Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 15:29

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Sulla írta:
Annyira emlegetitek ezeket a "kötelezettség nélkül szerzett jogokat", hogy kezdtek kíváncsivá tenni. Mondj már egy példát Bronz!
Kamu egészségi állapotra hivatkozással való leszázalékolás, kisebbségi önkormányzat alakítása céljából felvett juttatás, az összes létező segély kierőszakolása, 8 elemi nélküli jogosítványok dömpingje, 20 évesen életerősen rokkantnyugdíj, stb. stb. Elég ennyi?

Tudom, hogy a rasszizmus csúnya dolog! De ne gyere nekem hogy minden ember egyenlő, mert én közel egy évtizedig üldöztem a bűnt hivatásszerűen. Szerinted az elkövetők aránya hogyan oszlott/oszlik meg a statisztikák "nyers" állapotában, tehát a kozmetikázás előtt? (...költői kérdés volt...)

És most mondj akkor egy olyan kötelezettség nélkül szerzett jogot, ami csak egy cigánynak van, másnak nincs.

kedd máj. 24, 2005 10:24
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Mikor felveszed bemutatkozik. Tehát vállalja a nevét.
Ha meg nem, akkor így jártam? Nem! Aki velem akar kommunikálni, az tudassa velem előre valamilyen paraméterét. Pontosan ugyanígy vagyok az E-Mail esetében is: üres subject, láthatóan kamu mailcím: irány a /dev/null Ennyi. Ez az én személyes jogom és ebből nem engedek. Irrrrgum is meg burrrrgum is. :lol:

kedd máj. 24, 2005 10:21
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Annyira emlegetitek ezeket a "kötelezettség nélkül szerzett jogokat", hogy kezdtek kíváncsivá tenni. Mondj már egy példát Bronz!
Kamu egészségi állapotra hivatkozással való leszázalékolás, kisebbségi önkormányzat alakítása céljából felvett juttatás, az összes létező segély kierőszakolása, 8 elemi nélküli jogosítványok dömpingje, 20 évesen életerősen rokkantnyugdíj, stb. stb. Elég ennyi?

Tudom, hogy a rasszizmus csúnya dolog! De ne gyere nekem hogy minden ember egyenlő, mert én közel egy évtizedig üldöztem a bűnt hivatásszerűen. Szerinted az elkövetők aránya hogyan oszlott/oszlik meg a statisztikák "nyers" állapotában, tehát a kozmetikázás előtt? (...költői kérdés volt...)

kedd máj. 24, 2005 10:19
Moderátor

Hozzászólás 
Mikor felveszed bemutatkozik. Tehát vállalja a nevét.

kedd máj. 24, 2005 10:00
Site Admin

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
skynet írta:
csak tudnám, a sok hülye rendszergazda miért nem tiltja le a számkijelzést rajta, hogy ne hívogassák vissza az emberek!
Ez egy érdekes kérdés... Jómagam pl. kiütést kapok attól, ha hív valaki telefonon és nem látom a számát. Ez számomra olyan, mintha valaki egygázon berongyolna a lakásomba és elkezdené szórni a rizsát anélkül, hogy bemutatkozna. Ezért bronzi azt a kézenfekvő megoldást választotta, hogy nem kijelzett szám esetén egy erőteljes koncentrált nyomóerőt fejt ki a piros gombra...
Szerintem :)

Nahát, én is hasonlóképp szoktam tenni :) Nekem az erre az "ideológiám", hogy aki nem vállalja a nevét egy velem való beszélgetéshez, azzal én nem is akarok beszélgetni. Mondjuk nem szoktam lenyomni, szimplán csak nem veszem fel.

kedd máj. 24, 2005 9:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Odo írta:
BrOnZ írta:
Odo írta:
Pl. ha mellékről hívnak akkor a hívó fél nem is tehet róla, hogy nem jelzi ki a számát.
De a központi számot igen és így már tudhatom/sejthetem, hogy honnan kerestek. Vissza tudom hívni, meg tudom keresni, hogy ki volt az. Sajnos a telefóniában is annyira elterjedt a spam, hogy azt már büntetném! :(

Sok évig voltunk melléken, de a központi számot sem jelezte ki. (rendőrség)
Hát hogy régen mi volt azt nem tudom. De most pl. minden cég akivel kapcsolatban vagyok ilyen. Különben is, a yard az egy teljesen más történet! :)

Más! Ezt most kaptam és szétröhögtem az agyamat rajta... :lol:

"...Szeged, sétálóutca, egy srác szórólapot osztogat, ad is mindenkinek rendesen. Feka qrvának álcázott kisebbségi "hölgy" is arra jár, neki nem ad. A dakota nem olyan, hogy amit ingyen adnak, abból ne szerezzen, tesz még egy kört. Nem kap. A szűk agyában megfordul ám rögtön, hogy: rasszizmus, kirekesztés, diszkrimináció... és a többi liberalizmus által szájukba adott érv, amely arra hivatott, hogy kötelezettség nélkül szerezhessenek jogokat. Mind1. Odafordul hát a sráchoz és nagy felháborodásában felelősségre is vonja: - Héé, háde én azé' nem kapok olyat, mer' cigány vagyok? Mire a srác lassan, tagoltan: - Nem. AZÉRT, MERT EZ EGY ALKALOMRA SZÓLÓ SZOLÁRIUMJEGY..."

Kép

S

kedd máj. 24, 2005 9:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
BrOnZ írta:
Odo írta:
Pl. ha mellékről hívnak akkor a hívó fél nem is tehet róla, hogy nem jelzi ki a számát.
De a központi számot igen és így már tudhatom/sejthetem, hogy honnan kerestek. Vissza tudom hívni, meg tudom keresni, hogy ki volt az. Sajnos a telefóniában is annyira elterjedt a spam, hogy azt már büntetném! :(

Hát hogy régen mi volt azt nem tudom. De most pl. minden cég akivel kapcsolatban vagyok ilyen. Különben is, a yard az egy teljesen más történet! :)

Más! Ezt most kaptam és szétröhögtem az agyamat rajta... :lol:

"...Szeged, sétálóutca, egy srác szórólapot osztogat, ad is mindenkinek rendesen. Feka qrvának álcázott kisebbségi "hölgy" is arra jár, neki nem ad. A dakota nem olyan, hogy amit ingyen adnak, abból ne szerezzen, tesz még egy kört. Nem kap. A szűk agyában megfordul ám rögtön, hogy: rasszizmus, kirekesztés, diszkrimináció... és a többi liberalizmus által szájukba adott érv, amely arra hivatott, hogy kötelezettség nélkül szerezhessenek jogokat. Mind1. Odafordul hát a sráchoz és nagy felháborodásában felelősségre is vonja: - Héé, háde én azé' nem kapok olyat, mer' cigány vagyok? Mire a srác lassan, tagoltan: - Nem. AZÉRT, MERT EZ EGY ALKALOMRA SZÓLÓ SZOLÁRIUMJEGY..."

Kép

kedd máj. 24, 2005 9:48
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
... én T68m kórházi ápolását sem fizetném szívesen. :lol:

...
S

Ez jó! :twisted:

kedd máj. 24, 2005 9:47
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Odo írta:

kedd máj. 24, 2005 9:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:

kedd máj. 24, 2005 9:38
Moderátor

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
skynet írta:
csak tudnám, a sok hülye rendszergazda miért nem tiltja le a számkijelzést rajta, hogy ne hívogassák vissza az emberek!
Ez egy érdekes kérdés... Jómagam pl. kiütést kapok attól, ha hív valaki telefonon és nem látom a számát. Ez számomra olyan, mintha valaki egygázon berongyolna a lakásomba és elkezdené szórni a rizsát anélkül, hogy bemutatkozna. Ezért bronzi azt a kézenfekvő megoldást választotta, hogy nem kijelzett szám esetén egy erőteljes koncentrált nyomóerőt fejt ki a piros gombra...

kedd máj. 24, 2005 9:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
simico írta:
BrOnZ írta:
Ezért bronzi azt a kézenfekvő megoldást választotta, hogy nem kijelzett szám esetén egy erőteljes koncentrált nyomóerőt fejt ki a piros gombra...
Szóval ezért nem vetted fel a telefont hétvégén, amikor egy 10 millás üzlettel hívtalak...
:lol: Bizony ezért... De ha egy sört akarsz bronzival inni bármikor, csak írasd ki a számod és indulok... :)

kedd máj. 24, 2005 8:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Ezért bronzi azt a kézenfekvő megoldást választotta, hogy nem kijelzett szám esetén egy erőteljes koncentrált nyomóerőt fejt ki a piros gombra...

Szóval ezért nem vetted fel a telefont hétvégén, amikor egy 10 millás üzlettel hívtalak...
:D

kedd máj. 24, 2005 8:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:

kedd máj. 24, 2005 8:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Zsaroló Józsika azért remélem jobb belátásra tér ezek után.
Meg esetleg Tamás Gáspár Miklós alias: Gazsi azzal a rettentő nagy arcával, amikor az eset után nyilvánosan zúgott a rasszizmus ellen, akkora arccal, hogy ez naponta minimum 4 óra borotválkozást jelent... Ilyenkor hol marad a TV-ből, hogy nyilvánosan beismerje: úgy beégett, mint a TSZ-elnök monitora... Hümmm??? Gazsi apánk még nem hallott úgylátszik a victimológiáról... Meg arról, hogy előbb tájékozódunk, aztán jár az arcunk. Háááát... Istenem: ez most nem jött össze. De ennek ellenére a nyilvánosság porondján maradhat. Na ez a nem mindegy!

kedd máj. 24, 2005 8:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Steve_Hun írta:
skynet írta:
Steve_Hun írta:
Ezt nézzétek meg! A szlovák Megasztár kiesettjei! Van egy-két veszedelmes... :lol:

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... tart=12847

Bocs... :oops: Itt lemaradtam róla!....
Kis kiegészítés, mert ez aranyat ér... http://www.bronz.hu/video/megaszar :)

kedd máj. 24, 2005 8:06
platina tag

Hozzászólás 
guni. írta:
Hát ez a /teg/nap poénja! Érdemes az egész cikket elolvasni, de ez a rész a kedvencem:

"Nem tartja szükségesnek, hogy bocsánatot kérjen a rasszizmus-ellenes tüntetés szervezése miatt, mivel ?egyáltalán nem bizonyított az, hogy tévedtek" ? mondta Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke ma reggel az MTV Nap-kelte című műsorában. Véleménye szerint ugyanis az önmagában nem bizonyító erejű, hogy a tizenhét éves elkövető gyanúsított magát romának vallja. Ez nem zárja ki, hogy ő, a saját identitásában meghasadva, adott esetben egy szélsőbb csoporthoz csatlakozva, náci eszméket valljon ? fogalmazott Horváth Aladár.
Hozzátette: egy kisebbségnek, amely sűrűn átéli élete során, az egész közösség évszázadokon keresztül, a rasszizmus feltételezésére oka és joga van."

Hogy beszélhet valaki ekkora baromságot!? Még azon gondolkodom vajon tényleg ennyire hülye, vagy csak kínjában már nem tud mit mondani, mert azt hogy bocs most beégtünk, azt mégse lehet...

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=285435&rvt=2

Guni

Mért ne lehetne? :)

Voltak az USA-ban is néger skinhead-ek, akik a szüleiket verték, mert négernek szülték őket. :lol:

Szóval mindenki tudhatja itt, hogy én nem szeretem e cigányozást, úgy általában.

Ebben az esetben a média, a politikusok éppen olyan előítéletesen viselkedtek, mint azok, akik cigányoznak. Remélem ez egy jó pofon volt a neves polgárjogi aktivistáknak, a mindenhol nácikat látó TGM-nek, az egész országnak.

Mondjuk az a véleményem, hogy buszon azért karddal senki ne szurkáljon senkit, akármilyen származású, úgyhogy én örülök, hogy akár egymilliós jutalom árán elfogták a tettest. Bronz szerintem tudna mesélni egy-egy nyomozás költségeiről, valószínűleg többe került volna e nélkül. Meg ugye aki egyszer szúrt, az szúrhat máskor is, és én T68m kórházi ápolását sem fizetném szívesen. :lol:

Zsaroló Józsika azért remélem jobb belátásra tér ezek után.

S

kedd máj. 24, 2005 7:07
platina tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Tudja valaki,hogy ez kinek/minek a szama?
06303440480

Tegnap 3-szor hivtak rola,de nem volt nalam a telo eppen es nem tudtam felvenni.
Ha felhivom,a hivott szamon elofizeto nem kapcsolhato szoveg fogad.

Nekem gyanús, hogy BME-s központi (vagy valami ilyesmi), amin a mobilhívásokat nyomják, legalábbis öcsém szokott néha 06303440***-os számról onnan hívni. Visszahívni persze nem lehet.

S

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sulla kedd máj. 24, 2005 7:13-kor.

kedd máj. 24, 2005 6:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudja valaki,hogy ez kinek/minek a szama?
06303440480

Tegnap 3-szor hivtak rola,de nem volt nalam a telo eppen es nem tudtam felvenni.
Ha felhivom,a hivott szamon elofizeto nem kapcsolhato szoveg fogad.

kedd máj. 24, 2005 6:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát ez a /teg/nap poénja! Érdemes az egész cikket elolvasni, de ez a rész a kedvencem:

"Nem tartja szükségesnek, hogy bocsánatot kérjen a rasszizmus-ellenes tüntetés szervezése miatt, mivel ?egyáltalán nem bizonyított az, hogy tévedtek" ? mondta Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke ma reggel az MTV Nap-kelte című műsorában. Véleménye szerint ugyanis az önmagában nem bizonyító erejű, hogy a tizenhét éves elkövető gyanúsított magát romának vallja. Ez nem zárja ki, hogy ő, a saját identitásában meghasadva, adott esetben egy szélsőbb csoporthoz csatlakozva, náci eszméket valljon ? fogalmazott Horváth Aladár.
Hozzátette: egy kisebbségnek, amely sűrűn átéli élete során, az egész közösség évszázadokon keresztül, a rasszizmus feltételezésére oka és joga van."

Hogy beszélhet valaki ekkora baromságot!? Még azon gondolkodom vajon tényleg ennyire hülye, vagy csak kínjában már nem tud mit mondani, mert azt hogy bocs most beégtünk, azt mégse lehet...

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=285435&rvt=2

Guni

kedd máj. 24, 2005 3:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
A csillagjegyekkel kapcsolatban az is lehet, hogy írtak egy jellemzést, és a véletlen az hozta, hogy a 10 000-ből valakire úgy is illik és ez pont én vagyok. Persze minden oldalon, ami ezzel a témával foglalkozik, más és más áll, persze azért hasonlítanak egymásra. Az ember amúgy meg hajlamos néha saját magát is becsapni egy ilyen cikk elolvasása után.

EVP-vel kapcsolatban gondolkodtam és azt hiszem, hogy találtam benne egy szép nagy buktatót. Bár lehet, hogy létezik kielégítő válasz a teóriámra, ám sajnos a saját nyelvünkön szinte egyetlen terjedelmes cikk sem olvasható a témával kapcsolatban. Szóval, a világon rengetegen EVP-znek, rengeteg kép, hangállományt lehet találni. Hogy ezek hitelesek, azt senki sem tudja. Azonban, ha tényleg sikerül felvenni a kapcsolatot az élők sorából már eltávozottakkal, akkor miért nem tette még senki fel a kérdést, ami a világon számos tudóst, filozófust foglalkoztat. "Mi van a halál után?" "Létezik Isten?"
Megkockáztatom, hogy ez az EVP buktatója. Csupán egyszerű kérdések, semmi más.

hétf. máj. 23, 2005 22:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=39985

elég kaotikus a cikk...

hirado.hu írta:
...az akkor 14 éves fiú a fővárosban közölte az ügy sértettjével, egy másik fiúval...
hirado.hu írta:
...a fiú 22 ezer forintot követelt, és megígérte a lánynak...
hirado.hu írta:
...a megfenyegetett fiú félve attól, hogy...

szegény megfélemlített már azt se tudja, hogy fiú-e vagy lány? :?

hétf. máj. 23, 2005 21:08
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=39985

hétf. máj. 23, 2005 20:49
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Akkor még nem volt ennyi :D
Hát az O-Zone kísérlet sem gyenge, de ezután a Celine Dion szösszenet közben már nagyon mosolyogtam, aztán Barbie Girl és kész, kitört belőlem a röhögés...
De az az átélés, amivel csinálják, hihetetlen :lol:
Nekem lenne ekkora önbizalmam... :twisted:

Üdv!

Akkor mégsem volt teljesen felesleges, hogy újra belinkeltem... :lol:

Steve

u.i.: Barbie-t én is imádtam!

hétf. máj. 23, 2005 19:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
McLaca írta:
Nekem lenne ekkora önbizalmam...

Üdv!

Van! Ne aggódj, van! :D

Megjegyeztél, mi? :twisted: :wink:

Itt már vannak emészhetőbbek: http://superstar.stv.sk/spot/video.php
Katarína Koščová - talán belőle lehet valami majd sok-sok kemény munka után.

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 19:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nekem lenne ekkora önbizalmam...

Üdv!

Van! Ne aggódj, van! :D

hétf. máj. 23, 2005 19:02
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
Steve_Hun írta:
Ezt nézzétek meg! A szlovák Megasztár kiesettjei! Van egy-két veszedelmes... :lol:

Steve

Akkor még nem volt ennyi :D
Hát az O-Zone kísérlet sem gyenge, de ezután a Celine Dion szösszenet közben már nagyon mosolyogtam, aztán Barbie Girl és kész, kitört belőlem a röhögés...
De az az átélés, amivel csinálják, hihetetlen :lol:
Nekem lenne ekkora önbizalmam... :twisted:

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 18:49
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
OK, akkor fejből a mars két holdját!! :)

Phobos, Deimos

hétf. máj. 23, 2005 18:36
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
Steve_Hun írta:

Steve

Bocs... :oops: Itt lemaradtam róla!....
Steve

hétf. máj. 23, 2005 18:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
az jól rémlik, hogy kéne lennie egy 10.-nek, de abból lett a szaturnusz gyűrűje?

úgy tanultam, hogy naprendszer szimulációs modellekből kijön, hogy a kezdeti gázfelhőből olyan 400-500 bolygó méretű test kondenzálódik, aztán ezek kölcsönhatásaiból alakul ki a rendszer végleges képe (pl ütközések, kidobódás a rendszerből, vagy zuhanás a csillagba, ár-apály hatás). szóval ilyenből simán lehet az említett gyűrű, de azt ne felejtsd ki, hogy az összes gázbolygónak vannak gyűrűi

Odo írta:
A Plútón túl a Kuiper-öv található, ahol több hasonló méretű bolygó található.

igazából még a Plútó is elég határeset, mert csak éppen fölöte van a 2000km-es önkényes határnak. szóval amik még ott vannak planetáris testek, azok már nem bolygók, csak kisbolygók. (na ez most jó hülyén hangzik így leírva :) )

hétf. máj. 23, 2005 18:08
platina tag

Hozzászólás 

Steve

hétf. máj. 23, 2005 17:58
Moderátor

Hozzászólás 
skynet írta:
McLaca írta:
Viszont ma ezt akkor is csak úgy lehetne megoldani, ha a digi központokat kikerülik, mert azokban zsigerből van egy 4kHz-es vágás - pont a zavarok kiszűrése végett.
A holdakra visszatérve: arra gondoltam, hogy sokan azt hiszik, van "A" Hold, és ennyivel ennyi. De ha azt mondom valakinek, hogy a Plútó időnként a 8. bolygó, pislog ezerrel. Persze ő azt sem tudja, hogy egyébként meg a 9. :D

Üdv!

azt, hogy időnként a Miki egér kutyája a 8. bolygó, én se tudtam (na jó, azt igen, hogy alapból a 9.) :) az jól rémlik, hogy kéne lennie egy 10.-nek, de abból lett a szaturnusz gyűrűje?

bronzi: ez így érthető. akkor én hülyeség(ek)et írtam. bocsika.

A Plútó pályája annyira elnyúlt ellipszis, hogy időnként a Neptunuszon belülre kerül.
A Plútón túl a Kuiper-öv található, ahol több hasonló méretű bolygó található.

Holdak. Jelenleg a Jupiternek 61, Szaturnusznak 31, Uránusznak 22, a Neptunusznak pedig 11 holdját ismerjük. (Ezeken kívül a Marsnak, Földnek és a Plútónak van még holdja).

hétf. máj. 23, 2005 17:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy pl. az ADSL-hez kifejezetten réz érpár kell, (üvegszálon nem megy a mutatvány!)
Sőt, kifejezetten csavart érpár kell. Mondjuk nekünk a lépcsőházi elosztótól már merev kábel van, de talán az a 6 méter már nem számít :D

Üdv!

hétf. máj. 23, 2005 16:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
"nem baj, a lényeg, hogy megkapják az egymilliót, ráadásul bünti sem lesz, önvédelem miatt.

Mi meg fizethetjük még az orvosi ellátás költségeit is. (+bűügyi költségek, +igazságszolgáltatási költségek)

Így kell élősködni egy nemzeten!"

hétf. máj. 23, 2005 16:13
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Mindenesetre volt idő, amikor én is így gondoltam drót és drót közötti különbségre. (és azt hittem, hogy minden ember, ember)

Aztán a gyakorlat megtanított erre is, arra is! :D
Hááát... Most meg vagyok nagyon zavarodva, mint csecsemő a topless bárban... Forr bennem a pipa de mocskosul. Inkább nem is írok semmit. :(

Késes fenyegetéssel vádolják a leszúrt roma fiút
Kés volt a megszúrt roma fiú kezében?

hétf. máj. 23, 2005 15:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
(és telefonvonal alatt nem a rézdrótot, hanem magát a telefonos összeköttetés értettem)
Ez így Ok! :)

hétf. máj. 23, 2005 15:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
T68m írta:
Azért ezt ne nagyon hangoztasd egy hifi boltban. Drót és drót között annyi különbség van, mint cigány és ember között.
Jujj... Ez most esett le. Talán ennyire nem széles a skála... :lol:

Ezért aztán kitöröltem a hozzászólásomat, tök véletlenül és már lusta vagyok visszaírni, hogy miket kevertél össze drót, és hulámimpedancia ügyben. Majd legközelebb... :)

ne aggódj, én megmetettem azt!

Mindenesetre volt idő, amikor én is így gondoltam drót és drót közötti különbségre. (és azt hittem, hogy minden ember, ember)

Aztán a gyakorlat megtanított erre is, arra is! :D

hétf. máj. 23, 2005 15:10
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
A hullámimpedanciára való illesztés nem kifejezetten a hangfrekvenciás tartomány szülte igény... Az ethernet kábel pontosan olyan mint a rézdrót, csak a csavart/sodrott érpárok megfelelõ szisztémájú egymás mellé helyezésével érik el azt, hogy az átviteli út során összeszedett zajt kioltassák saját magával. (ezt piszok magyartalanul sikerült megfogalmaznom...) "Igazi" sugárzásról ne beszéljünk, mert azt még a teljesítmény nem indokolja.

Magasabb frekvenciás tartományokban, illetve nagy teljesítményeknél van annak jelentõsége amit írtál. (koaxiális, árnyékolt kábel, stb.) Azonban ilyenkor már talán szót kellene ejteni a skin hatásról is, ami a nagyfrekvenciás kábelezést a vízvezetékszereléssel teszi ekvivalenssé... :)

Ne kábítsuk a nagyérdemût, mert a végén azt fogják hinni, hogy két PC RS232-es porton történõ összeköttetéséhez speciális mûvonalat kell lefektetni és nem elég a mezei egyszerû árnyékolt kábel. :lol: (...pedig itt sem hangfrekis a mutatvány...)

RS232: Ennek megfelelően nem is megy messzire! Illetve ha messzebb akarjuk elvinni - mert elvi akadálya nincs, főleg, ha nem akarunk handshake-t - akkor bizony megfelelő drót kell!

Ethernet kábel (sokféle van!), egyátalán nem olyan, mint egy mezei drót. Talán a vékony ethernet olyan (koax)? Vagy a vastag ethernet? De jó, tekintsük úgy, hogy csavart érpárast írtál. Ott is aztán piszkosul nem mindegy, hogy a vezetők milyen anyagból, egymástól milyen távolságra, köztük milyen szigetelő van! Ugyanis ha ezek nem stimmelnek, akkor bizony ott nem lesz átvitel.

És bizony, már a hangfrekvenciában is jelentősége van ezeknek a dolgoknak, ezért a kábelezés, se a csatlakozás nem mindegy egy hifi cuccnál. Persze egy "hifi" értsd music center minőségénél ez tökmindegy.

Visszakanyarodva az előző, telefonos témához, egy sok kilométeren keresztül futó érpárnak aztán akkor vágás, zavarösszeszedése van, hogy azt jobb nem taglalni.

Végül az egész, csak úgy jött ide, hogy Macika említett egy 500Hz-et, mire én hoztam elő, hogy a telefonok is 300Hz és 3,3kHz között viszik át a hangot a beszédérthetőség kedvéért.

(és telefonvonal alatt nem a rézdrótot, hanem magát a telefonos összeköttetés értettem)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m hétf. máj. 23, 2005 15:11-kor.

hétf. máj. 23, 2005 15:04
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Raven_ írta:

Ez nagyon súlyos!!! :lol:

:)

hétf. máj. 23, 2005 14:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Azért ezt ne nagyon hangoztasd egy hifi boltban. Drót és drót között annyi különbség van, mint cigány és ember között.
Jujj... Ez most esett le. Talán ennyire nem széles a skála... :lol:

Ezért aztán kitöröltem a hozzászólásomat, tök véletlenül és már lusta vagyok visszaírni, hogy miket kevertél össze drót, és hulámimpedancia ügyben. Majd legközelebb... :)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ hétf. máj. 23, 2005 14:57-kor.

hétf. máj. 23, 2005 14:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
hát bronzi, ebben sem értünk egyet.
Meglepődtem volna ha nem így van... :)

T68m írta:
hiszen 8kHz-el történik a mintavételezés a PCM kódolás számára és a 4kHz feletti részek átlapolódnának. Mivel tökéletes szűrő nincs, ezért a vágás már az említett 3,3kHz-nél kezdődik.
Ez elviekben igaz lehet, de egy cseppet szakadj el a múlttól... Ma már ritka a PCM mint a fehér holló. Sőt! Kifejezetten az ADSL ellensége, ezért ahol lehetett már rég kiirtották ezt a technikát. Tehát a többszörös sávfordítású PCM már a múzeumba való.
T68m írta:
Tehát három dolgot külöböztethetünk meg:
- készülék átviteli sávszélességét - ez nem túl jó;
- drót (ahol még az van) átviteli sávszélességét (ez lehet elég magas, és ezért van ahol lehet, van ahol nem - ADSL)
- végül a telefonrendszerek átviteli sávszélességét. Ami 64kbs pcm kódolás mellett a 300-3,3kHz garantálják és maximum 4kHz-ig viszik át a jelet.
Ezzel nem is vitatkozott senki. Azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy pl. az ADSL-hez kifejezetten réz érpár kell, (üvegszálon nem megy a mutatvány!) és az átviteli sávszélesség nem a vezetéktől, hanem annak esetleges kötéseitől és igen erősen a szolgáltató központjától (DSLAM) mért távolságtól függ.

hétf. máj. 23, 2005 14:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nem azért, de a Microsoftnál van egy elég szép lista...
Ráadásul direkt az IE-ben.
http://www.microsoft.com/isapi/redir.dll?prd=windows&sbp=mediaplayer&ar=Media&sba=RadioGuide&pver=6.2

Üdv!

Ez is király! A mennyiség több, a minőséget tesztelem :wink:
Köszi!

szerk.: közben rájöttem, hogy az 5-ös winampban is lehet keresgélni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raven_ hétf. máj. 23, 2005 14:43-kor.

hétf. máj. 23, 2005 14:34
gyémánt tag

Hozzászólás 

Ez nagyon súlyos!!! :lol:

hétf. máj. 23, 2005 14:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
skynet írta:
Macika írta:
T68m írta:
bocsi, de én úgy tudom, hogy a telefonvonalak pont a 300Hz-3,3kHz-es tartományt fogják át, a beszédérthetõség kedvéért.
Olyannyira nem így van, hogy évtizedekig (analóg) telefonvonalakon (2 db-on, bal és jobb csatorna) közvetítették a Zeneakadémiai koncerteket egyenes adásban a Bartók Rádióban. Ott pedig szükség van 80 Hz alatti és 10.000 Hz feletti hangokra is.
pedig de. 300 - 3400 Hz most is a frekvenciatartomány. azzal nem vitatkozom, hogy ezen keresztül mentek a Zeneakadémiai hangversenyek, és hogy szükség lett volna a fenti (10 kHz feletti, 80 Hz alatti). illetve talán megoldották valahogy (modjuk három telefonvonalat nyaláboltak) ennek ellenére.

Pedig nem :) Még csak nyalábolni sen kell/kellett. Mindössze a sztereo átvitel miatt két db. érpárat használtak. Egy egyszerû HiFi kábel szerinted miben különbözik egy mezei réz érpártól? Egy hangfalhoz milyen "trükkös" kábel vezet az erõsítõbõl? És mégis a hallható hangtartomány teljes egésze átmegy rajta. A trükk nem a drótban van. hanem a hozzákapcsolt eszközök átviteli paramétereiben, a jelerõsítõkben, az eszközök jel/zaj viszonyában stb. A 300 Hz-3,4 kHz sávszélesség nem a drót sajátossága. Ilyen alapon rézdródon videojelet sem lehetne továbbítani. Pedig abban a kábelben sincs semmilyen ördöngõsség, amivel a TV-t és a videót/DVD-t összekötöd, és garantálom, hogy nem csak 300Hz-3,4kHz közötti tartomány "szalad" át rajta :)

Vagy te talán az ethernet kapcsolatot is telefonvezétkkel oldod meg? Esetleg a TV adások is azon jönnek?

Egy drótnak nem csak ohmikus, hanm kapacitiv, induktiv, hullámellenállás is van. Ráadásul az se mindegy, hogy a környezetből mennyi zajt szed össze ÉS ennek a fordítottja, az átvitt jelből mennyit sugároz szét.

szóval már maga a drót is jó alaposan megvágja a jelet, de ez sok esetben elfogadható minőségromlás.

hétf. máj. 23, 2005 13:56
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
partycsoka írta:
CineDOG írta:
...

Pont most olvastam a cikket.
Mindenesetre szánalmas a média hozzáállása, hogy az elején még etnikai, rasszista ügyként próbálták beállítani az egészet. Amikor meg kiderül, hogy szó sincs errõl, sehol nem volt egy olyan közlemény, hogy "bocs, de..."

Amikor egy romát bántanak, egybõl világszenzációként hozzák, amikor viszont egy roma erõszakoskodik, kussolnak ezerrel.

cigány! beszélj magyarul!

hétf. máj. 23, 2005 13:42
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Macika írta:
BrOnZ írta:
A telefonvonalak ennél azért nagyobb sávszélességet képesek átvinni, gondolj csak arra, hogy vannak/voltak úgynevezett zeneáramkörök, amelyek tulajdonképpen mezei telefonvonalak és arra voltak hivatottak hogy akár élõ zenei közvetítések dübörögtek rajtuk a helyszín és a stúdió között.
Hümm. :))

2005 05 22, 19:12:14

Már megint egyformán tudtunk valamit... :))
Azt hiszem, ezt ma már nem lehetne telefonvonalon megoldani, mert a digiközpontok eleve vágnak 4kHz fölött...

Üdv!

alatt, jóval alatt! :)

hétf. máj. 23, 2005 13:41
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
CineDOG írta:
Sigma írta:
Megbízható forrásból tudom, hogy igaz amit az Index írt, hogy ez a kis féreg Patai Józsika fenyegette nyakonszúrással a kardos bénaságot...
Két félõs, szerencsétlen p.öcs találkozott a buszon...

Én eleve ezt a verziót gondoltam valószínûnek. Nem olyan kis gyámoltalan cigánygyereknek tûnt a Józsika.
Meghát a cigányok sosem mondanak igazat. Ez az alap.

nem baj, a lényeg, hogy megkapják az egymilliót, ráadásul bünti sem lesz, önvédelem miatt.

Mi meg fizethetjük még az orvosi ellátás költségeit is. (+bűügyi költségek, +igazságszolgáltatási költségek)

Így kell élősködni egy nemzeten!

hétf. máj. 23, 2005 13:40
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
T68m írta:
bocsi, de én úgy tudom, hogy a telefonvonalak pont a 300Hz-3,3kHz-es tartományt fogják át, a beszédérthetõség kedvéért.
Ez tévedés. Elõször is a telefónia egészen pontosan a 300 Hz és a 3,4 kHz közötti tartományban "muzsikál" (ez a szabvány) de ezt a sávszélességet a végponti készülékeknek kell tudnia, és valóban az érthetõség miatt, hiszen az emberi fül hallóképessége az 1000 Hz körüli tartományban a legnagyobb. (lásd: fletcher görbe - ha jól írtam)

A telefonvonalak ennél azért nagyobb sávszélességet képesek átvinni, gondolj csak arra, hogy vannak/voltak úgynevezett zeneáramkörök, amelyek tulajdonképpen mezei telefonvonalak és arra voltak hivatottak hogy akár élõ zenei közvetítések dübörögtek rajtuk a helyszín és a stúdió között.

De talán az is elég indok, hogy az úgynevezett sávfeletti kommunikációt is kiválóan kielégítik a telefonvonalak (4 kHz feletti tartomány) pl.: MODEM, ADSL, riasztórendszerek (MATÁVÕR, talán már T-Guard :) )

hát bronzi, ebben sem értünk egyet.

Maga a vonal, a kábel, valóban elvisz nagyobb tartományt (ezt használják ki az általad említett ADSL, sőt, az általad nem említett ISDN rendszerek), de a központba érve úgy levágják a 4kHz feletti részt, ahogy kell. Sőt, már a 3,3kHz felettit is, hiszen 8kHz-el történik a mintavételezés a PCM kódolás számára és a 4kHz feletti részek átlapolódnának. Mivel tökéletes szűrő nincs, ezért a vágás már az említett 3,3kHz-nél kezdődik.

Tehát három dolgot külöböztethetünk meg:
- készülék átviteli sávszélességét - ez nem túl jó;
- drót (ahol még az van) átviteli sávszélességét (ez lehet elég magas, és ezért van ahol lehet, van ahol nem - ADSL)
- végül a telefonrendszerek átviteli sávszélességét. Ami 64kbs pcm kódolás mellett a 300-3,3kHz garantálják és maximum 4kHz-ig viszik át a jelet.

Ja, és légy erős: a modemek ebbe a 4kHz-ig terjedő sávba pakolják bele az összes infot.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m hétf. máj. 23, 2005 14:08-kor.

hétf. máj. 23, 2005 13:38
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
kérem felsorolni a neptunusz 8 holdjából legalább 4-et, valamint a szaturnusz holdjaiból (több, mint 20) legalább 8-at. GOOGLE nékül :)

én a mars kettő holdjának nevét tudom, oszt szevasz (ja meg a föld holdját is tudom, hogy hívják) :D

a Szaturnusznak én úgy tudom már több mint 30 holdja ismert, a Jupiternek pedig több mitn 40, de folyamatosan nő ez a szám (jobb távcső, részletesebb kutatási program, meg idővel be is fog(hat) újakat a bolygó)
még az Uránusznak is több mint 20 holdja van :)

viszont ami szerintem ciki, hogy volt olyan kérdés a Legyen Ön is Milliomos-ban, hogy melyik gázbolygónak nincs gyűrűje Jupiter, Szaturnusz, Neptunusz vagy Uránusz?
namost midnegyiknek van, nem is egy. :?

hétf. máj. 23, 2005 13:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Legvégső esetben, ha semmilyen jó műsor nincs, szerintem a tévét még mindig lehet nyelvtanuláshoz használni.

ez pl. jó ötlet, ami nem mindenkinek jut az eszébe. csak (sajno/nem sajnos kinek szíve joga eldönteni) egyre több adást szinkronizálnak: pl Discovery, National Geo; Eurosport, és Cartoon Network. (ez utóbbi is jó csatorna volt, amíg nem kezdték el nyomatni a saját készítésű gagyi /és gusztustalan/ rajzfilmjeiket)
ami még angolul van a t-kábelen, az a BBC Prime és a CNN. ez utóbbit nem szívesen nézem, mert finoman szólva is megkérdőjelezhető legtöbb esetben az objektivitásuk, így maradt egyetlen adó.

arról nem is beszélve, hogy ha nem csak a nyelvtanulást vesszük számításba, hanem érdekes műsorok sugárzását, akkor is egy kezemen meg tudom számolni azokat az adókat, miket egyáltlaán kapcsolgatni szoktam. (és itt maximálisan egyet kell értsek kisemberrel, hogy a nagy mellénnyel hirdetett 40 csatorna közül van mondjuk 5 amit tudok nézni, mert sajnos a szappanoperák, tvshop, valóságshow-k stb nem érdekelnek...)

de lenne még sok csatorna ami érdekelne, de azokat persze nem teszik bele még a legdrágább csomagba sem :(

hétf. máj. 23, 2005 13:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539 ... 785  Következő