Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
nokia.6230 írta: Ez én leszek? Ha igen akkor szerintem nem érdemlem meg. Vannak itt egyesek akiknek durvább a stílusa. Gondolom, mindenkire vonatkozott, aki részt vett a flame-ben. T68m írta: [hát, nem tudom! Én Sy helyében McLaca-t tuti röpíteném! Bocsi, de hogy valaki egy figyelmeztetés után rögtön politizálni kezdjen....
Biztos bennem van a hiba, de én nem látom, a rendőrségi intézkedések (emberi hülyeséget tükröző) visszásságaiban hol van a politika...
Sy, amennyiben van benne, kimoderálom magam.
Üdv!
|
vas. júl. 24, 2005 15:13 |
|
|
6230
platina tag
|
Hát nem tudom. Ha csak ezt az oldalt nézzük akkor nekem van egy határozott tippem hogy kinek habzik a szája a feszültségtől mindig írás közben. Nem én vagyok az és nem is azok akiket Te írtál. Na nem tippelsz priviben?
|
vas. júl. 24, 2005 15:12 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Odo írta: Ilyen nincs! Megjelölte a színeket?
azt nem, de az oldalakat, illetve az egyik oldalt igen! Nézd csak meg!
|
vas. júl. 24, 2005 15:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nokia.6230 írta: Sy írta: Most "szóltam" utoljára. Akinek a legközelebbi bejelentkezés nem fog sikerülni, az nem véletlen lesz - és egy hétig ne is próbálja... Ez én leszek? Ha igen akkor szerintem nem érdemlem meg. Vannak itt egyesek akiknek durvább a stílusa.
hát, nem tudom! Én Sy helyében McLaca-t tuti röpíteném! Bocsi, de hogy valaki egy figyelmeztetés után rögtön politizálni kezdjen....
Aztán, persze te vagy az, aki rendszeresen politikai flémeket indítasz. De a figyelmeztetés szól Odonak és nekem is.
MÁS:
a bűvőskockás nagyon meleg!!!
|
vas. júl. 24, 2005 15:05 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Ilyen nincs! Megjelölte a színeket?
|
vas. júl. 24, 2005 15:00 |
|
|
6230
platina tag
|
Sy írta: Most "szóltam" utoljára. Akinek a legközelebbi bejelentkezés nem fog sikerülni, az nem véletlen lesz - és egy hétig ne is próbálja...
Ez én leszek? Ha igen akkor szerintem nem érdemlem meg.
Vannak itt egyesek akiknek durvább a stílusa.
|
vas. júl. 24, 2005 14:55 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
nokia.6230 írta: Más téma: http://index.hu/politika/kulfold/0723lndnndln/Az iq-bajnok rendőrség megint nagyot alakított! Sötét a bőröd? Futsz? Akkor meghalsz! Mondjuk lehet hogy csak azért menekülsz mert loptál 10 fontot vagy egy mobilt sebaj. Kapsz egy sorozatot közvetlen közelről. Ennél már csak az volt jobb amikor egy feketét kivégeztek a new yorki zsaruk. Sötét volt és a csávókám vette elő az igazolványokat a zsebéből mire a szuperzsaruk azt hitték hogy pisztolyt vesz elő ezért 41 lövést eresztettek belé! Oh gratula! "Űber"frankó...
Mondjuk kiegészíteném: "Sötét a bőrőd? Futsz?" Hátizsák van rajtad? "Akkor meghalsz!"
Szóval Londonban senkinek ne jusson eszébe hátizsákkal szaladni.
Egy kis hümm-hümm pedig:
http://www.collegehumor.com/movies/950623/
Egyik ismerősömet ez valami miatt rendkívül bosszantja...
Üdv!
|
vas. júl. 24, 2005 14:52 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Most "szóltam" utoljára. Akinek a legközelebbi bejelentkezés nem fog sikerülni, az nem véletlen lesz - és egy hétig ne is próbálja...
|
vas. júl. 24, 2005 13:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nokia.6230 írta: Odo írta: Na itt befejeztem, mert látom megint megy fel a pumpa! Olajpumpa? Miért fejezed be? Várom a válaszokat!!! Szóval meg volt tiltva hogy irak eladja az olajat. Csak kajáért és gyógyszerért adhatott olajat.
na, az volt a nagy nyugati képmutatás (egyik) példaképe.
1. nyugati áron meghatározott olajarért. (azaz nagyon olcsón)
2. vehettek (méregdrága) olyan termékeket, amikből nyugaton túltermelés volt/van, amit amúgyi dobtak volna ki a francba vagy legfeljebb odaadják az éhező afrikaiaknak.
|
vas. júl. 24, 2005 12:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nokia.6230 írta: Raven_ írta: Az õ szemükben az USA lehet, hogy nem is felszabadító, hanem megszálló. Az amcsik csak az amcsik szemében felszabadítók. Illetve ez sem igaz mert bush papa ellenzéke is inkább kivonulna és az amcsi nép is a kivonást támogatná. Tehát az amcsik csak és kizárólag bush papa és bush papa kormányzatának szemében felszabadítók. Az összes többi ember szemében az amcsik megszállók. 56 - Amikor valóban be kellett volna avatkozni a SZABADSÁG érdekében akkor az amcsik nem léptek mert a) féltek hogy világháború lesz a szovjetekkel b) nálunk nincsenek hatalmas olajkészletek. Irak mögött nincs egy olyan nagyhatalom mint 56-ban a szovjet birodalom. És persze van olaj. Ezért mertek odapofátlankodni az amcsik.
c) akkor zajlott az '56-os arab-izraeli háború, s gondolhatod, hogy nem minket fognak segíteni...
|
vas. júl. 24, 2005 12:35 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Odo írta: Akkor támogasd õket! Milyen földet? Izraelre gondolsz?
S lehet hogy Te igen, de én nem állnék neki robbangatni ártatlan embereket.
Itt jegyezném meg, hogy nem tudom beleképzelni magam az adott helyzetbe, hogy mit csinálnék. Sztem te se.
Izrael?
1. Izrael hódító politikát folytat, arab területeket foglal el. Nem hallottál róla?
2. egyébként, saját, történelmi helyéhez sincs sok köze, hisz évszázadokig nem ott életek a zsidók, nem érdekelte őket, csak a cionizmus elterjedése után. Márpedig a tartósan elhagyott területet - minden jogrendszerben - birtokba vehetik az ott élők.
|
vas. júl. 24, 2005 12:31 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
GazVezir írta: Egy oldallal ezelőtt beillesztettem egy képet, amin egy Amd Athlon processzor látható. Tud valaki valamit mondani azzal kapcsolatban?
hát ezeken a képeken nem sokminden látszik, kicsit nagyobban lehetne?
meg jó lenne ha látszanának az alján a lábak, meg esetleg a tetjén a felirat (ehhez ugye meg kell fosztani a hűtőtől), és egyből könnyebb dolgod lenne
|
vas. júl. 24, 2005 10:28 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
GazVezir írta: Úgy látom, hogy én itt már csak szellem vagyok. Ghost in the Shell.... Nyugi látszik, amit írsz!
Csak én pl. nem ismerem azt a gépet, meg a procihoz se értek.
|
vas. júl. 24, 2005 10:20 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Úgy látom, hogy én itt már csak szellem vagyok.
Ghost in the Shell....
|
vas. júl. 24, 2005 9:59 |
|
|
Peti93
bugvadász
Csatlakozott: pén. júl. 02, 2004 13:32 Hozzászólások: 4349 Tartózkodási hely: Bp
|
|
vas. júl. 24, 2005 9:41 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
nokia.6230 írta: (pl. számítógép - Neumann János, űrutazás és rakétatechnológia - német tudósok stb.)
Ezek a tudósok a saját országukban pénzhiány miatt soha nem tudták volna megalkotni azt, amit ott kint meg tudtak
Vagy ha nem is soha, de jóval később...
|
vas. júl. 24, 2005 9:27 |
|
|
6230
platina tag
|
Amiket írtál abból látszik hogy nem vagy képes sem az olvasásra sem a józan gondolkodásra. Tegnap írtam kb 123 sornyi szöveget. Te ebből kiragadsz egy sort, kiveszed a szövegkörnyezetből, és jól félre értelmezed, és akkor ezen akadsz ki és fikázol másokat. Ez vagy te. Vagy olvasd el az egész hsz teljes szövegét vagy pedig szállj le rólam okés?! A jövőben nem érdemes nekem címzett irományokkal fárasztanod magad mert nem tud érdekelni a véleményed.
Más téma:
http://index.hu/politika/kulfold/0723lndnndln/
Az iq-bajnok rendőrség megint nagyot alakított! Sötét a bőröd? Futsz? Akkor meghalsz! Mondjuk lehet hogy csak azért menekülsz mert loptál 10 fontot vagy egy mobilt sebaj. Kapsz egy sorozatot közvetlen közelről. Ennél már csak az volt jobb amikor egy feketét kivégeztek a new yorki zsaruk. Sötét volt és a csávókám vette elő az igazolványokat a zsebéből mire a szuperzsaruk azt hitték hogy pisztolyt vesz elő ezért 41 lövést eresztettek belé! Oh gratula!
|
vas. júl. 24, 2005 9:17 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
nokia.6230:ezt már nem lehet szó nélkül hagyni! Úgy látom te a Terroristáknak szurkolsz! Ez valószínű nem így van de amiket írsz ara lehetne következtetni.
Nem tudom mi bajod van USÁ-val ártod neked valaha? Vagy te is elvakult SG forumos vagy amikor leírják a Amerika szót máris 100 oldal gyűlölködés.! Pedig Amerikának sokat köszönhetünk, mi Európaiak!
Na mindegy az elvakultság ködében nem látsz semmiit csak saját magadat!
AI: Longhorn helyet Windoz VISTA!
|
vas. júl. 24, 2005 5:28 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Emberek, ma pedig nem is volt meleg, ti meg megint csak veszekedtek. Egy oldallal ezelőtt beillesztettem egy képet, amin egy Amd Athlon processzor látható. Tud valaki valamit mondani azzal kapcsolatban?
Ezenkívűl ma találtam egy kis csodát, remélem nevezhető annak. Sajnos én nem éltem azokban az időkben, amikor az emberek Atari, illetve hasonló márkajelzéssel megáldott, ma már elavult számítógépekkel játszottak. De találtam egyet.
Típus: Atari 800Xl + Program recorder
Sajnos nem értek a géphez, kezelési útmutatót nem találtam hozzá. Kíváncsi lennék, hogy mi mire jó és miként kell kezelni. Azt hiszem, hogy talán Basic szerü oprendszere lehet, sőt biztos . Egyébként benne van még az eredeti dobozában, csak a külső doboz egy kicsit poros, illetve megviselt, a többi nagyon szép, a gép gyönyörű állapotban van. Úgy tudom, hogy ilyet most cska múzeumokba lehet látni, hiszen ha jól tudom, akkor a gépet 1979-ben adták ki. Nagyon szeretném kipróbálni, holnapi nap folyamán fogom és össze fogom rakni a kis drágaszágot. Lehet, hogy arra fogok vetemedni, hogy eladom. Szerintetek maximum mennyit kérhetek érte? Állapota gyönyörű mindennek, kivéve a külső dobozt, illetve magáét a gépét, ami egy kicsit el van szakadva.
|
szomb. júl. 23, 2005 23:01 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
Ez a saját hülyeségük.
|
szomb. júl. 23, 2005 21:17 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: nokia.6230 írta: Tehát IRAKI ölt IRAKIT. Hála amerikának. Mit olyan nehéz ebben megérteni? A merénylőknek nem kellett volna lelőni a gyerekeket. Megvárhatták volna amíg elmennek, aztán lőhették volna az amerikaikat, ha az annyira kielégíti a beteg agyukat.
De nem várták meg.
Mert az amcsiktól úgy elborult az agyuk hogy őket már semmi nem érdekli.
Gyilkolni kell és kész.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:55 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Tehát IRAKI ölt IRAKIT. Hála amerikának. Mit olyan nehéz ebben megérteni? A merénylőknek nem kellett volna lelőni a gyerekeket. Megvárhatták volna amíg elmennek, aztán lőhették volna az amerikaikat, ha az annyira kielégíti a beteg agyukat.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:38 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: Az meg, hogy az irakiak irakiakat ölnek amerika hibája...haha.
Egy hete halt meg 20 darab IRAKI gyerek azért mert ott voltak az amcsi katonák közelében. Az IRAKI merénylő elintézett pár amcsi katonát és velük együtt megölt 20 darab IRAKI gyereket. Tehát IRAKI ölt IRAKIT. Hála amerikának. Mit olyan nehéz ebben megérteni?
|
szomb. júl. 23, 2005 20:28 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Iraknak is az a baja, hogy totál ellentétes érdekű vallási törzsek lakják, így még sokáig gyilkolják majd egymást.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:26 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Olajpumpa? Miért fejezed be? Várom a válaszokat!!! Szóval meg volt tiltva hogy irak eladja az olajat.
Megfeledkezel arról, hogy Szaddam lerohanta Kuvaitot. Azért igazán kitett magáért, hogy embargó lépjen életbe.
Az meg, hogy az irakiak irakiakat ölnek amerika hibája...haha.
Olajpumpa van nálad?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Odo szomb. júl. 23, 2005 20:27-kor.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:23 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Na azért az igaz, hogy akinek nincs olaja, az le van kakálva. Ott nem fontos van-e demokrácia, vagy nincs, van-e általános szegénység/éhinség vagy nincs.
Észak-Korea sem piskóta, de nagyon nem kell az USA-nak. Nincs olaj, nem kell oda amerikai demokrácia. Pedig ott is atomveszély meg egyebek vannak.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:19 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: Na itt befejeztem, mert látom megint megy fel a pumpa!
Olajpumpa? Miért fejezed be? Várom a válaszokat!!!
Szóval meg volt tiltva hogy irak eladja az olajat. Csak kajáért és gyógyszerért adhatott olajat. Kajából és gyógyszerből viszont elég nehéz ipari beruházásokat csinálni ami lendítene a gazdaságon. Erre mit lépsz? Amikor szaddam volt akkor felrobbantottak 20 iraki gyereket egyszerre nap mint nap? Szerintem nem. Erre mit lépsz? Kérlek, Isteni Nagy Odo! Ne fejezd be! Hanem ész érvekkel védd meg az igazad. Miszerint amerika nem más mint irak megmentője... (Szerintem inkább irak kivégzője. Most már iraki öli az irakit. Amerika miatt. Milyen felszabadító az ilyen.)
|
szomb. júl. 23, 2005 20:17 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Na itt befejeztem, mert látom megint megy fel a pumpa!
|
szomb. júl. 23, 2005 20:11 |
|
|
6230
platina tag
|
Hol írtam ilyent hogy engem nem zavar. Szerintem az mindenkit zavarna. Bocs de miért is éhezett irak? Azért mert a nyugati hatalmak embargó alá vették az országot tehát tilos volt eladni az olajat külföldre... bocs... és ez mire volt jó... arra hogy amíg amerika megszállja az országot addig a lehető legkevesebb olajat termeljék ki és minél több maradjon a megszállóknak... bocs... de mondom az irakiak csinálhattak volna forradalmat vagy polgárháborút de nem tették... afrikában milliók éheznek... mit csinál amerika... semmit... IRAKI AKCIÓ EGY DOLOGRÓL SZÓL MÁR ÍRTAM. OLAJ. Akinek ez nem egyértelmű... sajnálom... Ha neked úgy jobb akkor imádd a nagy iraki felszabadító amerikát... szerintem amióta amerika irakban van azóta több iraki hal meg mint szaddam idejében.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:06 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Ezt nem tudom hogy érted. Itt arra kell odafigyelni hogy a jelenlegi amerikai gazdaság 7-10%-a szaudi tulajdonban van.
Látom nem értetetted meg amit írtam.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:03 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Látom Téged nem zavar, ha kitör egy atomháború! Irakban pedig erős katonai diktatúra volt, ahol Szaddam tömte magát, építette a palotákat miközben a világ második legnagyobb olajkészletével rendelkező ország éhezett.
|
szomb. júl. 23, 2005 20:01 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: Irakot meg érdemes összehasonlítani mondjuk az Arab Emírségekkel. Az előbbinek nagyobb kőolajkészletei vannak, s mégis mi van ott...
Ezt nem tudom hogy érted. Itt arra kell odafigyelni hogy a jelenlegi amerikai gazdaság 7-10%-a szaudi tulajdonban van. Szaudi tőke szaudi vagyon szaudi befektető stb. Ebből logikusan adódik hogy az usa nem fogja lerohanni a szaudi félsziget országait mert akkor azok rögtön kivonnák a pénzüket az amcsi gazdaságból és az egy kicsit sz*rul érintené amerikát. Az usa sem olyan hülye hogy oda sz*rjon ahonnan eszik. És a bush családnak is nagyon szoros üzleti kapcsolatai vannak a szaudi pénzes csávókkal...
|
szomb. júl. 23, 2005 19:59 |
|
|
6230
platina tag
|
Ok. Én még azt is hozzá tudnám tenni hogy ha szaddam valóban szemét volt akkor az iraki nép előtt is volt két lehetőség. Forradalom vagy polgárháború. Ha olyan fene nagy diktartúra volt és rossz volt az élet akkor az iraki nép csinálhatott volna egy forradalmat vagy polgárháborút. A lényeg hogy ez az ország belügye. Egy bizonyos pontig. Mondjuk ha tömeges népírtások stb vannak akkor azért illik beavatkozni. De ne menjünk messze. A volt jugó. Ami ott folyt a 90-es években hát az valami borzalom. És mit csinált amerika? Tétlenül nézte. PEDIG EZ EURÓPÁBAN VOLT. És szerintem sokkal durvább dolgok voltak mint irakban szaddam uralma alatt. És kb. 10 évnek kellett eltennie ahhoz, hogy az usa lépjen valamit amikor volt a koszovói dolog. De kérdem én hogy addig hány ezer ártatlan emberke halt meg? Ja és mi van most észak-koreában? Az ország éhezik és füvet esznek. Mit lép az usa? Eddig még semmit. Hogyhogy? Hát úgy hogy ott biztos van atomfegyver és ezért fosnak az amcsik. (Nem az a szitu mint irakban hogy az amcsik mondták ürügynek hogy van tömegpusztító fegyver hanem koreában tényleg van.) Jah és persze se jugóban se koreában nincs olaj amiért érdemes lenne beavatkozni.
|
szomb. júl. 23, 2005 19:53 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
nokia.6230 írta: Most abba ne menjünk bele hogy mi a tény és mi a ferdített igazság stb. Mert akkor odáig fogunk eljutni hogy a szék amin ülök az valójában nem is létezik hanem csak a tudatom érzékeli úgy mintha létezne. Ez így is van, támogatom az ötletet. nokia.6230 írta: A lényeg az hogy TE mit gondolsz. Szerinted az usa iraki jelenléte felszabadítás vagy megszállás? Mivel nem vagyok érdekelt (illetve csak bizonyos szinten), nincs határozott véleményem, amihez körömszakadtáig ragaszkodnék. De hogy válaszoljak is: megszállás. De nem azért, mert ezt vagy azt csinálta az USA, vagy Szaddám. Azért gondolom ezt, mert hozzám ez az információ jutott el (ahogy te is mondod, majd' minden ország ezen a véleményen volt). Nem voltam soha sem az USA-ban, sem irakban. Éppen ezért nem tudom objektíven megítélni a dolgot, mint ahogy nagyon sok mást sem. Éppen ezért nem foglalok állást ezekben a témákban. nokia.6230 írta: Azért azt nem hinném hogy az összes médium (hazai és külföldi is) hazudna.
Ezt így én se állítanám. Viszont általában egy médium kitalál/rögzít valamit, a többi általában csak átveszi, esetleg saját kép- vagy hanganyagot ad hozzá. Az információn nem igazán változtatnak.
|
szomb. júl. 23, 2005 19:43 |
|
|
6230
platina tag
|
Szóval amikor kezdődött az iraki megszállás akkor pl. az összes ország elítélte kivéve bush pincsijét (blair). Minden ezzel volt tele. Azért azt nem hinném hogy az összes médium (hazai és külföldi is) hazudna. Most abba ne menjünk bele hogy mi a tény és mi a ferdített igazság stb. Mert akkor odáig fogunk eljutni hogy a szék amin ülök az valójában nem is létezik hanem csak a tudatom érzékeli úgy mintha létezne. A lényeg az hogy TE mit gondolsz. Szerinted az usa iraki jelenléte felszabadítás vagy megszállás?
|
szomb. júl. 23, 2005 19:29 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
nokia.6230 írta: Az amcsik csak az amcsik szemében felszabadítók.
Ezt így nem jelenteném ki. Te ezt honnan tudod? Ezt láttad a hírekben? Ezt olvastad az újságban? Esetleg egy helyi iraki mondta? Ami információt te kapsz(főként a médiából), annak a 99%-a befolyásolható (és ezért manipulált is).
Én ezt így csak akkor jelenteném így ki, ha minden időmet az aktuális politikai helyzetnek, vagy az USA tanulmányozásának szentelném (ez lenne a foglalkozásom). Vagy még akkor se.
Lehetnek felszabadítók, azok szemszögéből, akiket Szaddám elnyomott/kínzott/megölt. De megszállók sok most élő szemszögéből.
Meg kellene már érteni, hogy a világban nincs tökéletes fekete vagy fehér. Csak szürke van. Világos, és sötétszürke
|
szomb. júl. 23, 2005 19:22 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Mittómén. Mé? Vissza akarod őket hívni? Nézd meg a történelmi atlaszt. Amikor mi még nem jöttünk meg akkor ők voltak itt. Meg még sokan mások.
De már sehol nincsenek. Viszont zsidók vannak. S kicsit más a két hely történelme.
|
szomb. júl. 23, 2005 19:11 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: 56 - Amikor valóban be kellett volna avatkozni a SZABADSÁG érdekében akkor az amcsik nem léptek mert a) féltek hogy világháború lesz a szovjetekkel b) nálunk nincsenek hatalmas olajkészletek.
Ezt megint nagyon leegyszerűsítetted. Az 'a' pont egyébként érthető is.
|
szomb. júl. 23, 2005 19:09 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: nokia.6230 írta: Ennyi erőből az avarok is megérdemlik a hazájukat. Az erdőben sok az avar, de amúgy hol vannak?
Mittómén. Mé? Vissza akarod őket hívni?
Nézd meg a történelmi atlaszt. Amikor mi még nem jöttünk meg akkor ők voltak itt. Meg még sokan mások.
|
szomb. júl. 23, 2005 19:06 |
|
|
6230
platina tag
|
Raven_ írta: Az ő szemükben az USA lehet, hogy nem is felszabadító, hanem megszálló.
Az amcsik csak az amcsik szemében felszabadítók. Illetve ez sem igaz mert bush papa ellenzéke is inkább kivonulna és az amcsi nép is a kivonást támogatná. Tehát az amcsik csak és kizárólag bush papa és bush papa kormányzatának szemében felszabadítók. Az összes többi ember szemében az amcsik megszállók.
56 - Amikor valóban be kellett volna avatkozni a SZABADSÁG érdekében akkor az amcsik nem léptek mert a) féltek hogy világháború lesz a szovjetekkel b) nálunk nincsenek hatalmas olajkészletek. Irak mögött nincs egy olyan nagyhatalom mint 56-ban a szovjet birodalom. És persze van olaj. Ezért mertek odapofátlankodni az amcsik.
|
szomb. júl. 23, 2005 19:04 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: Ennyi erőből az avarok is megérdemlik a hazájukat.
Az erdőben sok az avar, de amúgy hol vannak?
|
szomb. júl. 23, 2005 19:00 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Raven_ írta: Szerintem ezek a terroristák inkább az elfoglalt Afgán és iraki területekhez kötődnek. Az ő szemükben az USA lehet, hogy nem is felszabadító, hanem megszálló. Mi, magyarok is fellázadtunk '56-ban a megszállók ellen. Miért lenne ez más? Egyik országban sem véletlen az amerikai katonák tartókodása. '56-os forradalom kicsit más kategória, és nem is ilyen brutális.
|
szomb. júl. 23, 2005 18:58 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
Odo írta: Akkor támogasd őket! Milyen földet? Izraelre gondolsz?
Szerintem ezek a terroristák inkább az elfoglalt Afgán és iraki területekhez kötődnek. Az ő szemükben az USA lehet, hogy nem is felszabadító, hanem megszálló. Mi, magyarok is fellázadtunk '56-ban a megszállók ellen. Miért lenne ez más?
|
szomb. júl. 23, 2005 18:50 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: Palesztinába a '30-as években indultak meg a zsidók nagy számmal, érezvén a fenyegetettséget. 6 millió zsidó halt meg a Soá következtében a háború alatt. Szerintem megérdemlik hogy visszakapták a hazájukat, ami a 7. század óta iszlám fennhatóság alá tartozott 1918-ig.
Igen. Ennyi erőből az avarok is megérdemlik a hazájukat. Azok a tapló magyarok kb. ezer éve elfoglalták a területet és azóta itt élnek. Adjuk vissza az egész alföldet az avaroknak mert kb. ezer évvel ezelőtt az a terület az övék volt. Tehát a magyarok húzzanak el innen. Na ez hogy hangzik? Te ugyanezt írtad csak arab-izraelita viszonyban. Te mit szólnál hozzá ha holnaptól itt avarország lenne azon az alapon hogy régen bizony ez az ő földjük volt?!
|
szomb. júl. 23, 2005 18:48 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
nokia.6230 írta: de ha usa és anglia okos lenne... csak annyit kéne tenni hogy hazajönni afganisztánból meg irakból... és béke lenne...
Ezt ki garantálja? Ez logikusnak tűnhet, de az élet nem feltétlenül az.
|
szomb. júl. 23, 2005 18:45 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
nokia.6230 írta: csak annyit kéne tenni hogy hazajönni afganisztánból meg irakból...
ugye te sem gondolod, hogy ez ilyen egyszerű? azért itt többről van szó ennél sokkal...
|
szomb. júl. 23, 2005 17:36 |
|
|
Odo
Moderátor
|
nokia.6230 írta: jaja... de ha usa és anglia okos lenne...
Afganisztánban nincsenek nagy olajmezők. Földgázban, kőszénben viszonylag gazdag, de annyira elmaradottak, hogy nem indult meg a kitermelés.
Irakot meg érdemes összehasonlítani mondjuk az Arab Emírségekkel. Az előbbinek nagyobb kőolajkészletei vannak, s mégis mi van ott...
Palesztinába a '30-as években indultak meg a zsidók nagy számmal, érezvén a fenyegetettséget. 6 millió zsidó halt meg a Soá következtében a háború alatt. Szerintem megérdemlik hogy visszakapták a hazájukat, ami a 7. század óta iszlám fennhatóság alá tartozott 1918-ig.
|
szomb. júl. 23, 2005 17:32 |
|
|
6230
platina tag
|
jaja...
de ha usa és anglia okos lenne...
csak annyit kéne tenni hogy hazajönni afganisztánból meg irakból...
és béke lenne...
de hát az olaj jobban kell mint a béke...
terror csak úgy magától nem jön létre... ezt jól jegyezze meg mindenki...
csak alapos indok és ok miatt lesz terrorizmus...
de ettől függetlenül teljes mértékben elítélendő...
nem azokat támadják akik megérdemelnék hanem valóban az ártatlanokat gyilkolják és erre nincs bocsánat...
ha pl. az irakban lévő amcsi katonákat mészárolják... engem nem izgat... mi keresni valójuk van ott... miért mentek oda... maguknak keresték a bajt...
de az hogy civileket ölnek az tényleg a legmocskosabb dolog...
és akkor a nagyon buta amcsi szenátor mit talál ki... hogy bombázzák le mekkát... uh...
na azt merjék meglépni... akkor asszem tényleg minden amcsi állampolgár megírhatja a végrendeletét...
izrael az más tészta...
nem tudom hogy mi magyarok mit szólnánk hozzá ha 2006 januártól egy nemzetközi megállapodással magyarország felét elfoglalnák az avarok és létrejönne egy külön avar állam azzal az indokkal hogy még a honfoglalás előtt tehát mielőtt a magyarok elfoglalták volna a kárpát medencét itt bizony egyes területeken avarok éltek ezért most adjuk vissza a fél országot az avar törzseknek illetve az új avar államnak... na erre mit lépnétek... gondolom egy magyar sem örülne neki...
|
szomb. júl. 23, 2005 17:19 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Akkor támogasd őket! Milyen földet? Izraelre gondolsz?
S lehet hogy Te igen, de én nem állnék neki robbangatni ártatlan embereket.
|
szomb. júl. 23, 2005 17:01 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Odo írta: Rohadjon meg az összes terrorista. Nincs jobb dolguk mint robbangatni, eltéríteni stb. Talán magukba kellene nézni. Idióta elmebeteg õrültek.
egyoldalú álláspont.
Ha a te földedet vennék el, ha a te olajadat lopják el, stb., akkor lehet, hogy te is robbantgatnál - csak úgy, bosszúból.
|
szomb. júl. 23, 2005 17:00 |
|
|