Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 9:04

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispósi írta:
Egy kis kikapcsolódás :) http://artscool.cfa.cmu.edu/~lee/deanimator.html

Eddigi rekord: stage 10. 102 pont :D

stage 9.
88 pont :D

pén. máj. 13, 2005 18:15
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy kis kikapcsolódás :) http://artscool.cfa.cmu.edu/~lee/deanimator.html

Eddigi rekord: stage 10. 102 pont :D

pén. máj. 13, 2005 18:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:

1. az mszp nem most kezdte a lopást, rajtunk élősködött már 40+8 éven keresztül. Akkor mitől javulna meg? (jogutód + személyekben is ua.)
Tudom, te örök optimista vagy, illetve hiszel a csodákban. Tehát te belédrúg valaki, akkor visszamész hozzá, egyszer, kétszer, százszor. Én ezt úgy hívom: naivitás.

Már hiányzott ez a szöveg, olyan régen volt.

pén. máj. 13, 2005 17:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:

Meg kell buktatni... 24 évesen, harmadikos gimnazistaként majd elkezd gonolkozni.

Persze. Nagyon szükség van az életben erre a hülye bizonyításra.

pén. máj. 13, 2005 17:49
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
használóit pedig vessék kötelező terepiás jellegű, orvosi gyógykezelésnek alá.

Szegény anyukád. :( Azért megnézném, ahogy a szőnyeget sepregeted.

pén. máj. 13, 2005 17:47
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Pár dallamos sláger... hát volt az jópár is :twisted: egészen '92-től '98-ig, akkorig tartott a hallgatható zenék korszaka. Azóta elindult a "menő" zene korszak, amiben mindenki valami ultramodern, szerinte ultrajó és korszerű zenei(?) alapot csinálva akar feltűnni, eredménye teljesen semleges, unalmas vergődés.
Odo, javaslom, szerezd be a TMF Yearmixeket '95-től '99-ig, nézd végig (1-1 óra), aztán képedj el, mekkora sületlenséget írtál.
Tudod, lehet, hogy volt pár dallamos sláger, de rengeteg új csapat alakult az eltűntek helyére. Most meg mi van? Ugyanazok fárasztanak minket már évek óta, ugyanazzal az unalmas, sablonos, megújulni képtelen zenével és ritka bárgyú szöveggel. Nincs új a nap alatt, vagy ha van, az megint az, hogy 3 csaj vagy pasi összeáll, és eléneklik, hogy mennyire szerelmesek, vagy mennyire fáj nekik, és "gyerevisszabéjbe" megy ezerrel... Uncsi. Kitalálhatnának már valami értelmeset is.

Üdv!

92 és 98 között is volt hallgatható zene, de nem pont a Culture Beat vagy az említettek közül bármelyik. A Mr. Vain, vagy a Tribal Dance dalokban mi a maradandó? Semmi. Nem véletlen maradtak ezek a techno csapatok 1-2 lemezesek. Az lehet hogy a 90-es években több igényes zenekar és énekes volt, de nem ezek.

pén. máj. 13, 2005 17:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Ma rettenető gusztustalan dolgot láttam.

Az Andrássy úton baktatok melóba reggel. Biztos ti is láttátok már a szépen felújított, talán XIX. századi, talán XX. század eleji telefonfülkéket, zöld-sárga színben. Benne van ugye a telefonkészülék. Kék keret, fém előlappal. A szokásos fekete telefonkagyló helyén egy MAGENTA színű kagyló csücsült! Gondolom a Matáv T-sítése erre sarkallta valamely köc.sög marketingest.

Ez több a soknál!

S
Szerintem poén :lol:

pén. máj. 13, 2005 17:28
platina tag

Hozzászólás 
Ma rettenető gusztustalan dolgot láttam.

Az Andrássy úton baktatok melóba reggel. Biztos ti is láttátok már a szépen felújított, talán XIX. századi, talán XX. század eleji telefonfülkéket, zöld-sárga színben. Benne van ugye a telefonkészülék. Kék keret, fém előlappal. A szokásos fekete telefonkagyló helyén egy MAGENTA színű kagyló csücsült! Gondolom a Matáv T-sítése erre sarkallta valamely köc.sög marketingest.

Ez több a soknál!

S

pén. máj. 13, 2005 17:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Serivel értek egyet. Rengeteg olyan tanulásra megy el idő, energia, ami felesleges.

pén. máj. 13, 2005 16:32
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
ez neked pozitív? akkor mire mondod, hogy negatív?

De mi benne a rossz? Én ezt sem értem. A színvonal nem csökken, max annyiban, hogy csak az éri el, akinek szüksége van rá. De így lehet több embernek lesz diploma a kezében.

Más: Egy ötletes megállíptás a világpolitikáról:
"A nagy országok úgy viselkednek, mint a gengszterek, a kicsik meg mint a k*rvák. :)"

pén. máj. 13, 2005 16:29
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Cycy írta:
benyaltunk az eunak ebben is, mint oly sok másban még, kell ez...
szovjeteknek, náciknak, amcsiknak is :(

Erre csak magamat ismételhetem:
McLaca from Hardware fórum OFF topic írta:
Kicsiny kedves országunk történelme már jó ideje arról szól, hogy az éppen aktuális nagypofájú állam seggét nyaljuk... [...]

Már elhangzott a fórumban, de a gondolkodásra és a gondolkodási módszerekre nevelés révén megint eszembe jutott:
Idézet:
A tanítvány nem edény, amit megtölteni-, hanem fáklya, amit lángra lobbantani kell!

Ismeretlen

Üdv!

pén. máj. 13, 2005 16:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Másolható az UDM formátum

Feltörték a Sony PSP konzoljában használt UDM formátumot. Az UDM lemezek 1,8 gigabyte adat tárolására képesek, és mindeddig nem lehet lemásolni a rajtuk lévő információkat - általában játékokat és filmeket. Az UDM formátum feltörése azért is izgalmas fejlemény, mert elképzelhető, hogy a PSP-re készült játékok egy része különféle emulátorok segítségével futtatható lesz akár nagyobb teljesítményű mobil telefonokon is.

pén. máj. 13, 2005 15:55
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Sulla írta:
Az MSZP lop, tehát csal is.

Gyurcsány még nem volt miniszterelnök amikor a vagyonát szerezte, tehát legális a vagyona.

A bifidus essensis jó a gyomornak, tehát egészségesen táplálkozok, ha ezt eszem minden nap.

A T-mobile a legnagyobb szolgáltató tehát biztos az a legolcsóbb, meg a legjobb is. Sorolhatnám...

nézzük tételesen!

1. az mszp nem most kezdte a lopást, rajtunk élősködött már 40+8 éven keresztül. Akkor mitől javulna meg? (jogutód + személyekben is ua.)
Tudom, te örök optimista vagy, illetve hiszel a csodákban. Tehát te belédrúg valaki, akkor visszamész hozzá, egyszer, kétszer, százszor. Én ezt úgy hívom: naivitás.

2. Akkor most szerinted legális vagy nem? Mert felém nem tartozik elszámolási kötelezettséggel, így nem tudom megállapítani, hogy törvényes-e vagy sem.
Persze, ha az MSz(M)P alapideológiájából indulunk ki, hogy minden megtermelt értéket a munkások állítanak elő, akkor máris láthatjuk hogy gyurcsány (még saját pártja szerint is) mások által megtermelt anyagi javakat bitorol! :D (elég szépen fogalmaztam?)

3. az ember, az már csak ember. Ha nem kap tüdőrákot az első szál cigarettától, akkor már azt hiszi, hogy ez nem is árt neki! Nem logikus, érzelmei által vezérelt lény.

4. egyátalán nem tévedés azt hinni, hogy a legnagyobbal jól járunk! A legnagyobb azért a legnagyobb, mert a legtöbb fogyasztó igényeit jól kielégíti. Lehet nála olcsóbb valami - ez nem vitás. De az ár csak EGY szempont. Nyilván, ha minden másban az olcsóbb lenne jobb, akkor az lenne a legnagyobb, mivel azonban nem az, ezért jogos a feltételezés, hogy az áron túli szolgáltatásokban le van maradva a legnagyobb mögött.

Én inkább egyben mondanám:

Egyik sem igaz, így ebben a formában. Bizonyítani nem elég annyi, hogy mert a számjegyek összege osztható hárommal, ahogy te is írtad.

Az emberek gondolkodása egyszerű, vagyis szinte 0. Valahol hallanak valamit (ha a szájegyek összege osztható 3-mal, MSZP csal, Gyurcsány legálisan szerezte a vagyonát, stb.), aztán gondolkodás nélkül használják, terjesztik. Ezért jó, ha az iskolában már a gondolkodásra nevelnek.

S

pén. máj. 13, 2005 15:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Cycy írta:
szovjeteknek, náciknak, amcsiknak is :(

pén. máj. 13, 2005 15:40
platina tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
de az itthoni oktatás, főleg az egyetemi, az jobb volt mint a nyugati :cry:
de meg kell változtatni...

pén. máj. 13, 2005 15:37
platina tag

Hozzászólás 
Még mindig fenntartom, hogy jobb. Megmondom miért:
Sok olyan dolgot tanulnak a diákok akár középiskolában, akár egyetemen, amire annyira nincs szükségük. Aki viszont vhol tehetségesebb az mehet adott szakon (vagy bármin) emelt szintre, így bizonyítva hogy ő jobb ebből vagy abból.
Aztán többen kezdhetnek el egyetemet, főiskolát, sokan fejezik be, aki pedig tehettségesebb, vagy más (reális) elképzelései vannak (pl felsőbb vezető) az mehet mégtovább. Ha pedig elég neki egy "sima" diploma, akkor mehet dolgozni, vagy a 2. diplomáért.
Ez a megosztási módszer elég pozitívnak tűnik, és egyelőre beigazolódni látszik. (nyugaton, a felsőoktatásban)
A középsikolás dolog még alakulóban van, de optimizmussal tekintek rá. :roll: Akkor én naív vagyok? :P

pén. máj. 13, 2005 15:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
de az itthoni oktatás, főleg az egyetemi, az jobb volt mint a nyugati :cry:
de meg kell változtatni...

pén. máj. 13, 2005 15:21
platina tag

Hozzászólás 
Bolognai rendszer lesz ugye 2006tól a felsőoktatásban. Így 3 év alatt lesz diploma, és utána még 2 év alatt lehet master képzésben elmélyültebben tanulni. Én ezt is pozitívnak tartom...
Alkalmazkodunk a nyugati(bb) rendszerekhez... :roll:

pén. máj. 13, 2005 15:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Meg kell buktatni... 24 évesen, harmadikos gimnazistaként majd elkezd gonolkozni.

nem értek egyet az álláspontoddal!

illetve részben mégis. az tényleg igaz, hogy jobb lenne olyan oktatási rendszer, és olyan követelmények, ahol az intelligencia, és az önálló gondolkodás kerülnek előtérbe. ez közel sem így megy manapság, és nem is ebbe az irányba halad szerintem.

az, ahogy süllyesztik lefelé a színvonalat, szerintem, kritikán aluli. az jó gondolat, hogy legyen többszintű érettségi, de az a baj, hogy már ott szét kéne osztani a középiskolásokat, hogy ki milyen szinten tanul (gimnázium, szakközép, szakmunkás), és ez eddig is megvolt. csak nincs ésszerűen beosztva a tanrendjük. arról nem is beszélve, hogy a 8 általános alatt a humán tárgyakból (meg pl földrajzból is) tulajdonképpen ugyanazt tanítják, mint az utána következő 4 középiskolás év alatt. és akkor probléma, hogy nem jut elég idő az anyagra, ha meg óraszámot emelnének, akkor meg délután 4ig bent ülnének a diákok a suliban.
ezzel a részével kéne valamit kezdeni, de egy értelmes embernek, aki tanult, művelt, képes gondolkodni, és előrelátó. attól tartok a jelenlegi felelő(ök) ezek egyikének sem felelnek meg...

az pedig a másik, hogy belenéztem a fizika érettségi összefoglaló kötetbe, hogy miylen feladatokkal kell szembesülniük szegény diákoknak. meg kell mondjam az első pár oldal az sírva röhögéssel telt el, annyira primitívek. és a legtöbb olyan szintű, hogy fejben számolással megoldható fél perc alatt. és nem akartam elhinni, hogy ez még akár kihívás is lehet egy középiskolás számára. pedig nem kihívás nekik, hanem nehéz! a barátnőm mondtak, aki korrepetál gimnazistákat, de nem olyanokat ,akik buták, hanem akinek jobb jegy kell. a legegyszerűbb feladatokat sem értik, mert úgy magyarázzák el nekik órán. ilyen oktatás mellett persze nem várható el komolyabb érettségi...
ha az alapokat nem tudják, akkor mire építsék az önálló gondolkodást?

és ha a mostani követelményekkel valaki bejuthat egyetemre, akkor az miért is jó? én egy évet jártam fizika előkészítőre, ami csak a felvételivel foglalkozott, és ugyanezt matekból is, mire sikerült olyan szintre jussak, hogy értékelhetőt írjak. ezek után az egyetem az még mindig magas volt, mert még a régi felvételiben sem követeltek olyasmiket, amiket az egyetemen már használni kellett volna tudni.
akkor a mostaniak ha bekerülnek mit fognak csinálni? vagy leviszik az egyetemi szintet is? akkor mi marad?

azért akarták (legalábbis a nyilatkozatokból ez derül ki) bevezetni az új rendszert, mert "ahogyan a régi érettségit lefolytatták, úgy nem lehetett komoly vizsgát tartani", és "az ellenőrzésre nem volt egyértelmű, objektív mérce". (Pontosan hogy akarnak egy magyar érettségit objektívan mérni?)
Azt is pozitívumként értékelik, hogy "az egyetemeknek nincs lehetőségük arra, hogy önkényesen kiválogatott könyvek alapján követeljenek a felvételizőktől". Tehát az egyeteminnentől nem mondhatja meg, hogy neked erre meg arra lesz szükséged, tanuld meg, és utána tudunk rá építkezni, ha felvettünk, ahnem majd a miniszterúr megmondja mit követelhetünk, igaz semmi köze hozzá a tantervünknek, de neked ettől jobb lesz...

és a piti követelmények tetjébe még az is ottvan, hogy bárkit átrugdosnak az érettségin, ergó bárki felvehető egyetemekre. aminek a statisztikai adatokon kívül semmi értelme, mert úgyis az első vizsgán (ahol még szerencsére nem központilag moják meg miből lehet vizsgáztatni) kivágják azokat akik nem tudnak. de jól mutat, hogy milyen rengeteg embert felvettek az egyetemekre...

(bocs ha kicsit csapong amit írtam, de borzasztóan dühít ahogyan reformálják a közoktatást...)

pén. máj. 13, 2005 15:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
T68m írta:

anyám porszívózik, megörülök! Így csak egyet tudok bizonyítani: kell a tabletta.

Te még anyáddal élsz? :wink:
:lol:

nem. UPC-nek hála megszabaditottam lakásom az olyan függőségektől, mint internet....

pén. máj. 13, 2005 14:23
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Seri01 írta:

Ott a szó! Hiába szapulja mindenki ezt a rendszert, nem az érettségivel van a baj, hanem a lebonyolítás módszerével. Az meg az emberi gyarlóság számlájára írható. Legalább jövőre tudni fogják! (nekem megmázlim van hogy csak jövőre (5. évben) kell érettségiznem - most a hajamat tépném az tuti)

Nekem ez az új rendszer vhogy nem jön be. Van szerencsém idén érettségizni...az a problémám, hogy nem szórja meg megfelelően a népet, szerintem.

pén. máj. 13, 2005 14:22
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Sulla írta:
skynet írta:
De nem gondolod komolyan, hogy elvárják, hogy ezt egy középszintű matematika érettségin be tudja valaki bizonyítani (feltéve, hogy eleve nem számítanak arra, hogy kikerülnek a sorok)? Az, hogy "a számjegyek összege osztható hárommal, így ezeket bármilyen sorrendben felírva a szám is osztható lesz" szerintem tökéletesen elegendő. A nagy többség magától még ezt se tudja, hidd el!

Ebben látom a mai oktatási rendszerünk hátrányát. Mert ami szerinted is tökéletesen elegendő, az nem más, mint egy bebiflázott információ, ami mögül minden gondolat hiányzik. Emiatt lesznek olyan gondolkodásúak az emberek, amilyenek: Az MSZP lop, tehát csal is. Gyurcsány még nem volt miniszterelnök amikor a vagyonát szerezte, tehát legális a vagyona. A bifidus essensis jó a gyomornak, tehát egészségesen táplálkozok, ha ezt eszem minden nap. A T-mobile a legnagyobb szolgáltató tehát biztos az a legolcsóbb, meg a legjobb is. Sorolhatnám...

Az új érettséginek pont az a lényege -ezért is tetszik nekem-, hogy a gondolkodást, az új információk alapján konzekvenciákat levonni tudást, az ismeretlen helyzetekben való eligazodási képességet mérje. Vagyis azt, amire egy "érett" embernek szüksége van. Lexikonokat mindenki tud venni...

Az összes egyszerű oszthatósági szabály levezethető, ha egy általános gondolkodási sémát elsajátítunk. Nem kell bemagoltatni az összeset, ha azt mutatnod meg, hogy hogyan lehet rájönni az ilyen típusú kérdésekre. Azaz, ha gondolkodsz is, akkor kevesebbet kell magolnod, kevesebb időt kell fordítanod a tudás megszerzésére, és akkor lesz időd sportolni, kikapcsolódni, másról gondolkodni. Nem is beszélve arról, hogy egy-egy problémát több oldalról megközelítve is a helyes eredményre juthatunk...

S

aha, szép lenne, ha így lenne, ahogy leírod... hány olyan mai éretté válóval találkoztál, aki be is tudná bizonyítani, ahogy te csináltad? szép dolog, hogy jók a kérdések, de egyre inkább arrafelé tartunk, hogy a diákok egyszerűen sz.rnak arra, ami nem érdekli őket, tehát akit érdekel a magyar, matekból a kettesre hajt, nem kell neki jobb jegy. a tanárok felől pedig ott van az, hogy ennyi pénzért nem fogják addig sulykolni a diák fejébe, amíg az meg nem érti...

pén. máj. 13, 2005 14:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
Az MSZP lop, tehát csal is.

Gyurcsány még nem volt miniszterelnök amikor a vagyonát szerezte, tehát legális a vagyona.

A bifidus essensis jó a gyomornak, tehát egészségesen táplálkozok, ha ezt eszem minden nap.

A T-mobile a legnagyobb szolgáltató tehát biztos az a legolcsóbb, meg a legjobb is. Sorolhatnám...

nézzük tételesen!

2. Akkor most szerinted legális vagy nem? Mert felém nem tartozik elszámolási kötelezettséggel, így nem tudom megállapítani, hogy törvényes-e vagy sem.
Persze, ha az MSz(M)P alapideológiájából indulunk ki, hogy minden megtermelt értéket a munkások állítanak elő, akkor máris láthatjuk hogy gyurcsány (még saját pártja szerint is) mások által megtermelt anyagi javakat bitorol! :D (elég szépen fogalmaztam?)

3. az ember, az már csak ember. Ha nem kap tüdőrákot az első szál cigarettától, akkor már azt hiszi, hogy ez nem is árt neki! Nem logikus, érzelmei által vezérelt lény.

4. egyátalán nem tévedés azt hinni, hogy a legnagyobbal jól járunk! A legnagyobb azért a legnagyobb, mert a legtöbb fogyasztó igényeit jól kielégíti. Lehet nála olcsóbb valami - ez nem vitás. De az ár csak EGY szempont. Nyilván, ha minden másban az olcsóbb lenne jobb, akkor az lenne a legnagyobb, mivel azonban nem az, ezért jogos a feltételezés, hogy az áron túli szolgáltatásokban le van maradva a legnagyobb mögött.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m pén. máj. 13, 2005 14:49-kor.

pén. máj. 13, 2005 14:21
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Az új érettséginek pont az a lényege -ezért is tetszik nekem-, hogy a gondolkodást, az új információk alapján konzekvenciákat levonni tudást, az ismeretlen helyzetekben való eligazodási képességet mérje. Vagyis azt, amire egy "érett" embernek szüksége van. Lexikonokat mindenki tud venni...

Az összes egyszerű oszthatósági szabály levezethető, ha egy általános gondolkodási sémát elsajátítunk. Nem kell bemagoltatni az összeset, ha azt mutatnod meg, hogy hogyan lehet rájönni az ilyen típusú kérdésekre. Azaz, ha gondolkodsz is, akkor kevesebbet kell magolnod, kevesebb időt kell fordítanod a tudás megszerzésére, és akkor lesz időd sportolni, kikapcsolódni, másról gondolkodni. Nem is beszélve arról, hogy egy-egy problémát több oldalról megközelítve is a helyes eredményre juthatunk...

S

Ott a szó! Hiába szapulja mindenki ezt a rendszert, nem az érettségivel van a baj, hanem a lebonyolítás módszerével. Az meg az emberi gyarlóság számlájára írható. Legalább jövőre tudni fogják! (nekem megmázlim van hogy csak jövőre (5. évben) kell érettségiznem - most a hajamat tépném az tuti)

pén. máj. 13, 2005 14:11
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:

anyám porszívózik, megörülök! Így csak egyet tudok bizonyítani: kell a tabletta.

Te még anyáddal élsz? :wink:

pén. máj. 13, 2005 14:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
basszus! a k***a proszívóval addig idegesített, mig elszúrtam az előző hozzászólásom és ABBA javítottam bele, mikor ide akartam azt írni!

na, azt töröltem véletlenül, hogy

25863:

xxx28
xxx36
xxx52
xxx68
"8" kivételével bármi jó - értelemes kérdés!

Nem M.B. a "liberális" oktatási miniszter? - már megvan az eredménye! :-(

Egyetértek S-el, hogy ő a felelős. Nem azért, mert "ő lopta el", hanem azért mert ő dolgoztatta ki, ő engedélyezte, vezetette be ezt a rendszert.

Továbbá egyetértek S-al abban is, hogy visszamenőlegesen törvényt módosítgatni nem jogállami dolog. Persze, nem ez lenne az első a világtörténelemben, pl. II.vh. végén is érdekes dologok történtek.

Továbbá követelem, hogy TILCSÁK be a porszívók gyártását, forgalmazóit csukják le, használóit pedig vessék kötelező terepiás jellegű, orvosi gyógykezelésnek alá.

pén. máj. 13, 2005 14:03
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
De nem gondolod komolyan, hogy elvárják, hogy ezt egy középszintű matematika érettségin be tudja valaki bizonyítani (feltéve, hogy eleve nem számítanak arra, hogy kikerülnek a sorok)? Az, hogy "a számjegyek összege osztható hárommal, így ezeket bármilyen sorrendben felírva a szám is osztható lesz" szerintem tökéletesen elegendő. A nagy többség magától még ezt se tudja, hidd el!

Ebben látom a mai oktatási rendszerünk hátrányát. Mert ami szerinted is tökéletesen elegendő, az nem más, mint egy bebiflázott információ, ami mögül minden gondolat hiányzik. Emiatt lesznek olyan gondolkodásúak az emberek, amilyenek: Az MSZP lop, tehát csal is. Gyurcsány még nem volt miniszterelnök amikor a vagyonát szerezte, tehát legális a vagyona. A bifidus essensis jó a gyomornak, tehát egészségesen táplálkozok, ha ezt eszem minden nap. A T-mobile a legnagyobb szolgáltató tehát biztos az a legolcsóbb, meg a legjobb is. Sorolhatnám...

S

pén. máj. 13, 2005 13:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
[quote="McLaca"]
Továbbá: érdekes S bizonyítása. Én annakidején azt dolgoztam ki

(Jazz, only way is up! - most szól :D ezt se felejtsétek '87-ből)

... mingyá' folytatom!

Szal, az egyesek helyén 1, 2-esetén értelemszerűen 1, 2 a maradék, 0, 3 osztható (illetve most tekintsünk úgy, hogy a 0-a is osztható, nehogy ez valakinek fennakadást okozzon). A továbbiakat 4,5,6,7,8,9 nem érdemes vizsgálni, mert a 4(3+1), 3-at tudjuk, az 1-et pedig az előbb néztük, az 5(3+2), a hat (3+3), stb.

Most vegyük a tizeseket, azaz 10-et és 20-at (a 30,40,50,stb. nem érdemes vizsgálni, az előbb elmondottak miatt)

Vegyük észre, hogy 10-esetén ugyanúgy 1-lesz a maradék, mint 1 esetén! És ez igaz 20-ra (2-re is).

Vizsgáljuk meg a 100-at, 200-at is! ugyanúgy 1 és 2 lesz a maradék. mivel ...9999+1 lesz mindig az 10000.... és 2*9999+2 lesz mindig a 20000.

A logika most már világos. A gondolatmenet - egyébként - megfelel S-ének. A kusza fogalmazás pedig a porszívózásnak.........

áááááááááááááááááááá!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m pén. máj. 13, 2005 13:50-kor.

pén. máj. 13, 2005 13:25
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most nekem is bejött a kép, kemény nagyon egyébként. Ezt hívom poénosan burkolt igazságnak!

Ha a filmet felrakjuk valahova, remélem az ASVA nem csap le rá :) .

pén. máj. 13, 2005 13:24
platina tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Sulla: A kép nem elérhető, de kíváncsi vagyok rá, tedd fel légyszi valahova.

Nekem most is megnyitja...

pén. máj. 13, 2005 13:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla: A kép nem elérhető, de kíváncsi vagyok rá, tedd fel légyszi valahova.

A véleményemre abszolut nem vagyok büszke, távol álljon ez tőlem és ezt nem szánom példának az utókor számára sem. Én egy nagyon pesszimista ember vagyok és inkább biztosra megyek, nem szeretnék kockáztatni, s ezt teljesen csendben teszem meg, minthogy botrányt keltsek és ezzel másoknak ártsak. De eme dolgok után már félek jövőre érettségizni.....már előre látom, hogy mi lesz.

pén. máj. 13, 2005 13:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
már bocsi, de én az indoklásra várok! függetlenül adtól, hogy javítottad a számot.

(indoklásnak nem fogadható el, hogy "azért mert a számjegyek összege osztható 3-al", hanem ezt bizonyítani is kell!)

"Utána meg volt egy kérdés, hogy úgy írja fel, hogy néggyel osztható legyen, és ebben az esetben mi áll a tizes helyiértéken." - ezt pedig nem értem. Lehet, hogy megbuknék? (Nincs olyan szám, amiben ha az egyesek helyén "3" szerepel, akkor 4-el osztható lenne.)

á, nehogy azt hidd, hogy korrektül bizonyítani kéne középsuliban bármit is... szted hány bizonyítást tanulnak ott meg? nem sokat... és az tsem értik, legfeljebb bemagolják, tisztelet a kivételnek.
de a durva benne, hogy ha leírod, hogy igen osztható 3-mal, és ez jó megoldás, akkor a fele pontszámot már megkaptad! és ami még durvább, hogy nem ám 50%-tól kettes az érettségi, hanem 10%-tól ugye. (pontosabban 10-10%-ot kell elérni az írásbelin és a szóbelin külön külön, hogy elégséges legyen)

a második kérdésre: cserélges úgy a számjegyeket, hogy osztható legyen néggyel. mondjuk a 25863-ból így csinálsz 63852-t, ami osztható 4-gyel.

pén. máj. 13, 2005 13:04
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Utána meg volt egy kérdés, hogy úgy írja fel, hogy néggyel osztható legyen, és ebben az esetben mi áll a tizes helyiértéken." - ezt pedig nem értem. Lehet, hogy megbuknék? (Nincs olyan szám, amiben ha az egyesek helyén "3" szerepel, akkor 4-el osztható lenne.)
Elsőre nekem sem volt világos, aztán rájöttem, azt akarják, hogy a felírt számból a tízesek számát add meg. Tehát 25863-ban a tízesek száma 6 (az egyeseké 3, a százasoké 8), de kicsit hülyeség szerintem ilyet kérdezni, ha eleve úgy kell felírni a teljes számot, hogy osztható legyen néggyel. Akkor miért kell még külön a tízeseket is kiírni?
Én nem igazán találtam értelmesnek a matek feladatok egy részét, amiket láttam belőle...

Szerk: látom, megelőztek. Akkor semmi... :D

Üdv!

pén. máj. 13, 2005 13:00
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
@ írta:
Sulla írta:
T68m írta:
@ írta:
De egy **** matek érettségi, ahol 3 pontért kérdezik, hogy 25168 számjegyeinek tetszőleges felírása esetén minden esetben osztható-e 3-al (indokolja) ?

nem osztható. De, indokold!

mod3 mindig 1-et kapsz :)

Történetesen nem ez a szám volt, hanem a 25863, ami osztható :)

Utána meg volt egy kérdés, hogy úgy írja fel, hogy néggyel osztható legyen, és ebben az esetben mi áll a tizes helyiértéken.

már bocsi, de én az indoklásra várok! függetlenül adtól, hogy javítottad a számot.

(indoklásnak nem fogadható el, hogy "azért mert a számjegyek összege osztható 3-al", hanem ezt bizonyítani is kell!)

"Utána meg volt egy kérdés, hogy úgy írja fel, hogy néggyel osztható legyen, és ebben az esetben mi áll a tizes helyiértéken." - ezt pedig nem értem. Lehet, hogy megbuknék? (Nincs olyan szám, amiben ha az egyesek helyén "3" szerepel, akkor 4-el osztható lenne.)

Minden egész szám a tízes számrendszerben felírható így:

...dcba, ahol a szám a következőképp néz ki:

a+10b+100c+1000d+....= a+b+c+d+...+9b+99c+999d+...

A vastagon szedett rész osztható 3-mal. Ha a számjegyek összege osztható 3-mal, akkor maga szám is.

S

Szerk:

T68m írta:
@ írta:
De egy **** matek érettségi, ahol 3 pontért kérdezik, hogy 25168 számjegyeinek tetszőleges felírása esetén minden esetben osztható-e 3-al (indokolja) ?

TETSZŐLEGES felírás a kulcs! 2,5,8,6,3 Ezekből csak akkor lesz néggyel osztható, ha 52-re, 68-ra, vagy 36-ra végződik.

Szerinem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla pén. máj. 13, 2005 13:03-kor.

pén. máj. 13, 2005 12:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Coronát most nem vágom (csak mintha derenge, számot tudsz tőle?)
Try me Out, The Rythm of the Night, I don't wanna be a Star, Baby Baby, a legismertebbek. Egy rasztás fekete csaj énekelte.

Üdv!

pén. máj. 13, 2005 12:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
@ írta:
Sulla írta:
T68m írta:
@ írta:
De egy **** matek érettségi, ahol 3 pontért kérdezik, hogy 25168 számjegyeinek tetszõleges felírása esetén minden esetben osztható-e 3-al (indokolja) ?

nem osztható. De, indokold!

mod3 mindig 1-et kapsz :)

Történetesen nem ez a szám volt, hanem a 25863, ami osztható :)

Utána meg volt egy kérdés, hogy úgy írja fel, hogy néggyel osztható legyen, és ebben az esetben mi áll a tizes helyiértéken.

pén. máj. 13, 2005 12:52
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
T68m írta:
Bedobhatok még ilyen neveket?

Leila K.!

és persze az örökzöldek: Snap, 2unlimited, Soul II soul...
Corona, Culture Beat, C&C Music Factory...
Kiknek mond ez valamit?

Üdv!

Coronát most nem vágom (csak mintha derenge, számot tudsz tőle?), de Culture Beat Mr. Wain (vagy Vain?) száma mostanában lett feldolgozva! C&C Music factory de édes füleimnek.... Amikor még Geszti Péter és Kajárik Andi konferálta a Slágerlistát a Danubioson, áááááááá! Más zenei adó nem is volt akkoriban, leszámítva a Kalypso-t (Calypso?) középhullámon. (Mai láger rádió elődje.)

pén. máj. 13, 2005 12:47
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Hiába csinálnák most is, a kutya nem lenne kiváncsi rájuk. Eleve milyen dalokkal állnának elő? Akkoriban volt pár dallamos 'slágerük', minden komolyabb zenei alapot nélkülözve.
S ha magunk erejéből csinálunk bárgyú, vergődő és erőltetett nótákat, akkor az jó? :)

@CineDOG: Az Enigma tényleg durva volt ebben a sorban!

Pár dallamos sláger... hát volt az jópár is :twisted: egészen '92-től '98-ig, akkorig tartott a hallgatható zenék korszaka. Azóta elindult a "menő" zene korszak, amiben mindenki valami ultramodern, szerinte ultrajó és korszerű zenei(?) alapot csinálva akar feltűnni, eredménye teljesen semleges, unalmas vergődés.
Odo, javaslom, szerezd be a TMF Yearmixeket '95-től '99-ig, nézd végig (1-1 óra), aztán képedj el, mekkora sületlenséget írtál.
Tudod, lehet, hogy volt pár dallamos sláger, de rengeteg új csapat alakult az eltűntek helyére. Most meg mi van? Ugyanazok fárasztanak minket már évek óta, ugyanazzal az unalmas, sablonos, megújulni képtelen zenével és ritka bárgyú szöveggel. Nincs új a nap alatt, vagy ha van, az megint az, hogy 3 csaj vagy pasi összeáll, és eléneklik, hogy mennyire szerelmesek, vagy mennyire fáj nekik, és "gyerevisszabéjbe" megy ezerrel... Uncsi. Kitalálhatnának már valami értelmeset is.

Üdv!

pén. máj. 13, 2005 12:40
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Sulla írta:
GazVezir:

Láttad már a Bukás új plakátját?

http://fek.az/1115915153-a_bukas.jpg

Többieknek is kötelező!

ti még nem unjátok, hogy mindenki őt szapulja? talán ő egyedül tehet az egészről? ezt azért nem hinném...

Nem szapulná senki, ha lemondott volna.

És, hogy miért kéne mennie?

1. Megszerveztetem az érettségit.
2. Elb.aszott rendszer alapján természetesen kikerülnek a tételek, ahogy előre látható volt. 3 hónappal ezelőtt miért nem csináltak semmit? Hogyan gondolták, hogy nem fogja valaki ellopni?
3. Ha most ezek után a helyén maradhat, akkor a következő miniszter majd ugyanígy sz.arik az egészre, mert a Magyar is maradhatott vazz, akkor én köpök az egészre, majd lesz valahogy alapon. Ráadásul hivatkozási alap lesz, "a Magyar se mondott le ekkora blama után, akkor én se fogok".

Maguk a feladatok, tételek szerintem nagyon jól sikerültek, modernebb, nem csak lexikális tudást igénylő kérdéseket sikerült kitalálni. Az egész rendszert jól csinálták meg, a tételek kezelése kivételével.

Magyar legnagyobb hibája, hogy pont most, amikor a legflottabbul kellett volna mennie mindennek, akkor nem tudták ezt a részét rendesen megszervezni. Emiatt senki nem az új érettségi erényeiről beszél.

Ha fogom magam, és a birkákkal egy farkasfalka kellős közepébe hajtok, akkor jajjgathatok utána, hogy terrorfarkasok, meg politikai okból zabálták fel a birkákat, mégis én vagyok a f.asz.

Szóval "monnyon le", érdemei elismerése mellett.

S

Szerk.

Ez sem gyenge:

Index:

A matematikaérettségire vonatkozó miniszteri döntést a Fidesz szakmai, méltányossági szempontból elfogadhatónak tartja, azonban álláspontjuk szerint törvénymódosításra lenne szükség, hogy a jogszerűséget se lehessen megkérdőjelezni.

"Támogatni fogjuk, akár azt, hogy már a keddi napon sürgősséggel, házszabálytól való eltéréssel (...) bekerülhessen a közoktatási törvény módosítása a parlament elé, és rendezze erre az egyedi alkalomra ezt a kérdést" - mondta Sió László. Jelezte, a Fidesz akár rendkívüli ülésnapon is részt venne az ügy megoldása érdekében.

És innentől én:

Jó öreg Fidesz-módszer: visszamenőlegesen törvényt módosítani, hogy törvényes legyen, ami törvénytelen (volt).

pén. máj. 13, 2005 11:09
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
Sulla írta:
GazVezir:

Többieknek is kötelező!

ti még nem unjátok, hogy mindenki őt szapulja? talán ő egyedül tehet az egészről? ezt azért nem hinném...

Egyetértek.

pén. máj. 13, 2005 10:40
Moderátor

Hozzászólás 
Cycy írta:

jajaja, de ez a töri engem nagyon felkavart. most komolyan. délután találták ki, és estére kint volt. és akkor csodálkoznak, hogy a 3 hónappal előtte nyomtatottak meg kiszivárogtak, hát besszarás...

No, ha ez is kiszivárgott, akkor lehetett volna bármilyen rendszer...

pén. máj. 13, 2005 10:39
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sulla írta:
GazVezir:

Többieknek is kötelező!

Ez is van olyan jó mint a Győzikés. :)

pén. máj. 13, 2005 10:24
platina tag

Hozzászólás 
GazVezir:

Többieknek is kötelező!

pén. máj. 13, 2005 10:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Széles volt akkoriban a kedvenc zenei repertoárom. A Queen is ide tartozik. Ja, meg a Marky Mark,Snap,Oh Well,Ace of Base, Rednex,Pet Shop Boys,George Michael,Rapülők,DE la Soul,Herbie,Yellow,Captain Jack....Europe,Bros,Milli-Vanilli,Vanilla Ice,Madonna,Kylie Minouge, meg még amik nem jutnak eszembe kb. 20évvel ezelőttről (Duran Duran,AHA,Black,Enya ...)

pén. máj. 13, 2005 10:04
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Mert amíg jól esett nekik, csinálták, amikor megunták, abbahagyták. Egyébként nagy százalékban csapaton belüli viták, nézeteltérések voltak az okok.
Továbbá nem megcsinálták őket, hanem maguk verekedték ki az MTV-t :D , és nem erőltette senki, hogy brágyú, vergődő, erőltetett nótákat csináljanak, mert pénz...
Pont a napokban néztem a TMF Yearmix '95-ös kiadását, és elképedtem, mennyi állat bikahangú csaj énekelt anno... (Ez most a jó hangot jelenti :wink: )
Ma meg csak a sipákolás megy, a jó hangúak távol maradnak a piactól valami miatt. Néha érdemes a VH1-t nézni (az MTV szélesebb repertoárú csatornája, 60-as évektől mostanáig minden van rajta).

Üdv!

Hiába csinálnák most is, a kutya nem lenne kiváncsi rájuk. Eleve milyen dalokkal állnának elő? Akkoriban volt pár dallamos 'slágerük', minden komolyabb zenei alapot nélkülözve.
S ha magunk erejéből csinálunk bárgyú, vergődő és erőltetett nótákat, akkor az jó? :)

@CineDOG: Az Enigma tényleg durva volt ebben a sorban!

pén. máj. 13, 2005 9:18
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:

a hardcore vibes (ejtsd: halkolbász) nagyon ott volt :)

VALAMINT: Million miles away from home, I can't stop raving, Are you ready to fly, I wanna be, ...

ezek az igazi dünék :)

pén. máj. 13, 2005 8:43
platina tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Életem első zenei CD-je 2 Unlimited korong volt :) Abba a korszakba tartozott egyébként még a Dune is.

Dune az nagyon kemény kis ős-techno :) (remélem nem mondtam hülyeséget) nagyon kis egyszerű :lol:

pén. máj. 13, 2005 7:52
Site Admin

Hozzászólás 
Életem első zenei CD-je 2 Unlimited korong volt :) Abba a korszakba tartozott egyébként még a Dune is.

pén. máj. 13, 2005 6:56
Moderátor

Hozzászólás 
Kép

pén. máj. 13, 2005 5:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
McLaca írta:
T68m írta:
Bedobhatok még ilyen neveket?

Leila K.!

és persze az örökzöldek: Snap, 2unlimited, Soul II soul...
Corona, Culture Beat, C&C Music Factory...
Kiknek mond ez valamit?

Üdv!

Vajon miért tűntek el a süllyesztőben? :twisted:
Mert amíg jól esett nekik, csinálták, amikor megunták, abbahagyták. Egyébként nagy százalékban csapaton belüli viták, nézeteltérések voltak az okok.
Továbbá nem megcsinálták őket, hanem maguk verekedték ki az MTV-t :D , és nem erőltette senki, hogy brágyú, vergődő, erőltetett nótákat csináljanak, mert pénz...
Pont a napokban néztem a TMF Yearmix '95-ös kiadását, és elképedtem, mennyi állat bikahangú csaj énekelt anno... (Ez most a jó hangot jelenti :wink: )
Ma meg csak a sipákolás megy, a jó hangúak távol maradnak a piactól valami miatt. Néha érdemes a VH1-t nézni (az MTV szélesebb repertoárú csatornája, 60-as évektől mostanáig minden van rajta).

Üdv!

csüt. máj. 12, 2005 23:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551 ... 785  Következő