|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
audioman
arany tag
Csatlakozott: csüt. júl. 14, 2005 15:32 Hozzászólások: 311 Tartózkodási hely: Itten vagyok
|
...
gravir írta: somebody írta: Nálad mit jelent az a valódi watt? Egy kicsit megkésve, valódi watt-on azt értem amit valóban le tud adni egy végfok, nem pedig ráírt halandzsa, pl. egy átlagos házimozi erősítőnél úgy számolják az összteljesítményt, hogy megnézik, hogy egy csatorna mennyit tud leadni és ezeket összeadják, legyen ez pl. 100W*5 csatorna, miközben a táp teljesítménye 300W.... vagyis tényleg le tudnak adni csatornánként 100W-ot de nem tud leadni 500at...
Igen, sokakat megtéveszt ez a sok halandzsa. Pl. vannak számgépes 5.1-es rendszerek a Genius-tól, és azoknak a kis 5-6 cm es hangszóróiról azt írták, hogy db-onként 100W-osak, és a full rendszer 600W. Szépen összeadogatták, az amúgy se valós teljesítmény értékeket. A másik: nekem a nagy hangfalaim össz teljesítménye 720W lenne összeadogatva, ami hülyeség, 100W-ot hallasz belőle kb, mert annyit minden hangfal tud, és ezek már közel valós értékek. És nem 5-6 cm es sugárzók vannak bennük, pl. 25 cm, 20 cm, 16 cm. Azért érdekes lenne, ha egy kis fos Genius, vagy Creative számgépes **** 5.1-nél alig lenne több. Majd szétveri a szobám, amíg a másik állítólagosan 600W-ost csak hallókészülékkel hallom. Szóval én azt mondom ne az alapján ítéljetek, hogy mi van ráírva, hanem, hogy hogy is szól. Ekkora értékű vásárlásnál már biztos sok helyen van egy olyan szett, ami bemutatódarab, és megmutatják. (Elektroházra értem pl. [az átlagember ott vásárol, meg egyéb hasonló helyeken) Ha komoly helyen vásárolsz, ez egyértelmű, hogy meghallgathatod.
|
vas. aug. 14, 2005 10:24 |
|
|
gravir
platina tag
|
somebody írta: Nálad mit jelent az a valódi watt?
Egy kicsit megkésve, valódi watt-on azt értem amit valóban le tud adni egy végfok, nem pedig ráírt halandzsa, pl. egy átlagos házimozi erősítőnél úgy számolják az összteljesítményt, hogy megnézik, hogy egy csatorna mennyit tud leadni és ezeket összeadják, legyen ez pl. 100W*5 csatorna, miközben a táp teljesítménye 300W.... vagyis tényleg le tudnak adni csatornánként 100W-ot de nem tud leadni 500at...
|
csüt. jún. 23, 2005 12:12 |
|
|
Rudolf
arany tag
Csatlakozott: csüt. feb. 17, 2005 11:45 Hozzászólások: 145 Tartózkodási hely: Budapest
|
Re
Kedves Somebody!
Köszönöm megnéztem és nekem megfelel!
A szobához annyit,hogy mekkora?Lehet ,hogy elég neki a teljesítmény valóban.
|
csüt. jún. 23, 2005 11:50 |
|
|
somebody
arany tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 12, 2004 9:56 Hozzászólások: 316 Tartózkodási hely: Mindenhol előfordulok...
|
gravir írta: Szobába 40 (valódi)watt is bőven elég...
Nálad mit jelent az a valódi watt?
|
pén. máj. 27, 2005 13:33 |
|
|
gravir
platina tag
|
Szobába 40 (valódi)watt is bőven elég...
|
pén. máj. 27, 2005 11:29 |
|
|
somebody
arany tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 12, 2004 9:56 Hozzászólások: 316 Tartózkodási hely: Mindenhol előfordulok...
|
Re: Kábel nélküli hangfal
Rudolf írta: láttam olyan erősítőt (5.1) amihez a hátsó hangfalak már kábel nélkül csatlakoznak.(talán SONY) Két kérdés 1 Van valakinek tapasztalata ??? Jó ez?? 2 Létezik e full kábel nélküli sett??? (front+rear+center) ha igen típost is írjatok. Köszi
Én már láttam vezetéknélküli házimozit. Egy Samsung volt. Azt hiszem ez az: http://www.samsung.com/hu/products/home ... _ds490.asp
Ehhez már az összes hangfal vezeték nélkül kapcsolódik.
Nekem nincs tapasztalatom, de a leírás alapján nem olyan túl jó. 400W összesen, az nem olyan hú de nagy, de ahhoz képest, hogy rádiós egész jó. Más vezetéknélkülit még nem láttam.
|
csüt. máj. 26, 2005 13:22 |
|
|
pecs
vas-tag
|
En is gondoltam mar erre, de meg kesz megvalositast nem lattam. Bennem az motoszkal, hogy a vezetek nelkuli fejhallgatot kellene atalakitani ilyen celra. Gondolom ez olcsobb is lenne, kb. 8-10 ezer Ft. egy ilyen kutyu. Mit szoltok hozza, megvalosithato??
|
pén. máj. 20, 2005 9:09 |
|
|
Rudolf
arany tag
Csatlakozott: csüt. feb. 17, 2005 11:45 Hozzászólások: 145 Tartózkodási hely: Budapest
|
CORDLESS
Na valaki csak látott már ilyet????
|
pén. ápr. 29, 2005 10:02 |
|
|
Rudolf
arany tag
|
Ismétlés
Senki többet?
|
kedd ápr. 26, 2005 12:08 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Egyik PC-s újságban láttam régebben ilyet aminek nem volt kábelje. Annak az ára a csillagos égben mászkált, mostmár sztem vannak elérhető árban is. Meg suliban van valami cuccos, ami a hangfalakat vezeték nélkül kötötte az erősítőhöz.
|
csüt. ápr. 21, 2005 13:24 |
|
|
Rudolf
arany tag
|
Kábel nélküli hangfal
láttam olyan erősítőt (5.1) amihez a hátsó hangfalak már kábel nélkül
csatlakoznak.(talán SONY) Két kérdés
1 Van valakinek tapasztalata ??? Jó ez??
2 Létezik e full kábel nélküli sett??? (front+rear+center) ha igen típost is írjatok.
Köszi
|
csüt. ápr. 21, 2005 9:11 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|