Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 12:31

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Mi ezzel a probléma? Ilyenek a CIGÁNYOK! Ezt eddig nem tudtátok? Jó reggelt!

De sajnos tudtuk.Csak az a baj,hogy még a végén vki emiatt sajnálja meg "szegíny gazsit a tvbő.."

szomb. máj. 21, 2005 13:40
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Ha már úgyis mindenki a brazilokról beszél :roll: , itt egy kis video.Nem tudom,lement-e élõben,de nagyon büntet :!:

Mi folyik Gyöngyösön???

Amikor elõször néztem,hát majd leestem a székrõl a rühügéstõl és a szánalomtól,de sajnos ezzel a technikával tudják elérni azt,ahol most tartanak :evil:

Mi ezzel a probléma? Ilyenek a CIGÁNYOK! Ezt eddig nem tudtátok? Jó reggelt!

szomb. máj. 21, 2005 13:04
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Rozso írta:
Átszúrásos ügy:

Itt van ez a múlt heti indexes cikk( http://index.hu/politika/belfold/tunt_0516/ ), amiben minden rossznak elmondják azt a gyereket, akit elvertek a cigányok a tüntetésen és még be is idézik, hogy milyen csúnyákat írt korábban:
"Szerintem itt mindössze annyi történt, hogy az egyik tetves cigánykölyök leszúrta a másikat, aztán megijedtek, és gyorsan megegyeztek, hogy kitalálják a mesét a gonosz skinheadekrõl, mert kínos lenne elmagyarázni a rendõröknek, hogy min kaptak így össze - vagyis hogy lopni voltak."
Nos... Most akkor kinek volt igaza?

Ne légy már ennyire rosszindulatú! :D

Én be sem mertem idézni, úgyis fajgyűlölőnek tartanak egyesek.

Különben is, ők csinálták jól! Előnyből - hasznot! Büntetés mellé (vagy helyett?) jutalmat!

(én meg átmegyek GYALOGOSAN (kocsival nem!) a piroson és kifizetem a büntetést?!?!? Kötözni való bolond vagyok, ha nem ÁFA csalásből élek ezentúl!)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m szomb. máj. 21, 2005 13:06-kor.

szomb. máj. 21, 2005 12:49
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
gyurxi551 írta:
Egy jegyzetben ennyit találtam hozzá, de nekem ez így nem zöld:
"A lényeg az, hogy 1kbyte, az 2 a 10ediken , ezt lehet, itt a feladatban 4Kbyte, ami 2 a 12diken és mondjuk 2kbyte, ami 2 a 11-en, vagy 8kbyte, ami 2 a 13dikon." ( :?: :?: = mi van? )

És van egy másik is:
Lapszervezésű memóriájú byte-címzésű gépünkben a lapméret 2 kbyte, a cím 16 bites.
A 0000100100110011 logikai címhez a 0001100100110011 fizikai cím tartozik. A laptérkép-tábla melyik sora határozható meg ebből az adatból, és mit tartalmaz a sor? :?:

Írtad még: "A lapcím és lapon belüli eltolási cím helyes szétválasztása (5, ill. 11bit) x pont. A logikai és fizikai lapcím (1, ill3) meghatározása y pont,"

Magyarázat: 1 Kbyte=1024 bájt. 1024 bit az 2 a 10.-en. Tehát a 16 címbitből az első 10 bit ad ki 1 kilobájtot. Neked 2KB-os a lapméreted, tehát 11 bit kell hozzá. Ezért az első 5 bit jelöli ki a laptáblát. Az utána lévő 11 bit pedig a tartalmát. Az első bitsorozat első 5 bitjének decimális értéke 1, ez a logikai cím, a második bitsorozat első 5 bitjének decimális értéke 3. Ez a fizkai lapcím.

Ha rosszul értelmezem, javítsatok ki!
Szerk: az nem bit, hanem bájt. Ezesetben megakadtam, mert nem tudom összeegyeztetni a bájtot a bittel, ha a 2 KB-os méret adott, s a 16 bitet valóban 5-11 arányban kell felosztani. :(

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vizsla szomb. máj. 21, 2005 14:22-kor.

szomb. máj. 21, 2005 11:29
platina tag

Hozzászólás 
Ez egy záróvizsga, 3 tantárgy egyben (opr, hálózatok, informatikai rendszerek üzemeltetése) pár óráig lehet írni, ámbátor ha egy nem jön össze min kettesre, akkor bukom az egééészet. És a köv csak októberben.. röviden, de álmos vagyok,megyek.. ennyi.

pén. máj. 20, 2005 23:57
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
De kikolcsonzom, mert nekem is kell :-D. (7-en megyek belole.) Hogy lehet, hogy a hetfoi alkalom utan mar csak oktoberben van lehetoseged? Meg csak most kezdodott el a vizsgaidoszak!

pén. máj. 20, 2005 23:16
platina tag

Hozzászólás 
Vizsla: jaaj nem kell kikölcsönözni nekem a könyvet, de nagyon köszi, ugyanis hétfőn 8:30-kor írok már... :cry: Bár ha elhasalok még jóljöhet, bááár... okt elejéig csak megszerzem én is a könyvet ugyanis akkor van a köv. vizsgaidőpont. :cry:

pén. máj. 20, 2005 23:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az a baj, hogy az a PDF a SZ.AR.-t is tartalmazza, nem csak az OP.RE.-t. Tovabba ez a filpes, nem a kondorosis valtozat, valamint ezek a feladatok az OP.RE. vegehez tartoznak, s az nincs meg Filpnel begepelt valtozatban. Hetfon kikolcsonzom a konyvet. Nem tudom, Szamodra is adott-e a lehetoseg. Ha nem, megmondod mi kell, fenymasolom, s elkuldom legfeljebb postan. Scanerem nincs :-(.

pén. máj. 20, 2005 22:36
platina tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
gyurxi551 írta:
...

Először is üdv Mindenkinek :-D!

Másodszor ez milyen könyv is lenne pontosan?
Kondorosi olyasmit említett, hogy a Szent István Egyetem által kiadott könyvből kéne tanulni, a BME-s neki nem jó :-(.
Valaki tanult ott, emberek?

Nézem a rendes Info I könyvet (a BME-set), s abban ilyesmi nincs (tehát tényleg nem jó). Órán azonban elmondott olyasmit, mint amit Te leírtál, de nem mondott rá konkrét példát :-(. A jegyzetem meg elég kusza :-(.
Próbálj ebben csemegézni egy kicsit.

Folytathatjuk mailben, ha gondolod...

Szerk.: OMIKK-ban bent van a Kiss-Kondorosi könyv! De legkorábban csak hétfőn lehet hozzáférni :-(.

Fúú nagyon köszönöm a segítségeket, bár a linket még csak eztán nézem meg de hátha... :roll:
Itt is van egy csomó anyag de nem segített eddig: http://info.sch.bme.hu/infosite.php?fel ... rgyid=opre
Vizsla, emailban lehet akkor még megbombázlak, van 1-1 elméleti kérdés is amiben zőőd vagyok. NA, NEM szeretem az oprendszereket. Inkább hálózatok, az igen...

Kis vidámság addig
A kulcsszó, mely napjainkban körülvesz: T
Kép

pén. máj. 20, 2005 21:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudom, nagy hiba lesz, hogy beírom, de erre jelenleg nekem is lenne okom... Utáljatok, kövezzetek meg, de egy szélhámos szélhámos marad, ha pap akkor is (ez most a személyes ügyemre vonatkozik). Persze az ő feladata elszámolni a lelkiismeretével és azzal, akit szolgál...

Most először aláírás nélkül...

pén. máj. 20, 2005 21:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Oks,bocsi :roll: Pedig azt hittem,mindent olvastam a mostani termésből :)

pén. máj. 20, 2005 21:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
pampika írta:
Ha már úgyis mindenki a brazilokról beszél :roll: , itt egy kis video.Nem tudom,lement-e élőben,de nagyon büntet :!:

Mi folyik Gyöngyösön???

Amikor először néztem,hát majd leestem a székről a rühügéstől és a szánalomtól,de sajnos ezzel a technikával tudják elérni azt,ahol most tartanak :evil:
Ez pár oldallal ezelőtt szerepelt már itt az OFF-ban. Szerintem szörnyű, ahogy gondolkodnak, és amennyire nem látják a valót az elképzelttől...

Üdv!

pén. máj. 20, 2005 21:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
[...] de ezen igazából kár vitázni. sztem ne is tegyük :) :peace:
Ez jó végszónak is! :wink:
Igazából nem akarok senkit sem meggyőzni, nekem megy az MSN, ez azt jelent, nekem jó, de nem azt, hogy kötelező másnak is használnia, vagy megfelelnie neki. Véleményeket mondunk, és szerintem nem is vitáztunk, szóval a végszó megvolt :D

Üdv!

pén. máj. 20, 2005 21:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha már úgyis mindenki a brazilokról beszél :roll: , itt egy kis video.Nem tudom,lement-e élőben,de nagyon büntet :!:

Mi folyik Gyöngyösön???

Amikor először néztem,hát majd leestem a székről a rühügéstől és a szánalomtól,de sajnos ezzel a technikával tudják elérni azt,ahol most tartanak :evil:

pén. máj. 20, 2005 21:43
a fórum lelke

Hozzászólás 

:cry: :cry:

pén. máj. 20, 2005 21:41
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megvertek egy katolikus papot Budapesten

"...Szabadlábon védekezhet az a férfi, aki még múlt hét pénteken megvert egy katolikus papot - közölte a rendőrség pénteken. Khirer Imrét, a józsefvárosi Jó Pásztor-lelkészség 62 éves plébánosát irodájában támadták meg.....Pontosan azért, hogy ne legyen a későbbiek során probléma, felkértem a rendőrség és a józsefvárosi roma kisebbségi önkormányzat közötti együttműködési megállapodás alapján a testület elnökét, jöjjön velünk, és legyen jelen a férfi elfogásánál. A feladata annyi volt, hogy jelenlétével garanciát adjon a roma kisebbségnek, hogy nem történik törvényi túlkapás - tette hozzá az ezredes. Mint mondta, a férfi első felszólításra a rendőrökkel ment, ezért is tartja furcsának, hogy utóbb, tévéstábnak nyilatkozva a férfi és családja már rendőri erőszakról és rasszizmusról beszél..."

Grrrr... :(

pén. máj. 20, 2005 21:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
a fájlátküldés működik.
a phone nem(hiszem). (mondjuk én azt nem is használom, nem próbáltam még, hogy működik-e)

szerk: bár lehet hogy van hozzá olyan plugin, amivel a phone is menni fog, meg kell nézni a honlapjukon...

pén. máj. 20, 2005 21:26
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
...

És ezzel a Mirandával működik az ICQ Phone is és az ICQ-s fájlátküldés is?

pén. máj. 20, 2005 21:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
...

az icq kliense szintén nem a legjobb. főleg, hogy időnként a különféle verziójú kliensek közt nem mennek át az üzenetek. viszont mint belinkeltem még egy oldallal hamarabb: ki lehet próbálni mirandát. ingyenes, teljes verziós. egyszerű használni, nem szemete lsemmit tele, és összesen van vagy 3 megás. tud csatlakozni egyszerre icq-ra, msn-re, irc-re, jabber-re, és aim-re, ezen kívül vannak hozzá más pluginek is, mint pl yahoo messneger...
kevés memóriát fogyaszt, és teljesen praktikus.
(vagy van a trillian is, de annak csak a basic verziója ingyenes)

én multkor trilliannal fent voltam msn-en, míg a saját kliensével többen képtelenek voltak bejelentkezni. ezen kívül plusz programok telepítése és megnyitása nélkül csetelhetek egyszerre icq-n, yahoo-n, msn-en, és irc-n (többön is, de csak ezekre regisztráltam) :arrow:

cserébe le kell mondjak a párbeszédablak háttérképéről... jujujj :D

de ezen igazából kár vitázni. sztem ne is tegyük :) :peace:

pén. máj. 20, 2005 20:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Átszúrásos ügy:

Itt van ez a múlt heti indexes cikk( http://index.hu/politika/belfold/tunt_0516/ ), amiben minden rossznak elmondják azt a gyereket, akit elvertek a cigányok a tüntetésen és még be is idézik, hogy milyen csúnyákat írt korábban:
"Szerintem itt mindössze annyi történt, hogy az egyik tetves cigánykölyök leszúrta a másikat, aztán megijedtek, és gyorsan megegyeztek, hogy kitalálják a mesét a gonosz skinheadekről, mert kínos lenne elmagyarázni a rendőröknek, hogy min kaptak így össze - vagyis hogy lopni voltak."
Nos... Most akkor kinek volt igaza?

pén. máj. 20, 2005 20:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
gyurxi551 írta:
...

Először is üdv Mindenkinek :-D!

Másodszor ez milyen könyv is lenne pontosan?
Kondorosi olyasmit említett, hogy a Szent István Egyetem által kiadott könyvből kéne tanulni, a BME-s neki nem jó :-(.
Valaki tanult ott, emberek?

Nézem a rendes Info I könyvet (a BME-set), s abban ilyesmi nincs (tehát tényleg nem jó). Órán azonban elmondott olyasmit, mint amit Te leírtál, de nem mondott rá konkrét példát :-(. A jegyzetem meg elég kusza :-(.
Próbálj ebben csemegézni egy kicsit.

Folytathatjuk mailben, ha gondolod...

Szerk.: OMIKK-ban bent van a Kiss-Kondorosi könyv! De legkorábban csak hétfőn lehet hozzáférni :-(.

pén. máj. 20, 2005 20:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Samsung X480-ban nincs GPRS idő, és adatszámláló?? Vagy Én nem találom csak? :)

pén. máj. 20, 2005 20:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most volt az aktívban a dvd játékos és hasonlóan kreatív vevőtájékoztatókról egy riport :D

pén. máj. 20, 2005 19:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Árpy írta:
http://index.hu/politika/kulfold/0520express/
És a négert dolgoztatták? Hmmm... Nem is rossz ötlet. :wink:
NA!

Üdv!

pén. máj. 20, 2005 18:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
simico írta:
(...)

én is ezt mondtam (mondom még mindig), de az én hozzá nem értő vagyok... :roll:
Hát, nálam problémamentesen lezajlott a dolog, és vagy két éve elég volt egy e-mail és jelszó. Most tényleg kér személyes adatokat is, de továbbra is két kattintás a regisztráció indítása, és ott röhög a főoldalon, nincs elrejtve, főleg nem kell hozzá google! Magyarul van, talán MO-n elég sokan tudnak magyarul...
Egyszer volt problémán a szolgáltatással, akkor viszont az egész világon elérhetetlen volt.
A 7-es verzió amerikai passportos többleteiről tudok, de mi a f..t kezdjek én az E-Bay-jel??
Az ICQ-nak nagyobb a hardverigénye, mint az MSN-nek és elég rondán belekakilt a rendszerembe. Ráadásul minden ismerősöm MSN-t használ.
Az emoti-hangokat (amit csak egy "rásegítő" progival lehet elérni) nem használom, a hátterek megosztogatását sem, de magamnak állítok be ilyet, mert jobban néz ki. Viszont nem csak ennyi funkciója van a programnak, persze van, akinek csak ennyi tűnik fel.

Üdv!

pén. máj. 20, 2005 17:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Na hóóónap veszek kettőt, hó ne billeggyen a komondor64-esem... :)

Jesszusom...ez rettentő csúnya sztem.Bár az tagadhatatlan érdeme,hogy ha épp ki akarnak zsebelni,akkor a félénél fogva jól fejbe lehet vele kólintani a kedves embert,de amúgy nem sok értelmét látom ennek az eszköznek.Akinek olyan sok pénze van,hogy erre tudná költeni,azok nem valószínű,hogy pont a gépekkel lennének elfoglalva.Vagy vesz egy Samsung notit,1,08 kiló,gyári adat szerint 10 órás akksival és azt megússza 1 millából :D

pén. máj. 20, 2005 16:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na hóóónap veszek kettőt, hó ne billeggyen a komondor64-esem... :)

Hetvenkétmillió forintos luxusnotebook

pén. máj. 20, 2005 16:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
És a négert dolgoztatták? Hmmm... Nem is rossz ötlet. :wink:

pén. máj. 20, 2005 16:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
BrOnZ írta:
A két telefon SW verziója ugyanaz?
Nem ugyanaz, de ez nem lehetne akadály........szerintem! :roll:
Háááát... Erre van ellenpélda. :) Még PC-n is előfordul, hogy pl. a PC Anywhere nem kommunikál saját magával, ha csak az egyik oldalt frissítették. Szerintem lehet ez a hiba oka.

pén. máj. 20, 2005 15:59
platina tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Zsuzsi írta:
Igen! PC-vel, notebookkal, más tipusú telókkal, mind a két V3 kommunikál oda-vissza, de a két V3 egymásal nem és neeeeem!!! :evil:

Tudom,csak félmegoldás,de a gép közbeiktatásával át lehet küldeni a dolgokat (v3-gép-v3).Vagy úgysem hajlandó/tudja értelmezni,amit kap?

Persze PC közbeiktatásával megy, de éppen azt tartom furcsának, hogy két V3 BT-n nem kommunikál egymással!
No mindegy, majd nyomozok tovább!

Köszi a segítőkészséget! :)

pén. máj. 20, 2005 15:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Csak egy linket szúrtam be.
Ártatlan vagyok!

pén. máj. 20, 2005 15:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
Igen! PC-vel, notebookkal, más tipusú telókkal, mind a két V3 kommunikál oda-vissza, de a két V3 egymásal nem és neeeeem!!! :evil:

Tudom,csak félmegoldás,de a gép közbeiktatásával át lehet küldeni a dolgokat (v3-gép-v3).Vagy úgysem hajlandó/tudja értelmezni,amit kap?

Sztem nézz be vele a motorola szervizbe,mert valszeg ha itt sincs senkinek ötlete,akkor nekik sem lesz telefonon keresztül,csak élőben.Bár valszeg azzal fogják kezdeni,hogy minimum egy software update.

pén. máj. 20, 2005 15:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:

fogsz te még recskre menni az itt írtak miatt!

pén. máj. 20, 2005 15:28
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 

pén. máj. 20, 2005 15:14
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Zsuzsi írta:
BrOnZ írta:

annak idején úgy lehetett tönkrevágni a legkönnyebben a 7110-et, ha egy újabb verziójú "fajtársáról" küldtél rá valamit (beállításokat?) infrán.

szóval a verzió szerintem lehet akadály...

Beállításokat természetesen eszembe sem jutna átküldeni, ill. fogadni, kizárólag képeket és csengőhangokat!
Egyenlőre úgy néz ki, hogy az sem fog menni!! :?

pén. máj. 20, 2005 14:58
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

pén. máj. 20, 2005 14:33
gyémánt tag

Hozzászólás 

pén. máj. 20, 2005 14:13
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Zsuzsi írta:
Hello Fiúk!

Várom a véleményeteket az alábbi prolémával kapcsolatosan!
Már másik topic-ban felvetettem, de ott nem nagyon foglalkoztak velem. :cry:
Ne legyél szomorú! :) Az a bizonyos "másik" motorola, PC-vel pl. már kommunikált BT-n?

Köszi, hogy foglalkozol a témával! :)

pén. máj. 20, 2005 14:12
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
Lassan az országot is átendgedhetnénk....
Sajnos ha igy haladunk be fog következni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil:

pén. máj. 20, 2005 14:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért most a zsaruk kaptak egy piros pontot... Ehun van-e: . Akinek van egy csepp fogalma a nyomozás "tudományáról" az tudhatja, hogy ez egy bravúr volt 12(?) nap alatt...

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ pén. máj. 20, 2005 14:13-kor.

pén. máj. 20, 2005 14:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:

nem baj, mi azért fizetünk egymilliót!

(kp-ban, a többit, amit eddig rájuk áldoztunk + jelenlegi orvosi ellátás, stb. azt meg csak úgy)

Hiába, gazdag, önzetlen nemzet vagyunk. Lassan az országot is átendgedhetnénk....

pén. máj. 20, 2005 14:08
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Banda háború.

pén. máj. 20, 2005 14:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Romának vallja magát a roma tinédzser támadója

pén. máj. 20, 2005 14:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Élő adás!!! Szélessávú Internet Nap

pén. máj. 20, 2005 13:55
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
BrOnZ írta:
Egy 17 éves törökbálinti foglalkozásnélküli férfi a késelő (41 Mbyte video, MTV1 Híradó)

"...A BRFK csütörtökön este, lakossági bejelentés alapján hallgatott ki egy 21 éves budapesti munkanélküli férfit, aki részletes vallomást tett, és a támadót is megnevezte. A két fiatal egy be nem jegyzett szervezet tagja, a támadáskor úgynevezett "kiképzésre" indultak. Állításuk szerint a roma fiúval szóváltásba keveredtek a buszon. A rendőrség a nyomravezetőnek kifizeti a felajánlott egymillió forintot...."

én ezt nem értem bazzeg! leszúrnak egy cigányt, az má' rögtön egymilliós kár?!?!?!?!??!!?

Vagy fordítva és egymillió jutalom jár minden embernek, aki leszúr egy tetű cigányt?

Majd ha leszúrnak a buszon, és segítség helyett mondjuk még beléd is rúgnak az utasok, akkor pattogj.

pén. máj. 20, 2005 13:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Egy 17 éves törökbálinti foglalkozásnélküli férfi a késelõ (41 Mbyte video, MTV1 Híradó)

"...A BRFK csütörtökön este, lakossági bejelentés alapján hallgatott ki egy 21 éves budapesti munkanélküli férfit, aki részletes vallomást tett, és a támadót is megnevezte. A két fiatal egy be nem jegyzett szervezet tagja, a támadáskor úgynevezett "kiképzésre" indultak. Állításuk szerint a roma fiúval szóváltásba keveredtek a buszon. A rendõrség a nyomravezetõnek kifizeti a felajánlott egymillió forintot...."

én ezt nem értem bazzeg! leszúrnak egy cigányt, az má' rögtön egymilliós kár?!?!?!?!??!!?

Vagy fordítva és egymillió jutalom jár minden embernek, aki leszúr egy tetű cigányt?

pén. máj. 20, 2005 13:24
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Üdv!
A coder-ben már ugyan megírtam eme kérdésem, de 41-szeri megnézés után sem tud senki segíteni, az a baj. Megírom ide is, itt sokkal jobb a forgalom és ha már off... Oprendszerek gyak:

Van itt egy ilyen feladat, amit nem tudom hogy kell megoldani:

Fizikai címet kellett meghatározni. Pl. Lapszervezésű memóriájú byte-címzésű gépünkben a lapméret 4 kbyte, a cím 16 bites. A 0000100100110011 logikai címhez milyen fizikai cím tartozik, ha a laptérkép-tábla sorainak decimális értékei rendre a következők: 5, 7, 3, 9, 1, 4, 8, 11

Egy jegyzetben ennyit találtam hozzá, de nekem ez így nem zöld:
"A lényeg az, hogy 1kbyte, az 2 a 10ediken , ezt lehet, itt a feladatban 4Kbyte, ami 2 a 12diken és mondjuk 2kbyte, ami 2 a 11-en, vagy 8kbyte, ami 2 a 13dikon." ( :?: :?: = mi van? )

És van egy másik is:
Lapszervezésű memóriájú byte-címzésű gépünkben a lapméret 2 kbyte, a cím 16 bites.
A 0000100100110011 logikai címhez a 0001100100110011 fizikai cím tartozik. A laptérkép-tábla melyik sora határozható meg ebből az adatból, és mit tartalmaz a sor? :?:

Egy könyvben megvan a válasz (Kiss-Kondorosi:Op. rendszerek) de sajna NEM tudom beszerezni már 3.napja sem és vasárnap estig jó lenne a válasz. Vagy a könyv, az lenne a király.. :?

SEGÍTSETEK!

pén. máj. 20, 2005 12:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sam Fisher írta:

Ilyen buta rendőröket még a rendőrviccekben sem lehet olvasni! :lol: :twisted:
Ez jóóóóó :lol: :lol:

pén. máj. 20, 2005 12:19
gyémánt tag

Hozzászólás 

Ilyen buta rendőröket még a rendőrviccekben sem lehet olvasni! :lol: :twisted:

pén. máj. 20, 2005 12:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szex képeket loptak mobiltelefonról a rendőrök

:mrgreen:

pén. máj. 20, 2005 12:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542 ... 785  Következő