Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. dec. 26, 2024 17:25

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 21 hozzászólás ] 
Hogy tudnék egy 30-as telefonszámot lenyomozni? 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
...akkor a téma túlbeszélve, zárom a topikot.

-guru-

csüt. jan. 20, 2005 20:12
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
bepe79 írta:
moikboy írta:
Árpy írta:
vally írta:
Ugyan szintén k*cs*g megoldás, de lehet sms bombát is küldeni a számra.

Müködik még ez a poén? Kivitelezhetö? Én ismertem egy megoldást, de nem volt szivem kipróbálni és bonyolult is volt.

mongyátok már el mi ez az sms-bomba mert én még nem tudtam rájönni 4 év alatt :oops:

Szvsz náluk az SMS-bomba = SMS-spammer... Szerintem. :)

hát de az pénzbe kerül nem?
és az nem is olyan bonyolult.
itt vmi fennforgás van... :roll:

csüt. jan. 20, 2005 18:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
moikboy írta:
Árpy írta:
vally írta:

Müködik még ez a poén? Kivitelezhetö? Én ismertem egy megoldást, de nem volt szivem kipróbálni és bonyolult is volt.

mongyátok már el mi ez az sms-bomba mert én még nem tudtam rájönni 4 év alatt :oops:

Szvsz náluk az SMS-bomba = SMS-spammer... Szerintem. :)

csüt. jan. 20, 2005 18:20
arany tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
vally írta:

csüt. jan. 20, 2005 18:17
ezüst tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Dannyboy, látom nagyon játszod itt a fórum agyát. Ez még nem is lenne gond addig, amíg nem írnál hülyeséget! Viszont a helyedben kicsit csitulnék, ha már nem tudsz értékelhetőt a témához hozzáfűzni.

Kedves HerrVörös!

Sok mindenkivel ellentétben azt mondhatom, hogy nem is álltok olyan rosszul. Valamivel több mint egy évig dolgoztam az ügyészségen és láttam kollegáknál már ilyen esetet. Nyugodtan tegyetek feljelentést a rendőrségen, bíróságon vagy akár az ügyészségen. Az illetékes nyomozó hatóság megkeresi a telefontársaságot, illetve annak biztonsági osztályát, és a feljelentés alapján lekérik a zaklató és a kimenő hívásainak adatait. Ezeket viszont adatvédelmi szempontból nem adják ki neked, hanem ha feljelentésed alapján büntetőeljárást indítanak, akkor az eljárás során úgy is kiderül (hisz az eljárás folyamán bármikor betekinthetsz a bírósági aktákba). Ennek elsősorban az a célja, hogy ne önbíráskodás keretében bosszuld meg a zaklatást, hanem büntetőeljárás keretében vonják felelősségre a zaklatót. Aztán, hogy utána mit csinálsz/csináltatsz vele, az már a Te dolgod.

Minden esetre azáltal, hogy meg van az illető száma könnyebb bizonyítani a történteket.

Üdv

Phonefreak: és mint ügyészségen valaha dolgozott személy, mibe ütköztetnéd ezt a cselekményt? Mert sajnos jelenleg a hatályos magyar jog a "zaklatás"-t nem ismeri. Ha fenyeget, (de a topikindítóból tudjuk, hogy nem szól bele a madár) akkor veszélyes fenyegetés, ami akár 50.000 Ft-os pénzbírsággal is sújtható, a szabálysértésben a bíróság jogosult eljárni. A szolgáltató egyébként még szabálysértés elkövetőjére sem ad ki adatot, kizárólag bűncselekmény esetén (tapasztalat sajnos). A jelenlegi joggyakorlat szerint vezetékes telefonra érkezett hívások esetén esetleg lehet birtokvédelmi eljárással próbálkozni (csak találj önkormányzatot, aki felvállalja), de mobiltelefon esetén ez sem működik, marad a hívásszűrés, vagy a visszavágó, esetleg a számcsere vagy a telefon kikapcsolása.

sadman

csüt. jan. 20, 2005 17:34
platina tag

Hozzászólás 
Persze, a lehetőség fennáll. Na de mindenki hibázik valamikor. Vagyis ha az illető valakitől vesz egy kártyát és azt nem csak zaklatásra használja, hanem hívogatja a haverjait, rokonait, akkor rajtuk keresztül ki lehet nyomozni a zaklató identitását. Rokonoknál (közeli hozzátartozóknál) nehezebb, mivel nem kötelesek terhelő vallomást tenni közeli hozzátartozókra. Na de ez nem áll fenn barátok esetén.

De abban igazad van, hogy ha nem a zaklató nevén van a kártya, és mást nem hívogat vele, akkor majdnem nulla az esély.

csüt. jan. 20, 2005 16:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Dannyboy, látom nagyon játszod itt a fórum agyát. Ez még nem is lenne gond addig, amíg nem írnál hülyeséget! Viszont a helyedben kicsit csitulnék, ha már nem tudsz értékelhetőt a témához hozzáfűzni.

Kedves HerrVörös!

Sok mindenkivel ellentétben azt mondhatom, hogy nem is álltok olyan rosszul. Valamivel több mint egy évig dolgoztam az ügyészségen és láttam kollegáknál már ilyen esetet. Nyugodtan tegyetek feljelentést a rendőrségen, bíróságon vagy akár az ügyészségen. Az illetékes nyomozó hatóság megkeresi a telefontársaságot, illetve annak biztonsági osztályát, és a feljelentés alapján lekérik a zaklató és a kimenő hívásainak adatait. Ezeket viszont adatvédelmi szempontból nem adják ki neked, hanem ha feljelentésed alapján büntetőeljárást indítanak, akkor az eljárás során úgy is kiderül (hisz az eljárás folyamán bármikor betekinthetsz a bírósági aktákba). Ennek elsősorban az a célja, hogy ne önbíráskodás keretében bosszuld meg a zaklatást, hanem büntetőeljárás keretében vonják felelősségre a zaklatót. Aztán, hogy utána mit csinálsz/csináltatsz vele, az már a Te dolgod.

Minden esetre azáltal, hogy meg van az illető száma könnyebb bizonyítani a történteket.

Üdv

Veszek egy kártyát valakitöl. Senki mást nem hivok róla, csak a csajt. Akitöl vettem öt fogják keresni, de ö nem tudja megmondani kinek adta el a kártyáját. Soha nem kapnak el!!!

csüt. jan. 20, 2005 15:37
platina tag

Hozzászólás 

Kedves HerrVörös!

Üdv

csüt. jan. 20, 2005 15:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
vally írta:

csüt. jan. 20, 2005 12:56
platina tag

Hozzászólás 

csüt. jan. 20, 2005 12:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
A kolléganödet biztos a volt pasija akarja újra felszedni, csak amikor oda kerül, hogy fel is veszi a telót a csajszi, berottyant és nem mer beleszólni. :oops:

csüt. jan. 20, 2005 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Esetleg szerkeszteni egy nema csengohangot, es azt berakni a telefonszam melle.

csüt. jan. 20, 2005 12:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Dannyboy, t68 M : nyugi, majd a moderatorok csinalnak valamit ha akarnak, nem kell itt a host jatszani.

Hat igen necces a dolog, mivel hiaba teszel feljelentest ha pl nem a neven van hanem vette valahol valakitol akkor esetleg O szivja meg, meg nem hiszem hogy puszta csorgetesert (tehat nem fenyegeti meg az Illeto a baratnodet) azert visszanyomozzak a telt.

csüt. jan. 20, 2005 11:52
ezüst tag

Hozzászólás 
He az én telómban is van egy NEVEDDFEL nevű.. 8)

tarby írta:
Ill. tegyél feljelentést (zaklatás), vagy vegyél olyan mobilt ami szűri a bejövő hívásokat. Vagy simán csak vegyétek föl a tel.könyvbe a számot mondjuk NEVEDDFEL névvel, és kész. Velem is volt ilyen, fölvettem a tel.könyvbe, aztán amikor láttam, hogy a KÖCSÖG hív akkor lenémítottam, amikor meg nagyon unatkoztam akkor számküldés tiltással fölhívtam. :-)

csüt. jan. 20, 2005 11:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az még igen finom helyzet, ha valaki annyira balfék, hogy számkijelzéssel zaklat. Mindenhova mindenféle hírdetéseket kell feltenni a számával, és kész. A lényeg hogy kecsegtető legyen a hirdetés szövege.

csüt. jan. 20, 2005 10:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
topic zárható!

na ja, semmit nem lehet és/vagy érdemes tenni, ezt már 1000x kitárgyaltuk.

Ja, és a barátnõd vegyen egy TELEFONT, amin a bejövõ hívások szûrhetõk.

csüt. jan. 20, 2005 10:13
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Simán feltenni a netre mindenhová: olcsó pia, cigi, lakás, telefon, auto vagy bármi + egypár szexhirdetés is a számra. Aztán ha mindenki hívogatja majd rájön :twisted: :twisted:

csüt. jan. 20, 2005 9:57
arany tag

Hozzászólás 
Szóval

1. Keress ismerőst a T-nél
2. fogadj fel nyomozót
3. háromszögeltesd be a rendőr ismerőseiddel a telelfont és küldd el 4 hónap szabira az illetőt

csüt. jan. 20, 2005 8:46
arany tag

Hozzászólás 
Ill. tegyél feljelentést (zaklatás), vagy vegyél olyan mobilt ami szűri a bejövő hívásokat. Vagy simán csak vegyétek föl a tel.könyvbe a számot mondjuk NEVEDDFEL névvel, és kész. Velem is volt ilyen, fölvettem a tel.könyvbe, aztán amikor láttam, hogy a KÖCSÖG hív akkor lenémítottam, amikor meg nagyon unatkoztam akkor számküldés tiltással fölhívtam. :-)

csüt. jan. 20, 2005 8:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gratulálok, nyertél egy lezárt topikot.

Többször ki lett már tárgyalva itt a fórumon, hogy abban az esetben, ha a 12x0 nem tud infot adni, mert titkos/előfizus/tökmindegy miért, akkor sehogy nem fogod megtudni ki az. Ugyanis a helyzet az, hogy aki esetleg meg is tudná nézni neked, az az állásával játszik, amit nem hinném, hogy kockára tesz egy idegen miatt.

Úgyhogy szerintem a topik zárható, ha a Moderátorok is úgy gondolják. :D

csüt. jan. 20, 2005 8:39
vas-tag

Hozzászólás Hogy tudnék egy 30-as telefonszámot lenyomozni?
Adott egy probléma. Mégpedig az, hogy a kolleganőmet zaklatja egy ismeretlen telefonáló, a +36303247411 -es telefonszámról. 5-10 percenként megcsörgeti a mobilt, majd villámgyorsan leteszi. Beszélni nem sikerült az illetővel. Ha felhívom (másik, vagy akár letiltott számról), akkor felveszi, de nem szól bele, bármilyen szöveggel próbálkozom. A tudakozó állítólag azt mondta, hogy dominós, vagy titkos a szám, nem mondott semmit.
Mit lehetne tenni? Jó lenne, ha valaki tudna adni valami jó ötletet... Hogy küldjek egy vírust az illető telefonjára, stb...

csüt. jan. 20, 2005 8:23
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 21 hozzászólás ]