|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Windows XP + port forwarding (NAT?)
Szerző |
Üzenet |
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Így van!
Elvileg ennyi ahogy a cszolika leírta!
|
kedd feb. 08, 2005 16:40 |
|
|
cszoleeka
ezüst tag
|
Neked NAT kell, nem port forwarding.
Internet Connection Sharing szolgaltatast elinditod (ott a Service-knel), "helyi kapcsolat" az gondolom egy halokartya amit nem hasznalsz (azaz a Linuxos geppel valo osszekotesre hasznalsz), adsz neki IP-t, pl. 192.168.0.1, netmask 255.255.255.0, Linuxos gepen adsz IP-t 192.168.0.2, netmask u.a, Gateway 192.168.0.1, s ha kabellel osszekotod oket, akkor mar megy is a net a masodik gepen is.
Ha nem akarod bekapcsolni az ICS-et, tegyel egy proxyt a Windowsos gepre, peldaul Allegrosurf-ot.
|
kedd feb. 08, 2005 15:43 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Paks
|
a router a szomszédban van, wlan pedig nem ér el odáig...
|
hétf. jan. 31, 2005 12:57 |
|
|
zsber
ezüst tag
|
Miért nem a routerre dugod a linuxot is?
|
hétf. jan. 31, 2005 9:28 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Paks
|
És azt hogyan kellene? Mert most nem látom a netkapcsola ikonját. A Hálózati kapcsolatoknál van egy Vezetéknélküli hálózati kapcs. meg egy Helyi kapcs.
|
vas. jan. 30, 2005 18:05 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
Re: Windows XP + port forwarding (NAT?)
lzolcsi írta: Üdv mindenkinek!
A következőt szeretném megoldani: Jelenleg van egy wlan router, ami a netet osztja. Erre csatlakozok vezeték nélkül egy winXP PRO-val, de erre az XP-s gépre kábellel csatlakozik egy linuxos. Namost én szeretném elérhetővé tenni a Linuxos gépnek is az internetet. Ezt hogy lehet megoldani? Ha jól sejtem NAT-olt hálózat kellene (valami olyan kellene, mint amit a routerek csinálnak, tehát hogy a csomagokban a címzett és a feladó IP-jét meg portját átírkálja) Van erre valami megoldás? Ha jól láttam akkor a windowsok szerververzióiban alapból benne van, de azt most nem szeretném feltenni, valami kiegészítő progi lenne jó.
köszi
Simán osztod a netet...
|
vas. jan. 30, 2005 17:57 |
|
|
lzolcsi
ezüst tag
|
Windows XP + port forwarding (NAT?)
Üdv mindenkinek!
A következőt szeretném megoldani:
Jelenleg van egy wlan router, ami a netet osztja. Erre csatlakozok vezeték nélkül egy winXP PRO-val, de erre az XP-s gépre kábellel csatlakozik egy linuxos. Namost én szeretném elérhetővé tenni a Linuxos gépnek is az internetet. Ezt hogy lehet megoldani? Ha jól sejtem NAT-olt hálózat kellene (valami olyan kellene, mint amit a routerek csinálnak, tehát hogy a csomagokban a címzett és a feladó IP-jét meg portját átírkálja)
Van erre valami megoldás? Ha jól láttam akkor a windowsok szerververzióiban alapból benne van, de azt most nem szeretném feltenni, valami kiegészítő progi lenne jó.
köszi
|
vas. jan. 30, 2005 13:40 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|