Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 15:33

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sebaj, azért mégis jobban tükrözi a hozzáállásomat a pontosítás. :D
Nyelvtanulás céljából tényleg jó lehet unalmas órákban, illetve... Németet például a 3Sat-ról érdemes hallgatni, mert ott általában nagyon szépen, érthetően beszélnek, aztán ha már jól megy, lehet a "hardcore" RTL-t nézni :lol:

Üdv!

Szerk.: csúnya félreütés okozta nyelvtani hiba javítva!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca hétf. máj. 23, 2005 15:26-kor.

hétf. máj. 23, 2005 12:36
Profil Privát üzenet küldése
Site Admin

Hozzászólás 
McLaca írta:
Sy írta:
...TV...
Gondolom, ez célzottan nekem szólt...Üdv!

Dehogy, csak te juttattad eszembe, számos helyen láttam már, hogy "divat" azzal dicsekedni, milyen keveset néz valaki tévét.

Jókai csak egy példa volt, mindenki ízlése szerint válogathat :) Speciel én nem is szoktam szépirodalmat olvasni, mert arra sincs időm :( Csak úgy megemlítettem, még egyszer, nem a személyed ellen, hanem általános megjegyzésként.

Az, hogy a "nép" mire használja a tévét, az legyen az ő gondja (nem tartom magam ebből a szempontból a "néphez" tartozónak). De ha valaki csak azért fosztja meg magától például a Discovery, Natgeo, Spektrum stb. adásait, mert sikk azt mondani, hogy nem tévézem, annak baj van az értékrendjével - legalábbis az én olvasatomban :)

Legvégső esetben, ha semmilyen jó műsor nincs, szerintem a tévét még mindig lehet nyelvtanuláshoz használni. Régebben gyakran azért (is) néztem az angol híradásokat, hogy fejlődjék az angoltudásom. A neten ezek többségét inkább olvasom, mint hallom, így azért ez nem ugyanaz...

hétf. máj. 23, 2005 12:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Egyébként ha maga a TV nem is népbutító eszköz, azonban mégis a nép butítására használja a média, és bizony a "nép" nagy része nem szelektál...

Egyetértek.

A műsorok nagy része (a csatornák többségén) nem sokat ér. Kifejezetten undorító az a magatartás, hogy a "jó" műsorokat igyekeznek ugyanarra az időpontra rakni.
Az emberek többsége nem célirányosan TV-zik, hanem bekapcsolja, és addig váltogatja a csatornát míg nem talál valami értelmeset. Magamon vettem észre, hogy már vagy fél órája néztem a TV-t, ötödször tekertem körbe az összes csatornát, és nem találtam semmi értelmeset. Elpocsékolt idő volt, ennél bárki tatlálhat jobb elfoglaltságot.

Most fogok új lakásba költözni, és szerencsére a párom is egyetért abban, hogy nem lesz TV-nk. Majd talán akkor, ha kiválaszthatom, hogy melyik csatornát nyomják nekem, mert (bőven) vannak olyan csatornák, amelyekért nem vagyok hajlandó fizetni, csak éppen benne vannak a csomagban.

hétf. máj. 23, 2005 12:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sy írta:
...TV...
Gondolom, ez célzottan nekem szólt, akkor egyértelművé teszem: az a kb. 5 óra (na jó, néha sokkal több) sem a TV2 vagy RTL-Klub műsoridejéből kerül ki. A DC és NGC nagy kedvenc itthon is, de! Egy TV van és kép számítógép. A TV-ben meg nem mindig a szívemnek kedves műsort néznek más családtagok, viaskodni nincs kedvem, marad a net.
Jókaitól egyébként kiver a víz és a hideg futkos a hátamon, egyszerűen fizikai rosszullétem van tőle. Mikszáth már inkább. Most ajánlották egyébként John Fowles-tól A lepkegyűjtő-t, amint visszajön volt osztálytársnőm Spanyolországból (magával vitte), elkérem tőle.
Egyébként ha maga a TV nem is népbutító eszköz, azonban mégis a nép butítására használja a média, és bizony a "nép" nagy része nem szelektál...

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 11:46
Site Admin

Hozzászólás 
Azt egyébként nem értem, miért kell lehúzni a tévézést, szerintem tévézni igenis jó, és fontos dolog. Rengeteg olyan ismeretet csak a tévéből lehet elsajátítani, megérteni, felfogni, ami könyv formájában nem egykönnyen emészhető. Ha lenne időm, sokkal többet tévéznék, mert sok műsort érdekesnek tartok, és csak sajnálom azokat, akik főként népbutító eszközként tekintenek a tévére.

Minden csak hozzáállás kérdése, annak ellenére, hogy a tévé push technikára alapul, még mindenki saját maga hozza meg a döntést, mit néz, és mit nem. Akit nem érdekelnek távoli népek kultúrái, az univerzum csodái, a múlt történelme, az ízletes ételek elkészítésének módjai, a technikai újítások, az orvostudomány fejlődése, a tengerkutatás stb., az csak beszűkült gondolkodású ember lehet. A tévézés NEM egyenlő a valóságshow-k és a magazinműsorok+szappanoperák nézésével, csak tudni kell csatornát (és időpontot) választani.

Az ilyesfajta hozzáállás kb. arra hasonlít, mintha azért nem olvasnánk, mert ott a sok pletykalap. Leveheted a polcról Jókai könyveit is, olvashatsz ismeretterjesztő újságokat is, vehetsz rejtvénymagazinokat vagy barkácslapot, verseskötetet stb.,szerencsére eléggé széleskörű a paletta.

hétf. máj. 23, 2005 11:12
Site Admin

Hozzászólás 
skynet írta:
GazVezir írta:
Lehet hogy egy kicsit hiszékeny vagyok, a halak csillagjegyben születők romantikus, álmodozó alkatok, szeretnek más világban élni.

engem még nem tudtak rávenni (barátnők), hogy higgyek a csillagjegy meghatározó jelentőségében...

Pedig szoktak vele próbálkozni (legalábbis a saját tapasztalat ezt mutatja) :)

hétf. máj. 23, 2005 11:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tudtátok, hogy itt: http://www.vudumen.hu/rtl/stream_320kbit.asx 320kbit/s-os stream-ben nézhető az RTL-Klub adása?
Kár, hogy a TV2-nél nincs ilyen élő stream, mert inkább őket nézem, ha TV-t nézek (hetente max 5 órát :D )

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 10:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
bronzi: ez így érthető. akkor én hülyeség(ek)et írtam. bocsika.
Egyáltalán nem írtál hülyeségeket. Mindössze gondolkodtál.. :) Azért írtam le ezeket, mert nyilván nem mindenkinek van rálátása ezen dolgokra.

hétf. máj. 23, 2005 10:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Tulajdonképpen egyről beszélünk, csak máshonnan közelítjük meg a dolgot :wink:

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 10:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Viszont ma ezt akkor is csak úgy lehetne megoldani, ha a digi központokat kikerülik, mert azokban zsigerből van egy 4kHz-es vágás - pont a zavarok kiszűrése végett.
Nem kell kikerülni semmit. A központ nem szerves része a drótnak... :) A telefonközpontba beérkező rengeteg érpár egy ú.n.: kábelrendezőbe fut, (olyasmi mind egy számítógépes hálózatnál a patch panel) ahol gyakorlatilag oda irányítják ahova kell... Ráadásul ezt már nem is fizikailag kell érteni, (kitép, megblankol, új helyre forraszt) hanem elektronikusan. Szóval a zenei közvetítések, illetve a drót sávszélessége szempontjából semmiféle ördögi cselre ne gondoljatok. Amióta telefonközpont létezik, ez a fajta szolgáltatás "default" módon be van építve a rendszerbe. :)

hétf. máj. 23, 2005 10:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Viszont ma ezt akkor is csak úgy lehetne megoldani, ha a digi központokat kikerülik, mert azokban zsigerből van egy 4kHz-es vágás - pont a zavarok kiszűrése végett.
A holdakra visszatérve: arra gondoltam, hogy sokan azt hiszik, van "A" Hold, és ennyivel ennyi. De ha azt mondom valakinek, hogy a Plútó időnként a 8. bolygó, pislog ezerrel. Persze ő azt sem tudja, hogy egyébként meg a 9. :D

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 10:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
na jó, ha kiépítettek egy külön olyan központot, ami átvitte a megadott sávon kívül is a hangot, az is megoldás volt a porblémára. nyalvánvaló, hogy nem a "mazzag" a limit, de nem is a telefonkészülék, ugyanis ellenkező esetben nem kéne ADSL splitter meg szűrő vagy mi, simán rá lehetne engedni a telefonvonalra a nagyobb sávszélt.
Külön központ kiépítésére nem volt szükség... A splitter nem azért kell, hogy megvédjük a telefonkészüléket a magasabb frekvenciájú komponensektől. (...a süket ember számára sem kell kikapcsolni a hangot, egyszerűen nem tud vele mit kezdeni, nem tudja feldolgozni...) Egyszerűen a telefonkészülék nem tud mit kezdeni vele. (Nyilván a telefon szempontjából a 4 kHz még tán hallható lenne, ezért nem engedik rá) A splitter az ADSL NT/Terminal/Modem számára egy felüláteresztő szűrőként viselkedik, levágva a hangtartományt mert arra semmi szükség, és az max. zavart okozna a hardverben. Hasonló elven működik pl. az elektromos hálózaton keresztüli Internet is, pedig a villanydróton csak az 50 Hz-nek kell szólnia :) Összességében: az átvivő közeg "csodákra" képes, de az adott alkalmazások ezeknek a "csodáknak" szelektíven leválogatott alkotórészeit hasznosítják.

hétf. máj. 23, 2005 9:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Macika írta:
T68m írta:
bocsi, de én úgy tudom, hogy a telefonvonalak pont a 300Hz-3,3kHz-es tartományt fogják át, a beszédérthetőség kedvéért.
Olyannyira nem így van, hogy évtizedekig (analóg) telefonvonalakon (2 db-on, bal és jobb csatorna) közvetítették a Zeneakadémiai koncerteket egyenes adásban a Bartók Rádióban. Ott pedig szükség van 80 Hz alatti és 10.000 Hz feletti hangokra is.
pedig de. 300 - 3400 Hz most is a frekvenciatartomány. azzal nem vitatkozom, hogy ezen keresztül mentek a Zeneakadémiai hangversenyek, és hogy szükség lett volna a fenti (10 kHz feletti, 80 Hz alatti). illetve talán megoldották valahogy (modjuk három telefonvonalat nyaláboltak) ennek ellenére.
Pedig nem :) Még csak nyalábolni sen kell/kellett. Mindössze a sztereo átvitel miatt két db. érpárat használtak. Egy egyszerű HiFi kábel szerinted miben különbözik egy mezei réz érpártól? Egy hangfalhoz milyen "trükkös" kábel vezet az erősítőből? És mégis a hallható hangtartomány teljes egésze átmegy rajta. A trükk nem a drótban van. hanem a hozzákapcsolt eszközök átviteli paramétereiben, a jelerősítőkben, az eszközök jel/zaj viszonyában stb. A 300 Hz-3,4 kHz sávszélesség nem a drót sajátossága. Ilyen alapon rézdródon videojelet sem lehetne továbbítani. Pedig abban a kábelben sincs semmilyen ördöngősség, amivel a TV-t és a videót/DVD-t összekötöd, és garantálom, hogy nem csak 300Hz-3,4kHz közötti tartomány "szalad" át rajta :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. máj. 23, 2005 9:45-kor.

hétf. máj. 23, 2005 9:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Seri01 írta:
CineDOG írta:
Ez így van. Bunkó, hazug, bűnöző cigánynak jó lenni ebben az országban. Neki mindenhez joga van.Vele szemben senkinek.
Pontosan.. neki JOGA VAN, KÖTELESSÉGE NINCS. No comment... :x
Annyira szeretnélek benneteket megcáfolni, de nem tudom, mert egyszerűen igazatok van. Sajnos... :(

hétf. máj. 23, 2005 8:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
BrOnZ írta:
A telefonvonalak ennél azért nagyobb sávszélességet képesek átvinni, gondolj csak arra, hogy vannak/voltak úgynevezett zeneáramkörök, amelyek tulajdonképpen mezei telefonvonalak és arra voltak hivatottak hogy akár élő zenei közvetítések dübörögtek rajtuk a helyszín és a stúdió között.
Hümm. :) Már megint egyformán tudtunk valamit... :)
...és ez így megy évek óta! :)
McLaca írta:
Azt hiszem, ezt ma már nem lehetne telefonvonalon megoldani, mert a digiközpontok eleve vágnak 4kHz fölött...
Dehogynem! Még a mai napig alkalmazott technika. Általában sportesemények közvetítésénél alkalmazzák. Bár ott ahol rendszeres az igény, ott már megoldják a mikrós összeköttetést. De alkalomszerűen még mindig így működik. Sőt! Egyházi események (ünnepek, misék, stb) közvetítésekor még mindig az egyetlen megoldás. Technikailag sem bonyolult, hiszen a központba való beérkezéskor a kábelrendezőt követő ú.n.: erősitő állomáson egyszerűen átirányítják a megfelelő érpár jeleit.

hétf. máj. 23, 2005 8:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Nem az elismerés miatt írtam (bár jól esik és köszönöm), hanem mert az egyik oldalad a pekingi Tiltott Városról/ból mutat képeket, és pár képem jobb minőségű az Általad hozzáférhetőknél.

:)
közben azokat is megtaláltam, köszi! csak ráment a fél este, hogy végignézzem, és akkor még a Hong Kong-ban készültekre nem is maradt időm :D
és valóban jobb minőségűek, de ez azért lehet mert te saját gépet használtál a fotózásra, én meg google-t :P

erről a Tiltott Városról valahogy (legalábbis a méreteiről) az jut eszembe, mikor az Űrgolyhók elején nagy trappolás hallatszik a háttérből, majd megérkezik futva az elnök, majd kiköpi a tüdejét, aztán megszólal: "túl nagy ez az űrhajó, mire ideérek, vége a filmnek..." :D

hétf. máj. 23, 2005 7:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Mindenesetre szánalmas a média hozzáállása, hogy az elején még etnikai, rasszista ügyként próbálták beállítani az egészet. Amikor meg kiderül, hogy szó sincs erről, sehol nem volt egy olyan közlemény, hogy "bocs, de..."

igen, mert a médiának az a jó, ha minél nagyobb szenzációt mondhatnak. az mindegy, hogy mi történt eredetileg. ha megnézed a két legnagyobb kereskedelni tv híradóját, akkor alig van értelmes hír, leginkább csak balesetek, lövöldözés, erőszak, háború, bortányok, stb. mert ezt eszik az emberek, legalábbis a többség.

és éppen ezért nem fognak helyesbítő közleményt kiadni, csak legfeljebb újabb szenzációként állítják be a fejleményeket, még ha azok teljesen ellent is mondanak a korábbi álláspontnak...

hétf. máj. 23, 2005 7:48
platina tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Ez így van. Bunkó, hazug, bűnöző cigánynak jó lenni ebben az országban.
Neki mindenhez joga van.Vele szemben senkinek.

Pontosan.. neki JOGA VAN, KÖTELESSÉGE NINCS. No comment... :x

hétf. máj. 23, 2005 7:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez így van. Bunkó, hazug, bűnöző cigánynak jó lenni ebben az országban.
Neki mindenhez joga van.Vele szemben senkinek.

hétf. máj. 23, 2005 7:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
CineDOG írta:
...

Pont most olvastam a cikket.
Mindenesetre szánalmas a média hozzáállása, hogy az elején még etnikai, rasszista ügyként próbálták beállítani az egészet. Amikor meg kiderül, hogy szó sincs erről, sehol nem volt egy olyan közlemény, hogy "bocs, de..."

Amikor egy romát bántanak, egyből világszenzációként hozzák, amikor viszont egy roma erőszakoskodik, kussolnak ezerrel.

hétf. máj. 23, 2005 7:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sigma írta:
Megbízható forrásból tudom, hogy igaz amit az Index írt, hogy ez a kis féreg Patai Józsika fenyegette nyakonszúrással a kardos bénaságot...
Két félős, szerencsétlen p.öcs találkozott a buszon...

Az RTL Klub kereskedelmi tévé vasárnap esti híradójában arról számolt be, hogy információik szerint a 17 éves gyanúsított rendőrségi vallomásában azt állította, áldozata megfenyegette azzal, hogy elvágja a torkát, és utána egy késsel a kezében meg is indult felé a buszon. A csatorna úgy tudja, hogy ugyanezt vallották a fiú 15 éves barátai is. Az RTL Klub szerint a 17 éves fiú azt mondta, hogy a kardot a játékhoz használt fakardok közül vette elő, és nem az övé volt.

A műsor beszámolt arról is, hogy a 17 éves gyanúsítottnak soha nem volt dolga a rendőrséggel, míg a 15 éves áldozat ellen - a televízió információi szerint - rablás és zsarolás gyanújával nyomoznak a II. kerületben. Az MTI érdeklődésére Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője nem tudta megerősíteni az RTL Klub információit.

hétf. máj. 23, 2005 6:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Macika írta:
BrOnZ írta:
A telefonvonalak ennél azért nagyobb sávszélességet képesek átvinni, gondolj csak arra, hogy vannak/voltak úgynevezett zeneáramkörök, amelyek tulajdonképpen mezei telefonvonalak és arra voltak hivatottak hogy akár élő zenei közvetítések dübörögtek rajtuk a helyszín és a stúdió között.
Hümm. :))

2005 05 22, 19:12:14

Már megint egyformán tudtunk valamit... :))
Azt hiszem, ezt ma már nem lehetne telefonvonalon megoldani, mert a digiközpontok eleve vágnak 4kHz fölött...

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 0:57
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Hümm. :))

2005 05 22, 19:12:14

Már megint egyformán tudtunk valamit... :))

hétf. máj. 23, 2005 0:49
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
amúgy Macika: woooow :) azért irigyellek, hogy ilyen helyeken/dolgoakt tudsz fotózni, és még értessz is hozzá :)
Nem az elismerés miatt írtam (bár jól esik és köszönöm), hanem mert az egyik oldalad a pekingi Tiltott Városról/ból mutat képeket, és pár képem jobb minőségű az Általad hozzáférhetőknél.

hétf. máj. 23, 2005 0:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sigma írta:
Megbízható forrásból tudom, hogy igaz amit az Index írt, hogy ez a kis féreg Patai Józsika fenyegette nyakonszúrással a kardos bénaságot...

Én eleve ezt a verziót gondoltam valószínűnek. Nem olyan kis gyámoltalan cigánygyereknek tűnt a Józsika.
Meghát a cigányok sosem mondanak igazat. Ez az alap.

vas. máj. 22, 2005 22:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
bocsi, de én úgy tudom, hogy a telefonvonalak pont a 300Hz-3,3kHz-es tartományt fogják át, a beszédérthetőség kedvéért.
Ez tévedés. Először is a telefónia egészen pontosan a 300 Hz és a 3,4 kHz közötti tartományban "muzsikál" (ez a szabvány) de ezt a sávszélességet a végponti készülékeknek kell tudnia, és valóban az érthetőség miatt, hiszen az emberi fül hallóképessége az 1000 Hz körüli tartományban a legnagyobb. (lásd: fletcher görbe - ha jól írtam)

De talán az is elég indok, hogy az úgynevezett sávfeletti kommunikációt is kiválóan kielégítik a telefonvonalak (4 kHz feletti tartomány) pl.: MODEM, ADSL, riasztórendszerek (MATÁVŐR, talán már T-Guard :) )

vas. máj. 22, 2005 22:12
arany tag

Hozzászólás 

vas. máj. 22, 2005 22:07
Moderátor

Hozzászólás 
McLaca írta:
Odo írta:
Londelmor írta:

de poén, hogy ha valaki megkérdezte mit tanulok, és meghallotta a választ rá, akkor addig jutott a beszélgetés, hogy "hát az nagyon érdekes"... mivel az emberek sztem kb 90%-a (vagy lehet hogy több :shock: ) azt sem tudja biztosra, hogy azok a fényes pontok az égen olyanok mint a Nap... :cry:

Jézus, ezt komolyan gondolod? Azért durva lenne. 8)
Kb. ugyanennyi % nem tudja elmondani a bolygók sorrendjét sem, és akkor azok holdjairól ne is beszéljünk, meg a Plútó és Neptunusz ciklikus helycseréjéről...

Üdv!

Azért az utóbbiak nem annyira tartoznak az általános műveltséghez, főleg ha tekintetbe vesszük hány hold van a Naprendszerben.

vas. máj. 22, 2005 22:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Londelmor írta:

de poén, hogy ha valaki megkérdezte mit tanulok, és meghallotta a választ rá, akkor addig jutott a beszélgetés, hogy "hát az nagyon érdekes"... mivel az emberek sztem kb 90%-a (vagy lehet hogy több :shock: ) azt sem tudja biztosra, hogy azok a fényes pontok az égen olyanok mint a Nap... :cry:

Kb. ugyanennyi % nem tudja elmondani a bolygók sorrendjét sem, és akkor azok holdjairól ne is beszéljünk, meg a Plútó és Neptunusz ciklikus helycseréjéről...

Üdv!

vas. máj. 22, 2005 22:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Raven_ írta:
tibuu írta:
Raven_ írta:
Bocs hogy közbevágok a kép-témának:
valahol olvastam olyan progiról, amelyben lehet válogatni streaming rádióadások közül, így nem kell keresgélni címeket. Ismertek valami hasonlót?

Audiojack ?

Köszi, bejött. Ajánlom mindenkinek!
Nem azért, de a Microsoftnál van egy elég szép lista...
Ráadásul direkt az IE-ben.
http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=windows&sbp=mediaplayer&ar=Media&sba=RadioGuide&pver=6.2

Üdv!

vas. máj. 22, 2005 21:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Lassan mar egy rossz szot sem lehet rajuk mondani,mert en leszek a szemetlada. Szivesen kikoltoztetnek par kepviselot (akik annyira vedik oket),hogy lassak,mi a valosag.
Tudom,hogy nem szabad altalanositani,mert vannak koztuk normalis,becsuletes emberek (ismerek is parat es le a kalappal elottuk!),de a tobbseg (tapasztalataim alapjan) sajnos nem ez a kategoria. Vagy csak rossz helyeken voltam es pont kifogtam a kotozkodo alakokat...

Így van!
90%-uk mind lopós és bunkó.. És munka kerülő..

Tisztelet a kivételnek pl: Caramel.... Megastarbol..

vas. máj. 22, 2005 21:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lassan mar egy rossz szot sem lehet rajuk mondani,mert en leszek a szemetlada. Szivesen kikoltoztetnek par kepviselot (akik annyira vedik oket),hogy lassak,mi a valosag.
Tudom,hogy nem szabad altalanositani,mert vannak koztuk normalis,becsuletes emberek (ismerek is parat es le a kalappal elottuk!),de a tobbseg (tapasztalataim alapjan) sajnos nem ez a kategoria. Vagy csak rossz helyeken voltam es pont kifogtam a kotozkodo alakokat...

vas. máj. 22, 2005 21:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
tibuu írta:
Raven_ írta:
Bocs hogy közbevágok a kép-témának:
valahol olvastam olyan progiról, amelyben lehet válogatni streaming rádióadások közül, így nem kell keresgélni címeket. Ismertek valami hasonlót?

Audiojack ?

Köszi, bejött. Ajánlom mindenkinek!

vas. máj. 22, 2005 20:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Nemreg utaztam par megallot 1 BKV busszal,6 utas volt rajta. Volt a buszon 3 kigyurt taplo paraszt roma,akik szotyiztak es a szotyi hejat nem a kezukben gyujtogettek,hanem szetdobaltak a buszon. Egy ficko rajuk szolt,hogy viselkedjenek kulturaltan,erre a szemetladak majdnem megvertek a helyszinen. Elkezdtek vitatkozni,majd a ficko inkabb csendben maradt (ertheto okbol) es rajuk hagyta.
De nem csipem ezeket az ingyenelo szrhazikat! Ahogy vki korabban irta itt,tenyleg nagyot hibazott anno egy nemet ember...

légyszíves több tisztelettel beszélj róluk, darabonként legalább egymilliót érnek! :-(

vas. máj. 22, 2005 20:49
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
(Jelzem én se nagyon értem, így beállok a sorba :) )

hát, tér-idő szerkezet témában és is csak sorbanállni tudok ;) de azért egyszer csak megértem már ezt is... :D

amúgy Macika: woooow :) azért irigyellek, hogy ilyen helyeken/dolgoakt tudsz fotózni, és még értessz is hozzá :)

(ja, ismét elfelejtettem a felét beírni amit mondani akartam: ugyan nem túl profi fotók, de ha érdekel közelről a köln-i dóm, akkor nézz be a http://kasaur.uw.hu oldalra. a fent levő képek teljes méretűek, és egy Olympus mju 300-as géppel készültek, de sajnos további adatokat nem tudok mondani, cska élményfotózás volt...)

vas. máj. 22, 2005 19:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nemreg utaztam par megallot 1 BKV busszal,6 utas volt rajta. Volt a buszon 3 kigyurt taplo paraszt roma,akik szotyiztak es a szotyi hejat nem a kezukben gyujtogettek,hanem szetdobaltak a buszon. Egy ficko rajuk szolt,hogy viselkedjenek kulturaltan,erre a szemetladak majdnem megvertek a helyszinen. Elkezdtek vitatkozni,majd a ficko inkabb csendben maradt (ertheto okbol) es rajuk hagyta.
De nem csipem ezeket az ingyenelo szrhazikat! Ahogy vki korabban irta itt,tenyleg nagyot hibazott anno egy nemet ember...

vas. máj. 22, 2005 19:53
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
hát, akivel én találkozom, azok elsőre az asztrológiát sem tudják elkülöníteni az asztronómiától. aztán, hogy mi a különbség bolygó és csillag közt? ennek ellenére próbálnak olyan témákról olvasni, mint kozmológia, meg tér-idő szerkezete :)
mindezt olyan emberek, akik töbnyire Spektrum TV-s ismeretterjesztő műsorokból szerzik ilyen irányú tudásukat.
(ez utóbbi amúgy jó csatorna, mondjuk a gasztronómia és hasonló részét szoktam élvezni, de pl láttam már olyan műsort, ahol váltig állították, hogy az aszteroida és a kisbolygó közt az a különbség, hogy az egyiknek szabálytalan a pályája, míg a másiké előre kiszámolható... /csak megegyzem a kettő ugyanaz, egyik latin szóval, a másik magyarral/)

Az asztronómia meg akár gasztronómia is lehetne nekik, mi? :lol:
Tér-idő szerkezet pont nekik való, nem tudom miért problémázol! :D (Jelzem én se nagyon értem, így beállok a sorba :) )

vas. máj. 22, 2005 19:37
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Macika írta:
Ezt nem tudhattam... :)

valóban :)

(de már frissítettem a profilomban)
Megnéztem a profilodat.
Lehet, hogy tudok segíteni pár képemmel a www.macika.atw.hu oldalról. Ha kell, nagyobb felbontásban is el tudom küldeni.

vas. máj. 22, 2005 19:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
hát, akivel én találkozom, azok elsőre az asztrológiát sem tudják elkülöníteni az asztronómiától. aztán, hogy mi a különbség bolygó és csillag közt? ennek ellenére próbálnak olyan témákról olvasni, mint kozmológia, meg tér-idő szerkezete :)
mindezt olyan emberek, akik töbnyire Spektrum TV-s ismeretterjesztő műsorokból szerzik ilyen irányú tudásukat.
(ez utóbbi amúgy jó csatorna, mondjuk a gasztronómia és hasonló részét szoktam élvezni, de pl láttam már olyan műsort, ahol váltig állították, hogy az aszteroida és a kisbolygó közt az a különbség, hogy az egyiknek szabálytalan a pályája, míg a másiké előre kiszámolható... /csak megegyzem a kettő ugyanaz, egyik latin szóval, a másik magyarral/)

vas. máj. 22, 2005 19:31
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Odo írta:

jó, kis túlzással, de tényleg nagyon kevés fogalma van az átlagembereknek erről a témáról... (a fent említett kérdést már hallottam, és az illető komolyan gondolta)

Szerencsére nekem jobbak a tapasztalataim. Hosszas vitákat is szoktunk folytatni csillagászati kérdésekről.

vas. máj. 22, 2005 19:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Londelmor írta:

jó, de te is csak az alfa holdbázisból tudod! :D

vas. máj. 22, 2005 19:17
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Odo írta:
A témát nagyon kedvelem. :)

én is :) végülis valamiért elkezdtem :P csak sajna profi mûvelésénél bejátszik egy csomó gusztustalan dolog, amit nem akarok egyetemen megtanulni, mert ott vizsgázni is kell belõle :)

ne menjünk messzire, a volt barátnőm azt se tudta, hogy a hold is vonzza a földet, sőt minden mást is - szal, hogy a tömegvonzás általános.

az esthajnalcsillagot sem sokan azonosítják egy bolygóval.

vas. máj. 22, 2005 19:15
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:

jó, kis túlzással, de tényleg nagyon kevés fogalma van az átlagembereknek erről a témáról... (a fent említett kérdést már hallottam, és az illető komolyan gondolta)

vas. máj. 22, 2005 19:13
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:

vas. máj. 22, 2005 19:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Ezen menjetek el:

Admin: A képet a felhasználó kérésére töröltük.

Én a sérvem miatt még röhögni se nagyon merek, pedig nehéz megállni.

mondjuk én ezzel nem dicsekednék - de mindegy

vas. máj. 22, 2005 19:09
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:

valóban :)

(de már frissítettem a profilomban)

vas. máj. 22, 2005 19:05
platina tag

Hozzászólás 
Hm... Elnézve a babodi képeket eszembe jut hogy mennyire leszólta valaki a forma egyet meg az amerikai ovál versenyeket mondván hogy unalmas semmi értelme sincs és olyan mintha hülye gyerekek rongálnának körbe-körbe. Na akkor most én nem is tudom mit mondjak erre a nem tudom mire amit babodban szoktak csinálni. Ebben aztán sok értelem van.

vas. máj. 22, 2005 19:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:

én is :) végülis valamiért elkezdtem :P csak sajna profi művelésénél bejátszik egy csomó gusztustalan dolog, amit nem akarok egyetemen megtanulni, mert ott vizsgázni is kell belőle :)

vas. máj. 22, 2005 19:03
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
sajnos felróható lenne, ha egyáltalán fogalmam sem lenne a dB mivoltáról 3,5 év egyetemi szintű fizikatanulás után...

vas. máj. 22, 2005 19:00
Moderátor

Hozzászólás 
Londelmor írta:
Odo írta:
Csillagász leszel, ha nagy leszel? :)

nem :)

lehettem volna, de aztán közbejött egy "/quit", szóval elpártoltam. érdekes, de úgyse foglalkoztam volna ezzel ha elvégzem :(

vas. máj. 22, 2005 18:57
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540 ... 785  Következő