Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 10:53

Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Nem kell a rendszergazda? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na igen a régi munkahelyemen is kb 1 hónapom csak azzal telt, hogy az elődöm után helyrehoztam a rendszert ;)

szer. jún. 01, 2005 21:28
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Igen igen... Már az összeszerelésnél és elhelyezésnél, neadjisten a szoftvertelepítésnél el fognak bukni, nemhogy a hálózat kiépítésénél... ha meg jön egy okostojás, vagy az egyik munkatárs okos kisfia, lehet, hogy úgy elbarmolja az egészet, mint hat másik. :roll:

szer. jún. 01, 2005 20:41
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
stifler írta:
'A munkámmal semmi gond,de most veszünk 100 új gépet amik garosak, szóval nem kell hozzájuk üzembentartó '.

már nem azért, de a jelenlegi főnököd vagy egy szénnél is sötétebb buta ember vagy téged akarnak valamiért eltávolítani. A felhozott indok egy az egyben nevetséges! Én a mai naptól dolgozom egy nagy multinál, mint rendszergazda. Csak márkás gépeink vannak amikhez valójában nem is nyúlhatok, mert ha a géppel van baj máris jön egy cégtől valaki aki hoz egy cseregépet is amennyiben a helyszinen nem lenne javítható. Pedig szívesen szerelgetnék néha...
Szóval egy rendszergazda feladata nem csak a gépek hardveres karbantartása! A régi munkahelyemen (ahol elég vacak gépek voltak) 95%-ban nem hardveres teendők voltak! Szerintem ülj le a főnököddel és beszéld ezt meg vele. Kérdezz rá, hogy téged akar kivágni vagy ennyire nincs tisztában a munkaköröddel
Ja és még egy kérdés. Azt a 100 gépet ki fogja üzembe helyezni? :)

szer. jún. 01, 2005 18:23
ezüst tag

Hozzászólás 
stifler írta:
Annyit még hogy köztisztviselő vagyok(még).
A gépek meghálják a nemtörödést ,ebben én is bízok.. :wink:

A probléma az hogy a hivatalban nemszokás gondolkodni.
Maradnak meg kollegák erre a feladtra,de mindegyikükkel lesz majd probléma.Az érdekes hogy az informatikai kérdésekben nem az informatika dönt hanem a vezetés.
Gondolom van nekik otthon gépük.... :?

Ha jóban vagy a kollégákkal, akkor ők is segíthetnek visszakerülni...

No meg ha köznek vagy a tisztviselője, akkor valóban érdemes tisztába kerülni az munkajoggal. Irreálisan sok joguk van, és gyakorlatilag lehetetlen felmondani nekik.

De -őszintén szólva- én nem szeretnék olyan helyen dolgozni, ahonnét ki akarnak rakni. Tehát érdemes lenne új állást keresni, de addig ott maradni.

szer. jún. 01, 2005 17:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na fiúk, én HR-es vagyok, s az alábbiakat mondhatom:

Döntsd el, hogy akarsz-e/megéri-e/tudsz-e még ott dolgozni. Ha erre igen a válasz, akkor nincs más választásod, elfogadod az új pozíciót. Ha meg nem a válasz, akkor semmit nem tehetsz, mondj fel. Ha valakit ki akarnak rúgni, csak idő kérdése, és megteszik. Vagy így, vagy úgy. Semmit nem tehetsz, az ügyvédet feldughatod magadnak, már bocsánat. Ez nem Amerika. :!:

szer. jún. 01, 2005 15:17
platina tag

Hozzászólás 
Stifler mester: ha köztisztviselő vagy, az valamivel jobb jogállás mint a közalkalmazott.

2001-ben próbáltak másik szervezeti egységhez áthelyezni, a műfaj ugyanaz lett volna, a melómennyiség a duplája vagy triplája, a főnökség + a kollégák döntő része korlátlanul ostoba, és még a fizetésem is visszazuhant volna a kétharmadára. Ráadásul legalább 1 diplomával többem van mint nekik és tíz évvel több gyakorlatom.

Úgy megbetegedtem, mint annak a rendje, és négy hónap múlva mentem vissza dolgozni. Fél év múlva az áthelyezésem szellemi szerzőjét rendkívüli felmondással eltávolították a jól fizető magas pozitúrájából. (Az intézmény 140 kiló büdös és rosszindulatú emberhússal lett szegényebb.)

szer. jún. 01, 2005 14:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
stifler írta:

Maradnak meg kollegák erre a feladtra,de mindegyikükkel lesz majd probléma.Az érdekes hogy az informatikai kérdésekben nem az informatika dönt hanem a vezetés.

Na nem offolom tovább a topicot.

Pepinek igaza van hogy a felmodás csak alapos indokkal tehető meg! Más kérdés, hogy lehet ilyen okot találnak.

Esetleg ovatosan besegíthetsz a garis gépek anomáliás működésébe!:)

szer. jún. 01, 2005 13:19
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Engedelmetekkel szétválasztom a témát, egy külön topicot megérdemel szerintem.

szer. jún. 01, 2005 13:06
ezüst tag

Hozzászólás 

Na nem offolom tovább a topicot.

szer. jún. 01, 2005 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
kisrobert írta:
A jogásszal meg csak óvatosan, ha nem állami alkalmazott vagy.
Még a megemlítése is felmondási ok egy nem-állami cégnél.
Nincs az a munkaügyi bíróság amely téged visszahelyezne az állásodba, ha törvényes kereteket kihasználva mondanak fel.

Ha az ember nem járatos a munkajogban akkor pont azért célszerű jogi segítséget kérni, hogy tudj élni minden jogoddal és ne tudjanak megtéveszteni valamint megfélemlíteni. Egyébként is ha az ember egy ilyen helyzetben érezteti, hogy jártas a munkajogban ill. van mögötte szakember már másképp kezdenek tárgyalni azaz eleve elkerülik megtévesztést és a megfélemlítést.

szer. jún. 01, 2005 11:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
kisrobert írta:
stifler írta:
Tegnap behív a főnököm hogy van egy kis gond.
A gond az hogy kivagyok rúgva.
Illetve 'áthelyeznek'...anomáliának. :shock:
Milyen nagylelkű ajánlat,beülhetek azok közé akikről itt fórumozunk.

Azér érdekelt hogy mi a baj a munkámal hogy ilyen büntit kapnék.
'A munkámmal semmi gond,de most veszünk 100 új gépet amik garosak, szóval nem kell hozzájuk üzembentartó '.

Erre nem igazán tudok mit mondani.
Nekem ez elég rémtörténet.

Zsivaagoonak igaza van. Az ilyen dolgok maguktól megoldódnak. Csak arra kell odafigyelni, hogy az új munkakörödet ne terjeszd ki korábbi tevékenységedre. A számítógépek majd megoldják ezt a problémát - hiszen lelkük van. Amikor majd egy parancsikon eltűnik az asztalról, a hálózati nyomtató nem található, vagy már harmadik napja folyamatosan nyomtat, sikerült az egeret kihúzni a gépből, és 25 féle vírus terjeng a helyi hálón, stb. És ehhez még tenned sem kell semmit(!!!).
Mivel -jól tudjuk- ezek mind-mind garanciális problémák.

Nem tudom, hogy voltál e már ilyen cipőben de hidd el az ember nem így éli meg az ilyen munkahelyi problémát. Mivel nem átirányításról (ideiglenes munkavégzés más beosztásban) ill. ugyanabban a munkakörben de más területen volt szó azaz egyértelműen kijelentésre került, hogy felmondás vagy áthelyezés ezért valószínű, hogy a fórumtársat vissza se akarja venni a jövőben.
Én anno még közalkalmazottként éltem meg hasonló helyzetet. Igaz mivel közalkalmazottként jobban védve van az ember ezért 1 évig csak pszichológiai hadviselés ment köztem és az engem leváltani akaró osztályvezető között. Aztán 1 év múlva mikor már annyira elmérgesedett a helyzet saját döntésből de emelt fővel távoztam ráadásul közel 4 hónap nem ledolgozandó felmondási időt is sikerült kiharcolni azaz úgy is vehetjük mintha kifizették volna a nekem járó végkielégítést. Persze ez nem ment magától azaz keményen harcba kellett szállnom a jogaimért és megtalálni a jogi kiskapukat.

szer. jún. 01, 2005 11:32
ezüst tag

Hozzászólás 
stifler írta:

Zsivaagoonak igaza van. Az ilyen dolgok maguktól megoldódnak. Csak arra kell odafigyelni, hogy az új munkakörödet ne terjeszd ki korábbi tevékenységedre. A számítógépek majd megoldják ezt a problémát - hiszen lelkük van. Amikor majd egy parancsikon eltűnik az asztalról, a hálózati nyomtató nem található, vagy már harmadik napja folyamatosan nyomtat, sikerült az egeret kihúzni a gépből, és 25 féle vírus terjeng a helyi hálón, stb. És ehhez még tenned sem kell semmit(!!!).
Mivel -jól tudjuk- ezek mind-mind garanciális problémák.

A jogásszal meg csak óvatosan, ha nem állami alkalmazott vagy.
Még a megemlítése is felmondási ok egy nem-állami cégnél.
Nincs az a munkaügyi bíróság amely téged visszahelyezne az állásodba, ha törvényes kereteket kihasználva mondanak fel.

szer. jún. 01, 2005 11:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm a segítséget.
Már beszéltem jogásszal,tényleg az van amit leírtál, közös megyegyezéssel kell.
De most sok választásom ugye nincs,van 5 napom hogy döntsek,vagy mehetek.
Pár nap alatt normális munkahelyet úgysem találok.

Egyébként érdekes hogy az elbírálásban az a döntő hogy kinek hány gyereke van,vagy mennyire nyalt be és a szakmai hozzáértés csak az uccsó fokon áll.

szer. jún. 01, 2005 10:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
stifler írta:

Szerintem kérdezz meg egy jogászt mert az áthelyezés abban az esetben ha állandó és más jellegű feladat végzésével jár munkaszerződés módosítást igényel. Ez viszont csak közös megegyezés alapján történhet. Abban az esetben ha az áthelyezés átmeneti jellegű akkor nem kell szerződést módosítani.
Az alábbiakban a Munka Törvénykönyv idevonatkozó részéből idézek:

"(3) A munkaszerződés módosítására a megkötésre vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.
A munkaszerződés megkötése a munkavállaló és a munkáltató egybehangzó nyilatkozata alapján történik, így a módosítására is csak konszenzus alapján kerülhet sor. A módosítást kezdeményezheti mind a munkáltató, mind a munkavállaló, egyoldalú akaratérvényesítés azonban nem eredményezhet szerződésmódosítást, azt a másik félnek is kifejezetten el kell fogadnia. A munkaszerződés módosítása felől tehát szabadon dönthetnek a felek, meghatározott esetekben azonban a Munka tv. írja elő a módosítás szükségességét [pl. Munka tv. 76/C. § (4)].
A munkaszerződés módosítására adhat okot, ha például más munkakörbe helyezik a munkavállalót, mert magasabb végzettséget ért el, vagy egészségi állapota miatt ez indokolt vagy személyi alapbére módosult, állandó munkahelyről változó munkahelyre osztják be, vagy teljes munkaidő helyett a jövőben csak részmunkaidőben foglalkoztatják.
Egyébként a munkaszerződés módosítására, a megkötésére vonatkozó szabályok az irányadók, tehát a feleknek a módosítás kérdésében meg kell állapodniuk, a módosítás eredményeként is a munkaszerződésnek (módosított munkaszerződésnek) tartalmaznia kell a munkakört, a személyi alapbért, a munkavégzés helyét, továbbá a módosítás hatálybalépésének időpontját. A munkaszerződés módosítása is csak írásba foglalással érvényes.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy bár a szerződés módosítására a megkötésére vonatkozó szabályok az irányadóak, próbaidő kikötésére azonban nem kerülhet sor.
Kiemeljük, hogy a választott szakszervezeti tisztségviselő más munkahelyre való beosztásához a közvetlen felsőbb szakszervezeti szerv egyetértése is szükséges (hasonló védelem illeti meg az üzemi tanács tagját, a munkavédelmi képviselőt is).
Nincs szükség a munkaszerződés módosítására átmeneti, rövid időtartamú változás esetén, pl. ha átmeneti helyettesítésről, átirányításról van szó vagy kiküldetés, kirendelés alkalmával.
Nem kell a munkaszerződést módosítani abban az esetben, ha a munkavállaló más szervezeti egységbe kerül beosztásra, de a végzendő munkák jellege ezáltal nem változik meg.
A (2) bekezdése a munkavállaló azon érdekeinek a védelmét szolgálja, amelyet a munkaviszony létesítésekor kialkudott. A kollektív szerződés kedvezőbb szabályai automatikusan kihatnak a munkavállalóra, hátrányosabb rendelkezései viszont a munkaszerződésben foglalt jogosultságokat nem érinthetik.
"

Szóval csak úgy nem lehet áthelyezni más munkakörbe senkit. Ne hagyd magad és járj utána azaz harcolj a jogaidért.

Szerk:

Ha közalkalmazott vagy akkor meg rád a KJT vonatkozik ami azt jelenti, hogy több jogod van azaz csak úgy nem lehet felmondani se (ahhoz, hogy felmondjanak súlyos vétséget kell elkövetni)

szer. jún. 01, 2005 9:56
platina tag

Hozzászólás 
stifler írta:

A Meine Hitler Bankban engemet is "átalakítottak" finanszírozóvá '93-ban Bolondok napjai hatállyal. Augusztusban visszakaptam a beosztásomat. Ja, addig "mindent elfelejtettem amihez korábban értettem."

szer. jún. 01, 2005 9:25
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. jún. 01, 2005 9:10
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16 hozzászólás ]