Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 13:37

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Sy írta:
vilmoskörte írta:
...mert a takarítónők nem mernek a közelükbe menni. (Vajon félnek hogy megeszi őket a gép?)...

Személyes véleményem az, hogy addig jó, amíg nem kezdenek el ott takarítani (véletlenül kirántott kábelek, felborult gépek esete)... :?

Ez így ebben a formában nem igaz. :D Ugyanis a helyzet a következő:
Van egy nővérpult, rajta egy munkaállomás, meg egy nővérhívós gép. A pult alatt balra van a nővérhívós gép (486-os vagy P I-es), jobbra meg egy Siemens masina. A nővérhívós masina mindig tiszta, pedig az sokkal fontosabb eszköz (éjszaka közepén "nővérke, nővérke" helyett 8)). Szóval értitek a helyzetet? Bár lehet hogy fontossági szempont alapján takarítanak. :?

Amúgy a takarítókról annyit, hogy az osztályvezetővel direkt megnéztük hogy hogy takarítanak. Módszer: egy dísznövény levelét leraktuk az asztal alá. Na amikor már kezdett igen érdekes színeket felvenni, kidobtuk. :lol:

vas. ápr. 24, 2005 21:07
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Pontosan ezt akartam mondani én is. Nem véletlen mondtam édesanyámnak már jóval régebben, hogy még ha nagytakarítást is csinál, a számítógépes asztal és közvetlen környéke tabu... Ezt tiszteletben is tartja azóta is. Ha látnátok a gépem hátulját, értenétek :) (Most 18 kábel, zsinór áll ki a hátuljából.)

szomb. ápr. 23, 2005 10:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Site Admin

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:
...mert a takarítónők nem mernek a közelükbe menni. (Vajon félnek hogy megeszi őket a gép?)...

Személyes véleményem az, hogy addig jó, amíg nem kezdenek el ott takarítani (véletlenül kirántott kábelek, felborult gépek esete)... :?

szomb. ápr. 23, 2005 9:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás A legrosszabb...
Tudjátok mi a legrosszabb az egész szám.techben és a vele járók vagy hozzá nem értőkben?

...hogy ha még emléxel az általános iskolás időkre, amikor a számtech teremben 5-10 db XT 286-os volt Hercules monitorral... amikor az egyikben /tanáré/ kerek 20 megás winyó volt... A sarkokban az "ELIT" pc-sek prince of persia-t játszottak narancs színű herculesen... Azok voltak ám a szép idők...

De az egészben a legrosszabb, hogy aki most kezdi a pc-t megismerni mit vesz? Intel 2 Gh + TI4200 + 120 HDD + 512 DDR + 17" TFT + ADSL 512 + mittudomén... és azt mondják, hogy nem megy rajta ez+az a játék. Fogalmuk sincs, hogy mi a gép sebessége. Csak azt látják, hogy Gigaherc, meg megabájt, meg lapos képernyő... de a sebességét nem értik, sőt fikázzák. Föl sem fogják, hogy egy általános szövegszerkesztő elfér 1 floppyn és vígan fut 286-on Hecules monitoron pl.: Word5.

A technika fejlődik és a "régi szép idők" történelemmé válnak.
Vajon úgy fogjuk mesélni ezeket a dolgokat az unokáinknak, mint ahogy nagyapáink mesélik a háborús történeteket?
Neem. Annyira "égő" dolog lesz majd, hogy unokáink csak leülnek a szoba közepére, fönnakadnak a szemei és csak azt mondja : "Nagyapi, hagyj békén mert most csatlakoztatom az agyam, memóriabővítés utáni RETRO Halflife v. 28-as integrált-vituális-buzervanciához"....

Érthető, ha belegondolok, én is ugyanúgy beszélek ezekről a dolgokról majd, mint ma a szomszédom, aki felháborodik a 3Gh-es celeronján, TNT II PRO kártyájával, hogy már a telepítő /NVIDIA/ -t sem ismeroi föl...
...de le nem cserélem, mert monitoron nézhetem a tv-t....

Valószínű ez vár ránk. Én kezdek félni, pedig lépést tartok a korral.
Olvasom a hírleveleket, újságokat, fejlesztéseket, találmányokat.stb.
Mégis félek..asszem jobb, ha állattenyésztéssel kezdek foglalkozni... az elég időtállónak bizonyul :)

Bocsi, hogy feltartzottalak titeket, Dave voltam (27 old)

szomb. ápr. 23, 2005 7:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Mai eset:
Megzakkant az egyik monitor. Viszem a cseremonitort. A cseremonitor nem igazán volt célszerűen tárolva előző helyén, és feketés égésnyomszerűség van a hátán (persze nem az, de mindegy. vagy mégis?). Mondom biztos örülnek hogy dolgozhatnak újra. :P Igen. Viszem fel, meglát az ápolónő, rámnéz mint a véres rongyra:
"Talán meg kellett volna tisztítani!" - hu, wazz ennek már a fele se tréfa, gyorsan kitalálni valamit. Válaszom: hát igen, valami fekete gumi volt rajta tárolva (most mit mondjak?) és megfogta. Na, akkor gyors csere, régi monitor ki... Ehe! A gépház lent van a pult alatt. Keresem a VGA csatit, megvan. Kihúzom a csatit. Meg a kezemet is. Ááááááááá! Láttatok már hosszúujú fekete pólót végig porosan? És még rámszól hogy letakaríthattam volna(hát nem azt csináltam, te tehén?). 3 perc porolás után tűrhető lett a cuccom. Meg is kérdezem: miért nem lehet letakarítani a gépet? Válasz: mert a takarítónők nem mernek a közelükbe menni. (Vajon félnek hogy megeszi őket a gép?)
Akkor kérnék egy mikroszálas törlőkendőt amit a múltkor hoztunk karbantartási célokra. "Jajj, fiatalember, az már régen elfogyott." (mé', nem volt más kaja?) Miért, mi lett vele? "Azt nem tudom mert az éjszakások szokták használni" (??! Te meg múlt héten végig éjszakás voltál, te egyetlen! Itt a beosztás egész hónapra kirakva). Akkor kérném a monitortisztító törlőkendőt. "Jaj, mindjárt hozom, bent van az irodában" (??!) Klatty-klatty-klatty (papucs sound RulZ). Vissza. Kibon... Már ki van. Akkor nem. Temészetesen szeművegtisztításra használták, ami meg benne maradt az kiszáradt. Hm. Van-é isopropil alkohol? "Az van". Akkor kérnék. "Nem lehet mert... yada-yada-yada..." Akkor én mentem is. Viszlát. Kellemes hétvégét (hogy szakadna le veled a lift...). Egyébként azóta nincs pasziánsz meg admirális a gépükön (VNC RulZ :D) :twisted:

ui: a sűrítettlevegő-sprayt már nem mertem megkérdezni mert lehet hogy azt hitték hogy tejszínhab.

pén. ápr. 22, 2005 22:13
platina tag

Hozzászólás 
vilmoskörte!

Mi újság az ápolónénikkel :?: Várjuk a sztorikat... :lol:

pén. ápr. 22, 2005 9:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Hehe... nyitom meg a rendszergazda.mp3-at, aszongya a win:
"Az interneten található fájlok hasznosak lehetnek, de ez a fájltípus kárt is okozhat a számítógépben. Ha nem bízik meg a forrásban, ne nyissa meg ez a szoftvert."

No comment.

csüt. ápr. 21, 2005 21:24
platina tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Még hagy én :) A Wiking (és nem V-vel!, mert akkor Fiking-nek kéne ejteni :D ) a nordikus fajokat igyekett összefogni (tehát NEM a beneluxiakat, hanem a skandinávokat: norvégokat, dánokat stb.). 1940-ben alakult, páncélos hadosztályként szolgált (amíg voltak nekik tankjaik), az egyik legsikeresebb hadosztály volt (55 lovagkeresztet gyűjtöttek be a II. VH során).

Na, csak a pontosság kedvéért :)

Közben én is utána néztem. A Wallonien-nel kevertem.

csüt. ápr. 21, 2005 17:33
Site Admin

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Repeta írta:
Viking???
Totenkopf! :)
(Bocs, a hozzászólás régi válaszhoz van, és bocs ha vki nem érti... :D)

Tessék először körüljárni a témát. Waffen SS története.

A Viking a benelux államokból toborzott talakulat volt.

De most már legyen elég az OFF-okból.

Még hagy én :) A Wiking (és nem V-vel!, mert akkor Fiking-nek kéne ejteni :D ) a nordikus fajokat igyekett összefogni (tehát NEM a beneluxiakat, hanem a skandinávokat: norvégokat, dánokat stb.). 1940-ben alakult, páncélos hadosztályként szolgált (amíg voltak nekik tankjaik), az egyik legsikeresebb hadosztály volt (55 lovagkeresztet gyűjtöttek be a II. VH során).

Na, csak a pontosság kedvéért :)

csüt. ápr. 21, 2005 17:04
platina tag

Hozzászólás 
Repeta írta:
Viking???

Tessék először körüljárni a témát. Waffen SS története.

A Viking a benelux államokból toborzott talakulat volt.

De most már legyen elég az OFF-okból.

csüt. ápr. 21, 2005 16:20
platina tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Ámítástechnikát = ECDL az én módszerem alaján kellene tanítani.

Kezdés:
1., Hardver alapismeretek, vizsga: működőképes P1-es gép összerakása.
2., DOS alapismeretek : az összerakott gépre DOS 6.22 és Windows for WorkGroups 3.11 installálása IP alapon megosztott vindózos nyomtatóval.
3., Az eddigiekre Windows95 upgrade installálása floppyról.

Az oktatóval szemben támasztott követelmények:
Waffen SS Viking Panzerabteilung SS Oberleutenant kiképző tudása, precizitása, szigora. (Ők még az ostobából is tudtak elitet képezni. Én is.)

Viking???

csüt. ápr. 21, 2005 15:47
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
platina tag

Hozzászólás 
szepyl írta:
StSanya írta:
Freestyle írta:
bloodaxe írta:
mivel elég sok itt a rendszergazdi, gondoltam megosztom veletek :)

http://www.extra.hu/alex.steve/rendszergazda.mp3

Nekem ez az URL valamiért nagyon nem akar bejönni.
extra
file letöltés
Ez a link kívülről nem elérhető, az eléréséhez kattintson ide!

Én kattintok, és ugyan az az oldal töltődik vissza. Mind Operában, mind Exp-ben... :evil:

Nekem se először, aztán csak a DAP ( :!: :?: ) tudta leszedni, simán nem jött le...

Nekem sem ment adddig, amíg a windows media player (10) volt az alapértelmezett mp3 lejátszó... Mindenáron stream-ként akarta megnyitni:-( Átállítottam winamp-ra és máris működött a letöltés:-) Persze, a letöltött file-t már a wmp is lejátszotta...

Aha, akkor ott a bibi (ismét :wink: ), a WMP10... Sajnos a család azt szereti, én a Foobar2000-t használom...

szer. ápr. 20, 2005 20:43
arany tag

Hozzászólás 
Mai közigazgatási csoda: ÖNHIKI, jól megszokott dbf alapú DOSos progi, bár 32 bites arj-vel tömörítették, így csak win alatt lehet kicsomagolni. Ez az első próbatétel. Következő a nap végi mentés: Kolléganőnek szerencsére feltűnt hogy túl gyorsan végzett, szintén a 32 bites tömörítőnek köszönhetően, ami ugyebár DOS alatt csak egy hibaüzenettel jutalmazta...
Viszont a csúcs: Táblázatok szépen kinyomtatva, beszállítva MÁKhoz, ahol közölték, hogy így nem jó, adnak üres táblázatokat, és azokat az adatokat, amiket az önkormányzatnál módosítottak, azt kézzel kell beírni, hogy látható legyen, mi a központi adat, és mi a helyi...

szer. ápr. 20, 2005 17:25
ezüst tag

Hozzászólás 
A NC, WC, DN nagy előnye, hogy az alapvető fájlműveletek mindig ugyanarra a gombra vannak téve, így simán lehet amúgy sakkosan (Paraszt üti F8...) kizúzni a teljes Windows könyvtárat két gombnyomással. Elég az egyiket megtanulni, utána már minden megy magától.

szer. ápr. 20, 2005 13:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Most is le lehet tölteni.

"Parapapampam, de ne basszon már fel egy k***a program, parapapampam"

szer. ápr. 20, 2005 13:21
arany tag

Hozzászólás 
mikor utoljára linkeltem az extraról, akkor még lehetett save as-el is letölteni :(
Ellnézést a kellemetlenségért. :cry:

De örülök, hogy tetszik :lol:

szer. ápr. 20, 2005 12:05
ezüst tag

Hozzászólás 
StSanya írta:
Freestyle írta:
bloodaxe írta:

extra
file letöltés

Én kattintok, és ugyan az az oldal töltődik vissza. Mind Operában, mind Exp-ben... :evil:

Nekem se először, aztán csak a DAP ( :!: :?: ) tudta leszedni, simán nem jött le...

Nekem sem ment adddig, amíg a windows media player (10) volt az alapértelmezett mp3 lejátszó... Mindenáron stream-ként akarta megnyitni:-( Átállítottam winamp-ra és máris működött a letöltés:-) Persze, a letöltött file-t már a wmp is lejátszotta...

szer. ápr. 20, 2005 9:24
platina tag

Hozzászólás 
Freestyle írta:
bloodaxe írta:

extra
file letöltés

szer. ápr. 20, 2005 7:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem se megy :cry:

szer. ápr. 20, 2005 7:56
Moderátor

Hozzászólás 
Hmm Hmm Hmm... nekünk mind működött. :(

kedd ápr. 19, 2005 22:31
arany tag

Hozzászólás 
bloodaxe írta:

extra
file letöltés

kedd ápr. 19, 2005 22:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
@szepyl
Idézet:
Kötekedés szándéka nélkül, csak a pontosítás kedvéért: a .bat, .com, .exe kiterjesztésekkel nem sokra jutni a linux világában
-Zsivaagoo mester itt nem a kiterjesztésekere,hanem a parancssoros módra gondolt ("szerintem" :lol: )

A "véresfejsze" kollégának: Én már több "Á"-t nem tudok írni:
Kép

kedd ápr. 19, 2005 22:02
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
bloodaxe írta:

ÁÁÁáááááááááááááááááááááááááááááááááááááá.............. Nagyon komoly! :DDDD

kedd ápr. 19, 2005 20:02
ezüst tag

Hozzászólás 
[quote="Zsivaagoo"]Két napig nem vagyok itt, és mindenféle víruskergetéssel szétzilálódik a topikom.

Sy: A DOS alapoktatást roppant fontosnak tartom ahhoz, hogy Gizike is tisztában legyen a fogalmakkal:
- gyökérkönyvtár
- könyvtárkezelés
- mi az, hogy file
- partíció!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- .bat, .com, .exe a végrehajtható file-ok, azaz szószerint (vmilyen) programok.

Ezek nélkül se vondózban, se linuxban nem fognak boldogulni a népek. EZ AZ ALAP :!:

Kötekedés szándéka nélkül, csak a pontosítás kedvéért: a .bat, .com, .exe kiterjesztésekkel nem sokra jutni a linux világában :wink:

Viszont a "kötelező tananyagba" feltétlenül betenném az OPERÁCIÓS RENDSZER fogalmát, a falra tudnék mászni attól, hogy ECDL végzett kolleginák (és kollegák) kinyilatkoztatják, hogy az ő szövegszerkesztőjük a Windows :roll: Az ECDL-ről egyébként is órákat regélhetné(n)k...

1 kis rémtörténet a végére: minap hívott az egyik osztályvezető, hogy kapott 1 emailben kb 26 excel/word dokumentumot, ezek közül viszont legalább 10-et nem tud megnyitni, illetve megnyitás után csak kusza karakterhalmazt lát :( Megoldás: az igen tisztelt feladó némely word fájlt .XLS kiterjesztéssel, excel fájlt viszont .DOC kiterjesztéssel mentett és küldött is el, szerte az országba, legalább 20 címzettnek :twisted: Arra nem derült fény, hogy mi vitte erre az elvetemült cselekedetre az országos központ munkatársát :?: :?: :?: Mindenesetre részletesen megemlékeztünk az összes felmenőjéről :D

kedd ápr. 19, 2005 19:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
bloodaxe írta:

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáháháháháháháháháhhhhháháháháháháhááááá.....

Ez nem semmi!
Ágytál/pelenka használata kötelező!
Ez eccerűen halálos!
Rekeszizomgörcsöm volt, majd 30 percig! :lol:

kedd ápr. 19, 2005 15:26
Site Admin

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Ilyenek után jönnek a következő kérdések rendszeresen:

De ez nem a DOS-oktatás hiánya, hanem az emberi stupidizmus következménye.. :)

kedd ápr. 19, 2005 12:23
arany tag

Hozzászólás 

kedd ápr. 19, 2005 9:15
platina tag

Hozzászólás 
bandiras2 írta:
Azért meglátszik, hogy ki az aki nem windózon nőtt fel, bár a határok elmosásában keresztesHborút vívok. Az ecceri júzer ugye az intézőt használja, márha egyáltalán, mert sokan csak ablakoznak :shock:
Akinek a feje képes felfogni, annak 1000rel oktatom a commandert, mert annál jobbat mai napig nem csináltak. szerintem. Ha muszáj elvagyok dos-ban is, ez külön jó, mert egy ojan helyen, ahol a commander is módosíthatatlanul nem mutatja a rejtett könyvtárakat, még mindig ott a jó öreg parancssor és a dir/a

Nos, amikor még én tanultam a DOS-t, és aztán jött az NC, VC, DN, akkor azt mondta a Tanárom (igen, így nagy betüvel), hogy: "Mindegy, melyiket használod, de csak egyet használj, hogy azt jól tudd, gyorsan, magabiztosan használni!"

Az a bajom, hogy emiatt kénytelen vagyok "ablakozni", mert az minden gépen rajta van, viszont így már elég gyorsan megy, hála a billentyűzetnek...

hétf. ápr. 18, 2005 15:58
arany tag

Hozzászólás 
Azért meglátszik, hogy ki az aki nem windózon nőtt fel, bár a határok elmosásában keresztesHborút vívok. Az ecceri júzer ugye az intézőt használja, márha egyáltalán, mert sokan csak ablakoznak :shock:
Akinek a feje képes felfogni, annak 1000rel oktatom a commandert, mert annál jobbat mai napig nem csináltak. szerintem. Ha muszáj elvagyok dos-ban is, ez külön jó, mert egy ojan helyen, ahol a commander is módosíthatatlanul nem mutatja a rejtett könyvtárakat, még mindig ott a jó öreg parancssor és a dir/a

hétf. ápr. 18, 2005 15:17
platina tag

Hozzászólás 
StSanya írta:
Zsivaagoo írta:
Két napig nem vagyok itt, és mindenféle víruskergetéssel szétzilálódik a topikom.

Sy: A DOS alapoktatást roppant fontosnak tartom ahhoz, hogy Gizike is tisztában legyen a fogalmakkal:
- gyökérkönyvtár
- könyvtárkezelés
- mi az, hogy file
- .bat, .com, .exe a végrehajtható file-ok, azaz szószerint (vmilyen) programok.

Ezek nélkül se vondózban, se linuxban nem fognak boldogulni a népek. EZ AZ ALAP :!:

(Ha letörlöm a CD-Jogtárat akkor több lesz a memória :?: :?: :?: :?: )

Nem a vita miatt, mert szerintem egyetértünk, de amit felsoroltál, azt ablakkezelős oprendszer alatt is meg lehet tanítani, szépen, érthetően...

Esetleg azt aláírom, hogy picivel több munkával...

Hogy miért? Mert a tanár is csak emberből van, s könnyebb neki felírni a táblára, hogy pl. "MD SAJAT", "CD SAJAT" stb., minthogy ész nélkül az ablakokról dumáljon...

Csak akkor van baj, amikor ECDL Tanár Úr saját maga sincs tisztában a DOS alapokkal és parancsokkal. És mindent a vindózikszpé ekszplóreréből kiindulva oktat.

Ilyenek után jönnek a következő kérdések rendszeresen:
- Láttam egy jó videót az interneten, másolja ki floppyra nekem, mert otthon megmutatnám a családnak. (A videót nem töltötte le a delikvens, a linket - ahol két hete elérte - már nem találja. Aszongya: az a kardozós, biztos ismeri.)
- Vinnék haza a csoda weboldalakat CD-n.
- Csodálkoznak, hogy a 150 megás exceltáblákat nem tudják elimélezni (tömörítéssel, miegymással nem is próbálkoznak) nomeg floppyra menteni. "Rossz a floppy!"
- Este hatkor: Jaj, még itt van? Nem segítene a(z) (ECDL) házifeladatomban? Holnapra kellene ímélben elkűldeni a tanár úrnak. (Igen, igen, az ECDL Tanár Úrnak.)

hétf. ápr. 18, 2005 15:13
platina tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Két napig nem vagyok itt, és mindenféle víruskergetéssel szétzilálódik a topikom.

- gyökérkönyvtár
- könyvtárkezelés
- mi az, hogy file

Nem a vita miatt, mert szerintem egyetértünk, de amit felsoroltál, azt ablakkezelős oprendszer alatt is meg lehet tanítani, szépen, érthetően...

Esetleg azt aláírom, hogy picivel több munkával...

Hogy miért? Mert a tanár is csak emberből van, s könnyebb neki felírni a táblára, hogy pl. "MD SAJAT", "CD SAJAT" stb., minthogy ész nélkül az ablakokról dumáljon...

hétf. ápr. 18, 2005 12:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Mi anno DOS-t tanultunk először. És még most is meglátszik hogy szükséges volt. Egyesek, akik csak win-t tanultak, egyszerűen nem látják át a saját maguk által létrehozott könyvtárszerkezetet. Na meg mikor intéző alatt lökdösik az egeret, az fel tud idegesíteni. Parancssor alatt legalább 3x gyorsabban létre lehet hozni a könyvtárszerkezetet. Szerintem. Gumiarábikum csirke. :D

hétf. ápr. 18, 2005 10:12
platina tag

Hozzászólás 

- gyökérkönyvtár
- könyvtárkezelés
- mi az, hogy file

hétf. ápr. 18, 2005 8:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Nnnnnna, gyerekek! :D

Most foglalom össze a hét eseményeit, mert öszehányta magát otthon a windows (az előző hozzászólás után 3 perccel :D).

Új rémtörténet következik. A most következő történetünket informatikusoknak csak lamerek felügyelete mellett ajánljuk.
[bal alsó sarokban piros L betű]

Péntek délután jön egyik ismerős, hogy "új" gépet vett, és nem megy a net. Kérdezem hogy mi a probléma? Csak 1 csatlakozó van az új modemen. (?) Na akkor elmegyek megnézem. Na igen. SMC1255TX "modem" :twisted: :twisted: és lóg ki belőle a madzag. Aztán végül is az előző gépből átraktuk az előző modemet.
Egyébként nem értem: nem tűnik fel ilyenkor hogy nem igazád odavaló a csatlakozó?

hétf. ápr. 18, 2005 7:35
arany tag

Hozzászólás 
stifler írta:
'Tobias, Gyurika, IMI, Karesz'....Ezeket a neveket szerintem egy külön állami szerv találja ki biztos.

És a GABI! Azt se felejtsük el!
Na meg külön mókásnak tartom az ANAL programot, (analitikus nyilvántartások). Szerintem a programozó sem gondolta végig a dolgot...

hétf. ápr. 18, 2005 7:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Dester írta:
vilmoskörte írta:
Pedig biztosan az NT csinálja (sőt az egész NT vonal), mert még semmi sincs feltelepítve, de már a GUI megjelenése előtt leállítja a ventit. És ugyanezt csinálta a régi 333-as cerkám is. Na ha nem tudja senki akkor mindegy. Eddig se forrt fel nekik pedig mindig megy. :D
Ha meg felforr, akkor majd megcsinálják a servicések :twisted: :twisted:

Nekem a Windows 2000 csinálta az Amptron PII-3100B alaplapomnál. Amikor elkezdte tölteni a Wint, leállította az összes alaplapra kötött ventillátort. BIOS-frissítés után megszűnt a jelenség. :)

BIOS frissítés? Azért nem fizetnek :D Amúgy már el is vitték szervizbe mert közben megzakózott a vinyó :twisted: :twisted: :twisted:

Egyébként baró szímensz alaplapok, még a szerencsétlen érzékelőket is kispórolták. Se hőmérséklet, se ventilátor-fordulatszám, se semmi. És ezt lízingeljük. Amúgy ebben a hónapban már a harmadik gép adja be a kulcsot vinyóügyben (a változatosság kedvéért fujitsu-siemens vinyók). Még van 2 cseregépünk :D.

vas. ápr. 17, 2005 22:35
Moderátor

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:
Pedig biztosan az NT csinálja (sőt az egész NT vonal), mert még semmi sincs feltelepítve, de már a GUI megjelenése előtt leállítja a ventit. És ugyanezt csinálta a régi 333-as cerkám is. Na ha nem tudja senki akkor mindegy. Eddig se forrt fel nekik pedig mindig megy. :D

Nekem a Windows 2000 csinálta az Amptron PII-3100B alaplapomnál. Amikor elkezdte tölteni a Wint, leállította az összes alaplapra kötött ventillátort. BIOS-frissítés után megszűnt a jelenség. :)

szomb. ápr. 16, 2005 11:33
platina tag

Hozzászólás 
sutszi!

Magamnak nem vettem meg, mert nem vagyok lusta havonta egyszer újraletölteni és újratelepíteni... 8)

Viszont ezt sok ember nem tudja/képes/akarja megtenni... Az Ő részükre jobb megoldás a megvásárlás... Főleg, hogy gyorsasága révén régi gépeket sem fogja vissza, s neki van a legjobb heurisztikus keresőmotorja...

szomb. ápr. 16, 2005 8:50
platina tag

Hozzászólás 
harcu írta:
Nővéreméknél telepítettem víruskergetőt, mert furcsán lelassult a gépük. A sógorom ugyanis sűrűn nézegetett korhatáros oldalakat, amik betettek a gépnek. Előtte vírusirtás, mindenféle anti-spyware végigzavarás, majd egy új FProt telepítés + vírusadatbázisfrissítés. Eltelik 3 hónap, megint lassú a gép, plusz bekaptak egy Blastert is (hogy hogyan, azt máig sem tudom). Nézem a víruskergetőt, aszongya, hogy éppen 68 vírus van a gépen. Hoppá. Nővéremet kérdezem, hogy ez meg hogyan lehet. Mondja, hogy nem érti, ő mindig szorgalmasan megnyomta a CANCEL gombot, mikor megjelent az ablak, hogy akkor lehetne kezdeni a vírusirtást.
Azóta felraktam nekik egy tűzfalprogramot, plusz egy víruskergetőt óránkénti frissítéssel, heti teljes kereséssel, rákérdezés nélküli törléssel. Azóta nem panaszkodtak.

Tipikus... Mondjuk én már az ilyen embereket rákényszerítem egy NOD32 vételére... Igy egy évig az OK, csendes beállításokkal, nekem küld egy emailt, ha vírust észlel, aztán három email után esetleg felkeresem...

A többi szükséges progit (spyware, firewall stb) meg lehet oldani freewarrel, de a víruskergető az legyen passzentos...

pén. ápr. 15, 2005 22:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Nővéreméknél telepítettem víruskergetőt, mert furcsán lelassult a gépük. A sógorom ugyanis sűrűn nézegetett korhatáros oldalakat, amik betettek a gépnek. Előtte vírusirtás, mindenféle anti-spyware végigzavarás, majd egy új FProt telepítés + vírusadatbázisfrissítés. Eltelik 3 hónap, megint lassú a gép, plusz bekaptak egy Blastert is (hogy hogyan, azt máig sem tudom). Nézem a víruskergetőt, aszongya, hogy éppen 68 vírus van a gépen. Hoppá. Nővéremet kérdezem, hogy ez meg hogyan lehet. Mondja, hogy nem érti, ő mindig szorgalmasan megnyomta a CANCEL gombot, mikor megjelent az ablak, hogy akkor lehetne kezdeni a vírusirtást.
Azóta felraktam nekik egy tűzfalprogramot, plusz egy víruskergetőt óránkénti frissítéssel, heti teljes kereséssel, rákérdezés nélküli törléssel. Azóta nem panaszkodtak.

pén. ápr. 15, 2005 15:30
platina tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Zsivaagoo írta:

Kezdés:
2., DOS alapismeretek : az összerakott gépre DOS 6.22 és Windows for WorkGroups 3.11 installálása IP alapon megosztott vindózos nyomtatóval.

Waffen SS Viking Panzerabteilung SS Oberleutenant kiképző tudása, precizitása, szigora. (Ők még az ostobából is tudtak elitet képezni. Én is.)

Én a második ponttal nem értek egyett (a megosztott nyomtatót kivéve), szerintem DOS-ra semmi szükség ma már, ahol meg van, onnan baltával kellene kiütni. Vagy Wint vagy Linuxot kell telepíteni, de DOS-t 2005-ben olyan, mint dialupos Internet-csatlakozást használni a Victor Hugo utcában.. :)

Teljesen felesleges az amúgy is nehezen váltó 40-50 éves korosztályt egy kidöglött oprendszer nyűgjeivel összeismertetni. Azokat kell nekik megtanítani, amire tényleg szükség van. De azt nagyon, a szigorral a legmesszemenőbbekig egyet kell értenem!

Ez egy nagy dilemma, mert a helyzet nem olyan egyszerű...

Ha ugyanis olyan munkahely, olyan feladatok, olyan munkaeszközök (értsd: PC-k, programok) jut a tanfolyamosnak, amik számunka ugyan elavultak, de azon a területen, akár kényszerűségből, akár más okból még használni kell, akkor jobb, ha valami lövése van hozzá!

S taníthatsz Te bármilyen modern, kényelmes, kattingatós op rendszert, ha nincs hozzá affinitás, ez sem fog menni...

Aztán, ha valaki, akár csak évek múlva is, tovább akar lépni a tudásában, valami kis alapja lesz hozzá...

Még egy gondolat: A DOS tudásom nagyban segített a linux parancssoros dolgaiban. Ha ez nincs, akkor a Linux megismerése is sokkal nyögvenyelősebb lett volna.

Viszont az is tény, hogy alapfoknál nem terhelném a szőke Gizike agyát DOS-al... :wink: :lol:

pén. ápr. 15, 2005 12:19
Site Admin

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:

Kezdés:

Én a második ponttal nem értek egyett (a megosztott nyomtatót kivéve), szerintem DOS-ra semmi szükség ma már, ahol meg van, onnan baltával kellene kiütni. Vagy Wint vagy Linuxot kell telepíteni, de DOS-t 2005-ben olyan, mint dialupos Internet-csatlakozást használni a Victor Hugo utcában.. :)

Teljesen felesleges az amúgy is nehezen váltó 40-50 éves korosztályt egy kidöglött oprendszer nyűgjeivel összeismertetni. Azokat kell nekik megtanítani, amire tényleg szükség van. De azt nagyon, a szigorral a legmesszemenőbbekig egyet kell értenem!

pén. ápr. 15, 2005 12:05
platina tag

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:

BIOS-ban valami beállítás? Nem valami hőfokkal függ össze? Esetleg az nem állítható a BIOS-ban?

pén. ápr. 15, 2005 11:59
ezüst tag

Hozzászólás 

pén. ápr. 15, 2005 11:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Leállítja a ventit?
De miér állítja le?!Nem valami progi állítja le?
Nem emléxem hogy az NT csinálna ilyesmit magától vagy lenne lehetőség szabályozgatni a fordulatszámot vagy a leállást. :?:

pén. ápr. 15, 2005 11:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Na, tényleg nem tudja senki hogy hogy lehet azt a szerencsétlen NT4-et rávenni hogy ne állítsa le a ventit?
(Amúgy most vettem kisebbségi árusoktól Vilmoskörtét :D. Nem volt furcsa hogy a kezemben zöld színű, vilmoskörte feliratú üveggel rohangálok a kórházban ) 8)

pén. ápr. 15, 2005 11:23
ezüst tag

Hozzászólás 
TIBOR:
Tablettát Injektáló Bádog-Objektum Reduktor :D

MÓZES:
MÓdszeres ZEne-kereső System

pén. ápr. 15, 2005 11:20
arany tag

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:

Amúgy tévedsz. Nem batch feldolgozás volt, hanem 5 perc alatt írt egy programot, amit ennyire lehet paraméterezni. A parancs egy MD.COM lett (természetesen assembly nyelven írta :D), majd felülbírálta a command.com-ban lévő MD utasítást. :D:D:D

Azért nem csodálkozom, mert én 5 perc alatt a DOS-t újraírom úgy, hogy az összes belső parancs legalább ennyire (általában jobban) paraméterezhető... :roll: :twisted: :twisted:

pén. ápr. 15, 2005 11:16
platina tag

Hozzászólás 
vilmoskörte írta:
...Majd megbeszélem a nőgyógyos ápolónénivel (24 éves, nincs barátja, hosszú fekete haj :D:D:D) hogy egy kis ellenszolgáltatást adjon a válaszért cserébe. 8)

Nőgyógyászati problémád van :?: Netán spirál kell :?:

:lol: :lol: :lol:

(Bocsi!)

pén. ápr. 15, 2005 11:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Alias írta:
vilmoskörte írta:
Én már csak befordultam a fal felé és sírva röhögtem.
A parancssor a következőképpen nézett ki:
A:\>md a:\allat cd allat md maci md boci cd a:\ md noveny cd noveny md fa md fu

Látod, látod... Nem kellett volna röhögnöd.. A hölgy már előre gondolkodott...

Kötegelt parancs-feldolgozás.. :twisted: :twisted: :lol: :lol:

Gonosz vagy :twisted: :D

Amúgy tévedsz. Nem batch feldolgozás volt, hanem 5 perc alatt írt egy programot, amit ennyire lehet paraméterezni. A parancs egy MD.COM lett (természetesen assembly nyelven írta :D), majd felülbírálta a command.com-ban lévő MD utasítást. :D:D:D

Ha már itt vagyok: hogy a túróban lehet az NT-nek megmondani hogy ne állítsa le a CPU ventilátort mert az negatívan fog hatni a stabilitásra? (nem, nincs molex-ventilátor átalakítónk :roll: ). Előre is kösz. Majd megbeszélem a nőgyógyos ápolónénivel (24 éves, nincs barátja, hosszú fekete haj :D:D:D) hogy egy kis ellenszolgáltatást adjon a válaszért cserébe. 8)

pén. ápr. 15, 2005 11:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 54  Következő