Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 12, 2025 11:56

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Nyakkendő - A mai rohanó világban az egy óra tanulás is felesleges időpazarlásnak számít és arról nem is beszélve hogy mindennap a reggeli megkötés is perceket vesz igénybe. Ha ezeket a perceket összeszámolod egy egész élet során akkor rájösz hogy több hetet vagy több hónapot pazaroltál el az életedből csak a nyakkendő megkötésére. Nem értem miért baj ha ezen idő alatt én inkább mást szeretnék csinálni és a kényelmet keresem.

Bizonyos témákban igenis nagyon szeretnék lesüllyedni az amcsi szintre.
Például ilyen dolog a GDP / KOPONYA :P :P :P

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 szomb. jún. 25, 2005 16:18-kor.

szomb. jún. 25, 2005 16:07
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Trabi TM írta:

Jé, végre valami amiben egyet értünk :)

:D

szomb. jún. 25, 2005 15:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
Azért ezt a nyakkendő dolgot nem kellene ilyen tragikusan felfogni. Ezek szerint én is 'amcsi szinten' vagyok. Utálom ezt a hülye ruhadarabot, és kevés kivételtől eltekintve nem is hordom. Nélküle is lehet elegáns az ember.

Jé, végre valami amiben egyet értünk :)

szomb. jún. 25, 2005 15:46
Moderátor

Hozzászólás 
Azért ezt a nyakkendő dolgot nem kellene ilyen tragikusan felfogni. Ezek szerint én is 'amcsi szinten' vagyok. Utálom ezt a hülye ruhadarabot, és kevés kivételtől eltekintve nem is hordom. Nélküle is lehet elegáns az ember.

szomb. jún. 25, 2005 15:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Crime írta:
Hi all!

Mindenki klikk ide! -> http://felmeres.preventio.hu/index.php?szam=12675 :) :lol:

(nem fog fájni!)
Figyelem!
Ismerem a mókát, be ne kajáljátok! :D (Még jó, hogy előbb találtam rá, mintsem velem megcsinálták vola !-] )
Bár tapasztalataim szerint valójában nem küldi el az adatokat a mailre.

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 21:49
platina tag

Hozzászólás 
Bocs totál OFF. Szerintetek lehet kapni olyan nyakkendőt ami előre meg van kötve vagy össze van var(r)va :oops: és csatolva vagy gumival lehet feltenni a nyakra??? Sokkal kényelmesebb lenne mint minden alkalommal kötözgetni. Ha valaki látott már ilyent és esetleg tudja is hogy hol lehet kapni kérem szóljon. Én sehol nem találtam.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 szomb. jún. 25, 2005 12:02-kor.

pén. jún. 24, 2005 21:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi all!

Mindenki klikk ide! -> http://felmeres.preventio.hu/index.php?szam=12675 :) :lol:

(nem fog fájni!)

pén. jún. 24, 2005 21:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi All!
Ha szeretnék beszerezni valamilyen box-ot telefonok buzerálgatásához, akkor milyet ajánlotok?

Köszz elQre is

pén. jún. 24, 2005 21:06
Moderátor

Hozzászólás 
Megvettem a digitális gépet, végül Konica-Minolta Z10 mellett döntöttem. Remélem nem bánom meg! :)

pén. jún. 24, 2005 18:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
3. pont ezért van a "hála"pénz, amiből is valóban telik jó kocsira. De én ezt nem sajnálom tőlük!
Én viszont igen! Mert egyáltalán nem dolgoznak meg érte. Az orvos pedig nem követheti az "amíg csak fizetgetnek, addig csak dolgozgatok" szisztémát. Ha meg nincs meg benne az elhivatottság, ne csinálja. Talán megbecsültebb lenne az orvosi szakma - anyagilag is - ha nem jelentene komoly problémát egy egyszerű seb összevarrása... Elég egyértelmű ez, ha egy adott orvos minden betege sebe begyullad és belázasodik.
A 3000 fő tényleg nagy praxis. De nem vette senkitől. A kezdetekben még nem kellett adni-venni.

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 17:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Árpy írta:
Van máááásik....emlékeztek még erre a múltbeli reklámra?
Grrrr!!! :twisted: Reklám??? Hogy lehet ilyet leírni? Ez nem reklám volt, hanem a nagy Eötvös Károly(?) zenebohóc (RIP) nagyszerű cirkuszi magánszáma... Irrrgum is meg burrrgum is! ;)
Eredetileg igen. De egy reklámba is belevitték az örökéletű szlogent.
Rengetegszer előadta egyébként, több tíz éven keresztül.

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 17:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
1. lényegesen többet.
2. szorozd be átlag 3000 emberrel (az én orvosomhoz több tartozik), akik után akkor is megkapja a pénzt havonta, ha a páciens felé sem nézett évek óta.

Tényleg nagyon sajnálom õket. Az a félmillió havonta igazán rossz fizetés. De körzeti orvost én még nem láttam Volkswagennél rosszabb kocsival. 10 éves koros autóval se nagyon. A sokéves munkáról és tapasztalatról meg annyit, hogy ha mindenki úgy állna a munkájához az országban, mint az orvosok túlnyomó többsége, akkor kb. itt lenne az apokalipszis...

Üdv!

1. akkor kérd el tőle az adatokat és csodálkozz!

2. 3000 fő elég nagy praxis. Ennek megvásárlása jelentős tőkét igényel, tizmillás nagyságrendűt. tizmillás tőke pedig havi százezret úgy kell hozzon, hogy SEMMI MUNKÁT nem tesz bele az ember.

Vissatérve a reális, normál 800-1300fős praxisokra, ez ezekből jövő havi 300-400ezer forint a fent felsorolt költségekre ugyancsak kevés.

3. pont ezért van a "hála"pénz, amiből is valóban telik jó kocsira. De én ezt nem sajnálom tőlük!

Én azt sajnálom, hogy ennek az árát kifizettjük TB-nek. És ezt NAGYON sajnálom (majd hálapénznek is, ami végre valóban jó helyre megy, az orvosnak (igen, kocsira is) és nővérnek)

pén. jún. 24, 2005 17:15
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Grrrr!!! :twisted: Reklám??? Hogy lehet ilyet leírni? Ez nem reklám volt, hanem a nagy Eötvös Károly(?) zenebohóc (RIP) nagyszerű cirkuszi magánszáma... Irrrgum is meg burrrgum is! ;)

pén. jún. 24, 2005 16:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
nem fog egyetlen körzeti doki (gondolom itt arról van szó) repkedni az örömtől a tripla munka miatt.
Szegény, de sajnálom, dolgoznia kell... A francba de **** neki... Menjen akkor meddőt válogatni, azt is lehet, ha nem tetszik a jelenlegi állása.
T68m írta:
körzeti orvosi rendelőknek a náluk leadott, lejelentett emberek után (kor, stb. szerint differenciálva persze) átlag kb. 300Ft/fő-t fizet - HAVONTA!!!

1. lényegesen többet.
2. szorozd be átlag 3000 emberrel (az én orvosomhoz több tartozik), akik után akkor is megkapja a pénzt havonta, ha a páciens felé sem nézett évek óta.

Tényleg nagyon sajnálom őket. Az a félmillió havonta igazán rossz fizetés. De körzeti orvost én még nem láttam Volkswagennél rosszabb kocsival. 10 éves koros autóval se nagyon. A sokéves munkáról és tapasztalatról meg annyit, hogy ha mindenki úgy állna a munkájához az országban, mint az orvosok túlnyomó többsége, akkor kb. itt lenne az apokalipszis...

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 16:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
Hát ebben az esetben igazad van, de az orvosi bürökráciáról nem a járulékok tehetnek...
Ilyenkor egyébként eszembe jut, hogy mintha lenne egy olyan rendelet, sõt a TAJ még tán erre is való, hogy bárhol Mo-n ellássanak, a számlát úgyis a TAJ-od alapján fizettetik ki a biztosítóval.
Sõt! TAJ nélkül is el kéne látniuk, arra 15 napod van, hogy bemutasd, mégis sokakat elhajtanak...
Mert egy utolsó görény mind!

Üdv!

pontosabban, ebben is a TB a görény!

Sürgős esetben kötelező ellátni, tehát fájós torokkal elküldhet.

De itt jön a kérdés, hogy miért küldd el? Nos, nem nehéz kitalálni, mert annyi adminisztrációval, olyan kevést pénzt kap az ellátásért. Ráadásul, csak egyszeri ellátásért jár!!! tehát, ha visszarendel, mert olyan jellegű a probléma, arra már semmit nem kap, hogy nem fog egyetlen körzeti doki (gondolom itt arról van szó) repkedni az örömtől a tripla munka miatt.

Maradjunk a körzeti orvosnál, újabb néven háziorovosnál. A TB ugye beszed többtizezer forintot havonta a dolgozóktól (az alkoholisták + ingyen kapják az ellátást).

szal ebből a pénzből a körzeti orvosi rendelőknek a náluk leadott, lejelentett emberek után (kor, stb. szerint differenciálva persze) átlag kb. 300Ft/fő-t fizet - HAVONTA!!!

Nos, ebből tarts fenn egy BT-t, fizess ápolót, vásárolj felszerelést, érezd megbecsülve sokéves tanulást és tapasztalatot!

pén. jún. 24, 2005 16:07
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Vagy azokat a görény orvosnak csúfolt sarlatánokat és kórházakat, akik visszaélnek az egésszel és elég szépen lenyúlják a pénzeket...
Ki tudja, papíron hány szívműtétem volt már leszámlázva...

Más:

http://szotar.sztaki.hu/docs/talking_dictionary.html

Azért úgy látom, itt sem teljesen százas mindenki...
Főleg az utolsó mondat !-F

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 16:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
"Differenciált "árazás" van egyébként az egészségügyben, mindenki ugyanannyit ad be a közösbe és igény szerint vesz ki."

miért ad be mindenki ugyanannyit?! ezt honnan vetted?

egyébként nekem szerencsém van, agymûtétre sose lesz szükségem (nincs mit mûteni :D )

kiegészítve, minden szempontból igazságtalan:

1. van aki SEMMIT se fizet be, mégis jogosult

2. a befizetett pénzek elosztása megkérdőjelezhető.

3. korrupció jellemzi az egészet - mint mindent, ami állami.

4. kötelező jellegű

Laca összekeveri a biztosító előnyeit és a TB hátrányait. Ami előnyöket ír, az a biztosítóra (álatlában) igaz. Azonban a negatívumok (pl. fenti 4. pont) a TB-re igaz. A TB-t kéne feloszlatni, nem pedig az - önkéntes - biztosítási rendszert.

pén. jún. 24, 2005 15:47
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát ebben az esetben igazad van, de az orvosi bürökráciáról nem a járulékok tehetnek...
Ilyenkor egyébként eszembe jut, hogy mintha lenne egy olyan rendelet, sőt a TAJ még tán erre is való, hogy bárhol Mo-n ellássanak, a számlát úgyis a TAJ-od alapján fizettetik ki a biztosítóval.
Sőt! TAJ nélkül is el kéne látniuk, arra 15 napod van, hogy bemutasd, mégis sokakat elhajtanak...
Mert egy utolsó görény mind!

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 15:07
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
Odo írta:
T68m írta:

pl. ha jön feléd egy (vagy néhány) kopasz állat, hogy ők verjenek meg téged
....

Pl. Te? :)

Mondtam: kutyakaja lesz belőled! :D

A kutyáidtól nem félek! :)

pén. jún. 24, 2005 14:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
miért ad be mindenki ugyanannyit?! ezt honnan vetted?
%-os arányban természetesen, persze TB betelési plafon van itt is, tehát aki 12 milliót keres havonta, ő már ugyanannyit fizet, mint aki 120 milkát havonta.
Egyébként valamelyest közöm van a témához.

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 14:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
McLaca írta:
skynet írta:
McLaca írta:
Árpy írta:
A dokit meg se verhetem, mert nő :(
Ne haragudj, de ez nagyon primitív volt... :(

miért, szerinted meg lehet verni a nőket is ? :) szerintem a (nem túl erős) seggreverésnél kimerül a nőkkel szembeni erőszak lehetősége... :wink: azt meg itt is meg lehet próbálni :)
Ezt következtetted le a mondatomból? Mégis hogy sikerült? Mert marhára nem erről szól...

Üdv!

nem írtam, hogy a te mondatodból következtettem... azt se, hogy egyetértek veled. oszt nyugodtan lehet nekem is írni, hogy primitív vagyok :D
Na akkor lassan mondom: az primitív, hogy az alapgondolat az, hogy a probléma megoldódik attól, ha megverünk valakit (természetesen ebben az esetben értelmezve és nem felpumpált kétajtós szekrényekkel), és az ezen sajnálkozás, hogy mivel nő, nem lehet megverni - mintha az lenne a megoldás... Érted, vagy nem?

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 14:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
a) több éve fizetem a mindenféle járulékot de még soha nem voltam beteg olyan szinten hogy kórházba vagy dokihoz kéne mennem és gyógyszert sem fogyasztok túl sokat talán ha évente beveszek 10 db aspirint akkor mi a fenének fizetem a sok járulékot
Azért, hogy ha egyszer mégis dokihoz kerülsz, ne lepődj meg.
nokia.6230 írta:
b) másik emberke egész életében fizeti a sok járulékot és amikor beteg és kórházba vagy dokihoz kell mennie akkor még külön fizessen a doki zsebébe is ha azt akarja hogy kezeljék de akkor minek fizeti a sok járulékot
Mert a doki a zsebébe nyomott pénzből nem fogja az eszközöket kifizetni, az csak az ő extraprofitja. Egyébként már írtam korábban, hogyan csalják és hazudják le az orvosok és kórházak a TB pénzét...
Ha nem fizetne járulékot, akkor ő is meglepődne.
Differenciált "árazás" van egyébként az egészségügyben, mindenki ugyanannyit ad be a közösbe és igény szerint vesz ki. Ha pl. lesz egy agyműtéted, akkor arra nem elég a 10-20 év alatt befizetett járulékod, ezért a többiekéből is kapsz. Ha neked életedben nem lesz agyműtéted, akkor meg más agyműtöttek kapnak a te járulékodból. Viszont azért tud ez működni, mert nincs minden embernek agyműtéte, sőt, van, aki (pl. Te) nem nagyon szorul dokira sem. Ezért lehet átcsoportosítani a pénzeket.
Van, akinek ez úgy jön le persze, hogy "én fizetem az ő műtétjét, holott én nem járok orvoshoz", de ha megérted a rendszer működését, akkor rájössz, miért demagóg ezt gondolni.
Akkor is jobb, mint az amcsi rendszer, hiába vannak benne visszásságok.

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 14:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
McLaca írta:
Árpy írta:

miért, szerinted meg lehet verni a nőket is ? :) szerintem a (nem túl erős) seggreverésnél kimerül a nőkkel szembeni erőszak lehetősége... :wink: azt meg itt is meg lehet próbálni :)
Ezt következtetted le a mondatomból? Mégis hogy sikerült? Mert marhára nem erről szól...

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 14:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
T68m írta:

pl. ha jön feléd egy (vagy néhány) kopasz állat, hogy õk verjenek meg téged
....

Mondtam: kutyakaja lesz belőled! :D

pén. jún. 24, 2005 14:01
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Odo írta:
T68m írta:
....

Amikor multkor taliztunk,akkor még volt haja :wink:

pén. jún. 24, 2005 13:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
a,b válasza: államnak, aki meghálálja :?

pén. jún. 24, 2005 13:53
platina tag

Hozzászólás 
A dokiról most az jut eszembe hogy vajon melyik a jobb szitu?

a) több éve fizetem a mindenféle járulékot de még soha nem voltam beteg olyan szinten hogy kórházba vagy dokihoz kéne mennem és gyógyszert sem fogyasztok túl sokat talán ha évente beveszek 10 db aspirint akkor mi a fenének fizetem a sok járulékot

b) másik emberke egész életében fizeti a sok járulékot és amikor beteg és kórházba vagy dokihoz kell mennie akkor még külön fizessen a doki zsebébe is ha azt akarja hogy kezeljék de akkor minek fizeti a sok járulékot

c) ilyen eset nincs csak az előző kettő fordul elő ebben az országban felháborító hánynom kell

pén. jún. 24, 2005 13:51
a fórum lelke

Hozzászólás 
T68m írta:
a gond azzal, ha feljelenti az illetőt, akkor nem lesz aki megműtse....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Árpy pén. jún. 24, 2005 13:51-kor.

pén. jún. 24, 2005 13:45
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:

....

pén. jún. 24, 2005 13:42
a fórum lelke

Hozzászólás 
Odo írta:
A verés nem tudom mióta számít megoldásnak bármilyen ügyben.

pl. ha jön feléd egy (vagy néhány) kopasz állat, hogy ők verjenek meg téged. Nos, ilyen esetben pl. jobb, mint elszenvedni a tettlegességet, majd utólag feljelentéssel kísérletezni.

Akkor sem rossz, hogy épp el akarják venni a zumzungodat és te nem akarod odaadni.

Orvos téma:

a gond azzal, ha feljelenti az illetőt, akkor nem lesz aki megműtse....

pén. jún. 24, 2005 13:40
Profil Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Lehet hülyeséget mondok, de nem az önkormányzatnál kell panaszt tenni?

pén. jún. 24, 2005 13:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
skynet írta:
szerintem a (nem túl erős) seggreverésnél kimerül a nőkkel szembeni erőszak lehetősége... :wink: azt meg itt is meg lehet próbálni :)
Nem éri meg, mert csúnya is nem csak bunkó

pén. jún. 24, 2005 13:02
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem tudjátok az előzményeket. Szétdurran az agyam, mit meg nem tehetnek az emberek :evil:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Árpy pén. jún. 24, 2005 12:59-kor.

pén. jún. 24, 2005 12:58
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 12:52
Moderátor

Hozzászólás 
A verés nem tudom mióta számít megoldásnak bármilyen ügyben.

pén. jún. 24, 2005 12:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Minden rendelőben/kórházban ki van függesztve, hogy ha panasz van kihez lehet fordulni, de az nem olyan+nem mindig/mindenhol műxik.

pén. jún. 24, 2005 12:12
platina tag

Hozzászólás 
partycsoka írta:
Árpy írta:
Hol lehet orvost perelni, vagy hogy lehet mexivatni, ha szemét?

Jó kérdés. Egyik ismerősöm szintén ugyanezen filózik, mert lesz egy műtétje a közeljövőben és a doki előre közölte, hogy mennyibe kerül majd a műtét...
Az ilyen trógereket meg kell valahogy szívatni, akik az ember bajából akarják megszedni magukat, kihasználják azt, hogy teljesen ki van szolgáltatva.

Bemész/bemegy hozzá még egyszer beszélni és viszel/visz diktafont. Valahogy teljesen véletlenül előhozod/előhozza a pénz témát megint és ha megismétli amit itt írtál akkor annak a dokinak többet nem kell dolgoznia az biztos. A felvételt odaadod/odaadja a kórház igazgatójának és a három tv hiradójának. Ennyi.

pén. jún. 24, 2005 11:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ez már 18-as karikás vicc :wink:

pén. jún. 24, 2005 10:51
Moderátor

Hozzászólás 
A 160 kilós nő bemegy a nőgyógyászhoz Felfekszik az asztalra. Az orvos már vagy 5 perce nézi és közben ráncolja a homlokát, majd a következőt mondja:
- Asszonyom, kérem fingjon egyet, hogy legyen valami kiindulási pontom!

pén. jún. 24, 2005 10:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nálunk más a helyzet, nem a pénz, egyszerűen egy pöcs és nem akar dolgozni...

pén. jún. 24, 2005 10:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:

Jó kérdés. Egyik ismerősöm szintén ugyanezen filózik, mert lesz egy műtétje a közeljövőben és a doki előre közölte, hogy mennyibe kerül majd a műtét...
Az ilyen trógereket meg kell valahogy szívatni, akik az ember bajából akarják megszedni magukat, kihasználják azt, hogy teljesen ki van szolgáltatva.

pén. jún. 24, 2005 10:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
A kenyér sarka és a szalonna bőrke menekülnek, mert üldőzik őket az éhes románok. Arra lesznek figyelmesek, hogy az egyik utca sarkon napozik a kirántott hús sietve szólnak hozzá.
-Kirántott hús menekülj, mert jönnek az éhes románok és megesznek, mire a kirántott hús.
-Á, engem itt nem ismernek!

Fiatal pár a paraszt bácsitól bérelt falusi szobában élvezi a mézeshetek napjait.
Pár nap múlva, midön ki sem mozdultak, az öreg bekopog, kérdezvén, ugyan miböl élnek?
A két fiatal egybehangzó válaszára, miszerint: "A szerelem gyümölcsét fogyasztjuk bátyó!"
Az öreg az orra alatt dörmögi:
- Jó, jó, gyermekeim, de a héját ne dobálják ki az udvarra, mert a kacsáim már egy hete csak luftbalmot fosnak!

:lol:

pén. jún. 24, 2005 10:06
a fórum lelke

Hozzászólás 

pén. jún. 24, 2005 9:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
http://www.sickflash.com/crazy_frog_revenge.html

Így hajnalban 93-at sikerült...
Nem ismerős a feje?? Igen, a fenti terminál reklámban is ő van !-F

Üdv!
Nekem innen ismerős: Brekk :lol:

pén. jún. 24, 2005 5:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
...kicsit sokkal bonyolultabb...
:rulez: :lol:

pén. jún. 24, 2005 5:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy olyan játékon dolgozom most, aminek a lényege, hogy a képernyőn van egy aranyos szmájli, s ez a kis aranyos véletlenszerűen mozog a képernyőn, közben idegesítve a játékost különböző mozdulataival, mint pl. bemutat, a fenekét mutatja, egyszóval gunyolódik a játékossal. Ezt fontosnak tartom, mivel nem teszi egyhangúvá a játékot. A lényeg, hogy tudjuk követni őt, mikor merre megy, néha elfárad. Mindeközben növekszik pontjaink száma. Befejezése is van, nem az lényeg, hogy minél több pontot gyűjtsünk össze, hanem hogy végső kimerülésig fárasszuk pici kis szmájlinkat. A végén animáció sokaságából választ magának egy ún. befejezést. Természetesen ingyenes játékról van szó, non-profit az egész. Célom az, hogy minél több ember játszon vele, ha nem is mindig, de töltse ki az emberek unalmas perceit ebben a rohanó világban. Ugye milyen irónikus voltam?

Remélem nem éri szó a ház elejét, amiért beillesztem a forráskódot. Egyelőre félkész állapotban van, se menü, se animációk, csak a véletlenszerű mozgásért felelős része van kész a játéknak. Eleinte egy remegő mozgást értem csak el, de már képes hosszadalmasabb, illetve rövidebb mozgásokra is. Ami az érdekes benne szerintem, az mozgasidotartam nevü változó, de jövőben lehet, hogy az is véletlenszerű lesz, így még változatosabb mozgást eredményezve. Csakhát ha beteszem a repeat alá, akkor az is folyamatosan változik, így nem lesz olyan jó a hatás, de ki tudja.

Kód:
program Szmajlifogo;
var

szx, szy: integer;
status: integer;
donto: integer;

mitcsinaljak: integer;
mozgasidotartam: integer;
idoszamlalo: integer;

szmajli: image;

begin
szmajli:=loadimage('/sz.png');

szx:=0;
szy:=0;

donto:=10;

mozgasidotartam:=10000000000000000000000;

repeat
randomize;
 status:=random(1000);
 idoszamlalo:=random(10);

idoszamlalo:=0+idoszamlalo;

if status>donto then
begin
 repeat
  randomize;
   mitcsinaljak:=random(8);
 until mitcsinaljak>0;

if mitcsinaljak=1 then
 begin
  repeat
   szx:=szx+1; {Jobbra}
   drawimage(szmajli,szx,szy);
   repaint;
  until idoszamlalo<mozgasidotartam;
 end;
 if mitcsinaljak=2 then
 begin
  repeat
   szx:=szx-1; {Balra}
   repaint;
 end;
 if mitcsinaljak=3 then
 begin
  repeat
   szy:=szy+1; {Felfele}
   repaint;
 end;
 if mitcsinaljak=4 then
 begin
  repeat
   szy:=szy-1; {Lefele}
   repaint;
 end;
 if mitcsinaljak=5 then
 begin
  repeat
   szx:=szx+1;
   szy:=szy+1; {Fel jobbra}
   repaint;
 end;
 if mitcsinaljak=6 then
 begin
  repeat
   szx:=szx+1;
   szy:=szy-1;
   repaint;
 end;
 if mitcsinaljak=7 then
 begin
  repeat
   szx:=szx-1;
   szy:=szy+1;
   repaint;
 end;
 if mitcsinaljak=8 then
 begin
  repeat
   szx:=szx-1;
   szy:=szy-1;
   repaint;
 end;
end;

repaint;

until getkeypressed=KE_KEY5;   
end.

pén. jún. 24, 2005 3:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
http://www.sickflash.com/crazy_frog_revenge.html

Így hajnalban 93-at sikerült...
Nem ismerős a feje?? Igen, a fenti terminál reklámban is ő van !-F

Üdv!

pén. jún. 24, 2005 2:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sosem tanítottak programozni, érdekelt, így megpróbáltam elsajátítani, de sajnos nem nagyon sikerült. Amit tudok, azt magamtól tudom, úgy ahogy én tanultam, nem ismerek nagyon szakkifejezéseket. Ha mondják, hogy ezt ilyen meg olyan rutin bevetésével tudod működtetni, akkor csak nézek előre mereven. Gondolom csak meredten néztek, miközben ezeket a sorokat olvassátok. HTML-t sem tanultam soha, csak tudom, ami ott kezdődött, hogy annó a Quake 3 FAQ-jába véletlen egy F4-et nyomtam akkor még Windows Commander-be :). Nem Java-ba programozok, hanem a program Java-ba fordítja le a programot. A név, amelyre keresztelték, Midletpascal. Szerintem nagyon jó program, mostanra talán már kiforrott és a MobileBasic-el ellentétben ez ugyanolyan jó kódot generál, mintha Java-ban írtam volna meg a programot, ergó a megírt program majdnem ugyanolyan gyorsan fut. Nem akarok profi szinten foglalkozni, mert nem is tudnék, mivel nem igazán fogékony az agyam a programozás elsajátítására. Véleményem szerint ez olyan mint a matek, ha nem érti az ember, akkor csak kapálózik, mint hal a vízben. Elnézést a regényért, most értem haza és egy kis írhatnékom támadt :).

pén. jún. 24, 2005 2:27
arany tag

Hozzászólás 
Java közel ugyanaz, mint az Object Pascal.

Egy összehasonlítás

csüt. jún. 23, 2005 23:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Én idáig nem jutottam el, csak középsuliban volt tananyag a Pascal :) - én meg persze itthon kicsit hozzátettem, de semmi bonyolult...
Egyébként a könyvekből ismerősek a konstansok.

Üdv!

csüt. jún. 23, 2005 21:09
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512 ... 785  Következő