|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ez mind OK, én csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy az "ócsó a telóm, legyemmá ingyér kikódolva" elv a GSM "szakmában" nem működik.
Egy 9500-as Nokiát lehet ingyér, egy T2288-at meg nem. Ez egy ilyen fura világ...
Természetesen a megfelelő box tulajdonosait senki sem tartja vissza attól, hogy segítsenek topicnyitó társunknak, akár ingyen is.
A többit meg magánúton intézzük. CLOSED
|
kedd máj. 03, 2005 12:35 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
vasti írta: Ez a telefon szerintem 0 forintot ér, úgyhogy nem gondolhatja senki komolyan a 30 fontos unlockot szerintem. Ez olyan, mintha a Ferrari szerelői a szokott munkadíjat kérnék Trabi gyűrűzésért )
Igen ez a hasonlat állna is, ha csak a ferrari szerelői tudnák a trabantot gyűrűzni (de hát nem).
A régi motorolákkal viszont kb. ez a helyzet, nem sokan csinálják az országban. Ez egyelőre olyan szinten van, mint pl. a sagem V55, C5-2, ezt is nagyon kevesen csinálják, de Ők el is kérik az árát...
A telefon értéke tényleg nem túl nagy, de azért itthon nem 30 fontért nyitják, aki meg szeretné tartani a telefont mindenáron, annak szvsz megéri a dolog, aki meg nem, az vesz valami elterjedtebb telefont (pl. régi nokia) kb. annyiért, mintha kinyittatná a motorolát, és az akkor már független is
Egyébként azt a telót az eredeti szolgáltatója szvsz 2-3e Ft-ért szabályosan is kinyitja, ha megvannak a teló papírjai, mert 2 év lejárta után már egész olcsó a szabályos módszer is
|
kedd máj. 03, 2005 11:26 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Akoska írta: Azt hiszem, aki ilyesmivel bír, az nem erre a fórumra járkál.
Nono Azért járkál
|
kedd máj. 03, 2005 11:17 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Az az EMMI clip hajdanán 100-120e forint körüli összeg volt, persze az akkori modellekre jó volt, így aki nagyban csinálta, annak visszajött.
De ilyen emlékekkel aligha hiszem, hogy valaki ingyér megcsinál vele bármit is, már csak az elv miatt is, no meg amiatt, hogy erre a modellre azóta sincs free cucc.
Azt hiszem, aki ilyesmivel bír, az nem erre a fórumra járkál.
Nekem sajnos nincs ilyen, pedig megcsinálnám Neked szívesen grátisz.
Igaz, a fele királyságomat is odaadnám, de az sincs
|
kedd máj. 03, 2005 9:11 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Jó, azért ne harapjátok le a fejem ;-))
Ez a telefon szerintem 0 forintot ér, úgyhogy nem gondolhatja senki komolyan a 30 fontos unlockot szerintem. Ez olyan, mintha a Ferrari szerelői a szokott munkadíjat kérnék Trabi gyűrűzésért ;-))
Amúgy meg hajat vágni nem tudok, de sok linux szervert, amit én telepítettem, ingyen tartok karban esetleg évek óta, pusztán jóindulatból (meg mert hülye vagyok) : akkor mégis van remény, hogy nekem is ingyen megcsinálja valaki az unlockot?! ;-))
Üdv!
|
kedd máj. 03, 2005 8:30 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
Nem annyira jövedelmező, mert 2-3e-nél többet nem lehet egy ilyenért elkérni, és viszonylag ritka darab, tehát jövedelmezőségről szó sincsen. Viszont aki sokat költött az ilyen "hobbi"-jába, annak minden olyan telefon szerencse, amit nem lehet free dolgokkal nyitni, hanem igenis bele kell nyúlni előtte a zsebbe.
Ami szintén szerencse, hogy egyre több ilyen teló lesz
|
hétf. máj. 02, 2005 23:07 |
|
|
gokart
arany tag
|
En ezt mind ertem, csak azt nem, hogy ez mitol "szerencsere", annyira jovedelmezo lenne a T/V 2288 nyitasa? Nekem is van T2288-asom, vodafone-os, de mivel kizarolag vodafone-os kartyakat hasznalok igy nekem nem nagy veszteseg.
|
hétf. máj. 02, 2005 15:48 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Nézd, egyfelől a függetlenítés egyfajta szolgáltatás, és ha most eltekintünk a dolog legalitásától, miért lenne minden ingyenes. A fodrász sem fog egy mosolyért dolgozni. Ha Te magad is tudsz hajat vágni (a free calc megfelelője), akkor tedd, de ha nem tudsz, miért várod mástól az ingyenes munkát.
Azt is figyelembe kell venni, hogy ennek az ára koránt sincs arányban a készülék mai értékével. Ezzel nem lehet mit csinálni, így van és kész. Vegyünk pl. egy Nokia 8910i-t, ami ma is jópár tízezer foint, free calccal nyitható, míg e régesrégi Motorolákra ma sincs free megoldás. Erről nem tehet senki, aki freeben nyithat, az örüljön, aki nem, az vegye igénybe a szolgáltatást pénzért vagy fejtse meg maga a simlock algoritmust és találja ki a kódot egyedül. Senki nem fogja ebben megakadályozni.
|
hétf. máj. 02, 2005 14:12 |
|
|
gokart
arany tag
|
Szerencsere? Ezek a komoly, szines kijelzos, kameras, bluetooth-os, email klienses, lypolimer akksis, belso antennas, kihangosithato, grps-es, infras motorola T/V 2288-as telefonok annyira ujak es dragak, meg elterjedtek, hogy nagy veszteseg lenne hozza egy 1000 Ft alatti megoldas.
|
hétf. máj. 02, 2005 14:01 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Ehhez a telefonhoz NINCS ingyenes.
De hát a remény hal meg utoljára, így nyitva hagyon Neked a topikot, hátha mégis eltitkolt eddig valaki valamit, amiről senki sehol nem tud semmit és most előadja...
(Kódszámolás NINCS, IMEI alapján adatbázisból kikeresés VAN, többezerért. Ez azért van így, mert a kód semmivel sincs összefüggésben, véletlenszerű, így kalkulálni sincs miből. Szerencsére.)
|
hétf. máj. 02, 2005 13:53 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
:-(( Na ja. A neten 30 angol fontokat emlegetnek, amiért már jó telót lehet venni függetlenül... Kicsit durva.
Akkor azt hiszem el is felejtem, mert tényleg csak ingyenes megoldás érdekelt volna. Azt hittem, kapásból van itt valakinek egy kórszámoló progija ilyenhez ;-)))
Azért ha valakinek mégis eszébe jut az inyegens megoldás, ne titkolja el ;-)
Üdv!
|
hétf. máj. 02, 2005 13:26 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
|
Rossz hírem van:
a két lehetőség, ami van, fizetős.
- kóddal, a mai "drága kód" korszakban ez már nem nagyon gazdaságos
- régi box-szal vagy clippel (PEmaster vagy Emmi-clip), ezen ritka boxok még ritkább tulajdonosai szerint a szél sem fúj ingyen.
Ha nem ér meg pénzt a dolog Számodra, akkor a telefon marad Vodás...
|
hétf. máj. 02, 2005 12:18 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Motorola T2288 unlock
Sziasztok!
Bocs, hogy az ócska telefonommal foglalom itt a helyet ;-))
Szóval van egy ilyen telóm, természetesen Vodafone-os. Már rég le lett cserélve, sőt azóta már az is, amire, meg az is, amire az stb. ;-)) De a telefon még mindig kiválóan működik. Ha éppen nincs telefonom, akkor azt használom.
Most arra gondoltam, hogy de jó lenne fügetleníteni. Lenne egy telefonom, amit egy Pannon v. T-Mobile kártyával bedobnék a kocsiba, és ha olyan helyen rohadok le (bár Opel, sosem kop'el ;-)) , ahol nincs Voda térerő, akkor is biztonságban érezhetném magunkat (meg a két kisbabát, akik ott gügyögnek a hátsó ülésen ;-))
Van valakinek ötlete? Guglival rákeresve van egy csomó találat, ami szerint kódal ki lehet nyitni, de mindegyik fizetős, vagy nem is él a link... Pénzt meg nem ér nekem a dolog, mert 1-2 rongyért kapok már független telót. De ez mégiscsak az enyém már sok éve ;-))
Üdv!
|
hétf. máj. 02, 2005 10:55 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|