Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 16:35

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
... csak azt szeretném, hogy abból a foglalkozásból tudjak megélni és eltartani 2 csemetét átlagos szinten, amiért tanultam 18 évet és szereztem 2 diplomát. Erre itthon nincs esély (sőt, sajnos egyre kisebb) ...

Félreértés ne essék, ezek a dolgok nekem is nagyon nem tetszenek! Mert ugye aki pályakezdő az még -, aki meg elmúlt 40-50 éves az meg már nehezen tud elhelyezkedni! Nem győznek az emberek bűvészkedni, másod-harmad állást kénytelenek vállani, hogy valami normális szintet tudjanak tartani. Ez persze ideális helyzetnek egyáltalán nem nevezhető! Nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, de biztos, hogy nem a "menekülés"! :roll:

kedd júl. 05, 2005 17:42
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
1. ismerek olyan mukit, aki angliában van kint most is. nem a tescoban dolgozik, de mesélt egypár dolgot.
2. mit ad isten, voltam már olajfúró-tornyon. nem éppen a világ legbiztonságosabb építménye. sokan halnak ott meg.
3. hajón nem voltam pincér, viszont pincérkedtem már. persze csak diákmunkával, de így is van belelátásom.

1) angliában most is több tízmillió ember van angol is külföldi is de azért mert egy országban vannak még nem ugyanazt csinálják... szóval érted... nem egyforma az összes meló angliában... ha pedig nem tescoban melózik akkor tök mindegy... ha nem azon keresztül ment ki amin én fogok akkor tök mindegy... ahány ház annyi szokás...
2) persze hogy nem leányálom az olajfúró-torony de éppen ezért fizetnek sokat
3) ha nem dolgoztál hajón akkor honnan a büdös életből van neked rálátásod arra hogy mi a szokás és mi a rendszer egy olyan hajón amit egy madagaszkárban bejegyzett amerikai off-shore cég üzemeltet és ahol az alkalmazottak mondjuk libériai munkavállalási engedéllyel dolgoznak és (ezen ország adózási rendje szerint adóznak) a hajó most éppen ausztráliában horgonyoz és a japán turisták tömik pénzzel a csóró magyar felszolgálót. hogy a fenébe mered te azt kijelenteni hogy egy ilyen hajón mi folyik ha még soha nem voltál ott???? a pasi akinél én jelentkeztem 5 évig melózott ilyen hajón és akkor te milyen alapon jössz azzal hogy te jobban tudod hogy mi folyik ott mint ő aki ott volt 5 évig??? marha okos vagy!

jah és úgy látom te tényleg nem érted hogy miről pofázok itt... ki mondta hogy én azért megyek ki mert ettől leszek boldog??? nem erről pofáztam egész nap hanem arról hogy HA VÁLASZTANOM KELL két lehetőség között hogy vagy itthon igázom rongyos 100-150 ezerért vagy pedig külföldön robotolok 400-500-800 ezerért akkor egyértelmű hogy a második lehetőséget fogom választani de ettől még nem leszek boldog

kedd júl. 05, 2005 16:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Természetesen számolni kell az általad felvázolt dolgokkal is. Jelenleg csak azt tudom mondani, hogy megpróbálom megtalálni az arany középutat. De ha most belegondolok, addig még rengeteg időnek kell eltelnie és én ez idő alatt úgy hiszem, hogy rengeteget fogok változni.

kedd júl. 05, 2005 16:22
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Átnyálaztam gondolati szinten a dolgokat és arra jutottam, hogy állás szempontjából a hozzám legközelebb álló munka a tanári. Ezen belül pedig informatika szak érdekel nagyon. Ez az első lépésem afelé, hogy ne a mókuskerékbe végezzem egyszer. Fiatalok között lenni, kellően változatos munka, rahedli szünet, s ekkor is megkapom, ha jól tudom, akkor 80%-át a fizetésemnek. Nem akarok én monoton irodamunkát végezni, minden nap ugyanazt, mert abba rövid úton beleőrülnék,

Majd ha már a harmadik évben belépsz a terembe, mint tanár, még mindig ifjonti lelkesedéssel, s észreveszed, hogy a nebulókat egyáltalán nem érdekli az, hogy te tkp az ő érdekükben fáradozol, mondod az anyagot stb, s ők ehelyett inkább neteznek, beszélgetnek stb, akkor talán majd csillapodni fog benned a tűz.
S még nem is említettük azt, hogy minden évben ugyanazt az anyagot kell majd ledarálnod.
Szerintem valamilyen szinten a monotónia, az unalom elkerülhetetlen a mindennapi élet során (kivéve persze az életművészeket :) ), meg köll vele barátkozni, illetve változatos stratégiákat kell kialakítani csökkentésére, urambocsá' megszüntetésére.

kedd júl. 05, 2005 16:16
Moderátor

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
Nekünk is lett volna lehetőségünk az Általad említett országban letelepedni. Lakást, állást azonnal...A barátunk és neje maradtak és 20x jobban állnak anyagilag...(Ez is régen volt.) Ma sem döntenék máshogy!
Igen, lehet mondani. Nem vágyok Tanzániai nyaralásra, 30 milliós lakóbuszra, semmi ilyenre.
Én csak azt szeretném, hogy abból a foglalkozásból tudjak megélni és eltartani 2 csemetét átlagos szinten, amiért tanultam 18 évet és szereztem 2 diplomát.
Erre itthon nincs esély (sőt, sajnos egyre kisebb), míg kint meg lett volna.

Így most abból az időből, amit a családdal, nejemmel tudnék tölteni, abból jelentős időt a másod-harmadállással, vállalkozással kell töltenem.
És ez nem segíti elő a családi fészek melegének megőrzését. Még megértő feleség esetén sem.

kedd júl. 05, 2005 15:41
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
...

hm...
te ezeket az infókat honnan találod ki?
esetleg voltál már hajón, olajfúró-tornyon és az angol tescoban is?
mert ha nem akkor nem kéne kioktatni olyan emberkét aki elsőkézből kapta az infókat...
nézd ha itthon a diplomával csak 150-et kapok de kint diploma nélkül 450-et akkor képes vagyok arra hogy nagyon gyorsan elfelejtsem azt hogy diplomám van...
amúgy pedig nem vitatkozom veled mindenki úgy keres pénzt ahogy akar és ahogy tud
de javaslom hogy találkozzunk 5 év múlva és nézzük meg azt hogy te itthon mennyit szedtél össze a diplomáddal és azt hogy én mennyit szedtem össze kint diploma nélkül oks?

kedd júl. 05, 2005 15:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
GazVezir írta:
Relatív, hogy kinek mi számít mókuskeréknek. Nekem ezek a dolgok a vágyaim, ha meg úgy nézem, mindannyiunk valamilyen szinten egy mókuskerékben van, nem? Számomra mást jelent a mókuskerék, de szerintem erről már említést tettem egy jóval korábbi hozzászólásomban, ha jól tudom.

lehet, hogy írtad már... azért (nem kötekedésképpen!!!) írd le röviden, légyszi!

Az utóbbi években néhány megjelent film pont ezt a dolgot próbálja prezentálni. Ilyen pl. American Beauty és a Ken Park is és szerintem nagyon tanulságos filmek. Átnyálaztam gondolati szinten a dolgokat és arra jutottam, hogy állás szempontjából a hozzám legközelebb álló munka a tanári. Ezen belül pedig informatika szak érdekel nagyon. Ez az első lépésem afelé, hogy ne a mókuskerékbe végezzem egyszer. Fiatalok között lenni, kellően változatos munka, rahedli szünet, s ekkor is megkapom, ha jól tudom, akkor 80%-át a fizetésemnek. Nem akarok én monoton irodamunkát végezni, minden nap ugyanazt, mert abba rövid úton beleőrülnék, Szeretnék egy szerető feleséget, aki számomra a Minden és azt hiszem, hogy ezzel mindent elárultam. Lehet, hogy naív vagyok, de álmai lehetnek az embernek, nemde? Na, de elkanyarodtam a témától egy kissé. Szóval nem akarok arra ráébredni egy napon, hogy minden nap ugyanazt csinálom, robotolok, hazaérve és este egy kis romantikázást akarva észrevenni azt, hogy a feleségemmel testi, valamint lelki téren is a szakadék szélén állunk. Ez igen bonyolult téma, de főleg azt nem akarom érezni, hogy nem élveztem ki az életet és nem csináltam azt, amit szeretnék és amitől boldog vagyok. Ezt igen nehéz leírni, mert közel állunk a sok filozófus által feszegetett témához, az Élet Értelméhez. Mókuskerék számomra az, amint a Ken Park és az American Beauty címü filmek bemutatnak.

kedd júl. 05, 2005 15:30
platina tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Zsuzsi írta:
BrOnZ írta:
...hogy haza, itt van minden, stb. Nos: semmi nincs itt...

...de igen! Itt vannak a szüleink, testvéreink, rokonaink, barátaink (vagy már csak a sírjaik)...
Ez tudom, hogy Szerinted is nem semmi! Ne hagyd, hogy elkapjon a "hév"!
A témához annyit, hogy fiatal és bohó koromban lehetőségem lett volna kint maradni a kinttöltött több hónap után.
Jóbarátom, akivel együtt kerestük a kalandot, ma Berlinben lakik, 2 percre a Brandenburgi kaputól. Neki nincsenek ilyen gondjai, amik szükségtelenül nehezítik meg a mindennapjainkat. Ő kint maradt. Ma már én is úgy döntenék.
Az bosszant igazán, hogy a lehetőségem megvolt. Persze ez már 19 éve volt, tán igaz se volt...

Nekünk is lett volna lehetőségünk az Általad említett országban letelepedni. Lakást, állást azonnal...A barátunk és neje maradtak és 20x jobban állnak anyagilag...(Ez is régen volt.) Ma sem döntenék máshogy!

kedd júl. 05, 2005 15:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Vannak ismerőseim, akik vidéken tök jól elvannak. Egyikük vett egy parasztházat Nógrád megyében, itthagyta Pestet, most reggel kell a tehenekkel, egésznap fúr-farag, meg ilyesmik, és nem keresi halálra magát :) Viszont tök jól elvan, nem is akar visszajönni Pestre :)
Na ebben nagyon de nagyon igazad van... Jómagam is Pestről származtam el és ha fizetnének se mennék vissza. Sőt! Már Stuhlweissenburg is "terhes" nekem. Ha megtehetném én is mennék egy csendes kis faluba. Már erősen dolgozom a projekten... :)

kedd júl. 05, 2005 14:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Relatív, hogy kinek mi számít mókuskeréknek. Nekem ezek a dolgok a vágyaim, ha meg úgy nézem, mindannyiunk valamilyen szinten egy mókuskerékben van, nem? Számomra mást jelent a mókuskerék, de szerintem erről már említést tettem egy jóval korábbi hozzászólásomban, ha jól tudom.

kedd júl. 05, 2005 14:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem nincsenek nagy igényeim szerencsére, egy átlagos életre vágyom egy szerető feleséggel és kis lurkókkal. Egy szép kis lakás legyen az otthonunk, avagy egy családi ház és legyen egy autó, amivel tudjunk közlekedni. A legfontosabb, hogy ne kerüljek bele a mókuskerékbe, ahogy sokan mások, bocsánat, az emberek 99%-ka.

kedd júl. 05, 2005 14:00
Moderátor

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
BrOnZ írta:

...de igen! Itt vannak a szüleink, testvéreink, rokonaink, barátaink (vagy már csak a sírjaik)...
A témához annyit, hogy fiatal és bohó koromban lehetőségem lett volna kint maradni a kinttöltött több hónap után.
Jóbarátom, akivel együtt kerestük a kalandot, ma Berlinben lakik, 2 percre a Brandenburgi kaputól. Neki nincsenek ilyen gondjai, amik szükségtelenül nehezítik meg a mindennapjainkat. Ő kint maradt. Ma már én is úgy döntenék.
Az bosszant igazán, hogy a lehetőségem megvolt. Persze ez már 19 éve volt, tán igaz se volt...

kedd júl. 05, 2005 13:47
Moderátor

Hozzászólás 
Sy írta:
Van, akit még a legkisebb mértékben sem a pénz motivál az élete során. Bár legtöbbünket az :) (na meg a nők, de hát hozzájuk is elég sok zsé kell :D)
És ezen a ponton harap a kígyó a saját farkába. Jobb híján... :)))

kedd júl. 05, 2005 13:30
Site Admin

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Sy írta:
Szerintem az élet értelme az, hogy jól érezzük magunkat. Ha valaki (közel) minimálbérből is jól érzi magát, mert számára nem az anyagiak a fontosak, fölösleges emiatt bárhova is elmennie.
Hááát... Mutass egy ilyen embert! :lol: Meg lehet abból egyáltalán élni? Egyébként én is arra biztatom a gyermekeimet, hogy ha tehetik: el ebből az országból, gyorsan de úgy, hogy hátra se nézzenek. Ha most lennék fiatal esküszöm megtenném én is.

Vannak ismerőseim, akik vidéken tök jól elvannak. Egyikük vett egy parasztházat Nógrád megyében, itthagyta Pestet, most reggel kell a tehenekkel, egésznap fúr-farag, meg ilyesmik, és nem keresi halálra magát :) Viszont tök jól elvan, nem is akar visszajönni Pestre :)

Ilyesmire gondoltam. Nem vagyunk egyformák. A fenti esetben nem kell mondjuk egy skót faluba költözni :) Így értettem. Van, akit még a legkisebb mértékben sem a pénz motivál az élete során. Bár legtöbbünket az :) (na meg a nők, de hát hozzájuk is elég sok zsé kell :D)

kedd júl. 05, 2005 13:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ki kérdezte, hogy miért kell egyetemet végezni? :roll:

Teológus diplomája van annak az S. Péternek, akit a május 14-ei budaörsi Tescónál történt, a Group 4 pénzszállító elleni, tûzharcba torkolló, fegyveres rablással gyanúsítanak. Megtudtuk: a 33 éves férfi két nyelven beszél, egy évig jogászhallgatóként is tanult, emellett eredményes kick-boxos volt, míg a banda egy másik tagja a francia idegenlégiót is megjárta.

Hümmm-hümmm... Mivé lett ez a világ...

kedd júl. 05, 2005 13:08
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Zsuzsi írta:
Azért akár csak Te, mi is meg fogjuk valahogy finanszírozni a gyerekeink jövőjének elindítását és itt persze nem lakásra, autóra gondolok...)

Megfinanszírozni. Meg hát.

:D ...jókimagyarul fejeztem magam :oops: :? :oops:

kedd júl. 05, 2005 10:24
platina tag

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
Azért akár csak Te, mi is meg fogjuk valahogy finanszírozni a gyerekeink jövőjének elindítását és itt persze nem lakásra, autóra gondolok...)

Megfinanszírozni. Meg hát.

kedd júl. 05, 2005 10:20
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Háááát Zsuzsika drága, ezekből nem tudom finanszírozni a gyermekeim jövőjének elindítását, de még az üzembiztos családi megélhetést sem...

Hidd el, hogy mi sem vagyunk jobb helyzetben, de ettől függetlenül a véleményem nem változik, ami a Hazát illeti...(Azért akár csak Te, mi is meg fogjuk valahogy finanszírozni a gyerekeink jövőjének elindítását és itt persze nem lakásra, autóra gondolok...)

kedd júl. 05, 2005 9:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Zsuzsi írta:
BrOnZ írta:
Háááát Zsuzsika drága, ezekből nem tudom finanszírozni a gyermekeim jövőjének elindítását, de még az üzembiztos családi megélhetést sem... Hévről már szó sincs, csak egyszerűen racionalitásról. Szerződés nélkül, napi megbízásokból élve, rettegve a holnaptól, nem igazán tudok magasztos szívvel gondolni arra a "hazára" amit, vagy aminek a polgárait fegyverrel is védtem. Magunkra hagyott minket. Ennyi... Nagyon szép amit írsz, valamikor kardoskodtam is ezekért az eszmékért, de erősen megkopott a fénye mára ezeknek a kifejezéseknek. Nem arról van szó, hogy nem sajnálom, de sajna ez van. Emóciókból nem lehet megélni.

kedd júl. 05, 2005 9:37
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
...

Hm... arabok? Az olajfúró-torony az északi tengeren van valahol norvégia anglia környékén a nyílt tengeren arrafelé nem járnak arabok. Azt sem hiszem hogy az arabok pont a tesco angliai központi raktárát akarnák felrobbantani. A hajók pedig nyugati nyugdíjas turistákat szállítanak akik bagóért megveszik a jegyet a hetes / kéthetes sétahajókázásra de viszont a hajón szórják a pénzüket felszolgálási kiszolgálási díj stb formájában. Én is láttam és beszéltem olyan emberrel aki lehúzott 5 évet hajón és nem úgy nézett ki mint egy emberi roncs hanem pont az ellenkezője. Nem is swiftje van hanem A6 nem 60 nm lakásban él hanem új házat épített jó környéken és a cégének az irodája sem piskóta. Asszed hogy aki itthon széphazánkban robotol egy életen át 10-12 órákat annak nem megy tönkre az egészsége? Dehogynem. Sőt még jobban is mert ezt egész életében csinálja és nem csak 5 évig. És ráadásul lóf*szt sem kap érte cserébe. Aki fizikai munkát végez annak egyértelműen szét megy a teste. Ismerek olyan segédmunkást aki 38 évesen alig tudott járni mert úgy szétizélta a lábait a melóban. Aki szellemi melós/középvezető az kapásból szétizéli a szemét a monitor előtt. Nincs még olyan 50 feletti generáció akik egész életüket a monitor előtt töltötték el. Majd mi leszünk az elsők. Figyeld meg hogy a mi generációnkból minden 3. ember vak lesz 50-60 éves korára. Aki felsővezető és nem végez operatív munkákat hanem csak döntéseket hoz azt meg a stressz végzi ki és 50 éves szívrohamot kap. Akkor miért csak a hajós meló vágná tönkre az embert?
Ja és ha nem bírod a strapát a hajón akkor abba is lehet ám hagyni és haza lehet jönni. Ez nem gályarabság.

kedd júl. 05, 2005 9:24
platina tag

Hozzászólás 
BrOnZ írta:

kedd júl. 05, 2005 9:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Én is egyetemet végeztem de hogy miért azt már nem tudom.
Na látod! Ez a piszok nagy baj... Nem az, hogy egyetemet végeztél, hanem az, hogy nem tudod miért. És sajnos ezzel nem vagy egyedül... :( Teszem hozzá gyorsan: ez természetesen nem a Te hibád...

kedd júl. 05, 2005 9:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sy írta:
Szerintem az élet értelme az, hogy jól érezzük magunkat. Ha valaki (közel) minimálbérből is jól érzi magát, mert számára nem az anyagiak a fontosak, fölösleges emiatt bárhova is elmennie.
Hááát... Mutass egy ilyen embert! :lol: Meg lehet abból egyáltalán élni? Egyébként én is arra biztatom a gyermekeimet, hogy ha tehetik: el ebből az országból, gyorsan de úgy, hogy hátra se nézzenek. Ha most lennék fiatal esküszöm megtenném én is.

Fiatal koromban dagadt a mellem a büszkeségtől, hogy magyar vagyok, meg ezektől a szuper dumáktól, hogy haza, itt van minden, stb. Nos: semmi nincs itt, a haza az egy nyelvtani fogalom, semmi több. Az eredeti magasztos jelentését sikeresen kiirtották az emberekből sok minden mással együtt...

kedd júl. 05, 2005 8:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
De nem a fiatal nemzedék tehet arról hogy ide született és nem mi kértük hogy ideszülessünk és nem mi kértük hogy az őseink ilyen "francos országot" építsenek fel nekünk. Mi csak jobban akarunk élni.
Én pontosan ugyanezt kérdezem... Én sem akartam megszületni. Én sem ezt képzeltem. Én csak egyszerűen meg akarok élni. Az én koromban 0-ról újrakezdeni nem lehet, mert felelős vagyok két hozzád hasonló korú emberért, aki szintén élni szeretne. Az én fiam és lányom is kéri a stafétabotot. Csak az a baj, hogy még én sem kaptam meg... Apám meg nem is tud róla. Na ez a baj ezzel az országgal.

Szóval óvatosan az ilyen világmegváltó okosságokkal. Abba, meg hogy mikor kinek volt könnyebb, talán ne menjünk bele, mert neked|nektek fogalmatok sincs róla... (megjegyzem, a mai eszemmel nem lennék fiatal sem, mert egyáltalán nem vagytok könnyű helyzetben...)

Hogy könnyebb volt lakáshoz jutni akkor? Fene tudja. Nem könnyebb volt, hanem talán kiszámíthatóbb, mint sok minden más. Nocsak! Visszasírjuk a régit? Hát az hogy ma már flepnivel mehetsz nyugatra, itt a szabadság, nyugati autód lehet az semmi? :lol:

Egy előnyötök van: még van energiátok, lehetőségetek újra kezdeni. Nekünk már nincs. És ha szabad kérnem: ne az ősök kárára váltsátok meg a világot... ;)

Tudod van egy behozhatatlan előnyünk (by: kisnyuszi) veletek szemben: mi már voltunk huszon-harminc évesek, de ti még nem voltatok 50! És ennek a jelentőségét, majd akkor fogod|fogjátok megérteni, amikor -remélhetőleg,- barátaitok, szeretteitek megköszöntenek titeket e jeles nap alkalmából... :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BrOnZ kedd júl. 05, 2005 8:43-kor.

kedd júl. 05, 2005 8:35
Site Admin

Hozzászólás 
BrOnZ írta:
Én NEM AKAROK milliomos lenni. Nem akarok nettó 300 ezret keresni. Egyszerűen biztonságban, normálisan ÉLNI szeretnék. Engem nem vonz, hogy minden évben a "havalyi"(sic!) szigeteken nyaraljak, jó nekem a járda szigetek is... ;)

nokia.6230 szerintem nem is rád gondolt, amikor a lehetőségeket ecsetelte. Az idősebb korosztály már nehezebben (nem nehezen, nehezebben) mozdul, nem is nekik kell elgondolkodni egy-egy ilyen lehetőségen :)

Szerintem az élet értelme az, hogy jól érezzük magunkat. Ha valaki (közel) minimálbérből is jól érzi magát, mert számára nem az anyagiak a fontosak, fölösleges emiatt bárhova is elmennie. Én viszont úgy érzem, elsősorban emberek vagyunk, és csak másodsorban magyarok, engem sem tartana vissza semmilyen "itt születtem, itt kell meghalnom is" Kölcsey-féle korlát :) Egyébként is, ha a magyarok többsége nem lenne kalandvágyó, még mindig valahol az Ural környékén nyomnánk - pedig annak idején jó messziről indultunk "nyugati vendégmunkára" :D (igaz, ezt az osztrákok annyira nem szerették, Lehel rá is baltázott :))

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wiki kedd júl. 05, 2005 8:35-kor.

kedd júl. 05, 2005 8:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
Van egy könyv. Egy könyv, amit egy ilyen luxushajón dolgozó pincérsegéd írt. Nem tudom a címét, meg az íróját sem, vagy 7-8 éve olvastam. Már akkor úgy lehetett bírni a stresszt, a kevés alvást, az éhezést, és hogy eközben fitt, gyors és kedves legyél, hogy folyamat kábszerezés ment. Persze aki erős fizikailag és idegileg, az bírja.
Ha szerencséje van (mint egy ismerősömnek), akkor kitud menni egy egzotikus szigetre dolgozni a hajórol. És akkor valóban jön a kánaán.

kedd júl. 05, 2005 8:33
platina tag

Hozzászólás 
Nos én tudom hogy nem könnyű meló! De én úgy határoztam hogy engem nettó 800 ezerért + ingyen szállás + ingyen kaja + baleset és betegbiztosítás + világot látok juttatásért ki lehet zsigerelni. Azért van úgy hogy 6-8 hónap kemény meló és utána 2-3-4 hónap pihi. Itthon is kizsigerelnek ugyanis nem 8 órákat dologztam hanem 10-12 órákat és nem 800 ezerért hanem 100-150 ezerért amiből jó ha 50-et el tudok tenni. Ne haragudj de akkor mi számít kizsigerelésnek? Ha 800-at vagy ha 150-et kapsz??? A hajós 800-ból viszont az egészet el tudom tenni mert nem kell elkölteni megélhetésre mert van kaja+szállás. A két egyetemista gyermeknek lehet hogy érdemes lenne kipróbálni. Én is egyetemet végeztem de hogy miért azt már nem tudom.

Egy kb. 50 éves ember már olyan kapcsolatokkal rendelkezhet hogy könnyebben tud(na) boldogulni még ebben az országban is. Egy huszonéves akinek 0 munkatapasztala és 0 kapcsolati rendszere van hát....

BrOnZ írta:
Szóval: minden elismerésem az fjú, világot megváltó titánoké, de ebben a francos országban élnek ám idősebb emberek is, akik ezt az egész bóvlit nektek fiataloknak -jól-rosszul- felépítették.

Ez igaz... De nem a fiatal nemzedék tehet arról hogy ide született és nem mi kértük hogy ideszülessünk és nem mi kértük hogy az őseink ilyen "francos országot" építsenek fel nekünk. Mi csak jobban akarunk élni. Ez bűn? Mert akkor régen rossz és ha ez a felfogás akkor az ország nem is fog előbbre jutni. Jah én azért nem sajnálom az 50 év feletti korosztályt mert ők azért éltek a régi rendszerben bőven és akkor amikor ők voltak fiatalok biztos hogy nem volt olyan problémájuk hogy diplomával nyelvtudással fél évig nem kaptak állást. És akkor régen biztos hogy könnyebben jutottak lakáshoz mint a mai fiatalok.

kedd júl. 05, 2005 7:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Ez mindenkinek a szabad döntése. Vagy itthon robotol a megélhetésért élete végéig hogy aztán majd kapjon olyan nyugdíjat amiből éppen hogy nem hal éhen vagy pedig lép egy merészet és elmegy külföldre 6-8 hónapos ciklusokra és 5 év alatt összekapar annyi pénzt (40-50 millió) amiből itthon már bármit csinálhat....Ja és ha mondjuk egy fiatal pár (pasi-nő) mindkét tagja meglépi ezt a dolgot mondjuk 20-30 éves életkor között akkor mondjuk lesz egy olyan házaspár akinek 30 évesen már lesz 80-100 milka vagyona. Azért így biztos könnyebb az élet mint azon izgulni hogy vajon mikor kapnak hitelt lakásvásárláshoz...
Piszok szép elméleteket tudtok gyártani. Csak van egy apró bökkenő: eddig engem az én drága szüleim úgy neveltek, hogy élj, dolgozz becsülettel, tanulj, minél több dologhoz érts, hogy meg tudj élni... Namármost így 50 évesen, hogyan kezdjem újra? EzeXerint anyámék hülyeségre neveltek egész életemen keresztül. Na most mi lenne a vélemény rólam, ha fognám magam és faképnél hagynék családot, gyereket, mindent a "NAGY LEHETŐSÉG" kiaknázása érdekében? Amíg "bejönne" a dolog, ki tartaná el a két egyetemista gyermekemet, akiknek majd élniük kell a lehetőségekkel? Ki segítené, támogatná két rákbeteg ősömet?

Hajón pincér meló... Nehogy hasra essetek ettől. Dumálni lehet róla. A közvetlen környezetemben (rokonság) van egy ember aki csinálta... Nos: más az ígéret, és más a valóság. Valóban nem magyar fejjel gondolkodnak. Ezért aztán olyan profi módon zsigereznek ki, hogy az itthon (még) eszedbe sem jutna.

Szóval: minden elismerésem az fjú, világot megváltó titánoké, de ebben a francos országban élnek ám idősebb emberek is, akik ezt az egész bóvlit nektek fiataloknak -jól-rosszul- felépítették.

Én NEM AKAROK milliomos lenni. Nem akarok nettó 300 ezret keresni. Egyszerűen biztonságban, normálisan ÉLNI szeretnék. Engem nem vonz, hogy minden évben a "havalyi"(sic!) szigeteken nyaraljak, jó nekem a járda szigetek is... ;)

Szóval mit kell tennie a "letűnt" korosztálynak, hogy egyszerűen létbiztonságban éljen ebben a qrva nagy és olyannyira áhított demokráciában?

kedd júl. 05, 2005 7:42
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
T68m írta:
...

Ez részben igaz. Viszont nagy részben benne van, hogy hiába akarsz, nem biztos, hogy tudsz élni minden lehetőséggel...

Ezekben a külföldi melókban pont az a jó hogy nem kell hozzá szaktudás és 8 diploma. Semmi más nem kell csak egy gyenge középfokú angol nyelvtudás. De ha kell akkor a közvetítő cég még nyelvtanfolyamot is biztosít neked és a kint szükséges alapismereteket is megtanítja. Tehát elvileg bárki számára nyitott a lehetőség csak akarni kell és bírni kell a kemény melót. De ez olyan kemény meló amiért kemény pénz is jár. Itthon csak kemény meló van de pénz nélkül.

Ez mindenkinek a szabad döntése. Vagy itthon robotol a megélhetésért élete végéig hogy aztán majd kapjon olyan nyugdíjat amiből éppen hogy nem hal éhen vagy pedig lép egy merészet és elmegy külföldre 6-8 hónapos ciklusokra és 5 év alatt összekapar annyi pénzt (40-50 millió) amiből itthon már bármit csinálhat (ház, kocsi, cégalapítás, befektetés, pihi, tanulás stb.) Kérdem én hogy egy átlag magyarnak itthon mennyi év kell ahhoz hogy 40 milkát félre tudjon tenni?
Ja és ha mondjuk egy fiatal pár (pasi-nő) mindkét tagja meglépi ezt a dolgot mondjuk 20-30 éves életkor között akkor mondjuk lesz egy olyan házaspár akinek 30 évesen már lesz 80-100 milka vagyona. Azért így biztos könnyebb az élet mint azon izgulni hogy vajon mikor kapnak hitelt lakásvásárláshoz...

kedd júl. 05, 2005 6:57
Moderátor

Hozzászólás 
T68m írta:
...

Ez részben igaz. Viszont nagy részben benne van, hogy hiába akarsz, nem biztos, hogy tudsz élni minden lehetőséggel...

kedd júl. 05, 2005 6:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
6230-as barátunk elég hülyeségeket szokott írni, de abban az egyben teljesen igaza van, hogy pragmatikusan kell élni. (NINCS POLITIKA - Sy) eredeti értelmében, hogy mindig a legjobb (persze becsületes) utat válasszuk.

Ezt Bronzinak is hiába magyaráztam (persze, más szavakkal), nem értette meg. Nem értette meg, hogy nem dolgozni kell 50 éven át másnak és utána sírni, hogy elszállt az élet, semmink sincs!

Nem, elõször gondolkodni kell. Aztán megragadni a lehetõséget és magunk hasznára fordítani a helyzetet.

Ez lehet külföldi munka, befektetés, gazdasági ötlet, akármi.

hétf. júl. 04, 2005 23:52
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
Ott van a probléma, hogy te arra helyezed a hangsúlyt, hogy ez külföldi meló, pedig ez baromság... Itthon is biztos lehet keresni ilyen összegeket, pl. ha elmész bérgyilkosnak... Csak hát veszélyes meló...
Ehh... Őszintén: áruld el, hogy te, személy szerint legálisan mivel tudsz előállítani havi milliós értéket bárhol?

A heti kb 1000 dolláros meló nemzetközi olajfúró-tornyokon van.
A havi kb 4000 dolláros meló pedig hajókon van pincér felszolgáló stb.
Ha nem hiszed nézz utána. Én sem hittem el amíg nem láttam az eredményeket. Ja és valami nagyon fontos! Ne magyar fejjel gondolkodj!!! Külföldön nem a magyar felfogás és a magyar fizetések alapján működik a világ!!!

Raven_ írta:
nokia.6230 írta:
Itt egy cikk a felolvasó programmról!!!!

Hol?

Bocs... javítottam... most már tényleg ott a link!

Zsuzsi írta:
....

Szerinted azt kell szeretni ami van.
Szerintem pedig az legyen amit szeretek!

hétf. júl. 04, 2005 22:56
platina tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Ettől az országtól ne várj sokat. Nem is értem hogy miért van még itt 10 millió ember. Aki tud az menjen amerre lát (főleg nyugatra). A legjobb megoldás a következő. Pár évig keményen melózni nyugat európában vagy észak amerikában ahol ugye sokkal jobbak a fizetések mint itthon és utána elköltözni pl. közép vagy dél amerikába ahol viszont sokkal olcsóbban meg lehet élni mint itthon. Na és akkor ott már csak lébecolni kell.

Ez a kis ország a HAZÁM, minden IDE köt és többek között azért is van még 10 millió ember itt, mert sokan szintén így ézrzik!
Inkább itt élek egy kicsit szerényebben, mint hogy IDEGENBEN lébecoljak! :)

hétf. júl. 04, 2005 22:54
gyémánt tag

Hozzászólás Re: off kérdés
nokia.6230 írta:

Hol?

hétf. júl. 04, 2005 22:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
De van olyan is ahol HETI NETTÓ 250 EZRET adnak (+kaja +szállás) úgy hogy egy hét meló után egy hét pihenő és természetesen a pihenő hétre is jár a NETTÓ 250 EZER. Ez sem hazai meló.

El kell menni pornózni...

hétf. júl. 04, 2005 22:50
Moderátor

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
A heti 250 ezres meló nem hazai meló hanem külföldi. Nem kell hozzá túl nagy képzettség csak minimális nyelvtudás. Tehát elég sok emberke jelentkezhetne rá ha akarna. Csak hát az információhiány... És veszélyes is a meló. Ezért van az hogy egy hét meló egy hét pihi egy hét meló egy hét pihi és így tovább... És a pihi héten is ugyan azt a pénzt kapod mint a meló hetén.

Ott van a probléma, hogy te arra helyezed a hangsúlyt, hogy ez külföldi meló, pedig ez baromság... Itthon is biztos lehet keresni ilyen összegeket, pl. ha elmész bérgyilkosnak... Csak hát veszélyes meló...
Ehh...
Őszintén: áruld el, hogy te, személy szerint legálisan mivel tudsz előállítani havi milliós értéket bárhol?

hétf. júl. 04, 2005 22:49
platina tag

Hozzászólás 
nyuszy írta:
...

A heti 250 ezres meló nem hazai meló hanem külföldi. Nem kell hozzá túl nagy képzettség csak minimális nyelvtudás. Tehát elég sok emberke jelentkezhetne rá ha akarna. Csak hát az információhiány... És veszélyes is a meló. Ezért van az hogy egy hét meló egy hét pihi egy hét meló egy hét pihi és így tovább... És a pihi héten is ugyan azt a pénzt kapod mint a meló hetén.

Figyu nem tudom mi abban a nevetséges hogy vannak olyan emberek akik nem csak az ország határáig látnak el hanem a külföldben is látnak lehetőséget. Kemény munkával külföldön össze lehet szedni annyi pénzt 5 év alatt amennyit írtam. Én láttam az illető házát és autóját és a cégét és tudom hogy ezért 5 évet dolgozott csak és abból van mindene. 5 évi melóból. Az a nevetséges hogy az emberek többsége minimálbérért gürizik egész életében ebben a tetves országban pedig ha egy kicsit utánajárna az információknak akkor rájönne hogy ma már szaktudás és nyelvtudás nélkül is lehet menni külföldre melózni és még így is többet kap mint itthon a szaktudásával.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 hétf. júl. 04, 2005 22:50-kor.

hétf. júl. 04, 2005 22:46
platina tag

scout írta:
...

http://www.szamitastechnika.hu/archiv.php?id=27435

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 hétf. júl. 04, 2005 22:57-kor.

hétf. júl. 04, 2005 22:43
Moderátor

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
De van olyan is ahol HETI NETTÓ 250 EZRET adnak (+kaja +szállás) úgy hogy egy hét meló után egy hét pihenő és természetesen a pihenő hétre is jár a NETTÓ 250 EZER. Ez sem hazai meló.

Ne légy nevetséges. Ezt úgy írod, mintha egy átlagos ember egy átlagos munkával tudna >250 kHUF hasznot termelni hetente.
Biztosan vannak olyan "munkák", amiknek havi milliós nagyságrendű értéke van, de nem ez a jellemző...
Általában az ilyen "munka" vagy illegális, vagy politika, vagy életveszélyes...

hétf. júl. 04, 2005 22:42
gyémánt tag

scout írta:
...

Symbianos nokiákra elérhető a progi, asszem a t-nél. Neve nem jut eszembe, mindjárt mondják a többiek. Ja, egyébként -ha jól tudom- magyar fejlesztés.

hétf. júl. 04, 2005 22:31
vas-tag

Hozzászólás off kérdés
Üdv, hello. Nem nagyon találtam választ a neten, illetve a keresőkben mazsolázgatva. Egy kérdésem volna. Hallott már valaki olyan szoftverről mobiltelefonra ami felolvassa a szöveget? Egy vak barátom kért meg, hogy informálódjak le mert ő csak annyit hallott, hogy kb 10Mb-os a progi és azthiszem 6610-re már rakott föl valaki.Mobiltechnikában egyáltalán nem vagyok naprakész, nem tudom, hogy java alapú lehet-e vagy akármi, csak meg szeretném tudni, hogy elérhető-e egy ilyen fejlesztés.
minden infót köszönök.

hétf. júl. 04, 2005 22:23
platina tag

Hozzászólás 
aki most akar venni fényképezőgépet annak tudom ajánlani a lehel tér és victor hugo utca sarkán lévő műszaki boltot most 50 pénzért van fuji s5500 gép ami ennyiért nagyon megéri állítólag új de ezt nem hiszem mert már csak 21 hó gari van rá tehát lehet hogy effektive nem volt használva de már 3 hónapos a gép de még így is jó ár szerintem (valódi új ár 65 - 75)

hétf. júl. 04, 2005 22:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
hát akkor ne magyarokkal köss üzletet :)
(tudom, mondani könnyű...)

hétf. júl. 04, 2005 21:57
platina tag

Hozzászólás 
Londelmor írta:
...

Jó de azt még nem tudom hogy kivel kell szerződést kötni. Lehet hogy a magyar közvetítővel és akkor itthon adózom. És akkor ugye szja + járulékok tehát a bruttó 500 az pontosan nettó 267

hétf. júl. 04, 2005 21:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
kizártnak tartom hogy ez nettó lenne ebből még biztos adózni kell de akkor sem rossz... csak sajna 6 hónapot alá kell írni minimum...

tudod, hogy Angliában hogy vannak az adók? nem a felét adózod el annak amit keresel, sokkal kevesebbet. asszem úgy van, hogy:

Éves béred ------> adó

0-1960 -----------> 10%
1961-30500 -----> 22%
fölötte ------------> 40%

hétf. júl. 04, 2005 21:38
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
nokia.6230 írta:
nettó vagy bruttó?????? :roll:

Téged melyik érdekel? Hát persze, hogy a nettó.

Köszi ha nettó 160 pénzt nem akarnak adni akkor én majd nettó 140-150 pénzt mondok azért még el is vállalnám (persze csak ha más jobb nincs)

Bár most a tesco-ra gerjedek mármint az angliai tesco központi raktárépületére... állítólag 8 fontot adnak órabérként... ha havi 176 órával számolunk akkor ez 500 ezer ft havonta... kizártnak tartom hogy ez nettó lenne ebből még biztos adózni kell de akkor sem rossz... csak sajna 6 hónapot alá kell írni minimum...

Macika írta:
De jó, 18 éves munkaviszonnyal, 2 diplomával kapok majd 60 ezret nettóban a főállású munkahelyemen...

(Biztos van ott másis... Ebből az összegből nem futná többszázezres fényképezőgépre meg kínai nyaralásra :))) Ez itt Magyarország. Itt ez a divat. Tudom ajánlani a fenti tesco melót vagy az iraki kiküldetést vagy ha még 30 év alatt lennél akkor lenne egy tutti tippem ahol HAVI NETTÓ 800 EZRET akaszthatnál + ingyenes szállás + ingyenes ellátás. Ha jól számolom akkor mondjuk 5 év alatt kemény munkával össze lehet szedni 48 milliót és ez mind meg is marad mert a szállás és a kaja ingyen van. De van olyan is ahol HETI NETTÓ 250 EZRET adnak (+kaja +szállás) úgy hogy egy hét meló után egy hét pihenő és természetesen a pihenő hétre is jár a NETTÓ 250 EZER. Ez sem hazai meló. Ettől az országtól ne várj sokat. Nem is értem hogy miért van még itt 10 millió ember. Aki tud az menjen amerre lát (főleg nyugatra). A legjobb megoldás a következő. Pár évig keményen melózni nyugat európában vagy észak amerikában ahol ugye sokkal jobbak a fizetések mint itthon és utána elköltözni pl. közép vagy dél amerikába ahol viszont sokkal olcsóbban meg lehet élni mint itthon. Na és akkor ott már csak lébecolni kell.

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 hétf. júl. 04, 2005 21:48-kor.

hétf. júl. 04, 2005 21:30
Moderátor

Hozzászólás 
http://www.telefonbetyar.hu/main.phtml? ... letoltesek

:)

hétf. júl. 04, 2005 20:28
Site Admin

Hozzászólás 
Sam Fisher írta:
Tényleg feltörték a terminál forumot? :shock:

Ühüm. Ha ehhez bármi hozzátennivalód van, akkor arra itt egy topik az Info csoporban: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=27096

hétf. júl. 04, 2005 19:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tényleg feltörték a terminál forumot? :shock:

hétf. júl. 04, 2005 18:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem feltétlenül kis pisis hackerek lehettek. A mai társadalomban, a világban a felnőttekre is ugyanúgy ráfogható ez az incidens. Pl. akit a munkahelyén lenéznek, semmibe vesznek, az úgy kompenzálja a sérelmeit, hogy virtuális világban mutatja meg, hogy ő nem egy senki. Rengeteg magyarázat létezik a dolog okára. De most nem ez a lényeg, hanem hogy újra működik az oldal, s a hibát javították.

hétf. júl. 04, 2005 17:46
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501 ... 785  Következő