Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 12:48

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
M62 írta:
S a börtön stigmatizáló hatását, az embereknek a kiszabadultakkal kapcsolatos elõítéleteinek hatásait, az ezzel járó problémákat még nem is említettem...

Ez a mondatod volt a "legszebb"! Stigmatizáló hatás! Hát persze, egy többszörösen visszaeső tolvaj cigányon vajon milyen káros stigmatizáló hatása van a börtönnek?!?!?!?

Nagyon-nagy véletlen kell ahhoz, hogy valaki egyszeri megbotlással jusson börtönbe! Pláne, hogy véletlenül.

Hosszú és rögös út vezet odáig - Bornzi, Macika tudna mesélni, mármint bünüldöző szemszögből -, hogy miket kell addig megtenni, mire valaki rács mögé kerül.

Ezekután ne röhögtess stigmatizáló hatással!

szer. ápr. 06, 2005 13:48
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
....Az emberi jogokról szóló mézesmázos dumákat meg az "illetékes" magyarázza el a gyerekleány apjának, anyjának és a testvéreinek. Olyan mélységesen fel vagyok háborodva, hogy pépessé tudnám taposni annak a hátrányos helyzetû génmaradéknak a fejét a szuper narancsszínû pözsójával de lehet, hogy a pöcsével kezdeném... Ehhh.... Utána meg a szabadítóját visszaminõsíteném pöcegödör tisztítónak, hogy véletlenül se felejtsen! :evil:

Ismét egy kivételes helyzet, mikor alapjaiban egyetértek Bronzival.

A kedves álszent topictársak csak azt nem értik meg, hogy aki ilyen (+ hasonló) bűnöket elkövet (és igaz ez a börtönben ülők többségére is), azok nem olyan emberek mint én vagy ti itt a fórumon.
Nem olyan a gondolkodásuk, nem olyan a helyzetmegítélésük és persze az értékrendjük sem.
ugyanúgy ahogy más egy néhánytizezres büntetés nekem, mint egy milliomosnak, ugyanúgy más ezeknek egy-két év börtön, mint nekem vagy nektek.
És persze nem csak büntetés megélési oldalról mások, hanem megítélésében. Ők - többnyire - nem szenvednek bűntudattól, nem gond nekik hogy megöltek/megvertek/megaláztak/meglopnak bárkit. Holnap - szabadlábon - úgyanúgy megteszik veletek!

szer. ápr. 06, 2005 13:42
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Ez nagyon szánalmas. Csak sajnálni tudlak ezért a gondolkodásért.

Én meg téged, hogy egy elég lapos szkájenfiksön sorozat világában élsz, az határolja be tudatod, determinálja gondolkodásod.

Ezért nincs a te világodban se p.ina se pia - hisz ezek az orion - vagy mi - űrhajón sincsenek. Ezért tiltanál be minden élvezeti cikket - kivéve persze a pirx kapitány kalandjait.

Jó szórakozást hozzá!

szer. ápr. 06, 2005 13:34
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát igen. Komoly probléma manapság mindenhol az, hogy miféle büntetést szabjanak ki azokra, akiket a jogalkotó különféle tényállásokkal a társadalomra veszélyesnek ítélt.

A halálbüntetés simico által előbb említett kockázatai mellett az sem utolsó érv ellene, hogy semmiféle hatása nincsen a bűnelkövetési hajlandóságra, azaz pl. a súlyos életellenes bűncselekmények elkövetési aránya nem változott azokban az országokban, ahol eltörölték/bevezették a halálbüntetést.

A börtön sem az igazi. Még ha feltételezzük is azt, hogy a büntetés-végrehajtásban komolyan veszik a vonatkozó törvényeket, s nevelik-oktatják az elítélteket, emberségesen bánnak velük, pszichológiai problémáikon próbálnak segíteni, miegymás, akkor is komolyan fennáll annak veszélye, hogy a javulni kívánó elítélt más elítéltek hatása alá kerül, s mint képzett bűnöző kerül ki a dutyiból. Persze számos, az elkülönítésre vonatkozó szabály van, az első bűnelkövetőket el kell különíteni a visszaesőktől, a fiatalkorúakat a felnőttektől, nőket férfiaktól stb., de a büntetésvégrehajtás szűkös anyagi lehetőségei eleve korlátot szabnak ennek, nemhogy az oktatásnak-közmunkának.
Másrészt bármilyen pozitív is a hozzáállás bent, akkor is egy zárt intézetről van szó, ahol nagyon szigorúan meghatározott életvitelt kell folytatni - ez az elítélt önállótlanságához vezet igen hamar, egy-két éven belül, azaz kiszabadulva igen nagy nehézséggel fog tudni beilleszkedni a társadalomba.
S a börtön stigmatizáló hatását, az embereknek a kiszabadultakkal kapcsolatos előítéleteinek hatásait, az ezzel járó problémákat még nem is említettem...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára M62 szer. ápr. 06, 2005 13:35-kor.

szer. ápr. 06, 2005 13:34
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
És persze hozzá korrupt bíróságok... A bíró öccse lopással vádol, másnapra nincs kezed...

Nem az összes "c" lenne félkezû, csak akik lopnak, nem?

S

ezt most is fel lehetne hozni, bíró öccse cd hamisítással vádol! Hopp, ne is menjünk messzire, bárkit (na jó, a fórumozók jórészét) innen le lehetne ültetni szerzői jogok sértegetése miatt.

Na? Akkor zárjuk be a börtönöket mert ilyen-olyan a jogrendszerünk, bíróságaink?!?!?!?! Inkább összhangba kéne hozni ezeket, nem?

Bíró öccse mesét bármire ki lehet találni, ezen az alapon szüntessük meg az összes büntetést, mert biztos, hogy most is van olyan, amikor csak rávarják valakire a bűncselekményt elkövetését.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m szer. ápr. 06, 2005 13:48-kor.

szer. ápr. 06, 2005 13:27
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
BrOnZ írta:
....Ettől az állattól... :

Az állatok nevében kikérem magamnak!
Bocsánat, ebben igazad van... (javítva)

Odo írta:
Te rendőr voltál?
Igen. 8 évig volt "szerencsém" életellenes, narkó, prosti és ifjúságvédelmi ügyekkel foglalkoznom.

szer. ápr. 06, 2005 12:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
....Ettől az állattól... :

Az állatok nevében kikérem magamnak!

Te rendőr voltál?

szer. ápr. 06, 2005 12:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Viszont...ha egy kicsit is keményebben fognák a rabokat, akkor nem lenne ennyi belőle és nem tennének meg olyan dolgokat, amit egyébként igen. Semmi félelemérzetük nincs. Nem gátolja őket senki abban, hogy bűnözzenek. A magyar rendőrök pedig nem fognak 10 évig egy ügyön nyomozni, az tuti!
Nos ez így igaz! Mert ugye ennek a szemétnek "jogai" vannak... "Jó magaviseletével" kivívta a lejhetőséget, hogy szabaduljon. Ha az ő jogait "csorbították" volna, akkor az a szegény leány még ma is élne... Neki "csak" az elemi emberi joga sérült egy cseppet az élethez...

Nekem senki se mondja azt, hogy egy ilyen aljas tetűre, -aki élve pöcegödörbe dob súlyokkal együtt egy emberkét,- szüksége van bármelyik társadalomnak. Az ő esetében még pániknak, felindultságnak sincsen helye, mert ilyen "precízen" megtervezni és végrehajtani egy bűncselekményt, illetve annak álcázását nem lehet pánikban, csak előre megfontoltan. Ettől a mocsok emberutánzattól még a bíróságot is sajnálom, különösen, hogy nem elsőbálos... Mint volt zsaru mondom ezt. Ki kellene tenni a fószert "véletlenül" Szécsény főutcájára, és megsúgni az ottaniaknak, hogy ott van. Negyed óra alatt le lenne rendezve az ügy utcatakarítással együtt.

Az emberi jogokról szóló mézesmázos dumákat meg az "illetékes" magyarázza el a gyerekleány apjának, anyjának és a testvéreinek. Olyan mélységesen fel vagyok háborodva, hogy pépessé tudnám taposni annak a hátrányos helyzetű génmaradéknak a fejét a szuper narancsszínű pözsójával de lehet, hogy a pöcsével kezdeném... Ehhh.... Utána meg a szabadítóját visszaminősíteném pöcegödör tisztítónak, hogy véletlenül se felejtsen! :evil:

A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ szer. ápr. 06, 2005 13:21-kor.

szer. ápr. 06, 2005 12:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Árpy írta:
Cool lenne, ha igy lenne. Mint régen...ólom a fülbe, felizzitott karddal kiégetni a szemét szemét, közben székre ültetni mint Dózsát annak idején.

Ezek szerint gondolom a boszorkányüldözést is helyesled és visszahoznád (ahogy az amcsik meg a britek 1x megcsinálták a komcsiüldözéssel, most meg terrorista-elhárítás címszóval). Azaz nyugodtan fogjuk rá bárkire, hogy bűnös (hiszen ügyvéd nem kell), aztán mindjárt égessük is el vagy húzzuk karóba, igaz? Nos, akkor mit szólnál, ha veled kezdenénk?

Azt már meg sem merem kérdezni, hogy akkor ezek szerint ami Dózsa Györggyel történt, az szerinted helyes volt....
Tisztába vagyok a történelemmel és Dózsa György természetesen nem érdemelte meg azt a kegyetlen halált, amit kapott.
Viszont...ha egy kicsit is keményebben fognák a rabokat, akkor nem lenne ennyi belőle és nem tennének meg olyan dolgokat, amit egyébként igen. Semmi félelemérzetük nincs. Nem gátolja őket senki abban, hogy bűnözzenek. A magyar rendőrök pedig nem fognak 10 évig egy ügyön nyomozni, az tuti!

szer. ápr. 06, 2005 12:38
platina tag

Hozzászólás 
kisember írta:
VGyuri írta:
Sulla írta:
Nekem erni volt bookmarkban, most nem megy. Megnéztem a másik kettőt is, szintén unknown host.
S

Köszönöm hogy megnézted. Akkor sajnos nem az én készülékemben van a hiba. :(
Üsz. nem foglalkozik ezzel, délután bemegyek egy márkakereskedésbe, hátha látják a problémát akkor lépnek valamit.

A http://erni.try.hu -t próbáltam, ott (302 - text/html) fejléc jön, lehet, hogy ez megzavarja a telefon böngészőjét?
Próbáld meg a wap.erni.hu -t

Én azt is próbáltam, ugyanaz a hibaüzenet.

szer. ápr. 06, 2005 12:34
platina tag

Hozzászólás 
VGyuri írta:
Sulla írta:
Nekem erni volt bookmarkban, most nem megy. Megnéztem a másik kettõt is, szintén unknown host.
S

Üsz. nem foglalkozik ezzel, délután bemegyek egy márkakereskedésbe, hátha látják a problémát akkor lépnek valamit.

A http://erni.try.hu -t próbáltam, ott (302 - text/html) fejléc jön, lehet, hogy ez megzavarja a telefon böngészőjét?
Próbáld meg a wap.erni.hu -t

szer. ápr. 06, 2005 12:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
VGyuri: a 2. linkre \"502-es hiba, rossz atjaro\" jelenik meg a GX15-ön. Ez gyakran szokott elöjönni akkor is, amikor a forumhoz a gyors bejelentkezeshez megadott linkkel megyek fel a wapra (mindig igy megyek fel a forumra, tehat csak az esetek egy reszeben van ez. Tegnap Veszhelyzet utan igy törtent. Ma meg minden O.K..) Az utolsonal engem is unknown host üzenet fogad.

szer. ápr. 06, 2005 12:30
arany tag

Hozzászólás 
Az igazat megvallva nem sokat tökölnék rajta, ha látom, hogy vki a gyermekemet megöli, jog ide vagy oda.

szer. ápr. 06, 2005 12:23
Moderátor

Hozzászólás 
simico írta:
A börtönnek persze nem hotelnek kell lennie, kell az elvárható fegyelem, stb, de ettől még emberségesnek kell maradnia és szerintem egyáltalán nem rossz, ha az arra vállalkozóknak és érdemeseknek biztosítja az önképzést, "szellemi felemelkedést", hogy túl tudjanak lépni saját korlátaikon és így esetleg jobb eséllyel induljanak majd neki a szabad életnek. Természetesen itt is különbséget kell azért tenni elítélt és elítélt között, nyílván a cédé másoló, az adócsaló, a zsebtolvaj és kéjgyilkos nem azonos kategória, így nem is egy kategóriában kell kezelni őket.

Teljesen egyetértek Veled.
A halálbűntetést valóban rizikós ebből a szempontból. Viszont ahol kétséget kizáróan lehet bizonyítani a brutális tettet, ott engedélyezném.

szer. ápr. 06, 2005 12:23
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:
Ez az arab példa tetszik??? Még ügyvéd se?

Valóban botrányos és felháborító amit leírtál, de egy év után nem hinném hogy szabadlábra helyeznek ilyenért valakit.

1. nekem is tetszik az arab példa!

1.a. lopásért kézlevágás - összes c. félkezű lenne!
1.b. buzik büntetése - ne terjesszék fertőjüket!
1.c. nuku ügyvéd - ne az döntsőn egy ember sorsáról mennyire jó ügyvéde van/tud megfizetni!

Ez nagyon szánalmas. Csak sajnálni tudlak ezért a gondolkodásért.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Odo szer. ápr. 06, 2005 12:25-kor.

szer. ápr. 06, 2005 12:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Cool lenne, ha igy lenne. Mint régen...ólom a fülbe, felizzitott karddal kiégetni a szemét szemét, közben székre ültetni mint Dózsát annak idején.

Ezek szerint gondolom a boszorkányüldözést is helyesled és visszahoznád (ahogy az amcsik meg a britek 1x megcsinálták a komcsiüldözéssel, most meg terrorista-elhárítás címszóval). Azaz nyugodtan fogjuk rá bárkire, hogy bűnös (hiszen ügyvéd nem kell), aztán mindjárt égessük is el vagy húzzuk karóba, igaz? Nos, akkor mit szólnál, ha veled kezdenénk?

Azt már meg sem merem kérdezni, hogy akkor ezek szerint ami Dózsa Györggyel történt, az szerinted helyes volt....

szer. ápr. 06, 2005 12:14
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:

Valóban botrányos és felháborító amit leírtál, de egy év után nem hinném hogy szabadlábra helyeznek ilyenért valakit.

1.c. nuku ügyvéd - ne az döntsőn egy ember sorsáról mennyire jó ügyvéde van/tud megfizetni!

És persze hozzá korrupt bíróságok... A bíró öccse lopással vádol, másnapra nincs kezed...

Nem az összes "c" lenne félkezű, csak akik lopnak, nem?

S

szer. ápr. 06, 2005 12:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
Az adott esetben nem lehet megölni, de ha ott van látod, ahogy megöli a gyermeked akkor megölheted (nem ölheted meg, de jó lenne).

Ezzel csak egy gond van: bárki mondhatja (hazudhatja), hogy éppen láttam ahogy meg akarta ölni, stb, stb. 1 tanú nem tanú és szerintem nem bizonyíték. Több tanú már jobb, de ugye tudjuk, hogy mennyit érnek a tanúk (mindenki más lát, máshogy emlékszik, befolyásolhatóság, érintettség, stb). Nagyon kisarkított példában áthívhatnám a rohadtul utált szomszédom és lelőhetném azzal a védekezéssel (egyedüli tanúként), hogy xy dolgot akart csinálni.

Ezért nem szabad szerintem visszaállítani a halálbüntetést. Nagyon kevés olyan komoly (mondjuk gyilkossági) eset van, ahol tényleg minden kétséget kizáróan meg lehet állapítani, hogy ki(k) a valódi és kizárólagos bűnös(ök). Önmagában a beismerő vallomás sem igazi bizonyíték, hiszen azt bármilyen külső vagy belső hatás, kényszer miatt is megteheti bárki - félrevezetés, más személy(ek) fedezése miatti magára vállalás, kikényszerített vallomás, stb. Az USA-ban ugye mostanában elég ritkák a kivégzések, a kivégzés elött is évekig (ha jól emlékszem 10 évig) siralomházban vannak az elitéltek (pont azért, mert felmerülhet új körülmény, bizonyíték, stb, szóval kiderülhet az ártatlansága vagy legalábbis a bűncselekmény minősítése), és még így is 10-ből 2 emberről utólag kiderül, hogy ártatlan volt. Ártatlanul évekig a börtönben ülni sem jó dolog , nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen a visszailleszkedés (a társadalom szemében ugyanúgy megbélyegzett vagy mintha tényleg te követted volna el), újrakezdheted nulláról az életed (hiszen elvesztetted a munkád, esetleg a lakhelyed is, barátaid vagy akár a családod is) - nem olyan rég volt hazánkban az az eset, amikor a börtönből kiengedett ártatlan ember a szabadulása után nem sokkal öngyilkos lett ezen okok miatt! Szóval ártatlanul börtönben lenni sem jó, de onnan legalább ki tudsz jönni, a halálból viszont már nem. Gondolom egyikünk sem szeretne ártatlanul börtönben ücsörögni vagy a kivégzést várni. És ha bárki azt hiszi, hogy vele ilyen sose fordulhat elő, az téved. Bárkivel előfordulhat, de szerencsére csak kevés emberrel fordul elő. Én nem vagyok híve a "inkább vesszen néhány ártatlan is, minthogy akárcsak 1 bűnös is megússza" elvnek (amit a múltban néhány helyen használtak és néhány helyen jelenleg is használnak).

Börtönben tanulás és (vagy inkább versus) kegyetlen börtön: melyik a jobb? Ha egy kevésbé fajsúlyos bűncselekmény elkövetője tanulhat, képezheti magát, szakmá(ka)t szerezhet és így jobbíthatja esélyeit a visszailleszkedésbe (mert mondjuk a tanult szakmákkal esetleg szerezhetne munkát és nem kell rögtön szabadulás után megint bűnöznie) VAGY a kegyetlen, brutális, megalázó (amit itt úgy látom néhányan szeretnének) bánásmód miatt ugyanilyen kegyetlen, brutális, másokat majd megalázó (a börtönben elszenvedett sérelmeket szabadulás után a társadalom tagjain revansot vevő) emberállatok szabadulnak ki x év után? A börtönnek persze nem hotelnek kell lennie, kell az elvárható fegyelem, stb, de ettől még emberségesnek kell maradnia és szerintem egyáltalán nem rossz, ha az arra vállalkozóknak és érdemeseknek biztosítja az önképzést, "szellemi felemelkedést", hogy túl tudjanak lépni saját korlátaikon és így esetleg jobb eséllyel induljanak majd neki a szabad életnek. Természetesen itt is különbséget kell azért tenni elítélt és elítélt között, nyílván a cédé másoló, az adócsaló, a zsebtolvaj és kéjgyilkos nem azonos kategória, így nem is egy kategóriában kell kezelni őket.

szer. ápr. 06, 2005 12:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:

szer. ápr. 06, 2005 12:01
arany tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Nekem erni volt bookmarkban, most nem megy. Megnéztem a másik kettőt is, szintén unknown host.
S

a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
A halálbüntetés sajnos kivitelezhetetlen, de szerintem a közmunkát kéne eröltetni, vigyék az ilyeneket a bányába, vagy autópályaépítésre, aztán dolgozzanak napi 36 órát, hogy ne nekünk kelljen fizetni az életüket.

a közmunkával az a baj, hogy többe kerül dolgoztatni, mint amennyi hasznot hajt.

Bevágni egy 1x2m-es celléba, ajtót ráheggeszteni, ott dögöljön meg.

Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:

szer. ápr. 06, 2005 11:57
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
VGyuri írta:
http://vgyuri.4brainz.hu/bkv/index.php - működik
http://vgyuri.uw.hu/bkv/index.php - nem működik
http://vgyuri.hu/wap/bkv/index.php - nem működik
http://erni.try.hu - nem működik (unknown host)

Köszönöm ha valaki más is megnézi mobilról valamelyik oldalt.

S

szer. ápr. 06, 2005 11:53
arany tag

Hozzászólás 
Zsolti: Részvétem. Ne azt nézd hogy mit veszítettél, hanem hogy mit nyertél általa. Amíg veletek volt addig boldogságot adott és kapott, és ez számít.

Vodás wap-pal minden oldalt meg tudtok nézni?
Tegnap este még ment pár oldal, ma viszont "Connecting to host failed." hibaüzenetet kapok.

http://vgyuri.4brainz.hu/bkv/index.php - működik
http://vgyuri.uw.hu/bkv/index.php - nem működik
http://vgyuri.hu/wap/bkv/index.php - nem működik
http://erni.try.hu - nem működik (unknown host)

Gprs wap aktív, telefonban semmit sem állítottam el, WinWap-pal mindegyik megy, üsz szerint nekik csak a live-t és a wap szolgáltatást kell biztosítaniuk, és ez a probléma nem rájuk tartozik.

Statisztikát nézegetem, és mintha a t-mobile látogatók száma sem növekedne, a pannon-é viszont igen.

Köszönöm ha valaki más is megnézi mobilról valamelyik oldalt.

szer. ápr. 06, 2005 11:41
arany tag

Hozzászólás 
Pedig Amerikában ez a mai napig megy. Börtönben élnek az elítéltek és napi közmunkát végeznek fegyőrökkel, aki meg nem végzi az fenyítést érdemel, ez szerintem beválna.

Az adott esetben nem lehet megölni, de ha ott van látod, ahogy megöli a gyermeked akkor megölheted (nem ölheted meg, de jó lenne). (mert ha nem láttad, pl. Halálsoron, akkor az ciki, mint a Csupasz Pisztolyban:
Frank Drebin: - itt a hiányzó bizonyíték a Gate ügyben!
Frank Drebin: - Te jó ég ez az ember ártatlan volt!
Főnöke: - 2 éve végezte be villamosszékben

szer. ápr. 06, 2005 11:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
kisember írta:
Gondolom az utóbbi időben elhíresült katonák is itt voltak előtte fegyőrök.
Vagy foglyok...azokat is jól meg kéne büntetni és a feletteseket is, nem eltusálni...szemét amcsik, azt hiszik bárkivel bármit megtehetnek.

szer. ápr. 06, 2005 11:14
platina tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Odo írta:
Árpy írta:
pampika írta:
Ma sajnos hiába küldenek bárkit közmunkára (pl. börtön helyett) ...
Na neeem...maradjon csak sitten, de dolgozzon meg KEMÉNYEN, hogy ott lehet és ne a mi pénzünkbõl éljen bent. Ráadásul olvasgathat, tanulgathat, sõt még le is diplomázhat...Ettõl nem rettennek el, sõt...sokaknak ez ESÉLY! :evil:

Azért nem kell minden rabot 'elítélni'. Az nem gond, hogy tanul. Érdemes megnézni a remény rabjai címû filmet.
De ennyi erõvel bárki bûnözhet, majd a sitten INGYEN tanul...és nem is dolgoznak igazán. Láttam a Spektrumon egy filmet egy amerikai börtönrõl szólt...na azaztán...kazahsztán...30sec borotválkozás, kiabálnak veled mint állat, nyomatják a fekvõtámaszokat stb...igen kemény...majdnem megsajnáltam a rabokat!

Régen én is láttam egy ilyen műsort, de ott az volt a lényeg, hogy bárki választhat a "normál" börtön, és a "szanaszét alázós" börtön között. Ez utóbbi fix idejű, legyen bármilyen súlyos is az ítélet, de ott valaban kőkeményen megalázzák az embereket. Gondolom az utóbbi időben elhíresült katonák is itt voltak előtte fegyőrök.

szer. ápr. 06, 2005 11:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Na neeem...maradjon csak sitten, de dolgozzon meg KEMÉNYEN

Én most nem arra mondtam,hogy a többszörös tömeggyilkost küldjük ki a parkba virágot ültetni,mert hirtelen olyan szelíd lett,hanem hogy ha vmi kisebb hülyeséget csinálsz,akkor sokszor ki lehet váltani az 1-2 nap börtön x nap közmunkával.Vagy van,akit direkte közmunkára ítélnek.
Meg ugye van,aki azért megy el "közmunkára",hogy meglegyen a munkanélküli segélyhez szükséges kötelező munkaviszony és ennek megfelelően is viszonyul az egészhez :roll:

szer. ápr. 06, 2005 11:03
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Érdemes megnézni a remény rabjai című filmet.

Az nagyon jó film.

szer. ápr. 06, 2005 11:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Árpy írta:
pampika írta:
Na neeem...maradjon csak sitten, de dolgozzon meg KEMÉNYEN, hogy ott lehet és ne a mi pénzünkből éljen bent. Ráadásul olvasgathat, tanulgathat, sőt még le is diplomázhat...Ettől nem rettennek el, sőt...sokaknak ez ESÉLY! :evil:

Azért nem kell minden rabot 'elítélni'. Az nem gond, hogy tanul. Érdemes megnézni a remény rabjai című filmet.
De ennyi erővel bárki bűnözhet, majd a sitten INGYEN tanul...és nem is dolgoznak igazán. Láttam a Spektrumon egy filmet egy amerikai börtönről szólt...na azaztán...kazahsztán...30sec borotválkozás, kiabálnak veled mint állat, nyomatják a fekvőtámaszokat stb...igen kemény...majdnem megsajnáltam a rabokat!

szer. ápr. 06, 2005 11:02
Moderátor

Hozzászólás 
Árpy írta:
pampika írta:
Na neeem...maradjon csak sitten, de dolgozzon meg KEMÉNYEN, hogy ott lehet és ne a mi pénzünkből éljen bent. Ráadásul olvasgathat, tanulgathat, sőt még le is diplomázhat...Ettől nem rettennek el, sőt...sokaknak ez ESÉLY! :evil:

Azért nem kell minden rabot 'elítélni'. Az nem gond, hogy tanul. Érdemes megnézni a remény rabjai című filmet.

szer. ápr. 06, 2005 10:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:

szer. ápr. 06, 2005 10:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
A közmunka viszont jó ötlet!

Jaja.Csak ésszel kéne megvalósítani.Ma sajnos hiába küldenek bárkit közmunkára (pl. börtön helyett) abból sok haszna nincs a városnak/államnak.Vagy alapból nem csinál semmit,vagy 1 nappal későbbtől nem csinál semmit...Miért nem lehet olyan embereket odaállítani őrnek,aki TÉNYLEG arra ügyel,hogy a meló menjen,haladjon és szépüljön az ország?!?! :evil: Sok-sok embernek ki kéne mosni a fejét,újra felprogramozni őket és akkor talán lenne esély vmi ilyesmi rendszerre :roll:

szer. ápr. 06, 2005 10:43
Moderátor

Hozzászólás 
alorinc írta:
A halálbüntetés sajnos kivitelezhetetlen, de szerintem a közmunkát kéne eröltetni, vigyék az ilyeneket a bányába, vagy autópályaépítésre, aztán dolgozzanak napi 36 órát, hogy ne nekünk kelljen fizetni az életüket. Illetve minden ilyen esetben a tettenérés esetén ha nehezen bizonyítható, h. nem jogos védelem forog fenn meg lehessen ölni az elkövetőt (de ezt csak halkan jegyzem meg, de szerintem kevés olyan ember van aki a jogos védelembe ilyenkor belekötne)

Még nem lehetsz biztos benne, hogy Ő tette, nem lehet ész nélkül lövöldözni.
A közmunka viszont jó ötlet!

szer. ápr. 06, 2005 10:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
A halálbüntetés sajnos kivitelezhetetlen, de szerintem a közmunkát kéne eröltetni, vigyék az ilyeneket a bányába, vagy autópályaépítésre, aztán dolgozzanak napi 36 órát, hogy ne nekünk kelljen fizetni az életüket. Illetve minden ilyen esetben a tettenérés esetén ha nehezen bizonyítható, h. nem jogos védelem forog fenn meg lehessen ölni az elkövetőt (de ezt csak halkan jegyzem meg, de szerintem kevés olyan ember van aki a jogos védelembe ilyenkor belekötne)
Jó gondolat, meg kell valósítatni!

szer. ápr. 06, 2005 10:16
arany tag

Hozzászólás 

szer. ápr. 06, 2005 10:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát..őőő..izééé...itt a lényeg:

"Még a tökéletes sem lehet mindig tökéletes" :lol: :lol: :lol:

Egyébként Tajvan sincs messze Kínától :wink:

Csak azért irtam igy, mert kiváncsi voltam ki figyel :D

szer. ápr. 06, 2005 10:06
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Árpy írta:
Kínában tavaly több mint 3700 embert végeztek ki! Igaz ott nem 10millióan élnek.

tavaj :?: :!:

tajvan :lol:

szer. ápr. 06, 2005 10:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Akkor még van egy megoldás. Az ilyen rohadék halált érdemlő embereket állatnak kell minősíteni, és akkor mehet az injekció. Csak 6eFt kiszállással. Én csak tudom. :(
Erről jut eszembe, e héten be kell oltatnom a kutyákat, mert +büntetnek. Szombat a határidő.

szer. ápr. 06, 2005 10:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kínában tavaly több mint 3700 embert végeztek ki! Igaz ott nem 10millióan élnek.

szer. ápr. 06, 2005 9:45
Moderátor

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Akkor még van egy megoldás. Az ilyen rohadék halált érdemlő embereket állatnak kell minősíteni, és akkor mehet az injekció.

Az meg sértene, mivel az állatok sokkal okosabbak stb.

szer. ápr. 06, 2005 9:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor még van egy megoldás. Az ilyen rohadék halált érdemlő embereket állatnak kell minősíteni, és akkor mehet az injekció. Csak 6eFt kiszállással. Én csak tudom. :(

szer. ápr. 06, 2005 9:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
CineDOG írta:
Azért az élethosszig tartó börtön is kemény.

Még rosszabb is talán... viszont mi fizetjük...
Sok-sok pénz...a mi zsebünkből...inkább haljon meg, ha tényleg akkora hibát követett el (mint ez a 24éves csávó) :evil: .

szer. ápr. 06, 2005 9:38
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
CineDOG írta:

Egy ilyennek szívesen fizetnék, hogy soha ne jöjjön ki...

szer. ápr. 06, 2005 9:37
Moderátor

Hozzászólás 
CineDOG írta:

szer. ápr. 06, 2005 9:30
a fórum lelke

Hozzászólás 

szer. ápr. 06, 2005 9:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Semmit sem érnénk vele. Ehhez sokkal nagyobb országos felháborodás és kampány kellene.
Még csak nem is országos, hanem egész európai...mert sehol sem engedélyezett :(

szer. ápr. 06, 2005 9:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
Semmit sem érnénk vele. Ehhez sokkal nagyobb országos felháborodás és kampány kellene.

szer. ápr. 06, 2005 9:22
Moderátor

Hozzászólás 
Árpy írta:
Odo írta:
Ez tényleg undorító.

A halálbüntetést én is visszahoznám egyébként.
Gyűjtsünk aláírást!

Szerinted érne valamit?

szer. ápr. 06, 2005 9:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Ez tényleg undorító.

A halálbüntetést én is visszahoznám egyébként.
Gyűjtsünk aláírást!

szer. ápr. 06, 2005 9:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611 ... 785  Következő