|
Szerző |
Üzenet |
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
T68m írta: McLaca írta: Kicsit visszakanyarodva az AGB-hez: ... Üdv! nagyjából! (+ a kérdőíves módszer) De bronzinak saját elképzelései vannak és S.-el repesve várjuk, hogy azt megossza velünk! Bronzinak nincsenek saját elképzelései... Bronzi szövege nem (csak) a csatornanézettség kifürkészésének lehetőségét villantotta fel a nagyérdemű előtt... Na most viszont ha ráálltatok, hogy provokáljuk a bronzit, rendben van... Keressetek rá a BM parancsok között. Minden ilyen parancs kettő db. 0-val kezdődik. Könnyítésül néhány címszó a kereséshez -természetesen csak általánosságban,- 3/a, 3/e, 3/f rendszabályok alkalmazása az operatív felderítő munkában... Sok sikert Sulla adatbázisához...
Ja! Részemről ezt a témát lezártam.
P.s.: Egyébiránt minden olyan eszköz, amely kétirányú kapcsolat, illetve kommunikáció lebonyolítására képes, felhasználható egyéb "turpisságokra" is. (pl.: UPC doboza, ADSL NT, stb.)
|
kedd máj. 03, 2005 15:06 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
GazVezir írta: Az emberre meg jellemző általában, hogy mindig és mindig jobbat akar annál, mint ami van. Ez nagyobbrészt jellemző a magyarra, kisebbrészt az emberre - szerintem. Abból a szempontból valóban jobb a nagyobb sávszél, hogy nem kell annyit várni a betöltődő oldalakra, a képek azonnal beugranak, nem szép lassan fentről lefelé rajzolódnak, gyorsabban lejönnek a próbaprogramok, lehetőségem nyílik az online videók (vagy akár a TV2 híradó utólagos) megnézésére, stb. No meg persze DC++ T68m írta: McLaca írta: Kicsit visszakanyarodva az AGB-hez: ... Üdv! nagyjából! (+ a kérdőíves módszer) De bronzinak saját elképzelései vannak és S.-el repesve várjuk, hogy azt megossza velünk! Emlékezetből írtam (vagy 3-4 éve volt téma felém), így nyilvánvalóan pongyola a megfogalmazás, de a lényeg talán kiérződik belőle. Mondjuk az engem is érdekelne, hogy eme kézenfekvő módszer helyett Bronz szerint hogyan történik a dolog... (Okken borotvája mond valakinek valamit?)
Egyébként a UPC konverterei is képesek lehetnének ilyenre, ha azon mi nem csak az HBO-t kapcsolgatnánk. Úgy lóg a kábelen a konverter, mint egy számítógép, kommunikál oda-vissza. Bármire képessé lehetne tenni, ha érdekében állna valakinek, szóval arra is, hogy lássák,. mit látok.
Egyébként miért van az, hogy bármilyen adáshiba miatt felhívom a UPC-t, rögtön frissítik a konvertert - kiherélve ezzel az előre beállított kedvenc csatornákat?
Üdv!
|
kedd máj. 03, 2005 14:48 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
T68m írta: McLaca írta: Kicsit visszakanyarodva az AGB-hez: ... Üdv! nagyjából! (+ a kérdőíves módszer) De bronzinak saját elképzelései vannak és S.-el repesve várjuk, hogy azt megossza velünk!
Azért államtitkot ne sértsen! Elég, ha megmondja a titkosítási számot, majd én megkeresem!
S
|
kedd máj. 03, 2005 14:46 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Biztos, hogy nem ment le, mert ezt már tavaly is láttam...
|
kedd máj. 03, 2005 14:45 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Ez nagyon beteg egy videó .
Az igaz, hogy a mostani weboldalak tele vannak csicsával és jövőben sem lesz másképp, úgyhogy nem árt az egyre nagyobb sávszélesség. Az emberre meg jellemző általában, hogy mindig és mindig jobbat akar annál, mint ami van. Én éppen azon dolgozom, hogy minél kisebb weboldalakat hozzak létre, s emellett ki is nézzenek valahogy és szerintem egész jó eredménnyel. Majd mutatok example-t, ha készen leszek. Akik értenek a grafikához, azoktól kérdeznék, hogy milyen programmal lehet egyedi, tehát nem sablonos logót készíteni?
|
kedd máj. 03, 2005 14:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
McLaca írta: Kicsit visszakanyarodva az AGB-hez: ... Üdv!
nagyjából! (+ a kérdőíves módszer)
De bronzinak saját elképzelései vannak és S.-el repesve várjuk, hogy azt megossza velünk!
|
kedd máj. 03, 2005 14:37 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Kicsit visszakanyarodva az AGB-hez:
Nézettséget úgy mérnek, hogy kimegy a szaki a családhoz (akik hajlandóságot szerződtek a mérésre), beszereli a "kis dobozt" megbuherálja a TV-t, hogy a "kis doboz" lássa, milyen frekvenciát néznek éppen (kis forrasztgatás, meg ilyesmi, garanciális TV-nél nem ajánlott). A "kis doboz"-hoz távirányító tartozik, amivel mindenki be- ill. ki tudja kapcsolni a jelenlétét a doboznak , amaz pedig vissza is jelzi, éppen kik nézik.
Tehát ha valaki bemegy és nézni kezdi a műsort, megnyomja a távirányítón a neki rendelt sorszámot, ha kimegy/nem nézi, akkor kinyomja magát. Éjjel meg jön az AGB és suttyomban telefonvonalon keresztül kédezi le az aznapi adatokat. Ha nem sikerül, nincs semmi ****, mert majd' 30 nap adatait képes a "kis doboz" tárolni
Üdv!
|
kedd máj. 03, 2005 14:26 |
|
|
rviktor
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 206 Tartózkodási hely: Budapest
|
@ írta: (...)Kár hogy Vodánál nem lehet tömörítetlenül nézni...
De lehet:
elöfizuval standardnet.vodafone.net
kártyával vitamax.snet.vodafone.net
legyen az APN
|
kedd máj. 03, 2005 14:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: McLaca írta: Azért megnézném, hogy 1200-as modemmel a hvg.hu mennyi idő alatt töltődik be a rengeteg apró szirsza[b][/b[rral...
Üdv! Na pont ezért van létjogosultsága mára a szélessávnak... Bár az is egy jó kérdés, hogy a sok **** miatt kell a szélessáv, vagy ha már van szélessáv, akkor hadd legyen jó sok kis **** Valószínűleg utóbbi... Mostanában az a divat, hogy az oldal egyik sarkában egy komplett reklámfilm lemegy, kb. 2-3 megát forgalmazva. Ok, nekem 1Mbittel nem telik 20mp-be letöltődnie (stream-ben meg már megy, miközben jön ), de sajnos tényleg az a tendencia, hogy úgyis mindenkinek szélessávja van, hát jól telepakoljuk az oldalt felesleges többmegás csicsa vackokkal, meg flash marhaságokkal. Nem mondom, hogy nem néz ki jól, de néha már zavaró, hogy önálló életet él a monitorom a sok kis izgő-mozgó bigyó miatt.
Apropó szélessáv: amikor anyám rászabadul a netre, és lakáshirdetéseket nézeget, meg lakberendezési képeket, stb., csak a képnézegetésekből a múltkor egymaga úgy odarakott 2 óra alatt 200 megát, hogy csak lestem.
Üdv!
|
kedd máj. 03, 2005 14:16 |
|
|
Sulla
platina tag
|
BrOnZ írta: Sulla írta: Jöhet privátban. Attól még én éppen úgy államtitkot sértenék...
Kíváncsivá tettél. Mindjárt megnézem az adatbankban. Milyen címszóra keressek, hogy megtaláljam ezt az államtitkot?
|
kedd máj. 03, 2005 14:15 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
A Rómeó és Júliáról sikerült már lebeszélnetek .
|
kedd máj. 03, 2005 14:14 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Sulla írta: Jöhet privátban. Attól még én éppen úgy államtitkot sértenék...
|
kedd máj. 03, 2005 14:13 |
|
|
Vendég
|
http://madsoft.hu/kukac/majalis.wmv
Valszeg semmi se ment le belőle a TV-ben, de ez akkor is érdekes...
|
kedd máj. 03, 2005 14:12 |
|
|
Sulla
platina tag
|
T68m írta: Sulla írta: Lehet, hogy azért, mert én bírom is a francia nyelvet, de nekem is sokkal jobbnak hat a francia véltozat. nekem is az tetszik, de azért elhatárolom magam!
Most, hogy mondod, rettenetes a francia változat...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla kedd máj. 03, 2005 14:13-kor.
|
kedd máj. 03, 2005 14:12 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
McLaca írta: Azért megnézném, hogy 1200-as modemmel a hvg.hu mennyi idő alatt töltődik be a rengeteg apró szirsza[b][/b[rral...
Üdv! Na pont ezért van létjogosultsága mára a szélessávnak... Bár az is egy jó kérdés, hogy a sok **** miatt kell a szélessáv, vagy ha már van szélessáv, akkor hadd legyen jó sok kis ****
|
kedd máj. 03, 2005 14:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Sulla írta: Jöhet privátban.
fentebb már megírtam!
|
kedd máj. 03, 2005 14:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sulla írta: Lehet, hogy azért, mert én bírom is a francia nyelvet, de nekem is sokkal jobbnak hat a francia véltozat.
nekem is az tetszik, de azért elhatárolom magam!
|
kedd máj. 03, 2005 14:09 |
|
|
Sulla
platina tag
|
BrOnZ írta: Sulla írta: Akkor egy tényt please... Sajnálom, de nem tehetem. (Még...) Ha valamit nem látunk, az attól még létezik. Tudom, általános B/2-es szöveg, de be kell érned ennyivel. Azért meg hogy kielégítsem a kíváncsiságodat, nem vonulok sittre...
Jöhet privátban.
|
kedd máj. 03, 2005 14:09 |
|
|
Sulla
platina tag
|
skynet írta: GazVezir írta: Tényleg, könyv....de egész eddig könyveket bámult, szerintem most én lennék a legnagyobb illúzióromboló, ha könyvet vennék neki. Talán valamilyen cd-t vagy hasonlót kéne vennem neki vagy dvd-t. Hmmm, nem is olyan rossz ötlet. Hátha szerezhető néhány musical dvd. Mit szóltok hozzá, jó ötlet? vegyed meg neki dvd-n a rómeó és júliát (a mjúzikölt). csajok szokták szeretni. más kérdés, hogy a francia változat (csak ezt lehet kapni) sehol sincs a magyarhoz képest.... vagy t'od mit, vedd meg neki a magyart audio cd-n mellé!
Lehet, hogy azért, mert én bírom is a francia nyelvet, de nekem is sokkal jobbnak hat a francia véltozat.
|
kedd máj. 03, 2005 14:08 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Sulla írta: Akkor egy tényt please... Sajnálom, de nem tehetem. (Még...) Ha valamit nem látunk, az attól még létezik. Tudom, általános B/2-es szöveg, de be kell érned ennyivel. Azért meg hogy kielégítsem a kíváncsiságodat, nem vonulok sittre...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd máj. 03, 2005 14:08-kor.
|
kedd máj. 03, 2005 14:06 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: CineDOG írta: 2netező egyetemista gyerekkel, meg 5netre lőtt PC-vel rohadtul nem vagy átlag felhasználó. Miért? Az előbbiekben az átlag felhasználó jellemzője a böngészés és a levelezés volt. Én (mi) sem DC-zünk, nem játszunk, stb. Mi akkor az "átlag" júzer definíciója? Napi két szexoldal megtekintése, majd amikor az asszony belép, hirtelen a HVG.hu-ra kattintás és annyi? Mert ebben az esetben elég egy 1200-as modem is Azért megnézném, hogy 1200-as modemmel a hvg.hu mennyi idő alatt töltődik be a rengeteg apró szirszarral...
Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca kedd máj. 03, 2005 14:11-kor.
|
kedd máj. 03, 2005 14:05 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
skynet írta: más kérdés, hogy a francia változat (csak ezt lehet kapni) sehol sincs a magyarhoz képest.... Hát a magyaron a pasi ajvékolása (ami a rádióban megy) elég rettenetes... Mintha fojtogatnák.
Na emlegetett szamár... Éppen ez szól a rádióból... Borzalmas.
Üdv!
|
kedd máj. 03, 2005 14:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sulla írta: Akkor egy tényt please...
"- Ez hiányzott még éppen - jegyezte meg bölcsen a tizedes -, úgyis elég háborús találmány van már. Vegyük például a gázmaszkokat, a mérges gázok ellen. Felhúzod a fejedre, és már meg is vagy mérgezve, így tanultuk az unteroffizierschulén.
- Ott csak ijesztegetik magukat - mondta Svejk -, egyik katona se kell hogy féljen semmitől. Még ha csata közben bele is esik a latrinába, csak lenyalja magát, és megy vissza a gefechtbe, a mérges gázokat pedig mindenki megszokhatta a kaszárnyából, amikor friss komiszkenyeret adnak meg borsót darával. De most állítólag az oroszok kitaláltak valamit a sarzsik ellen...
- Biztos valami különleges villanyáramokat - egészítette ki az egyéves önkéntes -, ezek belekapnak a csillagokba a parolin, amik aztán fel is robbannak, mert celluloidból vannak. Megint egy nagy katasztrófa lesz ebből."
- Jaroslav Hasek
***** meg, begépeltem pedig fenn van már a neten!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m kedd máj. 03, 2005 14:04-kor.
|
kedd máj. 03, 2005 14:02 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Megint ízlések és pofonok, szerintem meg a francia jobb !
|
kedd máj. 03, 2005 13:59 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Sokat gondolkodtam ezen is és arra jutottam, hogy ez egy ballagás, nem évforduló vagy hasonló, így az ajándéknak kevésbé, sőt absz. nem rólunk kellene szólnia. Ezért próbáltam egy arany középutat találni, egy olyan ajándékot, amit így ballagásra szokott az ember a párjának adni, de teljesen tanácstalan vagyok. De egyre jobban hajlok a musical dvd, cd felé.
|
kedd máj. 03, 2005 13:52 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
GazVezir írta: Tényleg, könyv....de egész eddig könyveket bámult, szerintem most én lennék a legnagyobb illúzióromboló, ha könyvet vennék neki. Talán valamilyen cd-t vagy hasonlót kéne vennem neki vagy dvd-t. Hmmm, nem is olyan rossz ötlet. Hátha szerezhetõ néhány musical dvd. Mit szóltok hozzá, jó ötlet?
gondolom te is hasonló korú vagy. Ezért nem tudod, hogy az ajándék mindig személyes. Ismerni kell az ajándékozottat.
|
kedd máj. 03, 2005 13:50 |
|
|
Sulla
platina tag
|
BrOnZ írta: T68m írta: bronz! üldözési mániád van! Fenéket! Miért lenne? Csak a tények makacs dolgok... T68m írta: Nézettség mérés: van akik ezért szép pénz kapnak, hogy a lakásukba betelepített mérők vannak. Ez igaz. Sárgul is a pofám rendesen.
Akkor egy tényt please...
|
kedd máj. 03, 2005 13:48 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Tényleg, könyv....de egész eddig könyveket bámult, szerintem most én lennék a legnagyobb illúzióromboló, ha könyvet vennék neki. Talán valamilyen cd-t vagy hasonlót kéne vennem neki vagy dvd-t. Hmmm, nem is olyan rossz ötlet. Hátha szerezhető néhány musical dvd. Mit szóltok hozzá, jó ötlet?
|
kedd máj. 03, 2005 13:46 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
GazVezir írta: Senkinek sincs ötlete az fentebb említett problémámmal kapcsolatban?
Színházjegy tuti lenne, csak az a baj, hogy itt nincs olyan színház, ahol lenne is varázsa a jegynek, szóval ez kihúzva. Pedig ez jó ötlet lett volna.
S a könyvvel mi a probléma?
|
kedd máj. 03, 2005 13:44 |
|
|
Vendég
|
T68m írta: Továbbá nemegy ismerősöm netezik vodával, havi 3ropiért és nagyjából meg van elégedve vele. Pedig az még 64k sincs!!!
Ez így igaz. Itthon ADSL-el nyomom, de amikor NB-vel vagyok, akkor bőven elég a GPRS is. Akkor nem töltök le mindent háttérben, csak egyszerűen oldalakat nézek és levelezek.
Egyébként érdekesség képpen szoktam próbálgatni hogy egymás mellett nézem a Voda és a Pani GPRS sebességét és tömörítését. Kár hogy Vodánál nem lehet tömörítetlenül nézni...
|
kedd máj. 03, 2005 13:43 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
|
Senkinek sincs ötlete az fentebb említett problémámmal kapcsolatban?
Színházjegy tuti lenne, csak az a baj, hogy itt nincs olyan színház, ahol lenne is varázsa a jegynek, szóval ez kihúzva. Pedig ez jó ötlet lett volna.
|
kedd máj. 03, 2005 13:42 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: BrOnZ írta: T68m írta: bronz! üldözési mániád van! Fenéket! Miért lenne? Csak a tények makacs dolgok... aha! ezt azért ne nagyon hangoztasd hozzáértő körökben. Mit? Hogy lehet ilyet csinálni? Nyugodj meg: lehet. De valóban nem hangoztatom. Még nem évült el... Hozzáértő körökben...
|
kedd máj. 03, 2005 13:41 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
skynet írta: régen (amíg nem volt ennyi spam, meg egymásnak video-, meg fényképküldözgetés) elég V. ma nem.
(én pl naponta legalább 5 megányi levelet kapok, ebből 500 k spam, a többi haveroktól jön) Pontosan erről van szó... Egy éjszaka alatt a reggeli bekapcsolásig megérkezik 200-250 levelem. Ennek 85-90 %-a szemét. HTML, linkekkkel, képekkel baromságokkal. Súlyos másodpercek, percek telnek el a letöltésükkel megabites alapon is. Érdekes látni, ahogy a mozilla levelezőjének "szemét" kezelője megcsócsálja a végeredményt...
|
kedd máj. 03, 2005 13:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: T68m írta: bronz! üldözési mániád van! Fenéket! Miért lenne? Csak a tények makacs dolgok...
aha! ezt azért ne nagyon hangoztasd hozzáértő körökben.
|
kedd máj. 03, 2005 13:37 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: bronz! üldözési mániád van! Fenéket! Miért lenne? Csak a tények makacs dolgok... T68m írta: Nézettség mérés: van akik ezért szép pénz kapnak, hogy a lakásukba betelepített mérők vannak. Ez igaz. Sárgul is a pofám rendesen.
|
kedd máj. 03, 2005 13:33 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
skynet írta: BrOnZ írta: T68m írta: ne viccelj, öt ember levelezésére és böngészésére is elég egy 64k-s kapcsolat. Nem viccelek. Próbáltam. Nem elég. régen (amíg nem volt ennyi spam, meg egymásnak video-, meg fényképküldözgetés) elég V. ma nem. (én pl naponta legalább 5 megányi levelet kapok, ebbõl 500 k spam, a többi haveroktól jön)
nyilván gigás képekhez nem is elég, de ez az én fogalmaim szerint nem (a szokásos) levelezés.
részemről napi 30-40 levelet kapok, fele spam, ami még csak le se töltődik, máris kuka.
Továbbá nemegy ismerősöm netezik vodával, havi 3ropiért és nagyjából meg van elégedve vele. Pedig az még 64k sincs!!!
|
kedd máj. 03, 2005 13:26 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
skynet írta: T68m írta: nutellamoly írta: Igazad van, egy kormány lehetne bátor meglépni, amit meg kell - az eddigi kormányok akár csináltak valamit, akár nem, megbuktak, az ismeretlentõl félni tehát nem kell Én a magam részérõl a kisebb adó, kisebb állami támogatás az élet minden területén álláspontján vagyok - naponta le is fejelnek a nézeteim miatt Azt viszont kénytelen vagyok elismerni, hogy állami kényszer (nyugdíj-, egészségbiztosítás) nélkül sok ember csõdbe menne élete második felében -> forradalom, anarchia újra... egy kormány se lesz "bátor" meglépni, hisz mindegyik ugyanúgy jut hatalomra, ugyanaz az érdeke. az állam a most dolgozó generáció nyugdíját adja oda a mostani öregeknek, mivel az õvéket (az akkori állam, az mszmp) lenyúlta. Hogy mibõl lesz nekünk nyugdíjunk? Nos, vagy a gyermekeink nyugdíját fogjuk mi - az eddigiekhez hasonlóan - felélni vagy SEMMIBÕL! és a magánnyugdíjpénztár? azt is lenyúlják? (én abba fizetek, bár mint kiderült, nem lett volna kötelezõ)
1. a kötelezőnek csak egy részét fizetheted magánba, a többit a központi kell
2. a magánpénztárak részére is elő van írva, hogy hova fektethetik a pénzt (leginkább az államba), ezért aztán majdnem mindegy hogy magánpéntár-e vagy sem. Tulkép - odo kedvéért - a magánpénztárak jelenlegi formája elég nagy PV!
|
kedd máj. 03, 2005 13:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Sulla írta: Szép lenne, ha a szolgáltató tudná, hogy mit nézek... Vegyél egy nagy levegõt... Szerinted a nézettség mérés hogyan történik? Bizony olyan módszer is van, ahol a csatornaváltás és az egy csatornán való tartózkodás ideje is regisztrálható... Felétek nincs az UPC-nek olyan szép fekete szuper doboza?
bronz! üldözési mániád van!
Nézettség mérés: van akik ezért szép pénz kapnak, hogy a lakásukba betelepített mérők vannak.
(javítás: újabban már nem is fizetnek érte, csak "jelképes" ajándékokat kapnak, hogy ott van a tesó a lakásukban)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m kedd máj. 03, 2005 13:35-kor.
|
kedd máj. 03, 2005 13:18 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: ne viccelj, öt ember levelezésére és böngészésére is elég egy 64k-s kapcsolat. Nem viccelek. Próbáltam. Nem elég. Végül is el lehet autózni Velorexel is Spanyolországba, de autóval azért más... A mai weblapok, hírlevelek és őrült spam áradatok mellett mire az érdemi infók a gépedre kerülnének, beszőrösödne az ég alja...
|
kedd máj. 03, 2005 13:13 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: CineDOG írta: 2netezõ egyetemista gyerekkel, meg 5netre lõtt PC-vel rohadtul nem vagy átlag felhasználó. Miért? Az elõbbiekben az átlag felhasználó jellemzõje a böngészés és a levelezés volt. Én (mi) sem DC-zünk, nem játszunk, stb. Mi akkor az "átlag" júzer definíciója? Napi két szexoldal megtekintése, majd amikor az asszony belép, hirtelen a HVG.hu-ra kattintás és annyi? Mert ebben az esetben elég egy 1200-as modem is
ne viccelj, öt ember levelezésére és böngészésére is elég egy 64k-s kapcsolat.
|
kedd máj. 03, 2005 13:11 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
skynet írta: na tessék: szerintem az internetezésre jó példa a vízvezetékrendszer. ha egyik helyen kinyitod a csapot "tökig", akkor a másik helyen már csak csordogál (ugyanarról a "routerről" persze).
nade. a tv inkább olyan, mint az áramhálózat, kvázi akármennyi "fogyasztót" kötsz rá, a többinek nem jut kevesebb (mondom, kvázi (most akkor én kvázimondó vagyok?), tehát leginkább 100-200 wattos fogyasztókra gondolok, abból szinte korlátlant elbír egy háztartás) Értem mire gondolsz, hogy a terhelés növekedésével további lehetőségeket "pumpál" a szolgáltató a hálózatba. Ebből a szempontból valóban jobb példa a vízvezeték, bár az elektromos áramfelvétel sem növelhető korlátlan mértékben. Bár kis fogyasztókat figyelembe véve valóban úgy tűnik, hogy "büntetés nélkül" köthetők rá a hálózatra egymás után...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd máj. 03, 2005 13:11-kor.
|
kedd máj. 03, 2005 13:09 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
@ írta: Ez egyébként általában fehérváron, máshol nem igazán láttam... De az kicsit más elven működik. Mert ugye azzal a szerkezettel a "mozijegyes" TV-zés is megoldható (központi oldalon nincsenek felkészülve rá) Nem tudom a pontos működési elvét, egy pesti cimborám mutatott valami hasonlót, -benne van ilyen számlálási mizériában,- csak annyi kiegészítést kell tennie írásban, hogy a nap különböző szakaszaiban, kinek a kezében volt a távirányító. Minden egyéb nézettségi adat a kicsike "black box"-ból olvasható ki...
|
kedd máj. 03, 2005 13:04 |
|
|
Sulla
platina tag
|
BrOnZ írta: Sulla írta: Szép lenne, ha a szolgáltató tudná, hogy mit nézek... Vegyél egy nagy levegőt... Szerinted a nézettség mérés hogyan történik? Bizony olyan módszer is van, ahol a csatornaváltás és az egy csatornán való tartózkodás ideje is regisztrálható... Felétek nincs az UPC-nek olyan szép fekete szuper doboza?
A nézettségmérést "véletlenül" tudom, hogyan történik. A UPC-nek ahhoz semmi köze.
Ajánlom:
http://www.agb.hu/
|
kedd máj. 03, 2005 13:02 |
|
|
Vendég
|
BrOnZ írta: Sulla írta: Szép lenne, ha a szolgáltató tudná, hogy mit nézek... Vegyél egy nagy levegőt... Szerinted a nézettség mérés hogyan történik? Bizony olyan módszer is van, ahol a csatornaváltás és az egy csatornán való tartózkodás ideje is regisztrálható... Felétek nincs az UPC-nek olyan szép fekete szuper doboza?
Ez egyébként általában fehérváron, máshol nem igazán láttam...
De az kicsit más elven működik. Mert ugye azzal a szerkezettel a "mozijegyes" TV-zés is megoldható (központi oldalon nincsenek felkészülve rá)
|
kedd máj. 03, 2005 12:59 |
|
|
Vendég
|
nyugdíj:
mindig is a dolgozó réteg teremti meg a nyugdíjasok pénzét. Ha Te magad teremtenéd meg azt a pénzt, akkor minek kell odaadni az államnak?
Mit érne jelenleg a 30 évvel ezelőtti fizetésnek a nyugdíjra fordított része?
|
kedd máj. 03, 2005 12:57 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Sulla írta: Szép lenne, ha a szolgáltató tudná, hogy mit nézek... Vegyél egy nagy levegőt... Szerinted a nézettség mérés hogyan történik? Bizony olyan módszer is van, ahol a csatornaváltás és az egy csatornán való tartózkodás ideje is regisztrálható... Felétek nincs az UPC-nek olyan szép fekete szuper doboza?
|
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nutellamoly írta: A központi költségvetés, az Útalap és a Központi Környezetvédelmi Alap feladatainak ellátásához szükséges bevételek biztosítása, a jövedéki termékek adóztatásához szükséges feltételek megteremtése érdekében, illetve abból a célból, hogy a jövedéki termékek piacán a versenysemlegesség érvényesülhessen, figyelemmel az Európai Közösségekkel szemben fennálló jogharmonizációs kötelezettségekre, az Országgyûlés a következõ törvényt alkotja: [/quote]
ezen csak röhögni lehet! Kérj légyszíves tételes és százalékos elszámolást, hogy az üzemanyagárban lévő adó mekkora része került az útba, mekkora része a haveri körbe és végül mekkora része a feneketlen zsebbe!
Jól hangzó érveket bárki össze tud dobni neked - percek alatt.
|
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
skynet írta: hoj-hoj. a televíziókészülék, ha jól tudom, csak veszi az adást, nem ad. nem jó példa az internetezéshez. IMHO álprobléma. Tekintsük csak a vételi szokásokat ebben is, abban is... skynet írta: (a dróton egyszerre jön az összes adás, a tévével nem azt választod, hogy melyiket küldje a szolgáltató, hanem azt, hogy melyiket mutassa a készülék. ugye?) A routerbe is egyszerre jön az összes Internetes "adás". A PC-vel, illetve annak böngészőjével "nem azt választom, hogy melyiket küldje a szolgáltató, hanem azt, hogy melyiket mutassa a készülék. ugye?"
Egyébként nem erre gondoltam. Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, majd még cizellálom picit, de most valami okos dolgot ki kell találnom a hallgatóimnak feladatnak.
|
kedd máj. 03, 2005 12:55 |
|
|
Vendég
|
Sulla írta: skynet írta: BrOnZ írta: De ha azt nézem, hogy a lakásban van 3 db. TV készülék és 2 db. TV tuner kártya, -ugyanarra a sávszélre, akkor televízió ügyben kilógnék az átlagból? Fene tudja. hoj-hoj. a televíziókészülék, ha jól tudom, csak veszi az adást, nem ad. nem jó példa az internetezéshez. (a dróton egyszerre jön az összes adás, a tévével nem azt választod, hogy melyiket küldje a szolgáltató, hanem azt, hogy melyiket mutassa a készülék. ugye?) Szép lenne, ha a szolgáltató tudná, hogy mit nézek...
Az lenne a szép, ha mindenki csak uyanazt tudná nézni, mert ugye jelenleg sincs a központból kihúzva minden TV-hez direkt kábel...
UPC központban valakinek szombat esténként sexfilmet volna kedve nézni, azt az összes Megasztárt és Sztárboxot bámuló meglepődne...
|
kedd máj. 03, 2005 12:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nutellamoly írta: Igazad van, egy kormány lehetne bátor meglépni, amit meg kell - az eddigi kormányok akár csináltak valamit, akár nem, megbuktak, az ismeretlentõl félni tehát nem kell Én a magam részérõl a kisebb adó, kisebb állami támogatás az élet minden területén álláspontján vagyok - naponta le is fejelnek a nézeteim miatt Azt viszont kénytelen vagyok elismerni, hogy állami kényszer (nyugdíj-, egészségbiztosítás) nélkül sok ember csõdbe menne élete második felében -> forradalom, anarchia újra...
egy kormány se lesz "bátor" meglépni, hisz mindegyik ugyanúgy jut hatalomra, ugyanaz az érdeke.
az állam a most dolgozó generáció nyugdíját adja oda a mostani öregeknek, mivel az ővéket (az akkori állam, az mszmp) lenyúlta. Hogy miből lesz nekünk nyugdíjunk? Nos, vagy a gyermekeink nyugdíját fogjuk mi - az eddigiekhez hasonlóan - felélni vagy SEMMIBŐL!
|
kedd máj. 03, 2005 12:51 |
|
|