|
Pannon E-mail Studio (ex-MobilPosta)
Szerző |
Üzenet |
Placc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 263 Tartózkodási hely: a monitoron csüngve...
|
Kérem jelezzétek, ha valakinek még gondja van a nagyobb csatolt állomány küldésével... Úgy néz ki, hogy megoldódott.
|
kedd jún. 21, 2005 9:24 |
|
|
Vendég
|
Tudtatok róla hogy a Mobilposta alkalmas arra, hogy egy másik mail szolgáltató szerveréről automatikusan letöltse a leveleket? A letöltés ideje beállítható. (belépéskor, óránként, vagy egy meghatározott időpontban naponta egyszer) Nem rossz dolog!
|
szomb. máj. 07, 2005 21:33 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
Placc írta: zsmadar írta: Természetesen azóta aludtam rá párat, de a yahoo-s példa nem nagy túlzás, az sms értesítő, és még sok minden más(pl.:2 Gb-os tárhely) 20$/év, ami nem egy komoly összeg. Az általad említett másik két szolgáltatóval soha sem volt közeli kapcsolatom, így véleményezni sem fogom, tudom. A pannon mail-szolgáltatásával alapvetően elégedett vagyok, de ez az utolsó eset nagyon "bepöccentett", egy álláslehetőségről van szó, amely a mostani állásomhoz képest elég jelentős fejlődést jelent, illetve a fizetés, egyéb juttatás is jóval barátibb A másik kellemetlen probléma már jóval specifikusabb, a PDA-ról a webes felületre belépve a levél olvasása lehetséges, de a levélírásra kattintva rendszerhiba üzenetet dob vissza, ez 100%-os, a nap bármely szakában reprodukálható. Ez viszont lehet a Pocket IE hibája is. A szűrés nekem tökéletesen müxik, ezzel nem voltak eddig problémáim. Teljesen megértelek, igazad van...! Szvsz hamarosan megoldódik a temp. rejected message... A másik dolog a Pocket Explorer hibája, vipmail sem megy nekem PDA-val. Érdemes Operát felrakni, azzal állítólag viszi... Vagy mail kliens.
Az operát használnám a legszívesebben(mint ahogyan most is az asztali gépen), de még nem jött ki PPC-re. A Netfront meg már inaktív, meg kellene venni, de nem igazán jön be.
|
vas. ápr. 24, 2005 16:32 |
|
|
Placc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 263 Tartózkodási hely: a monitoron csüngve...
|
zsmadar írta: Placc írta: zsmadar írta: Sziasztok! A nagy file(>1MB) kérdésben most nagyon pipa vagyok a pannonra. egy álláspályázat csúszott emiatt 1 hetet, ha nem kérdezek rá, hogy mi a döntés, akkor nem is tudtam volna meg, hogy nem is érkezett meg. Mondjuk az újrapostázás során már feltűnt a hibaüzenet, de anno erre nem is gondoltam. A yahoo-s címemről kellett elküldenem, a pályázatot. Szégyen, hogy pl. a yahoo a free szolgáltatásaival jobb minőséget nyújt, mint a pannon, s a tárhely a 250 MB-jával sem lebecsülendő. Írtam az ügyfélszolgálatnak, egy cseppet ingerült hangvételű levelet, várom a reakciójukat. Sajnálom.. De azért ebbe a yahoo-s összehasonlításba nem mennék bele... Olyan, mintha a magyar helyzetet hasonlítanád össze az amerikaival, angollal etc... Másrészt ez a szolgáltatás is alapjaiban ingyenes, nem hinném, hogy a yahoo-nál van SMS notif for free (vagy akár 6.50HUF átszámítva). Viszont a T-mailel, és Vodamail-el összehasonlítva lényegesen rózsásabb a helyzet, persze ezt az esetleges küldési problémát leszámítva, ami elég bosszantó, de már nem tarthat sokáig... Természetesen azóta aludtam rá párat, de a yahoo-s példa nem nagy túlzás, az sms értesítő, és még sok minden más(pl.:2 Gb-os tárhely) 20$/év, ami nem egy komoly összeg. Az általad említett másik két szolgáltatóval soha sem volt közeli kapcsolatom, így véleményezni sem fogom, tudom. A pannon mail-szolgáltatásával alapvetően elégedett vagyok, de ez az utolsó eset nagyon "bepöccentett", egy álláslehetőségről van szó, amely a mostani állásomhoz képest elég jelentős fejlődést jelent, illetve a fizetés, egyéb juttatás is jóval barátibb A másik kellemetlen probléma már jóval specifikusabb, a PDA-ról a webes felületre belépve a levél olvasása lehetséges, de a levélírásra kattintva rendszerhiba üzenetet dob vissza, ez 100%-os, a nap bármely szakában reprodukálható. Ez viszont lehet a Pocket IE hibája is. A szűrés nekem tökéletesen müxik, ezzel nem voltak eddig problémáim.
Teljesen megértelek, igazad van...! Szvsz hamarosan megoldódik a temp. rejected message...
A másik dolog a Pocket Explorer hibája, vipmail sem megy nekem PDA-val. Érdemes Operát felrakni, azzal állítólag viszi... Vagy mail kliens.
|
vas. ápr. 24, 2005 7:02 |
|
|
Vendég
|
Megoldódott! Elég nyakatekert megoldás. Szerintem másképp egyszerűbb lett volna, de a lényeg hogy működik.
|
szomb. ápr. 23, 2005 22:54 |
|
|
Vendég
|
Hát nem tudom. Vagy én vagyok hülye, vagy egyáltalán nem működik a szűrés. Most így van beállítva:
Admin: A képet a felhasználó kérésére töröltük.
Első helyen szerepel a szűrési beállítás, semmi sincs előtte. Minden további nélkül minden freemailes levélről küldi az értesítést. Már teljesen kifogott rajtam. Eghyszerűen nem fogja a fejem.
|
szomb. ápr. 23, 2005 21:37 |
|
|
Vendég
|
Mostmár árulja el valaki, azt a rohadt szűrést hogy lehet beállítani hogy működjön. A szűrési feltételek elválasztásához a szóköz, vessző, pontosvessző valamint ugyanezek máég egy szóközzel megtoldva nem csináűlnak semmit. Jön minden, nem szűr semmit.
|
szomb. ápr. 23, 2005 21:23 |
|
|
zsmadar
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 191 Tartózkodási hely: Debrecen, Budapest
|
Placc írta: zsmadar írta: Sziasztok! A nagy file(>1MB) kérdésben most nagyon pipa vagyok a pannonra. egy álláspályázat csúszott emiatt 1 hetet, ha nem kérdezek rá, hogy mi a döntés, akkor nem is tudtam volna meg, hogy nem is érkezett meg. Mondjuk az újrapostázás során már feltűnt a hibaüzenet, de anno erre nem is gondoltam. A yahoo-s címemről kellett elküldenem, a pályázatot. Szégyen, hogy pl. a yahoo a free szolgáltatásaival jobb minőséget nyújt, mint a pannon, s a tárhely a 250 MB-jával sem lebecsülendő. Írtam az ügyfélszolgálatnak, egy cseppet ingerült hangvételű levelet, várom a reakciójukat. Sajnálom.. De azért ebbe a yahoo-s összehasonlításba nem mennék bele... Olyan, mintha a magyar helyzetet hasonlítanád össze az amerikaival, angollal etc... Másrészt ez a szolgáltatás is alapjaiban ingyenes, nem hinném, hogy a yahoo-nál van SMS notif for free (vagy akár 6.50HUF átszámítva). Viszont a T-mailel, és Vodamail-el összehasonlítva lényegesen rózsásabb a helyzet, persze ezt az esetleges küldési problémát leszámítva, ami elég bosszantó, de már nem tarthat sokáig...
Természetesen azóta aludtam rá párat, de a yahoo-s példa nem nagy túlzás, az sms értesítő, és még sok minden más(pl.:2 Gb-os tárhely) 20$/év, ami nem egy komoly összeg.
Az általad említett másik két szolgáltatóval soha sem volt közeli kapcsolatom, így véleményezni sem fogom, tudom. A pannon mail-szolgáltatásával alapvetően elégedett vagyok, de ez az utolsó eset nagyon "bepöccentett", egy álláslehetőségről van szó, amely a mostani állásomhoz képest elég jelentős fejlődést jelent, illetve a fizetés, egyéb juttatás is jóval barátibb
A másik kellemetlen probléma már jóval specifikusabb, a PDA-ról a webes felületre belépve a levél olvasása lehetséges, de a levélírásra kattintva rendszerhiba üzenetet dob vissza, ez 100%-os, a nap bármely szakában reprodukálható. Ez viszont lehet a Pocket IE hibája is. A szűrés nekem tökéletesen müxik, ezzel nem voltak eddig problémáim.
|
szomb. ápr. 23, 2005 19:57 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
azzal lehet valamit kezdeni, hogy az uj Winwappal be lehessen lépni a Mobilpostába? A mywapra be lehet a pop3-ba be lehet csak a Mobilposta nem müxik. Van valami böngészö azonositás benne vagy mi lehet az oka?
|
pén. ápr. 22, 2005 18:10 |
|
|
Placc
arany tag
|
SZVSZ próbáld meg úgy, hogy mindegyik domaint egy szabály kivétel mezőjébe írod, vesszővel elválasztva, asszem szóköz sem kell, de ez nem biztos... pl.: yahoo.com,hotmail.com,....
|
pén. ápr. 22, 2005 6:31 |
|
|
Vendég
|
A nagy fájl küldéssel nekem is vannak gondjaim. Majdnem 1 hónapja írtam az ügyfélszolgálatnak, azt írták tudnak a problémáról, egy vírusirtó okozza a gondot, de dolgoznak a hibán. Ettől függetlenül a mai napig nem megy rendesen. Pár napja újra elküldtem a levelet, azzal együtt amit ők küldtek, (ne kelljen megint magyarázkodnom miről is van szó) de még nem jött válasz. Remélem tényleg hamarosdan megoldódik ez a probléma, mert bosszantó hogy egy 5-600 kb-os levelet gyakorlatilag lehetetlen elküldeni, pedig ez nem számít nagynak.
Más dolog. A szűréssel valami csak nem kóser. A belinkelt képnek megfelelően, szűrésre beállítottam hogy a yahoo.com, hotmail.com, msn.com, és excite.com végű mailekről ne jöjjön értesítés. Erre mi történik ma reggel? Jön egy yahoos. A csillagot kitöröltem a mezőből. A címzetthez odaírtam a címemet. Most kitöröltem, próbaképp. Csak az az érdekes, hogy a yahoos címeket már egyszer blokkolta, most újra küldi. az értesítéseket. Most így néz ki a belláítsá: Üzenet küldése minden bejövő üzenetről, kivéve ha hotmail.com-ot tartalmaz a feladó címe. A következő ugyanez, csak ott a yahoo van, aztán a harmadik az msn.com, végül a negyedik szabály az excite.com.
Miért nem működik ez így? Vagy ez a 4 szűrési feltétel beállítható egy sorba is, tehát ahova megadom a címeket, oda lehet írni mindet? Például: hotmail.com yahoo.com msn.com excite.com. Esetleg egymástól nem szóközzel, hanem vesszővel elválasztva?
|
pén. ápr. 22, 2005 6:25 |
|
|
Placc
arany tag
|
zsmadar írta: Sziasztok! A nagy file(>1MB) kérdésben most nagyon pipa vagyok a pannonra. egy álláspályázat csúszott emiatt 1 hetet, ha nem kérdezek rá, hogy mi a döntés, akkor nem is tudtam volna meg, hogy nem is érkezett meg. Mondjuk az újrapostázás során már feltűnt a hibaüzenet, de anno erre nem is gondoltam. A yahoo-s címemről kellett elküldenem, a pályázatot. Szégyen, hogy pl. a yahoo a free szolgáltatásaival jobb minőséget nyújt, mint a pannon, s a tárhely a 250 MB-jával sem lebecsülendő. Írtam az ügyfélszolgálatnak, egy cseppet ingerült hangvételű levelet, várom a reakciójukat.
Sajnálom..
De azért ebbe a yahoo-s összehasonlításba nem mennék bele... Olyan, mintha a magyar helyzetet hasonlítanád össze az amerikaival, angollal etc... Másrészt ez a szolgáltatás is alapjaiban ingyenes, nem hinném, hogy a yahoo-nál van SMS notif for free (vagy akár 6.50HUF átszámítva).
Viszont a T-mailel, és Vodamail-el összehasonlítva lényegesen rózsásabb a helyzet, persze ezt az esetleges küldési problémát leszámítva, ami elég bosszantó, de már nem tarthat sokáig...
|
pén. ápr. 22, 2005 6:08 |
|
|
zsmadar
arany tag
|
Sziasztok!
A nagy file(>1MB) kérdésben most nagyon pipa vagyok a pannonra. egy álláspályázat csúszott emiatt 1 hetet, ha nem kérdezek rá, hogy mi a döntés, akkor nem is tudtam volna meg, hogy nem is érkezett meg. Mondjuk az újrapostázás során már feltűnt a hibaüzenet, de anno erre nem is gondoltam.
A yahoo-s címemről kellett elküldenem, a pályázatot.
Szégyen, hogy pl. a yahoo a free szolgáltatásaival jobb minőséget nyújt, mint a pannon, s a tárhely a 250 MB-jával sem lebecsülendő.
Írtam az ügyfélszolgálatnak, egy cseppet ingerült hangvételű levelet, várom a reakciójukat.
|
csüt. ápr. 21, 2005 22:31 |
|
|
Vendég
|
Köszi, közben rájöttem.
|
csüt. ápr. 21, 2005 21:20 |
|
|
Placc
arany tag
|
Landsmann írta: A szűrés továbbra sem megy, pedig így van beállítva. Szerintem ennek így mennie kellene:
Hello!
Bocs, kicsit eltűntem...
Az a gond Landsmann, hogy táblázat első részében benn van a *-od, amivel már minden feladóra match-el a szűrő... Ha a yahoo.com-os domainekről nem akarsz notifot, akkor a *-ot szedd ki, és menni fog!
uff-ÉN
|
csüt. ápr. 21, 2005 21:13 |
|
|
Vendég
|
Nekem tökéletesen megy a kiértesítés. Viszont a nagyobb csatolt fájlok küldése továbbra sem megy. Szerintem nem egyhamar lesz ebben változás. Tavaly július óta (bevezetés óta) nem működik, miért is csinálnák meg. De lehet hogy szembesítem egy levelükkel amibenm arról tájékoztatnak hogy tudnak a problémáról és dolgoznak rajta. Nem sok látszatja van.
|
hétf. ápr. 18, 2005 20:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
elég tré a kiértesítés már vagy egy hete.
|
hétf. ápr. 18, 2005 13:11 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Miért nem megy az uj winwappal (ww 3.2.1.25) a mobilposta waprol? A ww 3.1pro -val gond nélkül bejön beléptet azonosit, de az ujjal semmi reagálás ha rákattintok a mobilposta linkre.
ps.: A nagy csatolt fileok soha nem fognak már elmenni? Nálam semmi változás, ugyanaz a hibaüzi...
|
hétf. ápr. 18, 2005 12:53 |
|
|
Vendég
|
A szűrés továbbra sem megy, pedig így van beállítva. Szerintem ennek így mennie kellene:
|
vas. ápr. 03, 2005 13:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nekem még jobb módszerem van: felrakom a saját gépemre!
de van 1gb bérelt tárhelyem is.
a lényeget érintően pedig már válaszoltak a többiek!
|
szomb. ápr. 02, 2005 0:03 |
|
|
Vendég
|
MrEmil írta: Üdv Mindenkinek! Olvasom, hogy több ember darabolgatva küldi a nagyobb méretű állományokat.
Én ezt a módszert nagy marhaságnak tartom.
Inkább regisztráltam magam egy ingyenes tárhelyen, és oda feltőltöm az anyagot, ezek után már csak a linket kell az illetőnek átküldenem, és ő letőlti, ahogy akraja. Szerintem ez egy sokkal egyszerűbb forma a nagyobb állományok eljuttatására. Nincs gond, hogy mekkora állományt tudok küldeni emailben, mivel csak egy pár karakterről van szó. Ha több embernek szeretném ugyan azt pl.: képet-képeket elküldeni, akkor ugyanazt a linket kldöm el mindenkinek.
Így a levelezőszervert sem terhelem agyon, és a sját adatforgalmamat is lényegesen tudom csökkenteni.
Nem utólsó szempont, hogy SMS-ben csak 1 db értesítést kapok, kap az illető.
Biza ez a módszer akkor jó, ha az illetőnek van net hozzáférése. De ha nincs, ez az út nem járható. Ráadásul ezzel a módszerrel a dolog éppen a mobilitását veszti el. Míg egy mellékletes mailt majdnem mindegyik, (legalábbi az újabbak) POP3-as mailklienses telefon kezeli, azért az internetes letöltés már nem egészen megy így.
|
pén. ápr. 01, 2005 20:51 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Fogadjunk, hogy MrEmil nem pannongsm 400ft-os vagy 2000ft-os wapszolgáltatást használ.... Ezekkel az elöfizetésekkel ugyanis nem tudsz letölteni webre linkelt fileokat és nem tudsz webre feltölteni fileokat küldés elött, viszont elvileg tudsz 2Mb-os csatolt mailt küldeni és tudsz 10Mb-ig fogadni csatolt mailt. Tehát a te verzioddal semmire nem mennénk mig simán mailbe csatolva tudunk nagyobb fileokat is küldeni. Nem átalánydijas elöfizetéssel meg normális ember nem küld nagy csatolt állományokat mert sokkal kevesebböl kijön ha kiirja cd-re és elküldi postán:)
|
pén. ápr. 01, 2005 19:04 |
|
|
MrEmil
arany tag
|
Üdv Mindenkinek!
Olvasom, hogy több ember darabolgatva küldi a nagyobb méretű állományokat.
Én ezt a módszert nagy marhaságnak tartom.
Inkább regisztráltam magam egy ingyenes tárhelyen, és oda feltőltöm az anyagot, ezek után már csak a linket kell az illetőnek átküldenem, és ő letőlti, ahogy akraja.
Szerintem ez egy sokkal egyszerűbb forma a nagyobb állományok eljuttatására. Nincs gond, hogy mekkora állományt tudok küldeni emailben, mivel csak egy pár karakterről van szó.
Ha több embernek szeretném ugyan azt pl.: képet-képeket elküldeni, akkor ugyanazt a linket kldöm el mindenkinek.
Így a levelezőszervert sem terhelem agyon, és a sját adatforgalmamat is lényegesen tudom csökkenteni.
Nem utólsó szempont, hogy SMS-ben csak 1 db értesítést kapok, kap az illető.
|
pén. ápr. 01, 2005 15:42 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: nos, postaládára mindig megvan a kifogás: ő személyesen járta a házakat és így írta össze a címeket. e-mailnél is relativ könnyű összehamisítani egy olyan oldal forgalmát, ahol - immár bizonyítottan - feliratkoztak, sőt kérték a leveleket. Tehát jogi oldalról sem könnyű megfogni őket. De nem akarom túlragozni: a tiltás ennyit ér.
Az adatnyílvántartós letiltásnak nincs köze az e-mail címekhez. Ott nincs nyílvántartva. Ez a postacímekre vonatkozik. Az viszont tényleg hatásos, azóta nem kaptam olyan küldeményeket.
Lehet hogy lakótelepen a postaládákról kitudja írni a címeket, de kertes családiháznál már ez a módszer nem járható, ezt így nem tudja kimagyarázni.
Jópár magyar spammelő volt már akinél reklamáltam, hogy -hogy nála van a címem. Egyetlen egy volt, aki elismerte hogy az internetről gyűjtötte be egy szabadon letölthető program segítségével. Egy személy egy véletlen hibára hivatkozott, hogy véletlenül került az adatbázisukba a címem (persze, az csak úgy szokott lenni. hülye én sem vagyok), a többi nem árulta el honnan jutott a címemhez. Érdekes módon egyikük sem tudott arról, hogy törvénysértő amit csinálnak, sőt még az adatvédelmi törvénnyel akart vitatkozni, hogy az e-mail cím mi. A törvény értelmében egyértelműen személyes adatnak minősülő azonosításra alkalmas információ.
|
csüt. márc. 31, 2005 22:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nos, postaládára mindig megvan a kifogás: ő személyesen járta a házakat és így írta össze a címeket.
e-mailnél is relativ könnyű összehamisítani egy olyan oldal forgalmát, ahol - immár bizonyítottan - feliratkoztak, sőt kérték a leveleket. Tehát jogi oldalról sem könnyű megfogni őket.
De nem akarom túlragozni: a tiltás ennyit ér.
|
csüt. márc. 31, 2005 21:48 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: Landsmann írta: Ez nem lehetőség, hanem törvénysértés. Tudtommal nem csak nálunk sért törvényt a spamküldés. Csak sajnos még nem büntetik, vagy nem eléggé. De kérdem én, ha már küldik azt a ****, miért nem elég 1 példányban? Miért kell ugyanazt a hülyeséget, (például vegyél viagrát, svájci órát, szoftvereket, meg fektesd be a pénzedet nálunk) egyszerre 7 példányban? Nézd, nem tudom, hogy pontosan törvénysértés-e (lehetséges), de akkor a (m.kir.)postaláda megtömése miért nem az? Különbözik-e a kettő lényegében egymástól? Hogy miért küldik el többször ugyanazt? Ez szervezési kérdés, nem én nyomatom őket. De erre is igaz, hogy miért kapom meg a postaládámba többször ugyanazt? (mert a küldönc a kiszórt mennyiség után kapja a zsét)
A postaládába tömött vackok sem mindegy. Ugyanis mindaddig míg nem címzett küldeményről van szó, addig nem törvénysértés. Viszont ha az adataidat letiltod a adatnyílvántartóban (mint én) és mégis kapod a saját nevedre a címzett küldeményeket, hogy autót nyertél és még valami kulcshoz hasonló vackot is mellékelnek, akkor el lehet gondolkodni honnan van a címed nekik, ha te nem adtad ki. Miztán letiltattam az adataimat, érdekes módon ilyen címzett ajánlatok nem jönnek. Az e-mail egy kicsit más. Oda csak címzett küldemény juthat el. Az adatvédelmi törvény személyes adatnak minősítette az e-mail címeket, így ezek felhasználása (Partycsóka is tudna mesélni ) személyes adattal való visszaélésnek minősül. Ezt nem én találtam ki, ezt a törvény mondja ki. (Egyébként erről a témáról az OFF Topicoc-ban volt már szó korábban)
Sajnos ezt nem sokan tudják, éppen emiatt nálunk is kezd terjedni az a szokás, hogy különféle programokkal az internetről begyűjtött címekre küldik a kéretlen reklámleveleket.
Az adatvédelmi törvény értelmében, már az ilyen első, ajánlattételnek minősülő mail is törvénysértő, ha a címzett a küldőtől nem kérte az információ megküldését.
Ezen a jogán a felhasználónak jogában áll a küldővel szemben rendőrségi feljelentést tenni. Az más dolog hogy ez megéri-e. Talán mindaddig nem, amíg valakinek anyagi kárt nem okoznak azzal, hogy az ilyen reklámszemetek miatt az eltömődött postafiók nem tud több mailt fogadni, így agy fontos mail kézbesíthetetlensége miatt anyagi kár éri a felhasználót és beperli a spammelőt. Majd az lesz az első példaértékű per, aztán a spammelők elgondolkodnak hogy ez a kis ingyenreklám megéri-e nekik.
|
csüt. márc. 31, 2005 21:40 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Landsmann írta: Ez nem lehetõség, hanem törvénysértés. Tudtommal nem csak nálunk sért törvényt a spamküldés. Csak sajnos még nem büntetik, vagy nem eléggé. De kérdem én, ha már küldik azt a ****, miért nem elég 1 példányban? Miért kell ugyanazt a hülyeséget, (például vegyél viagrát, svájci órát, szoftvereket, meg fektesd be a pénzedet nálunk) egyszerre 7 példányban?
Nézd, nem tudom, hogy pontosan törvénysértés-e (lehetséges), de akkor a (m.kir.)postaláda megtömése miért nem az? Különbözik-e a kettő lényegében egymástól?
Hogy miért küldik el többször ugyanazt? Ez szervezési kérdés, nem én nyomatom őket. De erre is igaz, hogy miért kapom meg a postaládámba többször ugyanazt? (mert a küldönc a kiszórt mennyiség után kapja a zsét)
|
csüt. márc. 31, 2005 21:28 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: Landsmann írta: Ez szerintem elég egyértelmű lenne. De mindig küldi. Nem beszélve arról, hogy ugyanilyen szabály kellene a yahoo.com és az msn.com végződésű e-mailekről. Sok **** tetves spamküldőket a falhoz kellene állítani és egy soroaztot beléjük ereszteni. már megint azt szidjuk, aki csak kihasználja a lehetőségeket, nem azt, aki megteremti!
Ez nem lehetőség, hanem törvénysértés. Tudtommal nem csak nálunk sért törvényt a spamküldés. Csak sajnos még nem büntetik, vagy nem eléggé. De kérdem én, ha már küldik azt a ****, miért nem elég 1 példányban? Miért kell ugyanazt a hülyeséget, (például vegyél viagrát, svájci órát, szoftvereket, meg fektesd be a pénzedet nálunk) egyszerre 7 példányban?
|
csüt. márc. 31, 2005 21:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Landsmann írta: Ez szerintem elég egyértelmû lenne. De mindig küldi. Nem beszélve arról, hogy ugyanilyen szabály kellene a yahoo.com és az msn.com végzõdésû e-mailekrõl. Sok **** tetves spamküldõket a falhoz kellene állítani és egy soroaztot beléjük ereszteni.
már megint azt szidjuk, aki csak kihasználja a lehetőségeket, nem azt, aki megteremti!
|
csüt. márc. 31, 2005 21:03 |
|
|
Vendég
|
Elárulná valaki hogy hogy lehet beállítani a Mobilpostán a szűrést úgy, hogy bizonyos e-mail címről jövő levelekről ne küldjön értesítést? Én már mindent kipróbáltam, de mindig jön az értesítés. Így van beállítva:
Értesítés küldése minden beárkezett üzenetről
Kivéve a feladó címe tartalamaz hotmail.com
Ez szerintem elég egyértelmű lenne. De mindig küldi. Nem beszélve arról, hogy ugyanilyen szabály kellene a yahoo.com és az msn.com végződésű e-mailekről. Sok **** tetves spamküldőket a falhoz kellene állítani és egy soroaztot beléjük ereszteni.
|
csüt. márc. 31, 2005 20:38 |
|
|
Vendég
|
Fejlemények a csatolt fájlos ügyben. Mivel a március 4-ei levelemre nem kaptam érdemi választ és a helyzet sem javult, újabb mailt küldtem nekik a 18-án. Ma jött meg a válasz. A következőt írták:
Tisztelt X Y Úr!
Technikai kollégáinktól kapott információnk alapján tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelzett Mobil Posta hiba ismert vírusirtó-probléma ( mail server temporarily rejected message ). Kollégáink jelenleg is dolgoznak a hiba javításán.
Köszönjük türelmét.
Üdvözlettel
Pannon GSM Internet Ügyfélszolgálat
Kíváncsi leszek hogy tényleg ez-e a hiba oka és mikorra csinálják meg.
|
szer. márc. 23, 2005 21:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Landsmann írta: Szerintem piszkálni kellene õket, mert ez így nem túl jó.
piszkálhatom, de pannonline miatt is piszkálom õket évek óta, mégse jó...
|
csüt. jan. 27, 2005 9:49 |
|
|
VonBraun
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 337 Tartózkodási hely: Észak-Magyarország
|
Nekem wapos feluleten továbbra sem küldi az első ékezetes betűtől. Van, hogy megírok egy jó hosszú levelet [wapon, ugye], és annyi megy el, hogy Szia! M - a már-tól ennyi.
Naponta többször van mobilposta rendszerhiba, meg a wap is úgy meglassult, hogy mire csatlakozik, elfelejtem, hogy hova akartam menni rajta.
Mindez mindenféle wapokon, átalánydíjason, forgalmi díjason, korlátlan-ingyenesen, mindegy. A telefon is többféle.
Egy hónapja javítják már, most az újabb levelemre türelmet kérnek.
Hm.
|
csüt. jan. 27, 2005 8:12 |
|
|
Wagner ur
arany tag
Csatlakozott: pén. júl. 23, 2004 1:37 Hozzászólások: 481 Tartózkodási hely: Eger
|
Landsmann írta: ... Szerintem valami gubanc van a rendszerükben, mint ahogy volt, mikor az Enter karakteres levelek nem mentek el a telefon pop3-as kliensével. ...
Régebben tesztelgettem a klienst (vagy 2 éve?), de az "enteres" üzik mentek a klinsről. Egy gond volt: Ami az "enter" után volt, az nem ment át.
Ma egyébként is akarok nagyobb állományokat küldeni, összesen vagy 10 megát, levelenként max 800 kilót. Beszámolok az eredményről.
|
csüt. jan. 27, 2005 6:42 |
|
|
Vendég
|
Nekem vasárnap egy 180 kb-osat is csak 3-ik próbálokzásra sikerült elküldeni. 1 megás 1-szer elment, aztán soha többet, pedig vagy 10-szer próbáltam. Az adatok elmentek a gépről, de az egész üzenet mégsem. Ha nem engednének nagy fájlokat, akkor legalább már akkor adná ki hogy bocsi, ez túl nagy, nem megy el. Amúgy meg nem hiszem hogy így lenne korlátozva, mert akkor 1-szer sem ment volna el. Szerintem valami gubanc van a rendszerükben, mint ahogy volt, mikor az Enter karakteres levelek nem mentek el a telefon pop3-as kliensével. Szerintem piszkálni kellene őket, mert ez így nem túl jó.
|
szer. jan. 26, 2005 17:25 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
nekem most elment egy 360kb-os, nagyobbat nem probáltam. Máskor a 200kb-osokat is visszahajigálta
|
szer. jan. 26, 2005 2:57 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Wagner ur: köszi!
Más: nektek mi a pálya a csatolt állományokkal? Tegnap szórakozgattam egy kicsit, 100-200k-sak gond nélkül mennek, a megásoknál elszáll valami 451-es kóddal.
A hibaüzi és kód semmitmondó, valószínûleg a paniék állították be, hogy ne lehessen túl nagy állományokat küldözgetni.
|
szer. jan. 26, 2005 2:26 |
|
|
Wagner ur
arany tag
Csatlakozott: pén. júl. 23, 2004 1:37 Hozzászólások: 481 Tartózkodási hely: Eger
|
arnyekxxx írta: a pannon weboldalán ott van feketén fehéren, hogy a wap -apn használata tartalmazza az email szolgáltatást, tehát ez nem lehet kifogás. Az egy másik dolog, hogy nem lehet netezni a 2k wappal. )) Persze hogy nem:))) naá hogy nem ) Hogy is lehetne )) Perszeeeeeee:)))))
Azt nem is tagadta, hogy használhatom az e-mail szolgáltatást, csak a használat formáját kérdőjelezte meg, sőt magát a betárcsázás (*99#) lehetőség is. Szóval ...
Pedig használjuk már egy ideje ezt tesa.
|
kedd jan. 25, 2005 6:28 |
|
|
Wagner ur
arany tag
|
Landsmann írta: Egyébként azt mondta, nem kaptak ilyen jellegű hibabejelentést. Szerintem ti is szóljatok hogy gáz van, akkor talán tényleg utána néznek.
Ugyan, ez hazugság. Tudom, hogy többen is panaszkodtak már ilyen miatt, legfeljebb az az ügyintéző nem tud róla. A belső kommunikációjukról fest ez képet, nomeg a hozzáállásukról ezek szerint. Ha csak ezt a témát olvasgatnám, akkor is legalább 4 ilyen panasz ment nekik. (A wapos fórumokon jóval többet olvastam!) Ezek után hiszel még a tanácsod hatékonyságában?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wagner ur kedd jan. 25, 2005 19:06-kor.
|
kedd jan. 25, 2005 6:09 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
a pannon weboldalán ott van feketén fehéren, hogy a wap -apn használata tartalmazza az email szolgáltatást, tehát ez nem lehet kifogás. Az egy másik dolog, hogy nem lehet netezni a 2k wappal. )) Persze hogy nem:))) naá hogy nem ) Hogy is lehetne )) Perszeeeeeee:)))))
|
hétf. jan. 24, 2005 23:50 |
|
|
Vendég
|
Mikor tegnap bejelentettem a problémát, egy kicsit megkavartam az ügyfélszolgát. Emondom a problémát, majd kéri a telefonszámot. Mondom 20-1234567 (persze a helyes számokkal)
Kéri a jelszót, mondom neki. Azt kérdi a mobilpostát használom?
Persze. Úgy látja hogy nincs is megrendelve a szolgáltatás. Mire én: pedig megvan.
Nem másik kártyára van megrendelve?
Jaj, elnézést, valóban. Mondom a másik számot, jelszót.
Erre: erről használom a mobilpostát?
Nem, Pc-vel van összekötve a telefon és úgy használom.
De erről a számról?
Ja, nem, egy harmadikról!
Azt hittem itt kitör a gyalázat, de nem, nagyon türelmes volt. Azt már el sem mertem mondani hogy tulajdonképpen nem is a mobilpostáról próbáltam küldeni, hanem freemailről, de a pannon smtp-jét használva. A lényeg ugyanaz, mert a mobilpostás postafiókot használva sem ment el az 1 megás levél.
Egyébként azt mondta, nem kaptak ilyen jellegű hibabejelentést. Szerintem ti is szóljatok hogy gáz van, akkor talán tényleg utána néznek.
|
hétf. jan. 24, 2005 22:36 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Wagner ur írta: Magam is furcsa dolgokat vettem észre, ezt jeleztem is az ügyfélszolgálat felé, akitõl megtudtam pár érdekes és szintén fura dolgot. 1: A 2000Ft-os wap-szolgáltatás NEM mûködhetne számítógéppel. (konkrétan a *99# és egyéb betárcsázásokat nem lehetne használni ezzel a szolgáltatással) 2: A fenti szolgáltatással NEM érhetném el a leveleimet Outlook-al és nem is küldhetnék azzal. 3: DE telefonnal maximum 5 megás mellékletet küldhetek és maximum 10 megás levelet fogadhatok.
Már csak arra a kérdésemre nem kaptam választ, hogy mi a fene a különbség a telefonnal küldött/fogadott, és a PC-vel küldött/fogadott levél között? Errõl valaki tájékoztathatna. Biztos hülye vagyok, de a magam részérõl képtelen vagyok köztük valami külömbséget észrevenni.
csak simán rosszul értették a kérdésed. A 2000Ft-os wap-al, nekem is az van, lehet számítógéppel wapozni és leveleket smtp/pop3 fiókot elérni. (persze, csak a pani szerverén lévõ smtp/pop3-at)
Az igaz, hogy nem lehet vele netezni,
sem más, pl. freemail-es leveleket - közvetlenül - elérni.
|
hétf. jan. 24, 2005 14:05 |
|
|
Wagner ur
arany tag
|
arnyekxxx írta: Én igy használom, pár hozzászolással ezelött erröl panaszkodtam. Nem igazán változott azota se. 250-300kbnál nagyobbat elküldeni kvázi lehetetlen. arrrggghhhhhhhhhh
Magam is furcsa dolgokat vettem észre, ezt jeleztem is az ügyfélszolgálat felé, akitől megtudtam pár érdekes és szintén fura dolgot.
1: A 2000Ft-os wap-szolgáltatás NEM működhetne számítógéppel. (konkrétan a *99# és egyéb betárcsázásokat nem lehetne használni ezzel a szolgáltatással)
2: A fenti szolgáltatással NEM érhetném el a leveleimet Outlook-al és nem is küldhetnék azzal.
3: DE telefonnal maximum 5 megás mellékletet küldhetek és maximum 10 megás levelet fogadhatok.
Már csak arra a kérdésemre nem kaptam választ, hogy mi a fene a különbség a telefonnal küldött/fogadott, és a PC-vel küldött/fogadott levél között? Erről valaki tájékoztathatna. Biztos hülye vagyok, de a magam részéről képtelen vagyok köztük valami külömbséget észrevenni.
|
hétf. jan. 24, 2005 5:46 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
Én igy használom, pár hozzászolással ezelött erröl panaszkodtam. Nem igazán változott azota se. 250-300kbnál nagyobbat elküldeni kvázi lehetetlen. arrrggghhhhhhhhhh
|
hétf. jan. 24, 2005 1:32 |
|
|
Vendég
|
Használja ezt valaki PC-ről, GPRS telefonnal? Nekem már régóta nem nagyon akarnak menni a csatolt fájlos levelek. Üresen semmi gond, de ha van melléklet, akkor már gázos. Minél nagyobb a melléklet, annál inkább nem megy el. Látszólag mindent elküld, mert látom az adatforgalmon, de mikor az utolsó bájt is elmenne, 451-es hibakóddal megáll, valami mail server tamporarily rejected message hibaüzenetet ad. Nagyon bosszantó, ma egész délután nem tudtam egy **** 1 megás levelet elküldeni.
3 részre kellett szétcincálni, de így is az utolsó részt 3-szor kellett elküldeni, hogy egyszer elmenjen. Nem újkeletű ez a probléma, már hónapokkal ezelőtt sem volt minden rendben, csak azt hittem éppen akkor olyan. De ezek szerint nem. Legalább is ma egész nap ilyen volt.
Másnak?
|
vas. jan. 23, 2005 23:09 |
|
|
Placc
arany tag
|
Háát ez tényleg fura...
Majd csak a jövő7en megyek be (most ZH-zom), de utánanézek a dolognak...!
Láttátok, hogy V1.2-k lettünk?
|
pén. dec. 10, 2004 10:52 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Érdekes problémára lettem figyelmes, ezt különösen Placc kolléga figyelmébe ajánlanám
Már megint (vagy még mindig) valami nem stimmel a CRLF-ek környékén. Éppen PHP-ből próbálok csatolt fájlt elküldeni.
A levél egy másik mailboxba gond nélkül megérkezik, semmi gond nincs a csatolt fájllal (5 kB-s kép) sem. Viszont a mobilpostás címemre már úgy érkezik meg, hogy közvetlenben beleb*ssza a fájl forrását a Body-ba. Valami olyat látok, hogy a From mezőtől lefelé minden CRLF megduplázódik, így a MIME-os részt már a Body részének veszi.
Érdekes módon azonban ha webmaillel nézem meg, akkor már látszik minden jól, csak POP3-mal közvetlenben leszedve lesz belőle szemét. Mi lehet ez???
|
pén. dec. 10, 2004 10:47 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Hm. A 451-es hiba akkor szokott lenni, ha nincs hely a szerveren. (Mármint elküldeni a levelet. Én láttam ilyen saját szerveren, szöveg elment, csatolt fájl nem, aztán kiderült, hogy szinte tele a vinyó...)
|
szer. nov. 24, 2004 14:52 |
|
|
arnyekxxx
gyémánt tag
|
nyert:) Elöre is köszi. Most kisérleteztem, egy mail benne 100Kb-os képpel még szépen elment, ugyanez 2 képpel már nem,szoval egy öszesen 300Kb-os mailt már visszadob a system.
|
szer. nov. 24, 2004 12:44 |
|
|
Placc
arany tag
|
arnyekxxx írta: bocs, annyira természetesnek vettem... igen gprs
Utánanézek... a címed a1 nélkül értendő?
|
szer. nov. 24, 2004 12:35 |
|
|