|
Szerző |
Üzenet |
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Persze, hogy nem a vakok miatt kerülnek bele egy telefonba az ilyen funkciók. Egyik cég érdeme sem lenne az, ha a vakoknak is próbálnának segíteni, nem profitáló. Sajnos ez van. Ahogy kijönnek az első ilyen telefonok, egyből vinni fogják őket, mivel sokkal szuperebbek, mint a régebbiek, már ilyet meg olyat is tud. Az ember sosem elégedett azzal, amilye van, mindig jobbat akar és ez sajnos így van.
És hagyjátok abba a veszekedést, sosem fogtok közös nevezőre jutni.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:33 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Odo írta: T68m írta: H. vagy Odo, mint eddig is tudtuk!
A vakok kedvéért van a középsõ minden telefonon (lehet, hogy a zumin nem, de az nem is telefon) megjelölve. A vakok kedvéért inkább SMS olvasóval jönnének, mint más cégeknél már megcsinálták.
És persze gyakorlatban a beszédfelismerés teljesen használhatatlan volt és lesz. De PV-re mindig jó. Te meg a világ legokosabb polihisztora vagy, aki mindent mindig tökéletesen tud, hisz Õ maga is egy teljesen tökéletes ember.
ez volt a leleményes visszavágás!
Nem is kell sokat visszalapoznod, hogy találj olyasmit, amiről megírtam, hogy nem ismerem. Ráadásul szakmai kérdésről volt szó.
Visszakanyarodva a beszédfelismerésre, leírtam, hogy a vakok számára sokkal könnyebben, hasznosabb funkciók is megvalósíthatók. Mi következik ebből? a beszédfelismerést nem a vakok kedvéért csinálta/ja a zumi, hanem a PV-ért.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:28 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
T68m írta: H. vagy Odo, mint eddig is tudtuk!
A vakok kedvéért van a középső minden telefonon (lehet, hogy a zumin nem, de az nem is telefon) megjelölve. A vakok kedvéért inkább SMS olvasóval jönnének, mint más cégeknél már megcsinálták.
És persze gyakorlatban a beszédfelismerés teljesen használhatatlan volt és lesz. De PV-re mindig jó.
Te meg a világ legokosabb polihisztora vagy, aki mindent mindig tökéletesen tud, hisz Ő maga is egy teljesen tökéletes ember.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Odo írta: T68m írta: GazVezir írta: A fenti iromány a GameStar weboldaláról származik. Hihetetlen, nem hiszem el! Hamarosan már nem kell sms írással fárasztanunk újjainkat, elég csak mondanunk, a telefon már írja is. Ennyire elkényelmesedünk? Mondjuk egy részem ellenzi, a másik persze támogatja. Mindenesetre jó poén. Fõleg azokat tudom elképzelni, hogy hasznát vennék, akiknek súlyos gondjaik vannak a nyelvtannal. A tanár szépen tolbamondást diktál, a telefon írja közben helyesen, én meg másolom azt, amit a telefon ír. Annyira nem új, már tárgyaltuk. A zumzung legújabb PV-je. Kb. annyira hasznos, mint a rázogatós SMS írás. Meg kell fejni a hülyéket, mert belõlük van a legtöbb! Igen, s vakoknak abszolút nem hasznos pl. Mert bármilyen találmány amit nem használnak egyes emberkék, már azon a bizonyos néven említik.
H. vagy Odo, mint eddig is tudtuk!
A vakok kedvéért van a középső minden telefonon (lehet, hogy a zumin nem, de az nem is telefon) megjelölve. A vakok kedvéért inkább SMS olvasóval jönnének, mint más cégeknél már megcsinálták.
És persze gyakorlatban a beszédfelismerés teljesen használhatatlan volt és lesz. De PV-re mindig jó.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Odo írta: Árpy írta: Volt olyan pletyka, hogy b.zik, azért mennek mindenhova együtt. Na jól van, mindennek van határa. És ha azok lennének???? Már végre leült a téma, de ma már másodszor állsz elõ ilyennel.
azért írta, hogy ráugorj, nem veszed észre?
(egyébként azért mennek mindehova együtt, túl azon, hogy a bocskor az anikót kefélgette, mert ez hozzátartozik az imidzsükhöz)
|
kedd ápr. 19, 2005 17:15 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
T68m írta: GazVezir írta: A fenti iromány a GameStar weboldaláról származik. Hihetetlen, nem hiszem el! Hamarosan már nem kell sms írással fárasztanunk újjainkat, elég csak mondanunk, a telefon már írja is. Ennyire elkényelmesedünk? Mondjuk egy részem ellenzi, a másik persze támogatja. Mindenesetre jó poén. Főleg azokat tudom elképzelni, hogy hasznát vennék, akiknek súlyos gondjaik vannak a nyelvtannal. A tanár szépen tolbamondást diktál, a telefon írja közben helyesen, én meg másolom azt, amit a telefon ír. Annyira nem új, már tárgyaltuk. A zumzung legújabb PV-je. Kb. annyira hasznos, mint a rázogatós SMS írás. Meg kell fejni a hülyéket, mert belőlük van a legtöbb!
Igen, s vakoknak abszolút nem hasznos pl. Mert bármilyen találmány amit nem használnak egyes emberkék, már azon a bizonyos néven említik.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
GazVezir írta: A fenti iromány a GameStar weboldaláról származik. Hihetetlen, nem hiszem el! Hamarosan már nem kell sms írással fárasztanunk újjainkat, elég csak mondanunk, a telefon már írja is. Ennyire elkényelmesedünk? Mondjuk egy részem ellenzi, a másik persze támogatja. Mindenesetre jó poén. Fõleg azokat tudom elképzelni, hogy hasznát vennék, akiknek súlyos gondjaik vannak a nyelvtannal. A tanár szépen tolbamondást diktál, a telefon írja közben helyesen, én meg másolom azt, amit a telefon ír.
Annyira nem új, már tárgyaltuk. A zumzung legújabb PV-je. Kb. annyira hasznos, mint a rázogatós SMS írás.
Meg kell fejni a hülyéket, mert belőlük van a legtöbb!
|
kedd ápr. 19, 2005 17:12 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Árpy írta: Volt olyan pletyka, hogy b.zik, azért mennek mindenhova együtt.
Na jól van, mindennek van határa. És ha azok lennének????
Már végre leült a téma, de ma már másodszor állsz elő ilyennel.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:06 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Volt olyan pletyka, hogy b.zik, azért mennek mindenhova együtt.
|
kedd ápr. 19, 2005 17:01 |
|
|
Odo
Moderátor
|
simico írta: Odo írta: Az egytelen jó rádió a Sláger. A legjobb műsor pedig a Bumeráng. Neked. Nekem meg egy kalap szamóca az a rádió és a műsor is Utálom azt a két ...fejt.
Igen nekem, meg még sok embernek. S mert nem szereted Őket, még nem így kéne nyilatkozni. Na mindegy.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:57 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Odo írta: Az egytelen jó rádió a Sláger. A legjobb műsor pedig a Bumeráng.
Neked. Nekem meg egy kalap szamóca az a rádió és a műsor is Utálom azt a két ...fejt.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:53 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Szabolcs:
én ugyan használtan soha nem vennék ámítástechnikai eszközt (se), de a kettő közül az első látszik jobbnak a paramétereit nézve, a második viszont esetleg a garancia miatt lehet jó választás. Persze kérdés, hogy mennyire komoly az a garancia (lásd sufni gsm boltok "garanciáját"). Meg hogy balójában milyen állapotban vannak a gépek.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:51 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Kód: Samsung - beszélj, én írom! [2005-04-19 @ 09:36 - Mantis] (kommentek: 23) A Samsung a napokban mutatta be legújabb mobilkészülékét, mely telefonként szolgál, sok más extrával. A gyártó új gépezete P207-es fedőnevet kapott. Gyakorlatilag nem tér el sokban más manapság piacra dobott és dobandó mobiltól, egy lényeges kivételtől eltekintve. Ez pedig nem más, mint a Speech-to-Text támogatás: magyarán, ha mi beszélünk, telefonunk leírja, amit mi mondunk. SMS - Ég veled bedagadt ujjak! Egyébként a VGA-kamera mellett egy 176x220-as kijelző, amivel rögtön szembetaláljuk magunkat. Utóbbi 262.000 színben pompázik. A készülék ára 80 dollár körül várható.
A fenti iromány a GameStar weboldaláról származik. Hihetetlen, nem hiszem el! Hamarosan már nem kell sms írással fárasztanunk újjainkat, elég csak mondanunk, a telefon már írja is. Ennyire elkényelmesedünk? Mondjuk egy részem ellenzi, a másik persze támogatja. Mindenesetre jó poén.
Főleg azokat tudom elképzelni, hogy hasznát vennék, akiknek súlyos gondjaik vannak a nyelvtannal. A tanár szépen tolbamondást diktál, a telefon írja közben helyesen, én meg másolom azt, amit a telefon ír.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:45 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Árpy írta: A kimaradt rádiók:
sláger=láger a boros+a haverja 2 idióta
Az egytelen jó rádió a Sláger. A legjobb műsor pedig a Bumeráng.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:36 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
McLaca írta: A környéken egyébként minden napszakban csak nekemlátszik a WLAN routerem, ebből valószínűsíthető, hogy csak nekem van a környéken wireless eszközöm.
Ha nekem van egy wifi kártyás laptomon de nincs hozzá router-em, akkor természetesen soha senki nem fogja "látni". De ettől még a wifi kártyát megfelelő módba állítva lehet nézelődni, próbálkozni McLaca írta: Hát azt, hogy én lennék a remek példa arra, hogy szakemberre kellene bíznom, még a vicces felhang ellenére is visszautasítom. Tudom, hogy poénnak szántad! Az, hogy életemben most vagyok először közelebbi kapcsolatban routerrel, nem jelenti azt, hogy láma vagyok, talán látható is, hogy éppen ezért kérdezek. Folyamatosan járok az infók után, szépen ki fogom tanulni viszonylag megbízható szinten ezt a mesterséget is Nézd, nem akartalak megbántani, ezért is próbáltam poénosan írni a dolgot. Az egyáltalán nem baj, hogy nem ismered ezt a részt, senki sem ért(het) mindenhez, képtelenség is lenne. Ezért is kell mindig kérdezni, érdeklődni, utánamenni a dolgoknak és nagyon jó dolog, hogy te ezt teszed! Bárcsak több ember csinálná így! Én is mindig megkérdezem a kollégákat vagy a téma jobb ismerőjét, guruját ha olyan dologról van szó, amit nem igazán ismerek. McLaca írta: Apropó szakember: erről is volt szó a topicban. Hiába hívok olyan szakembert, akinek egy adatbázistábla az táblázat...
Természetesen a megfelelő szakembert kell megkérdezni/hívni. Általában nem azok a megfelelő szakik, akik ezt mondják magukról McLaca írta: Arról is szó volt, hogy az igazi szakik önképzik magukat a diploma mellett. Nos, ahogyan ők képezhetik magukat, így megtehetem (megteszem) én is, tehát akár diploma nélküli "szakemberré" is válhatok az adott területen Természetesen. Ha ez megnyugtat, nekem pont IT területről nincs diplomám , mindent magam sajátítottam el, tanultam meg, illetve néhány gyakorlati szaktanfolyam is segített. Viszont a képességeim és a >10 évnyi tapasztalat eddig minden munkáltatót meggyőzött Amikről meg van egy halom papírom, azokat 1 kivételével soha nem csináltam gyakorlatban (na jó, van egy második kivétel is, 1 hónapig könyveltem egy iskolának). McLaca írta: A WPA-PSK-nak utánanézek, de azért még mindig azt mondom, hogy nagyon paranoid dolog azt feltételezni, hogy rögtön a fél város az én routeremre pályázik,
Azt is nagyon paranoid dolog feltételezni, hogy rögtön a fél város hozzád fog betörni - de azért ugye van két zár is a bejárati ajtódon, ami mindig csukva van? Tudod, alkalom szüli a tolvajt (is)...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára simico kedd ápr. 19, 2005 16:36-kor.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:32 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Árpy írta: Ja, most kapcsolok: a rádió café nem a rádió C...az más...vagy annak a neve pannon rádió?
Ez 3 különböző rádió. A Radio Café az EST FM "új" neve. A Radio C a romarádió, a Pannon Rádió meg megint más.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:19 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Talán kerelyfe tudna választ adni az általam felvetett dolgokra. Valahogy most foglalkoztad ez a téma, biztos az Omen filmek megnézése utáni hatás, de legalább tisztába leszek egy-két dologgal.
|
kedd ápr. 19, 2005 16:19 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Ja, most kapcsolok: a rádió café nem a rádió C...az más...vagy annak a neve pannon rádió?
|
kedd ápr. 19, 2005 16:17 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Extrém=estFM?
|
kedd ápr. 19, 2005 16:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: Árpy írta: Csak ne engedélyezzék a házasságukat! Mit érdekel engem, mit csinálnak, akár házasodnak, akár bármi mást , nekem rosszat nem okoznak vele.Azonban bele ne folyjunk még egyszer Változatlanul állítom, hogy a RádióCafé az egyetlen hallgatható rádió az országban. A Danubius meg az egyik leghallgathatatlanabb. Engem rettenetesen zavar, hogy minden Danubiusos mûsorvezetõ és nõi reklámhang úgy beszél, mintha valami hipnotizált "boldogságszekta-tag" lenne mindegyik... Egyszerûen magam elõtt látom a bazsalygó hangjukból a fejükre varrt mûmosolyt, és futkos a hátamon a hideg tõle... Üdv!
Na azért a legjobb a Rádió Extrém. Utána a Roxy és a Rádió1.
88.8 és és a 100.8 - ugye milyen jól összecseng? - lehetne tenni egy zavaróadót!
És persze lehetne egy Láger Rádió is, a '30-'40-es évek legszebb slágereivel!
|
kedd ápr. 19, 2005 16:13 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Árpy írta: Nem kell perc, se sms. Egyébként valaki -talán épp te- a happy-t is ajánlotta.
Happy: 1900 Ft, s abból csak 490 használható fel. Itt is 30 napot kell a hordozásig várnod. Akkor meg?
Ha pedig használt SIM-et szeretnél (500 felett adják, szerintem), ingyen van az átírás, de ott is 30 napot kell várni a hordozáshoz, továbbá szelektálnod kell, mert nem vehetsz 2004. május 1. után készülékkel értékesített, vagy korábban értékesített, de 2004. május 1. után a Partnerprogram kedvezményt igénybevett SIM-et, mert kiszámláznak 20000 Ft hűségdíjat az eredeti tulajnak.
Dominonál meg 3000(?) körül van asszem az átírási díj + a SIM ára, amit a tulaj kér.
A 30 napos várakozás egyik esetben sem kerülhető el.
Amúgy ezeket az infokat már olvashattad itt a fórumon, csak össze kellett volna álljon a kép .
|
kedd ápr. 19, 2005 16:05 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
A kimaradt rádiók:
sláger=láger a boros+a haverja 2 idióta
juve=még mindig ez a legtűrhetőbb
pefőfi=a reggeli kivánságműsor régen jó volt.
roxy=régen jó volt, most meg ****. minden zene van, épp ezért nem hallgatja senki. rock után teknó, utána rap.
rádió1=hiphopp+repp
rádió"C"=sose hallottam
|
kedd ápr. 19, 2005 16:05 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Árpy írta: Csak ne engedélyezzék a házasságukat! Mit érdekel engem, mit csinálnak, akár házasodnak, akár bármi mást , nekem rosszat nem okoznak vele.Azonban bele ne folyjunk még egyszer
Változatlanul állítom, hogy a RádióCafé az egyetlen hallgatható rádió az országban. A Danubius meg az egyik leghallgathatatlanabb. Engem rettenetesen zavar, hogy minden Danubiusos műsorvezető és női reklámhang úgy beszél, mintha valami hipnotizált "boldogságszekta-tag" lenne mindegyik... Egyszerűen magam előtt látom a bazsalygó hangjukból a fejükre varrt műmosolyt, és futkos a hátamon a hideg tőle...
Üdv!
|
kedd ápr. 19, 2005 15:41 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Én láttam... El nem bírtuk képzelni mitől ilyen fura színű... Később gondoltuk, hogy homok esetleg... Érdekes mindenesetre.
|
kedd ápr. 19, 2005 15:23 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Csak ne engedélyezzék a házasságukat!
|
kedd ápr. 19, 2005 15:18 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Sulla írta: McLaca írta: RádióCafé hírek: homokos eső esett Miskolcon... Érdekes, de én nem vettem észre. Persze ahol én lakom, sosem olyan az időjárás, mint a belvárosban.
Üdv! Gyerekek, már az eső is.... Jááááájjj...
Szörnyű! Ma már ezt is így kell írnom, hogy homokszemeket tartalmazó eső esett!? Persze erre is jöhetett volna a fenti megállapítás, mert ugye a magyar ember fantáziája határtalan
Más: (mármint másféle téma ):
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=28755&count14=1
Üdv!
|
kedd ápr. 19, 2005 15:12 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
McLaca írta: RádióCafé hírek: homokos eső esett Miskolcon... Érdekes, de én nem vettem észre. Persze ahol én lakom, sosem olyan az időjárás, mint a belvárosban.
Üdv!
Gyerekek, már az eső is....
|
kedd ápr. 19, 2005 15:06 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
T68m írta: pontosítsunk: "felfüggesztett" szegény kutyus. Ugyanazon hír utolsó harmadában letöltendőről is van szó.
RádióCafé hírek: homokos eső esett Miskolcon... Érdekes, de én nem vettem észre. Persze ahol én lakom, sosem olyan az időjárás, mint a belvárosban.
Üdv!
|
kedd ápr. 19, 2005 15:04 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Mindkét kártyámra kaptam a Pannontól az eddigi bizalmamért 500Ft-ot. Persze megpróbáltak átterelni Pannon Praktikumba, de ellenálltam. Viszont aki tegnap hívott az egyik kártyámon, nem említette azt, amit a mai hölgy, miszerint a Praktikumban is lesz páratlan szám, de havi 250-ért, szintén panis vagy madzagos szám lehet, viszont éjjel-nappal féláron.
Igaz, hogy ez évi 3000Ft, de akár meg is érheti.
Azt is mondta a mai leányzó (a tegnapi ezt sem), hogy az 500Ft után ismét 1 évig lérhető lesz az egyenlegem. Érdekes... Nővéremet is megtalálták ma. Lehet, hogy azért, mert ugyanaznap töltöttük mindketten az egyenlegünket?
Üdv!
|
kedd ápr. 19, 2005 15:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
pontosítsunk: "felfüggesztett"
szegény kutyus.
|
kedd ápr. 19, 2005 15:02 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
|
kedd ápr. 19, 2005 14:50 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Árpy írta: vizsla1 írta: Árpy írta: Mennyi egy üres sim és hogyan nézzek utána, hogy "megbiz6ó" e? Ez attól függ. Egy kicsit bővebben? Melyik szolgáltatótól? Akarod-e, hogy a neveden legyen stb. Pl ki akarom használni a voda 5000 forintos kedvezményét. Akkor köss egy Pannon 50-et, és 30 nap múlva hordozd el. Ennél olcsóbban nem fogsz kapni, és lesz 50 perced meg ingyen 80 SMS-ed. Nem kell perc, se sms. Egyébként valaki -talán épp te- a happy-t is ajánlotta.
|
kedd ápr. 19, 2005 14:46 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Árpy írta: vizsla1 írta: Árpy írta: Mennyi egy üres sim és hogyan nézzek utána, hogy "megbiz6ó" e? Ez attól függ. Egy kicsit bővebben? Melyik szolgáltatótól? Akarod-e, hogy a neveden legyen stb. Pl ki akarom használni a voda 5000 forintos kedvezményét.
Akkor köss egy Pannon 50-et, és 30 nap múlva hordozd el. Ennél olcsóbban nem fogsz kapni, és lesz 50 perced meg ingyen 80 SMS-ed.
|
kedd ápr. 19, 2005 14:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: Senki, de ilyen szakemberek mellett én is meg tudom csinálni, mellesleg mint mondtam, nem vagyok láma, csak ez most egy - még - idegen terület számomra. Egyébként a legcikibb talán az, amikor az informatikus kérdez - tõlem. Én nem vagyok informatikus, csak technikus, de állt már az égnek a hajam diplomás informatikustól.
Üdv!
Nézd, az informatikának elég sok ága van. Lehet valaki nagyon otthon a hálózatépítésben és internetben, akkor amikor nem tudja az ominózus példában a különbséget.
Pl. grafika és rajz területén egyátalán nem vagyok otthon. Ezért aztán nagyon tudnak fárasztani azok kérdések, hogy ebben és ebben a programban (grafikai) ezt hogy lehet megcsinálni? Vagy ennek a varációi, hogy az előző verzióban ezt és ezt kattintottam, most mit kell?
Na meg azok is, akinek minden kell, belértve a BT/USB/stb. eszközöket, aztán meg hogy a zikszpé milyen ****, mert nem tudja amit a '98. Valójában az xpoffice és az office '97 különbségével van baja. És különben is, ha egy program/gép nem tudja azt, amit ő szeretne, akkor én vagyok a hibás, mert én nem tudom megoldani informatikus létemre.
Ezért aztán kiszállási díj 5eFt + áfa, óradíj szintén, ezért addig fáraszthatnak, amíg akarnak.
Visszatérve lehet valaki autodidakta módon jobb, mint az adott szakterület képviselője. Sőt, mivel az informatika elég gyorsan fejlődik, ezért gyakran tehetünk fel olyan kérdéseket, amivel a diplomás informatikus még nem találkozott. Ezt kár lenne a diploma szemére vetni.
|
kedd ápr. 19, 2005 14:25 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Árpy írta: Mennyi egy üres sim és hogyan nézzek utána, hogy "megbiz6ó" e? Ez attól függ. Egy kicsit bővebben? Melyik szolgáltatótól? Akarod-e, hogy a neveden legyen stb. Pl ki akarom használni a voda 5000 forintos kedvezményét.
|
kedd ápr. 19, 2005 14:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Senki, de ilyen szakemberek mellett én is meg tudom csinálni, mellesleg mint mondtam, nem vagyok láma, csak ez most egy - még - idegen terület számomra. Egyébként a legcikibb talán az, amikor az informatikus kérdez - tőlem. Én nem vagyok informatikus, csak technikus, de állt már az égnek a hajam diplomás informatikustól.
Üdv!
|
kedd ápr. 19, 2005 14:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: Hiába hívok olyan szakembert, akinek egy adatbázistábla az táblázat... Egy Excel számolótábla meg adatbázis, mi? Üdv!
ezt kifejtenéd bővebben? Ki mondta, hogy ilyen szakember hívj?
|
kedd ápr. 19, 2005 14:05 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
skynet írta: szerintem bp-en 1800-as hálózatnál azért nem ennyire nagy a szórás...
Az 1800-as hálózat mint olyan, nem létezik. Olyan van, hogy 900-as hálózat, amely tartalmaz 1800-as csatornákat is.
Ha van még kétnormás Netmonitoros Nokiád, nézd meg, min áll a telód folyamatosan (900 MHz-es csatornán fog). Csak akkor mászik át (ha!) 1800-ra, amikor hívást kezdeményezel.
|
kedd ápr. 19, 2005 14:05 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
kisember írta: Azért nem olyan rossz ez a helymeghatározás, még ha nem is pontos. - Tegyük fel bankrablás sorozat különböző városokban. - Úti baleset esetén melyik mentőállomás van közelebb (feltéve, hogy a bejelentő nem egészen tudja hol van).
Az elsőt nem igazán értem.
A második viszont teljesen jó, ezt használják már évek óta, amikor a segélyhívó számokat hívod, akkor a körzet szerinti illetőségű szervhez kapcsol.
|
kedd ápr. 19, 2005 14:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nokia.6230 írta: észak-koreában a férfiak haja max 5 cm hosszú lehet. ha ennél hosszabb az már a rezsim elleni lázadásnak számít. persze nem kötelezõ a forma-frizura de a hatóságok erõsen ajánlják. na ne már.
Most mi a bajod ezzel? Ott még a szocializmust építik!
Ja, és nálunk is volt ilyen (legfeljebb más árnyalatban), emlékezz az "Azt mondta az anyukám, nem tetszik a frizurám..." stb. nótára. Szimbólum nyilvánvaló, nem (elsősorban) az anyukájára kell gondolni.
|
kedd ápr. 19, 2005 13:57 |
|
|
6230
platina tag
|
Hello... Több téma...
666 sokak szerint a gonosz száma de valahol azt hallottam hogy az nem 666 hanem 999 hiszen mindent fordítva kell kezelni vagy mi a fene. Persze lehet hogy hülyeség. 999 azt jelenti hogy minden évezred végén van a gonosz eljövetelének lehetősége vagy mi. Nem tudom pontosan.
sms és híváslista önmagában nem sokat jelent. tegyük fel hogy chaten vagy fórumon vagy hirdetésben ismerkedem és telszámcsere után irogatok és pofázok mobilon. holott valójában azt se tudom pontosan hogy ki az illető akivel pofázok és soha életemben nem is találkozom / találkoztam vele. de mivel a száma ott van a híváslistán mondjuk hetente 3 hívással akkor a bíróság úgy értelmezi ezt hogy jól ismerem az illetőt? nevetséges. továbbá bármilyen bűnöző számát beütheti valaki véletlenül vagy téves hívás miatt is és akkor ez már megint azt jelenti hogy én ismerem az illetőt? nevetséges.
néztetek mostanában híreket tvben?
axelero nevet vált májustól t-online névre. mi a manó? a címem is megváltozik akkor @t-online.hu végződésre? na ne már.
angol nő otthon szülte meg a gyerekét mert nem ment kórházba ugyanis nem vette észre hogy terhes. na ne már.
észak-koreában a férfiak haja max 5 cm hosszú lehet. ha ennél hosszabb az már a rezsim elleni lázadásnak számít. persze nem kötelező a forma-frizura de a hatóságok erősen ajánlják. na ne már.
|
kedd ápr. 19, 2005 13:48 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
simico írta: McLaca írta: ... Azonban azt, hogy ők mit tennének ellenük, még nem. Szépen bekonfigurálnánk rendesen, illetve már eleve megfelelő modellt választanánk ki a vásárlás elött. Nem a WEP az egyetlen, ami az ellen véd Nemrég volt itt vita arról, hogy kell-e szakember a számítógép (és "tartozékai") beüzemeléséhez, nos, itt a remek példa Egyébként a WPA-PSK táján érdemes nézelődni, hogy segítsek is. McLaca írta: Azonban azt nem tudom, milyen módszerrel lehetne távolról konfigurálni a routeremet, ez érdekelne, ezt most komolyan írom. Meg azt is, hogy ha valaki rámászik a routeremre, azt mondjuk én is látni fogom...
Egyszerűen beírom a böngészőmbe az IP címed és szépen bejön a router-ed webes konfigurációs felülete, ha nem tiltottad le ezt a lehetőséget (bár a jobb típusokban ez alapból nincs bekapcsolva, illetve nem is lehet bekapcsolni az admin jelszó megváltoztatása nélkül). Az alapértelmezetten hagyott admin jelszóval meg be is tudok lépni és onnantól kezdve azt csinálok, amit akarok. Látni pedig ebből semmit sem fogsz, kivéve ha letiltok minden forgalmat a router-en Arra gondoltam, hogy ha valaki WiFi-n feljön, akkor azt fogom látni, ha máshogy nem, megtalálom az ő hálókártyájának jelét. A környéken egyébként minden napszakban csak nekemlátszik a WLAN routerem, ebből valószínűsíthető, hogy csak nekem van a környéken wireless eszközöm.
Hát azt, hogy én lennék a remek példa arra, hogy szakemberre kellene bíznom, még a vicces felhang ellenére is visszautasítom. Tudom, hogy poénnak szántad! Az, hogy életemben most vagyok először közelebbi kapcsolatban routerrel, nem jelenti azt, hogy láma vagyok, talán látható is, hogy éppen ezért kérdezek. Folyamatosan járok az infók után, szépen ki fogom tanulni viszonylag megbízható szinten ezt a mesterséget is
Apropó szakember: erről is volt szó a topicban. Hiába hívok olyan szakembert, akinek egy adatbázis tábla az táblázat... Egy Excel számolótábla meg adatbázis, mi? Arról is szó volt, hogy az igazi szakik önképzik magukat a diploma mellett. Nos, ahogyan ők képezhetik magukat, így megtehetem (megteszem) én is, tehát akár diploma nélküli "szakemberré" is válhatok az adott területen
A WPA-PSK-nak utánanézek, de azért még mindig azt mondom, hogy nagyon paranoid dolog azt feltételezni, hogy rögtön a fél város az én routeremre pályázik, ami mellesleg csak akkor van bekapcsolva, amikor a notebook, vagy a PC, és mindkettő esetében észre lehet venni, ha csapolják a kapcsot, noti esetében még azt is láthatom, hogy "ki".
Átkonfigurálja a routeremet? Ha sikerült neki, örüljön, amíg észre nem veszem. Admin jelszó már megváltoztatva, de mit tud tenni egy "ügyeskedő" a routerem hátulján található gomb 5 másodperces nyomvatartása ellen?
Egyébként magamat ismételve: Asus WL-500g Deluxe. (Azért Deluxe, mert csak ez volt elérhető a környékemen) Egy eléggé jártas szaki javaslatára. Megfelelő? (Ugyan nem kötődik a biztonsághoz szorosan, azonban képes AP és repeater lenni egyszerre - szükség lehet rá, és ezt nem szokása tudni túl sok routernek).
Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca kedd ápr. 19, 2005 13:55-kor.
|
kedd ápr. 19, 2005 13:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
|
kedd ápr. 19, 2005 13:29 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
skynet írta: szerintem bp-en 1800-as hálózatnál azért nem ennyire nagy a szórás...
A metróban...
|
kedd ápr. 19, 2005 13:24 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
Azért nem olyan rossz ez a helymeghatározás, még ha nem is pontos.
- Tegyük fel bankrablás sorozat különböző városokban.
- Úti baleset esetén melyik mentőállomás van közelebb (feltéve, hogy a bejelentő nem egészen tudja hol van).
|
kedd ápr. 19, 2005 13:12 |
|
|
Macika
Moderátor
|
partycsoka írta: Megmondja a mobil, hogy ki hol van
A mobilszolgáltatók is az adatvédelmi biztoshoz fordultak annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy milyen esetekben adhatják ki a mobilhasználó tartózkodási helyét. Korábban ugyanis már volt arra példa, hogy a rendőrség megkeresésére lakatlan területen balesetet szenvedett vagy eltévedt mobiltulajdonosok megtalálásához nyújtott a szolgáltató segítséget. A mobilkészülékek ugyanis telefonáláskor kapcsolatba lépnek a legközelebbi bázisállomással, de hálózatkereséskor is bizonyos időközönként jelet adnak magáról, így például egy, a telefonját nem használó előfizetőről is nagyjából lehet tudni, hogy merrefelé csatangol - feltéve persze, ha a készülék be van kapcsolva.
Az adatvédelmi szószóló állásfoglalásában számba vette azt is, hogy előfordulhat: valaki úgy vész el környezete számára, hogy tudatosan nem akar magáról hírt adni. Ugyanakkor ezt néha szinte lehetetlen eldönteni: valaki elbujdokolt például a családja elől, vagy valóban segítségre szorul, és nem képes használni készülékét - nyilvánvaló, hogy míg az első esetben kínos, ha kiadják az illető tartózkodási helyének koordinátáit, a második esetben kifejezetten veszélyes lehet adatvédelmi okokra hivatkozva megtagadni az információk átadását.
Megmondja. Hát hogyne...
Elnézést, ha már ismert dologt írok le megint.
Pár éve (4-5) történt, hogy egy R-44-es Robinsonnal a gyakorlatlan pilótája előre nme kiszámítható időjárási helyzetbe került, elvesztette a térérzetét és belecsapódott a hegyoldalba, letartolva egy darabon az erdőt.
Akkor keresték a pilótát, aki Westeles volt, és be volt kapcsolva a telefonja.
Folyamatosan kicsöngött, a Westel pedig egy 5-6 km sugarú kört tudott megadni, ahol lennie kell a készüléknek.
A "pontos" meghatározásnak köszönhetően csak másnap du., teljesen véletlenül látta megy egy Mi-2-es a roncsot. Tehát semmit nem segített a mobiltelefonos "helymeghatározás".
Ezzel a helymeghatározósdival jól lehet riogatni az embereket.
Teljesen alkalmatlan bárminemű pontosságra! De jó, legyen mondjuk sűrűn lakott területen 100-150 m-es sugarú kor pontosságú a meghatározás. Megyünk azzal valamire, hogy megtudjuk, a Westendben tartózkodik az illető? Vagy azzal, hogy valahol a Dózsa György - Podmaniczky - Bajza u. - Szondi u. által határolt területen belül?
Ennek akkor van értelme (a bűnüldözésben), ha a figyelt személynek vannak ismert tartózkodási helyei, és akkor viszont már azonnal tudják, hová kell menni, ha beleesik egy ilyen területbe az ismert cím. Tehát mégis használható, csak nem úgy, ahogy azt az amerikai filmekben láttuk és az alapján elképzeljük valóságnak.
|
kedd ápr. 19, 2005 12:57 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Én is a 1-est választom.. (Compaq Presario 2120)
Sok mindenben jobb...
|
kedd ápr. 19, 2005 11:04 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
skynet írta: Szabolcs írta: Sziasztok! IGEN, még mindig a laptop témában. Elég alaposan megrágom de tényleg nem akarok ráfaragni. Habár ha ilyen tempóban folytatódnak a cselekvések lassan összejön az akciós gericomra ami 180 Megint van két jelölt. Az egyik magánszemély: Compaq Presario 2120 Compaq Presario 2120 1. 6 GHz AMD Athlon XP proc. 512 MB Ram 40 GB winchester CD író- olvasó, DVD lejátszó beépített WiFi Lan kártya 15. 1 TFT képernyő modem, LAN kártya mindenféle portok Video vez. ATI radeon 320M 64Mb Elsö tulaj, 2003 szeptemberi a gép Ar: 120000 Szerintem ez kedvező. A másik az egy számtekbolt. Az aproneten hírdeti magát: ASUS L3000D Notebook 14. 1'' TFT (1024x768) AMD Mobile ATHLON XP 1800+Mhz CPU, 256MB DDR Ram 20 GB HDD, DVD, FDD(kisfloppy), Sis 64 MB videókártya 2 db Firewire, 10/100 Lan, Fax, Touchpad, PCMCIA, USB 2. 0, COM, LPT, töltő, Jó akku, hordtáska, magyar billentyűzet. 3 hónap garancia Ar: 119000 A kérdés itt következik. Szerintem ez is jó vétel de mi lehet a baj. Az elmúlt két hétben a bolti laptop 12x-ről lement 119-re a bolti garancia pedig felkúszott 3 hónapra. Hogyhogy nem tudják eladni? Valami lehet a háttérbe? CSAK érdekesség képpen Ti melyiket vennétek? Köszi! háááááát... az első jobb, de inkább a másodikat a 3 hónap gari miatt.
Köszönöm!
Én az elsőt preferálom! Majd ha oda kerül a dolog megpróbálok egy kis garit kicsikarni az eladótól ha lehet. Min 3 napot.
Bár lehet jobb lenne a bolti. Csak furcsának találom, hogy egy számtek bolt egy relative jó árban lévő laptopot, hogyhogy nem tud eladni és ezért emeli a gari időt és kicsit csökkenti az árat, meg már táskát is ad hozzá. Mintha nem stimmelne valami a laptop körül Lassan már 2 hete hirdetik.
|
kedd ápr. 19, 2005 11:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
simico írta: T68m írta: ebben tévedsz. Jogod van persze magánlaksértés miatt rendõrt hívnod. Sõt, utólag vitás esetben a bíróság nem fog elítélni. De ettõl függetlenül jogsértésre nem válaszolhatsz jogsértéssel. A magántulajdon jogos védelme nem jogsértés. Jogom van akár fizikai kényszerrel is védeni a tulajdonomat.
a jogsértés, ha pl. jól megvered az illetőt. De ha csak az mondod neki, hogy k. anyád, takarodj, már az is becsületsértés, ugye? Tehát, csak illedelmes mondd neki, hogy huss, huss remélhetőleg akkor is elmegy a ******.
|
kedd ápr. 19, 2005 10:31 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
http://www.origo.hu/techbazis/mobil/200 ... regsz.html
Három évig őrzik meg sms-eink adatait
Megoldatlan adatvédelmi problémákkal szembesült tavaly több mobilszolgáltató is. Az adatvédelmi biztos bevonásával sikerült végül tisztázni, hogy kiadható-e egy előfizető tartózkodási helyére vonatkozó információ, illetve egy ügyfél megkeresésére tisztázódott, hogy mennyi ideig őrizhetők meg az sms-ek.
A mobiltelefonokra (vagy azokról) küldött szöveges üzenetek megőrzésével kapcsolatos kérdést feszegetett tavaly egy előfizető az adatvédelmi biztosnál. Az ombudsman beszámolójában szereplő, életszerűsége miatt is kiemelt kérdésre végül meglehetősen összetett válasz született. Az adatvédelmi biztos kihangsúlyozta, hogy az sms-ek tartalmát - azaz az előfizető által bepötyögött üzenetet - csak a kézbesítésig szabad őrizni, utána törölni kell. Ugyanakkor azt a tényt, hogy az sms-t elküldték, illetve a számlázáshoz szükséges információkat tovább is őrizhetik a szolgáltatók.
Alapesetben legfeljebb 25 hónapig (két évig) őrizhetik meg az üzenet küldőjének, a címzettnek a telefonszámát, a küldés és a fogadás időpontját tartalmazó adatokat. Ugyanakkor mindezeket az adatokat a nemzetbiztonsági szerveknek, nyomozó hatóságoknak, az ügyésznek, valamint a bíróságnak történő adatátadás teljesítése céljából a szolgáltatók kötelesek a keletkezéstől számított három évig megőrizni. Tehát míg maga az üzenet elenyészik a kézbesítést követően, magának a küldésnek a ténye két, hatósági megkeresésre pedig akár három évig is visszakereshető.
Megmondja a mobil, hogy ki hol van
A mobilszolgáltatók is az adatvédelmi biztoshoz fordultak annak a kérdésnek a megválaszolására, hogy milyen esetekben adhatják ki a mobilhasználó tartózkodási helyét. Korábban ugyanis már volt arra példa, hogy a rendőrség megkeresésére lakatlan területen balesetet szenvedett vagy eltévedt mobiltulajdonosok megtalálásához nyújtott a szolgáltató segítséget. A mobilkészülékek ugyanis telefonáláskor kapcsolatba lépnek a legközelebbi bázisállomással, de hálózatkereséskor is bizonyos időközönként jelet adnak magáról, így például egy, a telefonját nem használó előfizetőről is nagyjából lehet tudni, hogy merrefelé csatangol - feltéve persze, ha a készülék be van kapcsolva.
Az adatvédelmi szószóló állásfoglalásában számba vette azt is, hogy előfordulhat: valaki úgy vész el környezete számára, hogy tudatosan nem akar magáról hírt adni. Ugyanakkor ezt néha szinte lehetetlen eldönteni: valaki elbujdokolt például a családja elől, vagy valóban segítségre szorul, és nem képes használni készülékét - nyilvánvaló, hogy míg az első esetben kínos, ha kiadják az illető tartózkodási helyének koordinátáit, a második esetben kifejezetten veszélyes lehet adatvédelmi okokra hivatkozva megtagadni az információk átadását.
Vagy elárulja, vagy nem
A biztos szerint mivel nincs iránymutatás arra vonatkozóan, hogy mikor lehet a cselekvőképtelenséget feltételezni, vagyis minden esetben egyedileg kell azt elbírálni. Érdekesség, hogy az adatokat nem kizárólag a rendőrség kérheti, hanem például az eltűnt személy hozzátartozója is. Amennyiben a hozzátartozó hitelt érdemlően tudja igazolni, hogy rokona fizikailag nem cselekvőképes, úgy a tartózkodási helyre vonatkozó információk átadhatók. Sajátosság ugyanakkor, hogy adatátadásra a szolgáltató egyik fentebb vázolt esetben sem kötelezhető - gyakorlatilag a telefontársaság belátására van bízva, hogy kiadja-e az ügyfele hollétére vonatkozó információkat, vagy sem.
|
kedd ápr. 19, 2005 10:18 |
|
|