Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 19:30

Hozzászólás a témához  [ 22 hozzászólás ] 
Notebook 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Így van ahogy McLaca mondja. Azt hiszem a certino névhez eddig a winfos is kikötés volt, csak most kezdtek támogatást nyújtani linuxhoz.

hétf. jún. 20, 2005 16:57
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Keverednek a fogalmak...
A Centrino technológiát az Intel találta ki, és bizony arról szól, hogy Intel chipsetes deszkában Intel Pentium-M proci (Banias vagy Dothan), és Intel WiFi kártya van.
Ezekkel valósul meg a kis fogyasztású és gyors Centrino technológia. Azért ezekkel, mert csak azt garantálja az Intel, hogy a maga által gyártott chipset, proci és WiFi kártya felel meg a fogyasztási és energiatakarékossági előírásoknak.

A Sonoma a Centrino utódja, 533FSB, PCI-Express csatoló, és SATA merevlemezcsatoló jellemzi. Ennyi a különbség, illetve még annyi, hogy a Sonoma fogyasztása 10-15%-kal magasabb.
Ha a notebookszervizes srác nem ezt mondja, akkor rosszul tudja - legalábbis az Intel nyilatkozataiból ítélve.

Üdv!

hétf. jún. 20, 2005 16:41
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
harcu írta:
A Centrino, mint olyan, egy fogalom, a Pentium M + Intel chipset + Intel Wifi hármasa, ha valamelyik is hiányzik, akkor nem lehet rajta Centrino logo.

Nekem egy notebookszervízes srác azt mondta, hogy ez badarság, centrino a technológia (pentium m dothan, sonoma) és nem az árukapcsolás

hétf. jún. 20, 2005 11:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
A tárgyilagos, valós véleményezés szempontjából a Gericomot illetően feltétlenül meg kell írnom az alábbiakat: Részemről az előzetes kedvezőtlen megítélés fő okozója a DriveSitter nevű program volt, amely sorozatosan, téves információkat adott. 57 C fokról egyszerűen nem volt képes lehűlni, pontosabban visszaállni és az eredeti hőmérsékletet mutatni.
Amióta az Everest Ultimate Editiont használom mindenben pontos hőmérsékleti értékeket kapok. A Gericom tehát nem melegszik túl, emiatt nem fagy le, illetve nem áll le. Nálam a mindennapos használat alatt semmi probléma nem fordult elő.
Mindezeket a folyamatos napi tapasztalataim alapján a tárgyilagosság kedvéért írtam le. Természetesen nem szeretném elvenni senkinek sem a kedvét a Gericomtól és nem akarok senkit sem rábeszélni.
Alapos tájékozódás után mindenki maga döntse el, hogy melyik típus mellett dönt és nem árt tájékozódni a szervizháttérről sem...

Üdv.: Supervisor.

pén. jún. 10, 2005 21:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha jól tudom, a Celeron-M ugyanolyan szisztéma szerint készült, mint anno a sima Celeron, ugyanaz a mag, mint a Pentium-M-ben, csak nuku speedstep és az L2 cache is a fele a nagytesóénak. Szóval a teljesítménycsökkenés max. 20%-os lehet, árban viszont kb. fele a P-M-nek.
Nagyon jól eltalált proci, igazi notebook-motor :D
A Dtohan és Sonoma nem egy kategóriába tartozó fogalmak. A Dothan a 2MB L2-cache-sel szerelt Pentium-M neve, (az 1MB-os neve Banias, és némileg eltérő a magja, a Dothan-é a jobb).
A Sonoma az egy platform, a PCI-Express és az 533FSB jellemzi, és kb. 15% többletfogyasztás a Centrino platformhoz képest.

Üdv!

pén. máj. 27, 2005 10:23
arany tag

Hozzászólás 
én úgy tudtam Dothan v. Sonoma

pén. máj. 27, 2005 8:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
így van egy 1.3-as celeronos sokkal jobb és majdnem ilyen árban kapsz is!!!

pén. máj. 27, 2005 8:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Másra nem is alkalmas...
De hasonló árban már sztem Celeron-M-et is ki lehet fogni, és azért nem egy kategória.

Üdv!

csüt. máj. 26, 2005 23:31
arany tag

Hozzászólás transmeta
Sziasztok!

Ezért a kérdésért nem fogok új témát nyitni.De kérdezek:
Hol lehet ilyen processzorral(transmeta) notebookot venni manapság Magyarhonban?
-Fujitsu LifeBook P2110
-Fujitsu LifeBook P1120
-Fujitsu LifeBook P-1010
-Fujitsu LifeBook P-1000
-Fujitsu FMV-Biblo Loox T
-Fujitsu FMV-Biblo Loox S

-Sony VAIO U (PCG-U3)
-Sony VAIO U (PCG-U1)

-Elitegroup Computer Systems 532
-Elitegroup Computer Systems A907
Ilyen notebookokba szerelték...
Esetleg tapasztalat?Azt mondják,alig melegszik.Nekem meg csak szövegszerkesztésre kellene,esetleg szótárhoz.

Köszi:BZ.

csüt. máj. 26, 2005 22:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nézz körül a többi ilyen témájú topicban. Ott sokféle leírást találsz, amelyekről bővebben is tájékozódhatsz.

csüt. máj. 26, 2005 6:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát, a nyers CPU teljesítmények szerint a Celeron-M gyengébb, mint a Pentium-M, azonban alkalmazástesztekről nem láttam még infót. Ami boztos, hogy a C-M, és P-M között nem akkora a teljesítménybeli különbség, mint hasonló, M-mentes nevű asztali társaiknál.
Sőt, az egész ardhitektúra nagyon szerencsésre sikeredett, mivel ez egy teljesen áttervezett processzormag. Emiatt az Intel le is állította az eredeti P4-re épülő fejlesztéseit, és asztali vonalon is a Pentium-M,ből akar kiindulni a továbbiakban.
Kíváncsi lennék egy azonos órajelű P4 és P-M teljesítményére és fogyasztására, meg hőleadására.

Üdv!

szer. feb. 23, 2005 23:31
ezüst tag

Hozzászólás 
A Centrino, mint olyan, egy fogalom, a Pentium M + Intel chipset + Intel Wifi hármasa, ha valamelyik is hiányzik, akkor nem lehet rajta Centrino logo.

A Celeron-M lényegében megegyezik a Pentium-M-mel, kivéve, hogy megfelezték benne a cache-t (ezért van belőle 515K / 1 MB-os is, mivel a Pentium-M-ből is van 1MB / 2 MB-os), és hiányzik belőle a Speed-step, azaz az órajelcsökkentés a terhelés arányában.
A sebessége azonos órajelen szinte megegyezik a Pentium-M-ével, a kevesebb cache itt alig érződik.

szer. feb. 23, 2005 17:46
arany tag

Hozzászólás 
én meg az egészet :D

egyébként nem vagyok hülye, http://support.intel.com/support/proces ... 007967.htm oldalon (thx for Salvataggio) tényleg ott van hogy 512kb, 1Mb

kedd feb. 22, 2005 20:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Háát, itt semmi nem egyértelmű :)
A jobb oldali oszlopot nem igazán értem...

http://www.intel.com/products/notebook/ ... /index.htm

Üdv!

kedd feb. 22, 2005 19:49
arany tag

Hozzászólás 
egyébként németországban a saturn.de oldalán olyat láttam, hogy celeron-m 1 Mb kessel vagy elirták, vagy.... bele se merek gondolni :D

hétf. feb. 21, 2005 23:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mindenképpen Dothan, mert annak 1MB-tal több a L2 cache-e, és a felépítésén is újra módosítottak a Baniashoz képest.
A Centrinot én úgy tudom, kizárólag a sima Pentium-M-ekhez kötötte az Intel, a Celeron+WiFi kombit nem nevezi annak, de bővebbet az Intel oldalán.

Üdv!

pén. feb. 11, 2005 20:06
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Salvatore Salvataggio írta:
[...] certino [...]
Ne haragudj, de ezt már túl sokszor olvastam Tőled ahhoz, hogy melléütés legyen, muszáj kijavítanom! Nem certino, hanem ceNTRIno :!:
:wink:

Üdv!

hát.... Salvataggio védelmére: anno én se tudtam, kevertem, de megnéztem pontosan hogy van.... azóta centrino.

amugymeg pentium-m az vagy dothan, vagy banias. a centrino fogalom az egy pentium-m procit (lehet hogy celeron-m-t is) + WIFI-t jelent egy csomagban, és persze mindkettő az inteltől van (proci triviálisan intel)--->ekkor lehet ráaggatni a centrino matricát

pén. feb. 11, 2005 10:08
a fórum lelke

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
[...] certino [...]
Ne haragudj, de ezt már túl sokszor olvastam Tőled ahhoz, hogy melléütés legyen, muszáj kijavítanom! Nem certino, hanem ceNTRIno :!:
:wink:

Üdv!

kedd feb. 08, 2005 17:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
így van celeron-m vagy pentium-m(dothan vagy certino)
ráadásul ezekek tuti intel chipsetes, ami nem mellesleges a stabilitás miatt

kedd feb. 08, 2005 15:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ha mindenáron Celeron, akkor Celeron-M, ami nem egyenlő az asztali Celeronokkal teljesítményben sem. (1,5GHz Celeron-M = 2,4 GHz asztali cerka, de sokkal kevesebb hő, és fogyasztás). Ha jobb kell, Pentium-M. Asztali procis notit nem érdemes venni, mert 1/3-dal alacsonyabb teljesítményt nyújtanak ezek a procik notiban, mint asztalon, de a hőtermelés és fogyasztás ugyanaz, emiatt lassan a hűtés zaja is :cry:

Üdv!

hétf. feb. 07, 2005 22:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Heló!

Linket dobhattál volna, hogy ne kelljen megkeresni, de megtaláltam őket.

Elég hasonló gépek max a proci meg a kijelző ami szembetűnően külömbözik.

Igazándiból neked kell eldöntened. Szerintem nem lehet megmondani, hogy melyikre van szükséged, te tudod, mire akarod használni. Ha véleményemre kiváncsi vagy én semmi féle képpen se választanék WXGA kijelzőst. Meg a celeron proci se szimpi. De mint mondtam ez magán vélemény. Gondold át mire akarod használni és annak tükrében válassz.

Sok sikert és ha megvetted problémamentes használatot!

Üdv : Kajli

hétf. feb. 07, 2005 13:27
vas-tag

Hozzászólás Notebook
Segítsetek légyszi. Melyik gépet érdemes megvenni? Már nagyon sok gépet megnéztem, és kb erre a kettőre szűkült a kör:

ASUS A3515NU
vagy
ASUS A4706LU

Elég hasonlóak az áraik.
Előre is köszi, ha van valakinek ötlete, javaslata.
Balázs

pén. feb. 04, 2005 20:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 22 hozzászólás ]