Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Pár perce nálunk is már 1 Mbit van
Amikor töltöttem fel az előző google-ös képet, akkor vettem észre, hogy felfelé 12 helyett 16 kbyte-tal megy a cucc. Érezhető a dupla sebesség.
Üdv!
|
hétf. máj. 02, 2005 23:01 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
|
hétf. máj. 02, 2005 22:54 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
GazVezir írta: Nem értem, talán valami lényeges tag-et kihagytam az oldal írásakor, ami a keretek tulajdonságaira vonatkozik?
Jól látom, hogy a tr és td tag-ek nincsenek lezárva? Így a böngésző dönt a megjelenítésről.
|
hétf. máj. 02, 2005 22:50 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
McLaca írta: Árpy írta: nokia.6230 írta: Árpy írta: Help! Pl, ha beirom, hogy web.interware.hu vagy web.axelero.hu google-n belül a Képeknél, akkor csak 50 oldalt jelenít meg. A melóhelyen korlátolt a net, de ha nincs munka "szórakozni" akarok és ehhez keresek "jó" oldalakat. Segítsetek, akár pü-ben is jöhetnek cimek/google infó. Thx. Szia sikerült megoldani hogy kell 50 oldalnál tovább menni? Ha igen írd le nekem is lécci köszi! Még nem. Senki nem akar segíteni...brühűűűűűűűűű...... Mondhatnám, hogy a beállításoknál maximalizálni kell az egyszerre megjeleníthető találatokat, így az 50 oldal több találatot fog tartalmazni, de nem mondom. Ugyanis felesleges. Ezért: http://www.google.co.hu/search?q=net&nu ... =1001&sa=NHiába az 522 millió találat Mondjuk, már a 200.-nak sem sok köze van az eredeti kereséshez, csak előfordul valahol/valahogy az oldalon a keresési kifejezés, így érthető is a dolog a Google részéről. Üdv! "A Google nem jelenít meg több találatot a lekérdezésekre, mint 1000. (A találatok 1001. számától kezdődő megjelenítését kérte.)"
Kiskapu?
|
hétf. máj. 02, 2005 22:44 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Mi az oka annak, hogy a Mozilla teljesen máshogy jeleníti meg a kereteket a következő oldalon?
http://www.alvilag.hu/mobilgames/indexteszt.htm
Nem értem, talán valami lényeges tag-et kihagytam az oldal írásakor, ami a keretek tulajdonságaira vonatkozik?
|
hétf. máj. 02, 2005 22:40 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Árpy írta: nokia.6230 írta: Árpy írta: Help! Pl, ha beirom, hogy web.interware.hu vagy web.axelero.hu google-n belül a Képeknél, akkor csak 50 oldalt jelenít meg. A melóhelyen korlátolt a net, de ha nincs munka "szórakozni" akarok és ehhez keresek "jó" oldalakat. Segítsetek, akár pü-ben is jöhetnek cimek/google infó. Thx. Szia sikerült megoldani hogy kell 50 oldalnál tovább menni? Ha igen írd le nekem is lécci köszi! Még nem. Senki nem akar segíteni...brühűűűűűűűűű...... Mondhatnám, hogy a beállításoknál maximalizálni kell az egyszerre megjeleníthető találatokat, így az 50 oldal több találatot fog tartalmazni, de nem mondom. Ugyanis felesleges.
Ezért:
http://www.google.co.hu/search?q=net&nu ... =1001&sa=N
Hiába az 522 millió találat
Mondjuk, már a 200.-nak sem sok köze van az eredeti kereséshez, csak előfordul valahol/valahogy az oldalon a keresési kifejezés, így érthető is a dolog a Google részéről.
Üdv!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca hétf. máj. 02, 2005 22:43-kor.
|
hétf. máj. 02, 2005 22:40 |
|
|
-guru-
Moderátor
|
alorinc írta: Itt egy újabb szórakoztató játék: 63 m ITT
Vagy tíz hozzászólással előtted linkeltem be...
|
hétf. máj. 02, 2005 22:21 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
GazVezir írta: Igen, jól mondod, csak eddig fogalmam sem volt arról, hogy miért is csinál egyszerre több fotót. Akkor ezekszerint tévhitben élek a programot illetően, hálás lennék ha elmagyaráznád a működési elvét, valamint egy kicsit kioktatnál, mégis milyen beállítások mellett tudom a legjobb képet készíteni.
A programban a következő opciók közül lehet válogatni. Merge - Összemosás (ezt használom most, egyszerre 2 fotót csinál, maximum 8-at tud) Zoom - Fogalmam sincs mire jó Both - Fingom sincs szintén
JPEG comression: Normal-t használom, de nem tudom, hogy melyik beállítás mellett hozhatom a legjobb eredményt.
Sejtelmeim szerint a legjobb beállítások mellett fogom a leglassúbb kivitelezést elérni, de sebaj. Köszi előre a segítséget Macika! Sajnos az a baj, hogy nagyjából el is mondtam, amit a progiról tudok. Mivel nincs már S60-as telóm, a tudásom már így is marad, úgy néz ki.
Hátha tud valaki segíteni, aki most is használja.
|
hétf. máj. 02, 2005 21:57 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
Zsuzsi írta: Ez is EPOX. Használja, látja , a saját szoftverét fel tudom feltelepíteni ugyan, de nem működik vele, hanem csak a windows saját Bluetooth kezelője dolgozik. Így nem tudom a mobile PhoneTools-t használni.
Nem tudom, aktuális-e még. SP2, ha választhat, a digitális aláírással ellátott illesztőprogramot tölti be -> általában az MS félét...
A Rendszer->Hardver->Eszközkezelőben próbáld megváltoztatni az eszköz vezérlőprogramját ("profi" módon, listából kijelölve).
|
hétf. máj. 02, 2005 21:54 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
partycsoka írta: Es akkor meg az ado megadoztatasarol nem is beszeltunk. Uzemanyag: jovedeki ado -> AFA A jövedéki adó nem véletlenül ilyen, célbevételek elérése és forgalomszabályozás céljából vetik ki: Idézet: 1997. évi CIII. törvény
a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól
A központi költségvetés, az Útalap és a Központi Környezetvédelmi Alap feladatainak ellátásához szükséges bevételek biztosítása, a jövedéki termékek adóztatásához szükséges feltételek megteremtése érdekében, illetve abból a célból, hogy a jövedéki termékek piacán a versenysemlegesség érvényesülhessen, figyelemmel az Európai Közösségekkel szemben fennálló jogharmonizációs kötelezettségekre, az Országgyűlés a következő törvényt alkotja:
|
hétf. máj. 02, 2005 21:24 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Sulla írta: Macika írta: Jövő év januárjának első dekádjában kezdek új életet. Először lesz az, hogy ha le akarom írni az életkoromat, akkor már nem 3-assal kell kezdjem... 22 évesen hogy írtad le?
Ez jó
|
hétf. máj. 02, 2005 21:20 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Codename: PANZERS Phase One
Épp ezt tesztelem, magyar gém. A nácikkal kezdtem, de elég gyenge a katonák hangja. Semmi keménység, ráadásul monoton...legalábbis ennek a hapsinak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Árpy hétf. máj. 02, 2005 21:24-kor.
|
hétf. máj. 02, 2005 21:12 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Macika írta: GazVezir írta: Fényképezős témához szeretnék hozzászólni, de mint egy absz. laikus, kis naív fotós. Szóval mint tudni illik, a Nokia 3650-esbe egy egyszerű kis VGA kamera került bele, ami 640x480-as fénykép megörökítésére alkalmas. Nemrégiben rábukkantam egy programra, aminek a neve PhotoAcute és 1.3Mp-re emeli a képek minőségét, szoftveresen javít rajta. Mondom, hát egy próbát minimum megér és most is azt mondom, hogy megérte. Kicsit szöszmötöltem a beállításaival, míg elértem azt, hogy szép képeket készítsen és szerintem jónéhány 1.3Mp-eles telefont lenyom a program és a drága VGA kamera. Persze kinek a pap, kinek a papné. Az sem szoftveresen javít (ha jól tudom). Rövid időközönként csinál több felvételt és abból kombinálja össze a nagyobb felbontású képet. Csak - mint hallottam - kissé lassan teszi. Na de ha van idő, akkor az bőven kárpótól mindenért...
Igen, jól mondod, csak eddig fogalmam sem volt arról, hogy miért is csinál egyszerre több fotót. Akkor ezekszerint tévhitben élek a programot illetően, hálás lennék ha elmagyaráznád a működési elvét, valamint egy kicsit kioktatnál, mégis milyen beállítások mellett tudom a legjobb képet készíteni.
A programban a következő opciók közül lehet válogatni.
Merge - Összemosás (ezt használom most, egyszerre 2 fotót csinál, maximum 8-at tud)
Zoom - Fogalmam sincs mire jó
Both - Fingom sincs szintén
JPEG comression: Normal-t használom, de nem tudom, hogy melyik beállítás mellett hozhatom a legjobb eredményt.
Sejtelmeim szerint a legjobb beállítások mellett fogom a leglassúbb kivitelezést elérni, de sebaj. Köszi előre a segítséget Macika!
|
hétf. máj. 02, 2005 20:49 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Es akkor meg az ado megadoztatasarol nem is beszeltunk. Uzemanyag: jovedeki ado -> AFA
|
hétf. máj. 02, 2005 20:36 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
nokia.6230 írta: Árpy írta: Help! Pl, ha beirom, hogy web.interware.hu vagy web.axelero.hu google-n belül a Képeknél, akkor csak 50 oldalt jelenít meg. A melóhelyen korlátolt a net, de ha nincs munka "szórakozni" akarok és ehhez keresek "jó" oldalakat. Segítsetek, akár pü-ben is jöhetnek cimek/google infó. Thx. Szia sikerült megoldani hogy kell 50 oldalnál tovább menni? Ha igen írd le nekem is lécci köszi! Még nem. Senki nem akar segíteni...brühűűűűűűűűű......
|
hétf. máj. 02, 2005 20:30 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
CineDOG!
Gratula a lurkóhoz, jó egészséget!
|
hétf. máj. 02, 2005 20:30 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
Igazad van, egy kormány lehetne bátor meglépni, amit meg kell - az eddigi kormányok akár csináltak valamit, akár nem, megbuktak, az ismeretlentől félni tehát nem kell
Én a magam részéről a kisebb adó, kisebb állami támogatás az élet minden területén álláspontján vagyok - naponta le is fejelnek a nézeteim miatt Azt viszont kénytelen vagyok elismerni, hogy állami kényszer (nyugdíj-, egészségbiztosítás) nélkül sok ember csődbe menne élete második felében -> forradalom, anarchia újra...
|
hétf. máj. 02, 2005 20:26 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Az is biztos,hogy jovore egyik Parlamentben levo partra sem fogok szavazni,az egyik 19,a masik 1 hijan 20. Aki meg ennyi ev beetetes utan meg mindig hisz nekik,az vessen magara. Mindegyiknek eddig az volt fontos,hogy minel tobb lovet bezsebeljen maganak, megtomje a csalad/haverok zsebet.
|
hétf. máj. 02, 2005 20:18 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Mult heten neztem, jelenleg pl. netto 100 ezer Ft-os fizu durvan 210000 Ft-ba kerul a munkaltatonak. 100-nak 150 a bruttoja es erre jon meg ra kozel 60 ezer Ft ilyen-olyan jogcimen beszedett love. Amig ilyen elkepeszto aranyban nyul le az allam,ne varja senki,hogy a fekete gazdasag kifeheredik. Gyokeres atalakitasra lenne szukseg,csak eddig a hatalmi pozicio megtartasa fontosabb volt,mint az orszag erdeke/jovoje. Tok mindegy,hogy az MSZ(M)P-SZDSZ vagy az Orban Part van hatalmon, ugyanolyan troger mindegyik.
|
hétf. máj. 02, 2005 20:13 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Megtortent a savszelesseg emeles, ebben a pillanatban 512-es volt ilyen lett:
Eredmények:
Letöltési sebesség teszteredmények:
adatmennyiség: 2048 kbyte (2 097 152 byte)
letöltési idő: 15.19 sec
sebesség: 1078 kbit/sec (1 103 872 bit/sec)
Feltöltési sebesség teszteredmények:
adatmennyiség: 2048 kbyte (2 097 152 byte)
feltöltési idő: 126.30 sec
sebesség: 129 kbit/sec (132 096 bit/sec)
|
hétf. máj. 02, 2005 20:01 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
nokia.6230 írta: 2) Tegyük fel hogy, a kis- és középvállalkozások nagy részénél van fekete vagy szürke melós, tehát pl. fizu bizonyos részét zsebbe kapják. Na ezért viszont lecsukják a főnököt. Tehát csődbe megy a kis- és középvállalkozás, tehát az összes alkalmazott aki eddig dolgozott, az utcára kerül. Gratulálok, ez is valóban a "teremtsünk új munkahelyeket, beszéljük meg, csináljuk meg" programcsomag része.
Tegyük fel, van két kis vagy középvállalkozás, az egyik tud számla nélkül kereskedni, a másik nem. A másik rövid távon halálra van ítélve. Szóval a feketegazdaság nem a termelékenység, innováció terén versenyezteti a vállalkozásokat, hanem a korrupció, a párttitkári/urambátyám kapcsolatok terén. [1]
Tegyük fel, költségvetési vita van. Tudják, mennyi SZJA, TAO folyt be a költségvetésbe az előző évben. Tudják, mennyi kéne. Tudják, hány kereső fő van az országban. A két számot elosztják egymással. Az fizet, akinek muszáj -> munkavállaló.
Ezt hívják társadalmi szolidaritásnak.[2]
PS: Eddig ezt nem vették komolyan. Ha akarták - főleg politikai indíttatásból - bárkin leverték, a többit hagyták. Így támogatta/támogatja a magyar állam a vállalkozókat a Köztársaság kikiáltása óta.
Ezt hívják jogbiztonságnak.
[1] Talán a HVG-ben olvastam hasonló versenytorzító hatásról - Budapest, pizzéria. A cikkíró becslése szerint annyira leszorította a (tisztességtelen) verseny a pizzaárakat, hogy állítólag a versenybe maradáshoz lopni kell az áramot/gázt, különben csődbe megy a cég.
[2] Ezért aztán egyet tehetnek - az ÁFA-t forszírozzák. Ez az az adó, amelyet általában nem a vállalkozó fizet, mégis mekkora krokodilkönnyeket csal elő!
|
hétf. máj. 02, 2005 19:44 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Mindenkinek mostanság születik a csibéje? Hmmm... Mi volt 9 hónapja? Csak nem áramszünet és net-leállás?
|
hétf. máj. 02, 2005 19:35 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
CineDOG írta: Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! Mindenki jó egészségnek örvend. Készültek képek, de majd délután újabbak, talán azok közül mehet valami publikba.
Én is gratula, Zsolti!!! Nálunk még 2 hónap az újabb trónörökösig...
|
hétf. máj. 02, 2005 19:32 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Gratula Zsolti!
Leljetek sok örömöt a csöppségben
|
hétf. máj. 02, 2005 19:30 |
|
|
6230
platina tag
|
Feribácsi a jövőben le akarja csukatni a feketén foglalkoztató MUNKAADÓKAT! Gondoljunk csak bele egy kicsit.
1) Itt az ideje, hogy börtönépítő vállalkozást alakítsak, mert annyi börtönre lesz majd szükség, hogy az csak na.
2) Tegyük fel hogy, a kis- és középvállalkozások nagy részénél van fekete vagy szürke melós, tehát pl. fizu bizonyos részét zsebbe kapják. Na ezért viszont lecsukják a főnököt. Tehát csődbe megy a kis- és középvállalkozás, tehát az összes alkalmazott aki eddig dolgozott, az utcára kerül. Gratulálok, ez is valóban a "teremtsünk új munkahelyeket, beszéljük meg, csináljuk meg" programcsomag része.
|
hétf. máj. 02, 2005 18:39 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
GazVezir írta: Fényképezős témához szeretnék hozzászólni, de mint egy absz. laikus, kis naív fotós. Szóval mint tudni illik, a Nokia 3650-esbe egy egyszerű kis VGA kamera került bele, ami 640x480-as fénykép megörökítésére alkalmas. Nemrégiben rábukkantam egy programra, aminek a neve PhotoAcute és 1.3Mp-re emeli a képek minőségét, szoftveresen javít rajta. Mondom, hát egy próbát minimum megér és most is azt mondom, hogy megérte. Kicsit szöszmötöltem a beállításaival, míg elértem azt, hogy szép képeket készítsen és szerintem jónéhány 1.3Mp-eles telefont lenyom a program és a drága VGA kamera. Persze kinek a pap, kinek a papné. Az sem szoftveresen javít (ha jól tudom). Rövid időközönként csinál több felvételt és abból kombinálja össze a nagyobb felbontású képet. Csak - mint hallottam - kissé lassan teszi. Na de ha van idő, akkor az bőven kárpótól mindenért...
|
hétf. máj. 02, 2005 18:35 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
nokia.6230 írta: Azért a mostani gépben nagyon idegesít, hogy ha a vaku ki van kapcsolva, akkor totál homályos a kép a bemozgás miatt. Ha vaku van, akkor viszont fényes tárgyat nem lehet fotózni, mert látszik "benne" a vaku tükröződése. Egyébként jó kis dög a masina.
Ez milyen gép?
|
hétf. máj. 02, 2005 18:31 |
|
|
6230
platina tag
|
Ez evidens hogy nekem amatőr hobbi gép kell ami a zsebben is elfér és nem pedig profi ágyú. Azért a mostani gépben nagyon idegesít, hogy ha a vaku ki van kapcsolva, akkor totál homályos a kép a bemozgás miatt. Ha vaku van, akkor viszont fényes tárgyat nem lehet fotózni, mert látszik "benne" a vaku tükröződése. Egyébként jó kis dög a masina.
FUJI A330
El akartam adni, de most úgy levitték az új árát, hogy nem érdemes már eladni a használtat.
Bakker, most néztem:
A330 - EBOLT 42e
A330 - MPIXEL 32e
Ez azért durva!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 hétf. máj. 02, 2005 19:24-kor.
|
hétf. máj. 02, 2005 18:29 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Fényképezős témához szeretnék hozzászólni, de mint egy absz. laikus, kis naív fotós. Szóval mint tudni illik, a Nokia 3650-esbe egy egyszerű kis VGA kamera került bele, ami 640x480-as fénykép megörökítésére alkalmas. Nemrégiben rábukkantam egy programra, aminek a neve PhotoAcute és 1.3Mp-re emeli a képek minőségét, szoftveresen javít rajta. Mondom, hát egy próbát minimum megér és most is azt mondom, hogy megérte. Kicsit szöszmötöltem a beállításaival, míg elértem azt, hogy szép képeket készítsen és szerintem jónéhány 1.3Mp-eles telefont lenyom a program és a drága VGA kamera. Persze kinek a pap, kinek a papné.
|
hétf. máj. 02, 2005 17:09 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Tim_ írta: McLaca írta: Az ország melyik részén laksz? Az előző bővítésnél a mi régiónk volt a második, ahol bővítettek (november első hete).
Üdv! Bp, de mar mashol is emelnek folyamatosan.
'2005. május 2-től újabb ADSL hozzáférés sebesség emelés történik, melynek várható befejezési ideje 2005. május 15.
A sebességemelést követően elérhető maximális letöltési értékek az alábbiak lesznek:
A csomag: 512 kbit/s 1024 kbit/s
B csomag: 1024 kbit/s 2048 kbit/s
C csomag: 1536 kbit/s 3008 kbit/s
D csomag: 3008 kbit/s 4096 kbit/s (csak üzleti!)
A sebesség emelés országosan egyidőben kezdődik a Pesti, Keleti, Budai, Nyugati particiókban.'
|
hétf. máj. 02, 2005 17:03 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Pannon Happyhez egy kerdes. Szo volt rola,hogy a PGSM ezt benzinkutakon is arulta volna szerzodes alairasa nelkul. Ez megvalosult? Ha igen,minden benzinkutnal kaphato vagy csak 1-1 olajtarsasag kutjainal? (Pl. MOL, Shell).
|
hétf. máj. 02, 2005 16:57 |
|
|
Tim_
platina tag
|
McLaca írta: Az ország melyik részén laksz? Az előző bővítésnél a mi régiónk volt a második, ahol bővítettek (november első hete).
Üdv!
Bp, de mar mashol is emelnek folyamatosan.
|
hétf. máj. 02, 2005 16:42 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Szóval akkor szerinted megéri 25 ezerért ez a típus? A607 Na csak azért mert az A330 most 32 ezerbe kerül. Ezt már ismerem is. Nézd, én nem nézem semmibe ezeket a kis automata gépeket. De kétségtelen, élményt megörökíteni jó. Nem a pixelszámot kell nézni, hanem az egyéb szolgáltatásokat.
Az biztos, hogy sokkal többet ér, mint egy közel azonos árú automata analóggép.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika hétf. máj. 02, 2005 16:46-kor.
|
hétf. máj. 02, 2005 16:10 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Zsuzsi írta: CineDOG írta: ...Mindenki jó egészségnek örvend. Készültek képek, de majd délután újabbak, talán azok közül mehet valami publikba. Én is gratulálok és minden jót, föleg jó egészséget kívánok a megnövekedett létszámú kis-családnak, legyen sok örömötök a kis jövevényben! Ja, és ne tartsátok búra alatt!!
De azért minden idegen se fogdossa meg!
|
hétf. máj. 02, 2005 15:22 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
CineDOG írta: ...Mindenki jó egészségnek örvend. Készültek képek, de majd délután újabbak, talán azok közül mehet valami publikba.
Én is gratulálok és minden jót, föleg jó egészséget kívánok a megnövekedett létszámú kis-családnak, legyen sok örömötök a kis jövevényben!
Ja, és ne tartsátok búra alatt!!
|
hétf. máj. 02, 2005 15:19 |
|
|
6230
platina tag
|
Szóval akkor szerinted megéri 25 ezerért ez a típus? A607
Na csak azért mert az A330 most 32 ezerbe kerül. Ezt már ismerem is.
|
hétf. máj. 02, 2005 15:16 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Hogyne persze kösz! De asszem rájöttem én is. Effektív pixel 3,2 mp. Rözgített pixel 6 mp. De ez mit jelent? Szóval.
NEM szoftveres intertpoláció!!!
A Fuji saját CCD-szabványa méhsejtszerkezetből áll, ellentétben a konkurensek sima négyzet-alakú pixeleivel. Így a négyzetrácsok közötti, fennmaradó részekből 4-4-ből össze tud rakni még egy pixelt. Így - végülis szoftveresen - előállít egy-egy plusz pixelt, ami nem egyezik meg egyik szomszédossal sem.
Ki lehet próbálni, hogy csinálni UGYANARRÓL egy 3,2 MP-es képet és egy 6 MP-est, majd a 6-ost visszakicsinyíteni (nem resample, resize!!!) 3,2-esre, majd összehasonlítani.
Aztán lehet szoftveres felfújásról beszélni!!!
1,5 évig hajtottam egy S602Z-t, tehát tudom, miről beszélek.
|
hétf. máj. 02, 2005 15:11 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
nokia.6230 írta: ok köszi akkor nem vesszük meg, illetve nem ezt vesszük meg.
Azért várj még egy profibb véleményére is...
(Van ilyen szó, hogy profibb? )
|
hétf. máj. 02, 2005 15:03 |
|
|
6230
platina tag
|
ok köszi akkor nem vesszük meg, illetve nem ezt vesszük meg.
|
hétf. máj. 02, 2005 15:02 |
|
|
Sulla
platina tag
|
nokia.6230 írta: Szóval ugyanaz mintha csinálnék egy képet egy igazi 3,2 mp géppel és utána a számítógépemen a már rögzített képet RESIZE...?
Kb. Csak ha jobb szoftver van a gépeden, akkor sokkal jobbat tudsz csinlni, mint a masina.
|
hétf. máj. 02, 2005 15:00 |
|
|
6230
platina tag
|
Szóval ugyanaz mintha csinálnék egy képet egy igazi 3,2 mp géppel és utána a számítógépemen a már rögzített képet RESIZE...?
Tehát nem igazi 6 mp, hanem gagyi, és ezért 25 ezer?
|
hétf. máj. 02, 2005 14:59 |
|
|
Sulla
platina tag
|
nokia.6230 írta: Hogyne persze kösz! De asszem rájöttem én is. Effektív pixel 3,2 mp. Rözgített pixel 6 mp. De ez mit jelent?
Szoftveres interpoláció. Remélem segítettem
|
hétf. máj. 02, 2005 14:58 |
|
|
6230
platina tag
|
Hogyne persze kösz! De asszem rájöttem én is. Effektív pixel 3,2 mp. Rözgített pixel 6 mp. De ez mit jelent?
|
hétf. máj. 02, 2005 14:55 |
|
|
Macika
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Van köztetek fotószakértő? Kis help kellene... Aktuális electworld újságban 25 ezer forintért hirdetik a FUJI FINEPIX A607 típusú gépet. A gondom a következő. Az electroworld azt írja róla hogy 3,2 megapixeles. A magyar hivatalos FUJI weboldal nem ismeri ezt a típust. A külföldi hivatalos FUJI oldalon szerepel az A607 készülék, de ott viszont 6 megapixeles. Akkor ha jól értem, az electroworld megint keveri a f*káliát? Nehogymár 6 mp gép legyen 25 ezer? Ha viszont 3,2 mp akkor nem jó a típus megjelölése. Kiértiezt? Én nem. Elfogadod az én segítségemet?
|
hétf. máj. 02, 2005 14:51 |
|
|
6230
platina tag
|
Van köztetek fotószakértő? Kis help kellene...
Aktuális electworld újságban 25 ezer forintért hirdetik a FUJI FINEPIX A607 típusú gépet. A gondom a következő. Az electroworld azt írja róla hogy 3,2 megapixeles. A magyar hivatalos FUJI weboldal nem ismeri ezt a típust. A külföldi hivatalos FUJI oldalon szerepel az A607 készülék, de ott viszont 6 megapixeles. Akkor ha jól értem, az electroworld megint keveri a f*káliát? Nehogymár 6 mp gép legyen 25 ezer? Ha viszont 3,2 mp akkor nem jó a típus megjelölése. Kiértiezt? Én nem.
|
hétf. máj. 02, 2005 14:44 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Sulla írta: GazVezir írta: Vírusírtó témához szeretnék hozzászólni. Én a Panda Antivirus Platinum 7.0-át használom lassan 3 éve, ha nem tévedek és teljes mértékü az elégedettségem a programmal kapcsolatban. A frissítője kisebb kihagyásokkal néha, de mindig működik, lekopogjam a majdnem 3 év alatt talán 2 vírusom volt, tehát tökéletesen működik a kicsike. Én csak ajánlani tudom mindenkinek! Panda teljesen jó, nálam is már kb 4 éve szolgál, először Titanium, most meg Platinum. Egyetlen vírusom sem volt (amit ne talált volna meg). Napi frissítés, van benne korrekt tűzfal is. Mi kell még? S Erről van szó .
|
hétf. máj. 02, 2005 14:28 |
|
|
Sulla
platina tag
|
GazVezir írta: Vírusírtó témához szeretnék hozzászólni. Én a Panda Antivirus Platinum 7.0-át használom lassan 3 éve, ha nem tévedek és teljes mértékü az elégedettségem a programmal kapcsolatban. A frissítője kisebb kihagyásokkal néha, de mindig működik, lekopogjam a majdnem 3 év alatt talán 2 vírusom volt, tehát tökéletesen működik a kicsike. Én csak ajánlani tudom mindenkinek! Panda teljesen jó, nálam is már kb 4 éve szolgál, először Titanium, most meg Platinum. Egyetlen vírusom sem volt (amit ne talált volna meg). Napi frissítés, van benne korrekt tűzfal is. Mi kell még?
S
|
hétf. máj. 02, 2005 14:18 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Odo írta: nokia.6230 írta: Amúgy azért Bronz a neved mert zsaru vagy/voltál? Most néztem a Mad Max filmet, (999 Ft a DVD a Tescoban), ott is Bronznak nevezték a zsarukat? Gondolom a plecsni miatt Nem mondod hogy az is 999 Ft??? De amikor én vettem annyi volt. Mad Max első része 999 Ft, ja de bocs asszem nem tesco hanem ew. De nincs szinkron csak felirat. Viszont az Erik a Viking is 999 Ft volt, azon van szinkron. Állat nagy film. Szelíd Motorosok pedig 2490 Ft, ez a film bőven megér ennyit. De van pl. 499 forintért is jó film, pl. Atomcsapda, Harrison Ford. Az nem gond, hogy nincs szinkron. Alig beszélnek benne
Erik, a viking: frenetikus film!
Atomcsapda megvan, mondjuk én 1500-érte vettem Házimozi magazin mellékleteként.
|
hétf. máj. 02, 2005 14:09 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
Én is beállok a sorba és gratulálok a lányotokhoz, biztos nagy öröm, majd egyszer nekem is lesz.
|
hétf. máj. 02, 2005 13:32 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Numizmatikus segítséget várok.
Találtam (költözés-pakolás után) pár belorusz rubelt.
20e-es címlet, 1994-es.
Árfolyamot még csak leltem is (1 EUR=2900 Bel. Rub.), de van két probléma.
1. Nem tudom, hogy érvényes-e egyáltalán, vagy már bevonták.
2. Az MNB nem jegyzi, így beváltani sem lehet, csak ha "arra jár" valaki. De nyilvánvalóan ez csak az érvényesség után fontos.
Képet lásd itt: http://vagi.arts.u-szeged.hu/ftp/public/belorusz.jpg
Köszi
|
hétf. máj. 02, 2005 13:31 |
|
|