Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 20:07

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
Hozzászólás 
Bübű, nekem megtalálta a születési helyem és régi címem a gugli mapja :)

London, Bromley

kedd máj. 03, 2005 12:50
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
BrOnZ írta:
De ha azt nézem, hogy a lakásban van 3 db. TV készülék és 2 db. TV tuner kártya, -ugyanarra a sávszélre, :) akkor televízió ügyben kilógnék az átlagból? Fene tudja.

hoj-hoj. a televíziókészülék, ha jól tudom, csak veszi az adást, nem ad. nem jó példa az internetezéshez.

(a dróton egyszerre jön az összes adás, a tévével nem azt választod, hogy melyiket küldje a szolgáltató, hanem azt, hogy melyiket mutassa a készülék. ugye?)

Szép lenne, ha a szolgáltató tudná, hogy mit nézek...

kedd máj. 03, 2005 12:49
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
BrOnZ írta:
De ha azt nézem, hogy a lakásban van 3 db. TV készülék és 2 db. TV tuner kártya, -ugyanarra a sávszélre, :) akkor televízió ügyben kilógnék az átlagból? Fene tudja.

hoj-hoj. a televíziókészülék, ha jól tudom, csak veszi az adást, nem ad. nem jó példa az internetezéshez.

Szerintem nem is úgy értette BrOnZ.

kedd máj. 03, 2005 12:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Mult heten neztem, jelenleg pl. netto 100 ezer Ft-os

többe, van az olyan 250-is!

Ja, és a 100e fizetésnek a vásárlóértéke csak olyan 80, hisz mindenen rajta van a 25% áfa! (vagy a még több jövedéki, stb. adó)

kedd máj. 03, 2005 12:46
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
nokia.6230 írta:
2) Tegyük fel hogy, a kis- és középvállalkozások nagy részénél van fekete vagy szürke melós, tehát pl. fizu bizonyos részét zsebbe kapják. Na ezért viszont lecsukják a fõnököt. Tehát csõdbe megy a kis- és középvállalkozás, tehát az összes alkalmazott aki eddig dolgozott, az utcára kerül. Gratulálok, ez is valóban a "teremtsünk új munkahelyeket, beszéljük meg, csináljuk meg" programcsomag része.

Tegyük fel, van két kis vagy középvállalkozás, az egyik tud számla nélkül kereskedni, a másik nem. A másik rövid távon halálra van ítélve. Szóval a feketegazdaság nem a termelékenység, innováció terén versenyezteti a vállalkozásokat, hanem a korrupció, a párttitkári/urambátyám kapcsolatok terén. [1]

Tegyük fel, költségvetési vita van. Tudják, mennyi SZJA, TAO folyt be a költségvetésbe az elõzõ évben. Tudják, mennyi kéne. Tudják, hány keresõ fõ van az országban. A két számot elosztják egymással. Az fizet, akinek muszáj -> munkavállaló.
Ezt hívják társadalmi szolidaritásnak.[2]

PS: Eddig ezt nem vették komolyan. Ha akarták - fõleg politikai indíttatásból - bárkin leverték, a többit hagyták. Így támogatta/támogatja a magyar állam a vállalkozókat a Köztársaság kikiáltása óta.
Ezt hívják jogbiztonságnak.

[1] Talán a HVG-ben olvastam hasonló versenytorzító hatásról - Budapest, pizzéria. A cikkíró becslése szerint annyira leszorította a (tisztességtelen) verseny a pizzaárakat, hogy állítólag a versenybe maradáshoz lopni kell az áramot/gázt, különben csõdbe megy a cég.
[2] Ezért aztán egyet tehetnek - az ÁFA-t forszírozzák. Ez az az adó, amelyet általában nem a vállalkozó fizet, mégis mekkora krokodilkönnyeket csal elõ!

tisztázzunk néhány dolgot, az első mindjárt a muszáj

aztán sorban:

MINDIG minden adót a munkavállaló, mondhatni munkás (szellemi vagy fizikai) fizet, mert csak ő állít elő értéktöbbletet. Van itt elég mszmp-s, csodálom, hogy ezt elfejetették a szemináriumok óta. Tehát minden megtermélt értéket a dolgozók állítanak elő, a társadalmi elosztás folytán aztán van aki többet, van aki kevesebbet kap, de az államnak befolyt adó is csak ebből eredhet.

MÁSRÉSZT a piaci viszonyoknak megfelelően is minden adót a dolgozóknak kell viselniük, ugyanis ha a tőkét adóztatják/nák meg, akkor a tőke ELVONULNA onnan, ahol megadóztatják - ez is hallható volt a szemináriumokon.

Jellegzetes /ál/lbierális, mszmp-s módszer, mondhatni elv, hogy olyan jogszabályokat hozunk, amit senki sem tud/fog betartani, aztán aki nem tetszik, arra ráhúzzuk.

Végül abban a kérdésben is teljesen igazad van, hogy a piaci verseny következtében bőven akadnak olyan szektorok, ahol csak csalással lehet fennmaradni. Beletartozik ebbe a feketén/szürkén való dolgoztatás, fizetés, munkavédelmi eszközökön való spórolás, stb. stb. Ezen még elvileg sem lehet változtatni, legfeljebb a szabályokat olyan szigorúra hozni, hogy azoknak még a kismértékű megszegése se legyen veszélyetető.

kedd máj. 03, 2005 12:42
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
De többen vagytok egyszerre ugyanarra a sévszélre. Ez nem átlagos. Vagy igen?
Hát ezért mondom, hogy hogy ha egyszerre mindenki a neten lóg, akkor azért észrevehető a kényelem :) Hogy átlagos-e? Hmmm... Ez jó kérdés. Nem kell 5 db. csúcskategóriás gépre gondolni. De ha azt nézem, hogy a lakásban van 3 db. TV készülék és 2 db. TV tuner kártya, -ugyanarra a sávszélre, :) akkor televízió ügyben kilógnék az átlagból? Fene tudja.

Igazából nem tudom mennyire lóghat ki emiatt egy ember az átlagból. Hülye példa tudom, de egy vizvezetékcsőhöz is több csap tartozik általában :lol: Én a magam részéről már egyáltalán nem tartom "luxusnak" egy családban az Internetre kötött PC-(ke)t. Tudom, -mielőtt még lehurrogtok,- hogy SAJNOS!!! a megélhetési gondokkal küzdő embereknek messsze van még ez, mint Makó Jeruzsálemtől, de ugye nem annak kellene a természetesnek és az etalonnak lenni.

Ergo: ha nem vagyok átlagos felhasználónak tekinthető, akkor azt sajnálatosnak tartom... Nem magam miatt.

kedd máj. 03, 2005 12:40
Moderátor

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Amúgy ez az egész növelés azt mutatja, hogy a bevételek nem csökkenhetnek, a nagyobb sávszéllel nagyobb lehet a csábítás, viszont olcsó kisebb sebességű netet nem akarnak adni.
Sajnos ez a helyzet valóban. A méregdrága (nálam 15.900 Ft) havi összegért kinyalják az ember sgét, de egyszerűen azokat nem veszik emberszámba, akik a havi netre nem tudnak többet költeni, mint mondjuk 5-6e Ft havonta.

Az a baj, hogy az árfelelősök tisztában vannak túlságosan is azzal, hogy milyen költségeket vált ki egy nagysebességű, időben korlátlan net. És túlontúl jól tudják még azt is, hogy mennyire "nem drága" 7-8 ezerért egy olyan 1 Mbites kapcsolat, aminek az alternatívája (napi 1-2 óra napközbeni használatot feltételezve) a modemes v. ISDN net telefondíjastól.

Csak ott számolják el magukat, hogy vannak családok, akik akkor sem tudnak 7-8e Ft-ot kiadni havonta netre, ha tudják, hogy az a magyar realitásban olcsónak mondható.

kedd máj. 03, 2005 12:35
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Miért? Az előbbiekben az átlag felhasználó jellemzője a böngészés és a levelezés volt. Én (mi) sem DC-zünk, nem játszunk, stb. Mi akkor az "átlag" júzer definíciója? Napi két szexoldal megtekintése, majd amikor az asszony belép, hirtelen a HVG.hu-ra kattintás és annyi? :lol: Mert ebben az esetben elég egy 1200-as modem is :)

Ez jó :D :D :D

kedd máj. 03, 2005 12:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
De többen vagytok egyszerre ugyanarra a sévszélre. Ez nem átlagos. Vagy igen?

kedd máj. 03, 2005 12:31
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
CineDOG írta:
2netező egyetemista gyerekkel, meg 5netre lőtt PC-vel rohadtul nem vagy átlag felhasználó.
Miért? Az előbbiekben az átlag felhasználó jellemzője a böngészés és a levelezés volt. Én (mi) sem DC-zünk, nem játszunk, stb. Mi akkor az "átlag" júzer definíciója? Napi két szexoldal megtekintése, majd amikor az asszony belép, hirtelen a HVG.hu-ra kattintás és annyi? :lol: Mert ebben az esetben elég egy 1200-as modem is :)

Azzal még fennmarad a szexoldal pár másodpercig, észreveszi az asszony!

:lol:

kedd máj. 03, 2005 12:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
2netező egyetemista gyerekkel, meg 5netre lőtt PC-vel rohadtul nem vagy átlag felhasználó.

kedd máj. 03, 2005 12:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Feribácsi a jövõben le akarja csukatni a feketén foglalkoztató MUNKAADÓKAT! Gondoljunk csak bele egy kicsit.

ugyanmá', csak magyaráz, miközben kilopja a nép szemét, mint 40+8 éve.

kedd máj. 03, 2005 12:23
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Amúgy ez az egész növelés azt mutatja, hogy a bevételek nem csökkenhetnek, a nagyobb sávszéllel nagyobb lehet a csábítás, viszont olcsó kisebb sebességű netet nem akarnak adni.

kedd máj. 03, 2005 12:19
a fórum lelke

Hozzászólás 

kedd máj. 03, 2005 12:15
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
A chellot meg én csapom agyon. Már Szfváron is járnak házalni, remélem buknak egy szépet. :twisted:

Nem tudom mi a bajotok a chelloval. Nekem 3 éve van, ez idő alatt kétszer fordult elő, hogy nem volt net, mindkétszer kb. 3 órára. DC-vel általában 160-180 kibps-mal töltök le, ez majdnem a maximum. Egyszer kellet számla miatt reklamálnom, mert egy kedvezményt egy hónappal később adtak meg, erre az időre a késedelmi kamatot is kifizették. Havi 9.900-ért kapok egy viszonylag gyors, stabil kapcsolatot. Ráadásul mivel a kábeltv is van, a telefont havi 1240-ért kapom, plusz 1250-ért csúcsidőn kívül minden vezetékest ingyen hívok. Eddigi Matáv számlám a Minimál díjcsomaggal volt 2500-3000 HUF, + anyósomék hívtak minket (asszony minden este 10 perceket beszél a "mamával'), az ő számlájuk volt 12.000. Most én ugyanúgy 2500-3000-et fizetek, az ő számlájuk viszont már csak 4.000. Legutóbbi telefonszámlám a 2500-on felül 130 forint volt, 500 perc beszélgetéssel.

Szóval nekem bejött a chello.

S

Ui: chello szerződések kötése azonnal. Hívjon bizalommal! :lol: Kicsit marketingízűre sikeredett, nade ez van.

kedd máj. 03, 2005 12:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Odo írta:
Éljen! Már a sebbeségnövelésre is ezt mondjuk...
Semmi nem jó. :shock:

NINCS IGAZAD!!!!!!

Egy átlagusernek totál felesleges a megabit! Nem mindenki DC-zik, meg töltöget valahonnan le többszáz megákat, vagy sok-sok gigákat.

Sokkal inkább kellene 3000Ft körüli net 384 vagy 512-vel. Ez segítené az elterjedést, és nem a 10000Ft körüli megabitek. Felőllem gigabites sebesség is lehet, az sem érdekelne még 10000Ft-ért sem! És sokan vannak így.

Mindesetre a kábelnetes cégek belehúzhatnak....
Az a baj, hogy csak a saját fejed után ítélsz... Igenis jó a megabites kapcsolat az átlag usernek is... Jómagam ezek közé tartozom, egy feleséggel és két egyetemista gyermekkel megáldva... :) Valamennyien, az én áldásos tevékenységemnek hála,- aktív PC illetve internet használók. Tananyagok céljára egy kis házi Linux szerver ketyereg otthon, valamint mindegyikünknek egy PC-je, ami egy DSL routeren keresztül csatlakozik a netre. Ne mondd már nekem, hogy 5 PC egyidejű használatnál nem jön jól "átlaguseréknél" a megabites kapcsolat.

Nem mondom, BBS-hez talán nem kellene valóban, de ma már egy "valamire való" web site 90%-nyi csicsával, animációval, színes-szagos baromsággal és 10 %-nyi érdemi információval töltődik.

Egyszer amikor boot után rányitsz az origo oldalára, nézd meg a böngésződ alsó, státus sorát, hogy mielőtt egy nyamvadt frame-et látsz, hányfelé kommunikál a géped...

Szóval nem az a baj, hogy nő a download irány, hanem az, hogy az upload nem... Nem kellene ennyi felfelé nyilván, -egyértelműen a szerver üzemeltetés és a szolgáltatás továbbadásának lehetetlenné tétele az indok,- de egy 512, vagy 384 kbit/Sec-el sokunk elégedett lenne...

kedd máj. 03, 2005 12:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nekem Magyarországon belül a legmagasabb pingem eddig 37ms volt. Ez most rossz? :?:
Helyesebben : Pécsről nagyon durva pingek vannak, 400-600ms, de Győr 30-37, helyi címeknél meg 18-20ms.

Szerk: lehet, hogy valamit én rontottam el, mert közben Pécs javult, igaz még így is 40-70ms.

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 11:41
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Odo írta:

NINCS IGAZAD!!!!!!

Egy átlagusernek totál felesleges a megabit! Nem mindenki DC-zik, meg töltöget valahonnan le többszáz megákat, vagy sok-sok gigákat.

Sokkal inkább kellene 3000Ft körüli net 384 vagy 512-vel. Ez segítené az elterjedést, és nem a 10000Ft körüli megabitek. Felőllem gigabites sebesség is lehet, az sem érdekelne még 10000Ft-ért sem! És sokan vannak így.

Hát mindkettőtöknek igaza van, mert van akinek ez jó (pl. én :) ), van akinek meg a másik lenne jó, aki nem akar 10-15e Ft-ot havonta netre költeni. Idővel szvsz az árakat is fogják csökkenteni, legalábbis a kis sávszélességnél...

kedd máj. 03, 2005 11:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:

NINCS IGAZAD!!!!!!

Mindesetre a kábelnetes cégek belehúzhatnak....

kedd máj. 03, 2005 11:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Előtte 1,5Mbited volt?
Egyébként bármilyen hihetetlen, a matáv ADSL-mérő oldala eddig a leghitelesebb.

Üdv!

Igen.

Az is elég volt, de így sem rossz :D

kedd máj. 03, 2005 11:29
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:

szerintem inkább a ping-időkön kéne javítani. a chello még mindig agyoncsapja bármelyik dsl-t e tekintetben. sima böngészésnél pedig inkább ez számít.

A chellot meg én csapom agyon. Már Szfváron is járnak házalni, remélem buknak egy szépet. :twisted:

kedd máj. 03, 2005 11:26
Site Admin

Hozzászólás 
simico írta:
Én egy picit elgondolkodtam ezen a "sávszél emelésen", hogy van-e értelme 2-3-4 megabites kapcsolatoknak otthonra? Arra jutottam, hogy nem igazán.

Pedig van. Előbb-utóbb oda jutunk, hogy minden kommunikáció azon az egy kábelen fog zajlani, telefon, net, tévé. Főleg ez utóbbihoz kell majd kakaó, pláne, ha egy családban hárman háromféle műsort néznek. Szóval nem hülyeség még a 100 Mb-es kapcsolatok otthonra való kihúzása sem. Hong Kongban nemrég indították el egyébként az 1 Gbps-os nethozzáférést a lakosságnak :) (Igaz, nem olcsó).

kedd máj. 03, 2005 11:20
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 

kedd máj. 03, 2005 11:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én egy picit elgondolkodtam ezen a "sávszél emelésen", hogy van-e értelme 2-3-4 megabites kapcsolatoknak otthonra? Arra jutottam, hogy nem igazán.

Böngészéshez ugye már 512kbps is bőven elég. CD, DVD letöltésnél persze jó, ha minél elöbb lejön a dolog, de ugye ilyen illegális dolgot senki sem csinál, tehát ez kiesik :lol: Néhány havonta meg leszedni az újabb disztró lemezeit szintén ráér 512-es vagy egy (-másfél) megás kapcsolattal :) Marad még az origo play (vagy mifene) filmnézésre (ha valaki szereti, hogy a szolgáltató dönti el helyette, hogy milyen szoftvereket használjon :? ), de ahhoz is elég a 768-as vagy egy (-másfél) megás kapcsolat. Online játékoknál meg úgyis a gyér feltöltési lehetőség a korlát (bár a játékokat is optimalizálhatnák ezen a téren (is)).

Én inkább annak örülnék, ha a díjak csökkennének. Nem kell nekem több megabites kapcsolat otthonra, inkább a meglévőt adják olcsóbban. Csak persze azzal a szolgáltató rosszabbul járna, mint a jelenlegi PV akciózással...

kedd máj. 03, 2005 11:13
platina tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Nyakunkon a ballagás, bár én még nem ballagok, ahhoz még kell minimum egy év, de barátnőm viszont ballag. Eléggé tanácstalan vagyok ballagási ajándék vásárlásának az ügyében. Elképzelésem sincs, hogy mit vegyek. Ezügyben szeretném a segítségeteket kérni.

Könyv(utalvány), lexikon, szinházjegyek, mindenképpen valami intellektuálisan egy Jimmy-emlékest felett álló dolgot vegyél :)

kedd máj. 03, 2005 11:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nyakunkon a ballagás, bár én még nem ballagok, ahhoz még kell minimum egy év, de barátnőm viszont ballag. Eléggé tanácstalan vagyok ballagási ajándék vásárlásának az ügyében. Elképzelésem sincs, hogy mit vegyek. Ezügyben szeretném a segítségeteket kérni.

kedd máj. 03, 2005 11:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
GazVezir írta:
nutellamoly: Köszönöm szépen a segítségedet!

Remélem, hogy képes leszek megtalálni az arany középutat a problémával kapcsolatban. Azt viszont nem értem, hogy miért kell ennek a **** ( már bocsánat a kifejezésért) IE specifikusnak lennie, a Mozilla miért nem ismeri? Elhiszem, hogy van minden szép és jó CSS is, de akkor is :).

mennyit szívtam (na jó, kb 2 percet) míg rájöttem, hogy oda kell írni, hogy solid :) csak nem akart működni úgy, hogy 2px black :)

Múltkor is annyit szórakoztam a Hitler Bukásának az oldalával. Nagynehezen sikerült szépre összetákolni a site-ot, erre Firefox-al szétesik. Há de nem kiakadtam? :twisted:

kedd máj. 03, 2005 10:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rozso írta:
Most versenyezzünk? :D :P
Végtelen sebességgel lehet véges adatmennyiséget tölteni :?:
:D

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 10:48
arany tag

Hozzászólás 
Én is teszteltem:

Personal test results
Speed

1.7 megabits per second
Communications 1.7 megabits per second
Storage 211.3 kilobytes per second
1MB file download 4.8 seconds
Subjective rating Great
Explain results

Info
Date & time Tuesday, May 3, 5:31AM*
Test type IDT4 Free
Connection type ADSL
Region not listed :lol:

kedd máj. 03, 2005 10:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
McLaca írta:
Pár perce nálunk is már 1 Mbit van :D
Amikor töltöttem fel az előző google-ös képet, akkor vettem észre, hogy felfelé 12 helyett 16 kbyte-tal megy a cucc. Érezhető a dupla sebesség.

Kép

:D 8)

Most versenyezzünk? :D :P
Kép

kedd máj. 03, 2005 10:31
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
McLaca írta:
Árpy írta:
nokia.6230 írta:
Árpy írta:
Help!
Pl, ha beirom, hogy web.interware.hu vagy web.axelero.hu google-n belül a Képeknél, akkor csak 50 oldalt jelenít meg. A melóhelyen korlátolt a net, de ha nincs munka "szórakozni" akarok és ehhez keresek "jó" oldalakat.
Segítsetek, akár pü-ben is jöhetnek cimek/google infó. Thx.

Szia sikerült megoldani hogy kell 50 oldalnál tovább menni?
Ha igen írd le nekem is lécci köszi!
Még nem. Senki nem akar segíteni...brühűűűűűűűűű......
Mondhatnám, hogy a beállításoknál maximalizálni kell az egyszerre megjeleníthető találatokat, így az 50 oldal több találatot fog tartalmazni, de nem mondom. Ugyanis felesleges.
Ezért:

http://www.google.co.hu/search?q=net&nu ... =1001&sa=N

Hiába az 522 millió találat :D
Mondjuk, már a 200.-nak sem sok köze van az eredeti kereséshez, csak előfordul valahol/valahogy az oldalon a keresési kifejezés, így érthető is a dolog a Google részéről.

Üdv!
"A Google nem jelenít meg több találatot a lekérdezésekre, mint 1000. (A találatok 1001. számától kezdődő megjelenítését kérte.)"
Kiskapu?

Ezzel csak az a gáz, hogy én hiába állítom be azt hogy egy oldalon 10 vagy 100 találatot lássak, ez a funkció képkeresés esetén nem működik. Akár 10 akár 100 találat van beállítva, egy oldalra mindig ugyanannyi képet rak :(
Egy oldalon mindig 20 kép jelenik meg.

kedd máj. 03, 2005 10:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Na ma reggelre itthon Stuhlweissenburgban is felturbózták a tempót! :) Eddigi max: 2512 kbit/Sec, a minimum: 2080 kbit/Sec.

Hehe, turbózás...

Kép

Valamit csinálnia kellene már az Origonak a sebességmérőjével, mert 80Mbit az 54Mbites hálókártyámon (ami 11Mbitre van állítva) elég jó lenne :lol:
Mondtam, hogy a Matáv ADSL tesztere a legjobb. Egyébként lefelé úgy 80-100kbittel vagyok túlméretezve (Matáv mérő szerint), felfelé viszont nagyon passzos a 128kbit, sőt inkább 127 :(

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 10:14
platina tag

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
Zsuzsi írta:
Ez is EPOX. Használja, látja , a saját szoftverét fel tudom feltelepíteni ugyan, de nem működik vele, hanem csak a windows saját Bluetooth kezelője dolgozik.
Így nem tudom a mobile PhoneTools-t használni. :x :cry: :evil:

Nem tudom, aktuális-e még. SP2, ha választhat, a digitális aláírással ellátott illesztőprogramot tölti be -> általában az MS félét...

A Rendszer->Hardver->Eszközkezelőben próbáld megváltoztatni az eszköz vezérlőprogramját ("profi" módon, listából kijelölve).

Igen, még aktuális! :( Köszi az ötletet, ki fogom próbálni! :)

kedd máj. 03, 2005 8:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
nutellamoly: Köszönöm szépen a segítségedet!

Remélem, hogy képes leszek megtalálni az arany középutat a problémával kapcsolatban. Azt viszont nem értem, hogy miért kell ennek a **** ( már bocsánat a kifejezésért) IE specifikusnak lennie, a Mozilla miért nem ismeri? Elhiszem, hogy van minden szép és jó CSS is, de akkor is :).

kedd máj. 03, 2005 7:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ma reggelre itthon Stuhlweissenburgban is felturbózták a tempót! :) Eddigi max: 2512 kbit/Sec, a minimum: 2080 kbit/Sec.

kedd máj. 03, 2005 7:06
arany tag

Hozzászólás 
Egy igen veszélyes hacker, még a CD meghajtót is elpusztította :lol:

Dangerous Hacker!, The Bitchchecker Story

kedd máj. 03, 2005 4:21
arany tag

Hozzászólás 
Igazad van, sőt az "elemzett" weblapkezdemény is használt némi beépített stílust, de ki vagyok én, hogy tanácsokat osztogassak... :lol:

Magam részéről strict xHTML-re és csatolt CSS-re hajtok, még ha első körben körülményesebb is.

kedd máj. 03, 2005 4:11
Moderátor

Hozzászólás 
nutellamoly írta:
Azaz a szabványban nem látok bordercolor attributúmot.

Ami annyira nem baj, mert ha kulturalt kinezetu es kb. bongeszofuggetlen tablazatot akarsz, akkor ugyis CSS-t kell hasznalni, amiben meg van ilyen ;)

kedd máj. 03, 2005 4:06
arany tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Az is furcsa nekem, hogy a keretek bordercolor tag-jéről tudomást sem vesz a Mozilla.

A WDG HTML 4.0 referenciája szerint:
Idézet:
TABLE - Table

Syntax <TABLE>...</TABLE>
Attribute Specifications
SUMMARY=Text (purpose/structure of table)
WIDTH=Length (table width)
BORDER=Pixels (border width)
FRAME=[ void | above | below | hsides | lhs | rhs | vsides | box | border ] (outer border)
RULES=[ none | groups | rows | cols | all ] (inner borders)
CELLSPACING=Length (spacing between cells)
CELLPADDING=Length (spacing within cells)
ALIGN=[ left | center | right ] (table alignment)
BGCOLOR=Color (table background color)
common attributes

Azaz a szabványban nem látok bordercolor attributúmot.

Egy lehetséges megoldás Nos igen, a bordercolor IE specifikus :(

Referencia

kedd máj. 03, 2005 3:56
platina tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Az is biztos,hogy jovore egyik Parlamentben levo partra sem fogok szavazni,az egyik 19,a masik 1 hijan 20.
Aki meg ennyi ev beetetes utan meg mindig hisz nekik,az vessen magara.
Mindegyiknek eddig az volt fontos,hogy minel tobb lovet bezsebeljen maganak, megtomje a csalad/haverok zsebet.

En is pont ilyet irtam valamikor ide :wink:
Illetve, ha lesz uj szereplo akire lehet majd szavazni akkor meggondolom.
Bar, ha vesztesre fognak allni es atadjak penzert a mostaniaknak a szavazatokat akkor k***a merges leszek :x
Talan a centrum jatszotta ezt el a Kupaval?

kedd máj. 03, 2005 2:31
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Vajon van meg rajtunk kivul olyan orszag, ahol nyolcada (!!!) az uplink a downlinknek? :? :oops: :shock:

Milyen nyolcad? Nalunk 270K-22K a gyakorlatban, ez meg a tizede sem!
Es a 3000-eshez dupla annyi upload-ot adnak! :evil:
Jo, en orulok a dupla letoltesi sebessegnek, de legalabb az asszimmetria merteke ne none!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tim_ kedd máj. 03, 2005 2:32-kor.

kedd máj. 03, 2005 2:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Trabi TM írta:
...
Előtte 1,5Mbited volt?
Egyébként bármilyen hihetetlen, a matáv ADSL-mérő oldala eddig a leghitelesebb.

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 1:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
nekem már elég régóta van egy "tradicio" fedőnevű tisza csukám... kicsit kényelmetlen, de meglepő módon tovább bírja, mint egy puma cipő.
Számomra ez egyáltalán nem meglepő...

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 1:24
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Pár perce nálunk is már 1 Mbit van :D
Amikor töltöttem fel az előző google-ös képet, akkor vettem észre, hogy felfelé 12 helyett 16 kbyte-tal megy a cucc. Érezhető a dupla sebesség.

Kép

:D 8)

kedd máj. 03, 2005 1:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
nyuszy írta:
És mondd, a satellite verziót is kipróbáltad :?:
No mert a lényeg ott van. Az általam linkelt képen a Szabadság szobor műholdas képe látható - nem volt egyszerű kézzel megtalálni (eszembe sem jutott, hogy esetleg keresni is lehetne :D )

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 0:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Normálisabb helyeken 1 Mbit-hez min. 256 kbit jár felfelé, de gyakran inkább 512. Persze nyugatabbra az 512 nem is szélessáv, és lassan az 1Mbit sem, amikor 8 ezresért a németeknél 8Mbitet ( :!: ) lehet kapni!
Mindegy, örüljünk, hogy legalább van...

Üdv!

kedd máj. 03, 2005 0:21
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
http://web.interware.hu/blpref/terminal/googlemaps.jpg

Probalgattam ezt a Googlemaps-ot. Az nagyon tetszik benne, hogy vizszintesen 360 fokban mozgathato a terkep, azaz a Fold "gombolyu" rajta. Az tovabb noveli a dolog erdekesseget, hogy a Fold szerintuk Eszak-Amerikabol es Nagy-Britanniabol all :lol: :twisted:

Aztan meg azt irja, hogy:
Googlemaps írta:
Example searches:
...
Find a business
...
"pizza" try it
...

Ranyomtam a 'try it'-re, es lam:
Googlemaps írta:
We could not understand the location pizza

Suggestions:

Make sure all street and city names are spelled correctly.
Make sure your address includes a city and state.
Try entering a zip code.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nyuszy kedd máj. 03, 2005 0:26-kor.

kedd máj. 03, 2005 0:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
nyuszy írta:
tibuu írta:
Megtortent a savszelesseg emeles, ebben a pillanatban 512-es volt ilyen lett:
...

Vajon van meg rajtunk kivul olyan orszag, ahol nyolcada (!!!) az uplink a downlinknek? :? :oops: :shock:
Keleten biztos.

kedd máj. 03, 2005 0:13
Moderátor

Hozzászólás 
tibuu írta:
Megtortent a savszelesseg emeles, ebben a pillanatban 512-es volt ilyen lett:
...

kedd máj. 03, 2005 0:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csináltam két szkrínsátot a Mozillás, valamint az IE-s megjelenítésről.

Mozilla Firefox:
http://www.alvilag.hu/mobilgames/1.jpg

Internet Explorer:
http://www.alvilag.hu/mobilgames/2.jpg

Jól láthatóak a különbségek, a Mozilla teljesen máshogy jeleníti meg a keretek szegélyeit, mint ahogy azt az IE teszi és ez rendkívűl idegesítő. Igen, a tr és a td tagek nincsenek lezárva, de ezt a böngészők nem igen szokták figyelembe venni. Ez lenne talán a hiba? Az is furcsa nekem, hogy a keretek bordercolor tag-jéről tudomást sem vesz a Mozilla.

hétf. máj. 02, 2005 23:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569 ... 785  Következő