üdv!
Van egy (úgy néz ki) visszatérő problémám, remélem tud valaki tanácsot adni.
Na kezdem az elejénél, majdnem 2 hete eléggé nagy vihar volt itt,(gépet nem kapcsoltam ki én hülye
) és másnap reggelre már nem volt hajlandó normális működésre. Akkor minden fontosabb alkatrész ki-be cserélése után a videokártya meghibásodásának erős gyanújáa jutottunk, melyet a szervizben is megeresőtítettek.
Ez a történet első része, most jön a 2. felvonás:
Vettem egy csöppet jobb kártyát, egy Sapphire Radeon 9600 SE -t (mielőtt bárki lehúzna mondom hogy TISZTÁBAN VAGYOK a kártya képességeivel és a pénztárcám méretével, szóval nem kell ajánlani x800 XT-t vételre!)
A dolog érdekessége abban rejlik, hogy passzív hűtéses.
Egy hétig minden szép volt és jó amikoris 3 napja a gép reggel nem akart bebootolni, ugyan az a csodaszép hiba állt elő mint a régi kártyánál (monitor nem kap jelet, gép megakad bootolás közben)
OK, mondom, kártya ki, régi S3Trio(melyeket ilyen esetekre tartottam meg) be. Naná hogy jó.. mondom remek, örülök...
Már majdnem vittem szervizbe a gépet amikor gondoltam megnézem még1-szer a 9600-ost, lám semmi baja. Bebootol szépen, más kérdés hogy a widows utána nem volt hajlandó elindulni, szóval azzal is vesződtem 2 órát mire működésre késztettem. (igen érdekes módszerrel lett megjavítva tehát tessék azt is beszámolni hogy szoftveres kötődése is lehet a következőben elmondott dolgoknak)
Aztán tegnap nem volt semmi gondom és mai nap reggel se volt gond, de mikor hazaértem suliból hát nem ugyanazon szép hiba fogadott? Gondoltam na ezt kipróbálom. 9600 se-t kiveszem, majd egyből vissza és lám megy.
A történethez hozzá tartozik még egy igen fontos elem, az elmúlt 3 napban különös esemény szokott történni játék közben:
hirtelen a monitor kikapcsol, de szerintem minden megy tovább hiszhang az van. Majd erős villogás képelcsúszás után visszaáll a kicsike, egy szép ati-s hibaüzenettel társulva miszerint a kártya nem válaszolt az illesztőprogram utasításaira ezért default állapotba kellett állítani.
Konfigurációm: MSI KT4-Ultra; Athlon XP 2000+; Ati Radeon 9600 SE; 512 Infineon 400 Mhz DDR ram; Samsung 120 GB és MAxtor 40 GB HDD; Creative SB 4.1; egy LG dvd olvasó és mégegy szintén LG dvd író.
Na, 5letek?