|
Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
T68m írta: Én mind a kettőt a "bátor", de inkább a felelőtlen kategóriába sorolnám. Nem hinném, hogy felelőtlen dolog lenne kártyával fizetni... Akkor a pénzt bankban tartani is az. A fél világ kártyával fizet, és mégsem hallani róla, hogy mennyire felelőtlen dolog lenne, vagy mekkora visszaélések vannak vele. Ha meg annyira visszaélnek a kártyás fizetéssel, miért ütik még mindig le az automatánál pénzt felvevőket, ahlyett, hogy terminálokkal spílerkednének?
Fiókból pénzt felvenni kétszer annyiba kerül, mint automatából.
De vajon miért van az, hogy rengeteg ember körülöttem kártyával fizet, és még soha senki nem fizetett tanulópénzt?
T68m! Nem lehet, hogy csak te vagy túlzottan paranoid?
Üdv!
|
vas. jún. 12, 2005 16:26 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
CineDOG írta: Én szinte csak bankkártyával fizetek, ahol lehet. Auchan kétnaponta, Tesco két hétben egyszer. Gyógyszertár havi egyszer. Mindez évek óta, gond nélkül, sms értesítõvel.
És nem én fizetem meg a tanulópénzt, kedves T68m, hanem te, aki a gépbõl veszi aki a pénzt, szép díjjal.
Kedves Barátom!
Én SZEMÉLYESEN veszem ki a pénzt, úgyhogy esély sincs arra, hogy lehúzzanak. (leszámítva persze a készpénzfelvételi díjat, SMS értesítőket, havidíjat, stb.) Mint ahogy a befizetéseket POSTÁN teszem meg, ahol rögtön megkapom a bizonylatot, leszámítva a köcsög apehot, ahova csak utalni lehet. De utalásról is megvan - utólag - a bizonylat, ha nincs, akkor rögtön kérem vissza a számlára a pénzt.
Te nyugodtan vásárolj kártyával, engem ez nem zavar. Mint ahogy az sem, ha eltünik a pénz - a kártyádról!
Felesleges N+1-edik flémet csinálni a kártyák, stb. biztonságáról - vonat elé is elég egyszer ugrani.
|
vas. jún. 12, 2005 16:18 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Én szinte csak bankkártyával fizetek, ahol lehet. Auchan kétnaponta, Tesco két hétben egyszer. Gyógyszertár havi egyszer.
Mindez évek óta, gond nélkül, sms értesítővel.
És nem én fizetem meg a tanulópénzt, kedves T68m, hanem te, aki a gépből veszi aki a pénzt, szép díjjal.
|
vas. jún. 12, 2005 16:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika írta: Így van. Meg benzinkutaknál, fõleg a kagylóformájúnál. Nekem egyszer egy OTP-ben dolgozó ismerõs elmagyarázta, hogy mennyire vigyáznak arra azok, akik online shopping lehetõséget kapnak az AmEx-, Visa-, MC-tõl, nehogy vétsenek a tiszta szabályok ellen, mert akkor letiltják az online-jogukat. Mivel óriási könnyebség (és mint ilyen, komoly bevételnövekedés), hogy a világon bárhonnan azonnal lehet eladást bonyolítani, ezért nagyon vigyáznak arra, hogy nehogy szõrszál kerüljön a gépezetbe. Jómagam vásároltam már többször is bankkártyával Kínából (2 mp-en belül megvolt a terhelés, már az értesítõ SM is megjött addigra), de Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából is. Itthon pedig szinte kizárólag netes utalásokra használom a kártyát, na meg a TESCO-nál havi 1-2 nagybevásárlásnál, szintén fizetésre. Szóval nekem rosszat csak az mondjon erre a lehetõségre, aki legalább annyit használja a bankkártyát, mint én.
mindenki megfizeti a tanulópénzt előbb-utóbb. Persze van aki többször és van aki a mások hibájából tanul!
|
vas. jún. 12, 2005 15:40 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
McLaca írta: Miért lenne bátor? A netes bankkártyás fizetést valamelyik (legtöbbször OTP) bank https protokollon keresztül bonyolítja, tehát a bankon keresztül meg a tényleges fizetés, mintha utalnál, nem csak "úgy lehúzzák" a lóvét a számládról, mint mikor kártyával fizetsz. Könyvelt tranzakcióval meg van lehetõséged reklamálni, ha nem kapsz semmit a pénzedért. Kb. annyira bátor dolog ez, mint a Cora-ban kártyával fizetni Üdv!
Én mind a kettőt a "bátor", de inkább a felelőtlen kategóriába sorolnám.
|
vas. jún. 12, 2005 15:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
milestone írta: McLaca írta: De igen, viszont az én gépemben 8 másodperc és nem pannon féle - ha érted Ez nagyon jó Szépen is néznénk ki, ha a digikameráknál bevezetnék a percalapú beállítást mondjuk Tényleg, a Pannon bevezethetné az 1/2000 mp alapú számlázást Azt hittem csak az A400-od van. Mi a 2. géped? Nincs A400-am, azt csak az ár megjelölésére ajánlottam Pampikának
Pannon kontra digitcam téma:
Egyébként amit nyertem, az egy Pana DMC-LC50, de már kinőttük, pedig csak fél éves. Nagyon kéne a jobb, mert volt szerencsénk (nővéremnek és nekem) kipróbálni egy full manual Panát, és nagyon odáig voltunk, hogy azt csinálja teljesen, amit mondunk neki
Üdv!
|
vas. jún. 12, 2005 14:50 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Rozso írta: CineDOG írta: http://hrebeka.uw.hu Aranyos. Mi van a videótól balra? Látom, hogy felett a DVD van.
Asztali dvd író. A videokamerás felvételeket azzal írom dvd-re. Meg a tv műsorokat is szoktam.
|
vas. jún. 12, 2005 14:24 |
|
|
milestone
arany tag
|
McLaca írta: De igen, viszont az én gépemben 8 másodperc és nem pannon féle - ha érted
Ez nagyon jó Szépen is néznénk ki, ha a digikameráknál bevezetnék a percalapú beállítást mondjuk Tényleg, a Pannon bevezethetné az 1/2000 mp alapú számlázást
Azt hittem csak az A400-od van. Mi a 2. géped?
|
vas. jún. 12, 2005 14:02 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Rozso írta: A rádiós, 15 perces késleltetős témához: http://index.hu/kultur/media/slager7571/"Az adás oldalunkról letölthető felvétele szerint ezután a két műsorvezető Boros Lajos és Bockhor Gábor ... maguk telefonáltak be a Danubius rádió reggeli műsorába." Mellesleg ma épp bent voltam a városban, Kecskeméten és hallgattam a helyi (Gong) rágiót a kocsiban(ahol a stúdió is van). Elkezdett esni az eső és ahogy vége lett az épp játszott zenének a műsorvezetőnő szomorúan mondta be hogy sajnos el kezdett esni. Hát ennyit Bronzi minden rádióra vonatkozó kijelentéséről. Ha legalább pontosan idéznéd bronzit és megértenéd azt amit írt... Ha jól tévedek akkor valami olyasmit írtam, hogy a kereskedelmi rádiók műsorainak kb. 10 %-a élő...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ vas. jún. 12, 2005 14:06-kor.
|
vas. jún. 12, 2005 13:58 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Én egyszer voltam valóban élőben egy rádióműsorban. Pár éve.
|
vas. jún. 12, 2005 13:58 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
simico írta: És akkor hogyan csinálják a születésnapos "nyereményjátékot" (vagy minek nevezzem) valamelyik nagy kereskedelmi adón (talán Juventus?)? Amikor kihúznak a borítékból egy évszámot és ha bármelyik dátumrész egyezik a te szülinapoddal és elsőnek (vagy tizediknek?) sikerül felhívni őket, akkor nyertél? Ezt csak előben lehet szerintem csinálni, hiszen nem telefonálhatok be 15 perccel azelött, hogy leadták volna a rádióban a dátumot (ami után kb 15 másodperccel már adásban is van egy hívó). Na az alapkérdés az az, hogy "kicsoda" az a hívó... simico írta: BrOnZ írta: Eccer ha van kedved bevihetlek és megláthatod, hogy hogyan megy az "élő" kívánságműsor... Én is, én is... Semmi akadálya!
|
vas. jún. 12, 2005 13:54 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
simico írta: nyuszy írta: A Rádió1-nél ... Hoppá, az bejön itt is. Akkor lehet, hogy egy csomószor hallhattam volna Bronzot, ha a számok utáni hülye dumálásnál nem váltanék azonnal csatornát...? Csak Szfvár és "vonzáskörzetében, illetve Sárbogárdon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ vas. jún. 12, 2005 13:55-kor.
|
vas. jún. 12, 2005 13:50 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
milestone írta: McLaca írta: ...bár nekem eddig a 8mp is elég volt... Az A400-asnál nem 1 mp a leghosszabb záridő? De igen, viszont az én gépemben 8 másodperc és nem pannon féle - ha érted
Üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca vas. jún. 12, 2005 13:51-kor.
|
vas. jún. 12, 2005 13:50 |
|
|
milestone
arany tag
|
McLaca írta: ...bár nekem eddig a 8mp is elég volt...
Az A400-asnál nem 1 mp a leghosszabb záridő?
|
vas. jún. 12, 2005 13:48 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
CineDOG írta: http://hrebeka.uw.hu Aranyos.
Mi van a videótól balra? Látom, hogy felett a DVD van.
|
vas. jún. 12, 2005 13:05 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Vagyon annyira béna, hogy ne a kézi beállításokat használjam, mert akkor rosszabb lesz a kép mint full automatán. Sony DSCP200
http://hrebeka.uw.hu
|
vas. jún. 12, 2005 12:50 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Macika írta: Az a baj, hogy nem szabad megvenni olyan digitgépet, amin nincs lehetőség manuális beállításokra. Lehet, hogy most nincs másra pénz, de biztos, hogy kidobott pénz lesz. Mert ahogy megveszed, szinte azonnal szembesülni fogsz a korlátaival, mindenfelé... Ez így igaz! Igaz, mi nem vettük, hanem nyertük , de amióta megvan, sokat olvastunk utána,meg próbálgattuk minden helyzetben, és igen, a lehetőségek kezdenek korlátosak lenni, már többre vágyunk. Viszont ahhoz, hogy a fotózásba belekóstoljunk, tökéletes volt ez a gép, én azt mondom, kis lépésekkel. Anno még csak lőttünk mindenre, most meg már fehér papírlappal szaladgálunk a kezünkben (kézi fehéregyensúlyt hagy a gép). Macika írta: Ahogy megvetted a digitgépet, pár hét múlva szembesülsz az igénnyel, hogy esetleg tudj olyan felvételeket is csinálni, amin nem az az éles, amit a képmező közepén látál exponáláskor. Vagy pedig szeretnél ellenfényben fényképezni, pl. egy ablak mellett álló szép hölgyet, úgy, hogy a fényképezőgép figyelmen kívül hagyja az ablakon bejövő fény mennyiségét. Esetleg szeretnél gyorsabb expozíciót egy gyorsan mozgó objektum fényképezéséhez (aminél közömbös a mélységélesség), vagy pedig szeretnéd, ha a virágoskerted virágai élesek lennének a közeliektől a távolabbakig egyformán. És szembesülsz azzal, hogy az olcsó full-automata géped erre alkalmatlan. Nem teljesen
Hogy ne a kép közepe legyen éles, egyszerűen az "elmozgatott fókusz" módszerrel meg lehet oldani, azaz a fókuszáláskor elfordulsz a géppel kicsit, hogy ne az eredeti középpontra fókuszáljon a gép, hanem arra, amit élesnek akarsz látni, esetleg spot módon fókuszálsz, majd ha megvan a fókusz, visszafordulsz úgy, hogy az eredeti téma töltse ki a képet.
Ellenfényre szintén jó a spot fókusz (és fénymérés), viszont akkor biztosan beég az ablak. Gondolom, a derítés a vakuval erre van kitalálva, ami működik kompaktoknál is korlátozottan.
Az utóbbi kettőhöz már tényleg kell a rekesz és zár manuális testreszabása, és bizony tegnap nagyon jól jött volna ez is.
Ismerősömnek van egy teljes manuális gépe, és nagyon élvezetes volt használni
Üdv!
|
vas. jún. 12, 2005 12:31 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
Hát a 15mp az már valóban jobb, bár nekem eddig a 8mp is elég volt, igaz, azzal nem lehet csillagokat fényképezni. Ahhoz már "B" idő kéne, de az valahogy csak az SLR-eknél divat, egy jó dSLR meg elég borsos áron kapható, és megkötések is vannak, ha jól tudom, mert a tükör miatt az LCD-t nem lehet élő keresőnek használni. Igaz viszont, hogy a régebbi SLR gépeknél a keresőben - ami ugye itt az objektíven át jött valós kép - egy mérőékes megoldás segítségével manuálisan is tökéletesre lehetett állítani a fókuszt, nagy fényben meg úgyis csak az átnézeti marad, de ez már nem vág ide.
Ha belefélr az árba, akkor válaszd nyugodtan az A510-et, Pampikának azért javasoltam az A400-at, mert nagyon behatárolta az árat.
Az SD picit drágább, mint a CF, viszont kisebb, jobb és gyorsabb is.
Üdv!
|
vas. jún. 12, 2005 12:18 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
nyuszy írta: ... azaz nem biztos, hogy megérne tízezreket, hogy tudjak kézzel állítgatni.
Nyuszy, a Canon kompakt gépeiben szerintem pont az a jó, hogy bennük van a manuális állítgatás lehetősége (lásd az általam fentebb felsorolt gépeket) és nem kerülnek többe, mint az azonos kategóriájú egyé tisztességes kompakt gépek. Legalábbis én így látom a pálya szélétől több kilóméterről
|
vas. jún. 12, 2005 10:40 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Macika írta: Ez mind igaz. DE! Ahogy megvetted a digitgépet, pár hét múlva szembesülsz az igénnyel, ...
Bizony, ez így igaz. Én nem igazán értek a fotózáshoz (15 évvel ezelött még konyítottam hozzá, aztán 3 évvel ezelöttig nem volt gép a kezemben), csak szeretek két bizonyos dolgot fényképezgetni. Sajnos az idők folyamán szembesülnöm kellett a (részben) manuális beállítások hiányával a kis Coolpix 2000 gépemnél (sovány vígasz, hogy anno ez is számomra igencsak sok pénzbe került és akkor abban a kategóriában nem igazán volt manuális lehetőségekkel bíró gép). Pedig nekem már egy rekeszprioritás mód is elég lenne, hogy a gyorsan szaladgáló kis témáimat rendesen, atomvillantás nélkül is le tudjam fényképezni a többnyire rosszul megvilágított helyeken. Ha most lenne lehetőségem, pénzem kompakt gépet venni, akkor én a Canon A85/95-öt, A520-at vagy az S60-at venném.
Persze a kolléga új Nikon D70s kitjét (DX18-70 obival) is elfogadnám, de én ki nem adnék 300eFt-ot egy gépre, 30-at egy táskára, megint 30-at állványra, stb, csak a hobbifotózás kedvéért.
|
vas. jún. 12, 2005 10:37 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Macika írta: Ez mind igaz. DE!
Azért szerintem nem feltétlenül rossz választás egy kis kompakt gép. Tényleg attól függ, mire akarod használni.
Anno a filmes korszakban én is olyan gépeket használtam, amivel mindent be tudtam kézzel állítani. A digitgépem viszont nem erre van. Elsődlegesen arra szolgál, hogy mindig benn van a táskámban vagy a kocsiban, és ha valamit meg kell örökíteni, nálam van. Persze nem lenne néha rossz, ha kézzel is lehetne állítgatni, de elsősorban arra szolgál a gép, hogy pillanatfelvételeket készítsek, azaz nem biztos, hogy megérne tízezreket, hogy tudjak kézzel állítgatni.
|
vas. jún. 12, 2005 10:29 |
|
|
6230
platina tag
|
Macika írta: Ez mind igaz. DE! Ahogy...
Ez is mind igaz! DE!
Bizonyos emberek igényei és lehetőségei egy bizonyos pontot elérve nem tudnak tovább haladni.
Ezért vannak mindenből ár és minőségi kategóriák.
|
vas. jún. 12, 2005 9:47 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Macika írta: Ahogy megvetted a digitgépet, pár hét múlva szembesülsz az igénnyel, hogy esetleg tudj olyan felvételeket is csinálni, amin nem az az éles, amit a képmező közepén látál exponáláskor. Vagy pedig szeretnél ellenfényben fényképezni, pl. egy ablak mellett álló szép hölgyet, úgy, hogy a fényképezőgép figyelmen kívül hagyja az ablakon bejövő fény mennyiségét. Esetleg szeretnél gyorsabb expozíciót egy gyorsan mozgó objektum fényképezéséhez (aminél közömbös a mélységélesség), vagy pedig szeretnéd, ha a virágoskerted virágai élesek lennének a közeliektől a távolabbakig egyformán. És szembesülsz azzal, hogy az olcsó full-automata géped erre alkalmatlan.
ezt a kettőt pl a Canon A60-as gépemen meg tudom oldani, a többit még nem próbáltam... (el tudom képzelni, hogy menne, mert a kompakt gépek közül a Canon sokkal több kézi beállítási lehetőséget ad, mint a többi)
azt mondjuk nem tudtam megoldani, hogy nappal szemben fotózni akartam egy tavat, úgy, hogy a nyugvó nap tükröződött a vizen. vagy a parton álló fák voltak feketék, vagy teljesen beégett a vízfelszín.... erre tudsz valami trükköt?
|
vas. jún. 12, 2005 9:07 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
nokia.6230 írta: De viszont ha valaki amatőr a témában pl én akkor az csak képeket akar csinálni egy gombnyomással mert a többi témához úgysem ért pl. fehérfény egyensúly, ilyen fókusz, olyan fókusz stb. Aki hobbi fotós az szerintem az előre beállított pár "séma" közül választ és akkor sem manuálisan állítgat ha van rá lehetőség. Vagy tévednék? A Fujimban (kompakt automata) csak egy dolog zavar hogy ha vaksi ki van kapcsolva akkor viszonylag erős a beremegés. De kizárt dolognak tartom hogy az emberek többsége mondjuk egy 1 hetes nyaralás során ha csinálnak 500 képet akkor minden egyes képnél manuálisan beállítják a mittudomén hányféle paramétert. Aki "buta és lusta" annak kompakt automata kell aki "buta lusta és gazdag" annak ultra kompakt automata. Aki profi és gazdag annak a manuális beállítás. Ez mind igaz.
DE!
Ahogy megvetted a digitgépet, pár hét múlva szembesülsz az igénnyel, hogy esetleg tudj olyan felvételeket is csinálni, amin nem az az éles, amit a képmező közepén látál exponáláskor. Vagy pedig szeretnél ellenfényben fényképezni, pl. egy ablak mellett álló szép hölgyet, úgy, hogy a fényképezőgép figyelmen kívül hagyja az ablakon bejövő fény mennyiségét. Esetleg szeretnél gyorsabb expozíciót egy gyorsan mozgó objektum fényképezéséhez (aminél közömbös a mélységélesség), vagy pedig szeretnéd, ha a virágoskerted virágai élesek lennének a közeliektől a távolabbakig egyformán. És szembesülsz azzal, hogy az olcsó full-automata géped erre alkalmatlan.
|
vas. jún. 12, 2005 1:53 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
vas tag írta: Ha már a digitgépek szóba kerültek akkor megkérdezem: Lehetséges-e egy számítógépet keresőként felhasználni (a pici LCD helyett) és ha igen akkor tudnám-e azonnal a számítógépre rögzíteni a képet? Igen. Nem.
|
vas. jún. 12, 2005 1:38 |
|
|
vas tag
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2005 23:44 Hozzászólások: 85 Tartózkodási hely: ócskavastelep
|
Ha már a digitgépek szóba kerültek akkor megkérdezem:
Lehetséges-e egy számítógépet keresőként felhasználni (a pici LCD helyett) és ha igen akkor tudnám-e azonnal a számítógépre rögzíteni a képet?
|
szomb. jún. 11, 2005 23:17 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Érdekes. Nem tudom mi okozhatja ezt. Hibának mindig csak annyit ír ki, hogy engedély megtagadva.
Aki jár más phpBB-s fórumon is, kipróbálhatná, hogy ott is van-e ilyen probléma vagy ez a terminálon egyedi!
|
szomb. jún. 11, 2005 22:57 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
milestone írta: McLaca írta: Hát, jelen pillanatban úgy nézem, hogy ebben az árkategóriában ez a gép csinálja a legjobb képminőséget... Láttam a tesztképeket az Index Digicamon, szépek. Kérdés, hogy milyen képeket készít, ha már kevesebb a fény és nem akarsz vakut használni. Tehát azt mondod, hogy jó az ár/érték aránya? Végülis, valamit valamiért. Vagy + kb. 10e-ért ott a Canon A510. Man. beállítások (rekesz/blende, etc.), VGA video, hanggal, 4x zoom, stb. Ráadásul a max. záridő az A510-nél 15 mp., szemben a 400-as 1 mp.-es idejével. Jó kis éjszakai felvételeket lehet készíteni 5-15 mp-es záridővel, persze állványon. Pampika, az A400-as nem CF-es (a régi sorozat az: A60-95), SD-s. De az SD leheletnyivel drágább, mint a CF. Az A400 helyett esetleg az A510? Szerintem ha már vetted a fáradtságot és körbenézel a neten, azaz jobban érdekelnek a részletek, mint egy olyan átlagos vásárlót, aki beesik a boltba és megveszi az első gépet, melyet mondjuk a pénztárcája megenged, akkor idővel érdekelni fognak a részletek, a beállítási lehetőségek, egyszerűen többet akarsz mint point-n-shoot. Kicsit olyan ez, mint a mobilok esetén Bár, ez a saját véleményem.
sok-sok teszt: www.digicamreviews.tk
|
szomb. jún. 11, 2005 22:27 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
Rozso írta: Itt vagyok. Ezt a hibát már régen leírtam, de nem törődött vele senki. Mikor úgy hozol be egy topicot, hogy a topiccím előtti ikonra kattintasz ( ), akkor az IE az állapotsorban kiírja, hogy "Kész, de az oldal hibás". Ekkor én két hiát tapasztalok: 1. Az általad leírttal. (Nem lehet keresni Ctrl+F kombinációval) 2. Ha az alsó "Ugrás" legördülő menüben kiválasztunk egy másik témát, akkor nem ugrik oda csak a "Mehet" gomb megnomásával (egyébként rögtön oda ugrik) Ha zavar, akkor lehet panaszkodni Sy-nak! Ugye nálad is megjelent alul a figyelmeztetés!?
Nocsak!
A Javacsript hiba az rendszeres, csak úgy látszik, még sosem akartam akkor keresni, mikor egy topicot így nyitottam meg. Érdekes. Hogy a bánatba fogja meg a Javascript az IE keresését?
|
szomb. jún. 11, 2005 22:09 |
|
|
6230
platina tag
|
McLaca írta: nokia.6230 írta: pampika írta: Egy HP Photosmart R507-t néztem ki 37k jézus.... ne.... hpt soha... majdnem ennyiért adok neked egy jobb fujit ha érdekel akkor pü Macika írta: Mekkora mákod van, pont most árulom a Sigma SD10-esemet!!! Gondold meg!!! nem nem... neki az én fujim kell Hááát... Nekem inkább Macika Sigmája kéne Látta ám, mit tud. Üdv! Ja persze de a két gép ára sem egy kategória szerintem... Macika írta: Az a baj, hogy nem szabad megvenni olyan digitgépet, amin nincs lehetőség manuális beállításokra. Lehet, hogy most nincs másra pénz, de biztos, hogy kidobott pénz lesz. Mert ahogy megveszed, szinte azonnal szembesülni fogsz a korlátaival, mindenfelé...
De viszont ha valaki amatőr a témában pl én akkor az csak képeket akar csinálni egy gombnyomással mert a többi témához úgysem ért pl. fehérfény egyensúly, ilyen fókusz, olyan fókusz stb. Aki hobbi fotós az szerintem az előre beállított pár "séma" közül választ és akkor sem manuálisan állítgat ha van rá lehetőség. Vagy tévednék? A Fujimban (kompakt automata) csak egy dolog zavar hogy ha vaksi ki van kapcsolva akkor viszonylag erős a beremegés. De kizárt dolognak tartom hogy az emberek többsége mondjuk egy 1 hetes nyaralás során ha csinálnak 500 képet akkor minden egyes képnél manuálisan beállítják a mittudomén hányféle paramétert. Aki "buta és lusta" annak kompakt automata kell aki "buta lusta és gazdag" annak ultra kompakt automata. Aki profi és gazdag annak a manuális beállítás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 szomb. jún. 11, 2005 22:15-kor.
|
szomb. jún. 11, 2005 21:56 |
|
|
milestone
arany tag
|
McLaca írta: Hát, jelen pillanatban úgy nézem, hogy ebben az árkategóriában ez a gép csinálja a legjobb képminőséget...
Láttam a tesztképeket az Index Digicamon, szépek. Kérdés, hogy milyen képeket készít, ha már kevesebb a fény és nem akarsz vakut használni. Tehát azt mondod, hogy jó az ár/érték aránya? Végülis, valamit valamiért.
Vagy + kb. 10e-ért ott a Canon A510. Man. beállítások (rekesz/blende, etc.), VGA video, hanggal, 4x zoom, stb. Ráadásul a max. záridő az A510-nél 15 mp., szemben a 400-as 1 mp.-es idejével. Jó kis éjszakai felvételeket lehet készíteni 5-15 mp-es záridővel, persze állványon.
Pampika,
az A400-as nem CF-es (a régi sorozat az: A60-95), SD-s. De az SD leheletnyivel drágább, mint a CF.
Az A400 helyett esetleg az A510? Szerintem ha már vetted a fáradtságot és körbenézel a neten, azaz jobban érdekelnek a részletek, mint egy olyan átlagos vásárlót, aki beesik a boltba és megveszi az első gépet, melyet mondjuk a pénztárcája megenged, akkor idővel érdekelni fognak a részletek, a beállítási lehetőségek, egyszerűen többet akarsz mint point-n-shoot. Kicsit olyan ez, mint a mobilok esetén Bár, ez a saját véleményem.
|
szomb. jún. 11, 2005 21:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
milestone írta: Milyen a Canon A400-as? A húgomnak én is keresek valami egyszerűbben kezelhető, de azért nem gagyi gépet, még elfogadható áron. Hát, jelen pillanatban úgy nézem, hogy ebben az árkategóriában ez a gép csinálja a legjobb képminőséget. Manuál beállítás a legtöbb belépő kompakton nincs, értem manuál alatt azt, hogy a rekeszt és zárat is te magad szabhatod testre. Canonéknál ez már elég hamar lehetővé válik, kb. 50 ezres kategóriától. Az, hogy nincs nagylátó, azt jelnti, hogy 35mm-es filmes gépre átszámolva 42mm-nél kezdődik a gyújtótávolság, az annyi, mint ha egy "rendes" 35mm-esnek megfelelő géppel mondjuk egy, vagy két zoomfokozatot "ráadnál". Igazság szerint én ha családot, embereket, akármit fotózok, szinte soha nem használom a nagylátót, mindig kicsi +zoom van a gépen. Nagylátót kizárólag tájképeknél szoktam használni. Az, hogy a menóje lassú-e, részletkérdés, általában nem kell képenként állítani benne valamit, de ha mégis kell, kényelmetlen lehet. A legjobb lenne kipróbálni.
Ahogy már írtam is, ha egy fokkal kényelmesebb gép kell, akkor meg Pana DMC-LC50, vagy 70, de az már drágább, viszont a 70-él van élő hisztogram, AF-lock, és hangos videó.
Üdv!
|
szomb. jún. 11, 2005 21:00 |
|
|
Zozo
arany tag
|
BrOnZ írta: Apró popó! Nem tudtok olyan helyet, ahonnan begyűjthető olyan szoft, amivel internetes stream rádiót lehet csinálni?
Ha még érdekel: Winamp rádió
|
szomb. jún. 11, 2005 20:37 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Macika írta: Nah, ezt akkor ki is veséztük rendesen.
Még annyi hiányzik, hogy én is elismerjem, hogy igazad volt. Nekem meg meg se fordult a fejemben, hogy valaki úgy használja.
|
szomb. jún. 11, 2005 20:22 |
|
|
Macika
Moderátor
|
M62 írta: Macikának igaza van, méghozzá mindjárt kétszer. Egyrészt valóban jelzőként használtam az "originált" szót (mint melléknévi igenevet), "sértetlen csomagolású" értelemben. Másrészt nem tudtam eddig, hogy helytelen a használata, de kicsit utánanéztem, s valóban az. Rögtön háromszor is, mert kultúremberhez méltóan azonnal beismerted a tévedésedet, nem okoltál másokat, nem okoskodtál, hogy Te nem úgy gondoltad, hanem pont ellenkezőleg, stb. Pedig manapság ez a divat, és ez az, amitől a falra tudok mászni.
Köszönöm a korrektségedet.
Nah, ezt akkor ki is veséztük rendesen.
|
szomb. jún. 11, 2005 20:17 |
|
|
Macika
Moderátor
|
pampika írta: @Macika: én is a Fujira gondoltam,de sajna sehol sem találtam ilyen árban,mint írtad.Az új ára 180k, a használt az olyan ~80k.Találtam egyet 43k-ért,de az gyanúsan olcsó,ha mindenki min. 70 körül adja. Amiket kidobott még az aprónet,az a Fuji s5000 (ha jól emlékszem),hasonlóan 40-50k környéki áron,de inkább 50-60. Akkor már inkább a 7000-es, bár gyanítom, hogy az még drágább lesz.
Az a baj, hogy nem szabad megvenni olyan digitgépet, amin nincs lehetőség manuális beállításokra. Lehet, hogy most nincs másra pénz, de biztos, hogy kidobott pénz lesz. Mert ahogy megveszed, szinte azonnal szembesülni fogsz a korlátaival, mindenfelé...
|
szomb. jún. 11, 2005 20:13 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Macikának igaza van, méghozzá mindjárt kétszer.
Egyrészt valóban jelzőként használtam az "originált" szót (mint melléknévi igenevet), "sértetlen csomagolású" értelemben.
Másrészt nem tudtam eddig, hogy helytelen a használata, de kicsit utánanéztem, s valóban az.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára M62 szomb. jún. 11, 2005 20:14-kor.
|
szomb. jún. 11, 2005 20:12 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
@milestone:
A kiegészítőkkel nem lenne bajom,mivel van tölthetős akksim (1850mAh-s) töltővel,van tokom meg egy 128-as CF karim is.Ha meg nem CF-es a gép,akkor még mindig el lehet cserélni vkivel,kb nullszaldósan.Így mostanság tényleg csak a gépet kéne beszerezni.
@Macika:
én is a Fujira gondoltam,de sajna sehol sem találtam ilyen árban,mint írtad.Az új ára 180k, a használt az olyan ~80k.Találtam egyet 43k-ért,de az gyanúsan olcsó,ha mindenki min. 70 körül adja.
Amiket kidobott még az aprónet,az a Fuji s5000 (ha jól emlékszem),hasonlóan 40-50k környéki áron,de inkább 50-60.
|
szomb. jún. 11, 2005 19:55 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Macika írta: Teljesen igazad van, de Te is tudod, hogy nem úgy gondolta M62, ahogy Te írod. Nem tudom. Én még nem hallottam, hogy valaki igeként használta volna az orginal szót, de lehet, hogy mostanában túl sok időt töltök könyvek és jegyzetek felett és ezért maradtam le az "új szlengről".
Mellesleg a Sláger rádiós cikkben megtalálta valaki, hogy hol lehet letölteni, mert azt írják, hogy "Az adás oldalunkról letölthető felvétele szerint ", de nem találtam sehol.
|
szomb. jún. 11, 2005 19:40 |
|
|
Macika
Moderátor
|
Rozso írta: Nem viszitek kicsit túlzásba ezt a nyelvtanozást? Mindenre rögtön ugrotok.
originált=eredetit
A "t" nem csak múlt időt fejezhet ki, hanem tárgyesetet is.
Tehát előveszi az eredetit. Eredeti terméket. Nem egészen szép, ahogy utána írta, hogy lezért terméket, de biztos nem igének gondolta. Teljesen igazad van, de Te is tudod, hogy nem úgy gondolta M62, ahogy Te írod. Tévedett, biztos be is fogja látni, nincs ebben gond.
|
szomb. jún. 11, 2005 19:34 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Rozso írta: A rádiós, 15 perces késleltetős témához: http://index.hu/kultur/media/slager7571/"Az adás oldalunkról letölthető felvétele szerint ezután a két műsorvezető Boros Lajos és Bockhor Gábor ... maguk telefonáltak be a Danubius rádió reggeli műsorába." Mellesleg ma épp bent voltam a városban, Kecskeméten és hallgattam a helyi (Gong) rágiót a kocsiban(ahol a stúdió is van). Elkezdett esni az eső és ahogy vége lett az épp játszott zenének a műsorvezetőnő szomorúan mondta be hogy sajnos el kezdett esni. Hát ennyit Bronzi minden rádióra vonatkozó kijelentéséről.
Az az igazság, hogy Bronznak igaza van, valami időviharba kerülhettél. Szerintem.
|
szomb. jún. 11, 2005 19:32 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
A rádiós, 15 perces késleltetős témához:
http://index.hu/kultur/media/slager7571/
"Az adás oldalunkról letölthető felvétele szerint ezután a két műsorvezető Boros Lajos és Bockhor Gábor ... maguk telefonáltak be a Danubius rádió reggeli műsorába."
Mellesleg ma épp bent voltam a városban, Kecskeméten és hallgattam a helyi (Gong) rágiót a kocsiban(ahol a stúdió is van). Elkezdett esni az eső és ahogy vége lett az épp játszott zenének a műsorvezetőnő szomorúan mondta be hogy sajnos el kezdett esni.
Hát ennyit Bronzi minden rádióra vonatkozó kijelentéséről.
|
szomb. jún. 11, 2005 19:25 |
|
|
milestone
arany tag
|
Pampika,
ami az anyagi keretet illeti, nem szabad elfelejteni, hogy a gép ára csak a kezdeti befektetés (jó, a legnagyobb), viszont kell venni hozzá egy tokot (~ 2000), töltőt akkukkal (~ 6000), memóriát (min. 128, inkább 256 MB: ~ 5000-8000). Ez még min. egy 10-est jelent.
McLaca,
Milyen a Canon A400-as? A húgomnak én is keresek valami egyszerűbben kezelhető, de azért nem gagyi gépet, még elfogadható áron. Ezt (is) nézegettem. Nekem egy Canon A60-asom van. Kiváló képeket készít, ha van elég fény. Rengeteg manuális beállítási lehetőség, ami ált. csak a komolyabb gépekre jellemző. Az AF lehetne egy kicsit gyorsabb. Egyébként Kodak volt azelőtt, ég és föld (Canon javára, persze). Kár, hogy nem már kapni kifutott szériákat a Canontól (A70-85).
Sajnos az A400-as nincs man. beállítás. "Nagylátószög állás viszont gyakorlatilag nincs, ami egy ilyen, főleg családi fotókra, utazások megörökítésére használt gép esetén nagy kár." - http://index.hu/tech/digicam/cikkek/psa400_r/!1
Állítólag a menüje is nagyon lassú. Szerinted?
|
szomb. jún. 11, 2005 19:01 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
|
Nagyon nyomják a Mediamarkt reklámot. Ott a katalógusban jól láthatóan van egy plazma tv 389ezerért.... na ez a neten sehol sincs...
|
szomb. jún. 11, 2005 18:51 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Nem viszitek kicsit túlzásba ezt a nyelvtanozást? Mindenre rögtön ugrotok.
originált=eredetit
A "t" nem csak múlt időt fejezhet ki, hanem tárgyesetet is.
Tehát előveszi az eredetit. Eredeti terméket. Nem egészen szép, ahogy utána írta, hogy lezért terméket, de biztos nem igének gondolta.
|
szomb. jún. 11, 2005 18:47 |
|
|
Macika
Moderátor
|
M62 írta: Az agyam elszáll, mikor azt látom, hogy a *****, *****, ***** eladó (felsőbb utasítás hiányában vagy annak ellenére) előveszi ilyen célból az originált, lezárt terméket. Elnézést uram, az original az nem ige, nincs múlt ideje. Az egy jelző, és a helyes használata original, vagy eredeti.
Boccs, nyelvtanóra vége.
Egyebekben MAXIMÁLISAN egyetértek.
A védelmükre legyen mondva, hogy ha van tesztdarab kirakva, akkor nem teszik ezt. Ezért érdemes a MM-ban megtapizni, majd megvenni máshol olcsóbban. )
|
szomb. jún. 11, 2005 18:37 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
simico írta: Én szeretem előbb megnézni, kézbevenni, lehetőség szerint kipróbálni az adott terméket és csak utána fizetni. A zsákbamacska a vidámparkban elmegy, egyébként én nem szeretem
Hadd álljak elő a kedvenc vesszőparipámmal.
Alapvetően egyetértek Veled, nem árt, ha az ember nagyobb pénzösszegek kiadása előtt szemrevételezni tudja az árut. Ennek érdekében jobb áruházakban gondoskodnak is bemutató darabokról, amelyeket szabadon lehet tapizni, smacizni, ízlés szerint.
De:
Az agyam elszáll, mikor azt látom, hogy a *****, *****, ***** eladó (felsőbb utasítás hiányában vagy annak ellenére) előveszi ilyen célból az originált, lezárt terméket. Az illető érdeklődő jól megcsócsálja, aztán kitalálja, hogy neki nem ez kell. Utána pedig valaki drága pénzért úgy veszi meg, mintha újat kapna.
Nagyon felháborítónak tartom az ilyesmit.
Az élelmiszerboltban sem kóstoljuk meg a kenyeret, tejet, joghurtot (stb.), amit veszünk, mielőtt ki fizetjük őket.
|
szomb. jún. 11, 2005 17:10 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
McLaca írta: Könyvelt tranzakcióval meg van lehetőséged reklamálni, ha nem kapsz semmit a pénzedért. Kb. annyira bátor dolog ez, mint a Cora-ban kártyával fizetni Üdv!
Aham, nem tudom kinek reklamálsz, ha egy kalap szamócát visz ki a futár. Én szeretem előbb megnézni, kézbevenni, lehetőség szerint kipróbálni az adott terméket és csak utána fizetni. A zsákbamacska a vidámparkban elmegy, egyébként én nem szeretem
Macika: én meg láttam nem kevés szekrényt megtöltő iratanyagot az ilyen csalásokról. Baromi egyszerű egy pos terminált szerezni, az online eladási lehetőséget sem nagy kunszt megszerezni. Sajnos sok ilyen esetet láttam testközelből, inkább bizalmatlan vagyok. Akkor is, ha egyébként 95%-ban nincs gond az ilyen vásárlással. Egyébként meg azt az otp-t inkább hagyjuk, ahol félmilliárdos lafo összegyenlet eltérés belefér
|
szomb. jún. 11, 2005 16:24 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
Itt vagyok.
Ezt a hibát már régen leírtam, de nem törődött vele senki.
Mikor úgy hozol be egy topicot, hogy a topiccím előtti ikonra kattintasz ( ), akkor az IE az állapotsorban kiírja, hogy "Kész, de az oldal hibás".
Ekkor én két hiát tapasztalok:
1. Az általad leírttal. (Nem lehet keresni Ctrl+F kombinációval)
2. Ha az alsó "Ugrás" legördülő menüben kiválasztunk egy másik témát, akkor nem ugrik oda csak a "Mehet" gomb megnomásával (egyébként rögtön oda ugrik)
Ha zavar, akkor lehet panaszkodni Sy-nak!
Ugye nálad is megjelent alul a figyelmeztetés!?
|
szomb. jún. 11, 2005 15:55 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Macika írta: Azt jelenti, hogy felejtsd el azt az ásatag szutyok IE-t és használj Mozillát!!! Köszönöm a felettébb konstruktív, informatív, segítőkész választ
Nyuszi!
Én tudom mi a gond.
A fórum hibája.
Kb. fél óram múlva lesz időm leírni, de most Csillagkapu
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rozso szomb. jún. 11, 2005 16:28-kor.
|
szomb. jún. 11, 2005 15:29 |
|
|