :twisted: 8)

csüt. jan. 27, 2005 16:33
platina tag

Hozzászólás 
Nekem családi gyártmányú optikai rendszerem van. Fater + muter gyártotta. Tökéletesen működik minden kiegészítő nélkül már 42 éve.

csüt. jan. 27, 2005 13:27
Moderátor

Hozzászólás 
Optikai rendszer... Kb. mintha azt mondanám, hogy az én Microsoft-Casio fúziós karórámban még zongora és DVD-lejátszó is van. :D

csüt. jan. 27, 2005 1:20
arany tag

Hozzászólás 
Gyerekek!! Most komolyan!!!
Néhányan hogy aggódtatok a Linuxért!!! Lám-lám, már az optikai iparba is betört!!! Ugye-ugye!!! 8) :twisted:

Jut eszembe! MS távcsövet láttatok már?! Na ugye... :lol:

szer. jan. 26, 2005 20:57
arany tag

Hozzászólás 
Ha vásárló lennék én visszamenék reklámalni, hogy nem található rajta az AGP UHU Binus optikai rendszer! :D

szer. jan. 26, 2005 1:11
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Óh istenkém bárcsak megadatna egy +AGP UHU Binux optikai rendszer... :cry:

Ósőn Informetiksz Grup :D :P

kedd jan. 25, 2005 9:00
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 54  Következő