|
Szerző |
Üzenet |
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
McLaca írta: Ez egy elég népszerű töltő, processzorvezérelt...
Köszke a jó kis leírást
Akkor asszem egy ilyet majd beszerzünk,ha vmelyik családtag pest felé téved.
A régi elemeim is meg voltak jelölve párosával,csak sajna 2 valahol lehelózott (valszeg vki azt dobta ki az eldobhatós elem helyett véletlenül ).
|
hétf. jún. 20, 2005 23:57 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
pampika írta: @McLaca,Macika: Találtam egy ilyet: Minwa 8168GS akkumulátor töltőEz okés lenne?3k-ba fáj,akksi nélkül (de az úgyis van ). Nem sok az az 500 mA az akksinak? Ez egy elég népszerű töltő, processzorvezérelt (DeltaU figyelés van benne, tehát addig tölt, míg az akksi tényleg tele nem lesz). Az 500mAh egy 2300-as akksinak nem fáj, az még csak ~0,2C. Az én töltőm (szintén Minwa) 800mA-t tol a 2300-as Sanyo akkuknak (amik etalonok az akkupiacon, szóval leginkább csak ezt érdemes, ja és "Szen(i)jón"-nak kell ejteni, nem sanyónak ), szóval a 800mA-re a töltés vége felé meglangyosodnak az akkuk és ennyi.
Persze első néhány töltésnél elég melegek lesznek, de az normális. A 10. után már nekem szinte végig hidegek voltak, pedig 800mA már majdnem 0,4C! Mondjuk Sanyo akkukról beszélek...
Szóval sokan használják ezt a töltőt megelégedéssel.
Egy apró megjegyzés: mivel ez kétcsatornás töltő, ezért egyszerre mindig 2 akkut kell beletenni (oldalanként). Emiatt tanácsos adott akkupárokat mindig együtt kezelni az eltérő töltöttségű akkuk keverésének megakadályozására.
Üdv!
|
hétf. jún. 20, 2005 23:50 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Raven_ írta: Ebben az esetben a szabály nem éppen a mindenekelőtti biztonságot biztosítja (amit most annyira sugallnak). Akár nagy baj is lehetett volna.
Nagy baj az lehetett volna, ez tény, de a szabály szerint akkor is annak van elsőbbsége, aki először lépi át a vonalat...
És hogy lássuk is miről van szó:
Sumi előbb volt a vonalnál...
Itt megtekinthető a részlet, ha valaki lemaradt volna róla: http://formula-1.ultraweb.hu/Schvsbar.avi
|
hétf. jún. 20, 2005 22:58 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Barichello nagy eséllyel gyorsabb volt, de ez baromira nem érdekel senkit, ugyanis a szabály a vonal átlépéséről szól, és miután Sumi ment át először a vonalon, így nyugodtan elévághatott...
Ebben az esetben a szabály nem éppen a mindenekelőtti biztonságot biztosítja (amit most annyira sugallnak). Akár nagy baj is lehetett volna.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:42 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Raven_ írta: A gumiszabály nevetséges, de kétségtelen, hogy a futamok izgalmasabbak. Hogy van-e összefüggés, nem tudom. Szerintem igenis Barichello volt a gyorsabb a kérdéses pillanatban, mert ő kb 320km/h-val ment, míg Sumi alig jött ki a boxból, még nem gyorsulhatott fel.
Barichello nagy eséllyel gyorsabb volt, de ez baromira nem érdekel senkit, ugyanis a szabály a vonal átlépéséről szól, és miután Sumi ment át először a vonalon, így nyugodtan elévághatott...
|
hétf. jún. 20, 2005 22:37 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Raven_ írta: Gratula De (már nem cseszegetésképpen mondom) gondolom azért a szerencse is közrejátszott.
Köszönöm! Természetesen, na meg elég jól ismerem a tértépeket. Földrajz mániás vagyok.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:24 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Odo írta: 2. Az sem volt sportszerű ennyi erővel, hogy a többiek kiálltak.
Sőt, az volt a sportszerűtlen.
**** a gumijaim, ezért nem tudok 330-al, csak 310-el döngetni a kanyarban? Á, nem fogok lassabban (ergo biztonságosan) menni, inkább nem indulok el.
Maradjunk annyiban, hogy az egésznek inkább sportpolitikai okai voltak, nem a gumik.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:16 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Odo írta: Inkább ez az idei 'gumiszabály' röhejes. Már ideje volt vminek történnie. Nem volt gyorsabb, ill. nem tudta volna leelőzni. Nem volt szabálytalan M Schummaher.
A gumiszabály nevetséges, de kétségtelen, hogy a futamok izgalmasabbak. Hogy van-e összefüggés, nem tudom.
Szerintem igenis Barichello volt a gyorsabb a kérdéses pillanatban, mert ő kb 320km/h-val ment, míg Sumi alig jött ki a boxból, még nem gyorsulhatott fel.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:13 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
T68m írta: partycsoka írta: T68m! Miert kellett volna szolidaritasbol kiallniuk?! Két dolog miatt: - az egyik az ifjabb sumi - a másik az, hogy az így nem verseny, nem sportszerű.
1. Ez hogy jön ide?
2. Az sem volt sportszerű ennyi erővel, hogy a többiek kiálltak.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:13 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Raven_ írta: Steve_Hun írta: Én Ferrari (Barrichello) szurkoló vagyok, de ez azért mégsem akkora öröm, mintha tényleg ők nyertek volna, rendes versenyben. Látszott is ez Schumacher, de főleg Barrichello arcán az interjú alatt!Steve Na igen, ráadásul ők nem is tehetnek semmiről. De szerintem a Mislen gumijai se voltak annira xarok, csak egyszerűen kellett már valami, amivel kipécézhetik Ecclestone-t. A hősi duma, hogy mi csak a versenyzőinket védjük, szerintem nevetséges. vizsla1 írta: Az mennyire durva volt már, hogy a két ferraris abszolút nem szólt egymáshoz Egyébként szerintem Barichello volt a gyorsabb a kérdéses pillanatban, Suminak kellett volna elengedni.
Inkább ez az idei 'gumiszabály' röhejes. Már ideje volt vminek történnie.
Nem volt gyorsabb, ill. nem tudta volna leelőzni. Nem volt szabálytalan M Schummaher.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:10 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Gratula
De (már nem cseszegetésképpen mondom) gondolom azért a szerencse is közrejátszott.
|
hétf. jún. 20, 2005 22:09 |
|
|
Odo
Moderátor
|
|
hétf. jún. 20, 2005 22:01 |
|
|
6230
platina tag
|
hm...
oktatási korán kezdés téma
szerintem a csávókák régen sem délre mentek iskolába és ma se és nem is fog ez a jövőben bekövetkezni... nem hatékony így... ennek ellenére szép számmal adtunk a világnak neves szuper szakembereket pedig ők is abba a csúnya nem hatékony iskolákba jártak ahol bizony már reggel 8 órakor is van tanítás...
f1 téma
össze-vissza írtok már mindent pedig csak egy dolgot kéne megérteni azt hogy a f1 nem autóverseny (már) sajnos hanem takarékossági gazdálkodj okosan féle politikai biztonsági technikai vetélkedő sajnos már mindennek lehet nevezni csak autóversenynek nem... nem akarom megint a nyálam verni hogy aki igazi autóversenyt akar látni az nézzen nascart...
máv rt téma
ma jöttem pestről pécsre és csodák csodájára az a tetves vonat 2 órát késett tehát 2,5 óra helyett 4,5 óra volt a menetidő és nem voltak hajlandóak visszaadni a jegy árát tettem írásos panaszt megőriztem a jegyet és holnap feljelentem a máv rt nevű bűnbandát ahol csak lehet fogyasztóvédelem rendőrség gazdasági versenyhivatal emberi jogok bírósága ensz stb...
|
hétf. jún. 20, 2005 22:01 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
@McLaca,Macika:
Találtam egy ilyet: Minwa 8168GS akkumulátor töltő
Ezt tudja:
Depo írta: Tulajdonságok: Ni-Cd és Ni-Mh akkuk töltéséhez Kisütő funkció Tölthető méretek: AA,AAA Töltési idő:
Ni-Mh 1500 mAh AA: 4,2 óra 500mAh AAA:2,3 óra
Ni-Cd 250mAh AAA:1,2 óra 700mAh AA:2 óra
Töltőáram: 500mA
Ez okés lenne?3k-ba fáj,akksi nélkül (de az úgyis van ).
Nem sok az az 500 mA az akksinak?
|
hétf. jún. 20, 2005 21:49 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Két "gyöngyszem":
|
hétf. jún. 20, 2005 20:55 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
nyuszy írta: Ez esetben az alábbi lehetőségek vannak: 1. Tulajdonképpen elég neked 6 óra alvás is. 2. A nap folyamán máskor is alszol. 3. Nem elég sokáig kellett korán kelned.
1. Változó. Van amikor 3-4 óra alvás után is teljesen kipihenten és frissen ébredem, máskor 8 órányi szunyókálás után se bírok felkelni ugyanolyan előző nap után
2. Ez sajnos kiesik, igencsak látványos lenne a munka közbeni alvás. Napközben egyébként is képtelen vagyok aludni (bármennyire is fáradt vagyok).
3. Dehogynem, néhány évig. Kedvencem volt munka mellett szombatonként reggel 8-ra főiskolába járni Székesfehérvárra (Dunaújváros mellől).
Két dologtól viszont valóban tudok korán este is aludni: egy liter bor vagy 4-5 üveg sör
|
hétf. jún. 20, 2005 18:31 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
simico írta: skynet írta: ha mindennap hajnali 4-kor kell kelned, akkor el fox tudni aludni 9-kor is, hidd el... Te meg hidd el, hogy nem Igaz, csak ötkor kellett kelnem elég sokáig. Szóval szerintem én jobban ismerem magam
Ez esetben az alábbi lehetőségek vannak:
1. Tulajdonképpen elég neked 6 óra alvás is.
2. A nap folyamán máskor is alszol.
3. Nem elég sokáig kellett korán kelned.
Én is alapvetően az "aludjunk délig, maradjunk fenn éjjelig" típus vagyok, de sajnos ez a kutyát nem érdekli. Ha fél ötkor kell kelnem, választhatok, hogy vagy mégisccsak lefekszem időben, vagy zombi leszek napközben...
|
hétf. jún. 20, 2005 16:39 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
pampika írta: Ebből valahogy ki lehet számolni,mennyit kell tölteni,vagy mehet neki a 10-12 óra?Most fogom formázni,aztán majd jön a napi használat. Ökölszabály: töltési idő = (akkuteljesítmény(mAh)×1,3-1,4)/töltőáram.
Ez a Te esetedben átlag 160mA töltőáramot feltételezve ~19 óra 30 perc töltést jelent. Azonban meg kell jegyezni, hogy az akkukat általában legalább 0,1C árammal kell tölteni, tehát a 160mA kevés lehet... Legalább 230mA kéne.
Szerintem is ruházz be egy MW (Minwa) töltőbe. Miskolcon van egy elektronikai nagyker, ott 3500 Ft az, ami a Praktikerben 7000 (csak mondjuk van nettó 5000 kötelező vásárlás).
Üdv!
|
hétf. jún. 20, 2005 16:32 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
skynet írta: ha mindennap hajnali 4-kor kell kelned, akkor el fox tudni aludni 9-kor is, hidd el...
Te meg hidd el, hogy nem Igaz, csak ötkor kellett kelnem elég sokáig. Szóval szerintem én jobban ismerem magam
|
hétf. jún. 20, 2005 16:31 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: Macika írta: Nem kapcsol ki a töltő, ha kész? Szerintem gyorsan felejtsd el akkor. 3.500 Ft-ér már kapsz MW típusú töltőt, ami kisütős és figyel az akksiban egy csomó dolgot töltés közben. Az már csak hab a tortán, hogy a töltés végén átkapcsol csepptöltésre és e rről Téged egy zöld leddel értesít. Nem,sajna ez még vmi régebbi vörzsön,ez nem kapcsol ki,így figyelni kell rá.Egyszer majd veszek hozzá egy komplett töltő-elem kombót is,de most csak elemet vettünk,mivel "töltő az van" Így egy ideig még ezzel kell boldogulni,aztán majd sztem nyárimelóból beruházok vmi kicsit komolyabbra.Úgyis kell még akksit is venni idővel. Szeritnem minél hamarabb legyen az az "egyszer" mert nagyon ártalmas az akksikra, ha kisütés nélkül töltöd őket. 1 - fölöslegesen megvett - akksigarnitúra árából bejön a legolcsóbb kisütős automata töltő ára.
|
hétf. jún. 20, 2005 16:31 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Macika írta: Nem kapcsol ki a töltő, ha kész? Szerintem gyorsan felejtsd el akkor. 3.500 Ft-ér már kapsz MW típusú töltőt, ami kisütős és figyel az akksiban egy csomó dolgot töltés közben. Az már csak hab a tortán, hogy a töltés végén átkapcsol csepptöltésre és e rről Téged egy zöld leddel értesít.
Nem,sajna ez még vmi régebbi vörzsön,ez nem kapcsol ki,így figyelni kell rá.Egyszer majd veszek hozzá egy komplett töltő-elem kombót is,de most csak elemet vettünk,mivel "töltő az van" Így egy ideig még ezzel kell boldogulni,aztán majd sztem nyárimelóból beruházok vmi kicsit komolyabbra.Úgyis kell még akksit is venni idővel.
|
hétf. jún. 20, 2005 13:54 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
pampika írta: Szeretnék egy kis segítséget kérni ceruza akksi ügyben: Anno vettünk 4 Hama 1850 mAh-s Ni-MH cerka akksit,töltővel.Azokat az elemeket 10-12 óráig kellett tölteni papír szerint. Most vettem 4 db 2300mAh-s Ni-MH Varta akksit.A fenti töltővel mennyi ideig kell tölteni?
Az akksira ez van írva: 2300mAh, 1,2V (és elvileg 15 óra gyorstöltés,de ugye milyen töltővel..)
A töltőre pedig: PRI:220-240V ~ 50Hz 7W Sec:AA-2x(2,8V=155-165mA)0.924VA max. (ott nem egyenlóségjel van,hanem egy kötőjel és alatta szaggatott vonal)
Ebből valahogy ki lehet számolni,mennyit kell tölteni,vagy mehet neki a 10-12 óra?Most fogom formázni,aztán majd jön a napi használat. Nem kapcsol ki a töltő, ha kész?
Szerintem gyorsan felejtsd el akkor.
3.500 Ft-ér már kapsz MW típusú töltőt, ami kisütős és figyel az akksiban egy csomó dolgot töltés közben. Az már csak hab a tortán, hogy a töltés végén átkapcsol csepptöltésre és e rről Téged egy zöld leddel értesít.
|
hétf. jún. 20, 2005 13:50 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Szeretnék egy kis segítséget kérni ceruza akksi ügyben:
Anno vettünk 4 Hama 1850 mAh-s Ni-MH cerka akksit,töltővel.Azokat az elemeket 10-12 óráig kellett tölteni papír szerint.
Most vettem 4 db 2300mAh-s Ni-MH Varta akksit.A fenti töltővel mennyi ideig kell tölteni?
Az akksira ez van írva:
2300mAh, 1,2V (és elvileg 15 óra gyorstöltés,de ugye milyen töltővel..)
A töltőre pedig:
PRI:220-240V ~ 50Hz 7W
Sec:AA-2x(2,8V=155-165mA)0.924VA max.
(ott nem egyenlóségjel van,hanem egy kötőjel és alatta szaggatott vonal)
Ebből valahogy ki lehet számolni,mennyit kell tölteni,vagy mehet neki a 10-12 óra?Most fogom formázni,aztán majd jön a napi használat.
|
hétf. jún. 20, 2005 13:38 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Köszönöm a segítségeket!
Én is arra gondoltam, hogy portokat le fogom tiltani a francba és akkor nem lesz fájlcserebere.
A koránkelős témához annyit szolnék hozzá, hogy én örülnék neki, mivel minden nap 5-kor kelek és 3-4 órát utazok naponta és az egész egy szenvedés, de nem írom le, mert egy regényt is kitenne. Én örülnék neki, ha így lenne és szerintem mindenki így van ezzel.
Nomeg, tudjuk, hogy az élet nem habostorta, sőt egy idő után már mindenki ezt hangoztatja, aki belekerült a mókuskerékbe. De hol van az megírva, hogy így kell ennek lennie? Sehol, ezt mi emberek teremtettük meg magunknak, mégis mindenki úgy veszi, mintha ez lenne a természet rendje.
|
hétf. jún. 20, 2005 13:29 |
|
|
Macika
Moderátor
|
McLaca írta: Egyébként a cikkben hol hitelkártya, hol bankkártya kerül említésre. Pedig a kettő elég messze áll egymástól... Nem ártana pontosítani. Üdv! Az újságíró ennyit értett meg belőle. Azért ez is szép teljesítmény, nem? Hát tudnia kell neki, hogy a bankkártya és a hitelkártya nem ugyanaz? Hát nem banki szakember ő! Elég, ha azt tudja, hogy mivel lehet eladni a bulvárlapot.
De szomorú ez...
|
hétf. jún. 20, 2005 12:27 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Tudod, ha egyszer egy olyan munkahelyed lesz, ahová 6-ra kell bejárnod, hidd el, akár este 7-kor is simán el fogsz tudni aludni...
Ez azért nem igaz minden emberre. Te el tudsz aludni, én meg nem Ha hajnali négykor kell felkelnem, akkor sem tudok este 10, de inkább 11 elött elaludni.
|
hétf. jún. 20, 2005 9:47 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
|
T68m írta: pedig nem is olyan rég még többen letették itt a nagyesküt a kártyás fizetés/felvétel, stb. biztonságáról! Index írta: Figyelmetlen adatkezelők
Az elmúlt hónapokban számos hasonló eset történt az Egyesült Államokban. Múlt héten a CitiFinancial adattároló kazettái tűntek el szállítás közben. Négymillió ügyfél titkosítatlan adatai kerültek illetéktelen kezekbe. Február végén a Bank of America mágnesszalagjai tűntek el hasonló módon több mint egymillió ügyfél adataival. Korábban a ChoicePoint, a LexisNexis adatbróker cégek, valamint a Berkeley és a Stanford egyetem vesztett el személyes adatokat.
Más adatok sincsenek biztonságban. Ha az adattároló kazetták, szalagok tűnnek el, akkor bizony a személyes pénzfelvételnél is jöhet a meglepi, hogy a számlaszámodról elutalták az összes pénzt valahová...
A hitelkártyaszám feltörésével egyenértékűen fel lehet törni bármilyen banki adatbázist, ha számlád van és annak van száma (pfff... hogyne lenne), akkor ugyanúgy érhet meglepetés.
Egyébként a cikkben hol hitelkártya, hol bankkártya kerül említésre. Pedig a kettő elég messze áll egymástól... Nem ártana pontosítani.
Üdv!
|
hétf. jún. 20, 2005 9:43 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Kivancsi vagyok,milyen kovetkezmenyei lesznek ennek az egesznek. Az tuti,hogy valaki komoly penzeket fog fizetni (vissza es nem csak a jegy arat,ha per lesz belole). Az is biztos szerintem,hogy itt meg egyszer nem lesz F1 (bar tevednek!),van meg 1-2 gumi gyilkos palya es nem lennek meglepve,ha meg az iden visszaternenek a kerekcserek. Eddig foleg a Renault/McLaren jott ki jol az uj szabalybol,de most megtapasztaltak, milyen is az,amikor sz*r a gumi.
|
hétf. jún. 20, 2005 5:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
pedig nem is olyan rég még többen letették itt a nagyesküt a kártyás fizetés/felvétel, stb. biztonságáról!
Kértek neveket, zsoltix?
Partycsoka:
"Mindket indokod (mar bocs,de) hulyeseg.
Nem volt sportszeru? Az nem volt sportszeru,hogy kiallt mind a 7 csapat. Kar ezert is a Ferrarit hibaztatni."
Nem, nem volt sportszerű, de ez szubjektiv. (mivel szubjektiv, ezért nyugodtan mondhatod rá, hogy hülyeség - nem érdekes.)
"Az sem lett volna jo,ha megengedik a verseny elotti uj osszetetelu kerekekre valo valtast,mert ez esetben megint az van,hogy hatranyos megkulonboztetes erte volna a Bridgestone-t,hisz amikor nekik sem ment,akkor ok sem cserelhettek,akkor most miert lehetne?!"
az így van! Még indoklás nélkül is így van.
"Egyszeru a keplet,a Michelin nagyon mellelott,de az is igaz,hogy az idei gumiszabaly nagy baromsag."
Na ja, de ha a menzán szalmonellás fagyit szolgálnak fel, akkor azért megtartsuk kevesebb mint félcsapattal az úszóversenyt?
Az egy dolog, hogy kib* a szakácsot, na meg a beszerzőt....
(Sőt, nyugodtan mondhatnád, hogy ha ennyire a "tiszta verseny" híve vagyok, akkor állítsam le a futamot, ha egyetlen autó tönkremegy, hisz akkor is már lőttek a sportszerűségnek, hisz erről sem tehet a pilóta. Igaz, ez úgy hülyeség, ahogy leírtam, de a fenti logiká(m)ból épp következhetne... Mindamellett sokan, épp ilyen érvek miatt utasítják el a technikai sportokat.)
szóval teljesen megértem a te, steve, stb. álláspontotokat is.
|
hétf. jún. 20, 2005 0:40 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Látszik, hogy még soha nem dolgoztál az életed folyamán. Tudod, ha egyszer egy olyan munkahelyed lesz, ahová 6-ra kell bejárnod, hidd el, akár este 7-kor is simán el fogsz tudni aludni...
Öhh,de dolgoztam már És jártam már melóba nyáron reggel 5-re és nem volt élmény felkelni,majd fél órát bicózni.
De azért is írtam,hogy a koliban megedződtem.Ott "csupán" ahhoz kellett hozzászoknom,hogy a másik 9 ember hajnali 3-ig játszik (quake) full hangerőn,tucc-tuccot hallgat vagy filmet néz,persze tőlük zeng a szoba.1 hónap után bármikor tudtam már aludni
|
hétf. jún. 20, 2005 0:24 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
GazVezir írta: T68m: Nem, nem erről van szó. Egy hálózatban szeretném letiltani a fájlcsereberét, s azért kérdeztem, hogy létezik-e ilyen program. Egyszerű. Azt kell csinálni, hogy a tűzfalon nem csak a befelé jövő portokat szűröd, hanem a kifelé menőket is. Tehát mondjuk alapesetben minden tiltva van, a proxynak engedélyezed a http-t, https-t, ftp-t (ezzel a júzerek felügyeletét is megoldottad!), a mailszervernek az smtp-t stb. pampika írta: A korán lefekvős duma is addig szép,amíg leírjuk.Próbáld ki,hogy egy teljesen átlagos napon lefekszel 9kor,mivel akkor majd jó kipihened magad.És mikor alszol el?Én pl. 11 körül tudok csak elaludni minimum. (najó,ezen azért az egyetemi koli kicsit változtatott )
Látszik, hogy még soha nem dolgoztál az életed folyamán. Tudod, ha egyszer egy olyan munkahelyed lesz, ahová 6-ra kell bejárnod, hidd el, akár este 7-kor is simán el fogsz tudni aludni...
|
vas. jún. 19, 2005 23:17 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Ez is csak egy probalkozas volt arra,hogy megtorjek a Ferrari uralmat es ezuttal be is jott. Akkor ezentul a gumizabalo palyakon nem indulnak a Michelines csapatok?! Nem hiszem,hogy ez lenne a megoldas. Szerintem a kovetkezo szezontol ujra lesz kerekcsere,de ha igy megy tovabb,talan mar iden is. Egy szo,mint szaz,nagyot hibazott a Michelin es emiatt most 7 csapat szivott. Ha a Bridgestone jart volna igy,ugyanigy reagalt volna ra a Renault,McLaren, stb.,a kutyat nem erdekelte volna a Minardi/Jordan/Ferrari.
|
vas. jún. 19, 2005 23:09 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
|
vas. jún. 19, 2005 23:06 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Mindket indokod (mar bocs,de) hulyeseg. Nem volt sportszeru? Az nem volt sportszeru,hogy kiallt mind a 7 csapat. Kar ezert is a Ferrarit hibaztatni. Az sem lett volna jo,ha megengedik a verseny elotti uj osszetetelu kerekekre valo valtast,mert ez esetben megint az van,hogy hatranyos megkulonboztetes erte volna a Bridgestone-t,hisz amikor nekik sem ment,akkor ok sem cserelhettek,akkor most miert lehetne?! Egyszeru a keplet,a Michelin nagyon mellelott,de az is igaz,hogy az idei gumiszabaly nagy baromsag.
|
vas. jún. 19, 2005 22:59 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
@ nokia 6230:
Gondolom te is relatíve közel laktál a sulidhoz,mint ahogy a többség (nekem pl. napi 20 perc kényelmes séta volt).De nem mindenki van ezzel így:hugom o.társainak jó része vidéki,mivel az idegenforgalmi képzést nem oktatják minden faluban,így a környező településekről bejárnak Szolnokra.Az,hogy ő beérjen a 3/4 8-as kezdésre,igencsak nagy erőfeszítésbe kerül,mivel nem mindenki kap kolit,hiába *** az anyagi helyzete.Ők ált. fél4-4 körül kelnek,hogy időben beérjenek.
(ezt nem arra írtam,hogy T68m szt lehetne hamarabb kelni,hanem hogy szted milyen lenne már később kezdeni)
A korán lefekvős duma is addig szép,amíg leírjuk.Próbáld ki,hogy egy teljesen átlagos napon lefekszel 9kor,mivel akkor majd jó kipihened magad.És mikor alszol el?Én pl. 11 körül tudok csak elaludni minimum. (najó,ezen azért az egyetemi koli kicsit változtatott )
Ha nem elszom ki magam (ez minimum 8 óra),akkor úgy nézek ki,mint aki benéz.És azt már sokan kimutatták,hogy az ébredés akkor esik a legjobban,ha természetes,vagyis ha nem vmi sipákoló órára/telefonra _riadsz fel_,hanem magadtól ébredsz.És sztem 7 körül már kényelmesen fel lehetne kelni,majd átlagos távolságból beérni egy fél9-9 körül kezdődő órára.
|
vas. jún. 19, 2005 22:35 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
Csak Partycsókát tudom megismételni: a michelines csapatok sem álltak ki, mikor (pl) Barrichello alól elfogyott a gumi (idén nem is egyszer fordult ez elő)! Az pedig, hogy a kissebbik Schumacher miatt szolidaritásból nem kellett volna elindulniuk - már bocs érte T68m - de egyszerűen baromság! A srácnak semmi baja nem történt, és a csapat sem esett kétségbe, rögtön pótolták a tesztpilótával!
Steve
|
vas. jún. 19, 2005 22:32 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Azzal semmi baj, hogy elindultak... egyszerűen a többieknek kellett volna megengedni, hogy kapjanak új gumit. Ezt az FIA b*szta el kicsit úgy érzem.. még ha a gumigyáré is a felelősség.. nem kell tetézni a "bajt".
|
vas. jún. 19, 2005 22:27 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
partycsoka írta: T68m! Miert kellett volna szolidaritasbol kiallniuk?!
Két dolog miatt:
- az egyik az ifjabb sumi
- a másik az, hogy az így nem verseny, nem sportszerű.
|
vas. jún. 19, 2005 22:22 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
á értem, te azon a véleményen vagy, mint annak idején a teherautógyártók, akik azon vitatkoztak, hogy kell-e kabin vagy ülés a teherautó söfőrjének, hiszen végülis dolgozik, nem luxuskocsikázáson vesz részt....
Ja, aprópó, ha már itt tartunk, az iskolákból is ki lehetne vonni a felesleges székeket. Tanuljon az a gyerek, ne ücsörögjön!
Akkor most l a s s a n l e í r o m, h á t h a m e g é r t e d:
Nem azért kell ideális feltételeket teremteni (vagy arra törekedni), hogy kinyaljuk vagy ne nyaljuk ki, hanem azért mert úgy HATÉKONY a tanulás.
Hogy te személy szerint nem voltál álmos, annak nagyon örülünk. Van aki a karalábéfőzeléket is szereti, a többség mégsem.
továbbá "A Nap nyáron nem reggel 6 órakor kel fel!!! " Most, hogy írod, tényleg!!! Mik vannak? Tekintettel a nyári szünetre ezt inkább általánosságban írtam tanulásra, munkakezdésre, nem pedig kifejezetten a hagyományos iskolára vonatkozóan. Akkor a kedvedért pontosítok: nem tél időszakban. Így jó?
(Maradva a nyárnál és az esetleges 4-5 órás kelésnél. Ez tragédia? Pont ideális, ha délben akarunk egyet sziesztázni)
De felőlem akkor kelsz fel meggylével együtt, amikor csak akarsz. Sőt, úgy tartod gyereked, ahogy akarod.
|
vas. jún. 19, 2005 22:20 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
nokia.6230 írta: A Nap nyáron nem reggel 6 órakor kel fel!!! Honnan tudod? Te már keltél fel 6 előtt?
|
vas. jún. 19, 2005 22:07 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
T68m! Miert kellett volna szolidaritasbol kiallniuk?! Ezzel az erovel 1-2 versenyt leszamitva a Michelin-es csapatok is kiallhattak volna,amikor a Bridgestone nem allt a helyzet magaslatan. A Michelin kifozte,egyek meg! Meg nyiltabb lett a vb Schumi 3. helye miatt,ezek utan szerintem meg tobb lovet tesznek bele a Ferrarinal,meg sincs veszve a vb cim. Lesz meg 10 futam, 25 pont Alonso elonye. Meg barmi lehet,ha abbol indulunk ki,hogy mindig lerohad Fisichella alatt a Renault,nem lesz mindig makja Alonsonak.
|
vas. jún. 19, 2005 22:06 |
|
|
6230
platina tag
|
Kedves T68M!
"Kitől tanultad a demagógiát???"
Te kitől hallottad ezt a marha sok marhaságot?
"Felőled akár reggel 4-re is tehetnék az iskolakezdést????"
Hol a f*szba írtam én ilyent he??? Ezt TE találtad ki!!!!
"Álmosan azonban ezt - fiziológiai okoból - nem lehet. Mint ahogy annak is fiziológiai okai vannak, hogy sötétben (még neonfény mellett is) álmos marad az ember, sőt, még a gyerek is."
Ha este időben fekszik le akkor másnap reggel kevésbé lesz álmos!!!
"Napkeltekor nyugodtan fel tud kelni bármilyen ember és az ébredést követő egy órán belül már birtokába jut teljes összpontosító képességének."
Bocsi de ha jól tudom akkor nyáron a Nap reggel 4 és 5 óra közt kel fel tehát a TE logikád alapján lehet kezdeni az oktatást (ha lenne nyáron suli) akár reggel 5 órakor is. Berángatnád szegény kölyköket reggeli 5 órára a suliba? Érdekes lenne!!!
"Az optimális tehát, hogy napkelte után egy órval kezdődjön el bármilyen óra. Ez nyáron jelenthet 7 órai, télen pedig akár 9 órai iskolakezdést."
B*szki ember!!! A Nap nyáron nem reggel 6 órakor kel fel!!! Továbbá nyáron nincs iskola!!!! Ja értem, TE eltörölnéd a nyári szünetet!!!!
Javaslom, hogy pályázd meg az oktatási miniszter posztot ha ilyen sok reform ötleted van!!!
Személyes érintettségem az ügyben:
Amikor én voltam iskolás, számomra nem okozott gondot, hogy reggel 8 órára menjek az általános iskolába, és soha nem késtem el, és nem voltam álmos az órákon. Amikor gimibe jártam, nekem nem okozott gondot, hogy ott legyek a nulladik órán ami 7:20-kor kezdődött, nem késtem el soha és nem voltam álmos órákon. Akkor szerintem a többi lurkó sem fog belehalni. Az élet nem arról szól hogy mindig kinyalják a s*ggünket tehát nem értem miért kéne már a suliban elkényeztetni a gyerekeket... Téma részemről lezárva.
|
vas. jún. 19, 2005 21:49 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 984 Tartózkodási hely: Helsinki, FI
|
Raven_ írta: .... De szerintem a Mislen gumijai se voltak annira xarok....
Ezt az is bizonyítja, hogy csak a Toyota gumija durrant szét, a többi Michelines csapatnak nem volt (vagy legalábbis nem annyira látványos) problémája! A Toyotáról meg egy cikkben azt olvastam, hogy az ajánlott érték alatt volt a gumijaikban a nyomás!
Steve
|
vas. jún. 19, 2005 21:39 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
|
Monaco óta nem éppen puszipajtások!
Steve
|
vas. jún. 19, 2005 21:36 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Steve_Hun írta: Én Ferrari (Barrichello) szurkoló vagyok, de ez azért mégsem akkora öröm, mintha tényleg ők nyertek volna, rendes versenyben. Látszott is ez Schumacher, de főleg Barrichello arcán az interjú alatt!Steve Na igen, ráadásul ők nem is tehetnek semmiről. De szerintem a Mislen gumijai se voltak annira xarok, csak egyszerűen kellett már valami, amivel kipécézhetik Ecclestone-t. A hősi duma, hogy mi csak a versenyzőinket védjük, szerintem nevetséges. vizsla1 írta: Az mennyire durva volt már, hogy a két ferraris abszolút nem szólt egymáshoz
Egyébként szerintem Barichello volt a gyorsabb a kérdéses pillanatban, Suminak kellett volna elengedni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Raven_ vas. jún. 19, 2005 21:39-kor.
|
vas. jún. 19, 2005 21:36 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Az mennyire durva volt már, hogy a két ferraris abszolút nem szólt egymáshoz.
|
vas. jún. 19, 2005 21:35 |
|
|
Steve_Hun
platina tag
|
Raven_ írta: ... minden csapatnak van már pontja még a minardinak is...
Nem is 1, hanem rögtön 7! "Érdekes" egy futam volt! Én Ferrari (Barrichello) szurkoló vagyok, de ez azért mégsem akkora öröm, mintha tényleg ők nyertek volna, rendes versenyben. Látszott is ez Schumacher, de főleg Barrichello arcán az interjú alatt!
Steve
|
vas. jún. 19, 2005 21:32 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Na mind a 6 versenyző befutott (aki elindult).
Ami számomra a legszomorúbb, minden csapatnak van már pontja (még a minardinak is), csak a BAR-Honda 0 pontos...
|
vas. jún. 19, 2005 21:03 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
GazVezir írta: T68m: Nem, nem erről van szó. Egy hálózatban szeretném letiltani a fájlcsereberét, s azért kérdeztem, hogy létezik-e ilyen program.
A Filtermax forgalmaz ilyen terméket, most fejből nem ugrik be a neve, de keress rá a Terminalon, már írtunk róla.
Más: tessék szíves nem személyeskedni! Gondolok itt többek között a felettem levő hozzászólásra. Komolyan nem értem, miért kell ezt havonta elismételni, mint a kisdedóvóban...
|
vas. jún. 19, 2005 20:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Akkor remélem te nyáron hajnali 4kor kelsz. Pláne mostanában. Akkora marhaságot írtál le, hogy legszívesebben lehülyéznélek, de ez már felesleges volna....
Bekaphatod! Tudod mennyire érdekel a véleményed....
Neked kéne a legjobban tudnod, hogy nyáron/tavasszal sokkal korábban, jobbkedvűen lehet reggeli sétát elintézni, sőt, ilyenkor még futtatni is lehet, jól esik az ebnek az embernek egyformán.
De **** rád.
MÁS:
(itt is lehet lehülyzni, erre is ****)
ha egy kicsit is korrekt lenne a sumi, akkor ők sem indultak volna el - szolidaritásból. A két kis csapat hadd gyűjtsön pontot, attől nem lesz hátrányuk.
|
vas. jún. 19, 2005 20:00 |
|
|