|
újra töltött festékpatronok
Szerző |
Üzenet |
sunswer
ezüst tag
|
Tron írta: http://web.t-online.hu/inkmate/index1.htm
koszi, de nem adnak ha kulfoldre megy a cucc, amugy jo lenne
|
pén. máj. 02, 2008 19:46 |
|
|
Tron
gyémánt tag
|
|
szer. ápr. 30, 2008 13:58 |
|
|
sunswer
ezüst tag
|
sajnos ez nekem draga ennel olcsobban vasarlok most, de azert koszi
valaki olcsobbat?
|
szer. ápr. 30, 2008 12:42 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
nemtudom mennyire nagyker ez neked de nagyon lacson árakon dolgoznak, nekem megéri GLS-el rendelni tőlük.
http://shop.gigacity.hu/
|
kedd ápr. 29, 2008 22:37 |
|
|
sunswer
ezüst tag
|
Sziasztok
Tonert / Tintapatron /Utantolto tinta es por nagykert keresek, nagykert!!!
(ja es azert irtam ide mert nem akartam uj topicot nyitni)
|
kedd ápr. 29, 2008 21:40 |
|
|
D-trax
arany tag
Csatlakozott: pén. dec. 31, 2004 1:04 Hozzászólások: 109 Tartózkodási hely: Szabadka
|
Sziasztok!
Mi a kulonbseg a kulonbozo markaju nyomtatok (Hp,Lexmark, Epson, Canon) tintai kozott, ugyanis ujratolteskor kulon-kulon kell venni mindegyikhez festeket (gondolom a kemiai osszeteteluk mas). Esetleg van olyan amelyik megy tobb fajtaba is? Pl. a Hp festeke lehet h jo mondjuk egy masik markajuba is, vagy nem tokeletes, de megteszi. Errol szeretnek tobbet megtudni.
Akar uzleti fogas is lehet a dologban, hogy vegyunk mindegyikhez kulon?
|
pén. feb. 03, 2006 21:16 |
|
|
karolyzo
vas-tag
|
philips mf-jet 450
Szia CyberDragon!
Köszönöm a hozzászólást, elolvastam a linken lévő megjegyzéseket is. Mit mondjak, nem lettem boldog tőle
Mindegy, akkor valószínűleg ez van. A leragasztásról nem tudsz esetleg valamit?
Bár ha a gép számolja, h mennyit lehet nyomtatni, és az a saját memóriájában van tárolva, akkor gondolom, nem segít semmi...
Minden jót, sziasztok!
|
kedd dec. 06, 2005 20:12 |
|
|
CyberDragon
platina tag
|
http://pcforum.hu/tudastar/26079/Philips+MF-JET.html
Ahogy elnézem a kártya "aktiválja" a gépben a számlálót, ami a patron kiürülésig számol vissza. Újratölteni nem lehet, mert a nyomtató megjegyzi, hogy a patron kiürült, a kártyát pedig csak egyszer lehet használni. A számláló újraindításához meg új kártya kell, ahhoz meg úgyis új patront kell venni.
Szerintem ilyen szempontból nem éri meg megvenni.
Inkább Epsont vagy Canont. Azt legalább újra lehet tölteni.
|
pén. dec. 02, 2005 0:12 |
|
|
karolyzo
vas-tag
|
philips mf-jet 450
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, van-e közöttetek olyan, aki tudna segíteni egy philips MF-Jet 450 tipusú készülékkel kapcsolatban?
Arról lenne szó, hogy fekete tintapatront feltöltöttünk (amit adtak hozzá), de folyamatosan azt érzékeli, hogy kevés a tinta.
Állítólag a patronon le kell ragasztani érzékelőket, de nem tudom, melyiket.
Meg ez egy gázos készülék, minden új tintapatronhoz adnak egy kártyát, az kell a berakáshoz
De gondolom, ha a régi patront rakom be (tintával feltöltve), nem kell a kártya.
Van valakinek ilyen készülékkel tapasztalata?
Ha igen, minden hozzászólást szivesen várok.
Minden jót, sziasztok!
|
csüt. dec. 01, 2005 23:48 |
|
|
littleNorbi
platina tag
|
Egy újratöltött Lexmark Z600-as patronnal kb hány színes képes CD borítót (120x120)
lehet nyomtatni?
|
szomb. szept. 17, 2005 13:22 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Köszönöm szépen! A németben gyengébb vagyok, mint az angolban, de azért mégegyszer is köszi!
|
vas. máj. 22, 2005 8:28 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
|
vas. máj. 22, 2005 8:22 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Köszi Stol! Sajnos nekem Miskolc az ország másik végében van, de azért természetesen érdekelne. Bizony jó lenne a honlap is.
|
vas. máj. 22, 2005 8:06 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Supervisor írta: Szia Stol! HP DeskJet 520-hoz nem tudod hol lehetne és mennyiért venni utántöltőt? Hol lehet ezeket beszerezni? amennyiben tudod a pontos címet, kérlek írd meg. Előre is köszönöm!
Miskolcon van egy ilyen márkabolt, ott meg tudom kérdezni neked!
Netes oldalukat nem láttam még, pedig megérdemelnék.
|
vas. máj. 22, 2005 7:56 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Balu1! Nekem a Canon a specialitásom te meg a HP nagy ismerője vagy. Szerintem a két márka közötti eltérések azok eltérő anyag és gyártási technológiájában lehetnek. Amit szinte biztosan bír a Canon, azt nem biztos, hogy mindig és minden esetben bírja a HP vagy az Epson is.
|
szomb. máj. 21, 2005 19:37 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Van egy alig egy hónapos Epson és egy régebbi HP patronom, ami bizony sajnos az eredetiként árult töltéssel sem működik. Eddig még semmilyen módszerrel sem tudtam őket müködésre bírni. Szóval sajnos nem mindig biztos, hogy működni fognak, nekem ezekkel ez jött be. Azért félreértés ne essék senkinek sem akarom elvenni a kedvét, vagy elrettenteni az utántöltéstől.
|
szomb. máj. 21, 2005 19:32 |
|
|
balu1
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 17:57 Hozzászólások: 4314 Tartózkodási hely: Budapest
|
Supervisor írta: ...Sajnos más típusok esetében ez már másként van. Az Epson és a HP esetében még az eredetiként árusított utántöltőkészlet esetében sem mindig biztos, hogy a patron képes lesz ujra nyomtatni.
Végülis ezt azért nem állítanám, mert én a hp patront töltögetem és az csak valahányadik töltés után szokott zűrözni.
Múltkor például úgy szúrtam el az egyik szines fejem, hogy töltés után leragasztottam cellux csíkkal a betöltő nyílást szokásom szerint, hogy ne párologjon el ott sem a nedvesség belőle. Viszont mivel valamennyi levegőző nyílásnak kell maradnia, hogy a tinta nyomtatás közbeni kiáramlása által keletkező vákum ne tartsa vissza a festéket, ezért meg szoktam szúrni vékony tűvel a cellux felületét. Most ez kimaradt.
A festéket a vákum egy idő után vissza tartotta viszont a forralgató elem fűtött amikor cseppet kellett volna kilőnie. Ilyenkor el lehet képzelni mi történik.
Ott áll valamennyi festék maradék helyben a mikro hőkeltőn, viszont nem jön az utánpótlás és előtte sincs annyi amit ki tudna lökni mert már ki ment aminek volt elegendő utánpótlása. Ami ott maradt az minden egyes pötty kilövést jelentő hőimpulzustól csak forr forr, miután már elvesztette a teljes folyadék tartalmát akkor sül és ég mint a tojásrántotta amit ott felejtettünk a gázon. "...aztán már nem is lehet kisúrolni a serpenyőt".
Ezért nem jó beszáradt fejet kínozni kiáztatás tisztítás nélkül.
|
szomb. máj. 21, 2005 18:59 |
|
|
balu1
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 17:57 Hozzászólások: 4314 Tartózkodási hely: Budapest
|
Archon írta: ...Utána már csak a moderátor marad. Szólsz, és kitörlöm a felesleges irományokat. Mint most is.
...Köszönöm, Archon.
|
szomb. máj. 21, 2005 18:03 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Szia Stol! HP DeskJet 520-hoz nem tudod hol lehetne és mennyiért venni utántöltőt? Hol lehet ezeket beszerezni? amennyiben tudod a pontos címet, kérlek írd meg. Előre is köszönöm!
|
szomb. máj. 21, 2005 16:35 |
|
|
stol
gyémánt tag
|
Hi!
Érdemes említést tenni, a Pelikan gyárilag ujratölthető patronairól.
A HP51626-os patron, 5900 HUF+1 töltőpatron.
A töltőpatron, 1800HUF/darab a 20ml, 2500HUF/db 40ml-es áron vannak.
1 bites júúzernek, ez a legjobb
1 adapter, 7-10x használható ujra.
|
szomb. máj. 21, 2005 13:32 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Az előzőekben írtam a centrifugás módszerről, de mint látom közben elszállt a netkapcsolat és így megismétlem. Engem is nagyon meglepett amikor "műhelytitokként" hallottam róla. Gondoltam nem veszíthetek semmit, ha kipróbálom. Egy beszáradt BC 02-be 1 ml gyógyszertári alkohol, gondos csomagolás és mehet a közönséges házi centrifugába. Max 10 mp. Ezt az időt lehetőleg ne lépjük túl. Aztán feltöltés tintával, újra gondos csomagolás 10 mp centrifuga és mehet a nyomtatóba. Itt minden eetben kell néhány fejtisztítás és lehet nyomtatni. Ez nekem és gondolom másoknak is az ugynevezett tucatnyomtatásra nagyon is megfelel olcsó és jó minőségű a nyomtatás. Arra azonban nagyon kell vigyázni, hogy a patront a centrifugába helyezésekor nagyon gondosan csomagoljuk be.
|
pén. máj. 20, 2005 7:52 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
A Canon valóban szinte hihetetlenül jól bírja ezeket a dolgokat amelyekről írtam. Én évek óta használom a BC 02 eetében általában 6-8 utántöltést bírnak ki még jó minőségben tudnak nyomtatni. Egy patronom volt amelyik 10 töltést bírt ki. Sajnos más típusok esetében ez már másként van. Az Epson és a HP esetében még az eredetiként árusított utántöltőkészlet esetében sem mindig biztos, hogy a patron képes lesz ujra nyomtatni.
|
pén. máj. 20, 2005 7:42 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
balu1 írta: Gondolom meglepődtél amikor egymás után jött vagy akárhány azonos szöveggel, mert én is nagyon. Azt hiszem, miután volt újabb hozzászólás akkor nem lehet törölni az előző sajátot, vagy van rá mód? Tudja pontosan ezt valaki?
Ha már bekerült még egy hsz, akkor az előtte lévőt nem tudod törölni. Ha elküldtél egy írást, de valamiért ki szeretnéd
törölni, egészen addig megteheted, amíg nem érkezik abba a topicba újabb hsz. Utána már csak a moderátor marad.
Szólsz, és kitörlöm a felesleges irományokat. Mint most is.
|
pén. máj. 20, 2005 6:49 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Sokféle módszerről írtunk ebben a rovatban. A desztvízeset még nem használtam, de most kipróbálom. Egyébként a centrifugás módszer is hatásos, de vigyázni kell vele.
|
pén. máj. 20, 2005 6:48 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
Gondolom meglepődtél amikor egymás után jött vagy akárhány azonos szöveggel, mert én is nagyon.
Azt hiszem, miután volt újabb hozzászólás akkor nem lehet törölni az előző sajátot, vagy van rá mód?
Tudja pontosan ezt valaki?
|
pén. máj. 20, 2005 1:09 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
Supervisor írta: ...Nekem a gyógyszertári alkoholos és a centrifugás módszer vált be, ezek révén tucatszor megoldható az ujratöltés jó minőségben. Alkoholt a patronba? Ez igen érdekesen hangzik. Már csak azért is mert még eleinte amikor nem ismertem a tintasugaras printerekkel kapcsolatba hozható anyagokat és megpróbáltam alkohollal átmosni egy töltő állványba helyezett beszáradt fejet, akkor tapasztaltam, hogy első pillanatban könnyedén megindul a fecskendőbe töltött alkohol mennyiség beáramlása. Az anyag kezd eltűnni a fej belsejében aztán megpróbáltam vissza szívni, de azután szinte másodperceken belül egyre nehezebben jött ki az anyag. Utána ismét megpróbáltam vissza nyomni a fecskendő dugattyúját ami végül már annyira nagy ellenállást jelentett, hogy nem mozdult tovább. Az a fej így fejezte be a pályafutását. Ezután már egyik tintajárat sem volt átjárható semmivel sem. Később, egy másik alkalommal kipróbáltam ugyanezt izopropyl alkohollal. Azt néhányszor bele tudtam nyomni és vissza lehetett szívni a tintajáratokon keresztül de azután lassan kezdett nehezedni az átpréselés. mindig nehezebben ment és a végeredmény ugyanaz lett. Teljesen beállt. Egy alkalommal beszéltem egy epson printer szervizben dolgozó emberrel akinek említettem a hp patronnál szerzett alkoholos tapasztalatot és kérdeztem, hogy van ez az epsonnál. Azt válaszolta, ha egyszer alkohol ér a fejhez azt már el lehet dobni. Lehet, hogy ez a Canonnál nem így van? Megmondom őszintén, anélkül, hogy meg akarnék bántani bárkit is, nekem legelőször az jutott eszembe, hogy valaki egyszer formaldehidet javasolt fej tisztításra. KI NE PRÓBÁLJA SENKI !!! ...idézem: fotós írta: A tintasugaras nyomtatók festékének hígítója a formaldehid. A patikákban kapható formalin (formaldehid oldat). Ezt ecsettel a fúvókákra (patronokat kivéve, átszúró csövekre cseppentve, néhány perc alatt feloldja a beszáradt dugókat. Érdemes tíz percet várni mielőtt visszatesszük a patronokat. Sok sikert! Fotós Egyszer szólt hozzá azután eltűnt. Egyértelmü mi volt a szándéka.
A formalin a legtöbb szerves anyaggal vízben oldhatatlan csapadékot képez ezzel átjárhatatlanná téve a fejet.
Nálam az alkohollal is hasonló volt a tapasztalat, ami az átjárhatóságot illeti.
Viszont megnéztem, már jó régóta hozzá szólsz a fórumokhoz és ezért biztos, hogy nem írsz valótlant. Ezzel együtt meglepett.
Úgy látszik a Canon bírja??
...ezek szerint.
mindig tanul az ember.
Persze érdemes lenne kipróbálnod egyszer vízzel is.
Már ha a hagyományos vízben oldódó tintát használod.
Egyszer valamikor nagyon régen hallottam olyan fejről amiről úgy mondták, olvasztott viasz alapu festéket használnak de utána arról több infót nem kaptam.
Viszont később megjelent a hőszublimációs termo printer amiben a festékkel egyenletesen bevont fóliáról melegítéssel viszi át szinenként külön folyamatban a viaszos festéket. Talán korábban erről mondták, hogy olvasztott viasz alapu festéket használ?
Lehet, hogy nem vizes alapu festék van benne a te patronodban sem, netán más rendszerü mint a szokásos és azért bírja az alkoholt? Erről jó lenne többet megtudni.
Már csak azért is meglepő amit írtál mert az általánosan használt vizes oldószer alapu tintával működő printernél nem lenne logikus az alkohol használata, inkább a mosó és mosogató szereké. (mondom ezt már többet látott és tapasztalt fejjel gondolkodva).
Persze ahány gyártmány annyi különböző lehetőség...
Mivel a canont még nem tapasztaltam ezért erre nem tudok mit szólni.
Ezt csak te tudod megmondani, hogyan tapasztaltad.
A centrifugás módszer is vadiúj nekem, persze ettől még működhet.
Nem lenne egyszerőbb fecskendővel túlnyomást vagy vákumot létre hozni a tisztításhoz? Végülis a printer tisztító funkciója is ezt teszi, legfeljebb az nem akkora erővel tisztít.
A centrifugás tisztítást valami nagyfordulatu orvosi centrifugában végzed el? Oda azért kell nyomás. A tinta tartályt feltöltöd tisztító folyadékkal és a centrifugális erő viszi ki a fej tintajáratain keresztül?
A centrifugális erő általában a nagyobb tömegü anyagokra tud intenzívebb erőhatást gyakorolni, persze tudom ez függ a fordulattól.
Ami a dugulást kiviszi az már a fejet is igen megterhetheti. Már így elméletben gondolom. Persze ha működik...
Erről mesélnél még valamit?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 pén. máj. 20, 2005 0:48-kor.
|
pén. máj. 20, 2005 0:25 |
|
|
Supervisor
gyémánt tag
|
Nekem a leggazdaságosabbnak egy régi Canon BJC 250 bizonyult, a BC 02 patronokat általában 6-8 alkalommal tudtam utántölteni, általában Parker vagy más töltötolltintával. A Lexmark Z612 patronját még csak egyszer sikerült ujratölteni. Az Epson Stylus C45 esetében szóba sem jöhetett az ujratöltött patron. Nekem a gyógyszertári alkoholos és a centrifugás módszer vált be, ezek révén tucatszor megoldható az ujratöltés jó minőségben. Egyébként mint írtam a Canon BJC-250 volt a leggazdaságosabb. Évek óta szeretnék venni mégegyegyet de ezt a típust már senki sem adja el. Jelenleg HP Photosmart 7450 mellette Lexmark Z612.
|
csüt. máj. 19, 2005 19:56 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
Csaba_20 írta: ..."A SunnyLine cég sztahanovista dolgozója érdemrendet pedig kapta balu1 az eladási részlet vezető elvtársa..." (Ne vedd komolyan!) Minden elismerésem a témában lévő jártasságodnak!(Vedd komolyan!)
Poénnak jó volt
Na de különben is, hol a sztahanovistának kijáró vörös csillag érdemrend?
...tudom, tudom azt most nem lehet mert jelképnek számít.
Végülis úgysem tűzhetném ki
Különben meg félre húzná az ingem, amekkora lehet egy olyan.
Na de komolyra fordítva a szót, mindenki arról tud nyilatkozni amit megtapasztalt. Így hát én is csak azt tudom leírni.
Ha próbáltam volna már más fajta tintákat és azok is bejönnének akkor tudnék további véleményt alkotni. Viszont más utántöltők gazdaságosság szempontjából nem ilyen kedvezők, ennek amiről írtam, viszont a minőssége is bejött nekem.
Tehát hawai....vagy havaj, tavaly hepaj...vagy mit szoktak ilyenkor mondani?
Ja egyébként köszi.
Már nagyon rég óta foglalkozom ilyesmivel. mindig keresem mi hogyan működik és jó rég óta érdekelnek a printerek is mint fizikai elven múködő cuccok egy kis vegyipari technikával kiegészítve.
Végülis csak a fizikai elvek alapján megpróbálom össze foglalni, átlátni mihez mi egyéb szükséges, hogy az jöjjön ki végeredménynek amit szeretnénk. Jó sok féle különböző dolgot kipróbáltam már ennek jegyében és itt időnként leírom a tapasztalataimra alapuló véleményt.
Össz-vissz csak ennyi. Aki mással foglalkozik az más dolgokat ismer.
|
csüt. máj. 19, 2005 15:09 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
balu1 írta: Egyébként egy csukott albumban (amit néha átlapozunk) is sokkal tartósabb a fotó mint ha ki lenne téve falra asztalra. Sőt, ha üveglap van rajta, már az is sokat számít. Következtetés: Csukott, üveglapos albumban kell tartani és néha átlapozni. balu1 írta: Azt még nem, viszont egy ismerősömnek régóta töltögetem a lexijét és SunnyLine festéket használok ahhoz is mint a saját Hp-hez.
"A SunnyLine cég sztahanovista dolgozója érdemrendet pedig kapta balu1 az eladási részlet vezető elvtársa..." (Ne vedd komolyan!)
Minden elismerésem a témában lévő jártasságodnak!(Vedd komolyan!)
|
csüt. máj. 19, 2005 1:35 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
tpshs írta: üdv
használt már valaki KMP márkájú színes (RL2) utántöltő tintát lexmark 3200 nyomtatóhoz ? érdekelne a tapasztalat
Azt még nem, viszont egy ismerősömnek régóta töltögetem a lexijét és SunnyLine festéket használok ahhoz is mint a saját Hp-hez.
Azt mondja, hogy jól működik vele.
|
csüt. máj. 19, 2005 1:23 |
|
|
tpshs
vas-tag
|
üdv
használt már valaki KMP márkájú színes (RL2) utántöltő tintát lexmark 3200 nyomtatóhoz ? érdekelne a tapasztalat
|
szer. máj. 18, 2005 2:21 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
kavisch írta: A Hp. utántöltött (gyári) patronok színei fakók, és eltérnek a három fő szintől. Nem beszélve a mennyiségről. Igen, típusonként eltérő lehet a töltés módja. A színek nem mindig vannak egyensúlyban de olyankor képszerkesztővel megkeresem a semleges színhez tartozó beállításokat egy szürkeskála tesztábrán. Így kiderül, pontosan milyen mértékben kell módosítani a szineket, sőt mennyire a különbőző tónusokat. Ez alatt értem a világos, közép és mély árnyalatok szinét. Ha a szürke skála jó akkor azzal a beállítással a szines képek is jók lesznek. ...hogy fakók lennének a szinek.. azt nem tudom. Végülis már nagyon régen nem volt benne eredeti. Az amit magamnak megtöltök, mostanában azokat is úgy kapom kiürülve olyan helyről ahol ilyent használnak. Tudom, így könnyű olcsón nyomtatni. kavisch írta: Én fényképeket is nyomtatok vele, és nagyon jó minőségben(hp). ... Lehet nagyon olcsón **** is venni.
Nagyrészt én is képek nyomtatására használom. Éppen most kaptam valakitől megint olyan véleményt, hogy milyen szépen nyomtat.
Azt hitték, hogy fénykép, már mint vegyi.. "Olyan mint a valóság", valami ilyent mondtak a nyomatra.
Persze biztosan van szebb is nála, de nem is erről van szó. A lényeg, hogy nem azt mondják, hogy szoar, hanem az ellenkezőjét.
Ha fonosabb a kép amit kinyomtatok, akkor be is vonom öntapadó fólia réteggel, ami sokkal tartósabbá teszi.
Mivel nem érintkezik a festék közvetlen a levegő oxigén tartalmával ezért nem is fakul anyira mint a levegőnek kitett társai.
Egyébként egy csukott albumban (amit néha átlapozunk) is sokkal tartósabb a fotó mint ha ki lenne téve falra asztalra. Sőt, ha üveglap van rajta, már az is sokat számít.
|
kedd máj. 17, 2005 20:12 |
|
|
kavisch
ezüst tag
|
Én utántöltéssel foglalkozom, illetve után töltött patronok forgalmazásával.
Az utántöltés nem egy egyszerű feladat. Injekcióstű, belenyom azt kész.
Megvannak a fázisai, hogy kell.
A Hp. utántöltött (gyári) patronok színei fakók, és eltérnek a három fő szintől.
Nem beszélve a mennyiségről. Ezért a Hp, illetve a fejjel kombinált patronokat töltöm csak. Én fényképeket is nyomtatok vele, és nagyon jó minőségben(hp). Nagyon sok ügyfelem van akik meg vannak elégedve a minőséggel. Az utántöltött patronokba sem mindegy, hogy milyen és mennyi
festék kerül. Lehet nagyon olcsón **** is venni.
|
kedd máj. 17, 2005 8:35 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
A gyüjtő tartály az a nyomtató alapterületét szinte teljesen kitöltő tálca.
Abba bele üríthetsz egy fél literes tejes zacskót és attól talán tele lesz. Kár, hogy nem mértem meg az űrtartalmát.
Egyébként az nagyon érdekes, hogy általában a fej közelében nagyon mocskos a filc. Távolabb ez már nem jellemző annyira rá.
Kár, hogy nem fotóztam le szétszedett állapotban.
Érdekes lett volna most mutogatni, így néz ki.
Talán majd egyszer ha a sajátomat kell majd tisztítani...
Már pár éve használom és elég sokat nyomtatok utántöltött cuccal.
Nem sajnálom a festéket mert tényleg különösen nagyon olcsó ezzel a tintával és nincs semmi gond a filcnél. Legalábbis ennél a Hp950c printernél nem jelentkezett. Egyébként amit javítottam az is ehhez hasonló volt, csak egy kicsit régebbi. A kiálló papírtálcát annál fel lehetett hajtani.
Milyen nyomiban nem ment tovább amikor koszos volt a fej alatti filc meg a tálca?
Egyébként, úgy emlékszem, a lapos tálcaszerü tartály alján is mintha lett volna valami filc. Egy Epsonnál volt jókora és talán a Hp-nál is.
Pigment alapu festék alatt a durabrite festékre gondoltál, mert az vízálló. Egyébként a pigment alapu tinta az tarósabb kell legyen mint a levegő oxigénjétől és a fénytől könnyebben fakuló vizes tinták festékanyaga.
A vizesben is a fekete valami pigmentes lehet az utántöltőben is, ez igaz mert elég jól, sőt nagyon jól fed.
Ezeket a durabrite vagy ultrachrome pigment alapu festékeket gondoltad használni? Mindkettő vízálló és az Epson használja. Legalább 70 évig stabil marad.
Esetleg a Hp vivera tintára gondoltál, az is vízálló és még tovább stabil marad. Rövidesen jóval olcsóbb és jobb jön a 85 évig ellenálló 150-200,-Ft/fotó áru Epson nyomatnál, az pedig a 100-200 év időállóságu 9 tintás Hp, aminél 24 centre jön ki egy kiváló fotó a hirdetés szerint.
Egy kis ollózás étvágygerjesztőnek a cikkből ahol ezt olvastam, aztán mi lesz igaz belőle...
"A HP egyben azt is bejelentette, hogy ...Az új rendszer 33x48 centiméteres méretig (A3+) készít professzionális kidolgozású képeket.
A vállalat arról is beszámolt, hogy az otthoni nyomtatás nyújtotta élmény javítása érdekében 24 centre szorította a fotólabor-minőségű nyomatok házi készítésének költségét...
A HP fotónyomtatói generációkon át élvezhető, kiállítótermi minőségű képeket készítenek...
A HP Vivera tintákkal és HP Premium illetve Premium Plus fotópapírokkal dolgozó HP Photosmart nyomtatók a képminőség és a fakulásállóság optimális kombinációját kínálják gazdáiknak. Az így készült nyomatok üveg alatt több mint 100, archiválva pedig több mint 200 évig ellenállnak a fény fakító hatásának.
Itt a cikk eredetije: http://www.terminal.hu/newsread.php?id=04202403053020
McLaca írta: Na az a csattogós nyomi biztosan HP- ők nem bírnak egyedül tisztességesen végálláskapcsolót tenni a gépeikbe, aztán lesz fejdobálás, ha valami **** van...
Igen az Hp. Egyébként nem is a fejet dobálta hanem a papíremelő villák akkor emelkedtek ki amikor a fej megindult. Ennek a kettőnek nem szabad egyidőben ugyanazon a helyen lenni. Szépen el is hajoltak a fej alatt, rugalmas anyagból lévén. Mivel vezérlés pozíció kiolvasásakor kimaradt néhány mm a festékpötty miatt, amikor a mechanika úgy érzékelte, hogy még nincs pozícióban akkor már ott volt, viszont a jeladó optikai tárcsa egy részen nem adott jelet, tehát ezt "nem tudta" és még tovább fordult a mechanikus vezérlés. Tovább fordult olyan állásba ahová ilyenkor nem mehet, így összeakadt minden.
|
vas. máj. 08, 2005 0:42 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Nem a filcről beszéltem, hanem az elhasznált tinta gyűjtőtartályáról. Ahová pl. fejtisztításkor is megy a tinta (meg a filcről is). Nekem már megtelt egyszer, szervizzel kellett kicseréltetni, mert nem volt hajlandó nyomtatni addig, egyébként egyáltalán nem túldimenzionált az én nyomtatómban. Ez teljesen üzemszerű egyébként, az enyém nem nyomtat, ha tele van a gyűjtője. A fejtisztítás meg bizonyos időközönként akaratod ellenére is megtelik. szóval ez a tartály (és nem a filc) elég érdekes tartalommal van teli.
A pigmentalapú tinta nem tartósabb, mint a sima, hanem teltebb, jobban fed. Vízre ugyanúgy lejön, mint a sima, csak másképpen fakul, miután megszáradt egy vizes balhé után - azaz szebb marad a nyomat pár év után, mint az utántöltött, és nekem fontos az időtállóság, főleg képeknél.
Ma már minden gyártó pigment tintát használ a gyári patronjaiban.
Na az a csattogós nyomi biztosan HP- ők nem bírnak egyedül tisztességesen végálláskapcsolót tenni a gépeikbe, aztán lesz fejdobálás, ha valami **** van...
Üdv!
|
szomb. máj. 07, 2005 23:01 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
..... A pigment alapu tinta meg hogy került ide??
Hiszen az egy teljesen más kategória. Eddig nem arról beszéltünk...
Erre az utántöltőre nincs ráírva, hogy netán pigment alapu volna de ilyen igényről eddig itt nem volt szó, sem anyagi sem minőségi szempontból, sőt, ezek a nyomtatók nagyrészt nem is kezelik a pigment alapu tintát. Nem ahhoz készültek. Ha megpróbálnál ilyenbe pigmenteset tenni... nem tudom mi történne. Érdemes vissza olvasni, 500.-Ft patron árról írtak itt mások is. Már csak ezért sem értem, hogyan kerülne ide a pigment alapu festék ?
Azok a printerek amiről itt nagyrészt szó esett, azok vízoldható tintával működnek. Ezért nem is értem, miért említed a másik kategóriát, a pigment alapu tintát.
Nyilvánvaló, aki az olcsóbb üzemü nyomtatót választja számít arra is, hogy vízoldható tintás nyomatban tartós hosszabb élettartamot csak átlátszó öntapadós fóliával lezárt fotótól várhat. Igaz, már az is sokat jelent ha üveg mögött van, esetleg fotóalbumban tárolják.
Az nyivánvaló, hogy a pigment alapu tinta tartósabb, ezt annyira nem vonta kétségbe senki, hogy szóba sem hozták, ha jól emlékszem.
Hogy jön ez ide...
McLaca írta: Másik a fejparkoló filce. Ha túl sokszor és túl sok tinta megy rá, előbb-utóbb a tartály megtelik (a fejtisztításokkor elhasznált tinta is oda megy) Na igen, a fejparkoló filc.... Azt biztosan tudod, hogy ha nem használják a printert bizonyos ideig akkor parkoló állásban is beszáradhat a fej. Ezért azt legalább kéthetente egyszer el kell indítani, hogy nyomtasson valamennyit, hacsak nincs erre a célra beépített programja. Egyes tipusoknak van. Ilyenkor egy kicsit tisztít is aminek nem csak a kapillárisokban besűrüsödött tinta eltávolítása a célja, hanem az is, hogy a tisztító művelet által filcre juttatott tintával megtertemtse a megfelelő párás mikroklímát a fej beszáradásának megakadályozására. McLaca írta: ...és a legtöbb esetben teli tartályjal nem fogadják a nyomtatók a nyomtatási parancsot. Na ne mondd azt, hogy a havonta egyszer megtöltött patron 1-2cm3 túltöltéséből származó cseppenés miatt öntsön ki a tintaáradat ...persze ez viccnek jó Annál sokkal többet tisztítgat ő saját maga. Attól a kiszívattyúzott tinta tárolására szolgáló tartálytól nem kell félni, hogy megtelik mert elég nagy labirintus van ennek tárolására az egész nyomtató aljában. Amiről te beszélsz az csak a fej alatti filc párna. Azt, hogy teli tatállyal nem indulna el nem tudom miből gondolod, mivel eddig nem találkoztam semmilyen érzékelővel azon a részen. McLaca írta: Persze nem folyékony állapotban kell elképzelni benne a tintát, hanem beszáradt, bőrös-poros masszaként, azt nem is egyszerű üríteni.
Ismerem a jelenséget. Annyira azért nem bőrösödik de kétségtelen, hogy egy idő után azért jól meg tud sűrüsödni akár keményre mint a szén, főleg ahol nem éri folyékony friss tinta.
Hát.. végülis talán rá lehet mondani, hogy bőrösödik. Habár azt inkább más jellegü festékekre lehet találó.
Azt a filcet annyira azért nem bonyolult csapvíz alatt kimosni (akkor aztán jön a fekete leves), legfeljebb amíg hozzá férsz az egy kicsit macerás. Nem is tisztítom sűrün. Sőt, az sajátomban idáig egyszer sem volt erre szükség. Persze máséban már kimostam, ha úgyis szét kellett szednem meghibásodás miatt. (Az optikai vezérlő tárcsára került valami maszat és az a rész tovább fordult visszajelzés nélkül, ezért nem jól pozicionálta a mechanikát, túlfordult és recsegett, csattogott kattogott. Még jó, hogy egyben maradt.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 szomb. máj. 07, 2005 23:05-kor.
|
szomb. máj. 07, 2005 22:43 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Hát, azért kíváncsi leszek azokra a nyomatokra úgy kb. öt év múlva. A pigmentalapú tinta nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Az utántöltők pedig semmilyen esetben sem pigmentalapúak (hiába írják rá), ez egyrészt akkor látszik, ha a nyomatra vizet cseppentesz, másrészt a pigment egy nagyon drága dolog, nem fognak 100ml pigmentalapú festéket 2000Ft-ért adni (már haszonnal együtt, mennyi lehet a nettó beszerzési?).
Másik a fejparkoló filce. Ha túl sokszor és túl sok tinta megy rá, előbb-utóbb a tartály megtelik (a fejtisztításokkor elhasznált tinta is oda megy), és a legtöbb esetben teli tartályjal nem fogadják a nyomtatók a nyomtatási parancsot. Persze nem folyékony állapotban kell elképzelni benne a tintát, hanem beszáradt, bőrös-poros masszaként, azt nem is egyszerű üríteni.
Üdv!
|
szomb. máj. 07, 2005 20:13 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
.Dester. írta: Röviden az én véleményem: NE! ......azt mondom én is: NE!NE! ...dobjátok ki a kiürült fejeket amíg utántöltve még üzemképes. .Dester. írta: Ja, csak egy pár újratöltés után tönkreteszed a fejet... Ha akár egy piezó is néhány töltést kibír akkor már vissza jött a nyomtató ára, vagyis nincs mit sajnálni. Akkor akár ki is dobhatod, akkor is pénzednél vagy. Ha ennél többet is bír akkor viszont már komoly hasznod van a házi töltésekből. Egy bubblejetnél (forralósnál) amikor végül a fej már használhatatlanná válik (mert a működési elvéből adódóan más az élettartama mint a piezónak) akkor valóban szükséges kicserélni, amint a gyári ajánlásban az első kiürülés után javasolják, mint hogy a kiürült fejet "gondosan helyezzük el a hulladéktárolóban" .Dester. írta: Hihetetlen, hogy vannak, akik ezen spórolnak... Utána úgyis többe kerül. Mennyire más szempontból is lehet nézni: Hihetetlen, van aki eldobja a kiürült fejet amikor akár 10%-os áron feltölthető. A SunniLine utántöltő 4 db 1 dl-es flakonban mindegyik színt tartalmazza és ez a 4dl liter festék 7990,-Ftba kerül. Ebből a fej kapacitásától függően nagyon sokszor feltölthető. Már lassan egy éve használom a SunnyLine töltőkészletet (néhány már elfogyott) és eddig nem volt vele kölönösebb gond. Nyomtatok vele korlátok nélkül hiszen ez a tinta nagyon olcsó. Talán annyit hozzá tennék, nem tudom miért de az utántöltőkbe valamiért kevés felületi feszültség csökkentő szer kerül gyárilag és akkor nehezebben akar kijönni a fejből. Első egy-két utántöltésnél még van annyi ebből az adalékból a patronban ami még tovább hígítva is hatásos de azután egy-egy cseppet utántöltésenként adagolhatunk a felszívott anyaghoz, ezt néhány töltésenként szoktam pótolni. Szerencsémre találtam olyan céget ahol az enyémmel azonos fejet használnak de ott (szerencsémre) nem foglakoznak azzal, hogy a kiürült fej utántölthető. Ezért megkapom a kiürülteket mint felesleges hulladékot és így nem kell vennem szinte sohasem drága gyári patront. Ezzel így utántöltve normál írógép papírra is gyönyörű nyomtatásokat lehet készíteni. Amit fotóminőségben fotópapírra, most éppen a TETENAL-ra nyomtatok (amíg van belőle), ezzel az utántöltött fejjel. A minősége nem kifogásolható. A kinyomtatott fotóban semmi minőségi hibát nem talál aki látja a nyomatokat. Sőt akinek nem mondom még azt sem vette észre, hogy a kép nyomtatóval készült. Sys írta: A HP 920c szines patron, ha nem tévedek akkor a C6578D, a fekete az C6615A. Mindkettő tölthető. Egy tőltés szines kb. 3.500 Ft. Ennyi a fekete is csak az két tőltésre elegendő (Inktec).
Ebben az esetben jó drága a töltés, persze még ez is olcsóbb mint a gyári patron. Azért ennyit nem szívesen adnék érte.
Mivel a SunnyLine festékből 1 dl 2000,-Ftba kerül, (készletben kapható) ezért ki lehet számolni, hogy a szines (úgy emlékszem 21 ml van ráírva) hányszor tölthető meg a 3X100ml-festékből, ami 6000,-Ftot ér.
Éppen most töltöttem megint, de egy kedves lányismerősömnek. Elég régóta beszáradt patront kellett kiáztatnom.
Legtalább egy hétig tartott amíg teljesen megindult mindegyik fúvóka.
Ezt persze nem nyomtatással ellenőriztem mert ha elzáródott fúvókával nyomtatok akkor abban oda is kozmál a festék, mint a rántotta a serpenyőben ha nem kevergetjük.
Mivel hővel forralják a mikrocseppeket ebben a nyomtatóban és a gőz nyomása lövi a papírra, ha nyitott a kijárat.
Viszont ha nem tud kijönni akkor beleég és azt viszont már nemlehet kimosni belőle.
Ezért lényeges, sőt nagyon lényeges, hogy beszáradt fejjel ne próbáljunk nyomtatni.
Persze előfordul, hogy megindul de inkább áztassuk ki, Öblítsük át desztillált vízzel a fúvóka irányából, töltőállvány segítségével. 1-2cm3 desztvíz bele és legelább a duláját vissza kell szívni ha van benne festék, hogy ne híguljon.
Gondolom azt mindenki látta már, hogy a csapvízből mennyi mész rakodik ki a vízcsap környékére.
Ha ebből a fúvókákban rakódna le valamennyi... Gondolom nem kell részletezni.
Ezért használok desztillált vizet egy-két csepp felületi feszültség csökkentő semleges adalékmentes mosogatószerrel.
Az nem baj ha marad benne belőle valamennyi mert ez felületi feszültség csökkentő hatásu ami egyébként is jót tesz a tinta kijutását illetően.
Egy liter desztillált víz (amit az átmosáshoz használhatunk) kb. száz forintba kerül.
Persze lehet több desztillált vizet is használni az átmosáshoz de azután azt töltés előtt teljesen ki kell szívni belőle műanyag fecskendő és töltőállvány segítségével.
Egy ilyen átmosott és utána vákummal a fúvókák irányából kiürített, majd utántöltő festékkel feltöltött patronnal kinyomtatott fotón semmi nem látszik abból, hogy nem sokkal előtte víz töltötte ki a tatályokat. Az is igaz, hogy töltés után CMY színü tesztábrával kezdem és abból kinyomtatok legalább kettő A/4-es lapot, amíg a szinek nem tiszták.
Az persze nem árt ha a szín teszbe belerajzolunk valami kicsi szürkéből-feketébe átmenetet. Ott lehet látni, hogy az is ok-e.
Ezzel az utántöltővel nem érdemes takarékoskodni mert annyira olcsó és marad még benne bőven.
Mégegy...
Ha a 6578-as Hp fejnél töltés után a fúvókákból alul csurog a festék akkor valószínüleg túltöltöttük. Addig nem fog nyomtatni, csak maszatol amíg felesleg van benne. A túltöltött szín nem is nyomtat, mintha nem lenne abban tinta, inkább cseppen időnként, mivel sok is van benne.
Ilyenkor vissza is szívhatunk belőle, de ha a nyomtatóba tesszük és miután a fej parkoló állásba megy, hagyjuk pihenni amíg a felesleges festék kicsöpög a párakamrában található filcre (az ezért van ott), és következő napon már valószínüleg agy-két tesztkép után kitisztulnak a színek.
Amit arról olvastam, hogy valaki nagyon összemaszatolta magát...
Mindent tanulni kell, persze a tapasztalatból.
A csecsemő is először összeken mindent kakival, mielőtt szobatiszta lesz.
Persze ezt ne vedd sértésnek, nem annak szántam, de végülis mindenhez kell némi gyakorlat.
|
szomb. máj. 07, 2005 14:27 |
|
|
Gyurci
vas-tag
|
[quote="jancsi000"]Hali!
Én szoktam néha patronokat tölteni.
BCI-24 es patronokat is 4x5-ször.
Volt olyan, hogy a canon patronba hp tintát nyomtam és semmi probléma.
Szerintem a tinták között nincs olyan nagy különbség.
Ha valaki akar olcsón patront itt nézzen szét:
http://www.calderon.hu/pc.inf.hu/[/quote]
Nekem főleg az a kis kék vibrátoros patron tetszik. Azt kéne jól teletölteni, aztán húzni a csíkot.
Canon S200-am van. Nekem is csíkozott. Minden nyomtatóba beszárad az anyag ha nem használják. A gyárit egész nyáron hagytuk, szeptemberben csíkos volt. Az Esztergomi TESCO pénztárainál van egy srác, 500-ért tölti újra, 800 az utángyártott. Nem egyforma a terhelése a nyomimnak. Ha keveset nyomtatok, akkor kezd csíkozni. Egy módszer nálam bevált. Fül tisztító pálcikán a vattát bevizezni, és a festéket ahol kiszivja a patronból, oda egy pár csepp vizet rátunkolni, de nem a kazira, hanem a fejre Aztán kérek egy intenzív tisztítást, ha végzett lehet tenni egy próbát. Ha kell megismétlem. Ami a nagy tisztításnál fogyna, arra a vizet fogja elhasználni. A színest ritkábban használom, ott a gyárival is így kell csinálni. Az 4500Ft. Egy haver Lexmark Z11-e 10'000-be került. 11'000 a fekete, 13'000 a színes. Ha nem kap töltéshez mindent, olcsóbb kicserélni. Nekem van a szekrény tetején vagy 3-4 fekete, 2 színes. Összesen 3500Ft. Festékből legalább a duplája, mint a Lexmark patron, vagy a HP. Melóban 7-8 éve HP670C van, 300dpi a max. Az S200 2880x 1200 ha jól emlékszem. A feleségem dolgozataihoz sokszor kellenek képek is, HP-n trágya volt, olyan mint a népszabadzágban 20-30 éve, csak színes. A Canonnal szépek a képek, és ígényes a nyomtatása is. A szöveg is borotva éles A pár csepp víz nekem bevált. Ha nincs nyomtatni való, heti-kétheti egy oldalt megér, havonta 100-körülihez képest elenyésző. És erre nem kell új lap, úgysem arra kell hogy gyönyörködjek benne. Évi egy lap elég.
|
pén. máj. 06, 2005 7:57 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
Irjatok privát üzit,vagy levelet,van 3db eladó üres tonerem.
|
pén. ápr. 29, 2005 20:51 |
|
|
sisqoboy
arany tag
Csatlakozott: vas. okt. 10, 2004 12:15 Hozzászólások: 308 Tartózkodási hely: Bp
|
sisqoboy írta: az a fő kérdés hogy mennyire számít tényleg az utángyártott német procolor patron vagy az eredeti használata. lehet hogy törvényszerüen beszarnak ezek a fejek, tök mindegy mit használsz? Valakinek van már 2éve 15ezer forint körüli nyomtatója?
ki milyen utángyártott patront használ rég óta? Melyik megbizható?
Most azt mondta nekem egy ember hogy a procolor az jo és régóta használja.
|
csüt. ápr. 28, 2005 9:00 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Hát, lehet, hogy nem egyértelmű, de akkor megy később tönkre a nyomifej, ha használod. Ha áll egy helyben, akkor beszáradhat, vagy lerakódhatnak a tintaszemcsék, amik miatt a cseppméret nem lesz egyenletes, vagy összetorlódnak a cseppek és aztán köp egyet a fúvóka.
A HP-knál el kell ismerni, kiváló képminőséget produkálnak, de maga a hardver, illetve a megvalósítás nem igazán korrekt. Az meg már egyenesen durva, hogy HP-éknál egynémely nyomtató attól kel (típus)öntudatra, hogy felragasztasz egy vonalkódot, amit ő leolvas, és máris tudja, milyen típusú nyomiként viselkedjen. Mit a procigyártásnál - ugyanarról a waferről kerül le a 2,4, és 3 GHz-es proci is, csak a lassabbak vissza vannak minősítve. De bent ugyanaz.
Üdv!
|
szer. ápr. 27, 2005 22:46 |
|
|
sisqoboy
arany tag
|
én sajna nem értek hozzá.
érdekes ez a fej tényleg.
HP alapból nem veszek mert 2beszart már.
canon kell mindenképp. de az a fő kérdés hogy mennyire számít tényleg az utángyártott német procolor patron vagy az eredeti használata.
lehet hogy törvényszerüen beszarnak ezek a fejek, tök mindegy mit használsz?
Valakinek van már 2éve 15ezer forint körüli nyomtatója?
|
szer. ápr. 27, 2005 21:56 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Ez a Canon és a nyomtatófej érdekes téma. A kézikönyvben azt szokás írni, hogy a fejet minden kb. 7. feket és/vagy 5. színes patroncsere után cserélni kell! Viszont: még régebben láttam Canon nyomikhoz olyan csomagot, amiben egy fekete, három színes (vagy egyben a három szín - erre már nem emlékszem) patron, és egy nyomtatófej volt egybecsomagolva, de az egész valami 16-18 ezresbe került, tehát a nyomtatófej maga valami 4-5 ezres lett volna. Ilyet azóta sem láttam. Viszont ha a fej cserélendó x patroncsere után, akkor - legalábbis nagyobb modellekben - elérhetővé illene tenni... Nekem az S520-amba időszerű lenne, de elképzelni sem tudom, mennyibe kerülhetne. Apropó sorillesztési probléma az inkább a mechanika sara, mint a fejé, igaz? (Arra gondolok, hogy a nyomaton látható, mennyit nyomtatott a fej egszerre, tehát nem tökéletesen pozícionálja a fejet az utolsó sor alá... Új korában nem volt ilyen gond vele)
Üdv!
|
szer. ápr. 27, 2005 20:24 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Ezért vettem most HP-t.
Ugyanis a HP-nél a patron-, vagy fejcsere az ugyanaz a dolog.
Canonnál a fej, viszont tartalék alkatrész, ami nincs úgy a polcon, mint a patron, ill a HP-nél a patron(a fejjel).
Ha bármelyiknél xar a patron, azt ki lehet cseréltetni, viszont a tartalék alkatrész már más kategória.
Így jártam, kb 1 éve már leírtam, de ismétlem:
canon s200- egyébként semmi bajom ezen kívül nem volt vele mostanáig, itt is inkább a bolttal.
Én: csók, most vettem, csíkosan nyomtat, szerintem a fej...ki lehet-e próbálni másikkal? - meg ilyeneket mondtam.
Festett szőke: hát meg kéne azért nézetni a márkaszervízben.
Én: biztos a fejnek lehet baja.....
Fsz: azért jobb, ha ott is megnézik.
....egy hónap múlva be a boltba:
Én: ????
Fsz: Itt a nyomtató, valóban a fej a rossz. Arra viszont nem vonatkozik a garancia. Ezért a 4500Huf szervízköltséget ki kell fizetni.
Én: Ok. Mennyi egy fej?
Fsz: 14500Huf, de akkor inkább ugyanez a nyomtató már megkapható 13600-é. (én 2 hónappal előbb 24000-é vettem)
Én meg nem fogok 3 havonta új nyomtatót venni! Csók.
Másrész ebből az is tanulság, hogy nem olyan helyen kell vásárolni, ahol a főnök taknyos kisfia a szervízvezető, hanem .......komoly szerviz, komoly emberek, és van alkatrész legalább kipróbálás idejére becserélni.
(Karit kft Salgótarján)
Ps: visszatérő vevő voltam, sőt nem egy ismerőst vittem hozzájuk vásárolni.
|
szer. ápr. 27, 2005 18:42 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
fxdx írta: Hát ez az: A FEJRE NINCS GARI (a canonnál biztosan)
igaz nem Canon, hanem HP: Vettem 78-as patront. Full be volt száradva! Felhívtam a boltot ahonnan vesszük, hogy mi van ilyenkor és szó nélkül cserélték. Mivel jóban vagyok a csajjal megkérdeztem hogy lehet ez és mit csinálnak vele ők. Mondta, hogy igen ritka eset, de nem egyedülálló. A nagyker cseréli nekik is szó nélkül.
Na most el tudom képzelni, hogy egy magánembernél, aki évente vesz 1 patront annak nem cserélik ki csak úgy, hátha trükközik. Fősuli alatt haverok csinálták azt, hogy vettek egy üveg vodkát, kifizették, majd a bolton kívül kiöntötték belőle a piát és feltöltötték vízzel. Visszavitték és reklamáltak. Természetesen nem hitték el a boltosok. Mikor a harmadik csapat játszotta ezt el nekik már cserélték, majd a negyediknek, ötödiknek stb. kb 10 után levették az összes ilyen vodkát a polcról
|
szer. ápr. 27, 2005 17:54 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Hát ez az: A FEJRE NINCS GARI (a canonnál biztosan)
|
szer. ápr. 27, 2005 16:17 |
|
|
sisqoboy
arany tag
|
McLaca írta: sisqoboy írta: EgyÉbkÉnt az is előfordul hogy csíkoz És utĂ nna pedig a mĂ sik lapon nagy foltokat hagy. Mintha az előző csíkok festÉke gyűlt volna össze... Árdekes.... Tipikus eltömődési tünet (vagy a fúvóka szétégése, de az valószínűtlen). Üdv!
most nyomtattam teszt oldalt a canonnal és hibátlanul megy.
2szer is. aztán megint elő fog jönni. szoval eléggé szakaszosan müködik.
probáljam meg hogy veszek eredeti patront és vigyem vissza canonnak. van még gari rá asszem. mit tanácsoltok?
|
szer. ápr. 27, 2005 12:27 |
|
|
jancsi000
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 389 Tartózkodási hely: Műhely
|
sisqoboy írta: jancsi000 írta: Hali! Én szoktam néha patronokat tölteni. BCI-24 es patronokat is 4x5-ször. Volt olyan, hogy a canon patronba hp tintát nyomtam és semmi probléma. Szerintem a tinták között nincs olyan nagy különbség. Ha valaki akar olcsón patront itt nézzen szét: http://www.calderon.hu/pc.inf.hu/hali. te az említett cimen elérhető patronokat használod? mert én is és nekem csikoz ahogy a fenti képen látod. olvassd el feljebb. neked nem csinálja?
Én mindig utángyártott patront használok.
Elég sok féle utángyártott BCI-24-est kipróbáltam már és még nem volt egyikkel sem probléma.
|
szer. ápr. 27, 2005 9:39 |
|
|
fxdx
platina tag
|
Az 500Ft-os feketéről írtam, szerintem az nyírta ki.
1szer előfordult, hogy nem megfelelő patront buheráltam bele (BCI24 helyett 21-et), egy fúvóka rögtön megadta magát. Napokig próbáltam helyrehozni. Állítólag a szemcseméret is más, azért. Akkor kiderült, hogy a fej drágább egy ezressel, mint a nyomtató. Szerencsére sikerült ingyé fejet cserélnem. Három hónapos nyomtatót nem akartam kidobni.
Most HP3745-öst vettem, van ismerősöm, aki már 5ször töltötte újra, gond nélkül. Bár itt is egy komplett patronkészlet (fejjel ugye) 8-10e Huf, de legalább nem drágább mint maga a gép.
Viszont a Canonban elment a fej 2,5 évig, de amennyit nyomtatok, a HP-ben is elmegy annyit egy fej.
Akkor most jól jártam a HP-vel, vagy nem?
|
szer. ápr. 27, 2005 5:37 |
|
|