|
Szerző |
Üzenet |
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Erről jutott az eszembe, hogy az esküvö után, -nászéj előtt,- az ifjú férj zuhany után megáll az újdonsült asszonyka előtt, majd kitárva fürdőköpenyét így szól:
- Drágám! Ezt tudom nyújtani!
Mire a nej:
- Rendben fiam, kezdheted nyújtani...
....bocs....
|
pén. ápr. 22, 2005 13:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Árpy írta: McLaca írta: Melyik bank ez egyébként, amelyik 5 milka alatt is ad lekötetlenre 8-9%-ot? Ezt most komolyan kérdem, mert érdekel!
Sulla azt nem irta, hogy 5milka alatt van Ha 8-9 százalékos éves kamattal szemben az OTP-nél 8-10 ezrest bukna havonta, abból könnyen kiszámolható, hogy alatta van.
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 13:30 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Odo írta: Nem lehet a felmérés helytálló, ha nem volt a szerszám álló. Mint a Frédi és Béniben
|
pén. ápr. 22, 2005 13:27 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Macika írta: Odo írta: Árpy írta: A témához megjegyzendő, hogy alapvetően kétféle hímvessző van, az un. hús- és a vérvessző. Az előbbi nyugalmi állapotban terjedelmesebb, mint a második, ám erekció közben nem sokkal nagyobb, mint petyhüdten. A vérvessző viszont jókorát képes nőni, ha vérrel telítődik. "
Valamelyik tudományos csatornán bizonyították. Eme tény miatt hülyeség az egész... Na meg önkéntesek voltak, s akinek picurka az úgysem fog elmenni méretet venni. Milyen megnyugtató, hogy Te ezt is jobban tudod. Mindenkinél...
Megint mi bajod? ...
Nem lehet a felmérés helytálló, ha nem volt a szerszám álló. Ez egyértelmű.
A másik: az egyik leggyakoribb depressziós tényező férfiaknál a méret, ezért akiknek kisebb van nem fog rohanni mutogatni az már biztos.
|
pén. ápr. 22, 2005 13:24 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Árpy írta: McLaca írta: Melyik bank ez egyébként, amelyik 5 milka alatt is ad lekötetlenre 8-9%-ot? Ezt most komolyan kérdem, mert érdekel!
Sulla azt nem irta, hogy 5milka alatt van
Alatta van. Jóval.
|
pén. ápr. 22, 2005 13:23 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Odo írta: Árpy írta: A témához megjegyzendő, hogy alapvetően kétféle hímvessző van, az un. hús- és a vérvessző. Az előbbi nyugalmi állapotban terjedelmesebb, mint a második, ám erekció közben nem sokkal nagyobb, mint petyhüdten. A vérvessző viszont jókorát képes nőni, ha vérrel telítődik. "
Valamelyik tudományos csatornán bizonyították. Eme tény miatt hülyeség az egész... Na meg önkéntesek voltak, s akinek picurka az úgysem fog elmenni méretet venni.
Milyen megnyugtató, hogy Te ezt is jobban tudod. Mindenkinél...
|
pén. ápr. 22, 2005 13:21 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
McLaca írta: Melyik bank ez egyébként, amelyik 5 milka alatt is ad lekötetlenre 8-9%-ot? Ezt most komolyan kérdem, mert érdekel!
Sulla azt nem irta, hogy 5milka alatt van
|
pén. ápr. 22, 2005 13:18 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
McLaca írta: Melyik bank ez egyébként, amelyik 5 milka alatt is ad lekötetlenre 8-9%-ot? Ezt most komolyan kérdem, mert érdekel!
Üdv!
PÜ ment
|
pén. ápr. 22, 2005 13:16 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Sulla írta: Mennyi kamatot fizet lekötetlen betétre? Lekötetlenre szinte semmit, de nehezen lehet rábeszélni az ősöket, hogy váltsanak...
Melyik bank ez egyébként, amelyik 5 milka alatt is ad lekötetlenre 8-9%-ot? Ezt most komolyan kérdem, mert érdekel!
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 13:13 |
|
|
Sulla
platina tag
|
McLaca írta: Sulla írta: [...] Amióta dolgozom, havi 8-10e-t buknék a Junioron ahhoz képest, ami most van. (Meg persze már nem is vehetném igénybe a Juniort).
S Azért ez elég érdekes lenne Szüleim mindent átutalással fizetnek, + a kp. felvétek jutaléka, és ezek együttesen sem tesznek ki egy ezrest havonta a zárlati és számlavezetési díjjal karöltve sem! Üdv!
Mennyi kamatot fizet lekötetlen betétre?
|
pén. ápr. 22, 2005 13:08 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Árpy írta: Sulla írta: A bankok ajánlatai is úgy működnek, mint a mobilszolgáltatók csomagjai. Szokásoktól függ, kinek mi jön be. Pár éve még nekem is a Junior jött be, pár tízezer forintos havi mozgások miatt. Amióta dolgozom, havi 8-10e-t buknék a Junioron ahhoz képest, ami most van. (Meg persze már nem is vehetném igénybe a Juniort).
S Még ha 300k-t keresel is, akkor sem tudom hogy tudsz bukni 8-10ezret havonta(?). Mekkora kamatot ad a te számlád?
8-9% éves szinten.
|
pén. ápr. 22, 2005 13:05 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Sulla írta: [...] Amióta dolgozom, havi 8-10e-t buknék a Junioron ahhoz képest, ami most van. (Meg persze már nem is vehetném igénybe a Juniort).
S
Azért ez elég érdekes lenne
Szüleim mindent átutalással fizetnek, + a kp. felvétek jutaléka, és ezek együttesen sem tesznek ki egy ezrest havonta a zárlati és számlavezetési díjjal karöltve sem!
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 13:03 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
OTP lakossági folyószámla esetén is az állandó jellegű megbízás ~45-50 pénz körül kell legyen az egyenleget elnézve.
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 13:00 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Sulla írta: A bankok ajánlatai is úgy működnek, mint a mobilszolgáltatók csomagjai. Szokásoktól függ, kinek mi jön be. Pár éve még nekem is a Junior jött be, pár tízezer forintos havi mozgások miatt. Amióta dolgozom, havi 8-10e-t buknék a Junioron ahhoz képest, ami most van. (Meg persze már nem is vehetném igénybe a Juniort).
S Még ha 300k-t keresel is, akkor sem tudom hogy tudsz bukni 8-10ezret havonta(?). Mekkora kamatot ad a te számlád?
|
pén. ápr. 22, 2005 12:59 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Árpy írta: Sulla írta: Árpy írta: Sulla írta: 1. Azonnal szüntesd meg az OTP-s számlád, menj bárhova, olcsóbban jössz ki.
Azért mert OTP? Hülyeség. Nem feltétlen. Nekem van egy junior kártyám...évi 300 forintba kerül...ennyi a költség. És mennyi a haszon? Mert ugye az a fontos... S Kinek, nekem vagy a banknak? Kamat átlagos, havi dij nincs, különböző kedvezmények (amit még soha nem használtam ki)...
A bankok ajánlatai is úgy működnek, mint a mobilszolgáltatók csomagjai. Szokásoktól függ, kinek mi jön be. Pár éve még nekem is a Junior jött be, pár tízezer forintos havi mozgások miatt. Amióta dolgozom, havi 8-10e-t buknék a Junioron ahhoz képest, ami most van. (Meg persze már nem is vehetném igénybe a Juniort).
S
|
pén. ápr. 22, 2005 12:56 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Sulla írta: Árpy írta: Sulla írta: 1. Azonnal szüntesd meg az OTP-s számlád, menj bárhova, olcsóbban jössz ki.
Azért mert OTP? Hülyeség. Nem feltétlen. Nekem van egy junior kártyám...évi 300 forintba kerül...ennyi a költség. És mennyi a haszon? Mert ugye az a fontos... S Kinek, nekem vagy a banknak?
Kamat átlagos, havi dij nincs, különböző kedvezmények (amit még soha nem használtam ki)...
|
pén. ápr. 22, 2005 12:43 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
McLaca írta: Árpy írta: skynet írta: az első miért + pénz? a benzin miatt? vagy az idő?
Bankban ha ügyintéző utalja a pénzed, akkor többet fizetsz, mint ha internetbankon vagy wapbankon vagy bármilyen más elektronikus úton keresztül utalnál. Ez tuti. Nem is akármennyivel! ERSTE pl.: kp. felvét automatából 20Ft+0,25%, fiókból 40Ft+0,5%, pont kétszer annyi. Amikor a notebookomra vettem ki a pénzt fiókból (nem akartam automatából ennyit), kicsit felakadt a szemem... Üdv! Élő példa. 1ccer én is ráhibáztam
|
pén. ápr. 22, 2005 12:41 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Árpy írta: Sulla írta: 1. Azonnal szüntesd meg az OTP-s számlád, menj bárhova, olcsóbban jössz ki.
Azért mert OTP? Hülyeség. Nem feltétlen. Nekem van egy junior kártyám...évi 300 forintba kerül...ennyi a költség.
És mennyi a haszon? Mert ugye az a fontos...
S
|
pén. ápr. 22, 2005 12:40 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Árpy írta: skynet írta: az első miért + pénz? a benzin miatt? vagy az idő?
Bankban ha ügyintéző utalja a pénzed, akkor többet fizetsz, mint ha internetbankon vagy wapbankon vagy bármilyen más elektronikus úton keresztül utalnál. Ez tuti. Nem is akármennyivel!
ERSTE pl.: kp. felvét automatából 20Ft+0,25%, fiókból 40Ft+0,5%, pont kétszer annyi. Amikor a notebookomra vettem ki a pénzt fiókból (nem akartam automatából ennyit), kicsit felakadt a szemem...
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 12:39 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Sulla írta: 1. Azonnal szüntesd meg az OTP-s számlád, menj bárhova, olcsóbban jössz ki.
Azért mert OTP? Hülyeség. Nem feltétlen. Nekem van egy junior kártyám...évi 300 forintba kerül...ennyi a költség.
|
pén. ápr. 22, 2005 12:30 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
skynet írta: az első miért + pénz? a benzin miatt? vagy az idő?
Bankban ha ügyintéző utalja a pénzed, akkor többet fizetsz, mint ha internetbankon vagy wapbankon vagy bármilyen más elektronikus úton keresztül utalnál. Ez tuti.
|
pén. ápr. 22, 2005 12:28 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Rozso írta: Jól elkanyarodtatok erre az OTP-s témára, de a kérdésemre nem válaszoltatok, pedig biztos van itt olyan ember, aki utalt már pénzt így vagy úgy számlára és tudja a választ a kérdésemre. Tehát mégegyszer: Rozso írta: Áprilistól a kolidíjamat a Neptunon keresztül kell befizetnem, úgy hogy a(z ERSTÉ-s) BME gyűjtőszámlára rakok fel pénzt és onnan utalom. OTP-s bankszámlám van. Kérdésem:
-Hogyan úszhatom meg ezt a legolcsóbban?
OTP netről utalva 110Ft-ba kerül. Azt nem tudom, hogy ha póstán vagy a bankban fizetem be a pénzt a gyüjtőszámlára, akkor mennyit számolnak fel vagy felszmolnak-e.
1. Azonnal szüntesd meg az OTP-s számlád, menj bárhova, olcsóbban jössz ki.
2. A postát legközelebb légyszíves "o"-val írni. A posta is 100 ft körül számol fel csekkenként.
3. Budapest Banknál pl. 55 HUF/tétel az állandó átutalás.
S
|
pén. ápr. 22, 2005 12:08 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Jól elkanyarodtatok erre az OTP-s témára, de a kérdésemre nem válaszoltatok, pedig biztos van itt olyan ember, aki utalt már pénzt így vagy úgy számlára és tudja a választ a kérdésemre.
Tehát mégegyszer:
Rozso írta: Áprilistól a kolidíjamat a Neptunon keresztül kell befizetnem, úgy hogy a(z ERSTÉ-s) BME gyűjtőszámlára rakok fel pénzt és onnan utalom. OTP-s bankszámlám van. Kérdésem:
OTP netről utalva 110Ft-ba kerül. Azt nem tudom, hogy ha póstán vagy a bankban fizetem be a pénzt a gyüjtőszámlára, akkor mennyit számolnak fel vagy felszmolnak-e.
|
pén. ápr. 22, 2005 11:58 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Árpy írta: A témához megjegyzendő, hogy alapvetően kétféle hímvessző van, az un. hús- és a vérvessző. Az előbbi nyugalmi állapotban terjedelmesebb, mint a második, ám erekció közben nem sokkal nagyobb, mint petyhüdten. A vérvessző viszont jókorát képes nőni, ha vérrel telítődik. "
Valamelyik tudományos csatornán bizonyították.
Eme tény miatt hülyeség az egész...
Na meg önkéntesek voltak, s akinek picurka az úgysem fog elmenni méretet venni.
|
pén. ápr. 22, 2005 11:48 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Ez a cikk kamu:
"Nem igaz, hogy a kínaiaknak rövid a péniszük
Egy hongkongi tanulmány szerint a kínai férfiak péniszhossza átlagosan 8,46 cm. Ehhez az eredményhez öt hónapon át folytak a mérések 148 férfin. A legfiatalabb 23 éves volt, a legidősebb 93. Erekciós állapotban azonban nem mérték meg a hímvesszőket.
Más országokban is végeztek már korábban hasonló méréseket, aminek alapján a kínaiak a középmezőnyben vannak. A németeké 8,6 centi, az izraeli férfiaké 8,3, a törököké 7,8. A legrövidebb a Fülöp-szigeteki férfiaké: 7,35 centis, a leghosszabb pedig olaszoké, ott 9 centi az átlag. Az Egyesült Államokban 8,8 centiméteres az átlagméret.
A hongkongi urológusok, akik a mérést végezték, úgy találták, hogy minél kövérebb valaki, annál kurtább a hímtagja. Ennek oka a véredények állapotának hízás miatti rosszabbodása lehet. A testmagasság és a péniszhossz között viszont nem találtak összefüggést.
A témához megjegyzendő, hogy alapvetően kétféle hímvessző van, az un. hús- és a vérvessző. Az előbbi nyugalmi állapotban terjedelmesebb, mint a második, ám erekció közben nem sokkal nagyobb, mint petyhüdten. A vérvessző viszont jókorát képes nőni, ha vérrel telítődik. "
Valamelyik tudományos csatornán bizonyították, hogy az ázsiaiaknak van a legkisebb...persze vannak kivételek...
|
pén. ápr. 22, 2005 11:46 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
skynet írta: Árpy írta: Ha már OTP:
Egy kérdés marad: mit csináljanak azok, akiknek nincs mobiljuk? 1. húzzanak be az otp-be utalni 2. utaljanak 50 ezer forint alatti összeget neten.
1. +pénz!
2. ha 1milkát utal, tegye azt meg 20szor? ---> +pénz!
|
pén. ápr. 22, 2005 11:42 |
|
|
Odo
Moderátor
|
McLaca írta: Árpy írta: McLaca írta: ~1500 Ft-ot tartok reálisnak egy CD-ért, és ~2000 Ft-ot egy DVD-ért.
Akcióst kapsz hasonló áron, de az -általában- olyan is. Hát pont ez a bajom... Sosem hallott garázsban gyártott filmekre ki kíváncsi egy ezresért? Az Erin Brochovich-ot nem fogják soha hozzám vágni ennyiért. Üdv!
Most pl. a K-Pax 990 Ft, és 1490-ért is lehet sok jó filmet kapni.
A DVD-k ára szerencsére nincs annyira eltúlozva. A CD már más tészta, az borzalmas.
Erin BrocKovich 3990 Ft, az se vészes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Odo pén. ápr. 22, 2005 11:39-kor.
|
pén. ápr. 22, 2005 11:36 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
McLaca írta: Az Erin Brochovich-ot nem fogják soha hozzám vágni ennyiért.
Operatőr Ed Lachman, aki a nemrég kibeszélt Ken parkot is készítette.
|
pén. ápr. 22, 2005 11:31 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
skynet írta: öööööööööööööö.... ennek is van díja? szerintem nincs. az sms a telefonodra érkezik, nem kell küldeni! maj' megnézem, hogy drágult-e az alapdíj.
Már nincs, közben szerkesztettem a hozzászólásom. De nem leszek meglepődve, ha egy idő után nem lesz ingyenes...
|
pén. ápr. 22, 2005 11:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Árpy írta: McLaca írta: ~1500 Ft-ot tartok reálisnak egy CD-ért, és ~2000 Ft-ot egy DVD-ért.
Akcióst kapsz hasonló áron, de az -általában- olyan is. Hát pont ez a bajom... Sosem hallott garázsban gyártott filmekre ki kíváncsi egy ezresért?
Az Erin Brochovich-ot nem fogják soha hozzám vágni ennyiért.
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 11:23 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
McLaca írta: ~1500 Ft-ot tartok reálisnak egy CD-ért, és ~2000 Ft-ot egy DVD-ért.
Akcióst kapsz hasonló áron, de az -általában- olyan is.
|
pén. ápr. 22, 2005 11:15 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ebben a topicban nem működik a link... Másnak sem, vagy csak nálam van valami bibi?
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 11:14 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
simico írta: Árpy írta: Ha már OTP:
Banki utalási limitet vezetett be az OTP, vagyis április ötödikétõl csak mobil aláírással lehet interneten utalni. Én erősen gondolkozom, hogy valamelyik hatósághoz/felügyeleti szervhez írok egy beadványt. Ezzel a lépéssel ugyanis rákényszerítenek egy külön díjas szolgáltatás igénybevételére, amihez szerintem nincs joguk. Ha teljesen ingyenes lenne ez a mobil aláírós baromság, akkor ok. De természetesen nem az. Innetől kezdve pedig csak marketingduma, hogy ez az én érdekemben történik, mert valójában csak a bevételek növeléséről van szó (az OTP bevételeinek már több mint 50%-át az ilyen "apró", mindenféle kitalált jogcímem szedett díjak teszik ki!!). Ez biztos nem jogszerű. A PSZÁF ebbe nem tud beleszólni? Pedig nincs is már monopol helyzete, igaz "ő" a "legnagyobb".
|
pén. ápr. 22, 2005 11:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
OTP témához: akinek nincs mobilja, gondolom be kell fáradnia egy fiókba utalni. Viszont - bár létezik ilyen - elég ritka azon internetes banki utalást igénybe vevő, akinek nincs mobilja. Apropó ár: mennyibe kerül ez a szolgáltatás a felhasználónak?
Hírekhez: régebben a TV2 így reklámozta Tények c. hírműsorát:
" A hírek nem mindig igazak. A hírekből lesznek a tények. A tények mindig igazak. "
Ugye nem kell magyaráznom...
DC++ témához: most ez egy HUB-üzemeltető illető volt? Vagy egy mezei letöltögető? (Mondjuk 1119 lemez esetén már nem annyira mezei...)
És akkor mi van, ha az ASVA nagy mellénnyel hűde fellép a szerzői jogokért? Majd ha felszámoltak minden "illegális" fájlcserélő hálózatot, ismét divatba jön a VHS... és ugyanúgy nem fogja senki megvenni 8000 forintért a filmeket... Nem ártana, ha a kiadók és szerzői jogvédők kihúznák már a fejüket a s.ggükből, és rájönnének, hogy REÁLIS árképzéssel lehetne ezt a legjobban megoldani. Sokszor elmondtam már, most is megteszem: ~1500 Ft-ot tartok reálisnak egy CD-ért, és ~2000 Ft-ot egy DVD-ért.
Üdv!
|
pén. ápr. 22, 2005 11:09 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Árpy írta: Ha már OTP:
Banki utalási limitet vezetett be az OTP, vagyis április ötödikétõl csak mobil aláírással lehet interneten utalni.
Én erősen gondolkozom, hogy valamelyik hatósághoz/felügyeleti szervhez írok egy beadványt. Ezzel a lépéssel ugyanis rákényszerítenek egy külön díjas szolgáltatás igénybevételére, amihez szerintem nincs joguk. Ha teljesen ingyenes lenne ez a mobil aláírós baromság, akkor ok. De természetesen nem az. Innetől kezdve pedig csak marketingduma, hogy ez az én érdekemben történik, mert valójában csak a bevételek növeléséről van szó (az OTP bevételeinek már több mint 50%-át az ilyen "apró", mindenféle kitalált jogcímem szedett díjak teszik ki!!).
Szerk.:: közben a biztonság kedvéért megnéztem a neten az otpdirekt kondíciós listáját a hirdetményben, most már 0Ft a kiküldött mobil aláírás üzenetek díja. A telefonos segítség kb 2 hete (amikor ezt bevezették) még mást mondott Azért érdekes, hogy nem én szabhatom meg a napi limitet (ahogy például tehetem az ATM-es, POS-es ranzakcióknál vagy tehettem eddig az optdirektes tranzakcióknál is).
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára simico pén. ápr. 22, 2005 11:29-kor.
|
pén. ápr. 22, 2005 11:02 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Hogyan tudják visszanyomozni(IP+szolgáltató?) és miért pont őt?
|
pén. ápr. 22, 2005 10:59 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
|
pén. ápr. 22, 2005 10:52 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
|
pén. ápr. 22, 2005 10:42 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Ha már OTP:
Banki utalási limitet vezetett be az OTP, vagyis április ötödikétõl csak mobil aláírással lehet interneten utalni. Ez azt jelenti, hogy egy sms-ben kapott azonosító kell ahhoz, hogy ötvenezer forint feletti összeget utaljunk. Az ügyfelek többsége csak akkor szembesül az új szabállyal, amikor utalni szeretne - vagyis késõn.
Mobil aláírást egyébként bármelyik bankfiókban lehet kérni, sõt telefonon is elintézhetõ (lakossági ügyfeleknek legalábbis, céggel mindenképpen be kell korzózni). A kétperces procedúrához csak a számlaszám kell és a bankkártya. Az utalást ugyanúgy kell elkezdeni, mint eddig. Az összeg rögzítése után néhány másodpercen belül megérkezik sms-ben az azonosító, mely egy óráig érvényes. Ezek után csak az marad, hogy beírjuk az azonosítót a megfelelõ helyre (a honlap bal felsõ sarkában van egy menüpont, ott érhetõk el az aláírandó átutalások), és elutaljuk a kívánt összeget.
Egy kérdés marad: mit csináljanak azok, akiknek nincs mobiljuk?
|
pén. ápr. 22, 2005 10:35 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Áprilistól a kolidíjamat a Neptunon keresztül kell befizetnem, úgy hogy a(z ERSTÉ-s) BME gyűjtőszámlára rakok fel pénzt és onnan utalom.
OTP-s bankszámlám van. Kérdésem:
|
pén. ápr. 22, 2005 10:09 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: A hírekben a valóság van? Ezt nem gondoljátok komolyan, ugye?
1) Ki látta a WAG THE DOG című filmet? Amikor a farok csóválja a kutyát.
2) Ha tényleg valós eseményről számolnak be, és nem kitalált a sztori, akkor is keményen torzítanak. Minél hosszabb a kommunikációs csatorna, annál nagyobb a torzítás. Ha egy külföldi hírt veszünk kiindulásnak, amire az ideér, addig négyszer lefordítják, öt ember átszerkeszti, a hírszerkesztő átalakítja, betesznek hozzá egy hamis vágóképet, és amikor a hírolvasó elmeséli a hírt, még ő is tud rajta alakítani a hangsúlyozással, mimikával stb. Ja, és akkor még ki is hagytam a tv vagy rádió csatorna pártállási faktorát is.
Szóval aki azt hiszi, hogy a hírekben objektív dolgokat lehet látni és hallani, elég naív emberke.
Nem is kell nézni ennyi erővel semmit, mert minden hazugság. Azt soha nem állítottam hogy nincs némi változtatás.
A Wag The Dog, Barry Levinson csodás szatírája pedig nem arról szól, hogy a híradó mit alakít át.
Ott a politika szól közbe, az amerikai elnök botrányát kell elsimítani.
|
pén. ápr. 22, 2005 10:00 |
|
|
6230
platina tag
|
A hírekben a valóság van? Ezt nem gondoljátok komolyan, ugye?
1) Ki látta a WAG THE DOG című filmet? Amikor a farok csóválja a kutyát.
2) Ha tényleg valós eseményről számolnak be, és nem kitalált a sztori, akkor is keményen torzítanak. Minél hosszabb a kommunikációs csatorna, annál nagyobb a torzítás. Ha egy külföldi hírt veszünk kiindulásnak, amire az ideér, addig négyszer lefordítják, öt ember átszerkeszti, a hírszerkesztő átalakítja, betesznek hozzá egy hamis vágóképet, és amikor a hírolvasó elmeséli a hírt, még ő is tud rajta alakítani a hangsúlyozással, mimikával stb. Ja, és akkor még ki is hagytam a tv vagy rádió csatorna pártállási faktorát is.
Még azt is meg lehet etetni a néppel, hogy repülőgép csapódott a pentagonba, annak ellenére, hogy sehol nem találtak repülőgép-roncs darabokat.
Gyilkosság? Az mindig gyilkosság? Miért? Azért mert Kis Karcsika azt mondta a tv-ben? A gyilkosság lehet önvédelem, baleset, szándékos, nem szándékos, előre megfontolt, hirtelen felindulás, lehet bosszú, lehet önbíráskodás, lehet gondatlanságból elkövetett stb.
Ha pl. bemondják a tv-ben, hogy XY fejbelőtte a szomszédját, akkor az egy dolog. Csak lehet, hogy még az nem derült ki, hogy ezen esemény előtt a tisztelt szomszéd több hónapon keresztül erőszakolta a gyilkos 5 éves gyerekét. Aztán XY rájött... Ez viszont megint egy másik dolog. Mindkettő gyilkosság, de más. És sajnos a hírekben tesznek magasról a részletekre.
Vagy másik példa, amikor buták a hírszerkesztők. Kedvenc hírem, amikor azt mondják, hogy az infláció 1 százalékkal emelkedett 10 százalékról 11 százalékra. Hatalmas baromság, és azonnal ki kellene rúgni azt, aki ezt a hírt szerkesztette. Ugyanis ebben az esetben az emelkedés 1 százalékpontos és nem 1 százalékos! Marhára nem mindegy.
De olyant is hallottam a hírekben, hogy pl. Kalifornia az USA legnagyobb területű állama. Hűha! Csak elő kellene venni egy térképet, és megnézni a számokat.
Szóval aki azt hiszi, hogy a hírekben objektív dolgokat lehet látni és hallani, elég naív emberke.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 pén. ápr. 22, 2005 10:13-kor.
|
pén. ápr. 22, 2005 9:57 |
|
|
Odo
Moderátor
|
És a politikában van hír?
A gyilkosság még mindig gyilkosság marad.
|
pén. ápr. 22, 2005 9:27 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
simico írta: Ugyanazt a hírt mindegyik híradó a saját "szájíze" szerint adja le, ha egyáltalán leadja! Főleg ha politika a téma.
|
pén. ápr. 22, 2005 9:19 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Odo írta: Mivel ők frissiben jelentik a dolgot, ezért annyit tudnak mondani amit addig közöl velük mondjuk Garamvölgyi. Nincs ezzel semmi probléma.
Te nagyon naív vagy, vagy valami más... Ugyanazt a hírt mindegyik híradó a saját "szájíze" szerint adja le, ha egyáltalán leadja! Egy hétig ülj le este a tévé elé és nézd végig a tv2, rtl, királyi tv1, hírtv, stb, híradóját.
Én még emlékszem valami Esti Egyenlegre is, ha érted mire gondolok...
|
pén. ápr. 22, 2005 9:03 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
|
pén. ápr. 22, 2005 7:32 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Odo írta: Mivel ők frissiben jelentik a dolgot, ezért annyit tudnak mondani amit addig közöl velük mondjuk Garamvölgyi. Nincs ezzel semmi probléma. Dehogynincs... Hogy jobban értsd...
Adott az alaphír: Egy nemzetek közötti futóversenyen indul a magyar és az amerikai versenyző. Az amerikai nyer, a magyar második lesz.
Nézzük meg ugyanazt a hírt, más-más "szempontból" közvetítve:
1. A nemzetek közötti futóverseny a megszokott eredményt hozta: az amerikai versenyző az élen végzett, míg a magyar az utólsóként ért célba.
2. A kontinensek közötti futóverseny szenzációs eredménnyel zárult: a magyar versenyző az előkelő második helyen végzett, mig az amerikai fiú kénytelen volt megelégedni az utolsó előtti hellyel.
Tegyük hozzá, hogy egyik hír sem hazudott! Mégis: ugye milyen másként hangzik...
|
pén. ápr. 22, 2005 5:18 |
|
|
Tim_
platina tag
|
skynet írta: tim. figyelj már. attól még, hogy te jó szakember leszel, mert téged speciel érdekel az informatika, és az előírt képzés mellett saját magadtól is nézegelődsz a témában, az iskolád még nem lesz jó iskola. lehetséges, hogy a cégeknek tapasztalata is van a témában (pl felvettek 2 GDF-est, mindekettő buta volt, mint a bogarak, és aztán úgy döntöttek, soha többet GDF)?
el kell ismernem, hogy az alapkézés a ME-n és a BME-n se ad annyit, hogy csak úgy elmehess dolgozni valahova, hogy "heeeeee, én a (B)ME-n végeztem, vegyetek fő dógozni mer én vagyok a kiráááály!". aki érdeklődött, hozzátanult valamit a kötelezőhöz, az elhelyezkedett, a többiek meg csak lébecolnak azóta is. van egy olyan ismerősöm, aki az első tízben végzett tanulmányi átlag alapján, de azóta se talált normális munkát, ugyanis a diplomáján kívül semmit se tud felmutatni (most excel makrókat programoz, ha igaz, de úgy, hogy amikor odament, azt se tudta, eszik-e, vagy isszák).
Természetesen a cégeknek is vannak tapasztalataik, de amíg a hétköznapi életben is terjesztik a tapasztalat nélküli (tisztelet a kivételnek) minősítéseket e téren csípőből, és általánosítva, addig én inkább erősen másra gyanakszom.
Nem az x,y,z iskolák képzését minősítetted, hanem minden olyan ember hozzáértését akik ezeken a helyeken végeztek. Kicsit más..
És akkor aki történetesen valamelyik helyre jár ezek közül, és erre (is) akar építkezni, abban ne mennyen fel a pumpa amikor ilyenekkel jön elő valaki, és tudja, hogy ő nem tartozik azok közé akik alapján mindenkire rámondta az ítéletet... (tudom, tudom, én leszek itt az egyedüli kivétel...)
Annyi tanúlsága volt ennek az eszmecserének számomra, hogy az ME-ről mindig ez a windows újratelepítéssel való hibaelhárításos sztori fog beugrani akik ezekszerint szintúgy hozzájárulnak a "híguláshoz".
Na ennyit a témáról.
|
pén. ápr. 22, 2005 5:05 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
gyurxi551 írta: Azt szeretném megkérdezni, hogy a családnak lesz ilyen spéci vodaelőfizu (pl a családot ingyen hívom majd). A kérdésem az, hogy veszek egy készüléket ezzel, de én az új előfizus számom szeretném a mostani Samsung E310as telemmel használni. Azt lehet? Az újat meg eladnám egy barátnak a kártyás csomag árának feléért. Szal lehet ezt? Sőt, az lenne a kánaán, hogy még a mostani számom is megtarthatnám. Ha nem tudjátok, az sem gáz, ha lesz időm és arra járok és nem felejtem el (mindhárom nálam igen ritka, főleg utőbbi ) akkor meg is érdeklődőm a Vodánál. (van 3kijelölt bolt erre a célra) köszi
Lehetséges természetesen, hogy egy másik Vodás vagy független készülékben használd az új SIM-edet.
A számhordozásra meg kérdezz rá, nem tudom, mitől függ, hogy engedik-e bevinni ilyen ingyendumás csomagba a régi számodat.
A készülékvásárlásra:
Lehetnék a barátod???
|
csüt. ápr. 21, 2005 23:45 |
|
|
gyurxi551
platina tag
Csatlakozott: pén. jún. 18, 2004 13:42 Hozzászólások: 703 Tartózkodási hely: Székesfehérvár, BP
|
Azt szeretném megkérdezni, hogy a családnak lesz ilyen spéci vodaelőfizu (pl a családot ingyen hívom majd).
A kérdésem az, hogy veszek egy készüléket ezzel, de én az új előfizus számom szeretném a mostani Samsung E310as telemmel használni. Azt lehet? Az újat meg eladnám egy barátnak a kártyás csomag árának feléért. Szal lehet ezt?
Sőt, az lenne a kánaán, hogy még a mostani számom is megtarthatnám.
Ha nem tudjátok, az sem gáz, ha lesz időm és arra járok és nem felejtem el (mindhárom nálam igen ritka, főleg utőbbi ) akkor meg is érdeklődőm a Vodánál. (van 3kijelölt bolt erre a célra)
köszi
|
csüt. ápr. 21, 2005 23:32 |
|
|