Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 18:28

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491 ... 785  Következő
OFF TOPICOK GYŰJTEMÉNYE 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Milyen jogon korlátoznád a diplomások számát? Hogy neked már van, másnak akkor ne legyen?

Nem azt írtam hogy tiltsák be a felsőoktatást hanem azt hogy korlátozzák a felsőoktatásban résztvevők számát! Tényleg csak a legjobbak jussanak be! El kéne olvasni hogy mit írtam és ne forgasd ki a szavaimat!

De egy hatalmas gödör kiásásában te mit tudsz kezdeni a diplomáddal? Maximum az izzadó homlokodat törölgetheted vele, hogy durvábbat ne mondjak.

Azért mert nekem van diplomám, még van kezem és lábam is, tehát én is tudok ásni. Inkább a diplomával törlöm az izzadt homlokom mint a sörösüveggel.

18 évig nyilván azért tanultál folyamatosan, mert tudtad, hogy megéri. És most nem éri meg mégsem. Erre fel az "illetékesek" hibásak azért, mert 18 évig tanultál.

Ha jól emlékszem pont te írtad hogy az oktatás és a munkakeresés is egy piac. Na akkor vedd észre azt is hogy az oktatást is szabályozni kell ugyanúgy mint a piacot. A piac tökéletesen működik mindenféle szabályozás nélkül - ez a szemlélet már megbukott egy jó ideje. Tehát az oktatást is szabályozni kell. Ha te helyesnek tartod azt hogy egy 10 milliós országban 5 millió diplomás lesz és ezt az állam tétlenül nézi, akkor kicsit nézz magadba és gondolkodj.

Mellesleg ingyen, ezért is kevesebb a mostani fizetésed, ezt valahol le kell dolgozni.

Képzeld el barátom, HOGY ÉN TANDÍJAT FIZETTEM MERT AKKOR MÉG KELLETT! Akkor miről is irogatsz? És nekem nem járt a havi 30 ezres diákhitel és nem lízingelhettem laptopot napi 150 forintért sem. Szóval miről is írsz akkor?

Ja, csak párszázezer elmegy havonta az oktatási hitel törlesztésére, amit ugye neked nem kell kifizetned, mert a magyar állam, azaz mindannyiunk pénzén 18 évig tanultál. Ez az igazán jó hozzáállás. Tanítsatok ingyen, de csak engem, aztán megyek jól külföldre. Pontosan a segédmunkások pénzén tanultál 18 évig, míg ők csak 6-ig a tieden.

Szerintem tényleg jó lenne ha leülnél és egy kicsit magadba néznél. Ekkora baromságot még nem olvastam tőled. Szerinted az oktatás ingyen van? Én úgy emlékszem hogy a szüleim keményen fizették az adókat és a mindenféle járulékokat és keményen fizettek a tankönyvekért is. És úgy emlékszem, hogy jelen pillanatban is fizetem az adókat és a mindenféle járulékokat is. Szóval akkor miért is ingyenes az oktatás? Tudtommal az ára benne van a megfizetett adókban. Tényleg gondolkodj egy kicsit mielőtt irogatsz! Köszike.

Gondolkozz!
Kettőnk közül neked kéne gondolkodni.

csüt. júl. 21, 2005 13:43
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Sulla írta:
...

Ebben most csak egy bibi van, hogy én nem vagyok finnyás. Én elvégzem a fizikai melót is, és bármilyen melót (diplomás, nem diplomás, takarítás, fénymásolás, rakodás, akármit), de csak akkor, ha MEGFIZETIK.

Én tudok lapátolni is és tudok diplomás munkát is végezni.
De a segédmunkás csak lapátolni tud, diplomás munkát végezni nem.

Ha segédmunkával én többet kapok, mint a diplomás munkámért, akkor én is fizikai melós leszek. Mert nem finnyás vagyok, hanem racionális. És éppen ezért fogok Angliába menni egy raktárba ládákat pakolni, mert ott havi 411 ezer forintot fogok kapni, ha heti 40 órát dolgozom, és havi 760 ezer forintot fogok kapni, ha heti 60 órában dolgozok. Ha itthon maradok, akkor a diplomás munkámért kapnék kb. havi 200 ezret, heti 50 órás elfoglaltsággal.

A fenti összegek bruttók. Az itthoni havi bruttó 200 ezerből mennyit lehet félretenni? Havi nulla forintot. A kinti havi bruttó 760 ezerből a levonások (adó, biztosítás, szerény megélhetés, szállás, kaja) után marad havi 300 - 400 ezer forint tisztán. Havonta.

A dologban csak egy gáz van, hogy én 18 éven át folyamatosan tanultam és ezt a 18 évet nem fogom visszakapni senkitől. És ha egy 10 milliós országban az oktatási intézmények milliószámra ontják a diplomásokat, akkor arról nem a diplomások tehetnek, hanem azok az illetékesek, akik azt tűzték ki célul, hogy minden második magyar diplomás legyen. Tehát egy 10 milliós országban legyen 5 millió diplomás. De minek? Ma az oktatási rendszerben pont annyi jogász tanul, mint ahány jogász ma dolgozik összesen Magyarországon! Hol fognak ezek dolgozni? Sehol. Az illetékeseknek korlátozni kellene a felsőoktatásban résztvevők számát és nem pedig minden második faluban főiskolát nyitni.

Igen, és az illetékeseknek be kéne tiltani a kólát, a cigit, korlátozniuk kéne a játékautomaták számát, korlátozni a mindent. Milyen jogon korlátoznád a diplomások számát? Hogy neked már van, másnak akkor ne legyen? Ez is piac, vedd már észre! Amíg minden ember diplomát akar (mindegy milyen, csak diploma legyen!) addig lesz iskola is (mindegy, hogy milyen, csak iskola legyen!), amelyik diplomát ad neki.

Kedves nokia6230! A segédmunkás nem tud diplomás munkát végezni, ez igaz. De egy hatalmas gödör kiásásában te mit tudsz kezdeni a diplomáddal? Maximum az izzadó homlokodat törölgetheted vele, hogy durvábbat ne mondjak. Ha nincs szükség diplomásra, akkor nem fognak felvenni csak azért, mert neked diplomád van.

18 évig nyilván azért tanultál folyamatosan, mert tudtad, hogy megéri. És most nem éri meg mégsem. Erre fel az "illetékesek" hibásak azért, mert 18 évig tanultál. (Mellesleg ingyen, ezért is kevesebb a mostani fizetésed, ezt valahol le kell dolgozni.) Könnyű azon puffogni, hogy bezzeg az angoloknál 1,2 milliót keresel ugyanezzel a munkával. Ja, csak párszázezer elmegy havonta az oktatási hitel törlesztésére, amit ugye neked nem kell kifizetned, mert a magyar állam, azaz mindannyiunk pénzén 18 évig tanultál. Ez az igazán jó hozzáállás. Tanítsatok ingyen, de csak engem, aztán megyek jól külföldre. Pontosan a segédmunkások pénzén tanultál 18 évig, míg ők csak 6-ig a tieden.

Gondolkozz!

csüt. júl. 21, 2005 13:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Bruttó 200 ezerből (Nettó 122 ezer) félre lehet tenni havi 20 ezer forintot. Fantasztikus. És ez mire jó? Hány évig tart egy autó vagy egy saját lakás összekaparása havi 20 ezres megtakarításokkal? Persze hitelről sem lehet szó, mert ki az a barom bank aki havi bruttó 200 ezerre ad hitelt?
Hmm... melyik bank is? Mondjuk ha van melletted valaki (feleség pl.) és hasonló összeget keres, akkor kb. mindegyik bank... De ha egymagad vagy is, ilyen bérrel már eléggé nagyok az esélyeid.
Egyébként a 20 ezrest az után kalkuláltam, hogy fizetem a lakás részleteit. Ja persze, nem kell naponta étteremben enni, és havonta két 18.000 forintos gatyát venni, meg kéthavonta cserélni a telefont...
De szerintem te arra vársz, hogy mivel Te tanultál, ezért a munkáltatók majd lesznek szívesek magánnyomozókkal felkutatni Téged, és milliós állásokkal a küszöbödön topogni...
"Mindenki a saját szerencséjének kovácsa" !!

Üdv!

csüt. júl. 21, 2005 13:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Nyílván ha Te havi bruttó 500 ezret kapsz itthon a munkádért, akkor biztos nem fog az a kérdés és problémakör foglalkoztani, mint amely azt az embert foglalkoztatja, aki csak bruttó 200 ezret kap. Nemdebár? Dedebár! :)
****, ha ennyit (br. 200) kapnék, befognám a számat és örülnék! Esélyem lenne lakást venni...

Üdv!

csüt. júl. 21, 2005 13:19
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra"
Ez sajnos gyakran így van.

Gyakran így van, de vannak kivételek is. Most hadd ne hozzak példákat :)
Továbbá az igazságnak mindig több oldala van. Nyílván ha Te havi bruttó 500 ezret kapsz itthon a munkádért, akkor biztos nem fog az a kérdés és problémakör foglalkoztani, mint amely azt az embert foglalkoztatja, aki csak bruttó 200 ezret kap. Nemdebár? Dedebár! :)

Bruttó 200 ezerből (Nettó 122 ezer) félre lehet tenni havi 20 ezer forintot. Fantasztikus. És ez mire jó? Hány évig tart egy autó vagy egy saját lakás összekaparása havi 20 ezres megtakarításokkal? Persze hitelről sem lehet szó, mert ki az a barom bank aki havi bruttó 200 ezerre ad hitelt?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 csüt. júl. 21, 2005 13:20-kor.

csüt. júl. 21, 2005 13:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Az itthoni havi bruttó 200 ezerből mennyit lehet félretenni? Havi nulla forintot.
Ja kérem, kinek mekkora igényei vannak...?
Én havi bruttó 200-ból nyugodtan félre tudnék tenni egy húszast, és kényelmesen éldegélnék. Persze úgy, hogy egymagam élek egy lakásban.
Csak megjegyezném, hogy vannak, akik havi nettó 100-ból élnek ketten, és nevelnek 2 gyereket.

Üdv!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára McLaca csüt. júl. 21, 2005 13:17-kor.

csüt. júl. 21, 2005 13:16
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
"Az itthoni havi bruttó 200 ezerből mennyit lehet félretenni? Havi nulla forintot."

:?

Szerinted lehet? Hogyan? Havi bruttó 200 az havi nettó 122 ebből mennyit lehet félre tenni, ha levonod a megélhetési költségeket? (kaja, ruha, lakás, rezsi, közlekedés)

csüt. júl. 21, 2005 13:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Na jó, mindenki legyen szíves nokia.6230-nak igazat adni, függetlenül attól, hogy mennyire van, vagy nincs igaza, ok?
Már baromira unom az olyan vitákat, amikor valaki nem hajlandó objektíven szemlélni a dolgokat puszta önzésből vagy egyszerűen azért, mert nem tudja a vitát a veszekedéstől megkülönböztetni.
Nokia, Te meg gonolj bele, légy szíves, hogy bizonyára előfordulhat az az apokaliptikus tény, hogy nem Neked van igazad. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nincs igazad, de vedd tudomásul, hogy mindenki úgy gondolja, hogy neki van igaza, de általában mégis csak az egyiknek. Ugye könnyű belátni!?

"A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra"

Ez sajnos gyakran így van.

Üdv!

csüt. júl. 21, 2005 13:13
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
...

Ebben most csak egy bibi van, hogy én nem vagyok finnyás. Én elvégzem a fizikai melót is, és bármilyen melót (diplomás, nem diplomás, takarítás, fénymásolás, rakodás, akármit), de csak akkor, ha MEGFIZETIK.

Én tudok lapátolni is és tudok diplomás munkát is végezni.
De a segédmunkás csak lapátolni tud, diplomás munkát végezni nem.

Ha segédmunkával én többet kapok, mint a diplomás munkámért, akkor én is fizikai melós leszek. Mert nem finnyás vagyok, hanem racionális. És éppen ezért fogok Angliába menni egy raktárba ládákat pakolni, mert ott havi 411 ezer forintot fogok kapni, ha heti 40 órát dolgozom, és havi 760 ezer forintot fogok kapni, ha heti 60 órában dolgozok. Ha itthon maradok, akkor a diplomás munkámért kapnék kb. havi 200 ezret, heti 50 órás elfoglaltsággal.

A fenti összegek bruttók. Az itthoni havi bruttó 200 ezerből mennyit lehet félretenni? Havi nulla forintot. A kinti havi bruttó 760 ezerből a levonások (adó, biztosítás, szerény megélhetés, szállás, kaja) után marad havi 300 - 400 ezer forint tisztán. Havonta.

A dologban csak egy gáz van, hogy én 18 éven át folyamatosan tanultam és ezt a 18 évet nem fogom visszakapni senkitől. És ha egy 10 milliós országban az oktatási intézmények milliószámra ontják a diplomásokat, akkor arról nem a diplomások tehetnek, hanem azok az illetékesek, akik azt tűzték ki célul, hogy minden második magyar diplomás legyen. Tehát egy 10 milliós országban legyen 5 millió diplomás. De minek? Ma az oktatási rendszerben pont annyi jogász tanul, mint ahány jogász ma dolgozik összesen Magyarországon! Hol fognak ezek dolgozni? Sehol. Az illetékeseknek korlátozni kellene a felsőoktatásban résztvevők számát és nem pedig minden második faluban főiskolát nyitni.

csüt. júl. 21, 2005 13:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
McLaca írta:
...
Kössz az infót, átnézem. Most lehet, hogy egyik ismerősöm tud "olcsóbban" 8)
Szeretném én is megismerni !-F

Üdv!

csüt. júl. 21, 2005 13:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sulla: Szerintem ott az igazság erősen a hsz-edben.

csüt. júl. 21, 2005 12:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Ismerek olyan segédmunkást aki a saját nevét nem tudja leírni helyesen és havi nettó 80-90-100 ezer forintot vitt haza amikor túlorázott egy kicsit.

Ismerek olyan embert aki közgazdász-informatikus (tehát 2 diplomája van) és 2 idegen nyelven beszél és egy kórházban dolgozik ahol 2 munkakört lát el (kontroller és rendszerfelügyelő egyszerre) és havi nettó 80 ezret visz haza. Túlóra elszámolására nincs lehetőség.

Ismerek olyan embert aki egy klinikán főnővér 2 diplomával és 30 éves szakmai tapasztalattal és három műszakos rendszerben dolgozik (ha kell éjjel ha kell vasárnap ha kell karácsonykor) és visz haza havi nettó 125 ezret.

Én nem esek túlzásokba csak leírtam azokat a számokat amiket a valós élet produkál. Most meg fogod nekem magyarázni, hogy nem igaz az, hogy ilyen embereket ismerek? Vagy mi következik ezután? Azért mert a te környezetedben nincsenek ilyen konkrét példák, azért még létezhetnek, akkor is, ha te nem tudsz róla.

Bocsáss meg, az előbb egy asztalosról beszéltem, aki valóban szakmunkás, nézzünk pár példát, ami valóban a te eseted.

Kelendő az eper. (Lehetne bármi más.) Jó árat fizetnek érte, kell aki leszedi. Csak a diplomás nem hajlandó rá, mert nehogy már a diplomájával epret szedjen. Nem hajlandó rá a szakmunkás, nehogy már a szakmájával epret szedjen. Mivel csak le kell szedni az epret valakinek, ezért felvesznek 6 osztályt végzett embereket, akik le tudják szedni és nem büdös nekik a munka, jó fizetséget kapnak érte.

Fel kell újítani egy csatornát a belvárosban, nem fér el a markoló a szűk utcában. Kell 10 ember, aki gödröt ás. Innentől ugyanaz az eset, mint az epernél.

A piac diktálja azt, hogy egy adott munkáért mennyi pénzt kérhetsz el, mennyit hajlandók megfizetni. Ha van 100 gödörásó, és rajtuk kívül senki, de senki nem hajlandó gödröt ásni, akkor az a 100 nagyon jól megél, válogathat a munkák közül. Mivel egyre kelendőbb a gödörásás, ezért egyre többen ásnak, egyre kevesebbet tudnak kérni. Ha van 500.000 informatikus, akkor nekik versenyezniük kell egymással, valaki mindig hajlandó olcsóbban elvégezni azt a munkát, egyre nyomottabbak az árak. Ennek azt kellene eredményezni, hogy egyre kevesebb informatikust képzünk, de ez valamiért nem így van.

TE döntöd el, mennyiért vagy hajlandó eladni a munkaerődet a munkapiacon, milyen feltételekkel. Vedd úgy, hogy 5 évet befektettél egy diplomába, aminek nem tudod jelenleg hasznát venni. Olyan lettél, mint egy cég, ami öt évet fejlesztéssel töltött és a kifejlesztett terméket nem tudja eladni a piacon.

Add el magad!

S

csüt. júl. 21, 2005 12:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szándékosan írtam, hogy szerintem. Nem kategórikusan jelentettem ki, hogy én ezt tudom, de nem értetted félre. Nagyon nem ismerem ezeket a helyzeteket, mivel még nem vagyok kereső ember, vissza vannak még remélem felsőfokú tanulmányaim.

csüt. júl. 21, 2005 12:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
GazVezir írta:
Egy segédmunkás szerintem havonta a minimálbért keresi meg, soha többet.

Vastagon húztam ki a varázsigét. Szerinted. Én pedig azt mondom hogy tévedsz. Konkrét példákat tudok írni, hogy nagyot tévedsz. De sebaj. Tévedni emberi dolog.
Igaz lehet, de nem minden esetben. Legtöbbször aki minimálon van bejelentve, többet kap. Ez persze munkáltató függő.

csüt. júl. 21, 2005 12:41
platina tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
Egy segédmunkás szerintem havonta a minimálbért keresi meg, soha többet.

Vastagon húztam ki a varázsigét. Szerinted. Én pedig azt mondom hogy tévedsz. Konkrét példákat tudok írni, hogy nagyot tévedsz. De sebaj. Tévedni emberi dolog.

csüt. júl. 21, 2005 12:36
platina tag

Hozzászólás 
Rozso írta:
Azért ez túlzás. Egy gödörásó nem kap annyit, mint egy orvos vagy egy jogász! Nézdd meg milyen autója van egy orvosnak és milye van egy gödörásónak (hacsak nem azért mert a kocsmába megy az autó ára)!

Ismerek olyan segédmunkást aki a saját nevét nem tudja leírni helyesen és havi nettó 80-90-100 ezer forintot vitt haza amikor túlorázott egy kicsit.

Ismerek olyan embert aki közgazdász-informatikus (tehát 2 diplomája van) és 2 idegen nyelven beszél és egy kórházban dolgozik ahol 2 munkakört lát el (kontroller és rendszerfelügyelő egyszerre) és havi nettó 80 ezret visz haza. Túlóra elszámolására nincs lehetőség.

Ismerek olyan embert aki egy klinikán főnővér 2 diplomával és 30 éves szakmai tapasztalattal és három műszakos rendszerben dolgozik (ha kell éjjel ha kell vasárnap ha kell karácsonykor) és visz haza havi nettó 125 ezret.

Én nem esek túlzásokba csak leírtam azokat a számokat amiket a valós élet produkál. Most meg fogod nekem magyarázni, hogy nem igaz az, hogy ilyen embereket ismerek? Vagy mi következik ezután? Azért mert a te környezetedben nincsenek ilyen konkrét példák, azért még létezhetnek, akkor is, ha te nem tudsz róla.

csüt. júl. 21, 2005 12:31
a fórum lelke

Hozzászólás 
McLaca írta:
...
Kössz az infót, átnézem. Most lehet, hogy egyik ismerősöm tud "olcsóbban" 8)

csüt. júl. 21, 2005 12:29
Moderátor

Hozzászólás 
Szerintem a főnökkel is így beszélt, ezért a minimálbér! :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Odo csüt. júl. 21, 2005 18:05-kor.

csüt. júl. 21, 2005 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
ÉS EZÉRT igazságtalan dolog az, hogy ha egy diplomásnak annyi pénzt ajánlanak, mint egy segédmunkásnak.

Szerintem egy kicsit túlreagálod a helyzetet. Egy segédmunkás szerintem havonta a minimálbért keresi meg, soha többet. Nos, ne mondd nekem, hogy te a diplomáddal plusz, mínusz ennyit kapsz. Akkor szerintem nagyon rossz helyre tudtál elhelyezkedni.

csüt. júl. 21, 2005 12:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
6230, ez már kezd olyan lenni, mint a kaszinós témánál. Elbeszéltek egymás mellett. Te ezt írtad, a többiek meg mást.

csüt. júl. 21, 2005 12:22
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Sulla írta:
Szakmunkás:
Piaci viszonyok vannak. Ha kevés az asztaos, akkor nyilván többet kérhet, mintha több konkurense lenne. Ha van 500.000 jogász egy tízmilliós országban, akkor ne csodálkozzanak, hogy nem becsülik a szakmájukat, meg keveset/kevesebbet keresnek. Ha van 100 asztalos, akkor versenyezni kell értük, és az nyer, aki többet fizet.

Komolyan mondom hogy kiugrok az ablakon. Senki nem látja hogy kezdettől fogva SEGÉDMUNKÁST írtam és nem SZAKMUNKÁST... Elmagyarázom hogy mi a különbség mert itt senki nem tudja úgy látszik. SZAKMUNKÁS - VAN szakképzettsége, valamit jól megtanult, és valamit jól tud csinálni, és ha ügyes és szorgalmas, szuper pénzeket akaszthat és teljes egészében megérdemli, mert olyant tud csinálni, amire nem mindenki képes. SEGÉDMUNKÁS - NINCS szakképzettsége, nem tanult semmit, csak 8 általánost végzett vagy még azt sem, az ég világon semmihez nem ért, csak azt tudja elvégezni, amit a szájába rágnak, és amihez van biológiai adottsága (van keze és lába tehát tud ásni meg lapátolni). De sajnos sokszor még ez is probléma számára, mert ha ötször elmagyarázod neki, hogy ásson egy 2 méter hosszú és 50 cm széles árkot 60 cm mélységgel, akkor fog neked ásni egy 3 méter hosszú 70cm széles és 50 cm mély árkot. A lényeg, hogy olyan dolgot csinál, amit helyette bárki más is meg tudna csinálni, hiszen lapátolni bárki tud, akinek van keze és lába. ÉS EZÉRT igazságtalan dolog az, hogy ha egy diplomásnak annyi pénzt ajánlanak, mint egy segédmunkásnak. Nem tudom, hogy így már érthető-e a dolog mindenki számára.

csüt. júl. 21, 2005 12:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
skynet írta:
engem nem idegesít, ha valaki többet keres, mint én. ennek lehet az oka az, hogy
1. alapvetően nem vagyok irígy természetű
2. amennyit én keresek, az nekem bőven elég

Engem viszont idegesít ha valaki mindenféle tanulás nélkül pusztán a biológiai adottságaival (kéz és láb) többet keres mint az aki 6 éves kora óta keményen tanult 24 éves koráig. És az nagyon nagy baj hogy a tisztelt illetékeseket nem érdekli az hogy egy lapátoló segédmunkás több pénzt kap mint egy tanár egy orvos egy jogász vagy egy közgazdász. És amíg az emberek képtelenek összefogni ez így is fog maradni. Az a pénz pedig amit én kapok nekem abszolúte nem elég mert nem azért tanultam hogy egy gödörásó aki még a saját nevét sem tudja leírni több pénzt kapjon mint én. Jah és jogom van hozzá hogy a téma idegesítsen! Ezért is fogok elhúzni minél előbb és jó messzire külföldre mert ez az ország egy rakás f*s.

Ha megengeded, akkor egy kicsit kötözködnék. Természetesen az embernek joga van ahhoz, hogy legyen saját véleménye, sőt, ki is mondja azt. Ezzel nincs semmi baj. Azt írtad, hogy össze kellene fogni. Nos, ez általában képtelenség. Az emberek féltik a saját helyzetüket, ergó nem fognak összefogni, azaz félnek. Azt mondtad, hogy ezért húzol el az országból. Tedd azt, hidd el, jobb körülmények közé kerülsz és több lehetőséged lesz, ha rendelkezel nyelvismerettel és egyetemi diplomával. Miért nem teszel az országért? Miért menekülsz el, ha te mondod, hogy össze kellene fogni? Mert téged is csak a saját helyzeted érdekel és ez így van rendjén. Kéttannyelvü gimibe járok és vannak Németországból ideküldött tanárok. Na, azoknak ki van nyalva a seggük. Havi egy millert kapnak németből, plusz kaptak házat, mindenféle támogatást. Na ez a nem semmi szerintem. Menj ki te is magyart tanítani Németországba nokia.6230, nem fogod megbánni.

csüt. júl. 21, 2005 12:16
Moderátor

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
Jah és jogom van hozzá hogy a téma idegesítsen!

Ahogy elnézem Téged minden idegesít. De ezen lehet segíteni! :wink:

csüt. júl. 21, 2005 12:13
Moderátor

Hozzászólás 
nokia.6230 írta:
...egy lapátoló segédmunkás több pénzt kap mint egy tanár egy orvos egy jogász vagy egy közgazdász.s.

Azért ne essünk túlzásokba...

Azt meg hogy elmész külföldre már lassan fél éve mondogatod. Ha annyira paradicsomiak a körülmények, miért nem mentél már ki?

csüt. júl. 21, 2005 12:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért ez túlzás. Egy gödörásó nem kap annyit, mint egy orvos vagy egy jogász! Nézdd meg milyen autója van egy orvosnak és milye van egy gödörásónak (hacsak nem azért mert a kocsmába megy az autó ára)!

csüt. júl. 21, 2005 12:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Használ itt valaki Panda Antivirust?

Mára bekapcsolva elkezdett nekem hablatyolni arról, hogy újítsam meg, mert 28 nap múlva lejár.

csüt. júl. 21, 2005 12:09
platina tag

Hozzászólás 
skynet írta:
engem nem idegesít, ha valaki többet keres, mint én. ennek lehet az oka az, hogy
1. alapvetően nem vagyok irígy természetű
2. amennyit én keresek, az nekem bőven elég

Engem viszont idegesít ha valaki mindenféle tanulás nélkül pusztán a biológiai adottságaival (kéz és láb) többet keres mint az aki 6 éves kora óta keményen tanult 24 éves koráig. És az nagyon nagy baj hogy a tisztelt illetékeseket nem érdekli az hogy egy lapátoló segédmunkás több pénzt kap mint egy tanár egy orvos egy jogász vagy egy közgazdász. És amíg az emberek képtelenek összefogni ez így is fog maradni. Az a pénz pedig amit én kapok nekem abszolúte nem elég mert nem azért tanultam hogy egy gödörásó aki még a saját nevét sem tudja leírni több pénzt kapjon mint én. Jah és jogom van hozzá hogy a téma idegesítsen! Ezért is fogok elhúzni minél előbb és jó messzire külföldre mert ez az ország egy rakás f*s.

csüt. júl. 21, 2005 12:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Didgitális képeket szeretnék előhívatni.
Mit ajánlotok?
Személyesen vagy online?
Pl. a tár.hu-n 43 Ft-ért hívnak elő 10x15-ös képeket, de nem tudom, hogy milyen a minősége.

csüt. júl. 21, 2005 12:04
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
Nem érted, nem azt kérdezte, hogy nálad mi megy minden éjjel, hane a Viasaton...

S gondolod én nem arra válaszoltam, hogy mi megy a viaszaron???

csüt. júl. 21, 2005 12:00
platina tag

Hozzászólás 
Sam Fisher írta:
Kubikus munkát végez (

Vagyis kubista? Sam Fisher, nem kéne megismételned az általános iskola 3-4 osztályát? (Segítek: DE!)

csüt. júl. 21, 2005 11:49
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
Ja, én biztos más viaszart fogok! :wink:

Nem érted, nem azt kérdezte, hogy nálad mi megy minden éjjel, hane a Viasaton...

csüt. júl. 21, 2005 11:40
Moderátor

Hozzászólás 
Sulla írta:
Nem nálad kérdezték Odo... :lol:

Ja, én biztos más viaszart fogok! :wink:

csüt. júl. 21, 2005 11:38
platina tag

Hozzászólás 
Odo írta:
@simico:
Pedig minden éjjel az megy...

Nem nálad kérdezték Odo... :lol:

csüt. júl. 21, 2005 11:36
Moderátor

Hozzászólás 
@simico:
Pedig minden éjjel az megy...

csüt. júl. 21, 2005 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
pampika írta:
Óóóó,hogy dugja fel magának,amelyik kitalálta,hogy pont az x-atkák közepén kell 10 percig vibrátort reklámozni !-( ]:-<

Most tényleg vibrátort reklámoztak? Már sok hülye reklámot láttam a viasat-on, de vibrátort még nem...

csüt. júl. 21, 2005 11:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
Természetesen T-Com ügyfél vagyok.
Nézzem át az összes szolgáltatót, hogy ott vannak e ahol én?
Válassz olyat, amelyiknek szimpi az ára, és a szerződési idő is megfelelő, aztán nézd meg, elérhető-e T-com területen. Az esetek 80%-ában elérhető.
De ha már lusta vagy keresni :D
Én 1 évvel 512/96 korlátlanból ezt választanám

Szintén 1 évre, 1024/128 korlátlan ugyanannál a szolgáltatónál

Nekem most mind 512, mind 1024 esetén a freestart tűnik egy olcsó választásnak, főleg, hogy az 1Mbitet egy évre is odaadja 8800-ért, két évre még kevesebbért.
Ha jól értelmezem, Albertirsán laksz, ott elérhető a freestart.

Üdv!

csüt. júl. 21, 2005 11:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Természetesen T-Com ügyfél vagyok.
Nézzem át az összes szolgáltatót, hogy ott vannak e ahol én?

csüt. júl. 21, 2005 11:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tudom, hogy nem igazán illik más fórumot "reklámozni", de érdemes megnézni a [url]mobil.hix.hu[/url] fórumát! Az utolsó hsz 2001-es és jó nosztalgiázni, hogy akkoriban milyen mobiltémák voltak.
Sőt még néhány ismerőssel is találkozhatunk (pl. skynet).

csüt. júl. 21, 2005 11:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Árpy írta:
ADSL-t akarok. Honnan tudom meg, hogy adott településen milyen szolgáltatók közül választhatok? Mindegyikkel külön fel kell vennem a kapcsolatot/meg kell néznem a honlapon, vagy van egyszerűbb módszer? pl: kikeresitek nekem :)

Vagy várjak még? Meddig és mire?
:?:

http://www.isite.hu
Figyelj a sebességre, és a szerződési időre, meg a "felhasználás arányosan" kifejezésre, az jelenti a forgalmi korlátos ADSL-t.

Vagy: http://adslkereso.t-com.hu/

Ha T-com területen laksz, akkor bármelyik, T-commal szerződésben álló szolgáltatótól kérhetsz ADSL-t. Ha nem ilyen területen laksz, akkor nem biztos, hogy jó bolt az ADSL, mert a többi szolgáltató horrorisztikusan pofátlan drágán adja... :evil:

Üdv!

csüt. júl. 21, 2005 11:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
@nokia.6230:

Jómunkásemberekhez:
Közelről ismerem a jómunkásembereket,hisz velük dolgozom nyárimeló keretében(mindemellett prog.terv. matematikusnak tanulok).Nem mondanám,hogy agyon fizetnék őket,hisz annyit kapnak,mint mi:350-es órabért.Bejelentve(ezexerint mi jó cégnél vagyunk :wink: ).Amikor aláírtuk a szerződést,megkérdezték,hogy nem zavar-e,hogy a munkaszerződésben mint "segédmunkás" vagyunk feltüntetve :?: Mi nem értettük,miért lenne ez gond,hisz azt csináljuk,ami oda van írva,akkor nem lehetünk papíron főhalljakendek.Kiderült,csak azért kérdezték,mivel volt már olyan főiskolás,aki kategorikusan kijelentette,hogy ő fősulin tanul így senki se merje segédmunkásnak hívni.Miért is :?:
Amúgy a melónk állati változatos:egy nagy bolthálózat felvásárol Szolnok megyében sok kisebb boltot,ott kipakolni a régi árut,berendezést,majd az egyenpolcokat és design berakni a helyére.Ez így nem hangzik, húzósnak,csak amikor kelsz reggel fél 4-kor és 6-kor már úgy nézel ki,mint a varacskosdisznó,akkor biztos nincs sok munka...30-40 éves összerothadt polcokat szétszedegetni(a pajszer jóbarátunk :D ),400 kilos hűtőket ketten cipelni,vagy épp a 800 kilos széfet.Élmény :? Persze,ingyen kondinak is fel lehet fogni,de ez olyan munka,amit nem tudnék csinálni hosszabb távon.De nem azért,mert egyetemre járok vagy épp diplomám van.Akik már régebb óta ott vannak eléggé meg vannak rogyva fizikailag.Nem véletlenül.És hiába keres mondjuk másfélszer annyit,mint te a diplomáddal,mert ha egyszer nyugdíjbavonul,akkor az a kicsivel több pénz nem fogja visszaállítani az egészségét.Haver nagyfaterja már szinte teljesen vak,mivel egész életében esztergapadon dolgozott -> folyton egy helyre kell koncentráltan figyelni és ráment a szeme :(

Amúgy én továbbra is azt nem értem,hogy ha ennyire zavar a dolog,akkor miért nem mész el lapátolni?Megfizetik,szaktudás nem kell hozzá.Ha valami nem megy,akkor váltani kell.Néha teljesen más irányba.Szüleim egyetemet végzett emberek:fater agrárt meg vmi fősulit,muter meg vízhálózat tervezős sulit.Fater sosem dolgozott a szakmájában,és kb 10 éve mindketten rendezvényszervezéssel foglalkoznak.Pedig a papírjuk szerint semmi közük sincs hozzá.Most megint nézelődnek,merre tovább,mivel már ebben sincs annyi pénz lassan,hogy normálisan meg lehessen élni.És mindezért dolgoznak egyfolytában(reggel 7-8-tól este 6-10-ig)

Dokis dolog:
Egy éve kint voltunk egy cserekapcsolat révén Németországban.Sikeresen beleléptem egy darázsba,majd rá egy héttel,ugyanabba a sebbe belement vmi hegyes dolog egy bányatóban -> jól be is gyulladt utolsó estére,szépen feldagadt.Itthon első utunk a kórházba vezetett.Ügyeleten kérdezték,mi a bajom.Elmondtam.Erre:
-Mikor történt?
-Egy hete.
-Miért csak most jött?
-Mivel eddig Németországban voltam...
-Hát sajnos csak akkor jönne ki az ügyeletes doki,ha ma történt volna az eset.
-Negyed egy van.Negyed óra telt el a mából :idea: Ha azt mondjuk,hogy ma történt,idejön?
-Jah,akkor igen...

Ennyit róluk :x
És a tetanuszt külön kellett kérnem,hogy egy szépen begennyesedett seb mellé ugyan adjanak már :nemar:

csüt. júl. 21, 2005 10:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akár 100 Mbit/s
http://www.origo.hu/techbazis/internet/ ... ovore.html

Sokat kéne várom erre :? :wink:

csüt. júl. 21, 2005 10:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
guni. írta:
Bakker kaptam egy sms-t a 777-ről, de nem tudok válaszolni. Beírom a az sms-be az azonosítót, utána a kettőspontot, aztán meg az üzit, de mindig egy sms-t küld vissza ez a szemét, hogy ha válaszolni akarok az sms-re, akkor írjam be az azonosítót, utána egy kettőspontotl, majd az üzit és küldjem el a 30/3444777-re. /én a +3630344477-re küldtem... :-)/ Mit rontok el? Vagy csak a rencer rossz?

Guni
Én meg egy sms játékra nem tudok üzit küldeni :(

csüt. júl. 21, 2005 10:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
ADSL-t akarok. Honnan tudom meg, hogy adott településen milyen szolgáltatók közül választhatok? Mindegyikkel külön fel kell vennem a kapcsolatot/meg kell néznem a honlapon, vagy van egyszerűbb módszer? pl: kikeresitek nekem :)

Vagy várjak még? Meddig és mire?
:?:

csüt. júl. 21, 2005 9:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bakker kaptam egy sms-t a 777-ről, de nem tudok válaszolni. Beírom a az sms-be az azonosítót, utána a kettőspontot, aztán meg az üzit, de mindig egy sms-t küld vissza ez a szemét, hogy ha válaszolni akarok az sms-re, akkor írjam be az azonosítót, utána egy kettőspontotl, majd az üzit és küldjem el a 30/3444777-re. /én a +3630344477-re küldtem... :-)/ Mit rontok el? Vagy csak a rencer rossz?

Guni

csüt. júl. 21, 2005 9:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Az idei év egyetlen másodperccel hosszabb lesz a tervezettnél: Szilveszter éjjelén 23 óra 59 perc 59 másodperc után 23 óra 59 perc 60 másodperc következik, és csak ezt követi az újév.

csüt. júl. 21, 2005 9:50
platina tag

Hozzászólás 
Na két dolgot.

Felvételi:
Az első vonalhúzó konferencia hétfőn volt. Itt megállapítottak minden szakra egy előzetes ponthatárt. Most egy hétig mindenki számol, mert ha xy-t nem vették fel az első helyre, akkor megy a másodikra és így többen jutnának be a második intézménybe, mint hely van. A vonalhúzón megállapított ponthatárok max. 1-2 ponttal szoktak eltérni a véglegestől, úgyhogy ezekből a ponthatárokból már lehet némi konklúziót levonni. Ezek a ponthatárok persze nem publikusak, mert sokat változhatnak. Ha valaki ismerőse jelen volt (általában oktatási igazgatók, oktatási rektorhelyettesek járnak), akkor attól lehet megtudni. Így nem elképzelhetetlen, hoy van egy olyan olsal, ahova valaki feltett ilyen "ideiglenes" pontszámokat.

Szakmunkás:
Piaci viszonyok vannak. Ha kevés az asztaos, akkor nyilván többet kérhet, mintha több konkurense lenne. Ha van 500.000 jogász egy tízmilliós országban, akkor ne csodálkozzanak, hogy nem becsülik a szakmájukat, meg keveset/kevesebbet keresnek. Ha van 100 asztalos, akkor versenyezni kell értük, és az nyer, aki többet fizet.

Nem csak attól függ tehát a majdani kereseted, hogy mit végeztél, hanem hogy mennyire okosan választottál pályát, tudsz-e alkalmazkodni a változó körülményekhez.

S

csüt. júl. 21, 2005 9:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
GazVezir írta:
BrOnZ: Úgy van, ahogy mondod, csak azt nem tudom, hogy mit mondassz :)
Kérdezzél, vagy itass le és fecsegek... :gigalol:

csüt. júl. 21, 2005 8:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Érdeklödnék, hogy N6600n tud e valaki szoftvert frissiteni. Fehérváron kicsit magas az ár, Nokia boltrol ne is beszéljek 5 + fa :twisted: . köszönettel: 0.1

csüt. júl. 21, 2005 8:02
platina tag

Hozzászólás 
Tényleg nem értem. Ti tényleg nem olvassátok el amit írtam? SEGÉDMUNKÁSRÓL írtam és nem SZAKMUNKÁSRÓL. NEM LENÉZEM ŐKET hanem idegesít, hogy néha több pénzt kapnak, mint a diplomások. Nem ők tehetnek róla, hanem a rendszer amiben élünk.

csüt. júl. 21, 2005 7:52
platina tag

Hozzászólás 
Sam Fisher írta:
Normális pénzkereső állampolgár vagyok!

Na látod öregem! Ez itt a baj! Hogy egy magát NORMÁLISNAK tartó állampolgár ilyen alpári módon viselkedik mint Te!
Akkor képzeld el, hogy viselkedik egy NEM NORMÁLIS állampolgár!
Ezért tart itt ez az ország!

Csak tudnám mi köze a két diktátornak a mai magyar adórendszerhez...
Vagy neked mindenről a két bajszos jut eszedbe?
Akkor a Te haverjaid, nem az enyémek...

csüt. júl. 21, 2005 7:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 39234 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491 ... 785  Következő