Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 9:15

Hozzászólás a témához  [ 34 hozzászólás ] 
Olcsóbb lett a mobilozás vagy drágább? 

1. Olcsóbb 61%  61%  [ 40 ]
2. Drágább 14%  14%  [ 9 ]
3. Nem változott jelentősen 17%  17%  [ 11 ]
+1. Jenetősen változott a mobilozási szokásom 9%  9%  [ 6 ]
Szavazatok száma : 66

Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
glad írta:
Köszönöm mindenkinek a szavazást és a hozzászólásokat!

Én amúgy Pannonos voltam és azért jöttem el tőlük, mert kétszer is sunyi módon változtatak a díjszabás/számlázási egységen. Hirtelen csak azt vettem észre, hogy azonos telefonálási mennyiségnél nem elég a pénzem.
Ha ezt nem lépik meg akkor még mindig Pannonos lennék.
Nem várok csodákat, de a Voda legalább küldött egy sms-t és biztosította az ingyenes tarifa váltást hasonló esetben. Ez így korrekt.
Szóval bár én is azt vallom, hogy "soha ne mond, hogy soha", de ez azért nálam most már elvi kérdés lett. No Pannon! Rohadt, sunyi pénzéhes banda! :evil:

k_chris:
Ez a "minőség" dolog a Westel marketing huzása volt, amit a többség már anno se hitte el.
Van olyan, hogy valahol nincs Voda térerő, de T mobil van, azonban ha azt nézzük hogyha mind három jelen van, akkor nincs a user számára észrevehető minőség különbség....szerintem, de javítsatok ki ha tévedek.
Persze mielött a lefedetségi vita előjönne volt rá példa szombathely közelében, hogy se T mobil, se Voda térerő nem volt, csak Pannon. :)

jórészt igazad van, de ezt a minőség dolgot sajna én is tapasztaltam pedig először én se akartam elhinni. Megszakadt/nem hallotta a túloldal/stb, pedig ugyanabban az r520ban van a kartyesz amivel Pannon kártyával semmi gond nem volt. bár igyekeznek a fiúk :)

pén. ápr. 08, 2005 13:03
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
glad írta:
Én amúgy Pannonos voltam és azért jöttem el tőlük, mert kétszer is sunyi módon változtatak a díjszabás/számlázási egységen. Hirtelen csak azt vettem észre, hogy azonos telefonálási mennyiségnél nem elég a pénzem.
Nem várok csodákat, de a Voda legalább küldött egy sms-t és biztosította az ingyenes tarifa váltást hasonló esetben. Ez így korrekt.
Szóval bár én is azt vallom, hogy "soha ne mond, hogy soha", de ez azért nálam most már elvi kérdés lett. No Pannon! Rohadt, sunyi pénzéhes banda! :evil:

Teljes mértékben egyetértek Veled. Anno én is azért hagytam ott őket, mert elég gusztustalan módon és pofátlanul kezdték el lenyulni az ügyfeleket. Persze tájékoztatni meg luxus volt.... :evil:

pén. ápr. 08, 2005 7:42
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Serintem is olcsobb lett.2001-ben a amikor a Rocky-t vettem ,a fizetésem a fele volt a mostaninak.A perdíjai pedig még mindig VÁLTOZATLANOK közel NÉGY ÉVE.Ezt nagyon tudom becsülni a Vodába.:)Persze a prepaidek is sokat változtak lefelé ,csak a számlázási egység lett perc alapu.

pén. ápr. 08, 2005 7:23
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm mindenkinek a szavazást és a hozzászólásokat!

k_chris:
Ez a "minőség" dolog a Westel marketing huzása volt, amit a többség már anno se hitte el.
Van olyan, hogy valahol nincs Voda térerő, de T mobil van, azonban ha azt nézzük hogyha mind három jelen van, akkor nincs a user számára észrevehető minőség különbség....szerintem, de javítsatok ki ha tévedek.
Persze mielött a lefedetségi vita előjönne volt rá példa szombathely közelében, hogy se T mobil, se Voda térerő nem volt, csak Pannon. :)

pén. ápr. 08, 2005 0:47
arany tag

Hozzászólás 
Én is mindig Pannonos voltam és hála az egyháznak maradtam is :D , sőt csökkentek a díjaim.

csüt. ápr. 07, 2005 14:32
platina tag

Hozzászólás 
sajna en nem tudok ilyet mondani mert masfel éve dolgozom... egyetem alatt alig volt 2 rugo a havidijam most meg a 10-15e az átlag.. ha munkaeszköz akkor ez van...

és szidtam a westelt/t-mobilet hogy igy draga ugy draga de ha az biztositja a minoseget teszem azt V-hoz kepest akkor van ahhol azt kell hasznalni mert egy ceg mukodesi koltsegeben az a percdij kulonbseg nem erhet annyit hogy ez miatt nagyobb bevételtől essen el..

csüt. ápr. 07, 2005 12:05
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
Árpy írta:
Egyébként se lennék pannonos...KIZÁRT!

Soha ne mondd,hogy soha :wink: Kitudja még,mit hoz a jövő.Én voltam már mindhárom szolgáltatónál.Különösebben egyik iránt sem érzek nagy szerelmet,a jó/rossz oldalukat pedig olvastam,tapasztaltam.Vagyis majd meglátjuk,melyik mivel rukkol elő :)

Én is így voltam velük. Épp azt fontolgattam, hogy a '96 tavasza óta fenálló előfizetésemnek búcsút intek.
Erre a munkahelyem kötött egy szerződést a panonccal és lássunk csodát, most őket szeretem a legjobban. :)))

szer. ápr. 06, 2005 16:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Jöhet mindkettő...persze csak ha free, vagy very ócsó.

Hát lehet,hogy a karit megkapod olcsón,de a 160ft az 160ft :D

szer. ápr. 06, 2005 16:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Árpy írta:
pampika írta:
Árpy írta:

Soha ne mondd,hogy soha :wink: Kitudja még,mit hoz a jövő.Én voltam már mindhárom szolgáltatónál.Különösebben egyik iránt sem érzek nagy szerelmet,a jó/rossz oldalukat pedig olvastam,tapasztaltam.Vagyis majd meglátjuk,melyik mivel rukkol elő :)
Még ha becsődöl Té és Vé, akkor sem lennék(biztos?). Majd jön egy új szolg, akkor aztat választom. Elfogult vagyok, mi?

na és egy kis ORANGE dzsúzhoz mit szólnál? :) De ha akarod elintézek neked egy praktikum privát kártyát!
Jöhet mindkettő...persze csak ha free, vagy very ócsó.

szer. ápr. 06, 2005 15:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
pampika írta:
Árpy írta:

Soha ne mondd,hogy soha :wink: Kitudja még,mit hoz a jövõ.Én voltam már mindhárom szolgáltatónál.Különösebben egyik iránt sem érzek nagy szerelmet,a jó/rossz oldalukat pedig olvastam,tapasztaltam.Vagyis majd meglátjuk,melyik mivel rukkol elõ :)
Még ha becsõdöl Té és Vé, akkor sem lennék(biztos?). Majd jön egy új szolg, akkor aztat választom. Elfogult vagyok, mi?

na és egy kis ORANGE dzsúzhoz mit szólnál? :) De ha akarod elintézek neked egy praktikum privát kártyát!

szer. ápr. 06, 2005 15:57
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Árpy írta:

Még ha becsődöl Té és Vé, akkor sem lennék(biztos?). Majd jön egy új szolg, akkor aztat választom. Elfogult vagyok, mi?

szer. ápr. 06, 2005 15:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:

szer. ápr. 06, 2005 15:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Árpy írta:
Akkor rohanok váltani :D

Ne rohanj, mert ez már nem fog menni. 8)
Ja tényleg, el is felejtettem. Egyébként se lennék pannonos...KIZÁRT!

szer. ápr. 06, 2005 15:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:

Ne rohanj, mert ez már nem fog menni. 8)

szer. ápr. 06, 2005 15:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Árpy írta:
On: Nem is oly rég 100-200 Ft volt egy hívás, most 20-30.

Praktikum Priváttal még ma is tudsz beszélni 160 ft-os díjjal :D

szer. ápr. 06, 2005 15:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:

Praktikum Priváttal még ma is tudsz beszélni 160 ft-os díjjal :D

Amúgy tényleg sokszor szánalmas,hogy csak azt nézik az emberek,ami ki van rakva az orra elé az óriás plakátra.Amikor hugom átjött a vodához,mondtam neki,hogy gondolja végig,mennyit,hogy,mikor telefonál,leül a gép elé és kiválasztja magának a tarifacsomagját.Ha nem ért valamit,kérdezzen.És melyiket választotta alapjáraton?Természetesen azt,ahol a percdíj a legalacsonyabb.Akkor elmeséltem neki a számlázási egységekkel való játékot és akkor nekifutott mégegyszer a percdíjlista tanulmányozásának :D

szer. ápr. 06, 2005 14:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
És még a fizetésünk is emelkedett.(egy picit)

szer. ápr. 06, 2005 14:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 

szer. ápr. 06, 2005 14:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Lehet, hogy elmaradt. Más ember sem volt az adott(?) teremben?

Még zh-t is írtam volna.Csak a drágalátos tanulmányi rendszert mindenki cseszik használni,szal nincs sokszor kitöltve,hogy mikor,hol lesz az óra.Aztán lehet könyörögni a kurzusfórumon,hogy aki tudja,ugyan mondja már meg.A nagyokosok pedig jól megaszonták,hogy 128-as terem.Melyik épületben?Jó kérdés.Amúgy meg ilyen termet nem találtam a teremlistában sem,szal vitzes...

szer. ápr. 06, 2005 14:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
T68m írta:
mi volt a lecke?

Tudományosan elemeztem (elvileg :) ) Kossuth egy beszédét.3-kor feküdtem le,majd fél7kor keltem és folytattam.Majd végre találtam egy fénymásoldát,ahol nyomtatnak is(potom 20ft/A4) éééés...körbejárva fél Szegedet se találtam meg a termet,ahol az óra volt,mindenhol máshova küldözgettek(ez lett volna az első óra),hiába volt teremszámom...szal kicsit se voltam ám ideges :evil:
Lehet, hogy elmaradt. Más ember sem volt az adott(?) teremben?

szer. ápr. 06, 2005 14:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
mi volt a lecke?

Tudományosan elemeztem (elvileg :) ) Kossuth egy beszédét.3-kor feküdtem le,majd fél7kor keltem és folytattam.Majd végre találtam egy fénymásoldát,ahol nyomtatnak is(potom 20ft/A4) éééés...körbejárva fél Szegedet se találtam meg a termet,ahol az óra volt,mindenhol máshova küldözgettek(ez lett volna az első óra),hiába volt teremszámom...szal kicsit se voltam ám ideges :evil:

szer. ápr. 06, 2005 14:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Anno csak a gazdagabb réteg tudott mobilt(féltégla, negyedtégla) vásárolni. Ma már néhány ovisnak is van :evil:
Lényeg, hogy hosszú távon valóban megfizethetőbb.

szer. ápr. 06, 2005 14:06
Moderátor

Hozzászólás 
Attól függ, ki mikor kezdte.
Amikor 1995-ben (hát bizony, nemsokára 10 éve) megvettem az első Westel kártyámat (bizony, akkor még külön kellett, a kártya 30.000 + ÁFA volt, a készülék a hivatalos beszerzési források híján annyi, amennyit volt bőr az arcukon elkérni. De még a szolgáltatóknál is csak teljes áron (ami általában 100.000-nél kezdődött) lehetett készüléket venni.
Na szóval, az akkori árakhoz képes manapság fillérekért lehet mobilhoz jutni és telefonálni.
Akik az utóbbi 4-5 évben léptek be a mobilosok táborába, azok érezhetik úgy, hogy hol drágább lett, hol olcsóbb.
Hosszú távon komoly tarifacsökkenés van, illetve átrendeződés.
Emlékszem a kezdeti időkre, alig volt, hogy 25e alatt volt a számlám. Manapság a 3 előfizetésem (+1 pre paid) összesen nem tesz ki 18e Ft-ot, pedig beszélek rendesen.
Amiben a percdíjaknál is sokkal nagyobb a csökkenés, az a készülékpiac. A 8-10 évvel ezelőttihez képest a tizedéért-huszadáért lehet telefonhoz jutni.
És azt se felejtsük el, hogy az elmúlt 10 évben volt legalább 80% infláció.

szer. ápr. 06, 2005 13:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Pancsi a leggyengébb mind3 közül. Nem is értem, hogyan tudják igy megbolonditani a fiatalokat?!?

szer. ápr. 06, 2005 13:40
arany tag

Hozzászólás 
Én most a PGSMnél másodperc alapon ketyegek 1 éve, korábban a Westelnél félperc alapon számláztak. Önmagában ez még nem hozott volna sokat vissza a konyhára, viszont rá kellett ébrednem, hogy idővel (8 év alatt) az általam hívottak "kicserélődtek" Pannonosokra. Ezzel a két tényezővel - hasonló szokások mellett - kb. 10-12% csökkent a számla végösszege.

szer. ápr. 06, 2005 13:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Én az olcsóbbra szavaztam. Nem sokkal, de talán. Tulajdonképpen a 3. lehetőség is lehetett volna...

Guni
Én azt választottam.

szer. ápr. 06, 2005 12:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én az olcsóbbra szavaztam. Nem sokkal, de talán. Tulajdonképpen a 3. lehetőség is lehetett volna...

Guni

szer. ápr. 06, 2005 12:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
T68m írta:
felhívjalak pampika? Már úgyis ingyen tehetem! :D

Húh,asszem vicces beszélgetés lett volna,mert épp a házim feledt görnyedtem és az elmúlt 3 nap alatt aludtam vagy 7 órát,szal kissé kómás vagyok :)
Akkor beszélgess velem, melóhelyről én is freebe telefonálok :lol:

szer. ápr. 06, 2005 12:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
T68m írta:

Húh,asszem vicces beszélgetés lett volna,mert épp a házim feledt görnyedtem és az elmúlt 3 nap alatt aludtam vagy 7 órát,szal kissé kómás vagyok :)

mi volt a lecke?

szer. ápr. 06, 2005 11:35
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:

szer. ápr. 06, 2005 6:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
En ugy vagyok vele, hogy minel olcsobb csomagom van, annal nagyobb a havi szamla. Megtapasztaltam magamon, hogy ösztönzöen hat ram, ha vmiröl tudom, hogy olcsobb, akkor meg inkabb hasznaljam. Sajnos az meg nem adatott meg, hogy barmit is ingyen igenybe vehessek :).

szer. ápr. 06, 2005 6:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Ez egy örök kérdés itt a fórumon :)
Sztem aki idejár,általában figyel arra is,hogy mennyiért beszél,nem csak arra,hogy milyen ketyerével.Van itt midefajta lehetõség,aztán aki szemfüles,él vele.Én most váltottam szolgáltatót:westike->voda swyop.Eddig a számlám egész jól áll,nem beszélek kevesebbet,de vmennyivel kevesebb a ceh :)
A telefonálási szokásaim is változtak,mert anno sokat beszéltem ex-szel 10 után...most nincs kivel beszélgetni.De majd lesz 8)

Légyszi javítsd az elsõ kérdést,hogy vagy Olcsóbb-e a mobilozás,vagy Alacsonyabb számla.köszi :)

szer. ápr. 06, 2005 2:56
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez egy örök kérdés itt a fórumon :)
Sztem aki idejár,általában figyel arra is,hogy mennyiért beszél,nem csak arra,hogy milyen ketyerével.Van itt midefajta lehetőség,aztán aki szemfüles,él vele.Én most váltottam szolgáltatót:westike->voda swyop.Eddig a számlám egész jól áll,nem beszélek kevesebbet,de vmennyivel kevesebb a ceh :)
A telefonálási szokásaim is változtak,mert anno sokat beszéltem ex-szel 10 után...most nincs kivel beszélgetni.De majd lesz 8)

Légyszi javítsd az első kérdést,hogy vagy Olcsóbb-e a mobilozás,vagy Alacsonyabb számla.köszi :)

szer. ápr. 06, 2005 1:33
arany tag

Hozzászólás Olcsóbb lett a mobilozás vagy drágább?
Az elmúlt évek alatt az erős marketing tevékenységnek köszönhetöen többszőr átalakították a cégek a tarifa stratégiájukat.
Egy-egy ilyen változás után felmerül az is, hogy jól jártunk-e avagy nem. Ilyen dilemmát okoz például a "alcsony összeg+percdíj alapú vs. magasabb összeg+másodperc alapú" örök kérdés is.
Jó magam az elmúlt 5 év alatt 5X váltottam tarifa csomagot és 1X szolgáltatót.
Nem vagyok egy mániákus, de azért igyekszem követni a lehetőségeket, így elmondhatom, hogy a 2 évvel ezelötti állapothoz képest az én számlám karcsúbb lett.

Most arra lennék kiváncsi, hogy mások, hogy vannak ezzel:
1, Olcsóbb lett a mobil számlád az elmúlt évekehez képest?
2, Vagy pedig drágább ?
3, esetleg ugyanannyi?
+1 A kakukk tojásoknak: Vagy pedig jelentősen változtak a mobilozási szokásaid?

Természetesen olyanok válaszát várom akik hozzám hasonlóan követik a változásokat és legalább egyszer váltottak tarifa csomagot a jobb tarifák reményében. :)

szer. ápr. 06, 2005 1:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 34 hozzászólás ]