Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 10:20

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:
Sulla írta:
Igazad van! Ivartalanítsuk a szemüvegeseket? Esetleg zárjuk õket koncentrációs táborba? Vagy van jobb ötleted?

S

Ezek a te ötleteid, te nyilván ilyen eszközökkel élsz.

Én speciel arra gondoltam, hogy gyes/gyed/csalpótl az kap, aki gyermeket úgy vállal, hogy nem szenved örökletes betegségben.

Ez igencsak demokratikus felfogás! És megspóroljuk az összes családi pótlékot, gyest, meg gyedet is, mert olyan ember a világon nincs, aki nem szenved örökletes betegségben. Magyarországon 20% az allergiások száma, ehhez jön kb. 35% szemüveges, valamint 10% cukorbeteg. Átfedésekkel együtt is a lakosság fele. Hogy más öröklõdõ "betegséget" ne említsünk. Örülök, hogy te "fajtiszta" vagy, de ezzel te vagy a kisebbség.

S

Nem "spórolunk" vele, hisz nyilván ennyival kapnának többet, az arra jogosak. Továbbá azt sem értem, mennyiben nem demokratikus ez - de ezt ne feszegessük.
Igen, lehet hogy a lakosság fele. Na és? Nem arról van (elméletben) szó, hogy utódjaink életének minőségét javítsuk? Nem kellene őket a genetikai betegségektől (is) megkímélni? (tök jó lesz, ha a jövő nemzedéke szemüvegre szoruló vaksi, antihisztamint szedő és ennek káros hatását elvező asztmás, Cooper tesztet soha le nem futó selejtből áll majd)

Végül: ennek aztán végképp semmi köze sincs a "fajtiszta"-sághoz. Részint, mert egyetlen ember faj van. Részint mert sehol nem írtam, hogy származás, mindenhol genetikai betegség alapján írtam a szelekciót.

pén. ápr. 08, 2005 13:21
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

Elfelejtetted megindokolni, hogy a nyugdíjas vagy a diák mennyivel egyenlőbb, hogy ő ingyen utazhasson?

(Ráadásul nem is ingyen, mert én annyival TÖBBET fizetek - vagy a cégnek vagy az államnak adó formájában)

Egyszerű: a diáknak nincs önálló keresete, és én szívesen fizetek többet, hogy hazánk szép tájait minél több fiatal fedezhesse fel a TV nézés helyett. Az öregek pedig szintén jóval alacsonyabb jövedelemből élnek az átlagnál, ezért án tőlük sem sajnálom, hogy havonta egyszer ingyen nézhetik meg az unokájukat, Uram bocsá' elmennek a városba az orvoshoz.

S

pén. ápr. 08, 2005 13:14
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
Igazad van! Ivartalanítsuk a szemüvegeseket? Esetleg zárjuk őket koncentrációs táborba? Vagy van jobb ötleted?

S

Én speciel arra gondoltam, hogy gyes/gyed/csalpótl az kap, aki gyermeket úgy vállal, hogy nem szenved örökletes betegségben.

Ez igencsak demokratikus felfogás! És megspóroljuk az összes családi pótlékot, gyest, meg gyedet is, mert olyan ember a világon nincs, aki nem szenved örökletes betegségben. Magyarországon 20% az allergiások száma, ehhez jön kb. 35% szemüveges, valamint 10% cukorbeteg. Átfedésekkel együtt is a lakosság fele. Hogy más öröklődő "betegséget" ne említsünk. Örülök, hogy te "fajtiszta" vagy, de ezzel te vagy a kisebbség.

S

pén. ápr. 08, 2005 13:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:

Szerinted - gazdaságilag - mi különbség van aközött, hogy én lógok, más alanyi jogon kap 10%-33%-50%-90% vagy 100%-os támogatást?

Gazdaságilag semmi. Itt megint az elvekrõl van szó. A nyugdíjasok igenis utazhassanak olcsóbban, a diákok is. De valaki, csak azért mert lusta, vagy utálja az ellenõröket ne utazzon INGYEN.

Ha nem látod a különbséget, akkor te inkább anarchista vagy, nem demokrata, ahogy néha szereted nevezni magad.

S

Elfelejtetted megindokolni, hogy a nyugdíjas vagy a diák mennyivel egyenlőbb, hogy ő ingyen utazhasson?

(Ráadásul nem is ingyen, mert én annyival TÖBBET fizetek - vagy a cégnek vagy az államnak adó formájában)

pén. ápr. 08, 2005 12:53
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Most megint a régi a Mobilaréna...
Nem sajnálnám ha így maradna.
Az új verzióban "kicsit" elveszett volt, vagy lesz.

pén. ápr. 08, 2005 12:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Igazad van! Ivartalanítsuk a szemüvegeseket? Esetleg zárjuk õket koncentrációs táborba? Vagy van jobb ötleted?

S

pén. ápr. 08, 2005 12:51
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

Szerinted - gazdaságilag - mi különbség van aközött, hogy én lógok, más alanyi jogon kap 10%-33%-50%-90% vagy 100%-os támogatást?

Gazdaságilag semmi. Itt megint az elvekről van szó. A nyugdíjasok igenis utazhassanak olcsóbban, a diákok is. De valaki, csak azért mert lusta, vagy utálja az ellenőröket ne utazzon INGYEN.

Ha nem látod a különbséget, akkor te inkább anarchista vagy, nem demokrata, ahogy néha szereted nevezni magad.

S

pén. ápr. 08, 2005 12:42
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
Amúgy előbb-utóbb csak rövidlátó emberek lesznek, mert mint írtam, a rövidlátás dominánsan öröklődő tulajdonság. Akkor majd a jól látókat fogod büntetendőnek ítélni?

S

ha ezt így kijelented, akkor nem lett volna célszerű egy szelekció, ennek megelőzésére?

(tisztán elméleti feltevés, hisz az én, személyes sorsomat úgysem befolyásolja)

Igazad van! Ivartalanítsuk a szemüvegeseket? Esetleg zárjuk őket koncentrációs táborba? Vagy van jobb ötleted?

S

pén. ápr. 08, 2005 12:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Nekem meg elegem van a sok rohadék tolvajból, semmittevőböl és pazarlóból akik a máv és bkv-ban vannak. Akik sokkal nagyobb kárt okoznak, mint az összes lógos együttvéve.
Ez tényleg felháboritó. Vigasztaljon minket, hogy nem gazdagodhatnak határtalanul és örökké.

pén. ápr. 08, 2005 11:50
platina tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
CineDOG írta:
Mondjuk a reklám már lassan nem tud szex nélkül meglenni. És egyre jobban.... valamilyen sampon, a csaj a repülő WC-jében mossa meg a haját, és ettől többszörös orgazmusa lesz, amit mindenki hall a repülőn.
Totális baromság.

Lehet hogy totális baromság, de mégis emlékszel rá, mégis elmesélted itt egy csomó embernek a fórumon, tehát a reklám elérte a célját.

Olvass kicsit többet Ogilvytől. Ettől még nem biztos, hogy elérte a célját. Ugyanis a reklám célja nem az, hogy magáról a reklámról beszéljenek az emberek. Hanem a bevételek növelése. A reklám nem humorest, vagy művészeti alkotás. Kétféle reklám van: az egyikről beszélnek az emberek, marha sokat. És közben valahogy eszükbe sem jut megvenni a hirdetett árut. A másik meg eladja a terméket.

pén. ápr. 08, 2005 11:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Vagy menj el Londonba, Párizsba, stb, és nézd meg ott hogyan csinálják. Speciel nekem elegem van a sok ingyenutazó rohadékból.

bocsi, de ha jól tudom te is "ingyen" utazol a máv járművein.

Persze, ha hatósági támogatás, akkor azt az állam kifizeti a cégnek, ami mellesleg amúgyis állami tulajdonban van és az egyéb vesztességességét is az állam fizeti. Az meg aztán teljesen mindegy, hogy hatósági ártámogatás vagy dotációként kerül oda a pénz.

(ha pedig nem hatósági támogatás a kedvezmény, akkor - anyagilag - teljesen mindegy, hogy én lógok vagy valakinek ad támogatást)

Nekem meg elegem van a sok rohadék tolvajból, semmittevőböl és pazarlóból akik a máv és bkv-ban vannak. Akik sokkal nagyobb kárt okoznak, mint az összes lógos együttvéve.

pén. ápr. 08, 2005 11:42
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Amúgy elõbb-utóbb csak rövidlátó emberek lesznek, mert mint írtam, a rövidlátás dominánsan öröklõdõ tulajdonság. Akkor majd a jól látókat fogod büntetendõnek ítélni?

S

ha ezt így kijelented, akkor nem lett volna célszerű egy szelekció, ennek megelőzésére?

(tisztán elméleti feltevés, hisz az én, személyes sorsomat úgysem befolyásolja)

pén. ápr. 08, 2005 11:34
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szivesen lennék egyetemista a Duke-on:

Tovább osztják az ingyen iPodokat a Duke Egyetemen

Az észak-karolinai Duke Egyetem úgy döntött, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is ad egy-egy ingyen iPodot minden olyan diákjának, akinek szüksége van rá. Az Apple hallatlanul sikeres mp3-as lejátszóját 2004-ben minden egyes frissen beiratkozó megkapta a Duke-on - az egyetem összesen 1600 iPodot osztott szét félmillió dollár értékben - a pénz egy alapítványtól érkezett. Idén viszont csak azok jutnak jut a készülékből, akiknek tanulmányaik során használják is azt. Tavaly egyébként hatszáz olyan diák akadt, aki csak azért vett fel egy-egy órát az egyetemen, mert ott hivatalosan is használhatta iPodját. Az oktatók nagyrészt zenei, illetve idegen nyelvű órákon tették kötelezővé az iPodok használatát: a diákok az mp3-as lejátszót zenefelvételre és- lejátszásra, jegyzetelésre, interjúkészítésre és audiobloggolásra, vagyis hangos napló készítésére használták.

pén. ápr. 08, 2005 11:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nettelefon-szolgáltatást indított az AOL

Belépett a nettelefon-piacra az elsősorban internetes szolgáltatóként ismert America Online (AOL). A cég VoIP-szolgáltatása (voice over IP, hangátvitel internetes protokollon) az AOL jelenlegi előfizetőinek az első három hónapban havi 14 dollárjába kerül - ezért a pénzért korlátlan számú helyi és Amerikán belüli távolsági beszélgetést bonyolíthatnak le. Az első három hónap elteltével a havidíj 19 dollárra emelkedik. A kedvezményes nemzetközi tarifákat tartalmazó globális csomag ára kezdetben 30, majd 35 dollár lesz az AOL-nél. Az újonnan csatlakozók egyelőre csak a helyi és távolsági csomagra fizethetnek elő - eleinte 30, majd 40 dollárért. Az új előfizetők egyébként a konkurenciától olcsóbban is VoIP-előfizetéshez juthatnak: az Egyesült Államokban a Vonage havi 25, a Packet8 20 dollárt kér azokért a csomagjaiért, amelyek korlátlan telefonálást tesznek lehetővé Amerikán belül.

pén. ápr. 08, 2005 11:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Most temetik a pápát. Sok a nagyfejes. És mind agg.

pén. ápr. 08, 2005 11:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
kisember írta:
BrOnZ írta:
skynet írta:
alorinc írta:
Örülök, h. megvalósították azt, amit már régen ajánlottam volna, h. aki fel akar szállni azt ellenőrzik, mert így csak nem fog felszállni érvényes jegy/bérlet nélkül.
tisztára Irán...
Igen... Ha belegondolunk tényleg az. De ha tovább gondolkodunk, akkor teljesen jogos. Amíg a magyar embernek (túlnyomó többségének) a bliccelés természetes "default" viselkedés forma, addig ne panaszkodjunk... Ennyit érdemlünk. Nem nőttünk még fel a feladathoz...

Az elejéről lemaradtam, de ha jól értem, akkor itt arról van szó, hogy nem szálhatsz fel a buszra, ha nem tudsz jegyet/bérletet felmutatni.
Nálunk ez már pár éve így megy, a sofőrnél lehet jegyet venni. Azóta van pár új busz is. A felszállás valóban egy kicsit lassabb, de nem vészes.
Na jó, de a 4,6 villamoson nem igazán lenne jó ötlet. A távolsági vagy helyi(vidéki) busz az más.

pén. ápr. 08, 2005 10:57
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
skynet írta:
alorinc írta:
Örülök, h. megvalósították azt, amit már régen ajánlottam volna, h. aki fel akar szállni azt ellenõrzik, mert így csak nem fog felszállni érvényes jegy/bérlet nélkül.
tisztára Irán...
Igen... Ha belegondolunk tényleg az. De ha tovább gondolkodunk, akkor teljesen jogos. Amíg a magyar embernek (túlnyomó többségének) a bliccelés természetes "default" viselkedés forma, addig ne panaszkodjunk... Ennyit érdemlünk. Nem nõttünk még fel a feladathoz...

Az elejéről lemaradtam, de ha jól értem, akkor itt arról van szó, hogy nem szálhatsz fel a buszra, ha nem tudsz jegyet/bérletet felmutatni.
Nálunk ez már pár éve így megy, a sofőrnél lehet jegyet venni. Azóta van pár új busz is. A felszállás valóban egy kicsit lassabb, de nem vészes.

pén. ápr. 08, 2005 10:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
alorinc írta:
Örülök, h. megvalósították azt, amit már régen ajánlottam volna, h. aki fel akar szállni azt ellenőrzik, mert így csak nem fog felszállni érvényes jegy/bérlet nélkül.
tisztára Irán...
Igen... Ha belegondolunk tényleg az. De ha tovább gondolkodunk, akkor teljesen jogos. Amíg a magyar embernek (túlnyomó többségének) a bliccelés természetes "default" viselkedés forma, addig ne panaszkodjunk... Ennyit érdemlünk. Nem nőttünk még fel a feladathoz...

Ilyenkor mindig eszembe jut a, -talán egy-két évvel ezelőtt történt,- finnországi "példa" hogy az utcán megöltek valakit. Teljesen ki voltak akadva, mert 25 (!!!!!!) éve nem fordult elő ott ilyesmi... Na kérem: Itt kell keresni a problémáknak az ő gyökereit. Amíg mi a mindennapi életünkben, viselkedésünkben és gondolkodásunkban "irániak" vagyunk, akkor viseljük el, hogy olyan módon bánnak velünk. Ez ennyire egyszerű... -sajnos-

pén. ápr. 08, 2005 10:27
arany tag

Hozzászólás 
Arról ne is beszéljünk, h. amit szolgáltatnak az rémes, de ha mindenki venne bérletet szerintem egy hajszálnyit javulna a helyzet (lehet, h. naív vagyok)

Szabolcs: láttam notebook-ot. McLaca szerinted ez jó?

Kép

Intel Cel M1,3
Double Layer DVD-RW
Wlan
256MB ram
40GB Hdd
15" TFT
XP-vel

pén. ápr. 08, 2005 10:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
simico írta:
Árpy írta:
A nyereség nagyon minimális részét forgatják vissza a cégbe, fejlesztésre. Majd ha jön a DRÁGA chipes rendszer...szerinted kiken vasalják be?

Bocs, de te milyen nyereségről beszélsz? Mert nyereséget én eddig egyetlen hazai közösségi közlekedési vállalat mérlegében sem láttam...

Egyébként pedig én is örülök ennek az akciónak. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem így csinálták. A bérletet pedig tényleg nem nagy kunszt elővenni, főleg mivel előre tudod, hogy kérni fogják. Ha annyira nem tetszik az ellenőrzés, lehet gyalogolni vagy autózni is. Vagy menj el Londonba, Párizsba, stb, és nézd meg ott hogyan csinálják. Speciel nekem elegem van a sok ingyenutazó rohadékból.
Félreértés ne essék...NEKEM VAN BÉRLETEM! Csak az ár-szolgáltatás nem arányos. Tényleg nem nyereség, hanem bevétel. De HA lenne profit, akkor sem kezelnék másként a pénzüket.

pén. ápr. 08, 2005 9:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
A nyereség nagyon minimális részét forgatják vissza a cégbe, fejlesztésre. Majd ha jön a DRÁGA chipes rendszer...szerinted kiken vasalják be?

Bocs, de te milyen nyereségről beszélsz? Mert nyereséget én eddig egyetlen hazai közösségi közlekedési vállalat mérlegében sem láttam...

Egyébként pedig én is örülök ennek az akciónak. Igazából azt nem értem, hogy eddig miért nem így csinálták. A bérletet pedig tényleg nem nagy kunszt elővenni, főleg mivel előre tudod, hogy kérni fogják. Ha annyira nem tetszik az ellenőrzés, lehet gyalogolni vagy autózni is. Vagy menj el Londonba, Párizsba, stb, és nézd meg ott hogyan csinálják. Speciel nekem elegem van a sok ingyenutazó rohadékból.

pén. ápr. 08, 2005 9:41
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Na és mi kell még a mutáción kívül az evolúcióhoz? :D Na igen, a szelekció!

Grat! Felét ne hagyd le a tananyagnak!!!!

Amíg mind buzik, mind szemüvegesek vannak, addig ne beszélj szelekcióról, mert az én érvelésem támasztod alá :)

Amúgy előbb-utóbb csak rövidlátó emberek lesznek, mert mint írtam, a rövidlátás dominánsan öröklődő tulajdonság. Akkor majd a jól látókat fogod büntetendőnek ítélni?

S

pén. ápr. 08, 2005 9:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
Nem értem miért lassít titeket a közlekedésben az, hogy előveszitek a bérletet, engem soha nem zavart, a zsebemben van, ha bemondják már előkészítem, és egyébként is kb. 2 mp azaz idő amíg előveszem.

Sokkal jobb lenne ha mindenki fizetné a bérletet/jegyet, lenne jó tömegközlekedés és olcsóbb bérlet.
15x előveszed, az fél perc az életedből...bár szerintem nem 2mp. És ugyebár az idő pénz (és-sel meg nem kezdünk mondatot).
Ha mindenki venne jegyet/bérletet azt hiszed olcsóbb lenne??? Naiv vagy. Akkor ki gazdagodna meg? A nyereség nagyon minimális részét forgatják vissza a cégbe, fejlesztésre. Majd ha jön a DRÁGA chipes rendszer...szerinted kiken vasalják be?

pén. ápr. 08, 2005 9:30
arany tag

Hozzászólás 
Miért pont Irán? bocsád meg tudatlanságom...

pén. ápr. 08, 2005 9:27
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Mondjuk a reklám már lassan nem tud szex nélkül meglenni. És egyre jobban.... valamilyen sampon, a csaj a repülő WC-jében mossa meg a haját, és ettől többszörös orgazmusa lesz, amit mindenki hall a repülőn.
Totális baromság.

Lehet hogy totális baromság, de mégis emlékszel rá, mégis elmesélted itt egy csomó embernek a fórumon, tehát a reklám elérte a célját.

pén. ápr. 08, 2005 9:24
arany tag

Hozzászólás 
Laci: milyet vettél végül?

Szabolcs: nézd meg az EW-t ott elég olcsón adnak nem márkás, de új laptopokat, vagy a notebook.hu-n a fentebb említett renewed gépeket.

BKV ellenőrzés: én teljes mértékben egyetértek az un. razziával, azért fizetek annyit a bérletért mert a fele társaság lóg a BKV járművein, sokan elsétálnak ha felszólítják őket, de láttam olyat is, hogy azt mondja nincs jegyem és nem szállok le, szerencsétlen ellenőr nem tud semmit tenni

:oops:

Nem értem miért lassít titeket a közlekedésben az, hogy előveszitek a bérletet, engem soha nem zavart, a zsebemben van, ha bemondják már előkészítem, és egyébként is kb. 2 mp azaz idő amíg előveszem.

Sokkal jobb lenne ha mindenki fizetné a bérletet/jegyet, lenne jó tömegközlekedés és olcsóbb bérlet.

pén. ápr. 08, 2005 8:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
...az egész élet mozgatója a termodinamika 2. főtétele...
...amely nem keverendő össze a mákos tésztával, bár az szintén főtétel... bocs, ezt nem tudtam kihagyni :lol:

pén. ápr. 08, 2005 7:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
...saját fajtánk érdekében sokat meg kell(ene) tennünk. Föld érdekében korlátozni a népesség szaporodását, azaz elkerülni a túlnépesedést, másfelől, saját fajunk "nemesítése" érdekében megfelelően irányítani ezt a korlátozást...
Uhhh... Ezek IMHO nagyon veszélyes gondolatok, még "kontrollált" körülmények között is... Az embernek talán nem kellene "istent" játszani. Túl kicsik és ostobák vagyunk ehhez.

pén. ápr. 08, 2005 7:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
TÉNYLEG DIREKT ÍRTAM, MERT A MÁSIK TOPIKBAN NAGYON ZAVART TÉGED A HELYESÍRÁSI HIBA :lol: :lol: :lol:
Akkor eztetetet beszoptam yól... :lol:

pén. ápr. 08, 2005 7:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
emiatt leszel szerelmes (ha leszel), emiatt csinálsz gyereket (ha csinálsz), az életben minden emiatt van... kicsit kiábrándító, hogy egy ki....ott természeti törvény irányítja az életünket, nem?

mondjuk érvelésednek ezt a részért nem értem. Hogy jön az entrópianövekedés a gyerekcsináláshoz???

Én azon gondolkodtam el, még ifjúkoromnak hajnalán, hogy ahhoz, hogy az a szerencsétlen entrópia növekedni tudjon (elégjen a szén, mert a szén a földben, oxigén a levegőben az rendezett állapot) előbb elektronokat kell kergetnie, azok mágneses teret alkotnak, forgatnak egy kereket, amit a villamosvezető irányít (tehát, mintha nem is entrópianövekedésről lenne szó, hiszen tudatosan szabályozza), majd a tuja eljuttat engem a megfelelő helyre!

Persze, a vége mégiscsak az lett, hogy az entrópia - szokás szerint - növekedett, mert az én poziciommal nyert rend alulmarad a szén elégetésével nyert rendezettlenséggel szemben.

Hasonló eset, ha valaki (van itt egyátalán olyan?) kitakarítja a lakást! Minimális rend, nagyfokú rendezettlenség árán.

Erről persze Kitajgorodszkij egyik könyve jut mindig eszembe: párjádok i beszpárjádok v mire atomov.

(aki esetleg nem értené, a párhuzam ugyanaz. Azért fejlődhettünk ki a természetből, az entrópia "ellenére", mert közben egy sokkal nagyobb entrópianövekedést következett be: a nap (el)égett.)

pén. ápr. 08, 2005 1:08
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm a válaszokat, igaz most kicsit elbizonytalanítottatok a laptopvásárlást illetően :?

Természetesen én is vadonat újat vennék, de valóban egyetemista vagyok és nem igazán lubickolok a pénzben, finoman szólva, habár **** sem élek (kopp,kopp).
Persze jogos a kérdés, hogy akkor miért nem asztalit veszek de:
- praktikusabb lenne számomra a hordozható masina
- beleszerettem a hordozható gépekbe

ezért is rajongok a mobilokért :D

pén. ápr. 08, 2005 0:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
nagyon sok dolgot figyelmen kívül kell hagynod, ha hinni akarsz azoknak az elméleteknek, amik az evolúció hibáit boncolgatják...

érdekességképp mondtam, mint egy matematikai probléma. Megérteni, hogy miért is van úgy (ahogy van).

Az evolúciós elmélet, mint írtam a gyakorlati, hétköznapi életben is működik, pl.:
http://index.hu/kultur/cyb/evolucio

és itt a másik oldal:
http://www.cryingvoice.com/Evolution/fo ... tml#Organs

van egy-két rész ahol rögtön világos a képlet (a fenti oldalon) megvan a tévedés, pl. amikor a világegyetem korát firtatja vagy amikor a termodinamika tételeivel jön.
Az evolúciós hiányzó láncszemek már nem kézenfekvő számomra. Hiába, még én sem vagyok tökéletes! :D

pén. ápr. 08, 2005 0:30
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Tudod a természetet nem lehet kiszámítani. A mutációk hozzák elõre az evolúciót

Na és mi kell még a mutáción kívül az evolúcióhoz? :D Na igen, a szelekció!

Grat! Felét ne hagyd le a tananyagnak!!!!

MÁS: evolúció

pont nemrég olvastam egy vallásos témájú weblapon - kifejezetten kreacionista volt -, hogy az evolúciós elméletnek - ami egyébként annyira jól működik, hogy algoritmusok, problémamegoldások használják! - vannak még elég rendesen foltjai.

Kettő elgondolkoztatót hozott fel.

Az egyik az átmeneti fajok teljes hiánya. Ezt a "hiányzó láncszem"-nek szokták említeni, de ez elég félrevezető, pl. egész eddig én úgy gondoltam, hogy egyetlen láncszem az, ami hiányzik. Valójában szinte az egész lánc hiányzik, ugyanis a többmilliónyi faj között, sehol sincs átmeneti faj! Sem ennek maradványa. (nyilván, az átmeneti faj kevésbé életképes volta miatt hamar kihalhatott)
Példánál maradva egy hüllő, amiből a madár(ak) kifejlett nem válhatott egy lépésben repülő lénnyé. Nos ilyen, félig repülő állattal, stb. nemigen találkozni, sem éltében, sem holtában.

Másik, az összetett szervek esete. Pl. egy szem. Annyira bonyolult, hogy egy lépésben nem fejlődhetett ki egy véletlen mutáció kapcsán. Lépésenként pedig azért nem, mert semelyik része sem működőképes önmagában. (persze, egy gumicsizmagyártó cégből is válhat mobilpiaci szereplő! :D)

csüt. ápr. 07, 2005 23:29
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát, amióta a Compaq összebútorozott a HP-vel... Addig is max. átlagos volt, azóta meg... Az AMD asztali procikban sem jobb, mint az Intel, hanem van, amiben egyértelműen jobb, de van, amiben rosszabb, mikor mi. Asztalon jó vétel, notebookban a mobil változat sem túl vészes, csak kicsit többet eszik, de ott a táp :), és tegyük hozzá, van notebook 3,4GHz-es HT P4-gyel szerelve is, igaz akksiról nem megy el 45 percet és 5 kiló, de ez már nem is a hagyományos notebook kategória.
Ha az anyagiak nagyon határt szabnak, akkor az a noti annyiért kifejezetten jó vételnek tűnik, főleg, ha a tulaj hajlandó némi garanciára is.
Acer notik? Valószínűleg azért dícsérte az illető, mert neki is az van. Én a billentyűzetét - bár az is Chicony, mint minden notebookban - félve használtam, mert úgy mozgott, hullámzott, mint a tenger. Egyébként nem is drága.
Én úgy tapasztaltam, hogy az örök a Toshiba, abban mindenki egyetért. Viszont az tényleg drága. Az LG-t is dícsérik és a DELL és IBM is emlegetett gépek, bár ez utóbbi kettőről megoszlanak a vélemények.
No és a végére hagytam az üdvöskét, mivel a fent említett összes gyártónak szerepel egyes modelljeiben részben, vagy egészben: a Clevo. A piac legjobb ár/teljesítmény arányú gépe és nem Gericom színvonal, nagyon nem. A legnagyobb gyártó a világon, 16 év tapasztalattal.

Üdv!

csüt. ápr. 07, 2005 22:16
platina tag

Hozzászólás 
Szabolcs írta:

Mi számít jónak a laptopok között? Az ismerősök eszküsznek az ACER-ra de sajnos az arany árban van. A compack hol van a képzeletbeli listán?

Az egy élelmiszeripari cég volt, nem? Talán a Compaq-ra gondolsz? :lol:

csüt. ápr. 07, 2005 22:04
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Szabolcs írta:
...
A felkínált feltételek elég jók. Azonnal sajnos a használt cuccokról nem derül ki semmi, ahhoz legalább 1-2 órát kellene menniük. Én ammondó vagyok ugyan, hogy notebookba inkább Intel proci való, mint AMD (fogyasztása miatt), de az 1,1GHz nem vészes.
Én szombaton veszem át egyébként notebook.hu-éknál a Clevomat, eredetileg egy százassal kevesebbet akartam rászánni, aztán így alakult...

Köszönöm!

Ezek szerint az AMD kicsivel többet fogyaszt. Az nem számít semmit, hogy ez elvileg hordozható gépekbe készített modell? Ne haragudjatok de tényleg láma vagyok a számítástechnika ezen területén. :oops: :oops:
Az AMD proci azonos órajel mellett itt is valamivel jobbank számít mint az INTEL vagy ez csak asztali gépek esetében igaz?
Mondjuk szerintem legtöbb esetben úgyis töltővel fogom használni, nem szárad le a kezem míg elmegyek egy konektorig :D

Mi számít jónak a laptopok között? Az ismerősök eszküsznek az ACER-ra de sajnos az arany árban van. A compaq (javítva, kicsit már be vagyok ütve) hol van a képzeletbeli listán?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Szabolcs pén. ápr. 08, 2005 0:13-kor.

csüt. ápr. 07, 2005 22:02
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
Volt még néhány hozzád hasonlóan gondolkodó "sci-fi író"... Bizonyos Hitler Adolf, meg valami Mengele doktor...

S

Meg egy jópáran elöttük, mert nekik nem lett volna annyi eszük, hogy kitalálják. Mindenesetre ők tették tabuvá a témát - ebben igazad van!

Ők is így kezdték, először a buzik meg a cigányok, aztán a zsidók, aztán... Ki tudja hol tartanánk.

Tudod a természetet nem lehet kiszámítani. A mutációk hozzák előre az evolúciót. Lehet, hogy a rövidlátás egyszer előny lesz, vagy a buzik nem kapnak el majd bizonyos gyógyíthatatlan vírust. És egy cigány, szemüveges, szakállas, **** orvos fogja neked beadni az általa kikísérletezett vakcinát amelyet Star Trek sorozatban látott ötletből fejlesztett ki.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

S

csüt. ápr. 07, 2005 21:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Totális baromság.

csüt. ápr. 07, 2005 21:52
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Legutóbbi hozzászólásodban utolsó mondatodon kívül a többivel kivételesen egyetértek.

Én meg pont fordítva... :wink:

csüt. ápr. 07, 2005 21:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Volt még néhány hozzád hasonlóan gondolkodó "sci-fi író"... Bizonyos Hitler Adolf, meg valami Mengele doktor...

S

Meg egy jópáran elöttük, mert nekik nem lett volna annyi eszük, hogy kitalálják. Mindenesetre ők tették tabuvá a témát - ebben igazad van!

csüt. ápr. 07, 2005 21:42
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Legutóbbi hozzászólásodban utolsó mondatodon kívül a többivel kivételesen egyetértek.

Üdv!

csüt. ápr. 07, 2005 21:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
legkedvesebb Paris Hiltonodat sem bámulhatnád! (Nem mintha lenne rajta mit...) Maximum lefüggönyözve.

Üdv!

nekem elég lenne, ha "csak" otthon bámulhatnám! :D

Mindamellett engen NEM zavarna, ha tiltanák a mostani - finoman szólva - pornográfiába hajló, nemiséget erőltető reklámokat és úgy általában médiát.

Miért kell bármi cuccot úgy reklámozni, hogy egy nő beterpeszt? Vagy a seggét domborítja? Mellesleg, ez pont a valódi nővédők szerint a nők megalázása.

Szal, akkor kiegyezhetünk - arab szigor, plusz Páris Hilton nekem! :D

csüt. ápr. 07, 2005 21:36
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

1. :D ez a szokásos visszavágás a nem másként gondolkozók számára. Eleinte meghökkentő, de ma már vicces. Nyilván van olyan ember is, aki így igyekszik elnyomni látens homokosságát.

2. a kérdésed első fele nagyon jó! Ez bizony fontos kérdés, sokan foglalkoztak vele. És persze a sci-fi írók fő témája is.
Ezzel kapcsolatban az első legfontosabb álláspontom - mivel demokrata vagyok - döntsön a többségi vélemény. A személyes vélemény pedig az, hogy a föld és saját fajtánk érdekében sokat meg kell(ene) tennünk. Föld érdekében korlátozni a népesség szaporodását, azaz elkerülni a túlnépesedést, másfelől, saját fajunk "nemesítése" érdekében megfelelően irányítani ezt a korlátozást.

Mivel nem tudom, hogy a szemed betegsége örökletes-e, illetve milyen súlyos, továbbá milyen egyéb előnyös, illetve hátrányos génállománnyal rendelkezel, továbbá nem vagyok genetikus, így nem tudok neked választ adni, hogy génállományod örökítésével hozzájárulsz-e az emberi faj (genetikai) nemsítéséhez vagy sem.

De örülnék, ha a jövő nemzedéke nem egy állandó orvosi kezelésre szoruló, betegségekkel terhes emberekből állna.

(Persze, lehet, hogy ez a gondolat néhány éven belül - a tudomány és genetika fejlődése miatt - túlhaladott lesz és közvetlenül be tudunk avatkozni fejlődésünkbe.)

S

csüt. ápr. 07, 2005 21:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Hopp, Elkészült a spamküldő országok 12-es toplistája. Mondjuk eddig is nyílvánvaló volt számomra, hogy honnan érkezik a legtöbb spam, de akinek van kedve, az olvassa el a cikket: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=36405

Pár órája olvastam. Még van esélyünk felzárkózni ebben is. :(

csüt. ápr. 07, 2005 21:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Na akkor nézzük. Én szemüveges vagyok. Ha a vadászás-gyûjtögetésnél tartanánk, akkor valószínûleg "kipusztulnék", nem tudnám "biológiai feladatomat ellátni". Sõt, mivel a rövidlátás öröklõdõ, ráadásul domináns, ezért valószínû, hogy a gyermekem is rövidlátó lesz, azaz "terjesztem" is. Ez egy "betegség".
Akkor büntessük a rövidlátókat is? És csak azokat akik "hirdetik", hogy rövidlátók, azaz szemüveget hordanak, vagy azokat is akik "titkolják", azaz kontaktlencsét hordanak?

Esetleg azért vagy homofób, mert érzel valamit? (Ez persze személyeskedés, ne vedd komolyan.)

S

1. :D ez a szokásos visszavágás a nem másként gondolkozók számára. Eleinte meghökkentő, de ma már vicces. Nyilván van olyan ember is, aki így igyekszik elnyomni látens homokosságát.

2. a kérdésed első fele nagyon jó! Ez bizony fontos kérdés, sokan foglalkoztak vele. És persze a sci-fi írók fő témája is.
Ezzel kapcsolatban az első legfontosabb álláspontom - mivel demokrata vagyok - döntsön a többségi vélemény. A személyes vélemény pedig az, hogy a föld és saját fajtánk érdekében sokat meg kell(ene) tennünk. Föld érdekében korlátozni a népesség szaporodását, azaz elkerülni a túlnépesedést, másfelől, saját fajunk "nemesítése" érdekében megfelelően irányítani ezt a korlátozást.

Mivel nem tudom, hogy a szemed betegsége örökletes-e, illetve milyen súlyos, továbbá milyen egyéb előnyös, illetve hátrányos génállománnyal rendelkezel, továbbá nem vagyok genetikus, így nem tudok neked választ adni, hogy génállományod örökítésével hozzájárulsz-e az emberi faj (genetikai) nemsítéséhez vagy sem.

De örülnék, ha a jövő nemzedéke nem egy állandó orvosi kezelésre szoruló, betegségekkel terhes emberekből állna.

(Persze, lehet, hogy ez a gondolat néhány éven belül - a tudomány és genetika fejlődése miatt - túlhaladott lesz és közvetlenül be tudunk avatkozni fejlődésünkbe.)

csüt. ápr. 07, 2005 21:15
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Volt a Naplónál valamilyen Péter. Bevallotta, hogy homo...emlékeztek rá?

Radics - tipikus exhibicionista!

"**** vagyok, na és?" feliratú pólóban flangált, aztán csodálkozott, hogy egy néger jól pofánvágta.

Aztán éhségsztrájkolt, hogy fogadja a pápa.

Nős, kétgyermekes "apuka". Felesége, gyereki helyzetét nem irígylem!

csüt. ápr. 07, 2005 20:57
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Elolvastam a cikket. Zombi PC és tűzfal. Ha jól értem, akkor a tűzfal egy védelmi eszköz (én is használok). De mi van ha ezt is ki lehet játszani, mert ugye tökéletes védelem nincs. A tűzfalat nem lehet megkerülni valahogy?

csüt. ápr. 07, 2005 20:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hopp, Elkészült a spamküldő országok 12-es toplistája. Mondjuk eddig is nyílvánvaló volt számomra, hogy honnan érkezik a legtöbb spam, de akinek van kedve, az olvassa el a cikket: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=36405

csüt. ápr. 07, 2005 20:42
platina tag

Hozzászólás 
Pápa - vajon miért kérte a pápa a végrendeletében, hogy az összes személyes feljegyzéseit égessék el? Miket írhatott?

Homo - a homo szó azért jelent automatikusan férfit, mert a női homot automatikusan leszbinek hívjuk. Pedig a női leszbi is homo. Viszont a férfi homo nem leszbi. Na. Ez van. Az is érdekes, hogy a női homo dolgot sokkal inkább elfogadják a nők is és a férfiak is. Gondolom nem csak én vagyok úgy vele, hogy a két lányt szívesen nézem, miközben.... Viszont a két férfi dolgát.. pfúj... inkább ne is beszéljünk róla.

Még mindig nincs senkinek beach sweeper java játéka Nokia 6230 telefonra? Sok helyen kerestem, de mindenhol fizetős.

csüt. ápr. 07, 2005 20:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
igazság szerint azzal a résszel, hogy ez nem normális dolog, hanem "betegség", egyetértek - mivel én nem vagyok homi, így könnyen mondom ezt :) . a büntetés viszont kissé erõs, én elégedett lennék azzal, ha nem lennének homo-tüntetések, nem lenne propagandája a tv-ben a melegeknek (lásd cool tv: a fiuk a klubban, vagy milyen c. sorozata, meg a viasaton is volt valami sorozat, ahol azt hirdették, hogy ez természetes dolog), szóval ha "meghúznák magukat". ezzel kapcsolatban már jó pár emberrel vitatkoztam (leginkább olyanokkal, akiknek egy közeli jó ismerõse homokozik), és mindig arra jutottunk, hogy jó, rendben, csináljon amit akar, de otthon. a legtöbb dolgot, ami a heteroszexuális voltomhoz tartozik, én is otthon csinálom :)

köszönöm, én is csak ennyit akartam mondani. A bünti pedig azért, ha valaki nem akarja ezen keretek közé szorítani másságát. (az utcára sem illik vizelni, de ha valaki erről "elfeledkezik", akkor ott a bünti! azt itt ne feszegessük, hogy ezt betartjuk-e vagy sem.)

csüt. ápr. 07, 2005 20:30
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608 ... 785  Következő