Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 13:53

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Csillagász leszel, ha nagy leszel? :)

nem :)

lehettem volna, de aztán közbejött egy "/quit", szóval elpártoltam. érdekes, de úgyse foglalkoztam volna ezzel ha elvégzem :(

vas. máj. 22, 2005 18:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Moderátor

Hozzászólás 
Odo írta:
Az ott nem Napoleon? :)

Neeem, zöld volt, négy keze volt, nem viselt semmilyen ruhát...
Vagy csak túl sok sört vittünk a túrára? :oops: :lol: 8)

De persze úgy is nézhetjük, hogy én éppen egy ufót fényképeztem, amikoris egyszercsak megjelent előttem Napóleon szelleme... :lol: :twisted:

vas. máj. 22, 2005 18:50
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Ha már a szellemek fényképezéséről volt szó...
Íme egy kép, péntek este fényképeztem. Egy ufót ábrázol, természetesen, amiből éppen felém közelített az ufonauta :lol: :twisted:
http://nyuszy.hu/photo.php?image=680

Az ott nem Napoleon? :)

vas. máj. 22, 2005 18:47
Moderátor

Hozzászólás 
Ha már a szellemek fényképezéséről volt szó...
Íme egy kép, péntek este fényképeztem. Egy ufót ábrázol, természetesen, amiből éppen felém közelített az ufonauta :lol: :twisted:
http://nyuszy.hu/photo.php?image=680

vas. máj. 22, 2005 18:44
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:

szóval közelebb állok a fizikus (csillagász) végzettséghez, mint a fordítóihoz :P

Csillagász leszel, ha nagy leszel? :)

vas. máj. 22, 2005 18:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Biztosíthatlak, hogy egyáltalán nem Téged okoltalak semmiért, inkább az angol szövegre kellet volna a "választ" írnom.
A db-t pedig nem Te írtad rosszul, hanem ők. Te csak fordítottad. Nem is feltétlenül kell tisztában lenned azzal, mit jelent a két betű. :)

nem is felháborodásomnak adtam hangot, hogy nekem válaszoltál :)

amúgy megjegyzésként, sajnos felróható lenne, ha egyáltalán fogalmam sem lenne a dB mivoltáról 3,5 év egyetemi szintű fizikatanulás után... (és nem vagyok vele kellően tisztában, ezt tudom.)

szóval közelebb állok a fizikus (csillagász) végzettséghez, mint a fordítóihoz :P

vas. máj. 22, 2005 18:35
Hozzászólás 
Ezen menjetek el:

Admin: A képet a felhasználó kérésére töröltük.

Én a sérvem miatt még röhögni se nagyon merek, pedig nehéz megállni.

vas. máj. 22, 2005 18:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika: Igen, tudom, hogy arra céloztál, hogy a cikk nem hiteles adatokat tükröz. De én mégis ki szeretném próbálni a dolgot, hasonló, lehetséges beállításokkal. Aztán majd kiderül az igazság. Csak a mikrofon akadály már a dologban, ami elég idegesítő.

vas. máj. 22, 2005 18:19
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika: én csak fordítottam (már amennyire tudtam) a szöveget, nem értelmeztem ;) de amúgy tényleg fura, hogy 500Hz, mert az nagyon benne van még a hallható tartományban. (bár azért odaírták, hogy ez csak tetszőleges választás, még ha el is rontották :) )

a db valóban nem hsizem, hogy darab lesz hanem dB, úgy is akartam írni, csak lecsúszott a kezem a shift-ről :(

sztem ez már csak olyan biztos ami biztos okból kell, mert valószínűtlen, hogy itt szellemek beszélgetnének 120dB-el, és semmilyen következményét nem látnánk :)

szerk: miylen programban lehet a beállításokkal játszani? sztem gyakorlatilag akármelyikkel, ami nem az alap windows hangfelvevő... ;) nekem most Steinberg Wavelab van itthon, meg Soundforge, csak nem nagyon ahsználom őket, de gondolom ilyesmiket azért tudnak
Biztosíthatlak, hogy egyáltalán nem Téged okoltalak semmiért, inkább az angol szövegre kellet volna a "választ" írnom.
A db-t pedig nem Te írtad rosszul, hanem ők. Te csak fordítottad. Nem is feltétlenül kell tisztában lenned azzal, mit jelent a két betű. :)

vas. máj. 22, 2005 18:17
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
láttátok a Naplót?
Ilyet szól a Józsika anyja:
ez nem roma. Roma ilyet nem csinál. Roma fél a tűtől, roma fél a későtl...

Hát ez nagyon nevetséges volt. kiröhögtette magát az összes cigány nevében!

jah, és én arra szavazok, hogy Mo.-n NINCS rasszizmus

vas. máj. 22, 2005 18:15
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Látom, hogy te Macika értessz ehhez a témához. Egyáltalán milyen program létezik erre, amiben így játszhatok a felvételi beállításokkal?
Nem értek a témához. Csak komolyzenész vagyok, akinek még az első diploma előtt időszakból van egy hangtechnikusi végzettsége.
Amit leírtam, azzal azt kívántam leírni, hogy hülyítés a cikk.

T68m írta:
bocsi, de én úgy tudom, hogy a telefonvonalak pont a 300Hz-3,3kHz-es tartományt fogják át, a beszédérthetőség kedvéért.

Olyannyira nem így van, hogy évtizedekig (analóg) telefonvonalakon (2 db-on, bal és jobb csatorna) közvetítették a Zeneakadémiai koncerteket egyenes adásban a Bartók Rádióban. Ott pedig szükség van 80 Hz alatti és 10.000 Hz feletti hangokra is.

Ami valóban lerontja az átvitelt, az magának a telefonoknak a minősége, már ami a mikrofont és a hangszórót illeti.

A digitális hangátvitelnél az ún. GSM tömörítés a fizikai adottságok miatt nem nagyon tud az Általad megnevezett értékek alatt-fölött.

vas. máj. 22, 2005 18:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na már csak egy gondom van. A mikrofon nem akar működni a következő hangkártyán és nem nagyon tudom a megoldást.

Hangkari: CMI8738/C3DX PCI (nem integrált)

vas. máj. 22, 2005 18:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika: én csak fordítottam (már amennyire tudtam) a szöveget, nem értelmeztem ;) de amúgy tényleg fura, hogy 500Hz, mert az nagyon benne van még a hallható tartományban. (bár azért odaírták, hogy ez csak tetszőleges választás, még ha el is rontották :) )

a db valóban nem hsizem, hogy darab lesz hanem dB, úgy is akartam írni, csak lecsúszott a kezem a shift-ről :(

sztem ez már csak olyan biztos ami biztos okból kell, mert valószínűtlen, hogy itt szellemek beszélgetnének 120dB-el, és semmilyen következményét nem látnánk :)

szerk: miylen programban lehet a beállításokkal játszani? sztem gyakorlatilag akármelyikkel, ami nem az alap windows hangfelvevő... ;) nekem most Steinberg Wavelab van itthon, meg Soundforge, csak nem nagyon ahsználom őket, de gondolom ilyesmiket azért tudnak

vas. máj. 22, 2005 17:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
Londelmor írta:
Úgy hisszük, hogy a szellemek hangjai 0.0 - 500.0 Hz közt vannak, míg 500.0 Hz felett az élõ embereké. Minden egyes EVP-t ezen a frekvencia szinten vizsgálják 120db-es tartományban.
Lehet, hogy vakra vetõdök, de az 500 Hz-es hang, az egy egyvonalas H körül van nagyjából. Csak hogy a zenében nem járatosak is értsék, ez egy zongorán nézve már vagy 2 oktávval magasabb, mint a fele (közepe) a zongorabillentyûknek. Tehát az ember vígan hallja ezt a hangmagasságot, fõleg, ha 120 dB (már ha a darab (db) rövidítéssel erre gondoltak). Egyébként meg a 120 dB már felette van a fájdalomhatárnak, amit a hangnyomás okoz (persze egészséges fül esetén).
Az óriási baromság, hogy az élõ emberek hangja 500 Hz felett lenne, talán ha a pár éves gyerekeké esetleg, akik iszonyat magas hangon beszélnek.
Idézet:
Említésre méltó, hogy néhány EVP 20.0 alatti tartományba esik.[/i]Na, itt nem lehet vita, mert ezt az ember füllel már nem hallja, akkor sem, ha 120 dB-es hangnyomással szól. A baj viszont, hogy ezek a rezgések viszont az egészségre ártalmasak, különösen a 8-10 Hz körüliek, fõleg ilyen nagy hangnyomással.

bocsi, de én úgy tudom, hogy a telefonvonalak pont a 300Hz-3,3kHz-es tartományt fogják át, a beszédérthetőség kedvéért.

a 120db valóban a fájdalomküszöbnél van, de 20hz alatt már akkor sem hallja az ember, ha belehal (szó szerint)

A szovjetek kisérleteztek ilyen fegyverrel, egyszer - állítólag - be is vetették a szovjet-kínai határvillongásoknál, döbbenetes eredménnyel. minden ott lévő kínai élőerő meghalt, fegyverzet (ami ugye orosz) teljes éppségben maradt. A bevetés ideális terepadottságok (völgyben táborozó ellenséges csapatok), magasszintű technika, megfelelő kiszolgálóapparátust, stb. igényel. Hasonlóan korszerű felderítéssel (pl. ami) rendelkező csapatok ellen észrevétlenül be nem vethető be, ugyanakkor a fentiek miatt könnyű megelező lépéseket tenni ellene, fejlesztése így abbamaradt.

vas. máj. 22, 2005 17:32
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszönöm szépen a fordítást ismét Londelmor!

Látom, hogy te Macika értessz ehhez a témához. Egyáltalán milyen program létezik erre, amiben így játszhatok a felvételi beállításokkal?

vas. máj. 22, 2005 17:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Raven_ írta:
Bocs hogy közbevágok a kép-témának:
valahol olvastam olyan progiról, amelyben lehet válogatni streaming rádióadások közül, így nem kell keresgélni címeket. Ismertek valami hasonlót?

Audiojack ?

vas. máj. 22, 2005 17:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocs hogy közbevágok a kép-témának:
valahol olvastam olyan progiról, amelyben lehet válogatni streaming rádióadások közül, így nem kell keresgélni címeket. Ismertek valami hasonlót?

vas. máj. 22, 2005 17:14
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Úgy hisszük, hogy a szellemek hangjai 0.0 - 500.0 Hz közt vannak, míg 500.0 Hz felett az élő embereké. Minden egyes EVP-t ezen a frekvencia szinten vizsgálják 120db-es tartományban.
Lehet, hogy vakra vetődök, de az 500 Hz-es hang, az egy egyvonalas H körül van nagyjából. Csak hogy a zenében nem járatosak is értsék, ez egy zongorán nézve már vagy 2 oktávval magasabb, mint a fele (közepe) a zongorabillentyűknek. Tehát az ember vígan hallja ezt a hangmagasságot, főleg, ha 120 dB (már ha a darab (db) rövidítéssel erre gondoltak). Egyébként meg a 120 dB már felette van a fájdalomhatárnak, amit a hangnyomás okoz (persze egészséges fül esetén).
Az óriási baromság, hogy az élő emberek hangja 500 Hz felett lenne, talán ha a pár éves gyerekeké esetleg, akik iszonyat magas hangon beszélnek.
[quote]Említésre méltó, hogy néhány EVP 20.0 alatti tartományba esik.[/i]Na, itt nem lehet vita, mert ezt az ember füllel már nem hallja, akkor sem, ha 120 dB-es hangnyomással szól. A baj viszont, hogy ezek a rezgések viszont az egészségre ártalmasak, különösen a 8-10 Hz körüliek, főleg ilyen nagy hangnyomással.

vas. máj. 22, 2005 17:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Eddig még soha nem foglalkoztam szellemidézéssel. Egyszer azt hallottam róla, hogy rendkívűl veszélyes. De érdekes lehet. Jelenleg az EVP érdekel, de később a szellemidézés is szóba jöhet. Erre is nyitott vagyok természetesen.

Londelmor: A fent beillesztett EVP specifikációt le tudnád fordítani nekem? Nagyon megköszönném.

vas. máj. 22, 2005 16:44
Hozzászólás 
GazVezir írta:
Nem, nem csináltam. Miért is? Ezt fejtsd ki nekem légyszi részletesen!

Hát, valami van a dologban, valamitől az Ouija tábla mutatója csak mozog. A 3 lábú asztalkás módszernél is csak megindul valamitől a kis asztalka.
Nem azt akarom ezzel mondani hogy éppen a megidézett személy szelleme lép kapcsolatba a szeánszon résztvevőkkel, de az is kideríthető. Könnyebben megy mint gondolnátok. Persze hinni is kell benne.

vas. máj. 22, 2005 16:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem, nem csináltam. Miért is? Ezt fejtsd ki nekem légyszi részletesen!

vas. máj. 22, 2005 16:35
Hozzászólás 
GazVezir írta:
Hogy magamat idézzem " A képek láttán már én is feltettem magamnak a kérdést. Ismerve a mai technikát, hogy bármit meg lehet csinálni. Russel Crow a Gladiátor címü filmben csak a saját modelljét mozgatta, tehát :D " Említettem előző hozzászólásaimban, hogy cseppet sem hiszek a képeknek ismerve a mai technikát, pont ezért szeretném kipróbálni az EVP-t, persze számítógéppel, de egyelőre nem ismerem a pontos specifikációt. Nem hiszek, csak elképzelhetőnek tartom. Kizárólag akkor fogok hinni, ha a saját szememmel látom, avagy a saját fülemmel hallom. Úgyhogy nem mondtam én, hogy hiszek...... :wink:

Szellemidézést csináltál már hagyományos módon? Javaslom kipróbálni. Megfogsz lepődni.

vas. máj. 22, 2005 16:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hogy magamat idézzem " A képek láttán már én is feltettem magamnak a kérdést. Ismerve a mai technikát, hogy bármit meg lehet csinálni. Russel Crow a Gladiátor címü filmben csak a saját modelljét mozgatta, tehát :D " Említettem előző hozzászólásaimban, hogy cseppet sem hiszek a képeknek ismerve a mai technikát, pont ezért szeretném kipróbálni az EVP-t, persze számítógéppel, de egyelőre nem ismerem a pontos specifikációt. Nem hiszek, csak elképzelhetőnek tartom. Kizárólag akkor fogok hinni, ha a saját szememmel látom, avagy a saját fülemmel hallom. Úgyhogy nem mondtam én, hogy hiszek...... :wink:

vas. máj. 22, 2005 15:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kód:
EVP's are examined for a frequency level. It is believed that voices of spirits measure between 0.0 - 500.0 Hz and over 500.0 Hz is usually the voice of humans that are living. Each EVP is analyzed for this level of Hz in a range of 120db. The above EVP's fall within the guidelines of 0.0 to 500.0 Hz range. Notice that some of the EVP's run at a range of under 20.0. It must be noted that there are more then 7 measuring filters that are associated with frequency levels. Each filter might and sometimes do give a different reading then the other. The 0.0 - 500.0 is merely a guideline and is not set in stone as to the validity of your EVP if it should measure above 500.0. As Paranormal Investigators continue to attempt to bring hard core comparison levels, until we learn for sure, these levels could and very well might change.

Az EVP-kben a frekvencia szinteket vizsgálják. Úgy hisszük, hogy a szellemek hangjai 0.0 - 500.0 Hz közt vannak, míg 500.0 Hz felett az élő embereké. Minden egyes EVP-t ezen a frekvencia szinten vizsgálják 120db-es tartományban. A fenti EVP-k beleesnek a 0.0 - 500.0 Hz-es sávba. Említésre méltó, hogy néhány EVP 20.0 alatti tartományba esik. Meg kell jegyezzük, hogy több mint 7 mérőfilter van, amiket a frekvenciaszintekhez kapcsolunk. Minden filterrel előfordulhat, és elő is fordul, hogy más mérést ad, mint a többi. A 0.0 - 500.0 tartomány csak egy irányadó, és nem szentírás, ha esetleg valaki 500.0 fölött akarná mérni a saját EVP-jét. Ahogy a paranormális kutatások igyekszenek egyre keményebb összehasonlító szinteket adni, ezek a szintek könnyen változhatnak, és változnak is, míg biztosat mondhatunk.

vas. máj. 22, 2005 15:29
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Én is szoktam vicces képeket csinálni a telefonommal, csekkoljátok meg őket.
Na, ilyenről beszéltem én is. Ennyi kell hozzá, kis ötletesség. Ha Te magad is gyártasz ilyeneket (nem is rosszakat), akkor igazán nem értem, hogyan hihetsz egy (több) 640x480-as kép alapján ilyenekben...

vas. máj. 22, 2005 15:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért szeretném kipróbálni az EVP-t, hogy kiderüljön számomra az igazság, de azt hiszem, hogy már mindent elmondtam.

Én is szoktam vicces képeket csinálni a telefonommal, csekkoljátok meg őket.

1. Egy fakanál, amire celofán van rátekerve és a háttérben egy lámpa fénye vetődik rá. Íme a hatás:
http://www.alvilag.hu/mobilgames/kepz/1.jpg

2. Matrix effekt akart lenni, csak oszttársamnak kicsit fájt hozzá a dereka :).
http://www.alvilag.hu/mobilgames/kepz/2.jpg

3. Szellem hatás, ami igen jóra sikeredett.
http://www.alvilag.hu/mobilgames/kepz/3.jpg

Valaki le tudná nekem fordítani az általam fent leírt EVP specifikációt?

vas. máj. 22, 2005 15:02
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Lehet hogy egy kicsit hiszékeny vagyok, a halak csillagjegyben születők romantikus, álmodozó alkatok, szeretnek más világban élni.

A csillagjegynek aztán nem sok köze van ahhoz, hogy milyen vagy valójában! :wink:

vas. máj. 22, 2005 14:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
@Gazvezír:

Itt van 2 kép:
Az egyik egy este készült,amikor is a kertben csak mécsesek égtek.Hosszú záridővel és a gép kalimpálásával lett ilyen a kép :)

A másik egy templomban,ahol a jobb oldali csaj kissé kísértetiesnek látszik,pedig valójában csak pont belelépett a kép szélébe.

A csaj
Mécses

vas. máj. 22, 2005 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lehet hogy egy kicsit hiszékeny vagyok, a halak csillagjegyben születők romantikus, álmodozó alkatok, szeretnek más világban élni. Ennek köszönhetem szerintem, hogy ilyen vagyok. A képek láttán már én is feltettem magamnak a kérdést. Ismerve a mai technikát, hogy bármit meg lehet csinálni. Russel Crow a Gladiátor címü filmben csak a saját modelljét mozgatta, tehát :D. Viszont olyan vagyok, hogy mindkét válaszra felkészültem a témával kapcsolatban, csak a nemleges választ nehezebben fogadom el.

vas. máj. 22, 2005 14:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Látom mindenki hülyének néz a témával kapcsolatban

sztem sem nézett senki hülyének (én legalábbis biztos nem), csak magát a témát fogadtuk fenntartásokkal, és akik válaszoltak mind hoztak valami alternatívát, ahogy "hamisítani" lehet ilyen felvételeket.
(de ha tényleg bebizonyítod hogy paranormális dolgok láthatók a képeken ;) )

de igzaából az "intelligens plazmagömbök" után nem sok (ilyen) dolog hangzik hihetően :D

vas. máj. 22, 2005 14:37
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Látom mindenki hülyének néz a témával kapcsolatban, nade sebaj. Nem mondtam egy szóval sem, hogy hiszek benne, csak annyit, hogy fenttartom létezésének a lehetőségét és szeretnék meggyőzödni róla a saját szememmel avagy fülemmel, s majd akkor eldöntöm, hogy kamu-e vagy nem. Én olyan vagyok, hogy semmilyen alternatívától nem zárkózom el.
Nem nézlek hülyének, csak hiszékenynek.

vas. máj. 22, 2005 14:18
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:
http://www.aaevp.com/examples/examples_images/(c)sircom2004_moving_orb.jpg

Ilyenre kell, hogy gondoljak? Csinálj nekem egy ehhez hasonló képet. Akkor azt mondod, hogy ez az egész egy hatalmas népetetés, és az egész a fizika bámulatos részletességének a műve? Hát nem tudom....
Másik technika:
Jól bezárt blende, állvány, hosszú expozíciós idő (>10 mp).
Elindítod az exponálást, és egy közpes fényű lámpával benyúlsz a képbe ilyen mintával. Mivel az összehúzott blende miatt a kezed és a lámpa többi része nem fog látszani a képen, úgy fog tűnni, mintha az izzó fénye önmagában mászkált volna.
Egy időben gyártottam ilyen képet, mindjárt felrakok egyet.

vas. máj. 22, 2005 14:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Látom mindenki hülyének néz a témával kapcsolatban, nade sebaj. Nem mondtam egy szóval sem, hogy hiszek benne, csak annyit, hogy fenttartom létezésének a lehetőségét és szeretnék meggyőzödni róla a saját szememmel avagy fülemmel, s majd akkor eldöntöm, hogy kamu-e vagy nem. Én olyan vagyok, hogy semmilyen alternatívától nem zárkózom el.

vas. máj. 22, 2005 13:57
Moderátor

Hozzászólás 
GazVezir írta:

Ilyenre kell, hogy gondoljak? Csinálj nekem egy ehhez hasonló képet. Akkor azt mondod, hogy ez az egész egy hatalmas népetetés, és az egész a fizika bámulatos részletességének a műve? Hát nem tudom....
Egy ilyennek az elkészítéséhez még photoshop sem kell. elég egy szürke színű drót, ami belóg jobb felülről a képbe, és rávillan a vaku, Kelléképpen nyitottra kell venni a blendét, hogy minél kisebb legyen a mélységélesség, beállítani minél távolabbra (lehetőleg végtelenre) az élességet és hadd szóljon!

Egyébként meg hiszel, amit akarsz, az a Te dolgod. Csak ne terjeszd! :)

Egy ilyen képet EGYETLEN ESETBEN ismerem el eredetinek.
Ha az EREDETI NEGATÍV kockát kapom a kezembe. És még akkor is lehet manipulálni.
Mondjuk ha digitális, akkor az eredeti EXIF is nyújt információt, ha dupla expo-ról van szó.

vas. máj. 22, 2005 13:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kód:
EVP's are examined for a frequency level. It is believed that voices of spirits measure between 0.0 - 500.0 Hz and over 500.0 Hz is usually the voice of humans that are living. Each EVP is analyzed for this level of Hz in a range of 120db. The above EVP's fall within the guidelines of 0.0 to 500.0 Hz range. Notice that some of the EVP's run at a range of under 20.0. It must be noted that there are more then 7 measuring filters that are associated with frequency levels. Each filter might and sometimes do give a different reading then the other. The 0.0 - 500.0 is merely a guideline and is not set in stone as to the validity of your EVP if it should measure above 500.0. As Paranormal Investigators continue to attempt to bring hard core comparison levels, until we learn for sure, these levels could and very well might change.

Ennyi technikai információt találtam a magyar nyelvü leírás mellett. Valaki ezt le tudná nekem fordítani? Mert a legfontosabb információk hiányában elég nehéz dolgom lesz.

vas. máj. 22, 2005 13:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
amit legutóbb belinkeltél sztem irtó egyszerű kép, főleg mivel van olyan funkció sok gépben, hogy többször exponálsz ugyanarra a filmkockára. unokatesóm pont most vett ilyet.

lefotózod a szobát, aztán ugyanarra ráfotózol egy (teljesen) sötét helyiségben levő mozgó lámpát, vagy valamit.

szerintem :)
(de persze én szkeptikus vagyok az ilyesmikkel szempben némileg)

vas. máj. 22, 2005 13:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát egy kis Photoshoppal biztos. :D

Egyébként elolvastad azt, amit belinkeltem?

vas. máj. 22, 2005 13:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
GazVezir írta:

Ilyenre kell, hogy gondoljak? Csinálj nekem egy ehhez hasonló képet. Akkor azt mondod, hogy ez az egész egy hatalmas népetetés, és az egész a fizika bámulatos részletességének a mûve? Hát nem tudom....

bocsi, de előbb a kikapcsolt TV képernyőjéről fotózott "szellemekről" volt szó. "Sima" fényképezésben Macika járatos. Tőle tudsz további infokat szerezni.

Mellesleg biztos vagyok benne, hogy tud ilyen képet csinálni, annyit, amennyit akarsz! :D

Az oldalról továbbiakat:

Fehér zaj: egy adott (vagy a teljes) spektrumot kitöltő, egyenletes nagyságú, teljesen véletlenszerű zaj, ami a háttérsugárzásból adódik. Ilyen (illetve hasonló) ha a TV-t/rádiót olyan frekvenciára hangoljuk, ahol nem sugároznak. Ez a zaj nem feltétlenül külső, ehhez még hozzáadódik a készülék belső zaja is.

Megjelenhet ebben valamiféle "értelmes" jel is? Természetesen! Ebben aztán minden megjelenhet, kezde az egyes elektronikai eszközök hibás működéséből és sugárzásából adódóan, mindenféle hullámterjedésből, visszaverődésből, keveredésből, interferenciából adódó szemét, továbbá a tükör vagy középfrenkencián lévő jel, stb. stb.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m vas. máj. 22, 2005 13:59-kor.

vas. máj. 22, 2005 13:45
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 

vas. máj. 22, 2005 13:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Voltam a hivatalos oldalon is (http://www.aaevp.com/) és amit nagyjából értettem, azt elolvastam. Gondoltam egy ilyen alternatívára is, amit felvázoltál nekem, de így nem tudtam volna megmagyarázni. Akkor az egész oldal, minden ami évtizedek alatt köré épült, csupán parasztvakítás lenne? Hát, õszíntén szólva nem tudom. Mindkét oldalt képes vagyok elfogadni. Én mindenképp ki szeretném próbálni, hátha.

Ezt olvasd el: http://users.atw.hu/cicerowallpaper/evp ... doc&e=9707

eljössz hozzám, feldobsz egy fényképezőt az oszcira (megvan a helye, mert ezt még úgy építették, hogy kifejezett tudományos/fejlesztő munkára alkalmas legyen), aztán annyi képet csinálsz mindenféle görbékről bekapcsolt, kikapcsolt, stb. állapotban amennyit csak akarsz!

vas. máj. 22, 2005 13:33
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Voltam a hivatalos oldalon is (http://www.aaevp.com/) és amit nagyjából értettem, azt elolvastam. Gondoltam egy ilyen alternatívára is, amit felvázoltál nekem, de így nem tudtam volna megmagyarázni. Akkor az egész oldal, minden ami évtizedek alatt köré épült, csupán parasztvakítás lenne? Hát, őszíntén szólva nem tudom. Mindkét oldalt képes vagyok elfogadni. Én mindenképp ki szeretném próbálni, hátha.

Ezt olvasd el: http://users.atw.hu/cicerowallpaper/evp ... doc&e=9707

vas. máj. 22, 2005 13:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Londelmor: Köszönöm szépen a fordítást.

Elkezdett mozgatni a dolog, úgyhogy utánna járok, hogy pontosan hogy is mûködik számítógéppel a dolog. Valaki már egyébként próbálta ezt? Kövezzetek meg, de én nyitott vagyok erre a dologra.

nem akarlak elkeseríteni, de ha kikapcsolom az eredeti, soviet gyártmányú, "útitárs" korabeli, hihetetlen megbízható, de kW (na jó, kis túlzással) teljesítményfelvételű, VALÓDI TÖBBSUGARAS (ilyet ma má' nem kapsz) oszciloszkópom, akkor bizony sokáig világít még! Sőt, nem is kell bekapcsolnom, a csillár is eléggé besugározza, hogy a villany lekapcsolása után foszforeszkáljon (amihez a foszfornak - névadáson kívül - semmi köze)

Miért? Mert az atomok, molekulák egy része gerjesztve marad, s később sugározza ki a felvett energiát.

DE! Mindig marad olyan, AMI (külső hatás nélkül) NEM TÉR VISSZA eredeti állapotába. Ilyen külső hatás lehet pl. a vaku villanása. Ekkor tömegével ugranak vissza gerjesztetlen állapotba az elektronok! (és sugároznak le egy képet)

Sajnálom, hogy ilyen egyszerű, minden miszticizmus nélküli válasszal kell beérned, de ezekben az esetekben (már ami nem hamisítvány) ez történt.

A nyugati társadalomra jellemző, a szabadság és a profitorientáltság.
- szabadságból adódóan minden (tév) eszme szabadon terjedhet;
- profitoreintáltságból adódóan ebből - néhányan - megpróbálnak hasznot húzni;
- továbbá - szintén a profitérdekeltség miatt - a valódi magyarázat birtokában lévőknek nem áll érdekekűkben ilyesmikkel foglalkozni, az emberek figyelmét felhívni a - finoman szólva - tévedésre;

vas. máj. 22, 2005 13:16
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Londelmor: Köszönöm szépen a fordítást.

Elkezdett mozgatni a dolog, úgyhogy utánna járok, hogy pontosan hogy is működik számítógéppel a dolog. Valaki már egyébként próbálta ezt? Kövezzetek meg, de én nyitott vagyok erre a dologra.

vas. máj. 22, 2005 12:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
szilaj alias nokya írta:
FireFox-nál hogy lehet beállítani, hogy az egérrel lehessen görgetni a képernyőt?

Hát ez jó kérdés...nekem automatice felfogja a görgetést,nem kellett semmit beállítani.Esetleg próbáld az egér beállításoknál,vagy ha ott sem megy,akkor telepítsd újra az egér driverét.

vas. máj. 22, 2005 10:50
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

FireFox-nál hogy lehet beállítani, hogy az egérrel lehessen görgetni a képernyőt?
Mert én beállítottam a finomgörgetést,de semmi sem változott!

vas. máj. 22, 2005 9:05
platina tag

Hozzászólás 
Még bombázok egy kicsit titeket kérdésekkel (bocs (bár ti bíztattok, mert segítetek :wink: )) de aztán visszavonulok. Informatikai r. üzemeltetésből van egy 40db-os tesztem, összes 2 van benne amiben a válaszaim helyessége max 50%.

1. Az alábbiak közül Win 2000/XP alatt melyik nem szabványos Microsoft protokoll?
a)NWLink
b)IPX/SPX
c)TCP/IP
d)Netbeui/NetBios

2.)Mit kell telepíteni egy Win2000 Server-re, hogy NetWare kliensek is elérhessék a rajta lévő fájlokat?
a)NWLink Control
b)Client for Netware
c)IPX/SPX protocoll
d)Gateway Services for Netware

itt megírom a tippem, ha nem akarod hogy befolyásoljalak, ne nézd meg

1b
2d, mert ugy tudom csak az átjáró képes protokoll közti különbségek áthidalására és itt ez a gond, vaaagy nem?
köszi ha segítetek, bár ez már csak amolyan hab, nagyon nem fontos...

szomb. máj. 21, 2005 23:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszönöm a segítséget spyware-ügyben mindazoknak, akik hozzászóltak az ügyhöz.
Sikerült letölteni a microsofttól a frissítéseket, az Ad-Aware legújabb verziója is fenn van a gépen.
AJánlom mindenki figyelmébe a Spyware Doctor nevű alkalmazást, nagyon hatékony, ráadásul folyamatosan figyeli a gép működését (On-Guard funkció), pop-up ablakokat is blokkol, miegymás.

Külön érdekesség, hogy mindezek ellenére a Microsoft Antispyware Beta 1 nevű program (a frissítéseknél ez is letölthető) tette fel az i-re a pontot, ennek működése óta teljesen tünetmentes a gép. Nagyon komoly kis programnak tűnik.

Úgyhogy most happy vagyok. :D :D :D

szomb. máj. 21, 2005 21:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
[fordítás]Megjegyzés: Az utóbbi időben kaputnk több reklamációt is, miszerint a kép hamisítvány, mivel a fényképező (kamera) inkább a TV-re van célozva, mint a kisfiúra, ami furcsa, egy, a fiú életében, ilyen fontos eseménynél. Minket mindazonáltal sokkal jobban érdekelt a falon (TV-n) levő arc, mint a kisfiú, és ezért megvágtuk a képet, ami eredetileg valóban a rá volt célozva.

Emellett érdekes különlegessége az ilyen természetfeletti arcok minden formájának, hogy az arc alja valahogyan zavaros.[/fordítás]

szomb. máj. 21, 2005 20:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy kis segítség kellene azoktól, akik tudnak németül!

Diagnose: Die BETANDWIN.COM (Nachrichten) Aktie bildete im Oktober 2002 ein AllTimeLow bei 2,80 Euro aus. Dieses Tief war der Startpunkt einer massiven Rallye. Im Rahmen dieser Rallye markierte die Aktie im April ihr aktuelles AllTimeHigh bei 134,50 Euro. 2 Wochen zuvor brach die Aktie über die oberen Begrenzung der langfristigen Aufwärtsbewegung nach oben aus. Seit einigen Wochen konsolidiert die Aktie nun. Die überwundene obere Begrenzung liegt aktuell bei 91,61 Euro. Die indikatorentechnische Extremsituation, die am AllTimeHigh entstanden war, wurde in den letzten Wochen noch kaum abgebaut. Anhand des Ausbruchs über die obere Begrenzung lässt sich jedoch ein langfristiges Kursziel knapp über 200,00 Euro ableiten.

Prognose: Die BETANDWIN.COM Aktie sollte in den nächsten Wochen noch weiter konsolidieren. Wenn sie dabei nicht signifikant unter die ehemalige obere Begrenzung bei aktuell 91,61 Euro zurückfällt, kann sie nachfolgend bis etwas über 200,00 Euro anziehen. Ein signifikanter Rückfall unter diese Trendlinie würde aber eine ausgedehnte Abwärtskorrektur nach sich ziehen. In deren Rahmen wäre dann sogar ein Test des langfristigen Aufwärtstrend möglich. Dies könnte Kursverluste bis in den Bereich um 50,00 Euro bedeuten.

szomb. máj. 21, 2005 20:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kicsit utánna jártam ennek a fehér zaj (EVP=Electronic Voice Phenomena = Elektronikus Hang Jelenség) nevü dolognak, eddig magyar nyelven szinte semmit nem találtam, az angol tudásom meg nem valami kimagasló.

http://www.aaevp.com/examples/examples_photography6.htm

Az oldalon lévő szövegek egy részét értem, viszont a Please Note után szereplő szöveg nem igazán egyértelmű. Megköszönném, hogyha valaki lefordítaná nekem a lényegét ennek.

szomb. máj. 21, 2005 18:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541 ... 785  Következő