Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 0:21

Hozzászólás a témához  [ 78 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
NeophoneX - több, mint Skype 

Használod/használni fogod?
Igen 48%  48%  [ 10 ]
Nem 38%  38%  [ 8 ]
Maradok a mostani megoldásnál 14%  14%  [ 3 ]
Szavazatok száma : 21

NeophoneX - több, mint Skype 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás Neophone X kártyák eladók 2/3 áron(66%)!!!!
NeophoneX online kártyák eladók 2/3 áron(66%)!!!! 300 FT-os kártyák 200FT-ért ...minimálisan 50db eladó. (az 10ezer Ft) Érdeklődni: neophonex@freemail.hu

szomb. nov. 18, 2006 14:53
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
A megafon még nem szerződött le mindenkivel.
A 21-es hívásnak meg azért kevesebb a díja, mert a 21-es szolgáltatónak kisebbek a költségei (nem kell saját hálózatot kiépítenie és üzemeltetni) így olcsóbban is tudja adni/venni a perceket.
De pl a vodafone díjcsomagtól függetlenül 96Ft/perc (és perc alapon!) számlázza a 21-es számok felhívását... Pannon meg talán 25Ft-ért.
Egyébként pont ezért alakult meg az ITÉSZ is, hogy ne lehessen ilyen garázdaság.

csüt. okt. 05, 2006 9:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
NeoPhoneX. Átregisztráltam a 0621-es számra. Ez végre már normálisan hívható kívülről. Az eddigi behívásnak az volt a baja, hogy amikor a géphang kérte a Neos számot, már ketyegett az óra. És utána a csörgetéskor is ketyegett. Ez most jó, mert ha nem veszem fel, akkor nem számláz semmit. T-mobilról próbáltam. Már csak annyi bajom van vele, hogy ha nem vagyok bejelentkezve, akkor egyből üzenetrögzítőre megy a hívás. Ki lehet ezt a szolgáltatást kapcsolni valahogy :?: A Megafonnál is van 0621-es számom, de azt nem tudom T-mobilról hívni. Miért :?: Ja! T-Com ügyfélszolgálat szerint a bázis és minimál díjcsomagban 8 Ft a percdíj 0621 irányban. Fura! Azt hittem valami távolsági díjtétele lesz, erre olcsóbb mint a helyi hívás :shock:
Üdv,NBela

szer. okt. 04, 2006 21:08
Moderátor

Hozzászólás 
Szereztem pár féle ip telefont, most tesztelgetem őket. Próbáltunk egyezkedni a neoval, hogy dobjunk össze egy helyi szervert, hogy a mi hálónkon belüli hívások feleslegesen ne menjenek ki netre, de nem igazán akarnak új előfizetőket a válaszuk alapján... :/ Pedig nem 10 előfizetőről lett volna szó :)
Viszont tesztelgettem más voip szolgáltatókat is. voipstunttal ugye most ingyen lehet hívni vezetékest, ezért ezt ki is próbáltam. Sajna engem nem igazán hallottak, pedig a feltöltésem nem volt korlátozva, szvsz akár több megáig is mehetett volna. A helyzet kb ugyan ez a többi külföldivel is.
Na ez lett az egyik mellékhatása a szolgáltatók ész nélküli sávszélesség emelésének.

csüt. júl. 13, 2006 21:18
arany tag

Hozzászólás 
hcs írta:
hát az tényleg bőségesen elég, tehát ez kilőve.
A 166-os gépen pedig "elvileg" futnia illene.

A Skype-nak? Túl gyenge a gép hozzá (166 MHz/96 MB RAM, ISA buszos hangkártya). Bugyborékoló hangfoszlányok csupán az "eredmény".
De mi az ördögért van 5 mp-es késlekedés és visszhang az X-Lite-al és az Express Talk-kal is? Nem sikerült mindeddig kideríteni. Utóbbi ráadásul kegyetlenül fagy is, mind2 gépen, XP és Win98 alatt is.

hétf. júl. 10, 2006 13:36
arany tag

Hozzászólás 
hát az tényleg bőségesen elég, tehát ez kilőve.
A 166-os gépen pedig "elvileg" futnia illene.

hétf. júl. 10, 2006 12:14
arany tag

Hozzászólás 
hcs írta:
A 256-os nethez mennyi up tartozik? nemlehet, hogy az a kevés?
Most derült ki, hogy nemrég emeltek és most 512/256(!) a sebesség. Eddig 256/256 volt. Így ez nem lehet akadály.

hétf. júl. 10, 2006 10:53
arany tag

Hozzászólás 
A 256-os nethez mennyi up tartozik? nemlehet, hogy az a kevés?

vas. júl. 09, 2006 10:45
arany tag

Hozzászólás 
persze-persze, de mi van, ha a másik gép egy P1-es, 166 MHz/96 MB? Azon meg se nyekken a Skype. A Neophone kisebb gépigényű, no meg bárhol kapható kártyával feltölthető.
Egyébként PC->vezetékes irányban teljesen jó a hang.
Esetleg mi más jöhet szóba egy ekkora gépnél?

csüt. júl. 06, 2006 23:35
platina tag

Hozzászólás 
...így van, gép-gép között Skype... :)

csüt. júl. 06, 2006 21:36
arany tag

Hozzászólás 
Megoldást nem tudok, de azt tudom, hogy egy évvel ezelőtt nekem hasonló problémák voltak, és áttértem skype-ra, ami a mai napig tökéletesen működik!

csüt. júl. 06, 2006 16:34
arany tag

Hozzászólás 
Segítséget szeretnék kérni.
Két adott gép közötti NeophoneX-es kommunikáció elég nehézkes: a hang minősége elég jó, viszont nagyon nagy a késlekedés, legalább 5 mp, gyakorlatilag fél-duplex a beszéd. A másik fél nem észleli ezeket a hibákat, én viszont visszahallom a hangom kb. 5 mp múlva és csak azután reagál a mondandómra, így folyamatosan egymás szavába vágunk, amíg el nem fogy a türelmünk. Már úgy is próbáltuk, mint a CB-knél: mondat végén "vétel" vagy "stop"...
Nálam 1 megás a net, amott 256 kilós. Próbáltuk X-Lite-al, az új Neophone-os szoftverrel (mely állandóan lefagy, mind2 gépen), semmi jó.
Két másik féllel rendben megy, megint valaki mással még rosszabb (ott csak az egyik hallja a másikat, visszafele nem megy).
Ötletek?

csüt. júl. 06, 2006 16:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
512/96-os ADSL-nél az X-Lite-nál mely tömörítések legyenek bepipálva az 5 közül? Tiszta, szép, ugyanakkor akadozás mentes hangot szeretnék.

Ba van pipálva a GSM, és a hang, amit hallok, sistergős, és dobozhangú. Miért? Egy IVR-t hívtam, tehát még a feltöltéssel sme lehet gond, mert én nem beszéltem.

szomb. dec. 03, 2005 16:44
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Hang kodek
sutalaci írta:
...
GPRS net + NeoPhoneX helyett használj HáziMobilt.

szer. okt. 26, 2005 21:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
512/96-os ADSL-nél az X-Lite-nál mely tömörítések legyenek bepipálva az 5 közül? Tiszta, szép, ugyanakkor akadozás mentes hangot szeretnék.

szer. okt. 26, 2005 21:46
ezüst tag

Hozzászólás Hang kodek
Én is próbálkozok (munkahelyemröl) ezzel a programmal meg a Skype-vel is. A lényeg otthon csak GPRS internetem van a vodával. A Neophonex azt írta (és a Skype-röl is olvastam valahol), hogy lehet GPRS internettel is használni csak nagy tömörítésü hagkodek kell hozzá. Ebben kérnék segítséget illetve tapasztalatokat. Honnan lehet letölteni ilyen kodeket és használt e már valaki ilyesmit GPRS internettel?

szer. szept. 07, 2005 8:17
arany tag

Hozzászólás 
én is gondolkoztam rajta de a Skype-nak jobbak a nemzetközi tarifái :) - Ez van!

kedd aug. 23, 2005 13:07
Site Admin

Hozzászólás 
Akkor már itt a terminalos link is (ha már itt fórumoztok...):
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=15203208053111

hétf. aug. 15, 2005 16:09
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Népszerű az EuroWeb nettelefon-szolgáltatása
Szeptembertől már utólag, számla alapján is fizethetők a hívások.
http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=14686

Eddig 18 ezren regisztráltak az EuroWeb február elején elindított internettelefon-szolgáltatására, ebből 13-14 ezer körülire tehetők az aktív felhasználók száma, akik összesen 2,5 millió perc telefonbeszélgetést bonyolítottak – közölte ma a szolgáltató. A NeoPhoneX csomaggal más VoIP megoldásokhoz hasonlóan kedvező percdíjakkal lehet beszélni. A társaság közleménye szerint külföldről hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 forintig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 forintig, míg 5,20 forintos percdíjért lehet hívást kezdeményezni az USA-ba, Kanadába vagy Németországba. A belföldi hívások díja – csúcsidőben – Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba 6,60 forint, más településekre 8 forint. A hálózaton belüli hívás természetesen ingyenes.

A hívások díjait eddig kizárólag pre-paid módon, a kiskereskedelmi forgalomban kapható NeoPhone hívókártyával vagy az ún. online NeoPhone kártyával lehetett fizetni. Szeptembertől azonban lehetőség lesz a szolgáltatás utólagos, részletes számla alapján történő fizetésére – akárcsak a hagyományos telefon-előfizetéseknél. (Fix előfizetési díj továbbra sincs.) A tervek szerint többféle csomag közül választhatnak majd a számlás ügyfelek, amelyekben a percdíjak attól függően változnak, hogy mely napszakban és milyen országba történik a telefonhívás.

hétf. aug. 15, 2005 12:26
arany tag

Hozzászólás 
Na most újra volt egy 20 perces beszélgetésem külfölddel, persze a neophonex-et használtam, mivel most már felvittem a sávszélességet.

Tapasztalatom: Én nagyon jól hallom a másikat, de ő néha akadozva, néha pedig visszhanggal hall. Persze vannak olyan másodpercek is, amikor mind2nek nincs oka panaszra, mer akkor nagyon jó a minőség. Viszont a beszélgetés elején a hívott fél még egy másik beszélgatést is hallott (hallotta, ahogy egy (ismeretlen) női hang nevet :D )
Az utolsó 4-5 percben nagyon jó volt minden. De sajnos azt kell mondanom, hogy "az igazán fontos beszélgetésekhez" mégis a matáv kell :-(

EDIT: Most volt még egy fél órás duma, és TÖKÉLETES volt a minőség, asszem ez inkább szerencse, hogy mennyire foglalt a szerver, és hogy milyen jó a kapcsolat... De most nem volt okom panaszra!

pén. márc. 11, 2005 19:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
ott van a "kijelzőn", középen, alul

vas. márc. 06, 2005 15:40
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Akkor változtass az X-lite tömörítésén. Állítólag balról jobbra csökken. A GSM a legrosszabb.

Hol lehet változtatni ezt a tömörítést? Én nem találom. Pedig ADSL-lel nem GSM minőséget akarok...

vas. márc. 06, 2005 15:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor változtass az X-lite tömörítésén. Állítólag balról jobbra csökken. A GSM a legrosszabb.

vas. márc. 06, 2005 13:19
arany tag

Hozzászólás 
Megint pontatlan voltam!

Én a VoIP szolgáltatás hangminőségét hasonlítottam össze, azaz a Skypen keresztül hívott (Skypeout) vezetékes számok esetén a hangminőség öszehasonlíthatatlanul jobb, mint a NeophoneX.

vas. márc. 06, 2005 12:41
platina tag

Hozzászólás 
Lauter írta:
Dn is regisztráltam, de sajnos a hangminőség messze elmarad a Skype mögött.

Hát persze, mivel ez egy VoIP rendszer, a Skype pedig peer to peer! :) De azért is jó ez, mert olcsó forintért hívhatsz bármilyen telefonszámot!
Gép-gép között természetesen marad a Skype! :)

vas. márc. 06, 2005 11:25
arany tag

Hozzászólás 
Dn is regisztráltam, de sajnos a hangminőség messze elmarad a Skype mögött.

szomb. márc. 05, 2005 13:09
platina tag

Hozzászólás 
Nekem a feltöltés (bankkártyáról) percek alatt megérkezett... :) A hangminőségre sincs panaszom! A nemzetközi hívások szenzációs áron mennek...nem kis örömömre! :)

szomb. márc. 05, 2005 10:54
arany tag

Hozzászólás 
Assezm én itt elfelejtettem írni tapasztalatot, pedig megígértem... :oops:

Na tehát akkor most ezt bepótolom: Egy kicsit tartott, amíg a rendszer is elfogadta, hogy feltöltöttem az egyenleget, de aztán minden ment jól. Részemről olyan, mintha egy normális telefonról beszélnék, a hívott fél is dicsérte a minőséget, de neki egy kicsit viszhangzott. Minden esetre a külföldi beszélgetéseket ezen a rendszeren bonyolítom, és nincs vele baj!

pén. márc. 04, 2005 16:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
csemberlen írta:
Jól behülyitik az embereket, kártyákat veszünk aztán, még alig van párezer felhasználó, és már kakukk.
Az MSN messengere nagyságrenddel jobb minőségű kisebb sávszélességgel.

Az MSN-nek sokkal nagyobb a sávszélessége, és jóval több esélyünk van arra, hogy akadozni fog a beszélgetés. Próbáltad már? Pl Amerikaival MSN-ezni?

Én rendszeresen használom az MSN-t és a NeofoneX-t. Neo-val az a baj, hogy gyakran behal a rendszerük, és képtelenség telefonálni. Ami azért nem megengedhető ha már megvásároltad a kártyát. Előnye, hogy alacsony sászélességnél is folyamatos akadás-mentes beszélgetést biztosít... Órákat szoktam beszélgetni vele (és a késés is alacsony).

pén. feb. 25, 2005 5:18
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Megváltoztatták (hogy pontosan mikor, azt nem tudom) az online feltöltési címleteket: 1.000, 2.000, 5.000; vagyis ugyannyival lehet tölteni, mintha NeoPhone ISTANT-ot vettem volna.

csüt. feb. 24, 2005 22:25
arany tag

Hozzászólás 
Az is lehet, de mint írtad: vezetékesen. Ott a szolgáltató sávszélje van használva, nem az előfizető picsányi feltöltési sebessége. (ami a németeknél valszleg nem 64-96 kbps)

Ilyen konstrukcióban itt is lehetne kristálytiszta hangot továbbítani, hiszen a szolgáltatónak biztos van megfelelő sávszélje az adattovábbításhoz...

csüt. feb. 17, 2005 13:58
vas-tag

Hozzászólás 
A németektől vezetékesen ( valszeg az is IP alapu) előhivóval tökéletes hangmisöséggel 3 FT a telefon ide MO-ra.
Ja persze a Németek nem árérzékenyek:)

csüt. feb. 17, 2005 13:33
arany tag

Hozzászólás 
Dehogy hüjítik be az embereket. Elindítottak egy szolgáltatást, ami MO-on most debütál. Ép ésszel belegondolva belátható, hogy egy most induló rendszerrel lehetnek problémák, ugyanis teljesítmény próbát csak élesben lehet csinálni, és most van lehetőség tesztelni a rendszer teherbíró képességét.

MO elég árérzékeny és a lehetőségre nagyon sokan lecsaptak az ára miatt. Biztos javulni fog a helyzet, de ennek bizony idő kell...

csüt. feb. 17, 2005 13:11
vas-tag

Hozzászólás 
Különben reggel müködött hálozaton belül...

csüt. feb. 17, 2005 9:48
vas-tag

Hozzászólás 
Jól behülyitik az embereket, kártyákat veszünk aztán, még alig van párezer felhasználó, és már kakukk.
Az MSN messengere nagyságrenddel jobb minőségű kisebb sávszélességgel.

csüt. feb. 17, 2005 7:12
ezüst tag

Hozzászólás 
A szolgáltatás jelenleg nem működik, a szerver behalt. Nem tudják mikorra tudják működő állapotra bírni.

szer. feb. 16, 2005 21:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
Majd számolj be róla mik a tapasztalatok.
Nálam 490-510 közötti sebességet ír ki.
Elvileg 512/96 van emelés után

szer. feb. 16, 2005 16:19
ezüst tag

Hozzászólás 
Mostmár végképp nem tudom milyen feltöltési sebességem van. Nézem a szolgáltatóm lapját, és sávszélesség növelés után továbbra is 64 kbit/s-t ír feltöltésnek.
http://www.enternet.hu/services/adsl/matav.jsp
Más szolgáltatónál valóban 96, én úgy tudtam hogy 128-ra növelték, ezért írtam ezt. Szóval bocs, igazad van, semmiképpen nem 128.

Köszi a linket, erről a szolgáltatásról nem tudtam, de majd kivesézem. :-)

Ma ismét használtam a progit, egy olyan valakit hívtam fel, aki a távközlésben dolgozik és skype-ot is használ. Mondtam neki hogy a netről hívom, erre ő mondta, hogy hallatszik, és a késleltetésnél is látszik. Pedig a legjobb kódolással ment, egyszer-kétszer hallottam, hogy egy-egy szótagnál bugyborékolt egy pillára.
Csemberlen, ha adsl sebességet mérsz (mondjuk datanet.hu-n), mennyit hoz ki?

Ma kaptam kölcsön egy alközponthoz csatlakoztatható IP telefont. Nem tudom hogy önnálóan mire képes, illetve SIP-hez képes-e csatlakozni. A browseres részében elég kevés dolgot lehet beállítani, amennyire eddig kivettem, egy webszerveren egy külön konfigurációs fájlt kell neki létrehozni és abból képes a többit beolvasni. Majd beszámolok.

szer. feb. 16, 2005 0:24
vas-tag

Hozzászólás 
Tuti 512/128- ad van?
Igen tudom,hogy alapbol a G711U van próbálokozik, az eszi a legtöbb sávszélességet. De nagyon szakadozik nálam.
Kliensről, és készülékekről leírást találtam a www.myphone.hu

kedd feb. 15, 2005 16:07
ezüst tag

Hozzászólás 
A kliensen a "képerynő" alján vannak bizonyos tömörítések. Balról jobbra csökken a minőség. Ez automatikusan kiválasztódik a kapcsoltattól függően, de akár kézzel is le lehet tiltani közülük (pl. a jobbakat). Pl. van köztük GSM is. Az igaz, hogy dial-uppal élesben nem próbáltam.
Nekem 512/128-al nem volt még problémám, csak egyszer hallottam, hogy nem éppen olyan tiszta mint szokott lenni. Újrahívtam, de csak ugyanolyan volt. Aztán észrevettem, hogy a legjobb minőség véletlenül le volt tiltva és GSM-el ment. Ismét újrahívás, és gyönyörűen ment.

A kliennsel viszont van egy-két gondom. Felvittem néhány telefonszámot, a telefonkönyvébe, de valahogy eltűntek. Utána ismét felvittem egyet próbából, kiléptem-beléptem, újraindítottam, de utána már megmaradt. Nem tudom hogy történhetett, de biztos valahol lehet egy bug.
Nagyon megörültem amikor láttam, hogy a hangnál külön ki lehet választani, hogy melyik hangkártyán csörögjön, és melyiken menjen a beszéd, avagy vegye a default-ot. Én nagyon örültem ennek, mert szerettem volna ha a PCI kártyás 5.1-esen csöng, de beszélni az alaplap(i)ra rádugott füllhallgatóval beszélek. De sajnos a kliensen mit sem érnek a külön beállítások, az alapértelmezett kimenetet használja. Sőt, ha az alapértelmezett kimenet az egyik kártya, de a kliensen a másik van beállítva, akkor nem ad ki sehol hangot.

Még az zavar a rendszerben, hogy a mobiltelefonokkal ellentétben nem mindegy hogy bármelyik fél bont: ha engem hívnak és bontják a vonalat akkor lebont a kliens is és megáll a számláló, de ha én hívok, muszáj bontanom a hívás végén, mert tovább megy a számláló és ahogy észrevettem, a részletes híváslistában ez az idő szerepel.

kedd feb. 15, 2005 11:57
vas-tag

Hozzászólás 
512/96-al alig döcög. Modemmel kiváncsi lennék mit csinálna.
Sajna gyerekbetegségek zöme van rajta, van amikor szuper de van amikor csak egyirányu a kapcsolat.

kedd feb. 15, 2005 7:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valaki próbálta már dial-up-pal? Milyen?

hétf. feb. 14, 2005 23:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
Küldtem nekik egy terjedelems mailt, amiben leírtam, mit lehetne érdemes változtatni. Erre kiszúrták a szememet "továbbítottuk az illetékesek fel, reméljük a legjobbakat..."-válasszal.

Ennyit a csodálatos ügyfélszolgálatról. Régebben tök közvetlenek voltak. Ha valamit kéedeztem, azt válaszolták, ez milyen jó ötlet, majd betesszük a FAQ-ba. (mondjuk azóta sincs ott :-)).

A számlázás mostmár hivatalosan is mp.alapú.

Dial-up-pal szerintük nem használható, mert kicsi a sávszél. Érdekes, nekem még a 40 kbps-os GPRS-szel is ment... A Skypehoz is minimum 33,6 kbps kell, ami belefér a dial-up-os "sávszél"-be.

kedd feb. 08, 2005 6:20
arany tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
A NeoPhoneX-et az Euroweb üzemelteti, aminek a tulajdonosa a Pantel. A 888 kezdetű számok pantelesek. Ergo már most külön száma van. Igaz, nem körzetszám szintjén. A másik, hogy a NeoPhoneX nem közcélú távközlési szolgáltatás, hanem VoIP, és alternatív szolgáltatónak minősül. Nincs fizikai gerinchálózata, éppúgy, mint a Tele2-nek sem.

Nos ez annyiban más már, hogy az EW tulajdonosa már nem a Pantel, hanem a többségi egy lengyel(!) befektetőcsoport a kisebbségi meg a NASDAQon van nyilvános forgalomban. A Pantel márcsak a hálózatot adja alá.

vas. feb. 06, 2005 18:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
nbela írta:
...
Üdv,
NBéla

A NeoPhoneX-et az Euroweb üzemelteti, aminek a tulajdonosa a Pantel. A 888 kezdetű számok pantelesek. Ergo már most külön száma van. Igaz, nem körzetszám szintjén. A másik, hogy a NeoPhoneX nem közcélú távközlési szolgáltatás, hanem VoIP, és alternatív szolgáltatónak minősül. Nincs fizikai gerinchálózata, éppúgy, mint a Tele2-nek sem.

Ez egy sajátosság, hogy lehetővé teszik számodra, hogy kívülről fel tudjanak hívni.

Ha a mamádnak arra van pénze, hogy kifizesse az évi 38000 Ft-os havidíjat, miért nem tart fent inkáb egy mobiltelefont, amivel igazán olcsón, 1 feltöltővel is 1 év rendelkezésre állással hívhatna titeket. Vagy csak megcsörgetne titeket, ti meg visszahívnátok. Nem hiszem, hogy net miatt tartja fent a vonalat :-)...

vas. feb. 06, 2005 10:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Mihez kell Neked a Neo körzetszáma?

Hogy ugyanúgy lehessen hívni, mint a többi telefont.
Körzetszám+Neoszám vagy kicsörög, vagy bemondja,
hogy nem vagyok elérhető. És csak akkor számláz,
amikor ténylegesen létrejött a kapcsolat. Szóval nagyon
jó a Neophone ha én akarok hívni, de nekem (és ez egyéni
dolog) nem tetszik az elérhetőségem korábban leírt
dolgai... A gépem otthon állandóan be van kapcsolva.
mindig megy valami torrent. Ha elmegyünk otthonról
vagy megjövünk, akkor mindig léptessem ki-be az X-lite progit?
Most majdnem csak azért tartjuk még fenn a vezetékes
telefont, mert a nagymamáknak nincs pénze mobilszámot
hivogatni. Most belelkesültem, hogy a Neot a nagymama helyi
hívással érheti el. Da ha nem vagyunk otthon, akkor vagy
üzenetrögzítőt kap, vagy számlázzák a csörgetést.
Jó, egyéni szocprobléma, de leírtam azért, hogy teljes legyen a kép...

Üdv,
NBéla

vas. feb. 06, 2005 10:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mihez kell Neked a Neo körzetszáma?

A 6 jegyű NeoX-es szám elé tegyél be egy szünetet, és mentsd el DTMF-ként a számot.

A VoiceMailt nem tudod kikapcsolni.

vas. feb. 06, 2005 9:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Ami pedig a nem elérhetőséget illeti: ne hagyd bekapcsolva a gépet, vagy legalábbis ne legyen online a X-Lite, s akkor tudnak neked hangüzenetet hagyni, amit megkapsz e-mailben.

A családom és ismerőseim szokásait megfigyelve útálják az
üzenetrögzítőket. Csak bosszankodik mindenki és lecsapja
ha bejelentkezik. Ezért a mobilos meg az itthoni rögzítőket ki is
kapcsoltam. Azért gondoltam bekapcsolva hagyni, mert akkor
naplózza a hívásokat. (Tárgyalásokon sem szoktam a mobilt
kikapcsolni, csak némítani.) De a Neo esetén ez nem jön be, mert
a hívó ilyenkor is fizet. Ha meg nem vagyok online, akkor jön
az üzenetrögzítő. Hogy lehet azt kikapcsolni? A mibil ilyenkor
bemondja, hogy nem elérhető, és nem kell fizetni.

Egyébként mobilról nem is vette be a hosszú telefonszámot.
Géphang kérte újra a hatjegyűt. Lehet, hogy egy pause kellett
volna a 06-1-8888-181 és a hatjegyű közé.

Az lenne a legjobb, ha a Neophone is kapna egy kétjegyű
körzetszámot...

Üdv,
NBéla

vas. feb. 06, 2005 9:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
nbela írta:
...

Üdv,
NBéla

Az, hogy pereg a perc és sok díjcsomag esetében a kapcsolási díj, ez magától értetődő. Hisz a telefonszámok a körzetszám után nem 13 vagy 12 számjegyűk. Pont ahogy írtad: ha létrejön egy kapcsolat egy központtal, s onnan melléket tárcsáznak te azért is fizetsz, ameddig a mellék tárcsázása meg nem történik.

Ennél sokal etikátlanabbnak tartom, amikor valakit felhív az ember, és hangposára fut a hívás. Akkor is ugyanazt a percdíjat kell fizetnem, mintha rendes élőhang lenne a vonal túlsó felén. Az volna korrekt, amit a Pannon GSM csinál, vagy pedig csak akkor fizetni a hívásért ha én valóban üzenetet óhajtok hagyni.

Ami pedig a nem elérhetőséget illeti: ne hagyd bekapcsolva a gépet, vagy legalábbis ne legyen online a X-Lite, s akkor tudnak neked hangüzenetet hagyni, amit megkapsz e-mailben. A gond ott van, hogy nincs személyes bejelentkező szöveg, és nincs hívószámkijelzés ezesetben.

vas. feb. 06, 2005 8:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vezetékesen hívok egy céges alközponti számot
(telefonszám+mellék) és ha egy percig nem veszik fel,
akkor is fizetem a kapcsolási díjat és az 1 percet,
mivel a cég felé a kapcsolat létrejött. Hogy a melléket
nem vették fel, az magánügy...

A NeophoneX sajna ugyanígy működik: Mobilról fél percig
csörgettem a 06-1-8888-181+sajátszámra. Az X-lite szépen
kicsörgött, kiírta a telefonszámot. Nem vettem fel,
de a fél percet szépen levonta.

Mondjuk a tájékoztatóban ezt is leírhatták volna.
Persze ha belegondol az ember, akkor így kell működnie.
De azért kipróbáltam mert kíváncsi voltam rá.
Kis nyugdíjas nagymamák nem örülnének, hogy 10 alkalommal
keresnek és csak 11-re vagyunk otthon. Közben a számlájukról
levonják a 10x 1 perc sikertelen hívást is...

Üdv,
NBéla

vas. feb. 06, 2005 8:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 78 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő