|
Szerző |
Üzenet |
Raven_
gyémánt tag
|
vizsla1 írta: ...(ezek szerint felvettek? Grat. Bár remélem nem bánod meg)...
Kösz a választ, időközben én is megtaláltam a topicot...
Még nem vettek fel, de a nagyobb részén túl vagyok, és ha nagy baj nem lesz, össze kell jöjjön...
|
szomb. jún. 11, 2005 15:15 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Raven_ írta: Ha már tanácsadás:
Mivel a BME-n (ezek szerint felvettek? Grat. Bár remélem nem bánod meg) ott az ERSTE, azért elvileg ezt javasolnám. Na mármost az Egry J.-en a kiszolgálás a béke s.gge alatt van, a jutalékokat meg 3 hetente emelik. Továbbá ott csak az Elektronikus Diákszámla ér valamit, ezért vagy maradj OTP Junioros, vagy köss egy MKB Diákszámlát, vagy legyél te is raiffeisenes. Ide OFF módon leírtam az előnyeit: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=26726&sid=59bfea5e5ff02524a5509ec342934a82
|
szomb. jún. 11, 2005 15:01 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: @Macika: A képeidet már korábban is megnéztem és igen szépek,csak sztem a gép árával lenne gondom,mivel nem hiszem,hogy beleférne ebbe a 35k körüli kategóriába.Pedig ha nem lenne gond az ára,akkor tuti vmi digit. tükörreflexeset vennék. Nemnem!
A Fuji Finepix 602Z-re gondoltam!!!
Az ma (ha ki tudod fogni használtan, megbízható embertől) még mindig többet ér, mint a mai 'eldobható' digitgépek.
És olyan 45-50 körül megkapható. Legalább 10.000 képet csináltam vele, és nagyon imádtam.
Csak továbbléptem tükörreflexesre.
|
szomb. jún. 11, 2005 14:41 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
szerk.: tárgytalan a hsz...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raven_ szomb. jún. 11, 2005 15:00-kor.
|
szomb. jún. 11, 2005 14:39 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
@McLaca:
Igen,láttam a házhozszállítós mókát,csak én jobban szeretem először megtapogatni a cuccot,mint csak nézegetni képen,mert lehet,hogy élőben beüt vmi olyan kis részlet,ami később nagyon zavarna.Végülis ha mennek szülők kocsival,akkor megnézem élőben,ha meg nem,akkor megrendelem,mert úgyse lehet sokat válogatni rajta.Persze van vonat is (607 huf ),de akkor inkább megvárom a postást,mert utálok vonatozni
@Macika:
A képeidet már korábban is megnéztem és igen szépek,csak sztem a gép árával lenne gondom,mivel nem hiszem,hogy beleférne ebbe a 35k körüli kategóriába.Pedig ha nem lenne gond az ára,akkor tuti vmi digit. tükörreflexeset vennék.
|
szomb. jún. 11, 2005 14:34 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
pampika írta: De ez a canon egész jónak tűnik,ráadásul az extreme digtalban 33k 2 év garival,tartozékokkal.Szimpi Asszem majd beiktatok egy pesti utat ha a vizsgáknak vége. Így elnézegetve nekem is az lett - belépő szintű gépnek ezen az áron határozottan jó darab.
Az Extreme Digital miatt nem kell Pestre utaznod, novemberben még minden esetben átvállalta a futárköltséget, most 10.000 Ft felett vállalja át - és házhosz viszik a gépet. Én egy memóriakártyát rendeltem tőlük.
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 14:22 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Macika írta: Azt jelenti, hogy felejtsd el azt az ásatag szutyok IE-t és használj Mozillát!!!
Köszönöm a felettébb konstruktív, informatív, segítőkész választ
|
szomb. jún. 11, 2005 13:57 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: @McLaca: Az indexes oldalt nézegettem már egy kicsit,jó kis oldal Én is gondoltam a Canon A400-ra.Kicsit többet nézegetve nem is olyan csúnya Köszi a tanácsokat.Nem gondoltam,hogy a HP ennyire nem okés.Nekem a designja tetszik.Szomszédomnak HP van,2,1 MP-s és azzal csináltam pár képet a telefonomról,amikor eladó volt és azok egész kulturáltan néztek ki. Meg olvastam vmi angol nyelvű tesztet,ahol az egekig magasztalták,főleg a belső vörösszem effektus csökkentése miatt. De ez a canon egész jónak tűnik,ráadásul az extreme digtalban 33k 2 év garival,tartozékokkal.Szimpi Asszem majd beiktatok egy pesti utat ha a vizsgáknak vége. Azért hogy bekavarjak, nézd meg a képeimet. Nem akarok erőszakoskodni a Sigmával, de ha megnézed a korábbi képeimet, azok Fujival készültek. Azok sem rosszak ám!!!
|
szomb. jún. 11, 2005 13:45 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Azt jelenti, hogy felejtsd el azt az ásatag szutyok IE-t és használj Mozillát!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika szomb. jún. 11, 2005 13:45-kor.
|
szomb. jún. 11, 2005 13:43 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
@McLaca:
Az indexes oldalt nézegettem már egy kicsit,jó kis oldal
Én is gondoltam a Canon A400-ra.Kicsit többet nézegetve nem is olyan csúnya
Köszi a tanácsokat.Nem gondoltam,hogy a HP ennyire nem okés.Nekem a designja tetszik.Szomszédomnak HP van,2,1 MP-s és azzal csináltam pár képet a telefonomról,amikor eladó volt és azok egész kulturáltan néztek ki.
Meg olvastam vmi angol nyelvű tesztet,ahol az egekig magasztalták,főleg a belső vörösszem effektus csökkentése miatt.
De ez a canon egész jónak tűnik,ráadásul az extreme digtalban 33k 2 év garival,tartozékokkal.Szimpi
Asszem majd beiktatok egy pesti utat ha a vizsgáknak vége.
|
szomb. jún. 11, 2005 13:29 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
|
szomb. jún. 11, 2005 13:19 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
pampika írta: Akkor mit tudnátok ajánlani,ami 35-37k-ba belefér,szép képeket gyárt és kívülről is vmi értelmes kinézettel rendelkezik... Nem tudom, külsőre bejön-e neked, de első körben ezt mondanám:
http://www.fotomarket.hu/product.php?pid=0000010736
illetve:
http://index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=640
A zoom nem túl nagy (2,2×), utóbbi linken vannak tesztképek is.
Hát, hagy ne mondjam, hogy a képminősége a HP-hoz képest ég és föld, kategóriájában határozottan jó, és ehhez az árhoz megfelelően kicsi képzaj párosul - amolyan Canonosan
Jaaa, és van benne AF segédfény és hisztogram
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 12:50 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
pampika írta: Hát,a sigma nekem is nagyon tetszene!Csak én megnéztem az árát is,és szerencsére ültem Amúgy tényleg nagyon szép képeket gyárt. Akkor mit tudnátok ajánlani,ami 35-37k-ba belefér,szép képeket gyárt és kívülről is vmi értelmes kinézettel rendelkezik,mivel sokat nézegettem már,de az olcsóbb gépek jórésze olyan ocsmány,hogy rossz ránézni,nemhogy használni Szerintem az említett HP sem szép, de ne a külső legyen az elsődleges szempont. Az említett Hp-nél lényegesen jobb pl. a Pana DMC-LC50, vagy 70-es gépe (kb. egy éves modellek), bár utóbbi valószínűleg egy picivel drágább a megjelölt árnál. Azonban ha egy nem túl régi, használt példányt ki tudsz fogni, jól jársz vele.
Másik lehetőség a kisebb Canon gépek közül valamelyik. Javaslom, nézz be a teminál fórum digitcam szekciójába, Birdie (és a többiek) sok infót tudnak adni - feltéve, hogy megjelölöd, mit akarsz a géppel csinálni, mert a "milyen gépet vegyek 40k-ért" kérdésekre ők is harapnak
A fentebb említett HP gép egyébként nekem ellentmondásos, 4,1Mpixelesnek van jelölve, de a max, felbontás 1600×1200 (ami ~2Mpix). Ezért az árért ma már ez édeskevés.
Egyébként: http://index.hu/tech/digicam - nézz szét, érdemes!
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 12:41 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
McLaca írta: nokia.6230 írta: pampika írta: Egy HP Photosmart R507-t néztem ki 37k jézus.... ne.... hpt soha... majdnem ennyiért adok neked egy jobb fujit ha érdekel akkor pü Macika írta: Mekkora mákod van, pont most árulom a Sigma SD10-esemet!!! Gondold meg!!! nem nem... neki az én fujim kell Hááát... Nekem inkább Macika Sigmája kéne Látta ám, mit tud. Üdv!
Hát,a sigma nekem is nagyon tetszene!Csak én megnéztem az árát is,és szerencsére ültem Amúgy tényleg nagyon szép képeket gyárt.
Akkor mit tudnátok ajánlani,ami 35-37k-ba belefér,szép képeket gyárt és kívülről is vmi értelmes kinézettel rendelkezik,mivel sokat nézegettem már,de az olcsóbb gépek jórésze olyan ocsmány,hogy rossz ránézni,nemhogy használni
|
szomb. jún. 11, 2005 12:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
McLaca írta: simico írta: CineDOG írta: www.fotomarket.huRendeltem már tőlük, bankkártyával fizettem a honlapjukon, futár hozta ingyen a kamerát. Megbízhatóak, hazai gyári gari. Bátor Miért lenne bátor? A netes bankkártyás fizetést valamelyik (legtöbbször OTP) bank https protokollon keresztül bonyolítja, tehát a bankon keresztül meg a tényleges fizetés, mintha utalnál, nem csak "úgy lehúzzák" a lóvét a számládról, mint mikor kártyával fizetsz. Könyvelt tranzakcióval meg van lehetőséged reklamálni, ha nem kapsz semmit a pénzedért. Kb. annyira bátor dolog ez, mint a Cora-ban kártyával fizetni Üdv! Így van. Meg benzinkutaknál, főleg a kagylóformájúnál.
Nekem egyszer egy OTP-ben dolgozó ismerős elmagyarázta, hogy mennyire vigyáznak arra azok, akik online shopping lehetőséget kapnak az AmEx-, Visa-, MC-től, nehogy vétsenek a tiszta szabályok ellen, mert akkor letiltják az online-jogukat.
Mivel óriási könnyebség (és mint ilyen, komoly bevételnövekedés), hogy a világon bárhonnan azonnal lehet eladást bonyolítani, ezért nagyon vigyáznak arra, hogy nehogy szőrszál kerüljön a gépezetbe.
Jómagam vásároltam már többször is bankkártyával Kínából (2 mp-en belül megvolt a terhelés, már az értesítő SM is megjött addigra), de Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából is. Itthon pedig szinte kizárólag netes utalásokra használom a kártyát, na meg a TESCO-nál havi 1-2 nagybevásárlásnál, szintén fizetésre.
Szóval nekem rosszat csak az mondjon erre a lehetőségre, aki legalább annyit használja a bankkártyát, mint én.
|
szomb. jún. 11, 2005 11:25 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
nokia.6230 írta: pampika írta: Egy HP Photosmart R507-t néztem ki 37k jézus.... ne.... hpt soha... majdnem ennyiért adok neked egy jobb fujit ha érdekel akkor pü Macika írta: Mekkora mákod van, pont most árulom a Sigma SD10-esemet!!! Gondold meg!!! nem nem... neki az én fujim kell Hááát... Nekem inkább Macika Sigmája kéne
Látta ám, mit tud.
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 10:52 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
simico írta: CineDOG írta: www.fotomarket.huRendeltem már tőlük, bankkártyával fizettem a honlapjukon, futár hozta ingyen a kamerát. Megbízhatóak, hazai gyári gari. Bátor Miért lenne bátor? A netes bankkártyás fizetést valamelyik (legtöbbször OTP) bank https protokollon keresztül bonyolítja, tehát a bankon keresztül meg a tényleges fizetés, mintha utalnál, nem csak "úgy lehúzzák" a lóvét a számládról, mint mikor kártyával fizetsz. Könyvelt tranzakcióval meg van lehetőséged reklamálni, ha nem kapsz semmit a pénzedért. Kb. annyira bátor dolog ez, mint a Cora-ban kártyával fizetni
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 10:49 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
nyuszy írta: A Rádió1-nél ...
Hoppá, az bejön itt is. Akkor lehet, hogy egy csomószor hallhattam volna Bronzot, ha a számok utáni hülye dumálásnál nem váltanék azonnal csatornát...?
|
szomb. jún. 11, 2005 10:07 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
BrOnZ írta: Most is az szól, csak nem akkor amikor belebeszél... Kis rádióknál pláne, hogy így megy. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb. És akkor hogyan csinálják a születésnapos "nyereményjátékot" (vagy minek nevezzem) valamelyik nagy kereskedelmi adón (talán Juventus?)? Amikor kihúznak a borítékból egy évszámot és ha bármelyik dátumrész egyezik a te szülinapoddal és elsőnek (vagy tizediknek?) sikerül felhívni őket, akkor nyertél? Ezt csak előben lehet szerintem csinálni, hiszen nem telefonálhatok be 15 perccel azelött, hogy leadták volna a rádióban a dátumot (ami után kb 15 másodperccel már adásban is van egy hívó). BrOnZ írta: Eccer ha van kedved bevihetlek és megláthatod, hogy hogyan megy az "élő" kívánságműsor...
Én is, én is...
|
szomb. jún. 11, 2005 10:03 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
BrOnZ írta: Most is az szól, csak nem akkor amikor belebeszél... Kis rádióknál pláne, hogy így megy. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb. Eccer ha van kedved bevihetlek és megláthatod, hogy hogyan megy az "élő" kívánságműsor...
Érdekelne A Rádió1-nél összesen akkor jártam párszor, mikor az ex-munkahelyemen a kollégáim kitalálták, hogyan lehet az irodáinkban található x db telefon segítségével tutira nyerni gokart-belépőket Ó, azok a régi szép idők
|
szomb. jún. 11, 2005 10:00 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
BrOnZ írta: Hááát... Nem tudom. Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki élő adásban nyert valamit TV-ből. Ettől függetlenül lehetséges. Ott valóban élő lehet a dolog, ha tényleg van ilyen.
Munkanapokon napközben nézd bármelyik kereskedelmi tévét, órákig a baromi "nehéz" logikai telefonos játékaik mennek. Elég nehéz lenne megoldani, hogy Vazul néni előbb telefonál be a helyes megfejtéssel mint ahogy a feladatot mutatják a tévében
|
szomb. jún. 11, 2005 9:58 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
CineDOG írta: www.fotomarket.huRendeltem már tőlük, bankkártyával fizettem a honlapjukon, futár hozta ingyen a kamerát. Megbízhatóak, hazai gyári gari.
Bátor
|
szomb. jún. 11, 2005 9:54 |
|
|
6230
platina tag
|
pampika írta: Egy HP Photosmart R507-t néztem ki 37k jézus.... ne.... hpt soha... majdnem ennyiért adok neked egy jobb fujit ha érdekel akkor pü Macika írta: Mekkora mákod van, pont most árulom a Sigma SD10-esemet!!! Gondold meg!!!
nem nem... neki az én fujim kell
|
szomb. jún. 11, 2005 8:54 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
|
szomb. jún. 11, 2005 8:19 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Apró popó! Nem tudtok olyan helyet, ahonnan begyűjthető olyan szoft, amivel internetes stream rádiót lehet csinálni?
|
szomb. jún. 11, 2005 7:37 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
McLaca írta: Egyvalami jutott eszembe: Élő telefonos játék - ha már az élő műsorokról volt szó. Rádióban még csak-csak megoldható, mert hallhatja a telefonáló a kagylóban is a témát, de TV-nél látnia is kell! Nem is beszélve az összegerjedésről, amit csak full élőben lehet produkálni. Tehát ezek biztosan nincsenek késleltetve, a többi lehet...
Üdv! Hááát... Nem tudom. Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki élő adásban nyert valamit TV-ből. Ettől függetlenül lehetséges. Ott valóban élő lehet a dolog, ha tényleg van ilyen. Ezt nem tudom. Ennek egy picit hitelét vesztik azok a direkt reklámok, amelyekben a "ha most" telefonál akkor a maradék 4 db-ot még olcsóbban... stb. És ezt a reklámot hetekig nyomják akár késő este is Rádióban én már annyit gerjedtem "élőben", hogy az csak na!
|
szomb. jún. 11, 2005 7:34 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Öööö... izé... Úgy látszik, kicsit régen foglalkoztam rádióval Akkoriban még a mikrofonba belebeszélt a dídzséj, és akkor az szólt vissza a rádióból. Manapság ez már teljesen megszűnt? Kis rádióknál is számítógépen megy át, amit beszél? Most is az szól, csak nem akkor amikor belebeszél... Kis rádióknál pláne, hogy így megy. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb. Eccer ha van kedved bevihetlek és megláthatod, hogy hogyan megy az "élő" kívánságműsor...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ szomb. jún. 11, 2005 7:36-kor.
|
szomb. jún. 11, 2005 7:28 |
|
|
Macika
Moderátor
|
pampika írta: mert nekem most egy digit gépet kéne beszereznem,mert kell vmi a nyárra,meg a mostani botrányos "képeket" csinál. (Egy HP Photosmart R507-t néztem ki,37k) Mekkora mákod van, pont most árulom a Sigma SD10-esemet!!!
Gondold meg!!!
|
szomb. jún. 11, 2005 3:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
nyuszy írta: BrOnZ írta: Rádiónál az "élő" kívánságműsornál is már 15 perc... Az adáslebonyolító SW nem enged 15 percen belül egyszerűen belekotorni a műsorba. Öööö... izé... Úgy látszik, kicsit régen foglalkoztam rádióval Akkoriban még a mikrofonba belebeszélt a dídzséj, és akkor az szólt vissza a rádióból. Manapság ez már teljesen megszűnt? Kis rádióknál is számítógépen megy át, amit beszél? Egyvalami jutott eszembe:
Élő telefonos játék - ha már az élő műsorokról volt szó.
Rádióban még csak-csak megoldható, mert hallhatja a telefonáló a kagylóban is a témát, de TV-nél látnia is kell! Nem is beszélve az összegerjedésről, amit csak full élőben lehet produkálni.
Tehát ezek biztosan nincsenek késleltetve, a többi lehet...
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 2:27 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
BrOnZ írta: Rádiónál az "élő" kívánságműsornál is már 15 perc... Az adáslebonyolító SW nem enged 15 percen belül egyszerűen belekotorni a műsorba.
Öööö... izé...
Úgy látszik, kicsit régen foglalkoztam rádióval Akkoriban még a mikrofonba belebeszélt a dídzséj, és akkor az szólt vissza a rádióból. Manapság ez már teljesen megszűnt? Kis rádióknál is számítógépen megy át, amit beszél?
|
pén. jún. 10, 2005 23:11 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Akkor az LZ2 ami 5megapixel, és képstabos, jó vétel lehet. Mondjuk az LCD pixelszáma elég kevés. Sőt, az LZ1 mégjobb vétel, ráadásul hivatalosan is olcsó... www.fotomarket.huRendeltem már tőlük, bankkártyával fizettem a honlapjukon, futár hozta ingyen a kamerát. Megbízhatóak, hazai gyári gari. Többet számít a jó objektív és a nagy átfogású zoom, mint a megapixelek...
Üdv!
|
pén. jún. 10, 2005 22:59 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Akkor az LZ2 ami 5megapixel, és képstabos, jó vétel lehet. Mondjuk az LCD pixelszáma elég kevés.
Sőt, az LZ1 mégjobb vétel, ráadásul hivatalosan is olcsó...
www.fotomarket.hu
Rendeltem már tőlük, bankkártyával fizettem a honlapjukon, futár hozta ingyen a kamerát. Megbízhatóak, hazai gyári gari.
|
pén. jún. 10, 2005 20:37 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
CineDOG írta: A Pana videokamerákban is mindben Leica van? Mert csak a drágábbakhoz van írva. Amúgy olcsó beszerzési helyek: www.avplanet.huwww.edigital.huA videokamerákba nem tudom, mit tesznek, csak a fényképezőknél biztos, hogy mind Leica. Egyébként a Lumix feliratú objektíves gépek alsó sarkában is ott van a szép óarany színű háttéren az ezüst írott nagy L betű - a Leica védjegye.
Üdv!
|
pén. jún. 10, 2005 20:35 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
A Pana videokamerákban is mindben Leica van? Mert csak a drágábbakhoz van írva.
Amúgy olcsó beszerzési helyek:
www.avplanet.hu
www.edigital.hu
Ja, és van az index fórumán avplanet fórum is, oda írd be a kérésed, majd nekik is emailben ( info@avplanet.hu), és jár még 5% kedvezmény.
Én így vettem a Sony DSC P200-asom 512-es MSPRO kártyával 92eFt-ért.
Meg amúgy a diákoknak is jár ez az 5%.
|
pén. jún. 10, 2005 20:32 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
M62 írta: McLaca írta: Canon mellett én javaslom még a Pana gépeit, néha kicsit ellentmondásosak, de Leica objektívvel szereltek, motor és lencse egyaránt. Ez önmagában már sokat számít.
Na ja, a 100e fölötti gépekben tényleg Leica-objektív van. De amit én néztem (Panasonic LS1, 60e, tehát nem olcsó) abban ún. Lumix-objektív (tehát nem Leica ) van. Mindenesetre az tény, hogy az új Pana gépekben állítólag jó kis optikai képstabilizátor (vagy mi a szösz) van, amely meggátolja, hogy a kézremegés, egyebek miatt a kép bemozduljon - legalábbis ezt mondják róla, még nem láttam ilyen géppel készített képeket. Jó.
És szerinted a Lumix az micsoda?
Hát a Leica és Panasonic összeházasításából kitalált közös márkanév.
A Leica a Panasonic által összerakott gépeket forgalmazza saját (Leica) márkanév alatt is, a Pana meg minden Leica objektíves gépére (tehát minden gépére) rárakja a Lumix digital camera jelzést. Azt ugye nem kell mondanom, hogy a Leica mekkora név a piacon?
Az optikai képstabilizátor tényleg jó, csak ismerősöm nem érzi a hatását , azt viszont igen, hogy az akksit zabálja rendesen...
Még valami a Leicához: természetesen a kisebb tudású gépekben egyszerűbb objektív van, de az is Leica, ezt hidd el!
Üdv!
|
pén. jún. 10, 2005 19:57 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
McLaca írta: Canon mellett én javaslom még a Pana gépeit, néha kicsit ellentmondásosak, de Leica objektívvel szereltek, motor és lencse egyaránt. Ez önmagában már sokat számít.
Na ja, a 100e fölötti gépekben tényleg Leica-objektív van. De amit én néztem (Panasonic LS1, 60e, tehát nem olcsó) abban ún. Lumix-objektív (tehát nem Leica ) van.
Mindenesetre az tény, hogy az új Pana gépekben állítólag jó kis optikai képstabilizátor (vagy mi a szösz) van, amely meggátolja, hogy a kézremegés, egyebek miatt a kép bemozduljon - legalábbis ezt mondják róla, még nem láttam ilyen géppel készített képeket.
|
pén. jún. 10, 2005 19:43 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
A véleményem (látottak alapján), hogy a HP gépek is "botrányos" képeket csinálnak, a képrészletek ilyen mérvű figyelmen kívül hagyása már tényleg megengedhetetlen...
Az említett géptől is láttam képeket, és az első, ami feltűnt, hogy képrészletek helyett a közeli tárgyakon is csak "maszat" van, és az objektív torzítása brutálisan durva...
Canon mellett én javaslom még a Pana gépeit, néha kicsit ellentmondásosak, de Leica objektívvel szereltek, motor és lencse egyaránt Leica. Ez önmagában már sokat számít.
Üdv!
|
pén. jún. 10, 2005 19:35 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
McLaca írta: pampika írta: [...] nekem most egy digit gépet kéne beszereznem,mert kell vmi a nyárra,meg a mostani botrányos "képeket" csinál. (Egy HP Photosmart R507-t néztem ki,37k) Öööö... biztos vagy benne? Üdv!
Hasonló kérdésem lenne nekem is.
Szerintem bármi mással jobban jársz, mint a hp-val. Javaslom a Canon gépek táján körbenézni. Ja, és a Tescoban. Gyári garis gépek vannak egyes hipermarketjeikben, korrekt áron.
|
pén. jún. 10, 2005 19:29 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
pampika írta: [...] nekem most egy digit gépet kéne beszereznem,mert kell vmi a nyárra,meg a mostani botrányos "képeket" csinál. (Egy HP Photosmart R507-t néztem ki,37k) Öööö... biztos vagy benne?
Üdv!
|
pén. jún. 10, 2005 19:15 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
@McLaca:
Nekem nem annyira sürgős,mivel a notebookban van cd íróm.Ha meg nagyon kell,akkor haverokkal tudok íratni dvd-t,bár nekik van írójuk már vagy fél éve és még nem kellett dvd-t iratnom.
Az itthoni gépbe lenne jó,ha lenne,mert akkor könnyebben tudnám rászánni magam archiválásra (milyen szép szó...gyak. csak helyet kéne csinálni a vinyón,de sajnálok szimplán törölgetni ).Meg fatert meg kell még győzködni egy kis anyagi áldozatra,mert nekem most egy digit gépet kéne beszereznem,mert kell vmi a nyárra,meg a mostani botrányos "képeket" csinál. (Egy HP Photosmart R507-t néztem ki,37k)
|
pén. jún. 10, 2005 19:13 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
pampika írta: Én is anno 32k-ért vettem a jó öreg LG-t,kb 5 éve.Szegénykém már kezd nagyon halódni,sok lemezt ront Nemsoká cserélni kéne és akkor majd lesz dvd writerem (remélem) Ha nem azonnal cseréled, hanem csak "nemsoká' ", akkor lehet, hogy mire megveszed, már elavult is lesz, és a Blue Ray fog az ajtókon dörömbölni...
Valahogy úgy érzem, a DL DVD-k nem fognak fényes karriert befutni.
Üdv!
|
pén. jún. 10, 2005 19:07 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
A férj hazajön a munkából, levágja magát a TV elé és odaszól a feleségének:
- Hozz egy sört, mielõtt elkezdõdik!
Az asszony hozza a sört, de a férj kis idõ múlva újra szól:
- Hozz gyorsan még egy sört, mielõtt elkezdõdik!
Az asszony nem érti, de azért hozza. Tíz perc múlva a férj újra:
- Hozd gyorsan a következõt, mert most már tényleg mindjárt kezdõdik! Az asszony kiborul és elkezd üvölteni:
- Mi van, ma este csak ez telik tõled? Csak ülsz a TV elõtt, kiszolgáltatod magad és a sörödet vedeled? Te utolsó senkiházi lusta állat! Te mocskos disznó, teee... Mire a férj szomorúan:
- Elkezdõdött...
+1:
http://fun.drno.de/flash/crazy-rabbit.swf
|
pén. jún. 10, 2005 18:38 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
Értesz az ilyenekhez? Vasárnap jó, valamikor délután? Van jacked, vagy vigyek egy átalakítót, amit majd rá lehet rakni?
|
pén. jún. 10, 2005 17:42 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: "Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. "
Ó, ha gyakorlatban is ilyen könnyen menne!!!! Hááááát ez az... Eddig volt 4 hajlékony és egy merev tagom, mostanra megfordult a helyzet... Különben is, az öregedés legbiztosabb jele, ha a hajnali merevedés deréktájon kezdődik...
|
pén. jún. 10, 2005 15:38 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Nekem az elso ajanlo utan megtetszett. Nem vetted fel . Igerem nem koplek be , bar 1kilo most jol jonne (asszem ennyit adnak, ha latom,h. Valaki felveszi, s szolok).
|
pén. jún. 10, 2005 15:31 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Ez a MADAGASZKÁR című mozimese nagyon bejön.
|
pén. jún. 10, 2005 15:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
"Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös
vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. "
Ó, ha gyakorlatban is ilyen könnyen menne!!!!
|
pén. jún. 10, 2005 14:24 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
vally írta: Üdv,
szeretnék egy szakit megkérni, hogy forrasszon rá egy 2.5-es jack aljzatot egy fülhallgatóra. természetesen nem ingyen kérem.
A telefonszámom 0670-5065242, de a mailokat is sûrûn nézem.
Köszönettel:
Péter
átjössz?
|
pén. jún. 10, 2005 14:20 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
nokia.6230 írta: Hm... ha jól átgondolom... a palik miben is profi... hisz még beszélni sem tud Sulla írta: Százhetvennel bukni, az megy. Jujjjjj, de gonoszkodóak vagytok...
|
pén. jún. 10, 2005 14:05 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
Üdv,
szeretnék egy szakit megkérni, hogy forrasszon rá egy 2.5-es jack aljzatot
egy
fülhallgatóra. természetesen nem ingyen kérem.
A telefonszámom 0670-5065242, de a mailokat is sűrűn nézem.
Köszönettel:
Péter
|
pén. jún. 10, 2005 14:04 |
|
|