|
Szerző |
Üzenet |
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Vagy a nő volt rettentő rusnya, vagy a pasi hülye.
|
csüt. ápr. 28, 2005 14:45 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Odo írta: Mindenkinek ajánlom Soma lemezét! Fantasztikus! Már magától Somától is ideges leszek, minek még a lemeze is?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára CineDOG csüt. ápr. 28, 2005 14:46-kor.
|
csüt. ápr. 28, 2005 14:43 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Mindenkinek ajánlom Soma lemezét! Fantasztikus!
|
csüt. ápr. 28, 2005 14:27 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Mik vannak!
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/vila ... 0504173737
9 hónap börtönt kapott egy 23 éves nő nemi erőszak miatt Norvégiában. A vád szerint orális szexet kezdeményezett egy alvó férfinél.
|
csüt. ápr. 28, 2005 14:18 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Mindenki akkor fizet, amikor tud.
|
csüt. ápr. 28, 2005 14:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: CineDOG írta: Ha nem dönt a bíróság, más nagy foglalkoztatók is vérszemet kapnak. rég vérszemet kaptak! Lejárati határidő előtt még egyik sem fizetett nekem. Magyar hozzáállás:
- Mi a fizetési határidő?
- 30 nap.
- Értem, tehát a 30. napon kell fizetni.
Balkán...
|
csüt. ápr. 28, 2005 13:36 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
alorinc írta: Szabolcs, ugye nem használtan vetted? Ha igen és még pár nap telt el reklamálj a srácnál, egy panel csere elég drága mulatság.
Én azóta nem veszek használt laptopot, telefont, amióta már sikerült megszívnom, bár szerencsére egy szervízes srác megvette a gépemet úgy, hogy fél év használat után is alig buktam rajta (mert ő, mint új alkatrész fogja felszmítani a szervizbe kerülő gépekbe)
De sajnos használtan vettem de ez nem egy egyszerű sztori.
Amikor gépet kezdtem el nézegetni akkor felfigyeltem erre is. Már meg is beszéltem a tulajjal a találkozót de nem jött össze sajnos. Azonban ezt a srácot interneten ismertem meg és mivel Neki is laptop kellett hasonló feltételekkel ezért összehoztam Őket. Meg is született az adás-vétel, igaz a srác nem pont ilyen gépre gondolt de mivel tényleg jó állapotunk tünt megvette. Majd egy hét múlva szólt, hogy ha én még meg akarom venni akkor továbbadja mert Ő kapott közben egy sokkal kedvezőbb ajánlato (barát adja részlete kamat nélkül).
Én megnéztem nem találtam rajta semmi kifogásolni valót és megvettem. Ő azt mondta Neki az alatt az egy hét alatt nem volt Vele baja.
Ez igaz patthelyzett. Az eredeti tulaj már tuti leszrja a dolgot az én jótevőm pedig szintén mossa kezeit.
De érdekes mert egy óra "remegés" után elmúlt minden baja. Igaz ma még nem használtam de este másfél óra kifogástalan működés után kapcsoltam ki. Én valami kontakt hibára gondolok. De majd beviszem egy szervizbe max és ott mondanak valami tutit.
|
csüt. ápr. 28, 2005 13:20 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Ez k*rvajo!
Ez már kapcsolat!
|
csüt. ápr. 28, 2005 13:12 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Ezt a képet ma kaptam. (18+)
Vodafone Live 3G
http://partycsoka.tvn.hu/3Gvoda.jpg
|
csüt. ápr. 28, 2005 13:09 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
alorinc írta: Én azóta nem veszek használt laptopot, telefont, amióta már sikerült megszívnom, bár szerencsére egy szervízes srác megvette a gépemet úgy, hogy fél év használat után is alig buktam rajta (mert ő, mint új alkatrész fogja felszmítani a szervizbe kerülő gépekbe)
Ezzel én is így vagyok.
Csak az a durva,hogy ezt megteheti és az fog szívni az alkatrésszel,aki a gépébe kapja
|
csüt. ápr. 28, 2005 13:07 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Szabolcs, ugye nem használtan vetted? Ha igen és még pár nap telt el reklamálj a srácnál, egy panel csere elég drága mulatság.
Én azóta nem veszek használt laptopot, telefont, amióta már sikerült megszívnom, bár szerencsére egy szervízes srác megvette a gépemet úgy, hogy fél év használat után is alig buktam rajta (mert ő, mint új alkatrész fogja felszmítani a szervizbe kerülő gépekbe)
|
csüt. ápr. 28, 2005 13:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
CineDOG írta: Ha nem dönt a bíróság, más nagy foglalkoztatók is vérszemet kapnak.
rég vérszemet kaptak! Lejárati határidő előtt még egyik sem fizetett nekem.
|
csüt. ápr. 28, 2005 12:24 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Már legalább öt cég kérte az Auchan felszámolását
A bíróság még nem rendelt el eljárást
2005. április 28. 10:37
MNO
Mostanra már legalább öt cég kérte a fizetési kötelezettségét nem teljesítő Auchan Magyarország felszámolását, de a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma egyelőre nem rendelte el az eljárás megindítását. Talán azért, mert a társaság nagy foglalkoztató, több ezer alkalmazottja van.
Lavinát indított el az Auchan azzal, hogy egyik zöldség- és gyümölcsbeszállítójának nem fizette ki a megállapodás szerinti járandóságát. A beszállító sem tudta emiatt a vele üzleti kapcsolatban álló termelőknek átutalni a gyümölcs ellenértékét, s megkezdődött a felszámolása. A lánc azóta sem rendezte a tartozást, ezért a beszállító jogi képviselője tavaly szeptemberben a francia érdekeltségű kft. felszámolását kérte a Fővárosi Bíróságon – olvasható a Figyelő legfrissebb számában.
Idén február elsején a Debreceni Hús Rt., február 11-én pedig az Immobilia 1904 Vagyonkezelő Rt. kérte a hipermarket-lánc itteni leányvállalatának felszámolását. A Debreceni Hús Rt. mintegy 28 millió forint tőkét és járulékait, a kapuvári Immobilia pedig mintegy 106 millió forint tőkét és járulékait követeli.
Mostanra már legalább öt cég kérte az Auchan Magyarország felszámolását, de a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma egyelőre nem rendelte el az eljárás megindítását. Szakértők az elhúzódó döntést részben annak tulajdonítják, hogy a társaság nagy foglalkoztató, több ezer alkalmazottja van.
Az Auchan vezetése egyelőre nem vallott színt a lánc szerződésben megjelölt fizetési határidőkön túli, azaz 30 napot meghaladó (áruszállításokból eredő) lejárt tartozásait firtató kérdésre, és arra, hogy tud-e a felszámolási kérelmekről. (FigyelőNet, napi.hu)"
Ha nem dönt a bíróság, más nagy foglalkoztatók is vérszemet kapnak.
|
csüt. ápr. 28, 2005 12:13 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
|
csüt. ápr. 28, 2005 10:46 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Bluetooth.
|
csüt. ápr. 28, 2005 3:48 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Aki ráér, és fogja a Private Goldot, és kíváncsi egy kecskeméti lányra, az figyelje a motorcsónakos részt.
|
szer. ápr. 27, 2005 22:21 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
McLaca írta: Nos, mint írták is előtte, a lakat az az akksihoz van... Üdv!
Köszönöm a választ. Használni akkor ezek szerint fogom, valami ilyenre gondoltam én is titokban.
A beremegésről: nézem a képet és egyszer csak minden életlenné válik. Mintha a kép ujra kijelzőre kerülne de egy két pixellel eltolva fel vagy le az eredetihez képest. Persze az eredeti is ott van a kijelzőn. Mindez csak tized másodpercekig tart utána minden ok. Nem tudom érthetően magyaráztam-e el de remélem igen.
|
szer. ápr. 27, 2005 22:15 |
|
|
Vendég
|
Európa leggyorsabb számítógépét avatták fel Hollandiában, a groningeni egyetemen: a gép másodpercenként 27 400 milliárd műveletet tud elvégezni.
Az amerikai IBM cég fejlesztette gép 12 ezer processzorral üzemel, és körülbelül 6 négyzetméteres területet foglal el. Az angol rövidítésből Stella névre keresztelt szuperkomputert Maria van der Hoeven oktatási miniszter avatta fel.
A gép egy digitális óriás rádióteleszkóp által közvetített adatokat dolgoz fel. A teleszkóp összesen mintegy 25 ezer kis antenna jeleit veszi, és azokat közvetíti a gépre. Az Észak-Hollandiában egyelőre még kiépítés alatt álló rendszer egyebek között a világegyetem eredetének kutatására szolgál majd.
|
szer. ápr. 27, 2005 22:01 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nos, mint írták is előtte, a lakat az az akksihoz van. El nem tudnám képzelni, minek a Kensingtonhoz lakat feliratú kapcsoló, viszont azt sem tudom elképzelni, hogyan zár... Més sosem láttam
A kijelző "vibrálása" valóban érintkezési hiba lehet, azonban nem ártana tisztázni, ill. konkretizálni a "beremegést". Akksit én nem tartom a gépben, ha hálózatról megy, viszont a notebook.hu egyik szervizese úgy használja 2 éve a gépét, hogy amikor lemerülőben van az akksi, rádugja a tápot, amikor feltöltött, akkor lehúzza és akksiról megy lemerülésig, aztán megint tápról megy, amíg az akksija tele megy. Persze neki könnyú dolga van, nyolc órás duplaakkuja van, viszont nekem ezzel az a bajom, hogy naponta így kétszer is tölthetném az akksit, másrészt akkuról soha nem lehet kihasználni a gép max. teljesítményét, akkor viszont minek a nagy proci?
Szóval én itthon általában tápról használom (kivett akkuval), de hetente, kéthetente egyszer kimerítem az akksit, aztán éjszaka újratöltöm, hogy ha kell, legyen benne nafta, de tápról használom leginkább itthon. Folyamatosan tápról bent hagyott akkuval nem ajánlatos használni, mert akkor állandóan visszatöltöget a gép az akksi vesztesége miatt, és li-ionnál minden kis töltés is 1 töltés.
Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca szer. ápr. 27, 2005 22:02-kor.
|
szer. ápr. 27, 2005 22:00 |
|
|
Szabolcs
arany tag
|
@ írta: CineDOG írta: Nálam az a zárt meg nyitott lakat a laptopon az akku kivételét segíti. Nos, amikor ezt olvastam, nem gondoltam volna hogy ilyen triviális kérdést tesz fel a kolléga, hogy az akku környékén a lakat mit jelenthet. Pláne nem, hogy próba nélkül ilyet kérdez... Na mindegy, úgy látszik itt sincs mindenkinek IT-s alapoktatása... A kijelzőt próbáld akkor megmozdítani, hátha tényleg ezzel megoldható a probléma. garanciális? Akkut kiveheted használat közben, ha nem mozdítod el, illetve ha elég stabil nélküle is, illetve ha elindul nélküle a gép. Használat közben ne vedd le, és ne is tedd vissza!!! (egyébként szerintem ezzel nem érdemes foglalkozni, én úgy szoktam hogy megvárom amíg sikít a gép 5%-nál, hogy mindjárt lemerülök vazzeg, és akkor teszem rá töltőre)
Köszönöm!
Sajnos a megmozgatást próbáltam de nem hatott rá. Remeg de nincs benne rendszer, mármint a gyakoriságában.
Sajnos nincs rá garancia
Kíváncsi vagyok mit fognak rá mondani egy számtek boltban???
|
szer. ápr. 27, 2005 21:54 |
|
|
Vendég
|
CineDOG írta: Nálam az a zárt meg nyitott lakat a laptopon az akku kivételét segíti.
Nos, amikor ezt olvastam, nem gondoltam volna hogy ilyen triviális kérdést tesz fel a kolléga, hogy az akku környékén a lakat mit jelenthet. Pláne nem, hogy próba nélkül ilyet kérdez...
Na mindegy, úgy látszik itt sincs mindenkinek IT-s alapoktatása...
A kijelzőt próbáld akkor megmozdítani, hátha tényleg ezzel megoldható a probléma. garanciális?
Akkut kiveheted használat közben, ha nem mozdítod el, illetve ha elég stabil nélküle is, illetve ha elindul nélküle a gép. Használat közben ne vedd le, és ne is tedd vissza!!!
(egyébként szerintem ezzel nem érdemes foglalkozni, én úgy szoktam hogy megvárom amíg sikít a gép 5%-nál, hogy mindjárt lemerülök vazzeg, és akkor teszem rá töltőre)
|
szer. ápr. 27, 2005 21:36 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nana!
Elég sok hirdetés kategóriában VAN minden hirdetés alatt reklám!
Foto-video, mobil. Mindenhol az mpixel nyomul így.
|
szer. ápr. 27, 2005 21:35 |
|
|
Tim_
platina tag
|
Sy írta: Az, de pénzből élünk. Te vajon fórumoznál-e itt, ha az mondjuk naponta 79 forintba kerülne? Nem hiszem. Amíg van reklám, addig ingyenesen veheted igénybe a szolgáltatásokat, és ez így van mindenhol. A szerver nem megy magától, az újságíró nem ír híreket pusziért , az Internet-hozzáférést nem húzzák ki ingyér', a titkárnő sem veszi fel a telefonokat a két szép szemünkért. Személy szerint én örülök, hogy a reklámok lehetővé teszik az Internet nagy részének fizetőmentes üzemeltetését. Ha ez nem lenne, sokkal szegényebb lenne a net (és nem csak a magyar tartalmak). Mondjuk a spam már egy más tészta, örülök, hogy kezdik lesittelni a spammereket...
Atestel a lo tuloldara, nem azt mondtam, hogy a reklamnak nincs haszna, es oldja meg mindenki anelkul! Ezt nem tudom honnan vetted.
Szerintem nem kell 1 oldal minden centijere reklam, hogy az megerje.
Csak valahol hatart szabnak a pofatlansagnak, mashol meg csak a penz szamit en errol beszeltem.
Abszolut elitelem az ilyet, ezert hasznalok proxyt es szurok minden reklamot amit csak lehet.
De most kikapcsoltam, ugy hogy nezzuk csak meg az apronetet, felul reklamok, baloldalt reklamok, jobb oldalt reklamok, alul reklam, BROAFF!
Az viszont kicsit meglepett, hogy a minden hirdetes aljahoz ragasztott hirdetesek eltuntek. Na az volt a pofatlansag csucsa!
A kereskedelmi hirdetesek torlesere meg tojnak nagy ivben, csak a penz szamit! (Vegulis rablokapitalizmus van vagy mi )
Sot mintha errol lehetett is volna szavazni emeltdijas sms-ben
|
szer. ápr. 27, 2005 21:30 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Lehet az érintkezés nem oké teljesen. Nyisd ki jobban, vagy visszább.
|
szer. ápr. 27, 2005 20:36 |
|
|
Szabolcs
arany tag
|
NA csak megvan a buktató
Arra már én is rájöttem, hogy a lakat az akku kivételét jelenti, de köszi az észrevételt.
Azt vettem észre, hogy huzamosabb használatkor a kép néha mintha beremegne egy egy pillanatra
Ez mitől lehet?????? Van olyan, hpgy 10 percig semmi de van, hogy fél percen belül 3szor is? Van rá magyarázat???
|
szer. ápr. 27, 2005 20:28 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nálam az a zárt meg nyitott lakat a laptopon az akku kivételét segíti.
|
szer. ápr. 27, 2005 19:38 |
|
|
Szabolcs
arany tag
|
Még egy utolsó kérdésemvan laptop ügyben és utána már nem zavarok senkit ))))
Az aksit, hogy kell használni???????
Mindig benne legyen vagy ha feltöltött akkor vegyem ki és úgy használja tovább?????
Elég sokat lesz hálózati áramról üzemeltetve azért is kérdezem.
Előre is köszönöm!!!!!!
|
szer. ápr. 27, 2005 19:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Bungee írta: ....
Jogosan tartanak erre igényt? Mi lesz, ha nem fizetem vissza? Mi a teendőm? Vélemények?
Üdv
Végén kezdeném: Igen, jogosan.
Persze vannak érdekes jogi esetek, a múltkorjában Winston-al való vitámban ez is felvetődött, felvetettem: Ha te úgy költesz el egy pénzt, amit jogosan sajátodnak tudsz, akkor azért nem vagy felelőssé tehető. (hogy ez mennyire állja meg a helyét - te tudod)
Arra semmiképp nem hivatkozhatsz, hogy úgyis elvesztetted náluk, hiszen nyerhettél is volna, stb. stb.
Továbbiakban rajtad múlik, hogy visszafizeted-e vagy sem, ennyi pénzért nem fognak eljárást indítani ellened.
Próbálj meg egyezkedni velük: te nem tudsz az egészről semmit, stb. Ha kívánják akkor hajlandó vagy újabb 5 rúgót befizetni, ha azt el is játszhatod.
|
szer. ápr. 27, 2005 18:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sy írta: Az, de pénzbõl élünk. Te vajon fórumoznál-e itt, ha az mondjuk naponta 79 forintba kerülne? Nem hiszem. Amíg van reklám, addig ingyenesen veheted igénybe a szolgáltatásokat, és ez így van mindenhol. A szerver nem megy magától, az újságíró nem ír híreket pusziért , az Internet-hozzáférést nem húzzák ki ingyér', a titkárnõ sem veszi fel a telefonokat a két szép szemünkért. Személy szerint én örülök, hogy a reklámok lehetõvé teszik az Internet nagy részének fizetõmentes üzemeltetését. Ha ez nem lenne, sokkal szegényebb lenne a net (és nem csak a magyar tartalmak).
Kiegészítenén ezt azzal, hogy egy cég működtetése alaphangon is van havi egy százas. És ebben EGY ALKALMAZOTT bére sincs benne. Bár maga az oldal "elvileg" semmibe se kerül. Gyakorlatilag gép (sokszázezer és fejleszteni kell), oprendszer (ha jót akarsz, akkor ez is százezres + update, ha nem, akkor pedig buherálhatod egész nap és munkaidőben teszed be ugyanezt a pénzt), netelérés, domain, webdesign, grafika, mentés, karbantartás, üzemeltetés, felhasználókkal való kapcsolat. ÉS a legfontosabb, a folyamatos tartalommal való feltöltés.
Ugyanakkor a reklám sem jön ingyen. Üzletkötői jutalék + adó....
Persze van az éremnek egy másik fele is: (nagyjából) ugyanannyi költsége van egy néhány, mint egy néhányszázezres látogatottságú oldalnak. A bevételkülönbség viszont tetemes!
|
szer. ápr. 27, 2005 18:29 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ne fizesd vissza!
Amúgy ha online játék kell, az a Sportingbet. Magyar, magyar számlára kell utalni, jó az üfsz, még ingyenes számuk is van.
Az oldalamon megtalálod őket is.
|
szer. ápr. 27, 2005 18:19 |
|
|
Bungee
arany tag
|
Látom valahol korábban volt téma az internetes sportfogadás, most pont ezzel kapcsolatban jött egy levelem.
Februárban ismertem meg a dolgot, gondoltam kipróbálom. Nem tudom mennyire ismeritek a Gamebookerst, a lényeg az, hogy közvetlenül nem lehet nekik utalni pénzt, előbb a Moneybookersnek kell küldeni, onnan meg a sportfogadónak. A lényeg, hogy küldtem 5 rongyot a moneybookersnek, rá 6 napra meg is érkezett, és csodálkozva láttam, hogy az 5000 helyett 10000 díszeleg a számlámon. Gondoltam ez valami újabb vevőcsalogató (vannak ilyen akciók, hogy 10 euro befizetésekor kapsz még 10-et, meg az első tétednek a 10%át visszakapod stb stb). Nem is törődtem vele. Pár hét alatt szépen el is vesztettem. Mindez volt március elején.
Erre ma jön egy levél a Moneybookerstől, hogy február 17-én vmilyen hibából kifolyólag 5000 ft-tal többet raktam a számlámra és, hogy legyek szíves ezt visszafizetni nekik. Na most ilyenkor mi a teendő? Egyrészt a Gamebookers és a Moneybookers testvércégek, tehát minden pénz ami befolyik az egyikhez vagy a másikhoz, az ugyanannak a cégnek a zsebében köt ki, és mivel elvesztettem az én 5 rongyomat és az ő "ajándék" 5 rongyukat is semmivel sem károsítottam meg őket. Másrészt hogy lehetséges az, hogy 3 hónap után jönnek rá, hogy hibáztak és most próbálják meg visszaszerezni ezt a pénzt?
Jogosan tartanak erre igényt? Mi lesz, ha nem fizetem vissza? Mi a teendőm? Vélemények?
Üdv
|
szer. ápr. 27, 2005 17:16 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Tim_ írta: Sy írta: Hidd el, ez nálunk se lenne másként, ha annyi lenne a hirdető Ez eleg szomoru. Gondolom az emberek szemet meg ez nem igazan szurja, ha nem latszik meg a latogatottsagon De ez csak feltetelezes. Spam-et is utalom es minden olyan reklamot amit kotelezo vagyok valamennyire megnezni, hacsak a kitorles erejeig is. Ez szerintem mar joval tulvan a joizles hataran.
Az, de pénzből élünk. Te vajon fórumoznál-e itt, ha az mondjuk naponta 79 forintba kerülne? Nem hiszem. Amíg van reklám, addig ingyenesen veheted igénybe a szolgáltatásokat, és ez így van mindenhol. A szerver nem megy magától, az újságíró nem ír híreket pusziért , az Internet-hozzáférést nem húzzák ki ingyér', a titkárnő sem veszi fel a telefonokat a két szép szemünkért.
Személy szerint én örülök, hogy a reklámok lehetővé teszik az Internet nagy részének fizetőmentes üzemeltetését. Ha ez nem lenne, sokkal szegényebb lenne a net (és nem csak a magyar tartalmak).
Mondjuk a spam már egy más tészta, örülök, hogy kezdik lesittelni a spammereket...
|
szer. ápr. 27, 2005 16:32 |
|
|
Tim_
platina tag
|
Sy írta: Hidd el, ez nálunk se lenne másként, ha annyi lenne a hirdető
Ez eleg szomoru.
Gondolom az emberek szemet meg ez nem igazan szurja, ha nem latszik meg a latogatottsagon
De ez csak feltetelezes.
Spam-et is utalom es minden olyan reklamot amit kotelezo vagyok valamennyire megnezni, hacsak a kitorles erejeig is.
Ez szerintem mar joval tulvan a joizles hataran.
|
szer. ápr. 27, 2005 16:22 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Hát ez nagyon durva. Ezeknek a srácoknak van érzékük a játékhoz. Én is szoktam néha játszani, bár nagyon nem érzem a játékot. Ez a videó most aztán feltette a mércét .
|
szer. ápr. 27, 2005 16:17 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Tim_ írta: A sok penznel jobb a megtobb, az eszkozok masodlagosak, ha lenne eleg reklamozo, az oldal minden egyes negyzecentijen reklam lenne. Troger egy banda!
Hidd el, ez nálunk se lenne másként, ha annyi lenne a hirdető
|
szer. ápr. 27, 2005 15:28 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
T68m írta: vizsla1 írta: Micuir írta: Kb. öt év után ma telefonáltam pénzes fülkéből. Mobilt hívtam, kb. fél percet, este 8 után és 70 Ft-omba került! Úgy néz ki, a Matáv jól kiszúr azokkal, akiknek nincs pénzük mobilra... Röhejes, hogy a nagyobb aluljárókban egy csomószor látni, hogy emberek mobillal a kezükben nekiállnak a fülkéből dumálni. Amúgy nem csodálom, hogy magasak a percdíjak, hisz a fülkénél senki sem fizet havidíjat . Miért impulzus alapú a nyilvános fülke? hogy adjon vissza 20Ft-ból? 4,60-at! De gyorsan!
|
szer. ápr. 27, 2005 14:46 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
vizsla1 írta: Micuir írta: Kb. öt év után ma telefonáltam pénzes fülkébõl. Mobilt hívtam, kb. fél percet, este 8 után és 70 Ft-omba került! Úgy néz ki, a Matáv jól kiszúr azokkal, akiknek nincs pénzük mobilra... Röhejes, hogy a nagyobb aluljárókban egy csomószor látni, hogy emberek mobillal a kezükben nekiállnak a fülkébõl dumálni. Amúgy nem csodálom, hogy magasak a percdíjak, hisz a fülkénél senki sem fizet havidíjat . Miért impulzus alapú a nyilvános fülke? hogy adjon vissza 20Ft-ból?
|
szer. ápr. 27, 2005 14:20 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Odo írta: Most mi ezzel a baj? Valamin gyakorolni kell.
Ez nem új keletű dolog.Exem nővére is Debrecenben végzős gyógytornász és nekik is az orvosokhoz hasonlóan kell tudni az anatómiát.Őket is viszik le a boncterembe már első félévben.És mondta,hogy ha valamit nagyon nem tudtak az óra alatt megtanulni,akkor volt rá lehetőség máskor is bejutni a hullaházba.
Vagy pl. vizsga előtt egy igazi koponyát is kihozattak az egyik boncnok sráccal,hogy tudjanak gyakorolni rajta.
Ide is érvényes,hogy ha van ismeretséged,sok mindent el lehet intézni.
|
szer. ápr. 27, 2005 12:43 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
Az utolsó trükk nagyon jó!
|
szer. ápr. 27, 2005 12:23 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
|
szer. ápr. 27, 2005 12:09 |
|
|
Vendég
|
Szabolcs írta: Van egy pár dolog amiről nem tudom mire való: pl. az alján van egy kapcsoló, lehet a lakatos és a nem lakatos részre állítani, mi az? Meg az infrát nem tudom bekapcsolni, hogy összehozhassam a telefonnal?? Vagy ha a telefon (6230) PC Suite felteszem akkor fel fogja ismerni???
Lakatos kérdés:
Nos, ez a Kensington lock-nak a helye. Egy ~10k-s acélsodrony, amit bele tudsz rakni, és elfordítva rázárod. Ott a lyuknál van egy fém rész, és az jó esetben olyan nagy, hogy nem lehet kiszakítani a notebookbol (sajna már láttam olyan gépet, amiből kitörték...)
na, és hogy a lakatos kapcsoló valamire kiterjeszti ez a zárást. Ha nem fogod ott hagyni őrizetlenül a gépet akár 5 másodpercre se, akkor nem szükséges szerintem, mert ahoz kicsit drága, hogy ne használd.
infránál nézd meg az eszközkezelőben hogy a drivert feltette-e. Ha igen, akkor meg a tulajdonságai között vedd le a sebességet úgy 115kbps-re (valszeg 4Mbit-en áll) és a típusát állítsd át Vishay-ra, ha van ilyen.
első blikkre ennyi, használatit meg keress guglin
|
szer. ápr. 27, 2005 10:19 |
|
|
Szabolcs
arany tag
|
Sziasztok!
!!!!!MEGVAN!!!!!
Megvettem életem első laptopját
Egyenlőre tetszik és nem látom, hogy lene valami hibája.
Egyébként egy Portocom P4 1.6 256 DDR 20 GB winyó és DVD lejátszóval 100.000 HUF
DE lenne egy pár kérdésem.
Nincs valakinek véletlenül egy használati utasítás
Van egy pár dolog amiről nem tudom mire való: pl. az alján van egy kapcsoló, lehet a lakatos és a nem lakatos részre állítani, mi az? Meg az infrát nem tudom bekapcsolni, hogy összehozhassam a telefonnal??
Vagy ha a telefon (6230) PC Suite felteszem akkor fel fogja ismerni???
Előre is köszi!
Üdv.
|
szer. ápr. 27, 2005 10:10 |
|
|
Tim_
platina tag
|
Árpy írta: Csak a meglévőt duplázzák? Ha igen, akkor névváltozás előtt kell kötni szerződést.
A duplazasnal nem sokkal tobb oromod lehet akkor az eletben
Komolyan nem mind1, hogy most veszed meg majd duplazzak vagy kesobb ugyanannyiert?
Azt is elarulom, hogy az 1 duplaja a 2...
Amugy mar ez a pletyka sem mai.
|
kedd ápr. 26, 2005 21:22 |
|
|
Tim_
platina tag
|
nokia.6230 írta: ez marha jó az aprónetnek van reklámmentes változata ha fizetsz 200 forintot akkor 2 órán keresztül nem idegesítenek a reklámokkal ez nagyon jó ötlet szerintem (az üzemeltető számára) ez fog elterjedni a neten egyik markába azért kapja a pénzt mert reklámokat zúdít a másik markába pedig azért kapja a pénzt mert reklámmentességet biztosít (persze az se normális aki ezért fizet 200 pénzt)
Ha nezegetted folyamatosan az apronetet akkor mar reg tudhatnad, hogy valami tortent stop-eknal, mert aproneten mar minden hirdeteshez reklam van csatolva stb.
A sok penznel jobb a megtobb, az eszkozok masodlagosak, ha lenne eleg reklamozo, az oldal minden egyes negyzecentijen reklam lenne.
Troger egy banda!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tim_ kedd ápr. 26, 2005 21:23-kor.
|
kedd ápr. 26, 2005 21:20 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Micuir írta: Kb. öt év után ma telefonáltam pénzes fülkéből. Mobilt hívtam, kb. fél percet, este 8 után és 70 Ft-omba került! Úgy néz ki, a Matáv jól kiszúr azokkal, akiknek nincs pénzük mobilra... Röhejes, hogy a nagyobb aluljárókban egy csomószor látni, hogy emberek mobillal a kezükben nekiállnak a fülkéből dumálni.
Amúgy nem csodálom, hogy magasak a percdíjak, hisz a fülkénél senki sem fizet havidíjat .
Miért impulzus alapú a nyilvános fülke?
|
kedd ápr. 26, 2005 21:04 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Árpy írta: Csak a meglévőt duplázzák? Ha igen, akkor névváltozás előtt kell kötni szerződést.
És ott is csak az axelerosat?
|
kedd ápr. 26, 2005 21:00 |
|
|
Micuir
arany tag
Csatlakozott: szomb. máj. 08, 2004 13:29 Hozzászólások: 425 Tartózkodási hely: Tolna megye
|
Kb. öt év után ma telefonáltam pénzes fülkéből. Mobilt hívtam, kb. fél percet, este 8 után és 70 Ft-omba került! Úgy néz ki, a Matáv jól kiszúr azokkal, akiknek nincs pénzük mobilra...
|
kedd ápr. 26, 2005 20:58 |
|
|
Vendég
|
Minden esetet kiemeltek, csak pont arról nem beszéltek akinek 512-ese volt még november előtt és most 1 mbites. Most az mekkora lehet?
|
kedd ápr. 26, 2005 20:08 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Csak a meglévőt duplázzák? Ha igen, akkor névváltozás előtt kell kötni szerződést.
|
kedd ápr. 26, 2005 19:57 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Nem tudom, volt-e már:
Újra megemelné az ADSL sávszélességét a Matáv?írta: Ady Krisztián , idő: 11:38
[HWSW] Újabb sávszélességemelést tesztel a Matáv -- fórumozóink újabb sávszélesség-duplázásról, illetve a 3 megabit/s-os csomagok esetén 4 megabit/s-ra emelésről számoltak be az elmúlt napokban. Az 512 kbit/s-os csomagok 1 megabit/s-os sávszélességűre, a 1,5 megabit/-osok pedig 3 megabit/s-osra nőttek egyes telefonközpontok előfizetőinél.
Rádupláztak
A Matáv elsőként novemberben jelentette be, hogy az alaphálózat üzemeltetőjeként november 16-ától folyamatosan átállítja az ADSL-előfizetők modemeit, megduplázva, a 384 kbit/s-os csomag esetén pedig 512 kbit/s-os mértékűre emelve az elérhető letöltési sebességet. A Matáv lépését a legnagyobb kábeltelevíziós internetszolgáltató, a UPC is követte, illetve később minden telefonszolgáltató bejelentette, hogy hasonló módszer alapján megemeli az előfizetők által maximálisan elérhető sebességeket.
A sávszélesség-emelésre vonatkozó kérdésünkre a Matáv sajtóosztályától a következő választ kaptuk: "a Matáv az ADSL szolgáltatást érintő lényegi változtatásokról, mint eddig, a jövőben is időben tájékoztatja partnereit és felhasználóit".
Lapunk birtokába jutott piaci pletykák szerint a sávszélességemelés az Axelero névváltásával függ össze, az Axeleróból ugyanis májusban T-Online lesz -- az emeléssel is ezt a lépést kívánják marketing szempontból támogatni. Azoknak a felhasználóknak, akiknek már megemelték a sávszélességét, várhatóan nem állítják vissza a korábbi szintre, ők már folyamatosan élvezhetik a megnövekedett sebességet. Az egy év alatt 768 kbit/s-ról 3 megabit/s-ra "felnőtt" ADSL-csomagok mellett egy még kedvezőbb árszintű, 512 kbit/s-os belépő csomag bejelentése is várható a jövő hét folyamán.
Új csomagok, egyelőre korlátok nélkül
A hazai ADSL-piacon egyre több, bizonyos esetekben kedvezőbb havidíjat biztosító konstrukció jelenik meg. A VIVAnet nemrég jelentette be ZÉRÓflexi ADSL-csomagját, mely teljes egészében forgalomarányos díjazást és nulla forintos havidíjat ígér, most pedig a TVNET árlistája tartalmaz jelentős változásokat. A TVNET forgalmidíj-arányosra szabja át ADSL-csomagjait, melyeknek havi díja június 1-től alapdíjból és bruttó 50 ft / 10 megabájtos forgalmi díjból áll össze.
Az új csomagok azonban továbbra is korlátlanok, a havi fizetendő díj korlátlan mennyiségű adat letöltése mellett sem nőhet az előre meghatározott maximális forintösszeg fölé. Az új csomagok előfizetőinek május 31-ig forgalmi díjat sem kell fizetni.
A TVNET új csomagjaival a keveset forgalmazó, főként levelező internetezők várhatóan kevesebbet fizetnek majd az eddigi havidíjnál, míg a nagyobb adatmennyiséget letöltőknek a maximálisan fizetendő díj nem lesz több, mint a korábban alkalmazott díjcsomagok havidíja.
Időszakos lassulás
A Matáv mindeközben arról tájékoztatta az Externetet, hogy Balatonboglár, Balatonfüred, Bicske, Bonyhád, Győrújbarát, Kozármisleny , Martonvásár, Mohács, Mór, Nagyatád, Szigetvár, Albertirsa, Heves, Kisújszállás, Kisvárda, Mezőtúr, Mátészalka, Nyírbátor, Sátoraljaújhely , Tiszafüred, Törökszentmiklós, Tiszavasvári térségében időszakos lassulás tapasztalható az ADSL-internetelérésekben.
A lassulás nem jelent teljes leállást, a sávszélesség várhatóan nem csökken a garantált mérték alá. A Matáv szakemberei "mindent megtesznek a probléma mielőbbi teljeskörű elhárítása érdekében, a szükséges munkálatok elvégzése, illetve befejezése után a szolgáltatás ismét a korábbi szinten üzemel majd".
|
kedd ápr. 26, 2005 19:01 |
|
|