Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 9:29

Hozzászólás a témához  [ 624 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő
Notebook-ból melyik márka mellett érdemes dönteni??? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az alkatrészek minőségét illetően sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudom. Én csupa újaknak tűnő alkatrészeket látok benne.
Nem tudom, hogy üzleti szempontból meddig lenne nekik kifizetődő, a használt alkatrészekből való építkezés, ami hosszú távon sorozatos reklamációkhoz vezet és negatív szint hoz...
Ők tudják.

Mivel több ilyen témájú topic is van, az ismétlések innen erednek, hátha van, aki nem mindet olvassa, és érdekelné a téma...

Üdv.: Supervisor.

szomb. jún. 11, 2005 6:31
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azonban ez nem változtat azon a tényen, hogy a Gericon hajlamos silány minőségű alkatrészekből építkezni. Mármint visszamaradt készletekből, vagy akár javított, bontott alkatrészből.

Üdv!

pén. jún. 10, 2005 23:01
arany tag

Hozzászólás 
Supervisor írta:
A tárgyilagos, valós véleményezés szempontjából a Gericomot illetően feltétlenül meg kell írnom az alábbiakat: Részemről az előzetes kedvezőtlen megítélés fő okozója a DriveSitter nevű program volt, amely sorozatosan, téves információkat adott. 57 C fokról egyszerűen nem volt képes lehűlni, pontosabban visszaállni és az eredeti hőmérsékletet mutatni.
Amióta az Everest Ultimate Editiont használom mindenben pontos hőmérsékleti értékeket kapok. A Gericom tehát nem melegszik túl, emiatt nem fagy le, illetve nem áll le. Nálam a mindennapos használat alatt semmi probléma nem fordult elő.
Mindezeket a folyamatos napi tapasztalataim alapján a tárgyilagosság kedvéért írtam le. Természetesen nem szeretném elvenni senkinek sem a kedvét a Gericomtól és nem akarok senkit sem rábeszélni.
Mindenki maga döntsön a választásnál alapos tájékozódás után.

Tudom, hogy OFF, de tartok tőle, hogy véletlenül rátenyereltél a copy-paste-re. :D

pén. jún. 10, 2005 21:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
A tárgyilagos, valós véleményezés szempontjából a Gericomot illetően feltétlenül meg kell írnom az alábbiakat: Részemről az előzetes kedvezőtlen megítélés fő okozója a DriveSitter nevű program volt, amely sorozatosan, téves információkat adott. 57 C fokról egyszerűen nem volt képes lehűlni, pontosabban visszaállni és az eredeti hőmérsékletet mutatni.
Amióta az Everest Ultimate Editiont használom mindenben pontos hőmérsékleti értékeket kapok. A Gericom tehát nem melegszik túl, emiatt nem fagy le, illetve nem áll le. Nálam a mindennapos használat alatt semmi probléma nem fordult elő.
Mindezeket a folyamatos napi tapasztalataim alapján a tárgyilagosság kedvéért írtam le. Természetesen nem szeretném elvenni senkinek sem a kedvét a Gericomtól és nem akarok senkit sem rábeszélni.
Mindenki maga döntsön a választásnál alapos tájékozódás után.

pén. jún. 10, 2005 21:04
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Nono_k@ írta:
Köszi az infót, tehát ez kilőve.

Viszont néztem még ezt is erről mi a véleményetek:
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/ ... 20_pg641es

Ja és ismeri valaki ezt a céget?
Mennyire megbízhatóak?
Csak azért, mert ha jól értelmeztem előbb kell fizetni és csak utna fogják nekem küldeni a cuccot.
:wink:
Teljes Intel platform, tehát egyenletesen jó teljesítményt fog nyújtani, jobbat, mint pl. a SiS, vagy Ali chipsetes alaplappal szerelt gépek. Az Intel platform általában garancia a stabilitásra és jó teljesítményre. Mivel a Celeron-M is egy nagyon jól sikerült proci, és a magja=PentiumM, csak kicsit kevesebb L2 cache-sel, ezért ez lényegesen jobb teljesítményt fog nyújtani arányaiban, mint ahogy átszámolnánk asztali Celeronra. Tehát az 1,4-es Celeron-M is fog hozni egy 2GHz körüli asztali rendes P4-et(!), vagy egy 2,8+ körüli Celeront - lévén az asztali Celeroncs nagyon vacakra sikerült.
A belinkelt gép egyszerűbb, vagy régebbi 3D-s játékokat is vinni fog, a TR-AOD még ezen is valószínűleg jól elmenne kisebb felbontásban.
Ami kevés lehet, az az akku, várható akkus üzemidő kb. 2 óra.
Megjegyzem, hogy a Clevo az alapárban 24 hónap garanciát ad, abban az árkategóriában ez nem általános.
A notebook.hu pedig megbízható cég. A gépemet én is tőlük vettem, bár én felmentem érte. De nem kell előre fizetned, csak lehetőség van rá, és mivel banki átutalás, ezért nyoma van. Kiviszik a gépet utánvéttel is, szintén futárral, mint átutalásnál.

Üdv!

Köszönöm a választ nagyon kielégítő volt, most már egy fokkal könyebb a döntés.
Amúgy nem játékra kellene, hanem irodai munkára nyomtataásra stb.
Azért még rágódok rajta egy kicsit.

csüt. jún. 09, 2005 19:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nono_k@ írta:

Mennyire megbízhatóak?
Csak azért, mert ha jól értelmeztem előbb kell fizetni és csak utna fogják nekem küldeni a cuccot.
Teljes Intel platform, tehát egyenletesen jó teljesítményt fog nyújtani, jobbat, mint pl. a SiS, vagy Ali chipsetes alaplappal szerelt gépek. Az Intel platform általában garancia a stabilitásra és jó teljesítményre. Mivel a Celeron-M is egy nagyon jól sikerült proci, és a magja=PentiumM, csak kicsit kevesebb L2 cache-sel, ezért ez lényegesen jobb teljesítményt fog nyújtani arányaiban, mint ahogy átszámolnánk asztali Celeronra. Tehát az 1,4-es Celeron-M is fog hozni egy 2GHz körüli asztali rendes P4-et(!), vagy egy 2,8+ körüli Celeront - lévén az asztali Celeroncs nagyon vacakra sikerült.
A belinkelt gép egyszerűbb, vagy régebbi 3D-s játékokat is vinni fog, a TR-AOD még ezen is valószínűleg jól elmenne kisebb felbontásban.
Ami kevés lehet, az az akku, várható akkus üzemidő kb. 2 óra.
Megjegyzem, hogy a Clevo az alapárban 24 hónap garanciát ad, abban az árkategóriában ez nem általános.
A notebook.hu pedig megbízható cég. A gépemet én is tőlük vettem, bár én felmentem érte. De nem kell előre fizetned, csak lehetőség van rá, és mivel banki átutalás, ezért nyoma van. Kiviszik a gépet utánvéttel is, szintén futárral, mint átutalásnál.

Üdv!

csüt. jún. 09, 2005 14:59
arany tag

Hozzászólás 
Nono_k@ írta:

Mennyire megbízhatóak?
Attól függ, mik az igényeid. Szövegszerkeszteni, ill. egyéb office cuccokhoz pl. tök jó. Viszont a plusz két év kiterjesztet garit érdemes beleszámolni (26k HUF ha jól emlékszem). 3 év gar nélkül notit venni nagy bátorságra vall.

csüt. jún. 09, 2005 7:47
ezüst tag

Hozzászólás 

Mennyire megbízhatóak?

csüt. jún. 09, 2005 7:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
A Renew azt jelenti, hogy a gép a vásárlástól számított 3 napon belül beadta a kulcsot, kicserélték, a hibásat meg a HP visszavásárolta és megjavította/kicserélte benne a rakoncátlankodó alkatrészt, majd újraértékesítette - 90 nap szavatossággal. Na most ez vagy el van írva, vagy nem tudom, hogy értelmezi a notebook.hu, mert a garancia és a szavatosság tök más fogalom.
Szóval a lényeg: kerülendő...

Szerk.: látom, megelőztek :)

Üdv!

szer. jún. 08, 2005 21:52
arany tag

Hozzászólás 
Nono_k@ írta:
Mit takar pontosan, hogy renew?
:?:
Lényegileg azt jelenti, hogy egyszer már visszahozták a cuccot. Vagy azért mert szutyok volt, vagy azért mert még szutyokabb :D Szal megtákolták a gépet és most "renew" néven megpróbálják rásózni azon szerencsétlenekre, akik nem rendelkeznek elégséges tudással és elsősorban az alacsony árat nézik. Nem véletlenül adnak rá 3 hónap garit 3 év helyett. Ők se hülyék. Ellentétben azokkal akik megveszik. Ha már egyszer legyártották és gyengusnak bizonyult, hát semmi gáz. Eladják anyagárban.

szer. jún. 08, 2005 21:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Mit takar pontosan, hogy renew?
:?:

szer. jún. 08, 2005 21:25
arany tag

Hozzászólás 
Nono_k@ írta:
Hi

Lenne egy kérdésem:

Ajánlottak egy ilyen gépet és szeretném kikérni a véleményeteket, mert még nem volt notebook-om.
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/ ... 702_renew2

Előre is köszi.
Az attól függ, mire akarod használni.
Ha "renew", akkor nagyon_gyorsan_felejtős felhasználási igénytől függetlenül.

szer. jún. 08, 2005 20:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi

Lenne egy kérdésem:

Ajánlottak egy ilyen gépet és szeretném kikérni a véleményeteket, mert még nem volt notebook-om.
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/ ... 702_renew2

Előre is köszi.

szer. jún. 08, 2005 18:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Nah megvan a kicsike... :lol:
Nagyon fura igy elsöre a billentyuzet...de majd csak kitapasztalom..jelenleg annyira átláthatatlan, hogy meg a capslock, numlockot sem találom :o(

A 14"-os kijelzö nem rossz egyáltalán, pedig nagyon be voltam tojva...

gyönyöru a kijelző....
...halk a gép...szoval elágedett vagyok...

kedd jún. 07, 2005 19:53
arany tag

Hozzászólás 
nagyon úgy néz ki, h. a gericom eme gépe a Quanta KN1 bareboneja, csak rá van húzva, h. gericom. Beszéltem a Mo-i képviselővel, ők azt mondták, h. nem nyúlnak bele a gépbe (ez jó hír). Itthon 319e Ft, még ez is vonzó ár

A konfig:

# 15.4" TFT WXGA kijelző (1280*800)
# Intel 915PM chipset, 2048k Cache 'On-Die' a processzorban
# Intel® Pentium-M® processzor 740, 1730MHz
# 512MB DDR2-533 RAM
# 80GB 5400rpm merevlemez
# 8x Double Layer DVD+/-RW DVD író meghajtó
# GeForce Go 6600 grafikus kártya, 128MB DDR3 RAM
# S-Video kimenet
# Wireless LAN (802.11b/g) beépítve
# 10/100/1000Mbit GigaBit LAN beépítve
# FaxModem V.90/V.92 beépítve
# FireWire IEEE 1394 beépítve
# 4x USB 2.0 port
# Infra port
# 5-in-1 memória kártya olvasó (MMC/ SD/ MS/ SM / XD)
# AC'97 5.1 hangkártya, SPDIF kimentet
# Sztereó nagyteljesítményű hangszórók
# Touch Pad scroll gombbal, Windows billentyűzet
# Külső párhuzamos, monitor, mikrofon, fejhalgató csatlakozó
# Li-Ion SMART akkumulátor
# 363mm * 266mm * 28mm, 2.75kg, fekete/ezüst színben
# 12 hónap garanciával
# Windows XP HOME ajándékba!
# PowerDVD Soultion teljesértékű szoftver ajándékba!

kedd jún. 07, 2005 13:33
arany tag

Hozzászólás 
* Teljesítmény adatok (Intel Pentium-M 1730MHz, 512MB DDR RAM, Nvidia 72.01 Driver) PCMark04 1.3.0 teszt program használatával
* PCMark: 3613, CPU: 3383, Memory: 3162, Graphics: 3413
* SiSoft Sandra Lite v2005.1.10.37 teszt program használatával
* CPU Benchmark: 7069 MIPS Dhrystone, 3072 MFLOPS Whetstone
* CPU Multi-Media Benchmark: 16432 it/s Integer, 18212 it/s Floating-Point
* Memory Bandwith: 3055 MB/s
* 3D Mark 2001 SE Build 330 (Default): 14787
* 3D Mark 2003 3.6.0 (Default): 5442
* 3D Mark 2005 1.2.0 (Default): 2366
* AQUAMARK3 (score): 40471

Ez jól hangzik :roll:

kedd jún. 07, 2005 13:16
platina tag

Hozzászólás 
alorinc írta:

A tiéd is Crystalbrite?

Steve írta:
....Amiben az enyémtől különbözik: 16:10-es kijelző;....

Ebbe beleértettem ezt is, bár valóban nem volt egyértelmű, bocs!
Tehát az enyém nem Crystalbrite (vagy persze az is lehet, hogy az, csak nem tudok róla. :lol:).

Steve

kedd jún. 07, 2005 9:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Steve_Hun írta:
Steve

A tiéd is Crystalbrite?

kedd jún. 07, 2005 9:47
platina tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
Bár önmagában nem tudom mi szól a Gericom ellen.

Bécsben ezt találtam:

Prozessortyp: Intel Pentium M 730
Prozessorleistung: 1,6 GHz
Festplattenkapazität: 60 GB
Arbeitsspeicher: 512 MB DDR-2-RAM
Bildschirmgröße: 15,4 Zoll
Bildschirmauflösung: 1280 x 800
optisches Laufwerk: DVD-Multiformat Brenner
DVD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM)
CD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM)

inkl. Betriebssystem: Windows XP Home
Grafik: nVidia GeForce Go 6600 mit 128 MB
USB Anschlüsse: 4x 2.0
Sound: on Board
weitere Anschl.: IrDA, Modem, TV-Out, VGA, WLAN, i.LINK
inkl. Software: umfangreiches Softwarepaket
Gewicht (inkl. Akku): 2,8 kg
Netzwerkanschluss (LAN)

BESONDERHEITEN:
16:10 Crystal bright Display, 1000MBit LAN

A belcsíny nagyon vonzó, pláne 250.000 Ft-ért
A külcsínnyel mi baj lehet?

Ez nagyon szépen hangzik így! Amiben az enyémtől különbözik: 16:10-es kijelző; +1 USB; NVidia kártya 128mb-al, míg az enyémben ATI van 64mb-al!

alorinc írta:
(ez már nem az asztali processzoros, rossz minőség)

????? Biztos vagy ebben ?????? Nem ártana esetleg valahol külföldi fórumokon utánnanézni, hogy nekik mi ezzel a géppel a tapasztalatuk, mert ugyebár a Gericomnak nincs eddig túl nagy (pozitív) híre!

Steve

hétf. jún. 06, 2005 15:21
arany tag

Hozzászólás 
Bár önmagában nem tudom mi szól a Gericom ellen.

Bécsben ezt találtam:

Prozessortyp: Intel Pentium M 730
Prozessorleistung: 1,6 GHz
Festplattenkapazität: 60 GB
Arbeitsspeicher: 512 MB DDR-2-RAM
Bildschirmgröße: 15,4 Zoll
Bildschirmauflösung: 1280 x 800
optisches Laufwerk: DVD-Multiformat Brenner
DVD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM)
CD Geschwindigkeiten (R/RW/ROM)

inkl. Betriebssystem: Windows XP Home
Grafik: nVidia GeForce Go 6600 mit 128 MB
USB Anschlüsse: 4x 2.0
Sound: on Board
weitere Anschl.: IrDA, Modem, TV-Out, VGA, WLAN, i.LINK
inkl. Software: umfangreiches Softwarepaket
Gewicht (inkl. Akku): 2,8 kg
Netzwerkanschluss (LAN)

BESONDERHEITEN:
16:10 Crystal bright Display, 1000MBit LAN

A belcsíny nagyon vonzó, pláne 250.000 Ft-ért
A külcsínnyel mi baj lehet?

(ez már nem az asztali processzoros, rossz minőség)

hétf. jún. 06, 2005 14:36
arany tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Akkor számold ki hogy mennyi ideje vannak Pentium M-ek és azóta az asztalik behozták magukat simán mág hasznot is bőven, és még csak most kezdik el az áttérést. :!: :?:
;Ł$ß>>đ&@ :evil:
Mondom...
Piacgazdaság. :D

hétf. jún. 06, 2005 13:21
arany tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Számomra érthetetlenek a pénz miatt feladott fejlődési lehetőségek.
Akkor gondold végig. Adott eszköz kifejlesztése x mennyiségű pénzbe került. Adott eszköz adott idő alatt be kell, hogy hozza az árát, különben veszteséges a cég. Adott sikeres eszköz be kell, hogy hozza a sikertelen eszközök fejlesztésén bebukott pénzt(lsd Prescot). Sikeres procit csak addig veszik, míg nincs újabb. Vagyis egy sikeresnek mondható eszközről annyi bőrt kell lehúzni amennyit csak bírnak. (Közben mindig van rá sansz, hogy betesz a konkurencia.) Ez van. Piacgazdaság rulz. :mrgreen:

hétf. jún. 06, 2005 9:31
platina tag

Hozzászólás 
Terminal írta:
Információk az Intel következő generációs processzoráról
Sy, 2005.06.03. 15:38

Sok mindenben el fog térni elődeitől az Intel újgenerációs lapkája.

Kódnevén Yonah - azaz az Intel mobilprocesszorainak következő változata. A jelenlegi állás szerint a következő év első felében debütáló lapkák több ponton is komoly eltérést mutatnak majd a most forgalomban levő, Dothan magos Pentium M-ekhez képest. Elsőként a gyártástechnológiát lehet megemlíteni: a Yonah ugyanis 65 nanométeres csíkszélességgel készül, libbentette fel a fátylat Mooly Eden, a vállalat mobil számítástechnikával foglalkozó részlegének elnöke a jövőről. Ezáltal kisebb méretű is lesz maga a processzormag, ami olcsóbb gyártást tesz lehetővé.

Két alapvető változata lesz a Yonah-nak: az egyik kétmagos kivitelű lesz, azaz egy tokban két processzormag teljesít majd szolgálatot; a másik, olcsóbb kategóriába tartozó változat pedig egyetlen magot tartalmaz majd. Az első esetben 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótáron osztoznak majd a processzormagok, ez „megdobhatja” a teljesítményt azokhoz a megoldásokhoz képest, melyek feleennyi cache-t rendelnek egyenként az egyes magokhoz. Igaz, a chipek ugyanazon a beágyazott buszon keresztül kommunikálnak majd a gyorsítótárakkal.

Mi újdonsággal szolgálhat még a Yonah? Például az új processzor esetében lecsökkentették az energiaigényt, ezzel együtt pedig a disszipált hő mennyiségét is. Az Intel tájékoztatása szerint 31%-kal sikerült lefaragni a processzor működéséhez szükséges energiát. Mindezt amellett tudták elérni, hogy - szemben a most kapható Pentium M-ekben levő 140 millió tranzisztorral - 151,6 milliónyi kapcsoló került az új chipbe. Ezenfelül olyan biztonsági megoldások is helyet kapnak a lapkában, amelyek mindeddig csak az asztali számítógépekbe szánt processzorok sajátjai voltak.

Amire viszont nem lesz képes (legalábbis kezdetben nem), az a 64 bites utasítások futtatása. Eden el is árulta, miért hozták meg ezt a döntést: az Intel elkötelezett a minél hosszabb működési idő mellett, és a 64 bites utasítások alkalmazása negatívan befolyásolta volna az egy akkumulátortöltéssel elérhető maximális üzemidőt. Ezenkívül az Intel szakembere azt is elmondta, hogy úgy véli, a közeljövőben nem jelentkezik a felhasználók részéről nagy igény a 64 bites utasítások használatára.

A processzor mellé természetesen chipkészlet is dukál, ez lesz a Calistoga, illetve egy Wi-Fi modul, ami jelenleg a Golan kódnévre hallgat. Ez utóbbi a 802.11a/b/g standardokat egyaránt támogatja, valamint a 802.11n-t is, ami az igen érdekes MIMO technológiát alkalmazza. Erről részletesebben egy korábbi hírünkben írtunk, a Samsung kapcsán, „aki” már az idén bevezeti ezt a nagyobb adatátviteli sebességet és megnövelt használati távolságot biztosító technikát. A Wimax-képes noteszgépek 2007-ben kerülnek majd piacra.

hétf. jún. 06, 2005 6:48
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Ami problémás szokott lenni, az az í előhívása, de azt is elő lehet szedni, de most nem vágom fejből, hogy hogyan.

Üdv!
Jobb Alt+J

hétf. jún. 06, 2005 6:05
ezüst tag

Hozzászólás 
McLaca! Köszi az infót! Végülis, rájöttem, hogy nem nagy gáz, mert a monitoromat megtartom, ha törik, ha szakad...bár törni ne törjön... :D
Tehát itthon nem is probléma a 14".

Oké! a billentyűzetet meg megszokom. Mégegyszer kösz !

go free...gofree...

hétf. jún. 06, 2005 0:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem a kérdések éppen ebbe a topicba valók.

Hát, 14 colost huzamosabb ideig nem használtam, de arra a fél percre, amíg néztem, nem tűnt használhatatlannak.
Nekem 15,1"-os van, amit kényelmesnek érzek, semmi sem kicsi rajta, nem is nagy, pont jó.
Azt vedd figyelembe, hogy a 17"-os CRT monitoron nem látsz, max 16, vagy 15,8"-os képet, a kép többi "része" a káva mögött van :D
Ha be tudsz menni a notebook.hu-hoz, ott láthatsz működő példányokat szinte minden típusból, futó win-nel.

Angol billentyűzet esetén ugyanaz van, mint a PC-knél, az enter környékén elhelyezkedő gombok lesznek az ékezetesek. Ami problémás szokott lenni, az az í előhívása, de azt is elő lehet szedni, de most nem vágom fejből, hogy hogyan.

Üdv!

vas. jún. 05, 2005 20:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!

Kérdéseimnek nem akartam új topicot nyitni, mert itt is sok tapasztalt notebook user megfordul. Most állok vásárlás előtt, de van még pár kérdésem. Ha tudtok, kérlek válaszoljatok!

- 14 colos kijelzőt meg lehet szokni? Itthon egy 17-es CRT előtt ülök, de már lekicsinyitettem a méretet kb 14 colra, hogy szokjam

-Angol billentyűzet...bonyolult kombinációkkal hozhatók elő az ékezetes karakterek? (HP notebook)

Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!

//Bocs, amiért ide is beírtam, de sürgős//

go free...gofree....

vas. jún. 05, 2005 17:53
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ja, még ezt a korábbi hozzászólásomat (illetve a benne belinkelt blázatot) is nézd át! Érdemes!
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?p=468436#468436

A belinkelt hozzászólásomban érdekes módon nekem csak CTRL nyomvatartása mellett kattintva nyílik meg az XLS fájl...

Üdv!

vas. jún. 05, 2005 16:43
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bár már Steve jól válaszolt, de én is megírom a saját verziómat :D

sutszi írta:
Hát érdekes amit mondasz több okból is. Egy Intel/Celeron M-et 1.7Ghz-es frekvencián járatnak és a te szorzóddal számolva ez egy 2.7es asztalinak felel meg.
Ilyen egyértelműen nem lehet átszámolni, mert elég nagy szórása van a P-M teljesítményének, de átlagban az 1,7-es P-M-em valóban egy 2,4GHz-es asztali P4 teljesítményét nyújtja.
sutszi írta:
Szerintem ez nem lehet igy mert akkor az asztaliba is inkább ilyeneket tennének hiszen alacsonyabb órajel mellett tudna leadni komoly teljesítményt. Nem lenne akkora melegedés sem de ebben nem vagyok biztos, lásd Precott.
Mint Steve is írta, a jól sikerült P-M-et viszi tovább az Intel az asztali gépekbe, egyébként az ASUS készített olyan átalakítót, amivel a P-M (és Cel-M) is berakható asztali deszkába, de létezik olyan PC-s alaplap, amiben eleve a P-M-nek megfelelő foglalat van.
Az meg csak a marketing, hogy az Intel nem azt mondja, vegyél P-M-et, mert mekkora teljesítmény olcsón, hanem azt, hogy vedd meg a P4 Extreme Editiont ötvenszeres áron, hogy az Intelnek jól menjen...
sutszi írta:
Az hogy a notebook gyengébb e mint egy asztali azt nem igazán a CPU határozza meg. Szerintem az asztali konfigok ott verik meg a notebookokat hogy RAM,VGA kártya, és akkor még nem beszéltem arról hogy a notebookokba csak 5400rpm-es HDD van egy asztaliba pedig 7200rpm-esek.
Notebookba jelenleg 100GB-os, 7200RPM-es, 16MB(!) cache-sel szerelt vinyókat lejet kapni (ez a csúcs jelenleg, és egyáltalán nem olyan drága - a notebook piacon persze). A RAM megint nem jó példa, mert a notebook alaplapokban is az asztali PC-s chipsetek vannak, 855GME+ICH4, vagy 955 és ICH5, a vastagon kiemeltek a memóriavezérlők, tehát ezek megegyeznek asztali társaikkal.
sutszi írta:
Ha megnézed a mostanság kezd körvonalazódni hogy a CPU-k megálltak egy órajel szinten és innen már nem nagyon mennek sehova. Most kezdik majd más módszerekkel növelni a sebességet, nagyobb cache vagy több mag.
Itt visszatérnék a kisebb órajel - ugyanakkora teljesítmény vitára. Már csak azért sem értem, miért kérdéses ez, mert ha belegondolunk, hogy az AMD 2100MHz-en közel azonos teljesítményt hoz, mint egy 3,2GHz-es P4, akkor megint nincs miről vitázni. Kisebb órajel, azonos(hoz közeli) teljesítmény. Nézz utána!

Kiegészíteném még a teljesítmény vitát: a játékok, amiknek ugye baromi nagy gép kell, mind vígan elfutkosnak egy 1,7GHz-es Pentium M-mel szerelt gépen, ugyanolyan jól, vagy jobban, mint egy asztali procis (P4 3GHz-es) notebook-on, kizárólag a videókártya számít itt, még a RAM sem annyira. És bizony a szomszéd 3GHz-es HT-s P4-e egy Radeon x600-zal nem hoz akkora teljesítményt 3DMark 2003-ban, mint egyes notebookok. Na akkor ilyenkor mi van?
AZ, hogy a notebookok hozzák az asztali gépek teljesítményét. Ennyi.
Le kell mérni PCMark 2004-gyel.
A Tom's hardveren (ami azért nem egy egzakt oldal, de ebben a tesztben nem lehet rosszul mérni) volt teszt asztali procik (AMD, és Intel természetesen) és a Penitum-M valamint a Celeron-M között. Jól látszott ott, hogy a P-M teljesítménye nagyon szór, van, amiben az 1,7-es alig jobb, mint egy 2GHz-es P4, van viszont, amiben a 3GHz-est is leveri. 50%-ban AMD szintű a képessége, azaz a valódi frekvenciához képest annyival nagyobb teljesítményt mutat, amennyit az AMD szokott többletként jelölni.

Sutszi: nem tudom, milyen asztali géped van, de ezt a két progit:
CPUMark '99 és CPUMark2
futtasd le, és írd be (valósan!), mennyi pontot kaptál.

Megnézz el ide is, és figyeld a teljesítményeket!

Üdv!

vas. jún. 05, 2005 16:28
platina tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Hát érdekes amit mondasz több okból is. Egy Intel PENTIUM (bocs, de gondolom ide ez hiányzott /Celeron M-et 1.7Ghz-es frekvencián járatnak és a te szorzóddal számolva ez egy 2.7es asztalinak felel meg.
Szerintem ez nem lehet igy mert akkor az asztaliba is inkább ilyeneket tennének hiszen alacsonyabb órajel mellett tudna leadni komoly teljesítményt. Nem lenne akkora melegedés sem de ebben nem vagyok biztos, lásd Precott.

Ez pedig így van, ezt elhiheted! Az Intel befejezte a jelenlegi Pentium 4 sorozat (most Pentium D néven fut azt hiszem) fejlesztését és a tervei között az szerepel, hogy a Pentium M alapjaira fogja majd megépíteni a következő generációs asztali processzorokat!
sutszi írta:
Az hogy a notebook gyengébb e mint egy asztali azt nem igazán a CPU határozza meg. Szerintem az asztali konfigok ott verik meg a notebookokat hogy RAM,VGA kártya, és akkor még nem beszéltem arról hogy a notebookokba csak 5400rpm-es HDD van egy asztaliba pedig 7200rpm-esek.

Ha akarsz, akkor most is vehetsz olyan laptopot, amibe 7200 rpm-es HDD van! Ezt csak úgy mellékesen jegyezném meg! A ram mitől lenne gyengébb, mint az asztali gépekben??? Egyedül a VGA, ami ált. tényleg gyengébb mint a desktop gépeknél, de mind az NVidia, mind az ATI gyárt elég komoly GPU-kat, amiket notikba szánnak!

Steve

vas. jún. 05, 2005 10:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
A DELL: Az alapító tulajdonos - Michael Dell - nevét viselő cég jelenleg a világ legnagyobb számítástechnikai vállalkozása. Köszönhető ez egyrész kimagasló terméktámogatásának (néhány modell 3, sőt 4 év jótállással is rendelkezik!), másrészt agresszív árképzésének. Ez az árképzés immár Magyarországra is megérkezett.

A DELL notebookok paraméterezését, a designt és az egyéb kényelmi szolgáltatásokat figyelembe véve (pl. 2db akkumulátor hely) bátran jelenthetjük ki, hogy az általános és egyedi felhasználói igényekhez tökéletesen alkalmazkodó, hihetetlen hozzáértéssel válogatott modellekről van szó.

Előnyei társaival szemben
Strapabíró ház, teljes szoftverezettség, hibátlan technikai támogatás.

Az Inspiron 1150 02-es modell 4 év garanciaidővel rendelkezik!

4 év garancia!

Ajándék Kensington ValuCase One hordtáska!

szomb. jún. 04, 2005 13:57
platina tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Hát ne is celeroncsal hasonlísd össze mert az nem processzor hanem valami ami hasonlít rá.
Viszont abba igazad van hogy nem feltétlenül gyenge.

Más viszont nincs itthon, amivel össze tudnám hasonlítani! :cry:
Ez van! A véleményem ettől függetlenül még fenntartom!

Steve

szomb. jún. 04, 2005 8:09
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
alorinc írta:
bár Steve Acerjének 400mhz az fsb-je a tiédnek nem 533?
Nem, az a Sonoma platform. Az enyém - és a jelek szerint Steve-é is - Centrino platform.
Az alaplapi chipset is ugyanaz - 855GME - a gyártó valószínűleg más.

Üdv!

Laci! Én úgy tudom, hogy a Centrino név marad! Egyszerűen csak új alaplapi chipet kap és ez a chip a Sonoma platform! Tehát a Sonoma is Centrino, csak egyszerűen újabb vezérlőchippel!

Üdv:

Steve

pén. jún. 03, 2005 18:52
platina tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
.....
Mit ajánlotok inkább egy Centrino platformot vagy egy kicsit erősebb asztalira hasonlító hardverrel szerelt változatot. .....

Ebbe a mondatodba egy kicsit belekötnék... Azért mert egy gép "Centrinos", az véletlenül sem azt jelenti, hogy a hardware gyenge benne!!!! A Pentium M és Celeron M processzorok hiába alacsonyabb órajelen működnek, mégis sokkal erősebb típusok!!! Az asztali értéket, egy 1.5/1.7-es szorzóval kapod meg (kb!!!). Csak egy kis összehasonlítás kedvéért: az 1.6 GHz-es Pentium M a laptpopomban a CPUMark '99 programmal 197 pontot produkált, míg az asztali gépemben lévő 2 GHz-es Celeron, ami 2,6 GHz-en ketyeg csak 108 pontot tudott "kipréselni" magából.... Ezekután nem biztos, hogy az asztali processzorral szerelt cuccokat erősebbnek mondanám!!!!

Steve

pén. jún. 03, 2005 18:49
arany tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Ezt elfelejtettm odaírni de a Brutto 260 000HUF-ot ne haladja meg, ha lehet.
Ezen a listán vannak az ATI-s kártyával rendelkező notik. Ezek 262k HUF-tól indulnak. Amit mernék neked javasolni az a FUSI Amilo 1630 300k HUF-ért. A "legyen minimum ATI Raedon 9500" kitétel alapján ez az ami neked jó lehet. Viszont ehhez +26k HUF a két év kiterjesztett gari, ezenkívül ha játszani szeretnél vele, akkor a zőkkenőmentes működés érdekében számíts a +512MB RAM 28k HUF körüli költségeire is.
Egyébként rengeteget hallani, hogy milyen bivaly videókarik kellenek a játékokhoz. Nekem a régi 9200-ason röhögve elment az MSFS2k4, a LockOn, meg a Mohaa első három része.

pén. jún. 03, 2005 10:47
arany tag

Hozzászólás 
sutszi írta:
Üdv!
Notebook-hoz abszolút nem értek, de mivel jövőre valószínűleg egyetmre fogok járni felmerült hogy asztali gép helyett egy ilyen kis hordozható masinát kellene beszerezni. Személy szerint régebben tetszettek de amikor fater javitott párat akkor szemügyre vettem őket és hát nagyon elment tőle a kedvem. Haverom faterja is nyüstöl minket hogy nem szaladgálhatunk egy egész nagy géppel inkább vegyünk ilyet.
A hosszúra sikeredett bevezeőért bocs, csak szerettem volna elmondani az egész hátterét.
Először is olvasgattam a topicot, de egyértelmüen nem tudtam a márka felől dönteni. Szóval melyek azok amelyeket érdemes megvenni és melyek azok amiket elkerüni érdemes :?: :?:
Mit ajánlotok inkább egy Centrino platformot vagy egy kicsit erősebb asztalira hasonlító hardverrel szerelt változatot. A mobilitás annyira nem fontos csak annyi hogy tudjam könnyen hozni-vinni eztmeg bármelyikkel meg lehet tenni.
Ami hardverileg feltétel lehet:
15"LCD
512MB DDR RAM (nem kell DDRII :!: )
Radeon 9500 vagy ettől magasabb szintű kártya.
60GB HDD
Bocs hogy hosszú lett előre is köszi a segítséget.
Pénzügyi határok? :)

pén. jún. 03, 2005 8:37
a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
és ekkora különbség van? Hihetetlen.

Egyébként nem értem, hogy miért kerül többe ua. a gép ha Acer van ráírva, és nem Clevo.
Éppenhogy nincs nagy különbség. Az övé 1,6-os, az enyém 1,7-es proci. A különbség éppen ennek megfelelő - gondolom. Bár jobb lenne, ha lennének referenciák ezekkel a progikkal.
Javasolható még a SuperPI progi is, az is elég kemény. Persze a PCMark 2004 is jó lehet, csak azt törni kell, ha mindent mérni akarunk.

Üdv!

csüt. jún. 02, 2005 11:51
arany tag

Hozzászólás 
és ekkora különbség van? Hihetetlen.

Egyébként nem értem, hogy miért kerül többe ua. a gép ha Acer van ráírva, és nem Clevo.

csüt. jún. 02, 2005 9:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
Nem, az a Sonoma platform. Az enyém - és a jelek szerint Steve-é is - Centrino platform.
Az alaplapi chipset is ugyanaz - 855GME - a gyártó valószínűleg más.

Üdv!

szer. jún. 01, 2005 19:55
arany tag

Hozzászólás 

szer. jún. 01, 2005 14:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mert a régebbi kevesebb ideig mér. Olyan ez, mint az ADSL sevességmérés :D , 10 másodperces mérésből a nem azonos csomagméretek miatt kijöhet 1MBites vonalon akár 15MBit sebesség is :lol: !

Szóval a magasabb érték lesz a jó, és az már tökéletesen passzol az 1,6-os procihoz, így már éppen megfelelő az 1,6 és 1,7 közötti különbség.
Egyébként azt elfelejtettem írni, hogy - nyilván - MSN, DC, rákkutatás project és hasonlók nem futhatnak a teszt alatt, a legjobb újraindítani a gépet, lelőni minden procihasználó alkalmazást, és úgy mérni.

Üdv!

szer. jún. 01, 2005 10:03
platina tag

Hozzászólás 
:shock: Megcsináltam a CPUMark '99 tesztet újra...

Meglepő eredmény: 194 pont 8) 8) Így azért már rögtön jobban tetszik... Hogy lehet ekkora különbség két mérés között??? (Ezek után megcsnáltam harmadjára is, ez 193-at adott, szóval úgy tűnik, hogy ez a reális, nem a 17X-es érték...

Természetesen ezekután lefuttattam a CPUMark '2-t is. Ez majdnem pontosan ugyanazt az eredményt adta, mint a tegnapi mérésnél.... Így viszont már teljesen értheteten, hogy a másik miért mért ennyire "félre"???

Steve

szer. jún. 01, 2005 7:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
CPUMark '99 - 203 pont

CPUMark2

Final:1691,1
1 - 840,3 pont
2 - 293,1 pont
3 - 1400,6 pont

A másodiknál nincs nagy különbség, ez egyébként egy 1,7-es Dothan, teljes Centrino platformon. Mondjuk a CPUMark elég gyöntölős :D
Van még egyszerű nyers tesztem, a régi Chip féle ChipBench.
Azt nem tudom, a PCMark mennyire mérvadó, de a madonion-tól letölthető és feltörhető (persze ehhez már kell az astalavista is) :D

Az eredményekhez még megjegyzem: ismerősöm gépe (PC) x600-zal, 2,8-as Celeronnal (itt mondtam neki, hogy hülye, egy tök jó gépe van és a procin spórolt, nem is bírja ellátni a gépet...) a CPUMark '99-ben csinál 134 pontot, szóval ezekben a Dothanokban van tartalék bőven.

Üdv!

szer. jún. 01, 2005 2:03
platina tag

Hozzászólás 
alorinc írta:
Steve hol vetted?
...

Ausztriában, a Media Markt-ban....

McLaca! A teszteredmények, amiket kértél:

CPUMark99: 178 pont

CPUMark2:
-Összesített: 1608,4 pont
-Test1: 813,2 pont
-Test2: 277,0 pont
-Test3: 1326,8 pont

Megtennéd, hogy megosztod velem a Te eredményeidet?

Kösz!

Steve

kedd máj. 31, 2005 21:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
Steve hol vetted?

Laci: DirectX9 támogatottságó shared mem-es vga-t kerestem, és találtam, a fentit.

Az elmúlt 15 napban 3 ismerős vett laptopot. Lassan már én is beállok a sorba.
Ok, így már tiszta. Nem is tudtam, hogy az Ati csinál osztott memóriás vezérlőt is.
Állj be a sorba nyugodtan :)
Kicsit más notebookkal "nyomni", de a hordozhatósága és az, hogy bárhol veled van az otthoni rendszered, annyival többet nyújt, hogy nem vagyok biztos benne, hogy lesz még egyszer PC-m...
Talán egy jó TFT monitorral, cordless egérrel és billentyűvel kiegészül majd később, ha már lesz helyem.

Üdv!

kedd máj. 31, 2005 19:20
arany tag

Hozzászólás 
Steve hol vetted?

Laci: DirectX9 támogatottságó shared mem-es vga-t kerestem, és találtam, a fentit.

Az elmúlt 15 napban 3 ismerős vett laptopot. Lassan már én is beállok a sorba.

kedd máj. 31, 2005 12:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
alorinc írta:
Találtam vramos kártyát ami támogatja
- Ati m10

Ezt részletesebben kicsit, légy szíves, mert nem igazán értem, mit akartál mondani :wink: :D

Üdv!

hétf. máj. 30, 2005 19:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
Steve_Hun írta:
Akkor megköszönném, ha elküldenéd ezt a két progit!
Az imént küldtem el mailben, a CPUMark2 a gyöntölősebb, és jól kimutatja a proc-memória összhangot, tehát az alaplap minősége is kiderül, mennyire jól tud alapot szolgáltatni a rendszernek.

Üdv!

hétf. máj. 30, 2005 19:29
platina tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
...Utóbbi két progit ha nem tudnád beszerezni, elküldöm (~300k a kettő együtt).

Üdv!

Akkor megköszönném, ha elküldenéd ezt a két progit! Én is kíváncsi vagyok, hogy mit tud a gép...(3dMark 2005 alatt a Radeon leszerepelt... Mondjuk tényleg nem éppen mai kártya már, de egy picit többet vártam!)

Steve

hétf. máj. 30, 2005 15:23
arany tag

Hozzászólás 
McLaca írta:
Ok, közben megtaláltam magamtól az infót. De szerintem ez kb. olyan "követelmény", amit max. a kor miatt tettek oda. A DirectX9 követelése egyébként szerintem nem a videokártyára, hanem magának a DirectX9-nek a meglétére utal egy videoszerkesztő esetén. Mi a fenének használná egy 2D szerkesztő a kártya DX9-es (3D) támogatását? Főleg, hogy a DX-ben már egy ideje szerintem nem piszkálják a 2D-s DDraw-t.

Üdv!

Találtam vramos kártyát ami támogatja
- Ati m10

hétf. máj. 30, 2005 14:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 624 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Következő