|
Szerző |
Üzenet |
Árpy
a fórum lelke
|
A vonatom mindig minimum 10 percet késik.
Remélem lesznek felénk is Stadler gépek, hátha...
|
csüt. jún. 02, 2005 10:56 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
|
csüt. jún. 02, 2005 10:23 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Cycy írta: oké, eleget írtam már kérem a véleményeket
Én is olvastam a cikket,csak egy másik oldalon és ott azt írták ha jól emlékszem,hogy a védelem azt akadályozza meg,hogy _mp3_ formátumú zenét csinálj belőle.Wma-ba le lehet menteni...akkor ki kinek is csalja a mijét?
|
csüt. jún. 02, 2005 10:22 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
skynet írta: Árpy írta: Győzike neje ötmillióért vetkőzik tudnám, ki kiváncsi rá... Azt beszélik (a pletykalapok), hogy rengetek szerelmes levelet kap...
Kiváncsi lennék azokra az emberkékre.
|
csüt. jún. 02, 2005 10:19 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
skynet írta: ez a tuti módszer.... de szerintem kb 2-3 hónap és lesz rá szoftveres megoldás is... tudod, a hackerek (crackerek ebben az esetben) sosem pihennek...
mondjuk érdekes dolog, mert pont a napokban panaszkodott egy ismerősöm, hogy neki egy konkrét dvd lemeznél azt csinálta a lejátszó, hogy ha közvetlenül tv-re volt kötve, akkor szépen játszotta. ha a videón át ment (csak passzív tagként volt közben a videó, sorbakötve), akkor már kásás volt a kép, ha cska két kábelt kötött sorba, már akkor is láthatóan romlott a minőség, és tunerkártyán pedig egyáltalán nem jött át értkékelhető minőségben, valamint másolni sem tudta... szóval ez hogy is van? hogy a búbánatba tudják megcsinálni, hogy mondjuk a 2ik másolat már ne működjön, de az első még igen? vagy ezt a fent említett esetet (jó ez kicsit más, mitn ami a cikkben volt)?
|
csüt. jún. 02, 2005 10:12 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Győzike neje ötmillióért vetkőzik
|
csüt. jún. 02, 2005 10:08 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
partycsoka írta: http://www.origo.hu/techbazis/multimedia/20050601csak.html
Csak biztonsági másolat készülhet az új CD-ről (...)
oké, minek ennyi biztonsági hülyeség? azt nem értem, hogy hogy az életben tudnak védekezni az ellen, ha én fogom a lejátszómat, RCA-jack, rákötöm a gép line-in-jére, számonként rögzítem mondjuk 192kbps minőségben, az már mindenkinek elég talán, és felteszem a netre, vagy kiírom audio cd-re. Nem, még nem csináltam ilyet, de meddig tartana már? 2óra? sokkal tovább nem. Vagy simán egybe felvenni az egészet, és kivágni a 2másodperceket, majd egyenként mp3-ba menteni.
Szal tudom, ez kicsit ilyen barbár módszer, de sztem totál hatékony, ez ellen szvsz nem lehetne védekezni.
oké, eleget írtam már kérem a véleményeket
|
csüt. jún. 02, 2005 9:32 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
http://www.origo.hu/techbazis/multimedi ... 1csak.html
Csak biztonsági másolat készülhet az új CD-ről
Újfajta másolásvédelmi eljárással védett CD-ken dobja piacra az Egyesült Államokban egyes zenei albumait a Sony BMG Entertainment.
A társaság által alkalmazott ún. steril égetés technológia ugyan lehetővé teszi, hogy a másolásvédett CD-k vásárlója korlátozott számban biztonsági másolatokat készítsen lemezéről, ám az így készült kópiákból már nem lehet további példányokat készíteni, vagy azok tartalmát MP3 fájlba kódolni. A megoldást a brit First4Internet cég fejlesztette ki, s a Sony BMG március óta tíz meg nem nevezett kiadványán, több mint 1 millió darab CD-n teszteli működőképességét a gyakorlatban - számolt be a News.com.
A technológia segítségével a társaság annak kívánja elejét venni, hogy a zenei CD-k vásárlói ismerőseik számára illegális kópiákat készítsenek a birtokukban lévő albumokról. A cég érvelése szerint egyébként a jogtalan másolatok kétharmada készül ily módon. Az újfajta módszerrel levédett lemezek a gyártó közlése szerint kompatibilisek a CD-szabvánnyal, így bármely lejátszóval használhatók - ellentétben egyes korábbi megoldásokkal, amelyek régi típusú eszközökön esetenként használhatatlanok voltak.
|
csüt. jún. 02, 2005 9:07 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
nyuszy írta: partycsoka írta: ... A "vörös szegfűs" polgármester ... felesége tök véletlenül a helyi Posta vezetője lett. Te, és mégis mi a búbánat köze van a polgármesternek a postához?
Azt nem tudom, de rohadt érdekes, hogy a felesége lett a Posta vezetője lett és tök véletlenül a tesvérének a felesége meg a helyi általános suli igazgatója, amit azóta gyakorlatilag tönkre is tett, a tanári kar cirka 60%-a elment, miután megérkezett. Aki tudja, viszi inkább a szomszéd városokba a gyerekeit suliba, mert olyan "színvonalas" lett az oktatás az elmúlt pár évben. Ha ott élnél, tudnád, hogy mi az ábra, mert ezt így nem lehet jól ábrázolni.
|
csüt. jún. 02, 2005 8:46 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
partycsoka írta: ... A "vörös szegfűs" polgármester ... felesége tök véletlenül a helyi Posta vezetője lett.
Te, és mégis mi a búbánat köze van a polgármesternek a postához?
|
csüt. jún. 02, 2005 8:31 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
|
csüt. jún. 02, 2005 8:10 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
McLaca írta: Szerintem nem értetted, mit akartam mondani... Az említett 10.000 ember az, aki "sokan" van, az ő kezükben összpontosul a nagy zsé. A "3 ember csinálja egy munkáját" kizárólag Budapestre igaz.
Az utolsó mondattal vitába szállnék, nálunk egy 10 ezer lakosú kis településen is ugyanez a helyzet. A "vörös szegfűs" polgármester felvette a haverjait, ismerőseit és/vagy azok gyerekeit, a felesége tök véletlenül a helyi Posta vezetője lett. Arról meg nem is beszélek, hogy múlt hónapban a kis csapata kitüntetést adott neki (már mint a polgármesternek) az elmúlt években végzett nagy munkájáért, amivel hozzájárult a város fejlődéséhez. Miközben üzemek, üzletek tucatjai zártak be, de a PR szerint fejlődik a település. Aki tud, menekül onnan, mert tök kilátástalan arrafelé a helyzet. Van egy helyi "magazin", ami az elmúlt hónap történéseit foglalja össze, igazi vérnyomás emelő újság, gyakorlatilag komplett hülyének nézik az embert, de ez már más téma...
Egy lényeg, a túlzott létszám nemcsak a fővárosra jellemző, tudnék pár települést mondani, ahol szintén láthatóan megvan a súlyos létszámtöbblet, de tény, hogy a főváros vezet ebben a dologban.
|
csüt. jún. 02, 2005 8:04 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
BrOnZ írta: Ha jól apercipiálom a kérdést, ebbõl egyenesen következik, hogy ha egy kutyát nem hûtenek kellõképpen, akkor abból lesz a hot dog?
Ez pontosan így van (vizuális típusok előnyben)!
|
csüt. jún. 02, 2005 6:26 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
McLaca írta: Egyébként én is szívesen látnék újra "Ki mit tud"-ot, de úgy tűnik, nem fogok.
Üdv! Többször akartam már én is leírni korábbi Megasztáros vitáink során, hogy valamiért nem jön össze a 'Ki mit tud' nekünk az elmúlt jópár évben. Valahogy nem fér össze az EU butításával és az amerikai igénytelenség erőltetésével.
Amikor én gyerek voltam, akkor nem volt még lehetőség 'megcsinálni' egy "sztárocskát". Akkor nagyon keményen kellett dolgozni, komolyan kellett venni a zenetanulást, vagy minden mást, hogy egyáltalán esélye legyen a feltűnésre, kibontakozásra.
Csak abba gondoljunk bele, hogy még Jimmy is komolyan tudott zongorázni, pedig az ő énektehetségéről igencsak megoszlanak a vélemények. De bárzongoristának (ami valójában volt) igen jó volt.
Hogy ne menjünk messzebb, pl. a Cotton Club Singers tagjai is képzett (SZAKképzett) muzsikusok.
Manapság a média butításának köszönhetően az emberek nagy része azt hiszi, hogy így megy ez. Elhiszik, mert 'azt mondja nekik a TV', hogy ennyi elegendő a 'sztársághoz'.
|
csüt. jún. 02, 2005 0:43 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
T68m írta: Paul Simon, Tina Turner, Billy Joel, Michael Jackson, Dianna Ross, Bruce Springsteen, Cindy Lauper, mind, mind kottából énekelt. Ez az a csaj, aki sósborszeszt árult a vészhelyzetbeli dokinak?
...én kérek elnézést...
|
szer. jún. 01, 2005 21:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
nokia.6230 írta: McLaca írta: Egyébként komolyan nem értem a megasztárt (nagyon) fikázókat... Ha a magyar zeneiparban legkevesebb olyan emberek léteznének, mint a megasztárosok, kb. két nagyságrenddel emelkedne a színvonal. na ne ezt nem gondolhatod komolyan! Amennyiben neked tökéletesen megfelel a Fresh és Baby Gabi színvonal, akkor ne is vedd figyelembe, amit írtam. Vagy Teki Lala, és egyéb nyalánkságok... Esetleg az Öleld át a világot féle "We are the World" klón, amit inkább nem minősítek... Ha neked ezekkel egyenértékű, vagy rosszabb egy megasztáros, akkor nem is mondok inkább semmit.
Egyébként én is szívesen látnék újra "Ki mit tud"-ot, de úgy tűnik, nem fogok.
Üdv!
|
szer. jún. 01, 2005 20:02 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
A zene témában az a nagy gond sajnos,hogy a mai átlag(=trendi) előadók nincsenek rákényszerítve arra,hogy igényes zenét alkossanak.Amíg a sok pláza macának azt kell a szájába rágni,hogy mindenki szeret mindenkit és a rózsaszín a legszebb szín,addig bőven lesznek olyan alibi "énekesek",akik kielégítik ezt az igényt.Sajnos.
És hiába vannak olyanok,akik tényleg jó zenét csinálnak,vagy a kutya se kíváncsi rájuk,vagy (nlha többször ez van) nem is ismerik őket a hallgatók,mivel nekik be van tömbe a fejük és a fülük a kommersz igénytelen "zenével"
|
szer. jún. 01, 2005 18:57 |
|
|
6230
platina tag
|
McLaca írta: Egyébként komolyan nem értem a megasztárt (nagyon) fikázókat... Ha a magyar zeneiparban legkevesebb olyan emberek léteznének, mint a megasztárosok, kb. két nagyságrenddel emelkedne a színvonal.
na ne ezt nem gondolhatod komolyan!
szerinted ilyen mesterségesen kreált "sztárok" kellenek a zenei világba?
mivel utálom a megaszt ezért nem is igazán néztem de azt azért sejtem hogy ezek a figurák nem saját szerzeményt adtak elő kizártnak tartom hogy ők saját dalokat (zene + dalszöveg) írtak volna!
majd akkor fog emelkedni a hazai színvonal amikor olyan egyéniségek lesznek itthon is mint amilyenek pl. a we are the world cuccost énekelték!
|
szer. jún. 01, 2005 18:49 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
McLaca írta: Egyébként komolyan nem értem a megasztárt (nagyon) fikázókat... Ha a magyar zeneiparban legkevesebb olyan emberek léteznének, mint a megasztárosok, kb. két nagyságrenddel emelkedne a színvonal.
Üdv!
de még akkor is messze lenne a kívánatostól! - ez a gond.
|
szer. jún. 01, 2005 18:23 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
nokia.6230 írta: ja bocs az kihagytam hogy a megakuka résztvevői azért nem kottából énekeltek mert nem tudnak kottát olvasni Ez így ebben a formában nem igaz. Az első szériából majd' mindegyik tudott. Egyébként nem jut most eszembe sajnos, de volt valaki nagyon híres ember, énekes, vagy zenész, nem tudom most megmondani, aki szintén nem tudodd kottát olvasni. (Jazz műfajban, ha jól emlékszem.)
Egyébként komolyan nem értem a megasztárt (nagyon) fikázókat... Ha a magyar zeneiparban legkevesebb olyan emberek léteznének, mint a megasztárosok, kb. két nagyságrenddel emelkedne a színvonal.
Üdv!
|
szer. jún. 01, 2005 18:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nokia.6230 írta: T68m írta: Most nézem a we are the world-öt, az usa for africa-tól.
Nem fogjátok kitalálni, mit csinálnak:
Kottából énekelnek!
Paul Simon, Tina Turner, Billy Joel, Michael Jackson, Dianna Ross, Bruce Springsteen, Cindy Lauper, mind, mind kottából énekelt.
Szegények, hol vannak a megasza.rosokhoz képest....
(Nem, Stevie Wonder valóban nem leselkedett.) ja bocs az kihagytam hogy a megakuka résztvevõi azért nem kottából énekeltek mert nem tudnak kottát olvasni
pedig ez volt a lényege írásomnak!
|
szer. jún. 01, 2005 18:05 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
skynet írta: McLaca írta: Abból a 800.000-ből kb. 10.000 az, akinek fel is lehet róni, miért kap annyit, amennyit. De a leépítések - mert vannak - nem ebből a 10.000-ből történnek... Persze eleve azért vannak leépítések, hogy az említett 10.000-nek (még)jobb legyen. az egy dolog, hogy nem kapnak sok fizut az állami alkalmazottak, de ettől még sokan vannak feleslegesen! a legtöbb állami intézményben kb 3 ember csinálja azt, amit normális helyen egy ember is elvégezhetne akár kevesebb idő alatt is... Szerintem nem értetted, mit akartam mondani... Az említett 10.000 ember az, aki "sokan" van, az ő kezükben összpontosul a nagy zsé. A "3 ember csinálja egy munkáját" kizárólag Budapestre igaz. Ha mégis másként gondolod, gyere el és nézd meg a B.A.Z. MEP nyilvántartási és koordinációs osztályát.
Egyvalami mégis igaz, ugyebár a MEP is állami intézmény és pontosan háromszor annyi informatikus dolgozik(?) a házban elég kövér fizuért, mint amennyi indokolt lenne.
Egyébként tényleg van olyan intézmény, ahol puszta kényelemből csak dolgozgatnak - sokan, amikor tényleg fele annyi dolgozó elég lenne, de máshol pedig pont a fordítottja igaz, tehát ebben a szférában kiegyenlítik egymást. Azonban a nagy fejesek, minisztériumok teljesen más kategória. Mégpedig elég vicces. Min. 4 titkár/titkárnő, hatalmas lóvékért és idegen nyelvet minden tizedik beszél...
Üdv!
|
szer. jún. 01, 2005 17:45 |
|
|
6230
platina tag
|
T68m írta: Most nézem a we are the world-öt, az usa for africa-tól.
Kottából énekelnek!
Paul Simon, Tina Turner, Billy Joel, Michael Jackson, Dianna Ross, Bruce Springsteen, Cindy Lauper, mind, mind kottából énekelt.
(Nem, Stevie Wonder valóban nem leselkedett.)
ja bocs az kihagytam hogy a megakuka résztvevői azért nem kottából énekeltek mert nem tudnak kottát olvasni
|
szer. jún. 01, 2005 17:30 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
nokia.6230 írta: - lehet hogy nem volt 34 hetük arra hogy begyakorolják a szöveget és pl. csak a felvétel előtt fél órával tudták meg hogy mit is kell előadni - sok ember együtt mindig nehezebben ad elő valamit mint egyedül nehéz az összecsiszolódás főleg ha ennyire eltérő zenészekről van szó
Nem kell ide 3-4 hetük.Aki komolyan foglalkozik a zenével,az egy ilyen számot sztem max 1 hét alatt,napi pár próbával megtanul készre.
A kórusban éneklés valóban nehezebb,nagyon figyelni kell a másikra,össze kell szokni.De azért a fenti nevek nem ma kezdték,van gyakorlatuk,egyénként mind jól tud szerepelni,így nem kell az alapoktól kezdve felépíteni a társaságot,hanem már csak a munkát kell befejezni.Persze ez mind könnyebb,ha nem a kottába van bújva a nép,hanem csak a karmesterre kell figyelnie.
Nekünk épp tegnap volt fellépésünk egy karnagyi diploma hangversenyen és érdekes volt,hogy a zenei konzisokból álló kórusban mennyi embernek foggalma sincs a szövegről és nem túl sűrűn tud elrugaszkodni a kottától.Bár aki még kottából énekelve is rosszat mond...
Persze után volt nagy banzáj,meg olyan buli,de olyan
|
szer. jún. 01, 2005 17:27 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
T68m írta: we are the world...
A Hofi-féle verzió sokkal ütősebb volt.
"Piál a Föld..."
|
szer. jún. 01, 2005 17:15 |
|
|
6230
platina tag
|
T68m írta: Most nézem a we are the world-öt, az usa for africa-tól.
Kottából énekelnek!
jajaja valóban fogták a papírt és úgy énekeltek de ennek több oka is lehet
- lehet hogy nem volt 34 hetük arra hogy begyakorolják a szöveget és pl. csak a felvétel előtt fél órával tudták meg hogy mit is kell előadni
- sok ember együtt mindig nehezebben ad elő valamit mint egyedül nehéz az összecsiszolódás főleg ha ennyire eltérő zenészekről van szó
amúgy pedig ezekre a nevekre amiket írtál szerintem még 134 év múlva is emlékezni fognak és a zenéjük még akkor is ismert lesz na viszont a megakuka emberkékről ezt nem mondhatjuk el
|
szer. jún. 01, 2005 17:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Most nézem a we are the world-öt, az usa for africa-tól.
Kottából énekelnek!
|
szer. jún. 01, 2005 17:04 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
|
szer. jún. 01, 2005 16:23 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Péntek fílingem one!
|
szer. jún. 01, 2005 16:21 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Látom,mindenki kellő képpen formában eme hott időben
|
szer. jún. 01, 2005 14:49 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Macika írta: pampika írta: T-mobile 3G-s honlapján a 6630 leírásáben van ez: "Forró" RS-MMC csatlakoztathatóság" Biztos sokba lett volna alkalmazni egy angolul is tudó tolmácsot De méééé'??? A hot swappable azt jelenti, hogy forrón cserélhető, nem? Tehát logikus, hogy ha felmelegedett, akkor ki kell cserélni iziben, nehogy tönkremenjen... Ha jól apercipiálom a kérdést, ebből egyenesen következik, hogy ha egy kutyát nem hűtenek kellőképpen, akkor abból lesz a hot dog?
|
szer. jún. 01, 2005 14:42 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: T-mobile 3G-s honlapján a 6630 leírásáben van ez: "Forró" RS-MMC csatlakoztathatóság" Biztos sokba lett volna alkalmazni egy angolul is tudó tolmácsot De méééé'???
A hot swappable azt jelenti, hogy forrón cserélhető, nem?
Tehát logikus, hogy ha felmelegedett, akkor ki kell cserélni iziben, nehogy tönkremenjen...
|
szer. jún. 01, 2005 14:18 |
|
|
Zsuzsi
platina tag
Csatlakozott: kedd jan. 04, 2005 10:18 Hozzászólások: 920 Tartózkodási hely: Szolnok
|
|
szer. jún. 01, 2005 13:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
pampika írta: T-mobile 3G-s honlapján a 6630 leírásáben van ez: "Forró" RS-MMC csatlakoztathatóság" Biztos sokba lett volna alkalmazni egy angolul is tudó tolmácsot
DVD játékos.
|
szer. jún. 01, 2005 13:26 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
pampika írta: T-mobile 3G-s honlapján a 6630 leírásáben van ez: "Forró" RS-MMC csatlakoztathatóság" Biztos sokba lett volna alkalmazni egy angolul is tudó tolmácsot
Angolul lehet hogy tudott a tolmács, magyarul viszont már kevésbé...
|
szer. jún. 01, 2005 13:25 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
T-mobile 3G-s honlapján a 6630 leírásáben van ez:
"Forró" RS-MMC csatlakoztathatóság"
Biztos sokba lett volna alkalmazni egy angolul is tudó tolmácsot
|
szer. jún. 01, 2005 13:19 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
kb 2 napig csak a zárolt összegek közt találod meg.
A számla részletes adatainál van egy zárolt összegek gomb.
|
szer. jún. 01, 2005 12:55 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
skynet írta: fizettem kártyával valamiért még szombaton. az otp internetes házibankon a számlatörpénet részben még nem jelent meg, viszont (szerintem) már levonták a számlaegyenlegből, ugyanis az kb. annyival kevesebb, mint a számlatörténet végén szereplő egyenleg.
kérdés: hány nap max, mire megjelenik a számlatörténetben is a levonás?
thx! Ez elég "furcsa" kérdés, mert ha én pl. fizetek kártyával, vagy internetbankon keresztül, akkor azonnal "zárolt" összegként jelenik meg minden tranzakcióm, és természetesen a "történetbe" is belekerül. Igaz, hogy semmi közöm az OTP-hez. (Többek között ezért is). CIB Bank a nyerő!
|
szer. jún. 01, 2005 12:34 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
|
szer. jún. 01, 2005 12:07 |
|
|
Cycy
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 998 Tartózkodási hely: Székesfehérvár - Budapest
|
van valakinek tudomása a tvnet-énél jobb adsl árakról?
1 és 2 megabit érdekelne (nyáron 3460+fa és 4000+fa, utána 6920+fa és 8000+fa)
magnéztem a hwsw-set is, amit itt írtatok, de csak a prepaid kedvezőbb, ott azonban az egész évi díjet ki kéne tejelnem egyben... álmodnak ezek?
előre is thx
|
szer. jún. 01, 2005 12:05 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
...Kislány a zongorán áll, fehér eb az orgonán áll...
Én kérek elnézést...
Ja! Most olvastam:
Egy német csatornán a meghívott vendég George Lucas volt, a harmadik rész kapcsán. A beszélgetés alatt végig egy szinkrontolmács fordította a beszélgetést a műsorvezető és Lucas közt. Az interjú végén megkérték, hogy mondjon valamit, ami mind a hat Star Wars részre jellemző, mire frappánsan azt mondta:
"May the Force be with you".
A tolmácsnak sem kellett több, azonnal fordított:
"Május negyedikén találkozunk"
Tipikus "Leiter Jakab"
|
szer. jún. 01, 2005 12:01 |
|
|
gaborb
arany tag
|
BrOnZ írta: Csak úgy "futtában" számolgattam. Jómagam kényszervállalkozóként mindent saját magam fizetek. ("cég" költségei, stb.)
jaja, én is parázok ettől a rendszertől, nagy kitolás lenne, ha az egységes 21% valósulna meg!
beszélgettem minap egy barátommal, aki nem EVA-s. Ő ugyan leirhatja az ÁFÁ-t (már amennyit tud), de van nyereségadója meg még mittudoménmilyen-sarca, lényeg - ha jól rémlik -, hogy együtt kábé 16% jön le neki a nettóból.
80Ft/nettó/ - (16%+1%/iparűzési adó/) = kb. 66Ft + amit vissza tud igényelni az ÁFÁból.
Szóval az EVA még épphogy megérheti azok számára, akiknek nincs annyi kiadás, hogy visszaigényeljék az ÁFÁt (főleg szellemi foglalkozásúak), de lassan elég neccessé válik.
Ahogy néztem volt olyan terv is, hogy egységes 21% áfa, de az EVA marad 15%, ez még egy középszar megoldás lenne, ekkor "csak" 4Ft-ot húznak ki az EVÁsok zsebéből (ez a nettó bevétel 5%-át jelenti!!!), ami azt jelenti, hogy elveszitenénk azt a többletet, ami az ÁFA és az EVA különbségéből adódik.
Ez a megoldás annyiban még védhető lenne az ő oldalukról, hogy megszűnne a fiktiv EVÁ-s számlázás (merthogy nem érné meg), ami biztos előfordul ugyan, de nem hinném, hogy ezért ki kéne **** sok tizezer kisvállalkozóval.
Gyanús is volt már: túl jól kitalált, könnyen kezelhető és 'még-nekem-is-megéri-hogy-ne-csaljak-adót-inkább-EVÁzok' megoldás volt ez az EVA, itt az ideje ****.
szerk: most néztem meg a hirt az origón, hogy miről is tárgyalnak (az 1% iparűzési adó feleződne /+0,5%/, viszont 5% nyereségadó /-5%!!!!!!!!!!!!!!!!/
ez azért már tényleg kicsit sok!!!!!!
ha ezt megszavazzák, gyakorlatilag kivégzik az egyetlen becsületesen és normálisan használható adónemet! Nem baj, megint mindenki simlizni kezd és ismét bekövetkezik a szokásos recept: adóemelés/szigoritás=mindenki igyekszik kijátszani a rendszert, hogy ne haljon éhen=csökkenő adóbevételek
szerk.2: alaposabban olvasva, azt most nem egészen értem, hogy az 5% nyereségadó vonatkozik-e majd az EVÁsokra, vagy sem. Ez EVA alapelve alapján nem kéne, hogy vonatkozzon, de hát ebben az országban az sem biztos, ami már megtörtént.
|
szer. jún. 01, 2005 11:34 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
skynet írta: McLaca írta: partycsoka írta: BrOnZ írta: Ne felejtsd el, hogy ebben az országban nem verseny van, hanem kizsákmányolás... Itt a pont! A baj csak az, hogy még egyáltalán nem látszik az alagút vége. Valamibõl ki kell fizetni azt a cirka 800000 embert, aki az államtól kapja a fizut. Amíg nem lesz egy tökös kormány, aki végre megteszi azt, amit eddig senki nem mert (leépíti a felesleges létszámot), végrehajtja a rég óta hajtott nagy reformokat, addig itt nem lesz semmi. Csak tologatjuk magunk elõtt a problémákat, közben pedig gyarapodik tovább az amúgy sem kicsi államadósság. Abból a 800.000-bõl kb. 10.000 az, akinek fel is lehet róni, miért kap annyit, amennyit. De a leépítések - mert vannak - nem ebbõl a 10.000-bõl történnek... Persze eleve azért vannak leépítések, hogy az említett 10.000-nek (még)jobb legyen. Üdv! az egy dolog, hogy nem kapnak sok fizut az állami alkalmazottak, de ettõl még sokan vannak feleslegesen! a legtöbb állami intézményben kb 3 ember csinálja azt, amit normális helyen egy ember is elvégezhetne akár kevesebb idõ alatt is...
ennek csak a fele igaz. A legtöbb állami helyen épp úgy szopnak a beok, mint máshol. Inkább az állami feladatokkal van a baj. Miért kell 20-30e ember + beszállítók az adóhivatalhoz? Miért kell ugyanennyi a munkáltatóknál az adókiszámításhoz? Mert ilyen **** adórendszerhez ennyi élőmunka kell.
|
szer. jún. 01, 2005 11:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
partycsoka írta: BrOnZ írta: Ne felejtsd el, hogy ebben az országban nem verseny van, hanem kizsákmányolás... Itt a pont! A baj csak az, hogy még egyáltalán nem látszik az alagút vége. Valamibõl ki kell fizetni azt a cirka 800000 embert, aki az államtól kapja a fizut. Amíg nem lesz egy tökös kormány, aki végre megteszi azt, amit eddig senki nem mert (leépíti a felesleges létszámot), végrehajtja a rég óta hajtott nagy reformokat, addig itt nem lesz semmi. Csak tologatjuk magunk elõtt a problémákat, közben pedig gyarapodik tovább az amúgy sem kicsi államadósság.
Kiegészíteném azzal, hogy fizetni kell a nyugdíjasok ellopott nyugdíját, a pazarló TB, ahelyett is, aki életében nem dolgozott, de ellátást kap. Ja, és a "szociális hálót", amibe egyesek az ingyenlakáshoz jutást is beleértik.
Válasszatok: vagy ezeket építjük le vagy fizetjük tovább is az adókat!
|
szer. jún. 01, 2005 10:51 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
skynet írta: McLaca írta: partycsoka írta: BrOnZ írta: Ne felejtsd el, hogy ebben az országban nem verseny van, hanem kizsákmányolás... Itt a pont! A baj csak az, hogy még egyáltalán nem látszik az alagút vége. Valamiből ki kell fizetni azt a cirka 800000 embert, aki az államtól kapja a fizut. Amíg nem lesz egy tökös kormány, aki végre megteszi azt, amit eddig senki nem mert (leépíti a felesleges létszámot), végrehajtja a rég óta hajtott nagy reformokat, addig itt nem lesz semmi. Csak tologatjuk magunk előtt a problémákat, közben pedig gyarapodik tovább az amúgy sem kicsi államadósság. Abból a 800.000-ből kb. 10.000 az, akinek fel is lehet róni, miért kap annyit, amennyit. De a leépítések - mert vannak - nem ebből a 10.000-ből történnek... Persze eleve azért vannak leépítések, hogy az említett 10.000-nek (még)jobb legyen. Üdv! az egy dolog, hogy nem kapnak sok fizut az állami alkalmazottak, de ettől még sokan vannak feleslegesen! a legtöbb állami intézményben kb 3 ember csinálja azt, amit normális helyen egy ember is elvégezhetne akár kevesebb idő alatt is...
A feleségem egy állami intézményben dolgozik. 5-en dolgoznak egy adott helyen, 2 (sic!) titkárnő jut rájuk, mindkettő 50+. Még a passziánszot sem tudják kezelni a számítógépen. Írógépen gépelni azt tudnak. Csak az meg nem kell. Egyetlen dolguk van: levinni a postárajáró-embernek a leveleket minden nap. A papírhoz és az egyéb irodai eszközökhöz pénzért (sic!) lehet csak hozzájutni, nem adják ki másképp. (Ez persze az intézmény egyszer már megvette!) Az egyik titkárnő az intézmény mostani igazgatójának régebbi titkárnője volt, a másik meg valami rokona.
Ehhez képest keresnek többet, mint a kétdiplomás feleségem. Ez a nem mindegy.
S
|
szer. jún. 01, 2005 10:24 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Csak úgy "futtában" számolgattam. Jómagam kényszervállalkozóként mindent saját magam fizetek. ("cég" költségei, stb.) Gondolom más is van így ezzel. Igazából azt sem értem, hogy miért kell iparűzési uzsorát fizetnem, -gyakorlatilag azért fizetek, hogy fizethessek,- amikor a telephelyem a saját lakásom, de ezt most hagyjuk.
Az egyszerűség kedvéért nézzük az alábbi példát: Keresek egy hónapban 80 Ft plusz ÁFÁ-t, fizetek EVÁ-t ami 15%. (Az EÜ, TB, Nyögdíj, stb. erről most ne beszéjünk, az eddig is volt, ezután is lesz)
80,- Ft + ÁFA=25%, azaz 20,- Ft Összesen tehát 100 Ft-ot számlázok, ebből marad a zsebbe -adózás után,- 100-15=85 kemény magyar forint.
Január 1-től:
Még mindig 80 Ft + ÁFÁ-t keresek...
80,- Ft + ÁFA=21%, azaz 16,80 Ft Összesen tehát 96,80 Ft-ot számlázok. (valószínűleg 97,- Ft-ot, mivel az ÁFA nem lehet fillér) Ebből marad zsebbe -adózás után,- 97-(21%) azaz: 97-20,37 Ft (ismét kerekítés a fillér miatt) tehát: 97-20=77 Ft.
85 helyett 77 Ft... (laza 10% mínusz) És még mindig nem beszéltünk a fogyasztói cikkek, élelmiszerek áremelkedéséről...
Na többek között ezért kellene elzavarni az egész ingyenélő qrva jól fizetett "kormánynak" nevezett bandát, az összes politikussal együtt a ....!%/=#@&<>+ ba bele, oda neki! Grrrrrrr...
Ezért éltem 50 évet tisztességes melóval a hátam mögött, hogy simán éhen dögöljek a sok zseni közgaszdász között... Ráadásul még a disszidálás intézményét is megszüntették... Vessetek meg érte, de én mindkét gyermekemnek azt mondom: tanuljanak, és úgy húzzanak el ebből az országból, hogy hátra se nézzenek. Azt a szót, meg hogy: "hazaszeretet" nyugodtan törölni lehet a szótárból. Amelyik "haza" így gondoskodik azokról akik fenntartották, az nem érdemli meg ezt a magasztos kifejezést.
Lehet bronzit kimoderálni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ szer. jún. 01, 2005 10:24-kor.
|
szer. jún. 01, 2005 10:21 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
partycsoka írta: BrOnZ írta: Ne felejtsd el, hogy ebben az országban nem verseny van, hanem kizsákmányolás... Itt a pont! A baj csak az, hogy még egyáltalán nem látszik az alagút vége. Valamiből ki kell fizetni azt a cirka 800000 embert, aki az államtól kapja a fizut. Amíg nem lesz egy tökös kormány, aki végre megteszi azt, amit eddig senki nem mert (leépíti a felesleges létszámot), végrehajtja a rég óta hajtott nagy reformokat, addig itt nem lesz semmi. Csak tologatjuk magunk előtt a problémákat, közben pedig gyarapodik tovább az amúgy sem kicsi államadósság. Abból a 800.000-ből kb. 10.000 az, akinek fel is lehet róni, miért kap annyit, amennyit. De a leépítések - mert vannak - nem ebből a 10.000-ből történnek... Persze eleve azért vannak leépítések, hogy az említett 10.000-nek (még)jobb legyen.
Üdv!
|
szer. jún. 01, 2005 10:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Ecsém! Ha ez a kormány normális, akkor én vagyok a hülye...
Nem értem a kérdést...
Illetve: nem értem, ezt miért kérdéses - mármint hogy nem Te vagy a hülye!
Üdv!
|
szer. jún. 01, 2005 10:08 |
|
|
Cycy
platina tag
|
Sulla írta: Nem sok jóval kecsegtet ez:
[url]http://www.services.foxconn.com/store/default.asp?Category.id={44E8EFC1-4305-41E0-9E21-FEE7EFA7921F}&Currentpage=2&Category.name=19xx&22xx[/url]
20 ropi csak az alkatrész. Ha nem találsz használtan, akkor inkáb néz egy renew-t: 55 a notebookstore-ban, a 1910 meg csak 45.
S
Köszi az url-t, 20 az még elfogadható is LENNE, csak mire ideér szeretett otthonunkba...
Amúgy lehet, hogy még korán van nekem, de én nem találtam 1930-ashoz LCD-t, csak 1935-höz, 1940-hez, és azok is:
"Description: UPPER COVER PRE-ASSY, SONY LCD
Price Each: $30.14" ez a 1935 és 40hez. ez ugye lcd is?
Meg azt furcsálltam még, hogy egy csomó termék rendeléséhez HP beleegyezés szükséges. De vajon miért?
Találtam egy ilyet (csak a display-ek) http://www.services.foxconn.com/store/d ... tegory.Id={B6E88D4D-FAE7-460A-BA1F-C1CE0284499C}&Category.CategorySnum=CAT0000000159&category.name=Displays
csak én nem látok 1930-hoz?
|
szer. jún. 01, 2005 10:05 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: Ne felejtsd el, hogy ebben az országban nem verseny van, hanem kizsákmányolás...
Itt a pont!
A baj csak az, hogy még egyáltalán nem látszik az alagút vége.
Valamiből ki kell fizetni azt a cirka 800000 embert, aki az államtól kapja a fizut. Amíg nem lesz egy tökös kormány, aki végre megteszi azt, amit eddig senki nem mert (leépíti a felesleges létszámot), végrehajtja a rég óta hajtott nagy reformokat, addig itt nem lesz semmi. Csak tologatjuk magunk előtt a problémákat, közben pedig gyarapodik tovább az amúgy sem kicsi államadósság.
|
szer. jún. 01, 2005 9:57 |
|
|