Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 21:47

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Kábelt, de milyet? És azt hova? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Helló bárkinek ! Gondom van !Végre rászántuk magunkat a párommal egy plazma Tv megvételére PS42D51SX Samsung -ot néztük ki-persze sehol sem tudják megmutatni,hogy milyen ha tv műsort nézünk rajta és nem DVD-t! Van valakinek ilyen tipusú plazmája? Egyáltalán ajánljátok?

pén. ápr. 28, 2006 20:03
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás ...
Én a TV-re a DVI-t javaslom, ha gépről adod neki a cuccot. Sztem érdemes gépet kötni hozzá, mert úgy ki tudod belőle hozni a legjobbat. Egyrészt, mert manapság olyan modern videókártyák vannak, hogy mindent be tudsz rajta állítani, amiről eddig nem is álmodtál. A TV is lehet jobb rajta keresztül, mivel szoftveresen is van egy csomó féle szűrő, meg minden. Ha csak sima TV-->VIDEO vagy TV-->DVD-t akarsz, akkor RCA-val szokták megoldani. (az imént említett sárga színnel van jelezve) Bár ha videód van, akkor S-VIDEO a jobb. Manapság DVD és TV között egy szál RCA van, semmi egyéb. De ha már azt teszel, akkor javaslom, hogy egyszer fizess meg egy 2000 Ft körüli kábelt, és látható különbség lesz az ilyen szettekhez adott kis vékony "ruhaszárító kötél" és a jó kábel között. De mondom, hihetetlenül sokat ki lehet hozni egy számgép és egy ilyen TV párosból. És olcsóbb a DVD nézés is, mint asztalinál. És a gépet tudod szoftveresen is frissíten, így tudja majd mindig a legújabb dolgokat is, nem pedig csak megveszed mint az asztalit, az tudja amit tud, és itt végeztünk is. És a számgépes DVD írók/olvasók is olcsóbbak, mint a hasonló tudású asztalik. Én ezt javaslom.

vas. aug. 14, 2005 10:34
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Remélem nem baj hogy ezt ide írom! Tudna valaki segíteni? Nos van egy Orion ht 720-as hangrendszerem és kéne hozzá egy olyan kábel ami egyik vége 3 jet dugó másik pedig olyan ps2 féle csak 9 tűs (9 pin) megoldású (5.1-es kábel).
Ha valaki tud egy helyet ahol kapható ilyen akkor pleees.Vagy ha neki van eladója...
Sok helyen érdeklődtem má, még az orionnál is ott azt írták, hogy gyárilag nem adnak hozzá ilyet.

pén. máj. 13, 2005 0:52
platina tag

Hozzászólás 
Szóval.Sikeresen összekötöttem a DVD-t a TV-vel,mégpedig a 21 pólusú scart csatlakozóval.Rosszul emlékeztem a csatlakozó típusára.Az Euro AV-n küldi ki az RGB jelet (is)a DVD lejátszó.Csak át kell kapcsolni a menüben.Drasztikusan más képe van! :lol:Így aztán nem kell vennem másik kábelt,mivel ami van,abba be van kötve az összes láb.

kedd márc. 22, 2005 18:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tom-y írta:
A CVBS a Composite azaz az a bemenet ahol a szín és szinkronjelek már össze vannak keverve (a csatlakozó sárga RCA). Az általad említett SVHS az valójában S-VIDEO. A különbség elég nagy mivel az SVHS az egy 400 soros videomagnó szabvány neve (mint a VHS) az S-VIDEO pedig egy csatlakozó neve. :)

Ebben tökéletesen igazad van.Pongyolán fogalmaztam. :oops: Esetleg tudsz mondani egy Scart lábkiosztást?Előre elkészített RGB-SCART átalakítót sehol sem találtam.

http://utopia.knoware.nl/users/eprebel/ ... SCART.html
De a Scart és egyéb csatlakozásról itt találsz további infót:
http://www.epanorama.net/links/videoconnector.html

kedd márc. 22, 2005 14:51
platina tag

Hozzászólás 
A CVBS a Composite azaz az a bemenet ahol a szín és szinkronjelek már össze vannak keverve (a csatlakozó sárga RCA). Az általad említett SVHS az valójában S-VIDEO. A különbség elég nagy mivel az SVHS az egy 400 soros videomagnó szabvány neve (mint a VHS) az S-VIDEO pedig egy csatlakozó neve. :)

Ebben tökéletesen igazad van.Pongyolán fogalmaztam. :oops: Esetleg tudsz mondani egy Scart lábkiosztást?Előre elkészített RGB-SCART átalakítót sehol sem találtam.

kedd márc. 22, 2005 14:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tom-y írta:
Kéne egy kis segítség.Most vásároltam egy olyan TV-t,aminek az EuroAV csatlakozóján keresztül lehetőség van RGB,SVHS ill.CVBS típusú csatlakozásra is.Információim szerint az RGB csatlakozás igen jó minőségű képet ad.A DVD játékosomon van ilyen kimenet,szeretném így összekötni.Kérdés:
Attól,hogy a 21 pólusú csatin keresztül megy a jel,megmarad az RGB minőségű kép?
A másik kérdésem:Mi a szösz a CVBS???
Üdv!

Igen, az RGB a legjobb (mármint ha nincs komponent felület :) ).
Az RGB a Red, Green, Blue azaz a piros, zöld, kék alapszínek. És nem romlik a minősége mivel a SCART (21 pólusú csatlakozó) szabványban az RGB is szerepel. Ha a DVD lejátszón van külön RGB kimenet akkor neked kell egy RGB to SCART kábel és kész. Ha a DVD lejátszón a SCART tartalmazza az RGB kimenetet akkor RGB SCART-SCART kábel kell.

kedd márc. 22, 2005 14:23
platina tag

Hozzászólás 
Kéne egy kis segítség.Most vásároltam egy olyan TV-t,aminek az EuroAV csatlakozóján keresztül lehetőség van RGB,SVHS ill.CVBS típusú csatlakozásra is.Információim szerint az RGB csatlakozás igen jó minőségű képet ad.A DVD játékosomon van ilyen kimenet,szeretném így összekötni.Kérdés:
Attól,hogy a 21 pólusú csatin keresztül megy a jel,megmarad az RGB minőségű kép?
A másik kérdésem:Mi a szösz a CVBS???
Üdv!
Szerk:Asszem rájöttem:A CVBS=RCA

kedd márc. 22, 2005 13:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia!

Ha már ennyit költöttél a tv-re akkor kellene egy hozzáértő haver is. A scart és a komponens is át tud vinni képet és hangot is. DE...
Elég az egyik. És inkább a scart azok után amit leírtál. Az erősítőre meg csak a tuner hangát vidd el. Ja, és a DVD hangját koax, vagy optikai kábellel.
Ennyi összekötés elég arra, hogy ha az erősítőt nem akarod bekapcsolni, akkor a TV hangszóróin sztereóban élvezheted a DVD-t és a tv adásait.
Ha pedig az erősítőn keresztül hallgatod a hangokat, akkor csak lenémítod a tv saját hangszóróit, és lőn "szörrúnd".
A kábelekre lehet költeni, de tapasztalataim szerint nincs értelme a végletekig elmenni. Például a HAMA is forgalmaz aranyozott végű kábeleket, jó ár-teljesítmény aránnyal.
A tv-adás képe a vételi lehetőségektől függ. Szakemberrel kell ráköttetni jelerősítőt és/vagy szűrőt, vagy valami kombinált cuccot. Ne bízz a boltban kapható instand cuccokban. Nem elég semmire!

Egyenlőre ennyi!

Tsá!

csüt. feb. 24, 2005 20:39
vas-tag

Hozzászólás 
Hát köszönöm a sok segítő hozzászólást...

pén. feb. 18, 2005 13:47
vas-tag

Hozzászólás Kábelt, de milyet? És azt hova?
:D Sziasztok!

A közelmúltban vettem egy egész jó plazma TV-t (Pioneer PDP 435XDE). Ha már egyszer ennyit áldoztam a témára szeretném a lehető legtöbbet kohozni a megjelenítőből. Ehhez viszont szükségem van jobbfajta kábelekre is ill el kellene dönteni melyik csatlakozót használjam.

Nos előszöris kellene ugy egy jobb koax kábel az antenna csatlakozáshoz. Ami most van az egy sima koax, és a TV képe lehetne jobb is...
Másodszor pedig össze kellene kötni az AV rendszert (Sony DAV-S800) a plazma media boxával.

Az AV rendszer esetében van egy kis gondom, ugyanis -nem teljesen új modell lévén - csak komponens, S-Video és Video kimenet van rajta, míg a média boxon ezen túl lenne RGB, HDMI, és SCART is.

A plazma kezelési útmutatója alapján komponens kábellel és SCART-tal kellene a DVD játszót összekotni a média boxszal. A SCART nekem nem hiányzott a hanghoz, de ha csak komponens kábelt használok, akkor a kép fekete-fehér és közel sem tökéletes. Az S-Video kábelre pedig "nem reagált" a kicsike (nincs kép...)

Természetesen a média boxon mindig átállítottam az Input csatornát a megfelelő csatlakozóhoz!

Jelenleg a Video kábelt használom, ami egy SCART-KOMPOZIT konverter csatlakozón keresztül SCART aljzatba csatlakozik, míg az audió jel egy sima audió kábelen megy (2-2 jack dugóval a végein).

Az eredmény nem rossz, de gondolom jobb minőségű kábelekkel ill más csatlakozók használatával javítani lehetne a helyzeten.

Tudom, hogy a HDMI lenne az optimális megoldás, de nem tervezem az AV rendszer cseréjét a következő 1-2 évben!

Előre is köszönöm segítségeteket!

hétf. jan. 31, 2005 12:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]