|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 49 hozzászólás ] |
|
LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem!
Szerző |
Üzenet |
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Köszi a tippet, most egyelőre múlt hét szerda óta - lekopogom - tökéletes a monitorom. Remélem így is marad. (Érdekes, azt mondták, a monitor hibátlan... akkor most mitől hibátlan tényleg??! És miért dekkolt 3 hétig Pesten?)
|
hétf. ápr. 25, 2005 20:25 |
|
|
Zsora
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 459 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
TFT monitor hiba
Dester!
Bent a melóhelyemen is van olyan LG TFT monitor amelyik az általad leírt hibához hasonlóakat produkál - pöttyözés, csíkozás - viszont azok analóg bemenetről mennek. (Tudom írtad, hogy csak DVI-nél jelentkezik.) Annál a monitornál segített az, hogy átállítottam a frissítési frekvenciát. (...és nyomtam egy auto setupot.) És láss csodát; a kép teljesen zajmentessé vált. Megszűnt a szürke és színes pöttyöződés és a sorok remegése.
/Bocsi a nem témábavágó hozzászólásért!/
|
hétf. ápr. 25, 2005 19:55 |
|
|
Vendég
|
:D
MansonBoy írta: gdea írta: Archon írta: MansonBoy írta: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem! És ezt 1 (azaz EGY ) monitor alapján mondod úgy, hogy nem nézted meg a win beállításokat, és ha jól sejtem nem állítgattad be rendesen a "benyomhatatlan" gombokkal... BRAVÓ! Nem akarom védeni az LG-t, az a helyzet, hogy én sem vagyok vele kibékülve, na de ez már sok egy kicsit. Mondhatni dilettáns, és flegma hozzáállás. tökéletesen egyetértek arccsont kollegával. nem kellene álltalánosítani, mert ahogy egyik tanult kollega itt megjegyezte, az ár/érték a fontos.. jólenne ha végig olvasnád a topicot
köszi,hogy figyelmeztetéseddel ennyire hozzájárulsz szellemi és tudásbeli fejlödésemhez, de felhívnám- a lényegi dolgokat általában aktívan elkerülö- figyelmed ama sajnálatos tényre a , hogy én már akkor tudtam olvasni, amikor te még pelusba csorgattál...
|
hétf. ápr. 25, 2005 9:52 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
gdea írta: Archon írta: MansonBoy írta: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem! És ezt 1 (azaz EGY ) monitor alapján mondod úgy, hogy nem nézted meg a win beállításokat, és ha jól sejtem nem állítgattad be rendesen a "benyomhatatlan" gombokkal... BRAVÓ! Nem akarom védeni az LG-t, az a helyzet, hogy én sem vagyok vele kibékülve, na de ez már sok egy kicsit. Mondhatni dilettáns, és flegma hozzáállás. tökéletesen egyetértek arccsont kollegával. nem kellene álltalánosítani, mert ahogy egyik tanult kollega itt megjegyezte, az ár/érték a fontos..
jólenne ha végig olvasnád a topicot
|
szomb. ápr. 23, 2005 14:25 |
|
|
caprine
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: BAZ megye
|
Archon írta: szta írta: volt annyi eszem, ceruzával megjelöltem a gyári-állást. A rutinos!!! Viccen kívül: ez bölcs dolog volt, nekem is jó lett volna a múltkor, laza 3 órás szenvedést spóroltam volna meg egy ceruzavonással.
Erről eszembe jut amikor gömbcsuklot cseréltem a fater kocsiján. A kontra csavart 3-szor tekertem el, majd amikor az újat feltettem akkor addig tekertem, hogy a kontra a 3. fordulatra legyen jó. A szervizben azt mondták hogy ez így nem jó, mégsem tudtak a kormánymünél eltérést detektálni. Olykor az legegyszerű dolgok a legjobbak. Példa rá amit biztosan ismertek az orosz űrhajosok ceruzát használtak eset.
Ha sipol a moncsi akkor az valszin a nagyfesz egység vagy az egyenirányitó része lesz. Sokáig eltarthat mire tönkremegy. Nekem a Daewo moncsim csinálta idönként bekapcskor ~30 másodpercig, de utána mindig abbahagyta. A stab IC volt a bünös, és el is szállt. Itt jegyezem meg egy esetemet pont ezzel a monitorral okulás képpen. Elküldtem gariba. 3 hétre rá visszakaptam. Meloból siettem és zárás elött estem be a boltba. Doboz kinyit, ott van benne a moncsi (az elején volt egy saját matricám, tehát ez biztos az enyém) és örömmel vittem haza. 1 évig semmi gond de akkor megint elszállt benne az IC (ez egy ilyen hibás széria volt). Megint vissza a boltba és amikor a garancia papirt vizsgálják akkor derült ki, hogy nem egyezik a a hátlapon lévő sorozatszámmal (a utolsó 3 szám eltért). Ugy néz ki, hogy (remélhetőleg véletlen) elcserélték a hátsó boritást, így a gari ugrot mert ez szerintük nem az a monitor. Na mindegy mert a fater ugyis TV műszerész, így megrendelte a IC-t (1500Ft) és 3 nap mulva (és nem 3 hét) megint ment minden.
A haveromnak az LG1915S 19" LCD-t javasoltam megvételre mert sulinetre 99990Ft-volt a bruttoja, és ez nagyon jónak tünt, bár mostmár 90e alatt is kapható. Ennyi LG szídás után (egy-kettőben én is benne voltam) viszont már nem tudom, hogy tényleg olyan jó vétel volt-e. Egy LG-m volt (4081B) és az is 3 hónap után elhunyt (béke poraira). Még jó hogy nekem AGneovo LCD van. Erről még rosszat nem olvastam, pedig az én F17-esemnek (jézusom már 2 éves) nincs is DVI-je. Majd ha 3 éves lesz akkor cserélem egy F419-re vagy egy Samsung 913N-re.
|
szomb. ápr. 23, 2005 12:26 |
|
|
Vendég
|
Archon írta: MansonBoy írta: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem! És ezt 1 (azaz EGY ) monitor alapján mondod úgy, hogy nem nézted meg a win beállításokat, és ha jól sejtem nem állítgattad be rendesen a "benyomhatatlan" gombokkal... BRAVÓ! Nem akarom védeni az LG-t, az a helyzet, hogy én sem vagyok vele kibékülve, na de ez már sok egy kicsit. Mondhatni dilettáns, és flegma hozzáállás.
tökéletesen egyetértek arccsont kollegával.
nem kellene álltalánosítani, mert ahogy egyik tanult kollega itt megjegyezte, az ár/érték a fontos..
|
pén. ápr. 22, 2005 11:15 |
|
|
szta
arany tag
|
párszor már jártam úgy, hogy "ááá majd megjegyzem", aztán 2 perc mulva nem emlékeztem. igy saját káromon megtanultam: akinek nincs esze, legyen notesze.
|
pén. ápr. 22, 2005 10:51 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
szta írta: volt annyi eszem, ceruzával megjelöltem a gyári-állást.
A rutinos!!!
Viccen kívül: ez bölcs dolog volt, nekem is jó lett volna a múltkor, laza 3 órás szenvedést spóroltam volna meg
egy ceruzavonással.
|
csüt. ápr. 21, 2005 9:31 |
|
|
szta
arany tag
|
glad írta: kazso írta: szta írta: a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem További fényerőt már a monitoron belül tudsz állítani Ha leveszed a műanyag borítást, akkor (szemből nézve) a monitor bal oldalán, hátul van 2-3 poti, monitortól függően. Ezekkel tudod állítani az élességet és a fényerőt. VÍGYÁZAT Ezzel egyszer én nagyon megszívtam, mert hasonló szintű felvilágosítást kaptam. Aztán vidáman sikerűlt úgy elbarmolnom a színeket, hogy rosszabb lett mint volt. A potin ugye bár nincs "gyári beállítás vissza" gomb Én ott rontottam el, hogy a fent említett potik voltak szem elött, amig a keresett (fekete színű)potik egy fekete dobozon voltak, így laikus ként nem találtam elsőnek. Szóval hasonló antitalentumoknak úgy magyaráznám, hogyha leveszik a borítást akkor a képcsövön látnak majd egy "tapadó korong" szerűséget, amelyből egy vastag kábel megy lefelé. Ezt a kábelt kell követni és egy dobozban végződik majd, amin a kereset potik vannak.
nemtom. nekem a nyákon volt rajta a két poti egy más mellett. és az első próbálkozásra talált. volt anniy eszem, cseruzával megjelöltem a gyári-állást.
|
csüt. ápr. 21, 2005 8:44 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Megaoff: Glad, nagyon jó az avatarod! Nincs meg ez a kép nagyban??
On:
|
csüt. ápr. 21, 2005 0:17 |
|
|
glad
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 445 Tartózkodási hely: néha itt, néha ott
|
kazso írta: szta írta: a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem További fényerőt már a monitoron belül tudsz állítani Ha leveszed a műanyag borítást, akkor (szemből nézve) a monitor bal oldalán, hátul van 2-3 poti, monitortól függően. Ezekkel tudod állítani az élességet és a fényerőt.
VÍGYÁZAT
Ezzel egyszer én nagyon megszívtam, mert hasonló szintű felvilágosítást kaptam.
Aztán vidáman sikerűlt úgy elbarmolnom a színeket, hogy rosszabb lett mint volt.
A potin ugye bár nincs "gyári beállítás vissza" gomb
Én ott rontottam el, hogy a fent említett potik voltak szem elött, amig a keresett (fekete színű)potik egy fekete dobozon voltak, így laikus ként nem találtam elsőnek.
Szóval hasonló antitalentumoknak úgy magyaráznám, hogyha leveszik a borítást akkor a képcsövön látnak majd egy "tapadó korong" szerűséget, amelyből egy vastag kábel megy lefelé. Ezt a kábelt kell követni és egy dobozban végződik majd, amin a kereset potik vannak.
|
szer. ápr. 20, 2005 1:41 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
a TFT jük egyenlőre még jó...bár még csak 3hete vannak itt az új gépek.
Mondjuk a képe olyan fura Knight Sony TFTje után..mondjuk nemis egy súlycsoport...de egész kellemes...
igaz a fényerő beállításával sokat szórakoztam...
mert a gyári módok mind elvannak **** és idegesítőek...de ez még jó moncsi...
amúgy az LG-t nemszeressem:D
nemis veszek LG írót se...majd most egy pio109et..úgyis lement az ára br13e ftra...
ui: most jöttem rá mi zavar ebben...hogy olyan csillogós...a cucc..legalábbis olyan a hatása..mintha csillogna..tom hülyén hangzik de gondolom tudjátok mire gondolok...
na lépek mert kidobnak..belépőkártyám meg nincs:D
|
hétf. ápr. 18, 2005 20:30 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
|
hétf. ápr. 18, 2005 19:51 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
Komolyan most lehet röhögni fogtok de épp 2db LG 1730S van felém fordítva a nyelvi laborban.. DD
szal a képe szép végülis...a menü is használható,szóval rendben van a moncsi.
Egyedül a mozgatása nem tetszik,meg az hogy az alap fényerő beállítások sehogy sem kényelmesek...legalábbis az én szememnek..
de könnyű utána állítani kézzel szal jó pont:)
szerintem jól összerakott cucc, bárcsak minden LG dologról ezt elmonndhatnám...
ez piros pontot kap
én úgy 85%ra értékelném 100as skálán
|
hétf. ápr. 18, 2005 19:03 |
|
|
szta
arany tag
|
kérdés: ez az alacsony ár a minőséggel hogyan párosul. Láthattuk a Lg CRT-k esetében, hogy az alacsonyodó árak vonzzák magukkal a nagyobb **** (esetleg a több rossz szériát).
1,5 éve az az egy nyugtatott a TFT vételekor (leszámitva még hogy sulinetes ) hogy 150 ezerért még egy jól összerakott, nem gagyi terméket veszek.
Ennek ellenére előjött egy kicsi hiba, ami persze igen bosszantó tud lenni, de hiszem, ha vissza birom vinni, akkor csak egy aprócska javitás, és megoldódik a probléma. Ezt leszámitva nagyon tetszik még mindig, és teljesen elégedett vagyok vele, nem bántam meg, stb, stb.
|
hétf. ápr. 18, 2005 6:53 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
szta írta: Egyébként ledöbbentem, mikor megláttam a legfrisebb metro-t, hogy a Lg L1730S-es tft 50 ezerbe kerül (vagy 60) mig, másfál éve ennek a modellnek a elöző verziója (L1710S) 120 ezer forint volt....
49,9k. Nagyon lement az ára, én is ledöbbentem. Ennyiért már nagyon megéri TFT monitort venni, főleg ez egy 17-es, 12 ms-os darab, és nagyon szép képe van. DVI viszont asszem nincs rajta, de hát ennyi pénzért ez akkor is főnyeremény.
|
vas. ápr. 17, 2005 23:41 |
|
|
pjana
arany tag
|
Hali!
Én 2 évig használtam LG F700B-t. Semmi problémám nem volt vele, csak nagyobbra vágytam. Fotókkal machinálok, ezért fontos a színhűség. Lcd meg sem fordult a fejemben, s vettem egy LG F920B-t. Ez is tök jól mükszik.
|
vas. ápr. 17, 2005 19:53 |
|
|
szta
arany tag
|
szta írta: Kazso írta: szta írta: a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem
További fényerőt már a monitoron belül tudsz állítani Ha leveszed a műanyag borítást, akkor (szemből nézve) a monitor bal oldalán, hátul van 2-3 poti, monitortól függően. Ezekkel tudod állítani az élességet és a fényerőt. Majd nekihasalok, és megnézem. thenx
Nekihasaltam, szétszedtem, és valóban bal oldalon volt két poti. Állitottam az egyiken, növekedett a fényerő. a másikon is állitottam, ott igaz nem vettem észre semmi változást, de azért ugy hagytam fentebb állítva
Igy ismét jó a monitorom... (egy darabig)
DESTER: köszönöm a programokat! Egyébként akkor nálm tök más természetű a TFT-probléma, pusztán ami ugyanaz: valami érintkezési bibi van.
Egyébként ledöbbentem, mikor megláttam a legfrisebb metro-t, hogy a Lg L1730S-es tft 50 ezerbe kerül (vagy 60) mig, másfál éve ennek a modellnek a elöző verziója (L1710S) 120 ezer forint volt....
|
vas. ápr. 17, 2005 14:32 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Állíts a frissítési frekvencián és kis szerencsével nem fog sípolni. A szakik majd megmondják mitől van ez, én asszem a benne lévő tekercsekkel van összefüggésben. Abba is hagyom a kontárkodást, ez nem az én szakterületem ))
|
vas. ápr. 17, 2005 11:41 |
|
|
edl
gyémánt tag
|
Alias írta: Egyébiránt komolyra fordítva a szót: nekem 6 éves az LG Studioworks 57i monitorom, és még mindig ezt használom.. Semmi bajom vele, az egyik általam ismert legnormálisabb sorozatú monitor..
nekem egy 2000 tavaszán, azaz pont 5 éve várárolt LG Studioworks 57M-em van.
soha semmi gond nem volt vele, utánállítani sem kellett. nagyon meg vagyok vele elégedve.
(van még mellettem egy Samsung SyncMaster 753s. az kb. két éves. mióta megvettük, ****. sípol, csúnyák a színek, stb...)
|
vas. ápr. 17, 2005 11:22 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Szemünk csak kettő van, szóval szerintem ez igen lényeges szempont, bizonyos kompromisszumok árán is. Az LCD-é a jövő (nem a mostani technikájúaké ugyan, de fog ez még fejlődni).
|
szomb. ápr. 16, 2005 22:38 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Már évek óta figyelgetem az Lg-t, és amit személy szerint tudok róla, hogy olyan terméke amiben nincs mechanikus/mozgó alkatrész azt érdemes venni. Még annó a 700S -es monitort is megérte megvennem mert nem roszabb mint bármelyik hasonló kategóriás monito(pl. fujitsu, samsung), a samsungot pedig kifejezetten utálom. (nincs rajta semmilyen torzulás vagy szin/fényerőhiba (bár ugye ezt elég sokhelyen lehet állitnai), bár csak 7007-üzemórája megy).
Mint minden terméknél ennél is lehetnek rossz szériák, lehet hogy az emlitett pont az volt.
Természetesen vannak nagy márkák de azoknak az áruk is nagy. Ezen a szinter pedig az Lg-k szerintem a csucson vannak.
De azért kösz hogy felhivtad mindenki fifgyelmét hogy mire kell mégjobban odafigyelni.
Megj.:ha ujra vennék monitort megint CRT-t vennék amilyen nagyot csak tudok, persze a projektor és a plazmaTV-útán). Nem látom az LCD-nek értelmét (leszámitva a méretet és az áramfelvételt) képe meg sem közeliti a CRT-két. (egy LCDvs.(jó)CRT szembátalmas vitát pedig nem szeretnék elkezdeni)
üdv
|
szomb. ápr. 16, 2005 22:33 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
Archon írta: De ezt NEM írtad le az elején Utólag mondod, hogy 40 monitort néztél meg, és még állítgattad is. Így már más, de akkor Te is adjál teljes infót légy oly kedves.
ok ,
hehe vampirefraks os smilek..rulez
http://vampirefreaks.com/show_emotes.php
|
szomb. ápr. 16, 2005 18:02 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
De ezt NEM írtad le az elején Utólag mondod, hogy 40 monitort néztél meg, és még állítgattad is.
Így már más, de akkor Te is adjál teljes infót légy oly kedves.
|
szomb. ápr. 16, 2005 14:50 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
Archon írta: MansonBoy írta: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem! És ezt 1 (azaz EGY ) monitor alapján mondod úgy, hogy nem nézted meg a win beállításokat, és ha jól sejtem nem állítgattad be rendesen a "benyomhatatlan" gombokkal... BRAVÓ! Az összes létező beállítást kipróbáltam,kösz hogy ilyen szerencsétlennek nézel. 6500K en is **** tökmindegy mire állítod,ha saját magam állítom be akkoris ****. Életlen a kép és fakó homályos. A benyomhatatlan gombokkal is állítottam és a win beállításokat is megnéztem és ismétlem NEM egyetlen monitorról beszéltem hanem legalább min.30-40ről! Ami egyetlen gépteremben van. Ha nem hiszed gyere be vmikor az ELTE-re és szívesen megmutatom neked a dolgot. Nem akarom védeni az LG-t, az a helyzet, hogy én sem vagyok vele kibékülve, na de ez már sok egy kicsit. Mondhatni dilettáns, és flegma hozzáállás.
A Te hozzáállásod a dilettáns és flegma már bocs.Kicsit nézz jobban utána a dolgoknak Archon.
|
szomb. ápr. 16, 2005 12:16 |
|
|
Dester
Moderátor
|
szta írta: Érdekes a problémád, az én Lg tft-mnek is van valami baja, néhány hónappal ezelött leirtam. ez is valami éritnkezési bib lehet, mert kicsit megpaksolva a hátulját, bejön a kép (addig csak villog az indikátor) azért nem vittem vissza még mert nem tudok cseremonitort szerzeni. A probléma jelentkezését a használat során le tudnád irni? Persze. Körülmények: 1280x1024, kizárólag DVI csatlakozáson. Bekapcsolás után jelentkeznek leginkább a tünetek: a sötét és kb. középszürke (128,128,128) pontokon zöld, kék és néha piros pixelek is villognak, teljesen szétszórtan, a kép teljes felületén. Általában nagy részük eltűnik a használat során, de képváltáskor gyakran előjön újra. Néha egy-egy egész sor is bevillan, és ekkor néha lejjebb "tolja" a képet, tehát a kép alsó fele reszket. Nagyon ritkán függőleges vonalat is láttam. További tünet, hogy szintén nagyon ritkán a teljes kép függőlegesen kb. 2-3 pixel "amplitúdóval" remegett. Ezért nem tudtam a World Of Warcraft bétával 1280x1024-ben játszani, mert MINDIG reszketett a kép ezzel a játékkal, ahogy betöltötte a menüt és onnan végig. Iszonyat zavaró és szemrongáló. Máshol ez nem nagyon fordult elő. Állítólag kontakthiba, de kezdettől fogva ez volt (csak nem ilyen mértékben). Viszont fél évig DSUB-on használtam a monitort, így akkor ezt még nem tudhattam. A kábeleket nem rángattam, vigyázok az értékeimre, főleg egy akkor még 130e Ft-os monitorra... Remélem jövő héten visszakapom és JÓ is lesz. szta írta: Nálam létezik az amit leirtál, tehát szinválzásokkor kép össze és széthúzódás. Ez alulméretezett tápra utal, ha jól tudom. Viszont volt már rá példa, hogy a kép csak ugy magától elkezdett össze-és széthúzódni is. A progamot megköszönném. sztotharpad@yahoo.co.uk a cimem.
Tényleg táp lehet, ugyanis a tesztprogi is úgy hívja ezt a tesztet, hogy "Power Supply". A programot elküldtem (kettőt is). Az egyik tud TFT-t is tesztelni.
|
szomb. ápr. 16, 2005 11:55 |
|
|
szta
arany tag
|
Kezdem szép sorjában....
Dester írta: szta írta: DESTER: neked meg ha jól emléxem acer tft-d van. mi a baja??? Én is szeretném tudni. A múltkor azzal adták vissza, hogy a csatlakozón forrasztottak valamit. Egy napig jó is volt, aztán megint gáz lett. Visszavittem. Most két hete már fenn van Pesten, talán a jövő héten megkapom. (Valami elektronikai baja lehet, a DVI vezérlő rész gázos, vagy valahol érintkezési gondja van. Maga a panel és az azt vezérlő rész tökéletes, másfél év alatt nem keletkezett rajta pixelhiba. Konzultáltam emberekkel, akiknek ugyanilyen monitorjuk van, nekik nem volt vele gondjuk. Így szerintem egyedi esetről van szó. Már a kezdetektől fogva megvolt ez a hibája, de most kezdett el zavarni. Ezért vittem vissza. ) Érdekes a problémád, az én Lg tft-mnek is van valami baja, néhány hónappal ezelött leirtam. ez is valami éritnkezési bib lehet, mert kicsit megpaksolva a hátulját, bejön a kép (addig csak villog az indikátor) azért nem vittem vissza még mert nem tudok cseremonitort szerzeni. A probléma jelentkezését a használat során le tudnád irni? Kazso írta: szta írta: a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem
További fényerőt már a monitoron belül tudsz állítani Ha leveszed a műanyag borítást, akkor (szemből nézve) a monitor bal oldalán, hátul van 2-3 poti, monitortól függően. Ezekkel tudod állítani az élességet és a fényerőt. Majd nekihasalok, és megnézem. thenx Dester írta: szta: én arra gondolok, hogy nem magától "nő" meg a kép, hanem amikor feketéből fehérre vált. Fordítva meg összemegy. Van ilyen tesztprogramom, ha gondolod, elküldöm. Az pont ezt (is) tudja tesztelni. Nálam létezik az amit leirtál, tehát szinválzásokkor kép össze és széthúzódás. Ez alulméretezett tápra utal, ha jól tudom. Viszont volt már rá példa, hogy a kép csak ugy magától elkezdett össze-és széthúzódni is. A progamot megköszönném. sztotharpad@yahoo.co.uk a cimem. stol írta: Konvergenciahiba=színegyüttfutás nem megfelelő. Neked, a képméretstabilizálás nincs beállítva.
képméretstabilizálást hogy lehet elvégezni? (házilag?)
|
pén. ápr. 15, 2005 13:19 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Dester írta: Az elmúlt időszakban 2 LG monitort láttam. Az egyik épp az, amelyik előtt most ülök, mert ilyet sikerült szereznem cserébe, amíg a TFT-met javítják. Ezen néha rándul egyet-egyet a kép, a másik meg konvergenciahibás (vagy nem tudom hogy hívják, tudjátok mire gondolok... amikor a feketéből fehérre váltásnál hatalmasat nő a kép). Amúgy meg tudjátok a véleményem a márkáról, felesleges tovább ragoznom.
Konvergenciahiba=színegyüttfutás nem megfelelő.
Neked, a képméretstabilizálás nincs beállítva.
|
pén. ápr. 15, 2005 11:46 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
itt kb 40db monitorról van szó!!!
szóval nem 1-2darabról általánosítok..
egyébként FX5200van mindegyk gépben ami tudjuk hogy(egyébként) **** de azért ezt nem lehet ráfogni...
|
pén. ápr. 15, 2005 11:34 |
|
|
Alias
arany tag
|
Egyébiránt komolyra fordítva a szót: nekem 6 éves az LG Studioworks 57i monitorom, és még mindig ezt használom.. Semmi bajom vele, az egyik általam ismert legnormálisabb sorozatú monitor..
|
pén. ápr. 15, 2005 11:24 |
|
|
Alias
arany tag
|
Dester írta: Ezen néha rándul egyet-egyet a kép, a másik meg konvergenciahibás (vagy nem tudom hogy hívják, tudjátok mire gondolok...
Persze, hogy tudjuk: Angelina Jolie-ra...
|
pén. ápr. 15, 2005 11:22 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
kazso írta: szta írta: a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem További fényerőt már a monitoron belül tudsz állítani Ha leveszed a műanyag borítást, akkor (szemből nézve) a monitor bal oldalán, hátul van 2-3 poti, monitortól függően. Ezekkel tudod állítani az élességet és a fényerőt.
Arra azonban nagyon vigyázzatok, hogy a fényerő potméter állítása előtt vegyetek fel egy hegesztőpajzsot, nehogy a túl erős fényártól begyulladjon a szemetek...
|
pén. ápr. 15, 2005 11:12 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Ez hasznos infó, köszi kazso. Én pl. nem tudtam.
|
pén. ápr. 15, 2005 10:30 |
|
|
kazso
arany tag
|
szta írta: a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem
További fényerőt már a monitoron belül tudsz állítani
Ha leveszed a műanyag borítást, akkor (szemből nézve) a monitor bal oldalán, hátul van 2-3 poti, monitortól függően. Ezekkel tudod állítani az élességet és a fényerőt.
|
pén. ápr. 15, 2005 8:21 |
|
|
Dester
Moderátor
|
szta írta: DESTER: neked meg ha jól emléxem acer tft-d van. mi a baja???
Én is szeretném tudni. A múltkor azzal adták vissza, hogy a csatlakozón forrasztottak valamit. Egy napig jó is volt, aztán megint gáz lett. Visszavittem. Most két hete már fenn van Pesten, talán a jövő héten megkapom. (Valami elektronikai baja lehet, a DVI vezérlő rész gázos, vagy valahol érintkezési gondja van. Maga a panel és az azt vezérlő rész tökéletes, másfél év alatt nem keletkezett rajta pixelhiba. Konzultáltam emberekkel, akiknek ugyanilyen monitorjuk van, nekik nem volt vele gondjuk. Így szerintem egyedi esetről van szó. Már a kezdetektől fogva megvolt ez a hibája, de most kezdett el zavarni. Ezért vittem vissza. )
szta: én arra gondolok, hogy nem magától "nő" meg a kép, hanem amikor feketéből fehérre vált. Fordítva meg összemegy. Van ilyen tesztprogramom, ha gondolod, elküldöm. Az pont ezt (is) tudja tesztelni.
|
pén. ápr. 15, 2005 8:01 |
|
|
szta
arany tag
|
ja, a kép nekem is növekszik, majd összemegy, meg volt olyan is hogy magától elkezdett ugrálni....de ez már 3,5 éves monitor
ilyenkor a képcső fárad el? javitani gondolom nem érdemes (ha netán kipurcanna)
|
pén. ápr. 15, 2005 7:12 |
|
|
szta
arany tag
|
kazso írta: szta írta: és az miért van, hogy 1-1.5 éves korában(LG 771b, nem flat) már max fényerön is túl sötét volt a kép filmnézés közben? most meg szinte nézhetetlen, vagy max éjjel? Akkor úgy tűnik, nálad a fényerő megy el, nem az élesség. Ez is állítható a monitorban.
a fényerő meg a kontraszt is maximálison van. (100) ha még ezen felül is lehet állitani, kérlek oszd meg velem
DESTER: neked meg ha jól emléxem acer tft-d van. mi a baja???
|
pén. ápr. 15, 2005 7:09 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
MansonBoy írta: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem!
És ezt 1 (azaz EGY ) monitor alapján mondod úgy, hogy nem nézted meg a win beállításokat, és ha jól sejtem
nem állítgattad be rendesen a "benyomhatatlan" gombokkal... BRAVÓ!
Nem akarom védeni az LG-t, az a helyzet, hogy én sem vagyok vele kibékülve, na de ez már sok egy kicsit.
Mondhatni dilettáns, és flegma hozzáállás.
|
pén. ápr. 15, 2005 6:52 |
|
|
gabo007
ezüst tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 20:19 Hozzászólások: 99 Tartózkodási hely: Nyolc ker.
|
Most vettem LG 1730S TFT-t, rosszat nem tudnék róla mondani.
|
pén. ápr. 15, 2005 6:45 |
|
|
kazso
arany tag
|
Dester írta: Amúgy meg tudjátok a véleményem a márkáról, felesleges tovább ragoznom.
Az LG CRT monitorjai valóban nem voltak valami csúcs darabok, főleg az utolsó szériák. Viszont amilyen sz*rok voltak a CRT monitorok, annyira jók a TFT-k. Szerintem az LG TFT-k sok más márkás darabnál is jobban sikerültek és nagyon jó árban vannak.
|
pén. ápr. 15, 2005 5:54 |
|
|
kazso
arany tag
|
szta írta: és az miért van, hogy 1-1.5 éves korában(LG 771b, nem flat) már max fényerön is túl sötét volt a kép filmnézés közben? most meg szinte nézhetetlen, vagy max éjjel?
Akkor úgy tűnik, nálad a fényerő megy el, nem az élesség. Ez is állítható a monitorban.
|
pén. ápr. 15, 2005 5:47 |
|
|
Dester
Moderátor
|
Az elmúlt időszakban 2 LG monitort láttam. Az egyik épp az, amelyik előtt most ülök, mert ilyet sikerült szereznem cserébe, amíg a TFT-met javítják. Ezen néha rándul egyet-egyet a kép, a másik meg konvergenciahibás (vagy nem tudom hogy hívják, tudjátok mire gondolok... amikor a feketéből fehérre váltásnál hatalmasat nő a kép). Amúgy meg tudjátok a véleményem a márkáról, felesleges tovább ragoznom.
|
pén. ápr. 15, 2005 5:47 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
|
Azért szerintem ez alapján nem lehet általánosítani. Lehet, hogy egyszerűen **** van beállítva, vagy valaki a winfosban állította el a dzíneket. És az sem mindegy, hogy milyen videokártya hajtja a monitort. 2 haveromnak is van LG monitorja, egyik egy 1,5 éves 710B, a másik pedig egy kb. 2 éves 710S. Egyikkel sincs baj kép tekintetében, majdnem olyan jó, mint a Samsung. Mindkettőt Sapphire Radeon 9600 hajtja.
|
csüt. ápr. 14, 2005 23:33 |
|
|
szta
arany tag
|
és az miért van, hogy 1-1.5 éves korában(LG 771b, nem flat) már max fényerön is túl sötét volt a kép filmnézés közben?
most meg szinte nézhetetlen, vagy max éjjel?
|
csüt. ápr. 14, 2005 23:00 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Re: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem!
kazso írta: MansonBoy írta: Épp loviban ülök egy olyan gép elött ahol ilyen monitor van...hát elég nehéz jókat monndani róla... a kép ronda fakó életlen,és homályos...a színek csúnyák már ha ezeket a színeket lehet színeknek nevezni,egyszerűen katasztrófális és még a szemet is vmi hihetetlen mértékben zavarja. Milyen videókártyával megy? Az sem mindegy Egyébként a kép élességet lehet állítani a monitorban potikkal. LG-nél jellemzően évente után kell állítani, mert "elmászik" az élesség.
Ez azt jelenti, hogy rohamosan romlik a képcső emisszióképessége...
|
csüt. ápr. 14, 2005 17:32 |
|
|
kazso
arany tag
|
Re: LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem!
MansonBoy írta: Épp loviban ülök egy olyan gép elött ahol ilyen monitor van...hát elég nehéz jókat monndani róla... a kép ronda fakó életlen,és homályos...a színek csúnyák már ha ezeket a színeket lehet színeknek nevezni,egyszerűen katasztrófális és még a szemet is vmi hihetetlen mértékben zavarja.
Milyen videókártyával megy? Az sem mindegy
Egyébként a kép élességet lehet állítani a monitorban potikkal. LG-nél jellemzően évente után kell állítani, mert "elmászik" az élesség.
|
csüt. ápr. 14, 2005 17:12 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Az LG általában úgy xar ahogy van.Ennyi.
|
csüt. ápr. 14, 2005 16:38 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Idézet: egyedül a kikapcsoló gomb a pozitívum az egész cuccon (ugyanis az úgy műxik ahogy kell)
|
csüt. ápr. 14, 2005 16:14 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
LG 710S hulladék,ne vegyen senki még véletlenül sem!
Épp loviban ülök egy olyan gép elött ahol ilyen monitor van...hát elég nehéz jókat monndani róla...
a kép ronda fakó életlen,és homályos...a színek csúnyák már ha ezeket a színeket lehet színeknek nevezni,egyszerűen katasztrófális és még a szemet is vmi hihetetlen mértékben zavarja.
Az otthoni compaq v70es moncsim ami már 10éves ezerszer szebb képet produkál mint ez a ****...
véletlenül se vegyen senki ilyet ha esetleg eszébejutott vagy kész konfigot akar vásárolni..mert ****
A nyomógombokat a monitoron alig lehet benyomni...egyedül a kikapcsoló gomb a pozitívum az egész cuccon (ugyanis az úgy műxik ahogy kell)
|
csüt. ápr. 14, 2005 15:51 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 49 hozzászólás ] |
|