Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 9:20

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:

Ugyanettől a nőtől láttam, hogy Wordben a jobbra igazítást space-szel végezte, nyolcvanat egymás után. Aztán megmutattam neki, hogy van tabulátor is...

Remélem, nem én leszek, aki elmondja Neked, de a Wordben van ám "jobbra igazít" ikon is.... :P :P :twisted: :twisted:

pén. ápr. 15, 2005 9:39
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Tegnapi sztori. Openoffice-ban (annak a táblázatkezelő (Calc) részében) nem megy a keresés az egyik gépen, a másikon meg mindenféle hülyeséget talál, amit nem is írt be a keresőbe a hölgy. Gondoltam én, hogy egy szövegben keresés nem nehéz programozási feladat, így elrontani is nehéz, ezért feltételeztem, hogy beállítási (értsd: hozzá nem értési) gond. A probléma megoldása kb. 10 másodpercet vett igénybe.

A kereső ablakban volt egy "egyéb beállítások" gomb, amit megnyomva az ablak alja kibővül, lenyílik. Az egyik gépen mi volt beikszelve? "Teljes egyezés". Kiikszelve mindjárt rákeresett a részekre is...
A másikon pedig a "Hasonló hangzású szavak keresése" is be volt pipálva.

Ugyanettől a nőtől láttam, hogy Wordben a jobbra igazítást space-szel végezte, nyolcvanat egymás után. Aztán megmutattam neki, hogy van tabulátor is...
Komolyan mondom, nem a szutyok Wordot kéne "tanítani" mindenhol, hanem a TeX-et, mondjuk kétszer annyi óraszámban. Talán ezáltal is nőhetne az ország színvonala, nem lenne mindenhol formai hibás nyomtatvány.
Kissé off, de még megemlítésre érdemesnek tartom: egy viszonylag közepes méretű cég redőnyreluxákat hirdet a házunk lenti ajtaján. Szépen megszerkesztve, sárga öntapadós matricán és a "kisebb" szóval rajta a szövegben. Azt hittem, elsírom magam. :cry:

pén. ápr. 15, 2005 7:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Új márkanév (megyek is levédetni :D ):
BÉLA - BÉrszámfejtő LAmereknek :lol: :lol: :lol:
ÁRPI - ÁRunyilvántartó PIroskának

pén. ápr. 15, 2005 7:48
ezüst tag

Hozzászólás 
stifler írta:
'Tobias, Gyurika, IMI, Karesz'....Ezeket a neveket szerintem egy külön állami szerv találja ki biztos.
Ez is ilyen hungarikum kategória lehetne.... :D mint a svédeknél az ikea.
Alig várom hogy legyen 'Paprikásh' bérszámfejtő, 'Gulásh' nyilvántartó és 'Csikósh' adóprogramok. :)

Mé', komolyan van Karesz is?

pén. ápr. 15, 2005 7:45
ezüst tag

Hozzászólás 
'Tobias, Gyurika, IMI, Karesz'....Ezeket a neveket szerintem egy külön állami szerv találja ki biztos.
Ez is ilyen hungarikum kategória lehetne.... :D mint a svédeknél az ikea.
Alig várom hogy legyen 'Paprikásh' bérszámfejtő, 'Gulásh' nyilvántartó és 'Csikósh' adóprogramok. :)

pén. ápr. 15, 2005 7:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Jut eszembe egy történet még '99-ből.

Akkori osztálytársamnak (mostantól Pista) megpusztult a monitora (a képernyő közepén elkezdett terjedni egy szép pixelhiba). Na jó, akkor goto service. Bevisszük a cuccot (Dévót. Milyen Dévót? Hát a szomszéDÉVÓT :D), sunyi ábrázatú ürge megkérdezi: miben tud segíteni? (Mondjuk a jövő heti lottószámok... :D ). Közben meg kell jegyeznem, hogy a bolt az egy ilyen panelhátban-gyorsan-összerakott-számtechbolt-ahol-az-asszony-is-besegít kategória volt. Na Pista ecseteli a problémát (a manusz szerint "poblémát" :lol:). Hát ugye pixelhiba. "Akkor üzemeljük be és megnézem mit tehetek." sablonszöveg befittyent. Hm... Rajta. Monitor says: Cccccccccccc czczczczczcz sssssss ping". Végül is műxik, csa középen virít a pixelhiba. Na, akkor hagyjuk ott a moncsit, és Pista a szerviz idejére kap cseremonitort. Közben betoppan az asszony. Mármint a boltosé. A párbeszéd a következő volt:

Asszony: Mi baj van a monitorral?
Pista: Pixelhibás. A képernyő közepén nem látszik a kép.
A: Jujj, akkor biztosan vírusos a monitor!
P: Vírusos?
A: Bizony, már nem egyszer jártunk így!

Na ez volt az a pillanat, hogy Pista megkapta a 12"-os cseremonitort, és végig röhögve mentünk a kocsihoz. :D Mondjuk ez meg is látszott a szervízköltségen.

csüt. ápr. 14, 2005 20:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Zoz75 írta:
vilmoskörte írta:
Van egy ritkaságszámba menő 10 megás MFM vinyóm, mely kb. 5 kiló, és két 5,25"-os helyet foglal el.

Mi abban a ritkaság? Ilyen mindenkinek van! :)
Nekünk van egy 5 azaz öt megás vinyónk! Szintén 2x5,25" méretű, természetesen működőképes. Kb 5 évig kerestük, ha jól emlékszem végül 20000 forintot kapott a szerencsés "megtaláló".
Katalógusban láttuk, hogy gyártottak 3 megás vinyót is, de olyat még nem sikerült szerezni :(

Állat :D (persze jó értelemben)
És a könyvnehezéken még volt PoP, Commander Keen trilógia, stb. Amúgy nagyobb hangja van magának a vinyónak mint a mostani gépemnek együtt :D

Ja, gyerekek... Nem tudom mennyire vagytok otthon az egészségügyi progikban, de ma volt szerencsém egy TOBIAS és egy GYURIKA nevű gyógyszeres programhoz (van IMI is valamelyik osztályon :D). Kb. 14 éves clipper design, zőőőőőd háttér, piros kurzor és fehéren villogó betűk. :lol:
És ezt üzemeltük be ma PIII-as (W98SE) meg P4-es (XP) masinákra. Hát nem volt egy leányálom... Ja, és csak LPT1-re hajlandó nyomtatni. Egy előnye volt: most már tudom kezeni a NET parancsot :D

csüt. ápr. 14, 2005 14:20
ezüst tag

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:
Van egy ritkaságszámba menő 10 megás MFM vinyóm, mely kb. 5 kiló, és két 5,25"-os helyet foglal el.

Mi abban a ritkaság? Ilyen mindenkinek van! :)
Nekünk van egy 5 azaz öt megás vinyónk! Szintén 2x5,25" méretű, természetesen működőképes. Kb 5 évig kerestük, ha jól emlékszem végül 20000 forintot kapott a szerencsés "megtaláló".
Katalógusban láttuk, hogy gyártottak 3 megás vinyót is, de olyat még nem sikerült szerezni :(

csüt. ápr. 14, 2005 13:43
platina tag

Hozzászólás 
Nos, nagyon baráti voltam akkor.

Acorp deszka Via694X csippel+ 1100 MHz Cumine cerka+hűtő+3x128 PC133 SDRAM+Ge2MX400+Floppy+LG CDROM -> ezért kértem egy huszasat, mert éppen gépbővítés közben voltam. A Ge2MX400+LG CDROM meg volt feleslegben.

csüt. ápr. 14, 2005 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megerősíthetem egyébként, hogy még ma is gázos lenne 40 rugóból összerakni egy ilyen vasat.
Ugyanis olyan cégnél vagyok, ahol a fő profil a használt gép, igaz, hogy új eszközökkel is foglalkozunk.
Már csak a 3 db 128-as SD kb 15 rugó, 1100-as cerka nem vészes, viszont deszkát találni alá... Huhhh.
Az jelenleg a legnagyobb bajunk, hogy nem nagyon tudunk beszerezni PIII-as alaplapokat. :(

csüt. ápr. 14, 2005 11:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ehh... Nem vetted észre, hogy ugratlak?

csüt. ápr. 14, 2005 11:49
platina tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Há! A te összeállításodban nincs is CD író, mégis ugyanannyiba kerül :!: RABLÓ!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bocsika! 2002 vége - 2003 elejéről van szó. És új összeállítás.

A Kártékony Barom pedig csak "gépbővítést" csinált: azaz 1 db Ge2MX200 32 MB+ CDRW. Meg még a t.köm tudja.

Plusz én még a közösen megivott söröket+unikumokat is beleszámíottam a költségbe. (Ez 10 rugesz szeszre.)

Kerítsen ma valaki 40 rugeszből magának ilyen gépet. Monitor nélkül.

csüt. ápr. 14, 2005 11:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Nos. A kártékony barom mindent összekutyult úgy, hogy csoda volt, hogy műxik a gép. 40 gigás vinyó természetesen 32 mega limitre jumpolva, 2 vinyó fejenként 2 db partícióval, CDROM és CDRW is pluszba, mert a llányok a winMX-szel letöltött mp3-akat CÉDÉRE is kiírják ugyi.

Ennek a cimborámnak jutányosan 50 rugeszból összeállítottam egy gépet (kb. az eset előtt - azaz mielőtt megtekintettem a fennforgást) 1100 Coppermine Celeronnal+ 3x128SDRAM+40 giga maxtor+LG cdrom+Ge2MX400 64 MB ram. (Azéééééé bontóban is jártunk.)

Há! A te összeállításodban nincs is CD író, mégis ugyanannyiba kerül :!: RABLÓ!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

csüt. ápr. 14, 2005 11:24
platina tag

Hozzászólás 
Láttam Slot1-es 400 MHz Celeronos gépre 128 mega rammal 32 MB Ge2mx200 vga-val diplomamunkát író ember által WinXP-s oprencerrel ezelőtt két évvel modenyes internetelérést összeingyombingyomolni.

Hááááááááááááááááááát.... Működött... Aztán megnéztem a cuccot. Mondtam a 2 gyermekes családapa cimborámnak - a gép alapos megtekintése után - , hogy ki volt ez a kártékony barom, és mennyit kért tőled?
- 50 rugesz.
Nos. A kártékony barom mindent összekutyult úgy, hogy csoda volt, hogy műxik a gép. 40 gigás vinyó természetesen 32 mega limitre jumpolva, 2 vinyó fejenként 2 db partícióval, CDROM és CDRW is pluszba, mert a llányok a winMX-szel letöltött mp3-akat CÉDÉRE is kiírják ugyi.

Ennek a cimborámnak jutányosan 50 rugeszból összeállítottam egy gépet (kb. az eset előtt - azaz mielőtt megtekintettem a fennforgást) 1100 Coppermine Celeronnal+ 3x128SDRAM+40 giga maxtor+LG cdrom+Ge2MX400 64 MB ram. (Azéééééé bontóban is jártunk.)

Nos. Amit öszeraktam, az bármilyen szempontból kb. 4-szer verte meg a "csodagépet" winxpéstül internyétestül.

(Cimbi megkérdezte, lehet-e a lányok gépével valamit kezdeni. Hááá Hóóóógyispersze. Amit lehet lementek - nem sok minden - aztán apró véres húscafatokká való szétszedés - aztán 40 rugó bele - aztán újra összerakás, aztán talán gép lesz belőle. Azaz nem éri meg. Sem időben, sem pénzben, sem a nekem fizetendő sörök számában sem.)

Amit összeraktam neki gépet, azt a lányok+muterjuk kezébe már nem adta, sőt azóta el is váltak ágytól+asztaltól+miegymástól.

A továbbiakat nem ismerem.

csüt. ápr. 14, 2005 9:23
ezüst tag

Hozzászólás 
A OPC (álcázva) szolgáltatásról asszem akár külön topicot lehetne nyitni.
Rengeteg rémtörténetet hallottam/láttam.
Hálistennek engem ez valahogy elkerült,pedig én is ilyen szolgáltatás áldását élvezem.

csüt. ápr. 14, 2005 7:41
Moderátor

Hozzászólás 
Nekem is Seagate volt a 20 MB-os MFM vinyóm. Akkora volt, mint az első CD-írók (nehéz és hosszú). 5,25"-ös helyre ment.

szer. ápr. 13, 2005 19:32
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:
vilmoskörte: nekem egy 20 és egy 40 MB-os MFM vinyóm volt. A megdöbbentő a tartósságuk volt. Miután leselejteztem őket, kb. 3-4 évet álltak a fiókban. Kaptam egy ajánlatot, hogy megvennék, én meg belementem, de előtte még rákötöttem a gépre. Ugyanúgy működtek, mint annak idején. :) (Ezek egy-egy 5,25"-ös helyet foglaltak el, fekete előlapjuk volt, az aljuk tájékán volt egy szellőzőrész, aminek a bal oldala felé eltolva volt egy zöld LED. Ismerős valakinek?)

20 Mb-os Seagate van a birtokomban. Kb. 3x olyan vastag, mint a mostani vincsik. Egy 386-os konfigban kaptam, sárga mono monitorral. Hiszitek, vagy sem, rajta volt a Prince of Persia. Mono monitor, PC speaker csippanások.. 1991 rulez :lol: :lol:

szer. ápr. 13, 2005 19:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Yo all. 8)

Mai kvázi-rémtörténet következik.

Jön fel hozzám a műszaki osztály titkárnője. Kezében floppy. Aszongya hogy van rajta valami doksi amit emailben kűttek, de nem lehet wordben megnyitni mert mindig kiírja hogy formázza meg a dokumentumot. Hm.. Na akkor vessünk rá egy pillantást. Nem fogjátok kitalálni. Az email mellékletként elküldött cuccos be volt csomagolva ZIP-be és ezt próbálta megnyitni worddel. :lol:

How to solve this problem?
Kicsomagolódott és feltevődött 2 floppyra. :D

kedd ápr. 12, 2005 10:47
Site Admin

Hozzászólás 
stifler írta:
Pedig hát tök jól össze van rakva a cucc. 8)

LOL :lol: :lol:

hétf. ápr. 11, 2005 13:47
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Egy nagy elektroműszerész hang és hardver bizgentyűző haveromnál történt,aki 'gond van a vinyómmal ,nézdmár meg lécci 'szöveggel csalt lépre.
A srác lakása eleve egy 10 évre elegendő tartalékokat felvonultató szájberbunker.Vigyázni kell hova ülsz,mert lehet hogy a szék nem is szék,hanem valami agregátor,vagy dimenziócsapda. :)
Büszkén mutatta nekem hogy itt vannak az új hangfalak.Hol?
Hát ott...jaaaaaa a 2 fekete szekrény??!!!!(nemvicc!) :shock:
És ime az erősítő hozzá...(sajátmaga exábált)
Nem mertem mellé ülni mert folyamatosan köpte a szikrákat és fura hangokat adott.
A szomszédok nagy öröme az ilyen gyerek.
Na a gép: normálisnak tűnű PÍSZÍ kicsit szétkapva.
Furcsa forrasztásokkal tele és számítógépbe nem való kábelekkel.
A moncsi valami 14 colos szemsütöde burkolat nélkül,a tápmadzaga valahogy bele heggesztve a gépbe, a vinyóhoz kötve...
Ejnye de bátor vagy !
Állj. Ez a vinyó a levegőbe lóg??!!Levitál?!
-Ja az a hangfal miatt kell hogy nem rezonáljon.Azért van damilokra erősítve.
Hangfal?Ja igen,az egyik diszkószekrény volt az asztal egyik fele maga,amin a gép állt.Elkezdtem keresni a kandikamerát és minden irányba jól láthatóan vigyorogtam.
:lol: Hát bameg én még ilyet nem láttam.
Na térjünk a problémára..:néha nem lássa a vinyót a gép.
-Talán mert repül nem??? :D
5perc szüttyögés és kibekapcsolás után soha többet nem ismerte fel a vinyót a gép.
100Gb anyag káput.Fél év alatt a 3 adik.Oda került a többi tesója mellé,amik ott sorakoztak a polcon.Hoztam neki egy újat,az sem bírta sokáig.Vajon mér...?
Pedig hát tök jól össze van rakva a cucc. 8)

hétf. ápr. 11, 2005 9:01
Moderátor

Hozzászólás 
Rálicitálnék plusz egy (esetleg két) sörrel. :)

vas. ápr. 10, 2005 21:16
platina tag

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:
Champ vinyó... Haver gépében volt egy, elméletileg 1,7 gigás volt, gyakorlatilag 800 környékén volt (a többi bad sector :lol:).

Hat, nekem 1.3-assal volt dolgom (HALA az egnek nem az enyem volt), ez volt az a sorozat, amiben (allitolag) el volt baxva a hovedelem, hogy otven egynehany fok helyett 30 fok korul kapcsolta le a vinyot. Aztan vinyo felporog, olvas par (tized)masodpercig, megint leall. Most mindenki kepzeljen maga ele egy gepet, amiben ilyen vinyo van, 8MB RAM, AMD K9PR90 es win95:D (swap hegyek)
Amugy ez a peldany is hosi halalt halt (menet kozben asztalrol lerugodott gepestol).

A 10 megas vinyot meg inkabb add el nekem ket sorert:) (Vagy tobbert:) Ha jol gondolom ST-412 lesz, en pedig epp retroPC korszakomat elem 286-osokkal, MFM-es divajszokkal, kartyas CD-kkel:)

vas. ápr. 10, 2005 19:23
arany tag

Hozzászólás 
Hú de rég láttam már olyan vinyót, melynek az elején volt az a zöld LED, amit Dester említett. Amúgy nekem még van egy 1993-as 250MB-s Conner-em. Hát az nagyon sokat kibírt, évekig azt hordozkattam, rack nélkül. Toknak egy 5,25-ös kemény műanyag BASF floppy tokot használtam. Még most is megvan. Ja, és mival a koliban jófajta műszálas huzat volt a széken, mindig a vinyón sütöttek ki a töltést, amikor dolgozott. Nem ártott neki.

vas. ápr. 10, 2005 16:07
vas-tag

Hozzászólás 
Azt éreztem a mai nap fejleménye során, hogy Murphy igenis létezik. Kövekező történt: ugye a gép tegnap szétszerelt (táp a házon kívül) állapotban volt. Ha összeszereltük akkor meg se nyikkant, mondom akkor hagyjuk így jó ahogy van most. Erre após gondolta, hogy majd Ő megcsinálja, mivel úgyis ért hozzá (kb 50 év, számítógépet csak kívülről látott, nemhogymég a logikáját vágja). Na elég az hozzá, hogy becsavarozta a tápot (mint ahogy én is tettem) és MŰKÖDÖTT rendesen... mondom kész ilyen nincs a világon se...és mégis. Ezért kellett azt a megállapítást tennem, hogy Murhpy van, volt és lesz is.

ja meg sztem most az gondolják, hogy én nem is értek hozzá, ha Nekik sikerült megcsinálni...na mind1 :)

Holnap gépszerelés vol 3 következik...ha még szeretnék

pén. ápr. 08, 2005 22:35
Moderátor

Hozzászólás 
NEUROFiRE írta:
Nem megfelelo foldeles az egyik gyanusitott.
Jó ötlet, erre tényleg nem gondoltunk.
NEUROFiRE írta:
Amugy a kartyas CD tokeletesen megyik win9x alatt, ha a config.sys/autoexec.bat parosba belehegeszted a DOS-os drivert. Igaz, sikitani fog a 'dozer, hogy protected mode-ban futkoso driver vanik, de kit erdekel?
A CD-ROM-os részt én próbálgattam, és ismerem a fenti módszert. Viszont már a driver sem találta meg a CD-t, akárhogy jumperelgettem. Mostmár gyanítom, hogy ott se magával a CD-ROM-mal, vezérlőkártyával vagy az alaplappal volt gond, hanem itt is a nem megfelelő áramellátással vagy hasonlóval.
NEUROFiRE írta:
JTS Champ vinyo ismeros valakinek? :)))

Persze :)

vilmoskörte: nekem egy 20 és egy 40 MB-os MFM vinyóm volt. A megdöbbentő a tartósságuk volt. Miután leselejteztem őket, kb. 3-4 évet álltak a fiókban. Kaptam egy ajánlatot, hogy megvennék, én meg belementem, de előtte még rákötöttem a gépre. Ugyanúgy működtek, mint annak idején. :) (Ezek egy-egy 5,25"-ös helyet foglaltak el, fekete előlapjuk volt, az aljuk tájékán volt egy szellőzőrész, aminek a bal oldala felé eltolva volt egy zöld LED. Ismerős valakinek?)

pén. ápr. 08, 2005 21:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Hm... Conner és Champ vinyók? Én már találkoztam mindkettővel. Sőt, még most is van egy 420-as Conner ami csak master-en megy, és csak single módban. Ha mellé rakok egy bármilyen meghajtót, egyiket se fogja felismerni a masina. Champ vinyó... Haver gépében volt egy, elméletileg 1,7 gigás volt, gyakorlatilag 800 környékén volt (a többi bad sector :lol:). Egyszer hozta be suliba hogy hazavigyen egy vagon cuccot, de szerencsésen leejtette elektró gyakorlat előtt kb. 1 méter magasból. BIOS fel se ismerte utána. De legalább a lemeztányéron rajzoltunk a tápegységgel elektró alatt:D

Van egy ritkaságszámba menő 10 megás MFM vinyóm, mely kb. 5 kiló, és két 5,25"-os helyet foglal el. Az előlapja viszont nagyon dizájnos (már gondolkodtam hogy be kéne rakni optikai tuningnak az Athlon64-es konfigomba, az előlap mögé meg vagy 2 kék ledet :D).

pén. ápr. 08, 2005 21:19
platina tag

Hozzászólás 
Seth82 írta:
Na, ha ezekre meg a random időben való nem indulásra tudsz egy értelmes magyarázatot adni nekem akkor megemelem a kalapomat...

Nem megfelelo foldeles az egyik gyanusitott.
Amugy a kartyas CD tokeletesen megyik win9x alatt, ha a config.sys/autoexec.bat parosba belehegeszted a DOS-os drivert. Igaz, sikitani fog a 'dozer, hogy protected mode-ban futkoso driver vanik, de kit erdekel?

Idézet:
...benne a rosszemlékű 40 megás Conner vincseszter.

JTS Champ vinyo ismeros valakinek? :)))

pén. ápr. 08, 2005 18:11
Site Admin

Hozzászólás 
Nem véletlen mondják ám, hogy boldogok a tudatlanok, mert övék a mennyek országa :D

pén. ápr. 08, 2005 16:21
platina tag

Hozzászólás 
Dester Mester!

Igen, igen. Ez az az érzés, amikor két zsák szózagyvalék tömődik az ember fejébe, és az agya processzor RESET-ért sikolt.

A számviteles kolléganőnek épp az imént sikerült elmagyaráznom - több példával illusztrálva és alátámasztva -, hogy a szoftver karbantartási szerződés éves díja nem, hangsúlyozom NEM növeli a szoftver értékét.

Muterom szomszédasszonyánál elromlott A Számítógép. Nézzem meg. Csak hétvégén tudtam. Hát mit látok.

Zenith vagy pitBull márkájú 486SX2/50 processzoros csodagép, benne a rosszemlékű 40 megás Conner vincseszter. Jelenség magyarra fordítva (természetesen az összes tyukbél csatlakoztatása után) nincs vincseszter vagy rossz típus. Plíz beállítani. Állítanám, csak csoda spéci bios van. Olyan, hogy a buta felhasználó el ne buzerálhassa a cuccot. Francia találmány. (Eszem a szívüket. Ilyet utoljára 1990 márciusában láttam amikor a Meine Hitler Bankban leváltunk az MNB "nagyszámítógépéről" és a Mágus ilyen ZenithPitBull márkájú PC csodával szedte ki az adatokat az MNB francia PitBullTerrier márkájú nagygépéből.)

A ZenithPitBull "csodagép" eredeti csoda speciális CMOS-SETUP-BIOS beállító Configuration Utility Disk természetesen hiányzik. A szomszédok csak játszani szoktak a géppel, amikor rossz a műsor a TV-ben. (MTV1, csigatévékettő, ertéelklubb)

A 40 megás Conner vincseszter kb. 13 éves, az a típus, ami már éppen IDE-nek nevezhető, de az Identify Disk parancsot még nem ismeri, úgyhogy "Autodetect Hard Disk" lehetőség kilőve. W95-ös bootfloppyt természetesen nem eszi a dög. BIOSilag még az ibmbio.sys ibmdos.sys command.com triót várná 1989-ből.

A Conner az az utálatos dögvész vincseszter, amelyet 2 év alatt többen gyűlöltek meg, mint mostanra Maxtor+Hitachi+Samsung+IBM együttes kumulatív ellendrukker tábor száma.

Megelehete javítanie :?: (Anyám borogass.) Igen. (Új/újabb alaplap+proci+ram+vga+floppy+vinyó lehet, hogy még CDROM is.)
Öcsémnél van a sógornőm P1 100-as lapja 16 mega EDO rammal, plusz a csodálatos S3Trio64MZperXjelkezz vga kártya, ami kihullott az akkori gépkorszerűsítésből amikor P1 166MMX-es alaplapot gyömöszöltem a csodagépbe 64 mega SDRAMmal + 4 megás Matrox Mistyque vga kártyával és közben segített a két éves keresztlányom gépet szerelni. Pesten. A francokat. Budán. Budatétényben. Én a Budavári palotában húzom az igát. Kb. 3 óra szívderítő buszozás ami rám várhatna.

Kellene szerezni számítógépházat is. Menjek át Pöstre a hét mega nyóckerbe az ismerős bontóba, hogy másfél óra bumlizás után egy öreg AT házzal zsúfoljam az albérleti szobámat? (Hmmm... Fejvakarás.)

Vagy inkább csináljam a következőt. Rendeljek a cégnek két HP Compaq gépet (úgy is kell rendelni) és ezzel kiváltsam a Tua celeronos Compaqokat, amik mennek a bérre, ahonnan a 466 Celeronos Compaqok kibuknak, amik win2k újrainstall után kiváltják a beléptető rendszer összegányolt noném gépeit. Ekkor a két rozzant noném gépet leselejteztetem, az egyiket - amelyiknek használhatóbb a háza - megveszem, elhurcolom szülővárosomba 200 km-re vonaton (helyjegy elfogyott az IC-re, kalauznál bünti fizetés, büfé kocsiban ennek örömére egy fél pálinka meg a következő sör).

Otthon a 10-15 ócska számítógépházból '98-ban kétheti munkával működőképesre moddolt házból átszerelem a cuccokat az "új szerzeménybe" és lesz a szomszéd Matuska anyónak egy működöképes szuper AT háza, amibe beszerelhetem a budatétényből három óra buszozással az albérletbe gyűjtött alaplapot meg vga kártyát. Ehhez előszedem a szorgos munkával tizenöt év alatt összegyűjtött alaplap rögzítő gumibabákat, a fiókban őrzött tartalék kisfloppyt, meg a 850 megás tíz éves Szeagatyát a Ringyózkilencvenöttel.

Ezekután meg kell mondani Matuska anyónak, hogy összesen hatezer forinttal tartozik, amit nem kell kifizetni, mert úgyis elkezdődnek a zöldmunkák a hegyen a szőlőben és majd "le tetszik segíteni édesanyámnak".

Hát megéri ez az egész hercehurca? Hát hogy a fenébe ne érné meg! Az ángya térdekalácsát nekíjje.

U.i.: Ezekután két hét múlva Matuska anyót és Matuska apót meg kell tanítani a Ringyózkilencvenöt használatára. Mer eddig csak bekapcsolták a gépet, aztán amikor bejött a képpernyő akkor nekiálltak játszani az egérrel. De ez a képernyő nem olyan most, pedig azt nem is cserélte a szomszédasszony pesti informatikus nagyfia.

pén. ápr. 08, 2005 13:08
Moderátor

Hozzászólás 
Ne aggódj, nem sikerült. :) Csak úgy éreztem, nem árt kiegészítenem picit Seth sztoriját a tisztá(bba)nlátás végett. ;)

pén. ápr. 08, 2005 12:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jól van na! Így már más egy kicsit a gyerek fekvése! :)
Nem akartalak téged sem megsérteni.

pén. ápr. 08, 2005 11:39
Moderátor

Hozzászólás 
Archon írta:
Hát, tanulságos történet, de nem tudtam rajta mosolyogni. Nem akarlak megsérteni, de talán jobb lett volna
békén hagyni a vasat, és szólni egy embernek, aki még tud DOS alatt operálni, és nem esik kétségbe, ha meglát
egy vezérlőkártyás CD-ROM-ot, illetve egy L alakú tápot. Az EDO-ról meg ne is beszéljünk. :D
Komolyan nem sértésnek szántam :!:

Most meg fogtok lepődni: én voltam az az ember, én vittem az új CD-ROM-ot is. 1 álló nap szenvedtem azzal a qrva géppel Sethtel együtt, de nem sikerült összehozni értelmes jelenséget, amikor már végre sikerült volna, megint behalt az egész. Mondjuk az idő is szoros volt. Ha van rá kicsit több időm, talán életre bírom kelteni a vezérlőkártyás CD-egységet (kb. 20 percet szórakoztam vele, és már este volt), de jobbnak láttam, ha nem szenvedünk vele, lévén úgyis szülinapja volt a hölgynek (Seth barátnője, akinek a gépeiről van szó, egyben az én egyik legjobb barátom is), így beruháztam egy CD-egységbe. Aztán amikor nem kapott áramot, akkor szóltam Sethnek, hogy tesztelje már le otthon, mert én másnap mentem Pestre és nem tudtam vele foglalkozni. Amikor mondta, hogy otthon tökéletesen működik, akkor már tudtam, hogy a tápegység lesz a ludas, de épp akkor ment tönkre az XP-s gép vinyója, így kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy a CD-ROM miatt aggódjanak.
Az egész történetet úgy képzeljétek el, mintha egy nagy piros LED-es bomba szépen számolt volna vissza. És nekünk ennyi időnk van összehozni a gépet működőképes állapotba. Utálok kapkodva dolgozni, de nem volt más lehetőség.

Zsivaagoo: tudom, milyen érzés.... kb. úgy is beszél, ahogy ír :D Én is csak azért értem, mert ott voltam :DDDDDD (Bocs Seth :P )

Utólag teszem hozzá, hogy én kb. a 286-os idejében kezdtem a gépszerelést, és láttam L alakú tápot, vezérlőkártyás CD-t, és EDO ramot is sokat... DOS alatt is bármikor eligazodok, és nem fogom a fejem, ha jumperrel kell IRQ-t meg portot állítgatni, vagy szövegszerkesztő nélkül kell CONFIG.SYS-t vagy AUTOEXEC.BAT-ot írni. Itt az idő volt a kevés, és a probléma volt a sok (két **** gép).

pén. ápr. 08, 2005 11:22
vas-tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Seth82: végigolvasni és megpróbálni megérteni az irományodat tényleg rémtörténet. Számomra érthetetlen zagyvaléknak tűnt.

A delejt a tápegység adja, nem az IDE kábel. Mindegy, nem folytatom.

1: nem értetted a leírásomat? mármint, hogy nyelvtanilag volt gatya vagy ilyesmi?
2: tudom, hogy nem az ide kábelen jön a kraft pont ezért nem értettem én se, hogyha rádugom a cd-t akkor miért nem kap áramot vagy nem látja a vinyót attól függően, hogy melyik helyre dugom.

Gondolkodtam, de még sztem az sem lehet, hogy a táp nem bírja el, mivel ha vmilyen kombinációban rakom be a cuccokat, akkor kap mind a kettő áramot, mivel cd villan hdd meg felpörög (amit nem nehéz hallani, mivel még a procin passzív hűtés van)

pén. ápr. 08, 2005 11:19
platina tag

Hozzászólás 
Seth82: végigolvasni és megpróbálni megérteni az irományodat tényleg rémtörténet. Számomra érthetetlen zagyvaléknak tűnt.

A delejt a tápegység adja, nem az IDE kábel. Mindegy, nem folytatom.

pén. ápr. 08, 2005 10:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali.
Komolyan voltak saját vezérővel ellátott cd-rom-ok? Persze scsi-s cd-kel én is büvészkedtem, meg még ide vezérlőkkel de kifelyezeten cd-vezérlővel nem.
Ugye, hogy kell még az a FDD és a jó öreg Dos6.22 + néha egy alapdolgokra beállitott autoexec.bat, és config,sys.
Néha pedig a DosNav.
Amit egyszer meséltem az hasonló helyzet volt egy winyón lévő bios-al amit én első közelitéssel az én gépemben format c:-al gyalultam.
De sikerült azért összehozni.
Ha valakinek nincs egy jó dos-os boot disk-je (P3-alatt) akkor már bele se kezdjen szétszedni egy ilyen kategóriás gépet. illerve winyóval bűvészkedni. Az ilyen gépeknél észrevettem hogy az xp-vel fatra formázott winyót sem mindig látja a régi gép.
üdv

pén. ápr. 08, 2005 9:34
vas-tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Hát, tanulságos történet, de nem tudtam rajta mosolyogni. Nem akarlak megsérteni, de talán jobb lett volna
békén hagyni a vasat, és szólni egy embernek, aki még tud DOS alatt operálni, és nem esik kétségbe, ha meglát
egy vezérlőkártyás CD-ROM-ot, illetve egy L alakú tápot. Az EDO-ról meg ne is beszéljünk. :D

Ez eddig rendben is van, de Te mit kezdenél a következő helyzetben: Ha 1 hdd van a gépben akkor tök életesen megy, egészen addig míg össze nem szereli az ember, mivel akkor passzolom, hogy miért, de nem akar működni a dolog ás újra szétszed egészen a prociig, utána megy. Szétszedett állapotban primary-ra rárakom a cd-t meg a hdd-t is megfelelően jumper-elve, bemegyek BIOS-ba, detect hdd-nél nem lát semmit se, de azért kipróbáltam, hogy elindul-e ennek ellenére, terméshzetsen nem indult. Mondom akkor legyen 2 kábelen, rárakom a sec kábelre, na onnatól kezdve még áramot se kap a cd, pri-n továbbra sincs hdd. Leveszem a sec-ről a cd-t fés átrakom oda a hdd-t, akkor megy tökéletesen. Rádugom a pri-re a cd-t, megint nem megy semmi és nem lát semmit se a BIOS. A vezérlőkártya meg, mint számomra mára világossá vált nem ahoz a cd-hez való, de vmiért van egy olyan érzésem, hogy nem véletlen volt az én régi gépemben így megoldva a dolog és nem simán a pri/sec kábeleken volt. Na, ha ezekre meg a random időben való nem indulásra tudsz egy értelmes magyarázatot adni nekem akkor megemelem a kalapomat...

pén. ápr. 08, 2005 8:55
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. ápr. 08, 2005 6:39
vas-tag

Hozzászólás 
Nem igazán rémtörténet a szó szor értelmében...vagy mégis...olvassátok el és meglátjátok.

Mindenek előtt annyit szeretnék mondani, hogy annyira nem érzem magam hülyének a számtech dolgokhoz, de majd a leírtak után persze mindenki eldönti magában (vagy leírja és akkor már ki is fejti ezt a véleményt), hogy mit gondol a dologról. A történetnek, ha címet kellene adni, akkor az mondjuk a "Nem működik, de nem is akarom tudni, hogy miért nem..."

Alapszitu: anyóspajtás gépszerelés vol. 1:
Adott egy tán 486-os gép, még nem derítettem ki... azaz lusta voltam még ránézni, hogy mi lehet a baja és szétszedni ripityra, na de ne menjünk a dolgoknak ennyire elejébe, vegyük csak szépen sorba az események gyűrűzést. A probléma az volt (először még csak), hogy a gépben egy 500 megás vinyón van egy win95 és nem igazán van hely meg van mellette egy 15G-s is, amit hála a 486 gyönöreinek csak 5G-nek lát. Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy elmondjam, hogy igen jól látjátok valóban szövegszerkesztésre használják ezt a gépet ezért az upgrade felvetése nem olyan jó 5let, mivel hozzuk ki a vasból, ami van taktika ellen nem vitatkozik az ember, pláne, ha azt az anyós pajtás mondja... Mind1, lesz ami lesz tegyük meg, amit megkövetel a haza és mentsük a mundér becsületét, hogy biza mi értünk a gépekhez, ha már egyszer ilyen szakra járunk. Lényeg a lényeg, hogy az oprendszer az hadd ne már az 500-as vinyón legyen, ha van rá egy mód, hanem a nagyobbon. Ez alapjában nem egy olyan nagy feladat, pláne, ha esetleg vmi értelmesebb boot-os cd-vel ellátott win install disk-je van az embernek és nem pedig egy 98 install-ja, de biza a 486-osra nem szerencsés XP-t tenni, ezért mit volt mit tenni tegyünk fel egy 98-at. OK, első lépés régi vinyóról archiválás a házban levő másik gépre, eddig még egész jónak tűnt a dolog, azt hittem, hogy talán még ebédre otthon is leszek (reggel 10-kor kezdtem). Na de innentől, mint egy megállíthatatlan lavina elkezdtek a bajok csőstül dőlni meg a megmagyarázhatatlan hibák. Na, de már megint kicsit előrerohantam, szal formatáltuk a vinyót (15G-set) mondom akkor be vele a másik gépbe és akkor uccu neki ereszd el a hajam, hadd szóljon az install... nade nem esszük olyan forrón a kását non sytem disk vagy vmi hasonló ekzotikus hibaüzivel még prompt-ot se adva azt mondja a gép, hogy ő biza aszik elindulni, nemhogymég 98-at magára húzni. Hm, mit is kell ilyenkor csinálni, de rég raktam már fel 98-at... telefonos segítség hívása kérdezés, hogy tell me how? Elmondják, hogy nem ártott volna megsyselni a vinyót, mielőtt még bármit is szeretnék csinálni vele... nem is mond hülyeséget a srác a vonal tulsó végén, sőt még akár az is lehet, hogy igaza van és én voltam a bal**sz, hiába mit tesz a kor. Ja meg kimaradt még a történet elejéről 1-2 dolog, most be is pótolom gyorsan. Régi gép szétszerelése, vinyók kiszedése...bla bla.. régi ház -> mindent oldjunk meg a lehető legkisebb helyen...oh yeah feel the power...na miután kicsavartam a kb 48. csavart már rögvest kezembe is huppant a múzeumi darabnak nyugodtan nevezhető 500 megás HDD plusz az ehhez képest fényévekkel fejlődésben előrébb járó, ám 486 nem ismerős, 15G-s. Hogy ezen is túl vagyunk felraktuk rá az install cuccokat (98 + 1-2 finomság), na nézzük rá a gépre és lássunk neki a telepítésnek, ez egy nagyon jó gondolatnak tünt, de csak számomra, ugyanis a gép vmiért nem úgy gondolta, hogy ennek most meg kéne törtnnie, hanem elővett a se kép, se hang figurát (értsd: áramot éppen kapnak a perifériák, mivel bill villan, moncsi is világít, de ezen kívül az tényleg semmi). Szerettem volna kicsikarni belőle legalább egy hibajelző csipogást, de még azt sem volt hajlandó adni. Mondom akkor hozok 1-2 alkatrészt, gondoltam otthon nem **** és viszem az egész itthoni 486-ost, mert ki tudja még mi vár rám aznap... mint kiderült elég sok minden. Na miután még ezekből sem sikerült értelmes dolgot összehozni telefonos segítséghívás most a szó szoros értelemben egy barátomat megkértük, hogy ha tud akkor jöjjön már el és segítsen, mivel itt nagy **** van. Nagy szerencsénkre éppen ráért, amikor kerestük. Meg is érkezett kb. 5 perccel a telefonhívás után. Ekkor olyan du. 2 körül járhattunk már. Fél 5-kor hazaérnek a szülők és addigra nem ártana vmi életet lehelni a gépbe, ami akkor már félig szétszerelve volt az asztalon. Fokozva a helyzetet még jobban szétkaptuk a gépet, láttunk benne minden csodát: EDO RAM meg egy L alakú tápot is... jé mik vannak, de ez vhogyan akkor nem annyira tudott érdekelni. Kb. az utcsó csavarig szétkaptuk a gépet, de akkor se akart még csipogni sem egyet se. Ekkor tértünk át 2-es alternatívára, hogy a hozott gépből kovácsoljunk egyet. OK, de még mindig nem volt megsys-elve, na de most akkor majd nekilátunk a dolognak, elvégre két kéz gyorsabban dolgozik meg ilyenek. Amúgy eddigre a házban található gépen már befejeződött az XP újratelepítése, szerencsére semmi fennakadást nem tapasztaltam akkor gyorsan varázsoljunk egy netet a gépre és bootdisk.com-ról szedjünk egy egy bootfloppy-t azzal majd ott helyben megsys-eljük a HDD-t. Meg is volt 98 bootfloppy, oh yeah what a feeling, gyorsan rá is másoltuk a lemezre és szaladtuk át a másik géphez, hogy végre az életben nekilássunk a dolognak... ámde. Másik gép nem olvassa a floppy-t, hm ez érdekes, na mind1 másoljuk rá megint még egyre... azt se olvasta be, frankó. Átszereltük gyorsan a hozott gépből a floppy meghajtót az ittenibe, annak csak jónak kéne még lennie alapon. Iletve bocsánat hülyeséget beszélek, szal az első 5let, hogy win install az azzal végződött, hogy most darabokba az ágyamon a gép és az enyémre raktuk rá az új rendszert és annak nem volt jó a kislemez meghajtója és a régi gépből próbáltuk ki, hogy hátha az jobb. Aki elvesztette a fonalat az nyugodtan jelentkezzen, hisz tényleg nem egyszerű követni a gépek történetét. Na aztán csodák csodája egyszer csak beolvasta ez a meghajtó a lemezt, természetesen nem elsőre, olyat akkor már nem is álmodtunk, hogy minden csak úgy első szóra induljon, de hát a remény hal meg utoljára. Na BOOT-olun végre flopy-ról, come on baby light my fire, micsoda érzés, közeleg a cél. Mire kiderült, hogy a 98-as bootflopy-n nem volt sys.com. Öngyilkosság gyors átfutása a fejekben, hogy akkor mi a bánatért görcsöltünk vele. Na megszületett az 5let, tegyünk bele a másik (már működő) XP-s gép rack-jébe a meghajtót és sys-eljük meg ott. Mit ad isten még sikerült is a dolog, éreztük, hogy most már közel az igazság pillanata és a totális győzelmünk a számítógép gyártók hanyag gyártási folyamatának következményeit nyögő felhasználók fölött. Sajnos tévednünk kellett, de ez a rész még csak most következik (amennyiben nem fogy ki az elem a bill-emből). Közben megérkeztek a szülők és szerintem annyira nem értékelték, ahogy 2 gépből gyúrtunk egyet a "sallang" meg ugye hol legyen máshol, mint szerte szét a földön (ők meg alapjában ilyen precíz emberek). Na felment a 98, csodálatos érzés volt, a Trainspotting-ból tudnék idézni, hogy vedd életed legnagyobb orgazmusát és szoroz meg ezerrel és akkor még csak a közelében sem jársz (bocs, ha pontatlan volt, de már jóideje gépelem ezt a cuccot és lusta vagyok beletekerni a filmbe). Ámde most ugrik a majom a vízbe, nincs cd... de vajon miért? Rá kellett jönnünk, hogy a régi (általam később lyukkártyásnak elkeresztelt CD) nem fog üzemelni, mivel olyan régifajta sony volt, aminek vezérlőkártyája volt, ill van is. Driver netről leszedés, de az Istennek nem tudjuk felinstallálni, elvégre milyen is lenne az, ha csak úgy fel tudnánk rakni egy driver-t... tök meglepődne az ember. Szórakozás a különböző jumperekkel majd a végén feladtuk nem számoltam, hogy hány próbálkozás után. Na sebaj, úgyis szülinapja lesz az barátnőmnek akkor vett barátom egy új cd-t Neki (ezzel kapcsolatban később lesz történet). Ezzel a kisebbfajta sikerrel, érezve az erőt magunkban, hazamentünk és büszkén állapíthattuk meg, hogy vmit azért csak tudunk. Ezzel véget is érhetne az első rész, azonban másnap este barátnőm azzal fogad, hogy a vinyó elkezdett kicsit "recsegni" majd leállt a gép és most azt írja ki, hogy lemezolvasási hiba. Mondom bakker ennek már fele se tréfa, aznap este már csak imádkozós, hogy csak holnap elfelejtős dolog, de sajnos nem. Másnap új elektronikát dobtak a cucc alá, de sajnos még így sem volt hajlandó elindulni -> összes adatnak szevasz, ami rajta volt, mivel archiválni nem archivált sajnos (ezentúl megfogadta, hogy minden héten legalább 1*). Én már ekkor láttam a jövőt, hogy napokon belül fel kel raknom egy új XP-t, meg a régi géppel is aszni kéne már vmit, mivel azért most csak nem az igazi és ekkor érkeztünk el a pár nappal a mai előttire.

Anyóspajtás gépszerelés vol. 2:
A másik gépre (a vett új HDD-re) szépen felkerült az XP, semmi gond, csak a bánatnak van kedve installálni ilyen sokat egymás után természetesen. Na csináljunk vmit a másik géppel a megnézésén kívül. Barátom beállít az új bolti CD-ROM-al (ajándék), beszereli... nem világít -> nem kap áramot, szintúgy merül fel bennünk a kérdés, hogy tell me why? Ideadta nekem, hogy teszteljem a cuccost, berakom a gépbe tökéletesen megy beletekertem mittoménhány helyre egy filmben. Mondom akkor, akkor a hiba ismételten az Ő készülékében van, mily meglepő, nem? Történetünk elérte ebben a pillanatban a mai napot, ami szinten nem a dicsőséges néven fog bevonulni a történelembe, de inkább elmesélem akkor, ha már ilyen sokat írogattam eddig, meg amúgy is aki elolvasta eddig azt csak érdekli már a történet :) Be kéne akkor szerelni azt a kapott CD-t... mondom semmi gond, ez ált nem szokott olyan nagy probléma lenni be is csavarom, rádugok mindent, gépet bekapcsolom, de nem lap áramot, hoppá nyilván ismerős is ezt tapasztalta. Gép darabokra szed, megpróbálva kideríteni, hogy vajon mi lehet a probléma. Igazában nem jöttem rá, de a következő megállapításokat tettem: soha az életbe ne bonts meg egy régi, jól működő gépet, ha mégis elkövettél egy ilyet akkor viseld a követkeményeit. Kifordítottam a tápot oldalra, mondom nem árt, ha lát vmit a sebész a műtét közben a betegből. Megpróbálom még egyszer, ekkor már egy csipogást se ad ki a gép, szintén satu se kép, se hang. Mondom, ha ez is össze**arta magát akkor én itt helyben leszek öngyilkos, mivel egy örök életre elkapartam volna anyósnál. Na, akkor essünk neki, minden kártya eltávolítás a slot-okból, kivéve vidkártya. Bakapcs... semmi. Na menjünk tovább a dologban, kivettem a memóriát, de újabb indításnál továbbra is kuka maradt. Mit van mit tenni, lekaptam a procit a gépről, ezt azért mertem ilyen bátran bevállalni, mivel 1: enyém ez a gép, 2: úgyis lehet 486-os procit kapni olcsóért, ha vmi történne :). Proci meg gép megfújkálása után elindult, na akkor szépen rakosgassuk vissza a cuccokat bele. Elsőnek a HDD, még megy a gép, micsoda varázslatos dolog, szinte el sem hiszem olyan jó. HDD-n Primary-n mondom akkor rádugom Sec-re a CD-t...nem kap áramot... dögöljek meg, ha értem, hogy miért mondom, de akkor kerüljenek 1 kábelre mit érdekel az engem 486-nál meg úgyis tökmind1 a sebességre gondolva. Rárakom, most már egyikben sincs áram, BIOS se látja... húha... vagy 20 féle variáció kipróbálása, végül előkerestünk egy CD vezérlő cuccot és azon keresztül csináltuk meg... vagy inkább csak szerettük volna. Szereljük össze a gépet... összecsavarozom, bekapcs nincs kép, szintén gondolkodás a harakirin.. szétkap memória, proci megint ki, lassan már szokásos kör lefutása. Elindul a win, felrakjuk a driver-t szerencsére a win alapból ismerte, kész csoda. Azonban volt olyan értelmes a win, hogy alapból egy IRQ összakadást hozott össze az installal egyúttal, éljen az MS. Végül ma estére ráhagytam, hogy úgyse tudom megcsinálni. Szép óvatosan, hogy nehogy megint szét kelljen szedni lehelyeztük az asztal alá szétkapott (ám, de működőképes állapotban) és most így müxik...vagy legalábbis remélem, hogy igen.

Na grat, aki végigolvasta, higgyétek el legépelni sem volt egyszerű... nem, hogy megélni.

csüt. ápr. 07, 2005 23:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
"lehet ám ugyis jáddzani hogy egymás ellen vagyunk (vazze' kapd a vasvellát és adj neki)) "

K*RVA NAGY!!!!! :lol: :lol: :lol:
Lefordultam a székről... :lol:

csüt. ápr. 07, 2005 7:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
@HavocS and ALL
Idézet:
gozso-tól
származó szösszenet nálam is megtörtént-majdnem ui. :cry:
Azóta,nincs tyúkbeles telefonunk,ill van és félirányú.
A Jakuz(zik)ák fenyegetésvel tudtam rávenni az ithoni családot,ha szól a telefon fel,ne vegye mert a kisujjával kezdem...Kép
A vonal,csak a nejem melója miatt maradt egyirányúan (csak FAX!)és a telefonkönyvtől is sikerült meszabadulni kb ígyKép
Aki fontos,tudja a mobilt,de az időnként lemerül,nem elérhető stb.. :roll:

szer. ápr. 06, 2005 17:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
platina tag

Hozzászólás 
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=25593

Kicsit off, ezért csak linkelem.

szer. ápr. 06, 2005 15:17
Profil Privát üzenet küldése ICQ
vas-tag

Hozzászólás 
az alábbi kis szösszenet a Prohardver! fórumáról származik, gozso-tól.

Még a Szeretet Ünnepe előtt felhívott egy távoli rokon (Pista bátyám ángyikájának az unokatestvérének, a fiának a sógora… a férje…) hogy segítsek neki „perszónál kompjútert „ venni. Ő mondta így, csak idézem a szavait…
Rokonnak, még ha távoli is (Pista bátyám ángyikájának az unokatestvérének, a fiának a sógora… a férje…) nem mond nemet az ember ezért ráálltam a dologra.

Másnap megérkezett a Kedves Rokon (Pista bátyám ángyikájának az unokatestvérének, a fiának a sógora… a férje…) és miután hosszan kitárgyaltuk milyen is a mi rokonságunk (cirka 1óra hosszat…) nekiálltunk gépet tervezni. Már ekkor éreztem némi szúrást a tarkóm tájékén…

Közölte elöljáróban, nem kell túl jó gép, csak „jáccásra” kellene a lurkóknak..(9-12 éves fiúgyermekek). (A szúrás fokozatosan erősödött…) Rávilágítottam ama kényszerű tényre hogy sajnos, pont a játékhoz kell egy izmos hardver. Hosszas győzködés után elfogadta lehengerlő érveimet.

Előkaptam néhány árlistát, összeírtam pár konfigurációt, részletesen elmagyarázva, mi mire is szolgál. (ismét 1 óra…) Azt elfelejtettem mondani, hogy a Kedves rokon (Pista bátyám ángyikájának az unokatestvérének, a fiának a sógora… a férje…), az a fajta ember, aki szeret mindent fél áron, abból is keményen alkudva vásárolni.
Miután közöltem vele az árakat és felmostuk a kómából, és hörögve így szólt: „Hát ez drrrága….!”
Konfigokat átírtam, próbáltam még jó áron, de a használhatóság keretein belül maradni… Az ár még mindig nem felelt meg. Bevette a szívgyógyszerét és megérdeklődte valami más módon nem lehetne e… Fejemhez csaptam, persze itt a PH, mutattam neki pár nagyon jó hirdetést, ecsetelve hogy ezzel bizony nem járna rosszul. (szúrás folyamatosan erősödött a tarkóm tájékán, lassan átterjedt a homlokomra is…)
Fanyalgás, vállvonogatás: használt…garancia ki tudja milyen…stb. Egy idő után, sokat sejtetően rám mosolygott, szinte már vicsorgott, és azt mondta hogy esetleg van e még más lehetőség…Néztem értetlenül, elhomályosult tekintettel, nem értettem mit is akar…
Most már tudom: kamionról leesett árukra vadászott a Kedves Rokon.
Sajnos ebben nem tudtam segíteni, elköszöntünk egymástól.

Ma délelőtt csörög a telefonom, megállt az ütő bennem, ismerős volt a szám: Kedves Rokon…
Közölte hogy már sürgős lenne a dolog „mer a gyerekek a szomszédba járnak dúmháromazni, meg kólofgyutizni.. Éppen hirdettem egy konfigot, le akarván rázni gyorsan elsoroltam a paramétereket, nem felejtve közölni az árat…
Hosszas hallgatás után, így szólt: És ez OLYAN gép? Nyeltem egyet…lopott cucc kell, vazze? Ez kell a szobakonyhás boldogságodhoz? Legyen… Mondom ja…
Megvette…

Tanulságokat szűrjétek le Ti…

ejlemények, megigértem hogy beszámolok róla...

csekély 45 perc telefonos beszélgetés eredménye:

megbeszélte a szomszédjával is a dolgot, aki ért ám hozzá, most lett nekije ecédéel vizsgája

szóval ez a gép amit én akartam, az ő szavaival élve ''rátukmálni'' nem köll...''mer' végülis csak jáccásra kell a büdös kölyköknek, arra meg yóóó az olcsóbb is.'' (sic!)

következő cuccost fogja megvenni, miután egyeztetett az ecédéeles szomszéddal:
128 MB DDR ,40 GB Maxtor, Celeron 1700, ASRock P4I45GV, 48x sony cdrom, atx ház....
és ez a gép sokkal jobb ám, ''mer' nem köll bele videjó se, ottan van rajta...'' (sic!)
szomszéd már irja is neki a játékokat, dúmhárom, kólofgyuti, me' valami növényes játék...
(ez mi lehet??? itt rágom magam rajta és nem tudok rájönni... )

DE MI AZ A NÖVÉNYES JÁTÉK????
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megvan....nem bírtam magammal, felhívtam. konferenciabeszélgetéssel kiderült:

''növényes játék''=MOHAA
yáyyy...hát már majdnem tuljutottam ezen a qrva pályán

telefon csörög...tarkótáji fájdalom ujra erősödik: ismerős szám
valami leeshetett neki, mert azt kérdezte DVD filmeket nézhet e szerintem ezen a gépen...
ecédéeles szomszédot nem tudja hívni, ''mer' éppen telepít valamit'' (sic!)

és istenemre, ezt a ''telepít valamit'', olyan áhtattal mondja mintha most fedezné fel a szomszéd az AIDS ellenszerét
na, akkor ujabb fejlemények...ma már nem lesz több mert kikapcsoltam a telefonomat

kicsit szorong, ezt érzem a hangján. hiába nagy beruházás ez a gép..kb 50k lesz és évekig fogják majd használni. értem én.

kérdései: látta nálam azt a programot amivel olyan ''fajinakat'' lehet csinálni. képből akár szódavizes kancsó is lehet. (itt kicsit gondolkodtam, talán a photoshopra, esetleg a corelra gondol?) hogy azt, majd ha legközelebb jön látogatóba (isten őrizz!) odaadnám e neki. hoz majd pár floppyt, mer az is lesz ám a gépben, és képzeljem el erre az ecédéeles kolléga nem gondolt, ez teljesen önállóan jutott az eszébe...(vazze, tudod mennyiért vettem én ezeket )

foly köv. mert jegyzeteltem...

na, ujra itt vagyok...megszakadt a vonal...meg kiszakadt a dugó véletlenül a falból...

ujabb állatsággal próbált fárasztani, már nem sok türelmem van hozzá.
tavaly vettek valami digitális kamerát (mondjuk erről nem is tudtam...) hogy az hogy fog eggyütt működni a perszonál kompjuterrel? (komolyan mondom, ha ezt még egyszer mondja, rángógörcsöt fogok kapni..)
mer hogy a Zsuzsika esküvőjét (ez ki lehet?) milyen jó is volna majd ha tévén is meg lehetne nézni. itt kezdtem elveszíteni a fonalat... nagy nehezen kihámoztam, hogy közel egy év alatt a kamerát még nem tudták összehozni a tv-vel (erre emlékszem, kb 15 éve jártam náluk, a tv valami Jácint). a felvételeket azóta is a kamera lcd kijelzőjén nézik...

szóval, össze kellene kötni a géppel, a monitor mégiscsak ngyobb lesz mint az lcd kijelzőőőőőő

itt szakadt el a türelmem végeláthatatlan gomboly

sörszagú hangon belehörögte a telefonba: tv-t vegyünk?

lap már van (ántisztatikuss) zacsiban. ház még képlékeny...nem tudom ezek a procit nem akarják megvenni?

tv-t kapnak tőlem...640*480 60hz.

'de biztos legyen ám az hogy szííínesss!'' (sic!)

festek rá valamit...
Idézet telefonbeszélegetésből:

nem..igen...szerintem nem jó ötlet feri bátyám...persze vindózkilencvenöt meg vindózkilenvenháromat lehet feltenni...igen..nem...persze eltettem a monitort...színes, igen...szerintem fog menni ezen a monitoron a vindózikszpé is...végül is ez nem attól függ...neeem rááááérek...milyent?...persze ismerem...eldzsí azt ne inkább...nekem plextor...igen elviszem a szódavízes programot...lajos nem tudja....áááá..szerintem ne...zikszpé mellé nem megy a dossss...a gyerek majd megtanulja másholll. iigennn...mari néném?...ő is várja már ugye?....nem...most mennem kell...nem zinfra madzagja mindegy milyen hosszú...tiszteletemmm

telefonbeszélgetés 2.
Igen Feri bátyám?

Zsótikám mevettünk má mindent…lejártuk a lábunkat a Lalival..vótunk vagy 4 bótba mire összgyött…a Lali aszongya mégicsak jobb vóna ha te csinánád meg a masinát…nem tuggya ebbe a házba beletenni aszongya…ilyen izét, mi má no…pötyögtetőt is tucc hozni?..tudod amin írni köll…akkor a vindózkilencvenötöt meg a vindózkétezerháromat rá tuggyuk mink tenni szerinted?...Lalinak is kéne maj valami de én tod hogy nemértem ezeket az izéket…tévén tuggyuk maj nézni a filmet, igaz e?...vettünk fénykábelt amit mondtál (fénykard kellene hogy leszúrjalak vele) …tudod (felesége neve) nénéd vette nekem ezt a mobilt e…oszt csinátunk vele fenképeket…anyáddal is beszétem tennap este (ezért külön fog kapni) …aszonta elgyöttök hozzánk, rég vótatok ere..me’ még a zautódat se láttam…mondta anyád hogy építkezel…ezzel ne problémázzá…tudod hogy miránk számíthaccc….

nos, a Lali problémája több rétegű, próbálom összefoglalni, idézni a lényegi kérdéseket...
az egyszerűség kedvéért a saját szavaimat nem idézném...
Aszongya a Lali:

''szija...képzejjed má el, máma én is me' vettem a zinternetet. mongyad má haver hova kössem ezt bele a gépembe...nekem csak ijjen pékettő a masinériám..oszt több helymá' nincsen ottan elől ahun a cd hajtó van... (vegyél nagyobb házat)
me' van itten más gond is, tod beszétünk mink a Ferivel...ő aszonta hogy te aszontad neki hogy lehet ám ugyis jáddzani hogy egymás ellen vagyunk (vazze' kapd a vasvellát és adj neki))
osztán mijjen filmeket hozol maj a Ferinek?...mer cseréhetnénk is ám...mostan szereztem meg a bakterházat..láttad má?.nem meyg iga' a zéngépemen, de mennéztük a szomszédba a dvd lejáddzón..erre tucc valamit mondani? mé nem megy? mostan vettem bele a Ferivel uj cédé jáddzód...mésse megy... (ennek ECDL?)

ha maj gyöttök gyere má át hozzánk is. ..oszt mongyad má mit kéne vennem ebbe a masinériába. leattuk penteken a disznókat, most aszonta a zasszony köthetek..igaz nem vót ócsó a zinternet se..'' (sic!)
na, megvolt a csevej...rövid volt..
NETKIKKET VETT

Feri bátyámmal ma négyszer volt szerencsém beszélni. Az alábbi párbeszédet 2-ből kivonatolva készítettem. Hangfelvétel most nincs, mobil hívás volt. (milesz a kazettákkal?)

szia zsótikám…ne haraguggyá má hogy máma nem kerestelek… (most gyújtottam gyertyát épp e miatt Szent Antalnál) …akkor gyöttök hónap igaz e? (jaj)...anyáddal beszétem máma aszonta 4 óra után gyöttök…anyádnak montam hogy lenne mé maj valami, de adom a fijamat maj elmongya ő… (neeeeee) …csókolom zsolti bácsi…asztat szeretném kérni hogy a ziskolába aszt monta a tanárnéni hogy a gépen legyen má majd rajta az a dosz mer mink azt egészen nyolcadik osztályik tanujjuk majd…meg a szomszédba van az az énekes játék ’szt mej el teccik tudni hozni?...apukám kéri vissza a telefont.. (hogy legyen tartós térerő hiányod…)..no megen én vagyok..beszétük a zasszonnyal hogy mellepnénk még a gyerekeket valamivel..mennyé má most innen józsika….jáddzá a tv-vel (az az szedd csak le a hátlapját)..no láttam nállad a mútkor aszt a papír másollót…olyan mi pézbe kerűne?..nállatok van mos mé bót nyitva? (17.32)..vegyé má nekem egyet (ekkor töröltem le véletlenül azt az image fájlt amiből vissza tudtam volna gyorsan állítani a rendszert) aza1 aszt amillent láttam..nem baj az ha hangos… (könyvelői mátrix nyomtató volt, ha jól emlékszem) … oszt az színes?..vagy csak a tv-lesz maj szín, másolva má nem gyün ki belűle úgy?..gyereknek van mé ijjen rajzlapja, me írólapja az maj jó lesz bele?...most menek mer gyöttek a laliék..aszonta hí maj ő is…(mertem remélni)

Beszélgetés Lalival No 1..
Kivonatolva, röviden. Ez marha hosszú beszélgetés volt, közben tölteni kellett a telefonomat…

Szija…akkor hónap mennézed maj az én masinériámat is?...mit mondacc…minek a zinternethe telefon…aszonták a bótba az a égbő gyön maj ki…különben is..telefonom a me’ van…mostan is errű hílak…százsemet vettem nem ojjan régen…attak hozzá flópit is…pijacón vót ijjen árus osztan könyveket lehett nála venni..onnan vettem…écédéél..aszonta az ember akinek számító gépe van, annak kell ijjen..me hát..ócsón adta..ott áruta mellettem..beszégettünk mer’ soká vitték el tűlem a tojást…há kellene maj levelezni, aszonygák gyórsabb min a pósta..meg különbe is ki fene vesz béleget ha igy is lehet..me midég sorba kell áni a póstán..csekket is lehet fizetni maj rajta…oszt arra má tucc mondani valamit mén nem megy a mozi nálam?..hee?...asszonynal beszétünk…tudod a disznó..nem ő hööhöhö…amit leattunk..kőtök mostan a gépre maj rendesen..legyen má nórmális…hozzá má padot maj, ha gyössz…há 4 éve vettem…nyócvanötezeré vót…a mé nem színes, maj’ te kifejleszted, vagy hogy mongyák…nem tagadom, jáddzásra…me maj a zinternethö..

Nos, kezdeném egy kis szociológiai tanulmánnyal:

MEGÉRKEZÉS A SZÍNHELYRE
„kicsiny falum ott születtem én…nincs ott gyertya, nincs ott lámpa fény…”

Megérkeztünk Feri bátyámék házához. A várakozásnak megfelelően már nagyon várt az egész család. Feri bátyám izibe elszalasztotta legkisebb fiát a szomszédba, jöjjönek és ámuljanak, beköltözik a 21. század hozzájuk. A szokásos udvariassági formulák után, visszautasítva a család vacsora meghívását: tejszínhabos pacalpörkölt, dupla adag diótortával, mellé egy kis szacharinnal cukrozott méz…kértem hogy csapjunk a lovak közé, mert engem várnak. Közécsaptunk…megnéztük a gazdaságot, megcsodáltam Julit az óriási kan disznót (micsoda paradoxon), a csirkéket… miután sikeresen kiverekedtem magam a baromfi ólból és kitéptem a legnagyobb kutya szájából a telefonomat bevonultunk a tetthelyre. Illetve vonultam volna, mert ekkorra már népes tömeg gyűlt össze. Tisztelettel vegyes félelemmel néztek rám, gondoltam afféle nagy varázslónak tartottak…
Bevonultunk a dolgozószobába, illetve vonultunk volna ha az ajtó mellett nem terpeszkedett volna akkor diófa íróasztal, hogy csak lapjával fértem be mellette. (58kg vagyok..)

A két büdös kölyök kaján vigyorral a képén, figyelte ténykedésemet, közben a diótorta maradékát rágcsálták, arcukon jóízűen folyt le a szacharinnal cukrozott méz…

A KONFIG ÖSSZERAKÁSA….

Nos, miután sikerült beküzdenem magam a szentélybe, „itten lesz maj’ a perszónál kompúter” közölte Feri bátyám, kértem hogy kezdjünk hozzá. A rokonság elcsendesedett, kissé hátrébb húzódtak, hogy némi levegőhöz juthassak. Előkerültek a napokban vásárolt kincsek. Az „ántisztatikus” zacskóból kipottyant az alaplap, mellette két alma gurult ki. „hőj…há ezt meg a lali kereste…” (ekkor még nem volt jelen..)
Tüzetesen szemügyre vettem a kissé megviselt jószágot „memozgattam azokot a izéket rajta…mer ferdén áttak..me húzogattam is kicsit…ho’ stábilak e…”
Kicsit idegesen tapogattam meg a belső zsebemet…rendben van, gyógyszer nálam. Valami fura volt...mintha hiányérzetem lett volna az ASUS eme remek termékében…igen a coolert tartó keret kissé törött volt. „mennézegette a Józsika oszt a zannyuk me’ kikapta a kezibű” megvolt a magyarázat.
Lássuk a többi cuccot. Memória? Dicsfény a Rokon arcán..”va’ há”…belenyúlt a sublót fiókjába és a kezembe nyomta. Alkohollal megpróbáltam leműteni róla a ráragadt rágó, csoki és némi testnedveket (takony, magyarul…) Kár volt…ezt a memóriát az isten nem arra teremtette hogy Feri bátyám gépében muzsikáljon..Utoljára RDRAm-os lapokhoz adhattak ilyet, egyszerű C-RIMM modul volt. Finoman, eufemizálva megpróbáltam közölni házigazdámmal a tényeket..( nem mondhattam hogy vazze mi a **** vettél?). A sokaság fehördült…Nem lesz a Ferinek gépe. A kicsinyek sírósra görbült szájjal, a felnőttek csalódott fenyegető arccal néztek rám..Éreztem, itt vér fog folyni ha nem folytatom…felsóhajtottam, belenyúltam a varázs dobozomba, és kihúztam belőle a tartalék ramjaimat..Isten veled Hynix d43..szép volt veled az élet…Egy emberként szakadt ki a tömegből a megkönnyebült sóhaj..

Én is sóhajtottam, és folytattam a többi kellék szemléjét
KONFIG ÖSSZERAKÁSA 2. rész

Folytattam az összevásárolt holmik alapos szemléjét. Lássuk akkor a procit…Hmm semmi extra, a szokásos Celerongy 1700mhz... Miután fáradságos munkával kiegyengettem a lábakat, (sajnos a gyufásskatulyában maradhatott még néhány tűzszerszám ezért a csomagolás nem volt túl biztos…) beleillesztettem az őt megillető helyre. A rokonság lélegzetvisszafojtva figyelte ténykedésemet. Feri bát közben többször el kellett hessentenem a közelemből, idegességében szinte szétfútta a választékot a frizurámon…”oszt mos má gyön maj’ a zineternet?...tv-ét mikó kapcsolod má be?..télleg színes lesz?” Megnyugtattam, haladunk, ha lassan is. Közben megérkezett a szomszédból Lali…Hát nem erre számítottam..Kb negyvenes úriember, kellemes pálinkagőzt eregetve. Csizmáját illedelmesen levetette az ajtó előtt, ügyes testcsellel áttörte magát a rokonok hadán és megilletődve megállt előttem. Sejtettem, ebből baj lesz…

„szijja…mé nem végezté? mióta vagy má itten?...láttam ám az ablakbú a zótódat..gondótam nem zavarok, maj átgyössz hozzám is…dógozol? (ha hagynátok), gyön mingyá a zasszony is, várja a tesvérét a munkábú…( te jó isten remélem az asszony nem hozza a kölyköket is)…várunk ám má nagyon…”

„várjá má lali nem látod hogy mostan nekem dógozik?..várjad ki te is a sorodat…(éleződött a helyzett, jóleső megnyugvással tapasztaltam: fontos vagyok…) minek neked az a zinternet? asszed ottan nem köll maj’ ólvasni?..vagy aztis a zasszony ovassa maj’ fel mint a zújságot?...

„oszt tejis mit akarsz ezzel a perszónál kompúterrel…nem értecc hozzá..höhöhö..nekem me má maj’ két éve van me’…én má kiismertem minden csínnyát-bínnyát (verekedés lesz? szétnéztem, vasvella nem volt a közelemben)…lemezt is tok má olvasni vele..te me asse tod milyaza cédé…

„honne tunnám má…mútkor vettünk tyúkokat oszt a gazda azon írta a papírt meg…(mi van???)…aszonta egy illen cédére ráfér ám sok minden..nálla a pócot tartotta…”

(Istenem add hogy ezek összevesszenek, akkor talán el tudok surrani…)Nem vesztek, közös megegyezéssel lementek Feri bá pincéjébe és hoztak újabb kancsó bort. Gyerünk, gyerünk, biztattam magam, végezzünk minél hamarabb. „Feri bátyám, házat vettek e? Mibe tegyem bele a gépet?”-halkan érdeklődtem, arra gondolva rosszabb már nem jöhet.

Jött…Előkerült az asztal alól egy szépen becsomagolt doboz. Remegő kézzel, egyre erősödő szívdobogással bontogattam…NEEE…NEEE…(halk fohászt rebegtem a Teremtőhöz) igen ilyet már régen láttam. Szép volt. Oldalán elegáns ezüstszínű nyomógomb, ezzel lehetett a fekvő ház tetejét kinyitni…sejtésem beigazolódott, egy alig használt fekvő, AT ház nézett velem farkasszemet, elegáns gombjai kihívóan csillantak meg a 60w-os körte fényében.
Felnyögtem, sanda pillantást vetettem az ajtó felé…Cirka 1,5 méter..rokonságon áttörve nem lehetetlen…

Felhős tekintetem gyanút ébreszthetett Feri bátyámban, Laliban és a népes sokadalomban…
„ ne’ jó?...mondtam neked ne eztet vegyük me..a másikho vót gépelő, me’ kazetta is …magnóval…montam neked…nem memontam?...” (nekitámadt Lalinak…Magnó? Kazetta? Mi jó eget árulnak itt? Meg kellene néznem ezt a boltot…)
„Nem lesz ez így jó Feri bátyám…ebbe a dobozba ezt nem lehet beletenni!” kénytelen voltam közölni a tényeket, nem tudtam mást tenni. Felhördült a sokadalom, Feri bátyám arcán áthullámzott a világ minden nyomora, születésétől jelen pillanatig.
„neeem?..mé nem…aszonták a bótba jó lesz e…mostan akkor mit lesz?”. Fájdalmas, bernáthegyi-tekintettel nézett rám. A büdös kölykök felvonyítottak a sarokban. Végigondoltam a helyzetemet..nem..nem…NEM…a Tsunami házat nem fogom neki odaadni...

„Venni kell másikat”-kérlelhetetlen voltam, mint egy őrmester…Mit is veszthettem….?

szer. ápr. 06, 2005 14:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na de itt az a probléma hogy kislemezt már alapba nem is küldenek mert átáltak emailre. DEHOGYAN!
Olyan nehéz ez?
üdv

szer. ápr. 06, 2005 13:09
arany tag

Hozzászólás 
No igen. Szintén felső helyről kör-mail vagy 60 helyre valamilyen Gizellától. Levél üres, tárgynak is csak ennyi: gáz vagyok

Nem cáfoltam meg :)

chx

szer. ápr. 06, 2005 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
De aki az első lemezt csinálja az is egy ....
A felhasználók 90% alig tudja használni a gépet és nem tudnak egy normális kislemezt sem csinálni valami kökori normális bat filevel emi a legrosszab esetben is ki tud tömöriteni egy rar-t. Mert már találkoztam hogy a régi dos-al nem tudtam kitömöriteni a win-es tömöritett zip-et.
Na mindegy.

Itt van nekünk infrastruktúra.

üdv

szer. ápr. 06, 2005 12:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
A közalkalmazotti szférában mozgó frissitésekről és adatmozgásokrol már én is hallottam és tapasztaltam.
Mondják nekem hogy mennyek már segitcsek feltenni egy TTG éves frissitét mert letöltötték az emailról és nem tudják feltenni. Persze egy 286-os amin a jó öreg dos-megy. A bazi nagy gépeken meg a passziánszt meg néha a netet is használják.
-Mondom OK (men dolgozom ott, csak baráti alapon)
Bemegyek, az emailben letöltött file-k között semmi érdemleges csak egy vagon txt és egy virusellenörző által küldött egyéb txt-k.
-Mondom nekik hogy nem küldték el frissitést.
gondoltam irok a küldőnek egy emailt hogy küldje el megint zip-be vagy valami másba (ne exe legyen), telefonszámmal cimmel. Kb 5 perc mulva nagy kedvességgel jön a telefon, hogy ne haragudjak már de ő nem ért hozzá csak rábizták küldje el, de ha bemegyűnk érte a központban akkor a portán ott lesz kislemezen nekünk cimezve.

Na igy müködik az egyész állami szféra hálózati rendszere. kivéve az APEH ott naprakészek csak fizesen az ember. Még segitenek is. Persze nem a fizetésben.

üdv

szer. ápr. 06, 2005 12:52
arany tag

Hozzászólás 
Laci2000 írta:
Ellenben a népességnyilvántartásos progihoz az eddigi negyedéves frissítések helyett most már hetente 2x küldenek frissítést a hiperbiztonságos GPRS modemes anyakönyvvezetők számára kialakított rendszeren keresztül. Van itt fejlődés csak nem kapkodják el a dolgokat:)

Az a hiperbiztonságos cucc nálunk rendszeresen leakad, és lassú, szokásos módon orvosolható: minden ki/bekapcs. Kellemes lesz, ha a kolléganő elhunytat fog anyakönyvezni... Gondolom a gprs "kormányzati-korlátlan" havidíjából futná egy alsó kategóriás dsl-re is. Azon is mehet vpn, gyorsabb, megbízhatóbb, lenne...
Erre a gépre akartam egy másik nyomtatót rakni, mert ugye a hozzá adott nyomítóhoz csak egy helyen lehet patronátot venni, 18 rongyért. Á, ki nem jönnek, rendszergazda jelszót nem adnak. Aztán egyszer (tényleg) véletlenül kilazult egy csatlakozó, és nem ment. Nézzem má' meg! Szó se lehet róla! Kijövetel, 1 mp alatt megszervizel, rugalmassági faktor meredeken nő :)
Mi itt az összes közigazgatási kaksival dolgozunk, K-k, FK-k szép számmal :) IMI épp reggel riogatott valami triggerrel :)

No és egy kis rémtörténet:
Rendszeresen kap a kolléganő mindenféle rendeleteket mailben, képként küldve. Egy idő után uncsi, hogy mindig bohóckodni kell vele, mire olvasható, tehát nyomozás. Az irományt a minisztérium küldi faxon!, a megyénél szkennelik, mailben képként tovább küldik.
Kérdésemre, hogy miért nem mailben megy végig, heves okoskodós-ellenállás.
Ezután megkértem, hogy szkennelésnél legalább állítsák feljebb a felbontást, hogy olvasható legyen.
Erre megint: az ő informatikusuk tudja a dolgát, különben is, más nem szólt nekik, mert jó és kész.
Erre a pontra eljutva teljesen felhúztam magam, megírtam nekik, hogy ha az infósuk nem tud 150 helyett 300 dpi-t beállítani, akkor semmi keresnivalója nincs ott, az illetőnek, hogy ha neki fontosabb, hogy tartsanak tőle mint az, hogy gördülékenyen menjenek a dolgok, akkor neki sincs keresnivalója, meg úgy általában, el vannak szállva maguktól, és a sok "felső" g@nét helyben kell kitakarítani.
A baj csak az volt, hogy mindezt a megyei hivatalvezetőnek írtam, kábé negyedórán belül egy fegyelmi lógott a levegőben :)

FK-k frissítése:
Lehetne e-mailben?
Hát, falun nem jellemző ez, Önöknek van e-mail címük?
Persze, van minden munkatársnak egy.
Rendben, akkor ezentúl úgy küldjük.

És jön floppin, és 1-2 havonta ugyanezt eljátszom 10-12 programmal, és jön floppin...

Igen, tiszta közigazgatás...

Üdv:
chx

szer. ápr. 06, 2005 12:45
Site Admin

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:
"Pedig már azt hittem hogy valami sütemény vagy szeszesital"

:lol: :lol: :lol: :lol:

kedd ápr. 05, 2005 14:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Yo all. 8)

Ma törpéntek:
1. Bőr-nemibeteg gondozóba kiküldtek, hogy üzemeljek be egy nyomtatót meg gépeket, stb. Kezemben a 3 tonnás LaserJet 1200, menet közben kék "melós egyenruhában" lévő egyén beszélget egy zöld "melós egyenruhában" lévő másikkal. Egy mondatot hallottam beszélgetésükből: "B*zmeg, itt vannak a kankósok meg a szifiliszesek b*zmeg!". Itt következett az, hogy majdnem elejtettem a nyomtatót röhögésemben. :lol:

2. Nőgyógy UH-ra (merthogy ilyen is van :wink:) viszem fel az 1100-as tonert. Kopogok, szólnak hogy mehetek. Benyitok, Use(Udvariasság.Köszönés), @SAY "Jó napot kívánok, hoztam a tonert.". Aszongya az orvos: "És, mi az?" válaszom: "A nyomtatóba kell hogy nyomtatni lehessen vele." Aszongya a DOC: "Pedig már azt hittem hogy valami sütemény vagy szeszesital" :P :twisted: :roll:

hétf. ápr. 04, 2005 11:34
arany tag

Hozzászólás 
Ellenben a népességnyilvántartásos progihoz az eddigi negyedéves frissítések helyett most már hetente 2x küldenek frissítést a hiperbiztonságos GPRS modemes anyakönyvvezetők számára kialakított rendszeren keresztül. Van itt fejlődés csak nem kapkodják el a dolgokat:)

szomb. ápr. 02, 2005 8:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Következő