Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 12:48

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Odo írta:
Az alkohol kis mennyiségben is kárt okoz. Vagy Te mit nevezel annak?

Hm... mutass nekem egy olyan orvost, aki azt mondja, hogy káros az, ha ebéd után vagy közben megiszol egy deci bort.

Vagy mutass nekem egy olyan orvost, aki azt mondja, hogy nem káros az, ha elszívsz egy szál cigit.

Az orvosok is isznak meg dohányoznak. :twisted:

Napi 1 dl bort senki nem iszik szerintem.

pén. máj. 06, 2005 14:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:

Hm... mutass nekem egy olyan orvost, aki azt mondja, hogy káros az, ha ebéd után vagy közben megiszol egy deci bort.

Vagy mutass nekem egy olyan orvost, aki azt mondja, hogy nem káros az, ha elszívsz egy szál cigit.

pén. máj. 06, 2005 14:55
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Hú látom nehéz dolog, megpróbálom még egyszer.

A cigi káros az egészségre.
Akármilyen kis mennyiségben is.
Semmi + hatása nincs csak - van.

A következő dolgok is lehetnek károsak az egészségre, de csak akkor, ha bizonyos mennyiség felett fogyasztunk, vagy nem megfelelő módon kezeljük, használjuk őket: alkohol, élelem, víz, gyógyszer, autó, internet, mobil, fegyver, vitaminok stb.

pén. máj. 06, 2005 14:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Nekem jobban tetszik ez a rendszer, mint amit az USÁ-ban csinálnak:
-Nézzük Józsikám neked milyen is a biztosításod? A2-es, hát akkor ezért a szemműtétért be kell perkálnod még 34.567.200-at, mert nem fedezi a biztosításod. Mi? Hogy ami ezt fedezi az havi 350.000? Dolgozni kell Józsikám, dolgozni kell. Hogy összesen nincs ennyi a fizetésed? Erről nem én tehetek.
Erre majd visszatérünk, ha 4 diplomával 50 évesen munkanélküli leszel jó? És természetesen akkor is fizettél TB-t meg EÜ hozzáéjárulást, amikor nem volt bevételed. Remélem akkor is tetszeni fog az amerikai álom... Amikor esélyed sem lesz dolgozni. "...dolgozni kell Józsikám..." Mondd csak! Tudod te egyáltalán, hogy miről mit beszélsz??? Ehhh. :(

pén. máj. 06, 2005 14:51
platina tag

Hozzászólás 
Hú látom nehéz dolog, megpróbálom még egyszer.

A cigi káros az egészségre.
Akármilyen kis mennyiségben is.
Semmi + hatása nincs csak - van.

A következő dolgok is lehetnek károsak az egészségre, de csak akkor, ha bizonyos mennyiség felett fogyasztunk, vagy nem megfelelő módon kezeljük, használjuk őket: alkohol, élelem, víz, gyógyszer, autó, internet, mobil, fegyver, vitaminok stb.

Így már érthető?

A cigaretta az egyetlen egy dolog, aminek CSAK káros hatása van, és mégis engedélyezve van.
(Bár lehet hogy tévedek, mert a kávé is csak káros tud lenni a koffein miatt. De koffein-mentes kávé már van, viszont füst-mentes cigi még nincs.)

A víz is halált okozhat, ha valaki belefullad. De a vizet lehet megfelelő módon is hasznosítani, ezért nincs ráírva az ásványvizes üvegre az, hogy a víz halált okozhat. A cigi viszont csak kárt okoz, bármilyen formában és mennyiségben is használják, ezért rá van írva a dobozra, hogy halált okoz.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 pén. máj. 06, 2005 15:00-kor.

pén. máj. 06, 2005 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Demagógiáról demagógul...
Na most azért el kellene dönteni, hogy kekeckedsz a balhé kedvéért, vagy meg is akarod érteni amit olvasol... Hadd ne kelljen a napi 34 kávé miatti gyomorfekélyes, a napi 3 doboz cigaretta miatt tüdőbajos, és a "csak" jó zsíros tokaszalonna zabálástól (mert csak arra telik???) stroke-os, valamint az állandóan piás és mentőautót összehányós emberek egészségügyi ellátását nekem fizetnem...

T68m írta:
Tehát a garancia megvonási kérdésben veled és sy egyetértek. Viszont azzal meg nektek kell egyetértenetek, hogy szabad termékválasztás (beleértve a nemvásárlást is) lehetőségét is biztosítani kell.
Ebben nincs is vita közöttünk, ezzel teljes mértékben egyetértek. Senki sem állította, hogy ez a mostani rendszer jó.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ pén. máj. 06, 2005 14:51-kor.

pén. máj. 06, 2005 14:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az internetezés is káros, tiltsuk be! :)
Sy: kérem, kapcsolja ki!

pén. máj. 06, 2005 14:37
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
Odo írta:
Mind a nikotin, mind az etil-alkohol méreg. Aki ezzel akarja magát rombolni lelke rajta (nem beszélve a sárga fogakról, kézről krehátyolásról), de pl. egy dohányos ne fújja a képembe a füstöt.

Az meg hogy valaki elél láncdohányosként hosszú ideig, nem jelent semmit.

ez mind rendben, de itt nem csak arról van szó, hogy a képedbe fújják a füstöt, hanem arról, hogy a te pénzedből gyógyítják őket (próbálkoznak a gyógyításukkal) ha a dohányzás miatt megbetexenek. ez persze téged egyáltalán nem zavar, ugye?

Dehogynem zavar. Viszont mit lehet ellene tenni? Semmit.

pén. máj. 06, 2005 14:34
Moderátor

Hozzászólás 
Mind a nikotin, mind az etil-alkohol méreg. Aki ezzel akarja magát rombolni lelke rajta (nem beszélve a sárga fogakról, kézről krehátyolásról), de pl. egy dohányos ne fújja a képembe a füstöt.

Az meg hogy valaki elél láncdohányosként hosszú ideig, nem jelent semmit.

pén. máj. 06, 2005 14:22
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
...

Jól van na, egyszer én is hibázhatok.
Kijavítottam népirtásra.

Ugye nem azt akarod mondani, hogy a cigi kifejezetten használ az ember egészségének? Kicsit nevetséges vagy, ha ezt gondolod. Azért mert 100000 dohányos közül 1 dohányosnak nincs semmi (látható) baja? Mázlija van az öregnek. És gondolom öregapádnak megvan még az összes foga és mindegyik hófehéren csillog és a körmei sem sárgák ugye? Sőt, biztos, hogy csak a cigi miatt él ilyen sokáig.

Képzeld el, én pedig láttam olyant, hogy egy fickó öngyilkos akart lenni, és közvetlen közelről fejbe lőtte magát, de olyan mázlija volt, hogy a golyó mégsem okozott olyan roncsolást, hogy meghaljon. Túlélte.
Sőt, olyan is volt, hogy egy ember a saját lábán ment be a kórházba úgy, hogy a fejében volt a konyhakés pengéje. Mégsem halt meg. Most akkor ezen ritka esetek alapján mondhatjuk, hogy a fejbelövés és a fejbeszúrás nem káros az egészségre. Ugye nevetséges lenne ezt állítani. A cigivel is pont így van. Ha neked ízlik, akkor csak szívjad. Jó sokat. Majd én fizetem a gyógykezelésed az általam befizetett járulékok útján.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 pén. máj. 06, 2005 14:28-kor.

pén. máj. 06, 2005 14:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Én ebbõl nem kérek.

S

társadalmi kérdésekben sosem fogunk egyetérteni. (legfeljebb ha 10-el több leszel!)

az érvek pro és kontra pedig elhangzottak.

nokia:
"A cigit be kéne tiltani..." - már majdnem Odo szisztéma!

És miért kéne PONT A TE értékrended szerint élnie a többi embernek?
Mert akkor én meg azt mondom, hogy mindenkinek kell tartani egy darab kutyát, cserébe viszont be kell tiltani a TV-t.
(Vagy legalábbis - a fenti logika alapján - kijelenteni, hogy a TV-zés okozta káros hatások kezelését NEM fizeti a TB. Szempanaszok, elhízottság, mozgásszegény életmódból adódó, továbbá pl. keringési és szívbetegségeket, stb.
Sulla felvetette, hogy a közúti balesetek is visszavezethetők a helytelen életmódra, tehát: tulajdonképp ki lehetne jelenteni, hogy semmiért se fizessen a TB! :D )

pén. máj. 06, 2005 14:08
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
A cigit be kéne tiltani. Az összes dohányiparban dolgozó embert pedig le lehetne csukatni tömeges és szándékos népírtásért. Nem gondoltam komolyan. Csak két extrém ötlet volt. :shock:

A cigit nem kéne egy kapal alá venni az alkohollal, mert bizonyos fajtájú és bizonyos mennyiségű alkohol nem káros az egészségre, sőt néha hasznos is. A ciginek viszont csak negatív hatása van, és nincs olyan mennyiség, ami még nem lenne káros.

Akkor hadd példálózzak öregapámmal. 18 éves kora óta, azaz hatvanegy éve napi két doboz Kossuth márkájú cigarettát pöffent el (50 szál, füstszűrő nélkül!). Kórházban utoljára akkor volt, mikor anyám született, akkor is csak elhozta őket onnan. Káros lenne a dohányzás?

Bizonyos mennyiségű alkohol... A bor sem azért hasznos, mert alkohol van benne. Ha szőlőlevet innál helyette, jobban járnál.

Az közúti közlekedést is be kellene tiltani. Az is káros.

Népírtásért meg senkit nem lehet lecsukni, ugyanis olyan nincs. Nem népirtást akartál írni?

S

pén. máj. 06, 2005 14:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
A múltkor irtam, hogy egy amerikai katonát kivégeznek, mert társai alá dobott egy gránátot Irakban. A katona arab származású volt.
Egy másik full amerikai katona agyonlőtt egy sebesült és fegyvertelen irakit és hadbiróság elé sem állítják. Miért?

pén. máj. 06, 2005 14:06
platina tag

Hozzászólás 
A cigit be kéne tiltani. Az összes dohányiparban dolgozó embert pedig le lehetne csukatni tömeges és szándékos népirtásért. Nem gondoltam komolyan. Csak két extrém ötlet volt. :shock:

A cigit nem kéne egy kapal alá venni az alkohollal, mert bizonyos fajtájú és bizonyos mennyiségű alkohol nem káros az egészségre, sőt néha hasznos is. A ciginek viszont csak negatív hatása van, és nincs olyan mennyiség, ami még nem lenne káros.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 pén. máj. 06, 2005 14:12-kor.

pén. máj. 06, 2005 13:55
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
nem hinném, hogy jó lenne egy olyan rendszer, amiben a pénzek jó részét ellopják....

De ezen túl, az se egy jó rendszer, amiben minden ember más-más (van aki semmit) fizet ugyanazért a szolgáltatásért.

továbbá nem találom jónak a vitaindítóként felvetett kérdést sem (azzal részben egyetértve), hogy van aki vigyáz az egészségére, van aki nem és mégis, illetve mégsem ettől függ a TB járulék mértéke.

(amit te felvetettél, mint pl. munkaköri ártalom, azt ugye a MUNKÁLTATÓNAK, nem a többi biztosítottnak kéne viselni)

tovább listát nem írok.

Én szívesen fizetek ugyanannyit a semmiért, csak ne kelljen sohasem igénybevennem.

Nekem jobban tetszik ez a rendszer, mint amit az USÁ-ban csinálnak:
-Nézzük Józsikám neked milyen is a biztosításod? A2-es, hát akkor ezért a szemműtétért be kell perkálnod még 34.567.200-at, mert nem fedezi a biztosításod. Mi? Hogy ami ezt fedezi az havi 350.000? Dolgozni kell Józsikám, dolgozni kell. Hogy összesen nincs ennyi a fizetésed? Erről nem én tehetek.

-Jónapot asszonyom, mivel a gyermekének nem kötött biztosítást, ezért a szívátültetést csak akkor csináljuk meg, ha a héten átutal 56.789.500 Ft-ot. Donorunk is lenne, az a szív meg csak a maga gyerkének jó, úgyhogy siessen!.

Én ebből nem kérek.

S

pén. máj. 06, 2005 13:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:
Sulla írta:
És aki egyszer ivott életében alkoholt, annak is bizonyítania kell, hogy nem annak következménye az adott betegség? Aki csak zsíros, egészségtelen ételt engedhet meg magának, annak nem kell majd az infarktusát kezelni? Aki varrógép mellet dolgozik napi 12 órát, azt nem kezeljük lumbágóval? Aki kávézik, annak a gyomorfekélyét kelljen saját költségén kezeltetnie? Sõt, ha sportolás közben eltöröd a lábad, akkor azt is te fizeted, ugye?

S

Nyilván ezért (is) rossz a TB rendszer. És persze, még a mérték kérdését fel se vetettem!

A TB rendszerrel semmi baj nincs. A pénzek hatékony felhasználásával annál inkább...

nem hinném, hogy jó lenne egy olyan rendszer, amiben a pénzek jó részét ellopják....

De ezen túl, az se egy jó rendszer, amiben minden ember más-más (van aki semmit) fizet ugyanazért a szolgáltatásért.

továbbá nem találom jónak a vitaindítóként felvetett kérdést sem (azzal részben egyetértve), hogy van aki vigyáz az egészségére, van aki nem és mégis, illetve mégsem ettől függ a TB járulék mértéke.

(amit te felvetettél, mint pl. munkaköri ártalom, azt ugye a MUNKÁLTATÓNAK, nem a többi biztosítottnak kéne viselni)

tovább listát nem írok.

pén. máj. 06, 2005 13:29
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
És aki egyszer ivott életében alkoholt, annak is bizonyítania kell, hogy nem annak következménye az adott betegség? Aki csak zsíros, egészségtelen ételt engedhet meg magának, annak nem kell majd az infarktusát kezelni? Aki varrógép mellet dolgozik napi 12 órát, azt nem kezeljük lumbágóval? Aki kávézik, annak a gyomorfekélyét kelljen saját költségén kezeltetnie? Sőt, ha sportolás közben eltöröd a lábad, akkor azt is te fizeted, ugye?

S

Nyilván ezért (is) rossz a TB rendszer. És persze, még a mérték kérdését fel se vetettem!

A TB rendszerrel semmi baj nincs. A pénzek hatékony felhasználásával annál inkább...

pén. máj. 06, 2005 13:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
És aki egyszer ivott életében alkoholt, annak is bizonyítania kell, hogy nem annak következménye az adott betegség? Aki csak zsíros, egészségtelen ételt engedhet meg magának, annak nem kell majd az infarktusát kezelni? Aki varrógép mellet dolgozik napi 12 órát, azt nem kezeljük lumbágóval? Aki kávézik, annak a gyomorfekélyét kelljen saját költségén kezeltetnie? Sõt, ha sportolás közben eltöröd a lábad, akkor azt is te fizeted, ugye?

S

pén. máj. 06, 2005 13:19
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
T68m írta:
Sy írta:
Ha én lennék a nagy megmondó, akkor megmondanám, hogy a cigaretta dobozára nem a jelenlegi "elrettentõ" szövegeket kellene rányomtatni, hanem csupán kb. ennyit: "A dohányázás okozta egészségkárosodás kezelését a TB nem finanszírozza."
....

ezzel semmi baj nem lenne, ha a dohányosok (és más emberek is) megmondhatnák, hogy õk meg a TB-t nem finanszírozzák!
Bocs, de ez így nagyon demagóg! Olyasmi mint a garancia kérdése... Hiába garanciális akármelyik eszközöd, -esetleg van bizosításod rá,- a szándékos károkozás nem minõsül garanciális, avagy biztosított eseménynek... Márpedig a dohányzás ugye nem a szervezetünk természetes használatához kell...

persze, de a TB-t kötelező fizetni, az általad említett terméket pedig nem kötelező megvenni.

Tehát a garancia megvonási kérdésben veled és sy egyetértek. Viszont azzal meg nektek kell egyetértenetek, hogy szabad termékválasztás (beleértve a nemvásárlást is) lehetőségét is biztosítani kell.

pén. máj. 06, 2005 13:18
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
T68m írta:
Sy írta:
Ha én lennék a nagy megmondó, akkor megmondanám, hogy a cigaretta dobozára nem a jelenlegi "elrettentő" szövegeket kellene rányomtatni, hanem csupán kb. ennyit: "A dohányázás okozta egészségkárosodás kezelését a TB nem finanszírozza."
....

ezzel semmi baj nem lenne, ha a dohányosok (és más emberek is) megmondhatnák, hogy ők meg a TB-t nem finanszírozzák!
Bocs, de ez így nagyon demagóg! Olyasmi mint a garancia kérdése... Hiába garanciális akármelyik eszközöd, -esetleg van bizosításod rá,- a szándékos károkozás nem minősül garanciális, avagy biztosított eseménynek... Márpedig a dohányzás ugye nem a szervezetünk természetes használatához kell...

És aki egyszer ivott életében alkoholt, annak is bizonyítania kell, hogy nem annak következménye az adott betegség? Aki csak zsíros, egészségtelen ételt engedhet meg magának, annak nem kell majd az infarktusát kezelni? Aki varrógép mellet dolgozik napi 12 órát, azt nem kezeljük lumbágóval? Aki kávézik, annak a gyomorfekélyét kelljen saját költségén kezeltetnie? Sőt, ha sportolás közben eltöröd a lábad, akkor azt is te fizeted, ugye?

S

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla pén. máj. 06, 2005 13:18-kor.

pén. máj. 06, 2005 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sy írta:
Ha én lennék a nagy megmondó, akkor megmondanám, hogy a cigaretta dobozára nem a jelenlegi "elrettentő" szövegeket kellene rányomtatni, hanem csupán kb. ennyit: "A dohányázás okozta egészségkárosodás kezelését a TB nem finanszírozza."
....

ezzel semmi baj nem lenne, ha a dohányosok (és más emberek is) megmondhatnák, hogy ők meg a TB-t nem finanszírozzák!
Bocs, de ez így nagyon demagóg! Olyasmi mint a garancia kérdése... Hiába garanciális akármelyik eszközöd, -esetleg van bizosításod rá,- a szándékos károkozás nem minősül garanciális, avagy biztosított eseménynek... Márpedig a dohányzás ugye nem a szervezetünk természetes használatához kell...

pén. máj. 06, 2005 13:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://it.news.hu/rios3_content.php?mod=10&id=13014

NHH: 13 milliós bírság a Hungarotelnek

A szolgáltató versenyellenes módon korlátozta a közvetítőválasztást.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala Soproni Igazgatósága 13 millió forintos bírsággal sújtotta Hungarotel Rt.-t, mivel piacfelügyeleti eljárásban megállapította, hogy a szolgáltató az Általános Szerződési Feltételeiben (ÁSzF) nem biztosítja a jogszabályban foglaltaknak megfelelően a közvetítőválasztást. Ez a fogyasztó számára lehetővé teszi, hogy saját telefonálási szokásainak ismeretében eldöntse, mely hívásokra milyen szolgáltatót vesz igénybe.

A Soproni Igazgatóság tavaly kezdte vizsgálni, hogy a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös primer körzetben jelen lévő Hungarotel mint jelentős piaci erejű szolgáltató a közvetítőválasztás nyújtása során a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár-e el. Akkor a hatóság megállapította, hogy a szolgáltató megsértette az elektronikus hírközlésről szóló törvény (Eht.) azon rendelkezését, miszerint a közvetítőválasztás biztosítására köteles szolgáltató előfizetői szerződésben nem zárhatja ki és nem korlátozhatja a közvetítőválasztást. Az NHH 2004 augusztusában kötelezte a szolgáltatót az ÁSzF megváltoztatására, amit az meg is tett, a most megismételt piacfelügyeleti eljárás során azonban kiderült, hogy a Hungarotel továbbra is korlátozza a közvetítőválasztást és ezzel megsérti az Eht.-ban foglalt tisztességes és hatékony verseny fenntartásának alapelvét.

Mint a vizsgálat megállapította: ahhoz, hogy az előfizető jogosulttá váljon közvetítő szolgáltatót választani, át kell térnie egy több mint háromszor drágább csomagra. Így a közvetítőválasztás igénybevételével a forgalmi díjak különbözetén nyert összeg lényegesen kevesebb, mint a magasabb havi díjból fakadó veszteség. A Hungarotel tehát azzal korlátozza a közvetítőválasztást, hogy azt meghatározott csomagokban engedi meg igénybe venni, és a csomagok árát – ismerve a felhasználói szokásokat – úgy határozta meg, hogy az ne jelentsen valós alternatívát az előfizetők számára – állapította meg az NHH.

A hatóság azt is kifogásolta, hogy saját területén a Hungarotel önmagát is kiajánlotta közvetítő szolgáltatóként, sőt egyes díjcsomagok választását csak akkor tette lehetővé, ha az előfizetők közvetítő szolgáltatóként is a céget nevezték meg. Az Eht. szerint azonban saját szolgáltatási területén egyetlen távközlési vállalat sem lehet közvetítő szolgáltató. Az NHH megállapította, hogy a kialakult helyzet a jogalkotó szándékával ellentétes és versenyellenes.

A Hungarotelnek nyolc napon belül át kell utalnia a bírságot, amelynek befizetése nem mentesíti a határozatban foglalt kötelezettségek teljesítése alól. Ha ezt elmulasztja, további piacfelügyeleti bírságra számíthat.

pén. máj. 06, 2005 13:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
@ írta:
Láttátok a híradóban, ahogy Gyurcsány zsidó megemlékezés alatt kipában beszélt???

Sõt, láttuk már Orbánt és Mádl Ferencet is kipában.

és Torgyánt? :D

pén. máj. 06, 2005 12:58
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sy írta:
Ha én lennék a nagy megmondó, akkor megmondanám, hogy a cigaretta dobozára nem a jelenlegi "elrettentõ" szövegeket kellene rányomtatni, hanem csupán kb. ennyit: "A dohányázás okozta egészségkárosodás kezelését a TB nem finanszírozza."
....

pén. máj. 06, 2005 12:56
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
T68m írta:

Most úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy az ózon az oxigénmolekula. Ráadásul drágább és gyorsabban elbomlik, ezáltal kevesebb ideig hat, tehát kevésbé megbízható, mint a klór.

"Tehát akkor mivel, ami van ennyire hatékony?"?

Erõs oxidálószer, nem mondanám hogy kevésbé hatékony. Valóban drágább, de annyira nem veszélyes, mint a klór.

Most olvasom.

Szal, egyrészt a drágasága (ami nem vitatsz) már önmagában elég indok.

A másik, hogy az ózon gyorsan elbomlik, az oldott klór, a keletkező hipoklór és hipoklórossav, stb. tartósan bennemaradnak a vízben, ezért fertőtlenítő hatásuk végigmegy a csővezetéken és a fogyasztóig tart.

Tehát az ózon nem azért kevsébé hatékony, mert önmagában nem elég erős fertőtlenítő, hanem azért mert hatása csak pillanatnyi.

Szóval egyelőre nincs jobb a klór és tsainál.

pén. máj. 06, 2005 12:53
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 

Igen, kezdik darabolni a céget, mert ugye a zöldségbeszállítókat nem fizetik ki, és ha elkezdődik a felszámolás, akkor ne az egész auchan bukjon meg, csak egyik része :)

Van olyan emberke, aki volt már "kereskedelmi manager" az auchan áruházban? Van olyan emberke, aki dolgozott már a TNT cégnél? Szívesen levelezgetnék velük munkahelyi tapasztalatokról :cry:

pén. máj. 06, 2005 12:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Három részre szakad az Auchan

pén. máj. 06, 2005 9:47
platina tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
És melyik megasztárunknak kellett így kiírni?

Passz, én nem néztem... Csak kaptam a linket.

pén. máj. 06, 2005 9:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hardside írta:
Ez kész, nem?

"Mindennemű technikai támogatás, a készülék menürendszerének és üzeneteinek elmagyarázása"

Igggen komoly.
Én meg elindítom a hasonló szolgáltatásomat, féláron, és nálam még Club Nokia kártyát sem kell felmutatni! Ja, bocs, ez már tiltott reklám.

Én már körbeküldtem emilben, hogy ezentúl a lúzereket mobil témában a gumicsizma klubhoz hasonlóan vagyok csak hajlandó támogatni :lol: Viszont én beérem csupán 3999 Ft/20 perc* díjjal is :)

* a munkadíjat 1 órás egységekben számlázzuk, minden megkezdett egység díjköteles

pén. máj. 06, 2005 9:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
És melyik megasztárunknak kellett így kiírni?

pén. máj. 06, 2005 9:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Ez most melyik szám akar lenni?

http://www.chordie.com/chord.pere/www.thudspace.net/tabs/p/presley_elvis/jailhouse_rock.crd

Ez.

pén. máj. 06, 2005 9:42
gyémánt tag

Hozzászólás 

Ez most melyik szám akar lenni?

pén. máj. 06, 2005 9:34
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Megasztár-angol. Durva.

http://fek.az/linkek-v2/show2.php?pic=1115313657-pic_gg_kismalac_00000526.jpg

pén. máj. 06, 2005 9:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
reklamhang írta:
Nagyon OFF!

Aki fel kerül a BAR listára, az folyószámlát sem köthet?
De köthet, csak hitelt nem vehet fel.
"fel került" - egybe írják!

pén. máj. 06, 2005 9:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Árpy írta:
A Spice Platinum-ról még nem is hallottam :shock: XXL-ről igen :D
Tegnap éjszaka épp homoszexuális nap volt, amúgy a liberalizmus jegyében.

Akkor már inkább a szoft Private Blue...
A lakosság igen kevés ezrelékét érdekli, ezért nem érdemes mást impotenssé tenni :evil:

pén. máj. 06, 2005 8:59
platina tag

Hozzászólás 
vally írta:
Azért, mert Isten házába nem léphetsz fedetlen fővel. Még ha nem is közvetít az MTV. :)

A katolikusoknál meg fedett fővel nem ér :) (a férfiaknak)
csak, hogy ne legyen minden olyan egyszerű :shock:

pén. máj. 06, 2005 6:39
Moderátor

Hozzászólás 
vally írta:
Azért, mert Isten házába nem léphetsz fedetlen fővel.

Ennek egyebkent mi az indoklasa?

pén. máj. 06, 2005 2:41
Moderátor

Hozzászólás 
vally írta:
Azért, mert Isten házába nem léphetsz fedetlen fővel. Még ha nem is közvetít az MTV. :)
Na, elárultam a tájékozatlanságomat... :(

pén. máj. 06, 2005 2:05
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Macika!
A miskolci Bartók+... nemzetközi operafesztiválon nem szoktál előfordulni?

Üdv!
De igen. :)

pén. máj. 06, 2005 2:04
platina tag

Hozzászólás 

pén. máj. 06, 2005 1:20
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika!
A miskolci Bartók+... nemzetközi operafesztiválon nem szoktál előfordulni?

Üdv!

pén. máj. 06, 2005 1:15
Moderátor

Hozzászólás 
kerelyfe írta:
A zsidó férfiak ellentétben a keresztyénekkel, a templomban/zsinagógában fedett fővel kötelesek megjelenni, praktikai okokból megfelel a kipa is. Mi amikor Debrecenben ellátogattunk a zsinagógába, nem tették szóvá a hiányát, bár elvárják.
Na jó, de én nem vagyok zsidó (tudom, a Independence Day óta, hogy senki sem lehet tökéletes :)), mégis megkívánták, hogy viseljük.
Mondjuk bajom nem volt semmi vele, ha kérik, hát kérik, ha ez így nekik jobb, akkor telorálom. A zene meg úgyis nemzetközi.

Érdekes, amikor külső helyszínen, az Operaházban játszottuk az egyik Nyári Zsidófesztivál megnyitóhangversenyét, akkor nem kellett viselnünk. Pedig azt a királyi TV is közvetítette, ráadásul főműsoridőben...

pén. máj. 06, 2005 0:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gondolom, azért írják rá, hogy ha véletlenül valami szemét kerül bele a sok műanyag mellett, akkor azt nézd rostnak :D
A nagy gyümölcstartalom kifejezés érdekes különben, mert a Fanta sem tartalmaz semmilyen természetes anyagot. Valamilyen édesítőszer, tartósító, aroma, színezék, méreg több példányban, kis nejlon, kis PVC... :lol:

Üdv!

pén. máj. 06, 2005 0:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Seri01 írta:
Volt erről korábban szó, hogy furcsa egy világban élünk. A citromlé mesterséges aromát, de a bútorápoló természetes citromot tartalmaz.. :D

Ja, meg a fantária is rá van írva, hogy "a sok rostot a nagy gyümölcstartalom miatt láthatod". Bár én akárhogy nézem, rostot benne nem láttam még. :?

csüt. máj. 05, 2005 23:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
A zsidó férfiak ellentétben a keresztyénekkel, a templomban/zsinagógában fedett fővel kötelesek megjelenni, praktikai okokból megfelel a kipa is. Mi amikor Debrecenben ellátogattunk a zsinagógába, nem tették szóvá a hiányát, bár elvárják.

csüt. máj. 05, 2005 22:23
Hozzászólás 
Sulla írta:
@ írta:
Láttátok a híradóban, ahogy Gyurcsány zsidó megemlékezés alatt kipában beszélt???

Sőt, láttuk már Orbánt és Mádl Ferencet is kipában.

Akkor jó. Már hirtelen komolyan kétségbe estem. Sajnálom tudatlanságomat.

csüt. máj. 05, 2005 21:09
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
@ írta:
Nyilván a vallás ezt megköveteli más gyülekezetek tagjaitól is, azonban én kíváncsi lennék, mikor fog gazdasági intézkedések bejelentése után szolidaritásból fél évig két minimálbérből két gyereket eltartani...

Üdv!
Na, azért már mindent ő sem! :))

csüt. máj. 05, 2005 20:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
Nyilván a vallás ezt megköveteli más gyülekezetek tagjaitól is, azonban én kíváncsi lennék, mikor fog gazdasági intézkedések bejelentése után szolidaritásból fél évig két minimálbérből két gyereket eltartani...

Üdv!

csüt. máj. 05, 2005 20:00
Moderátor

Hozzászólás 
@ írta:
Amikor mi játszottunk a Zsinagógában hangversenyen, nekünk is fel kellett tenni. Pedig én igazán nem...

csüt. máj. 05, 2005 18:25
Moderátor

Hozzászólás 
Seri01 írta:
Volt erről korábban szó, hogy furcsa egy világban élünk. A citromlé mesterséges aromát, de a bútorápoló természetes citromot tartalmaz.. :D

Ez jó :D.

csüt. máj. 05, 2005 18:15
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 785  Következő