|
Szerző |
Üzenet |
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
most vettem le a töltőröl, kíáncsi vagyok a második töltéssel meddig bírja!
|
szer. dec. 28, 2005 14:01 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Sziasztok!
Elég nagy kérésem lenne.
Az após jelöltem kpott egy ilyen telefont karácsonyra és sajnos kiderült, hogy nincs meg benne a Tick-tick fantázianevű csengőhang. (az eddig használt 6110-ben benne van és évek óta ez van használatban)
a telefonban van dallamszerkesztő de sajnos nem találom sehol ezt a dallamot. Esetleg nem tudja, vagy tudná valaki megszerezni, megcsinálni. Addig ugyanis a ztelefon a polcon pihen míg ezt a hangot nem lehet beállítani csengőhangként.
Előre is köszönöm!
Üdv: Szabolcs
|
kedd dec. 27, 2005 17:19 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
már több mint egy hete megy az első töltéssel, napi kb. tizperces beszélgetéssel.
|
kedd dec. 27, 2005 4:02 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
BndsFr írta: Boldog Karácsonyt! Mi meg Ákoskával szégyelljük magunkat egy picit, hogy felelőtlenek vagyunk
Köszönöm szépen még egyszer, Apu megkapta, nagyon örült neki, és nekem is egyre jobban tetszik...
(by Darth Smoke)
|
vas. dec. 25, 2005 21:17 |
|
|
BndsFr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Budapest
|
T68m írta: 19.-n, hétfő délelőtt megírtam, hogy hol vettem. csütörtökig még volt egypár óra... Pár óra volt, csak pár telefon nem lett volna... T68m írta: Örvendetes dolog a segítőkészség (ezért is írtam meg, hisz nem segítőkészen mondhattam volna, hogy keresd meg, bee-bee), de az érdekes, hogy valaki el tud menni a fogarasi/pólus tesóba, de a pesti útiba már nem. (nem pestiek kedvéért kb. félóra/háromnegyedóra bkv-val, 20perc kocsival a különbség) Ha nem megy el, ne menjen! Pesti vagyok és abban a tumultusban sajna nem sikerült 20 perc alatt az út autóval (IV. to XVII). Pedig a rövidebb úton mentem. A BKV-t nem ismerem. De, ha délután megy és zárás után ér oda, akkor mit ér vele? T68m írta: Mégis? Nekem kellett volna felajánlkoznom, hogy drága ds topictárs, ugyan had menjek el már én a helyedben (az én időm nem drága, én nem dolgozok, stb.) és (ismeretlenül), hadd hitelezzek meg neked 10ezer forintot, továbbá az (ismeretlenül) általad használandó dominó simkártya had legyen az én nevemen. Most ne gondoljunk a legrosszabbra, csak arra, hogy én ne vásárolhassak egy évig újabb dominó csomagot. Mindezt azért, hogy ds kedvében járjak és segítőkész, ne pedig cinikus, etc. topictárs legyek ds szemében.
Boldog Karácsonyt!
Mi meg Ákoskával szégyelljük magunkat egy picit, hogy felelőtlenek vagyunk
|
szomb. dec. 24, 2005 11:41 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
BndsFr írta: T68 mondatát én sem értettem. Nincs itt szó lustaságról. Az utolsó 3 darabot hozta ki a hölgy, az is félre volt téve valami bennfentesnek. Mire Darth odaért volna (csüt) már se híre, se hamva nem lett volna.
ON
19.-n, hétfő délelőtt megírtam, hogy hol vettem. csütörtökig még volt egypár óra...
Örvendetes dolog a segítőkészség (ezért is írtam meg, hisz nem segítőkészen mondhattam volna, hogy keresd meg, bee-bee), de az érdekes, hogy valaki el tud menni a fogarasi/pólus tesóba, de a pesti útiba már nem. (nem pestiek kedvéért kb. félóra/háromnegyedóra bkv-val, 20perc kocsival a különbség)
Ha nem megy el, ne menjen!
Mégis? Nekem kellett volna felajánlkoznom, hogy drága ds topictárs, ugyan had menjek el már én a helyedben (az én időm nem drága, én nem dolgozok, stb.) és (ismeretlenül), hadd hitelezzek meg neked 10ezer forintot, továbbá az (ismeretlenül) általad használandó dominó simkártya had legyen az én nevemen. Most ne gondoljunk a legrosszabbra, csak arra, hogy én ne vásárolhassak egy évig újabb dominó csomagot. Mindezt azért, hogy ds kedvében járjak és segítőkész, ne pedig cinikus, etc. topictárs legyek ds szemében.
...........
Macika, megbeszélhetjük, hogy icukán átküldöm a bevásárlólistát? (mivel reggeltől estig dolgozom és nem érek rá.) Légy már oly szíves! És ha lehet, akkor házhoz is hozd, köszi! Légy segítőkész!
|
szomb. dec. 24, 2005 6:14 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 739 Tartózkodási hely: La Hongrie
|
Akoska írta: Ez tetszik, mielőtt a végére értem, nekem is eszembe jutott, hogy kiszaladok (nekem kocsival 10 perc) egy telóért füstös barátunknak, és örömmel látom, hogy megelőztek!
Köszönöm szépen, nagyon kedves, hogy neked is eszedbe jutott. Az új megnevezésem már egy másik topic-ban fel is használtam!
Boldog Karácsonyt!
(by Darth Smoke)
|
csüt. dec. 22, 2005 20:17 |
|
|
BndsFr
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 127 Tartózkodási hely: Budapest
|
Akoska írta: ...(nekem kocsival 10 perc)...
Érdekes nekem is... lehet, hogy egy helyen lakunk ?
|
csüt. dec. 22, 2005 16:17 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Ha jól értettem az előbb, az eljárás alapját a maga ötlete képezi???
Guni
|
csüt. dec. 22, 2005 14:22 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Macika írta: Nem szokásom védeni T68m-et, de erről a helyzetről most a Macskafogó c. rajzfilm egy mondata jutott eszembe. Aki ismeri, tudja melyikre gondoltam.
Azon nőttem fel, de most valahogy nem ugrik be, melyikre gondolsz...
Guni
|
csüt. dec. 22, 2005 12:51 |
|
|
Akoska
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 17:07 Hozzászólások: 4267 Tartózkodási hely: GRAND FOTEL
|
Ez tetszik, mielőtt a végére értem, nekem is eszembe jutott, hogy kiszaladok (nekem kocsival 10 perc) egy telóért füstös barátunknak, és örömmel látom, hogy megelőztek!
|
csüt. dec. 22, 2005 12:14 |
|
|
BndsFr
arany tag
|
OFF
(csak a helyzet tisztázásáért)
Olvastam Darth hozzászólását, miszerint nem tud (nem tud, nem nem akar) elmenni a többi Tescoba.
Felajánlottam neki - mivel őt személyesen is ismerem -, hogy megnézem a Pesti útiban (10 perc tőlünk). Volt, megvettem, ma odaadom neki.
T68 mondatát én sem értettem. Nincs itt szó lustaságról. Az utolsó 3 darabot hozta ki a hölgy, az is félre volt téve valami bennfentesnek. Mire Darth odaért volna (csüt) már se híre, se hamva nem lett volna.
ON
|
csüt. dec. 22, 2005 11:37 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Darth Smoke írta: T68m írta: Darth Smoke: te lusta vagy elmenni egy telóért? Akkor mit keresel egy mobilfórumon! Nem, hanem nincs időm, ugyanis reggeltől estig dolgozom, és nagyon messze vagyok Pesterzsébettől, és egyszerűen nem tudok kimenni. Először csütörtökön tudtam volna, addigra meg minek. Szerencsére vannak ebben a fórumban olyanok is, akiktől nem ilyen cinikus, gonosz mondatok jönnek, hanem segítségemre vannak, így meglesz a telefon. Az illetőnek nagyon szépen meg fogom köszönni, téged meg a mondataid minősítenek. (by Darth Smoke) Nem szokásom védeni T68m-et, de erről a helyzetről most a Macskafogó c. rajzfilm egy mondata jutott eszembe.
Aki ismeri, tudja melyikre gondoltam.
|
csüt. dec. 22, 2005 1:59 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Darth Smoke írta: T68m írta: Darth Smoke: te lusta vagy elmenni egy telóért? Akkor mit keresel egy mobilfórumon! Nem, hanem nincs idõm, ugyanis reggeltõl estig dolgozom, és nagyon messze vagyok Pesterzsébettõl, és egyszerûen nem tudok kimenni. Elõször csütörtökön tudtam volna, addigra meg minek. Szerencsére vannak ebben a fórumban olyanok is, akiktõl nem ilyen cinikus, gonosz mondatok jönnek, hanem segítségemre vannak, így meglesz a telefon. Az illetõnek nagyon szépen meg fogom köszönni, téged meg a mondataid minõsítenek. (by Darth Smoke)
hehehe, én is elmentem volna, ha megkérsz rá. De a fentiek után ezt nem tudom ajánlani a jövőre nézve.
|
csüt. dec. 22, 2005 1:01 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
|
T68m írta: Darth Smoke: te lusta vagy elmenni egy telóért? Akkor mit keresel egy mobilfórumon!
Nem, hanem nincs időm, ugyanis reggeltől estig dolgozom, és nagyon messze vagyok Pesterzsébettől, és egyszerűen nem tudok kimenni. Először csütörtökön tudtam volna, addigra meg minek. Szerencsére vannak ebben a fórumban olyanok is, akiktől nem ilyen cinikus, gonosz mondatok jönnek, hanem segítségemre vannak, így meglesz a telefon. Az illetőnek nagyon szépen meg fogom köszönni, téged meg a mondataid minősítenek.
(by Darth Smoke)
|
szer. dec. 21, 2005 7:17 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
na, az aksihitelesítés nem elektronikusan, ericsson módra történik. Egyébként ott, ha jólemlékszem, akkor először r320-on láttam ezt a fjúcsort, no meg a t28-an.
Nem is az utángyártott kiszűrése, hanem az optimális töltés volt a célja, hisz másképp kell töleni egy többezer mAh cuccot, mint egy ultravékony slimet.
A nokija cucca hologramos azonosítóval és lekaparható ellenőrző számmal működik.
Tehát mindenki eldöntheti, hogy eredetit vesz-e vagy sem. Illetve ha vett egyet, akkor nincs ráutalva a kereskedő szavára, hanem le is ellenőrizheti azt.
(az ellenőrző számot neten, online is lehet tesztelni)
Darth Smoke: te lusta vagy elmenni egy telóért? Akkor mit keresel egy mobilfórumon!
|
szer. dec. 21, 2005 3:08 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Macika írta: Szerintem az Optimalizált töltés nem azt jelenti, hogy egy utángyártott akksit nem tudna optimalizáltan tölteni. T28 user guide írta: Az Ericsson áltaol jóváhagyott akkumulátort a Töltés Jóváhagyott akku felirat jelzi a töltés megkezdésekor.
(...)
Megjegyzés: Az Ericsson által jóvá nem hagyott akkumulátorok töltése biztonsági okokból lassabb. Ezt az 'Csak töltés, idegen akku.' üzenet jelzi a töltés során. Nem hiszem, hogy az E/// bármilyen utángyártott akkut hitelesített volna, minden esetre én még utángyártottnál se láttam a második üzenetet. Idézet: Így ameddig az utángyártott akksikba is nem fognak olyan elemet beleépíteni (sajnos csak idő kérdése), addig tuti nyugodtak lehetünk, nem kell robbanástól, gyulladástól tartanunk.
Azért én ezt nem fognám fel ilyen tragikusan, hiszen mindössze néhány esetről van szó, és minimum százezres nagyságrendű akkuról, ráadásul ott se sérült meg senki súlyosan. Aki meg akarta/tudta fizetni a garantált minőséget az eddig is megfizette, de most had ne éltessem a Nokiát, azért, hogy innetől csak gyári akkut vehetek a telefonomba, ami sokszor jóval többe kerül, mint amennyit az egész telefon ér. Nem hinném, hogy akár egy picit a júzerek érdekében tette, hanem neki is ez az érdeke. Egyrészt, mert a saját forgalmát lendíti fel az ireális árú kigészítőkkel, másrészt meg elkerüli a presztizsveszteséget. Én Veled ellentétben határozottan remélem, hogy minél hamarabb beépítik az utángyártott akkukba ezt az elemet, és ezzel visszakapjuk a választás szabadságát.
Guni
u.i.: Egyébként élből utálok, minden utángyártott cuccot, de ezt akkor is had döntsem el én!
|
hétf. dec. 19, 2005 18:48 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Amikor kerestem és sem láttam sehol, pedig épp hangosbemondtáka Budaörsi Tescoban, hogy csak itt, csak most.. Aztán a munkatárs közölte: csak itt, csak most - nincs..
(Nem magamnak kerestem mivel ugye pinky-T én meg pirsokás V-agyok..)
|
hétf. dec. 19, 2005 17:17 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
|
An-Dante.. írta: ON: A 9.990Ft-os Domino ár tökéletesen fedi a készülék reális árát! Kár, hogy ezt nem mindenki méri fel..
Sajnos sem a Pólusban, sem a Fogarasin, sem a Váci úton nincs már a TESCO-ban, Pesterzsébetre meg nem tudok érte kimenni... Pedig apumnak akartam karácsonyra...
(by Darth Smoke)
|
hétf. dec. 19, 2005 17:00 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Zoltanfi írta: Meglepődtél a jó térerőn a SE-k után...
OFF: Ez is ugye modell kérdése! Persze a legtöbb üzleti Nokia térereje általában jó! Az SE-knél a mélypont a T610-es volt, de pl a K700i-nek egyáltalán nem kellett szégyenkeznie..
ON: A 9.990Ft-os Domino ár tökéletesen fedi a készülék reális árát! Kár, hogy ezt nem mindenki méri fel..
|
hétf. dec. 19, 2005 14:18 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
guni. írta: T68m írta: Óriási pozitívum, hogy a nokija bevezette az aksihitelesítés/azonosítás funkciót, segítve megelőzni az utángyártott aksit kiszűrését. Ó, az Ericsson is vakított anno a T28-nál az "Ericsson optimalizált töltéssel" aztán ugyanúgy kiírja a leggagyibb utángyártott töltőnél és akkunál is... Guni Szerintem az Optimalizált töltés nem azt jelenti, hogy egy utángyártott akksit nem tudna optimalizáltan tölteni.
Itt viszont - ha jól értem - a gyári akksik valamely HW-eleméhez köti az azonosítást.
Így ameddig az utángyártott akksikba is nem fognak olyan elemet beleépíteni (sajnos csak idő kérdése), addig tuti nyugodtak lehetünk, nem kell robbanástól, gyulladástól tartanunk.
Úgy látszik, mostanra érett be a Nokia fejlesztése a felrobbanó Nokiák miatt (amik ugye azért robbantak, mert hitvány utángyártott akksik voltak bennük, és tulajdonképpen nem is a telefon, hanem az akkumulátor 'indult be').
|
hétf. dec. 19, 2005 13:16 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
T68m írta: Óriási pozitívum, hogy a nokija bevezette az aksihitelesítés/azonosítás funkciót, segítve megelőzni az utángyártott aksit kiszűrését.
Ó, az Ericsson is vakított anno a T28-nál az "Ericsson optimalizált töltéssel" aztán ugyanúgy kiírja a leggagyibb utángyártott töltőnél és akkunál is...
Guni
|
hétf. dec. 19, 2005 11:53 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Londelmor írta: T68m írta: Ezután következett a térerõ. ez hogy van? nem igazán sikerült kibogoznom, hogy akkor most milyen csíkok látszanak, mikor, és milyen színben...
úgy, hogy színesek a csikok, ez hozzá tartozik a designhoz.
Én pedig azt hittem, minél szinesebbek, annál jobb a térerő. Mivel mindig öt csík látszot, de színesedni nem akartak, ezért arra gondoltam, hogy elég gyenguci a vételérzékenység.
Azonban egy helyen lecsökkent a csíkok száma, innen már világos volt, hogy nem a színesedés, hanem a csíkok számának a mennyisége mérvadó.
És egyúttal ez azt is jelentette, hogy mindenhol előtte fulltérerőm volt.
|
hétf. dec. 19, 2005 11:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Darth Smoke írta: T68m írta: Tehát kezdjük ott, hogy vesztelt dícsérendõ, nem látszatakcióról van szó, igenis lehet kapni a tesó kínálatában, mindössze tízezer forintért. Hol sikerült kapnod? Én vasárnap voltam kettõ TESCO-ban (Pesten), és egyikben sem volt már... (by Darth Smoke)
kereszttúri teszkó, Pesti úton.
|
hétf. dec. 19, 2005 11:17 |
|
|
Darth Smoke
platina tag
|
T68m írta: Tehát kezdjük ott, hogy vesztelt dícsérendő, nem látszatakcióról van szó, igenis lehet kapni a tesó kínálatában, mindössze tízezer forintért.
Hol sikerült kapnod? Én vasárnap voltam kettő TESCO-ban (Pesten), és egyikben sem volt már...
(by Darth Smoke)
|
hétf. dec. 19, 2005 11:04 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
T68m írta: Ezután következett a térerő.
ez hogy van? nem igazán sikerült kibogoznom, hogy akkor most milyen csíkok látszanak, mikor, és milyen színben...
|
hétf. dec. 19, 2005 8:56 |
|
|
Zoltanfi
gyémánt tag
|
Meglepődtél a jó térerőn a SE-k után...
|
hétf. dec. 19, 2005 3:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Kellemes meglepetés volt e telefon, alig tudtam abbahagyni a nyomkorászását. Igazán jó, hogy van egy teló a nokija kínálatában, ami tudja, amit tudnia kell, ugyanakor az ára is megfelelő és nem fagy le percenként (egyszer már lefagyott).
Tehát kezdjük ott, hogy vesztelt dícsérendő, nem látszatakcióról van szó, igenis lehet kapni a tesó kínálatában, mindössze tízezer forintért. Amiből - ugye - lejön az áfa és kb. 2000Ft, amennyit a prepaid kari ér, azaz mindössze 6000Ft-ért van egy csudajó készülékünk.
Persze, nem a reklámozott célközönségnek való, azaz nem nagyiteló, mivel a gombjai elég kicsik hozzá, ráadásul a kijelzője is t230-as szintű, szal. nem egy sharp minőség, nehezen olvasható.
Az első meglepő funkciója a "hangos óra", amivel jól tudtam szórakoztatni ismerőseimet, hogy a telefon el tudja mondani magyarul, angolul, stb., sőt még valamilyen szláv nyelven is a pontos időt.
Ez egyrészt jó poén, másrészt pedig nem egy csámcsung féle PV akció, (mint az ujjmelengetés), hisz így a gyengénlátóknak is hasznos a készülék órája.
Következő nagyon jó funkció a kihangosítás. Ezt sokszor még a középkategóriás telefonok sem tudják, ez a kis készülék remekül boldogul vele. Hangos és érthető.
Ezután következett a térerő. Bárhova is mentem csak 1-2 csíkott jelzett a készülék. Csodálkoztam rajta rendesen, hogy ilyen a tré a tré? Vagy ilyen gyenge a teló? Sosem szakadozott, de az 5 csíkből mindenhol csak 1-2 volt határozott kékszínű.
Nem tudtam hovatenni a dolgot, ezért csak nem hívhatom a 1230-at... mígnem egyszer, valahol, nagyon vidéken, már csak NÉGY CSÍKBÓL volt 1-2 kékszínű!!! és ugrált a négy-öt között.
áááááááááááááááááááááá!
Ezek szerint a csíkok száma számít! ... és mindenhol full térerős volt a vesztel!
Legyen e bekezdés témája, a téma! Elsőre talán feleslegesnek tűnhet, de annál hasznosabb! Rendeljünk különböző témákat a különböző profilokhoz. Innentől még egyértelműbb lesz, hogy mire váltottunk, nehezen fordul elő, hogy némítva hagyjuk a készüléket.
Apróság, de jó dolog.
PV funkció is van, képernyővédő formájában. Aki ezt pc-ken már megszerette, itt is használhatja. Hogy mennyire PV, azt jól mutatja, hogy aksikímélés szempontjából néhány másodperc után le is kapcsolja a készülék. Erről ennyit.
A készülékben számszűrés is van a paranoiás ügyfelek kedvéért. Vagy csak egyszerűen a direkt marketing ellen.
A teló szövegesen is tud ébreszteni. Nem, nem úgy, hogy kiírja a képernyőre, hanem úgy, hogy bemondja a pontos időt! Ráadásul az ébresztést heti rend szerint is lehet állítani, ami szintén középkategoriás tulajdonság.
Kezelehetőség szempontjából jól felépített menürendszer jellemzi, billentyűzetről elérhető ki/be kapcsoló gomb és híváskezdeményezésre egy szép zöld, lerakásra pedig egy piros gomb szolgál. Ami lehet, hogy konzervatív ízlésről tanúskodik, de számomra ez a legjobb, azaz, ha egyértelmű mivel tudok tárcsázni, vonalat bontani, ráadásul a ki/be kapcsoló gombot sem kell az aksi alatt keresni.
Óriási pozitívum, hogy a nokija bevezette az aksihitelesítés/azonosítás funkciót, segítve megelőzni az utángyártott aksit kiszűrését.
Mivel alapvetően egy gumiipari cég termékéről van szó, azért kisebb szoftverhiányoságok vannak, pl. hálózatválasztás után alaphelyzetbe dob a készülék, valamint hiányzik a szótár/szótár ki menüpont az üdvözlő szöveg beírásakor.
És a trémobilnál is előfordulnak kisebb figyelmetlenségek, így a náluk vásárolt sim+készülékre jönnek az mms-ek, jönnek, pedig hát ez a teló, SZERENCSÉRE nem tudja ezt kezelni, ebből csak annyi látszik, hogy az "üzenet nem jeleníthető meg".
Arra azért ügyelhetnének, hogy mi van ha valaki ténylegesen azzal a kártyával akarja használni a telefont, amivel vette!
Mindent összefoglalva ez a telefon ennek az árnak a dupláját is megéri, nem merül le két nap alatt, mint a csámcsungok. akinek kell egy alapteló ezt vegye meg, eltalált készülék, mint az 5110-es - vagy mégjobban!
Tud a nokija, tud, csak gyakran nem akar.
|
hétf. dec. 19, 2005 2:27 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
nyuszy írta: ...na meg rá van írva, hogy Nokia, és ettől simán el lehet adni 10-el többért is
nem egyszerűbb lenne csak Nokia feliratot gyártani, darabját 10e-ért, és abban tuti nem lenne szoftverhiba, meg egyéb bosszantó tényező
|
szer. szept. 07, 2005 22:42 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
...na meg rá van írva, hogy Nokia, és ettől simán el lehet adni 10-el többért is
|
szer. szept. 07, 2005 22:39 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Szerintem egy bizonyos réteget nem érdekel a telefon tudása, mert nemes egyszerűséggel csak hívásra használja! Számukra a legfontosabb, hogy a telefon szép legyen!
A T290i ugyan MMS képes és e-mail kliens is van benne, habár ennek sok haszna nincs a meglehetősen lomha és fakó kijelzőn melyhez igen lassú működés is társul. A Nokia 1600-as fürge, egészen elegáns telefon minimális tudással. De hívni lehet róla és az akksi is sokáig bírja!
|
szer. szept. 07, 2005 22:33 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Eddig a Nokia-féle olcsófonok közül egyedül a Nokia 2100 volt az, ami megmozgatta a fantáziámat minden butasága ellenére, könnyű volt, gyönyörű fehér LED-ekkel, jó minőségű(nek tűnő) házzal. Viszont sokáig nagyon drága volt.
Ez a teló a színes kijelzőtől eltekintve (nem tudom, ez előny-e vagy hátrány) az SMS-memóriában, s a többszólamú, ill. MP3-hangokban, kihangosításban különbözik tőle.
A két modell között eltelt pár év ellenére sok fejlődést nem produkált a Nokia ebben a szegmensben. Amíg 13-ért függetlenül lehet SE T290i-t venni (lásd EW-akciók), addig ez a teló szerintem nem nagyon fog labdába rúgni.
|
szer. szept. 07, 2005 20:59 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
|
szer. szept. 07, 2005 14:20 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Annak azért örülök, hogy van külön zöld és piros gomb, mert a 3210-es féle Navi gomb a 2600-án nagyon idegesítő volt számomra...
|
szer. szept. 07, 2005 13:47 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Megjelent egy részletes teszt a Mobilarena oldalán!
A telót egyelőre elég drágán lehet csak beszerezni. Jelenleg a Corában 21.990F t.. Vicces, hogy a lényegesen fejlettebb Nokia 6030 a nem is túl olcsó MediaMarktban 24.990 Ft-ért kapható, pedig annak jobb a kijelzője (128x128), GPRS/MMS/WAP képes és ráadásul dual-mono fejhallgató is van az alapcsomagjában a beépített FM rádiójához! Remélhetőleg a Nokia 1600 hamarosan lényegesen mérsékeltebb áron jelenik meg a szolgáltatók kínálatában, mert ez egy igen kellemes nagyifon lehet(ne)..
|
szer. szept. 07, 2005 9:29 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Részben igaz.. Ha nincs olcsó telefon akkor a piac egy jelentős részét nem tudja megcélozni a gyártó! Ugyan az alsó szegmensen gyakorlatilag nincs haszna, de várható hogy később (a márkahűség és meü megszokása miatt) ugyanattól a gyártótól választ újabb, jobb modellt magának, gyerekeinek stb..
|
vas. jún. 05, 2005 23:37 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
hülyeség olcsón adni. Ha nektek lenne vállalkozásotok, akkor ti is tudnátok!
Inkább elköltöm a magas ár-alacsony ár közötti különbözetet marketingra, mintsem olcsón adjak.
|
szomb. jún. 04, 2005 15:08 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
Különben ez ahol a Nokia borzasztóan elszabja a dolgot, mert odáig, hogy egyszerű telefonokat gyártson már elég régen eljutott, /2100/ de hogy aztán ezeket a buta telefonokat nagyságrendekkel olcsóbban is adja, mint a konkurencia, az már nem megy. /ld.: Az A35/A40 idején a Siemens vezette a hazai eladási listát/
Guni
|
szomb. jún. 04, 2005 4:09 |
|
|
Ysoltee
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 48 Tartózkodási hely: Bp.
|
guni. írta: A 3510i nem 128*128?
Guni
96*65
Szerk.: Közben látom már An-Dante megválaszolta
|
szomb. jún. 04, 2005 1:21 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
Remélem azért ez már be fog kerülni a szolgáltatók árlistájára is. Egészen pontosan annak az elejére..
|
pén. jún. 03, 2005 9:11 |
|
|
levike7
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 558 Tartózkodási hely: Szeged
|
a 3510i-ben nem ovolt valami Java-s változás is? nem akarok nagy hülyeséget modani, inkább kérdezem. Meg a 3510 tudott MMS-t küldeni?
|
csüt. jún. 02, 2005 12:26 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
OFF:
128x128-as kijelző a 3xxx szériában először a 3100-asban volt!
A 3510i gyakorlatilag a 3510 (mono kijelzős) színes kijelzővel szerelt változata. Kezdetben a Nokia 84x48 majd 96x65 ( javítva, elgépeltem..) képpontos kijelzőket használt..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára An-Dante.. vas. jún. 05, 2005 23:31-kor.
|
csüt. jún. 02, 2005 12:20 |
|
|
guni.
gyémánt tag
|
A 3510i nem 128*128?
Guni
|
csüt. jún. 02, 2005 12:07 |
|
|
levike7
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 558 Tartózkodási hely: Szeged
|
An-Dante.. írta: A Nokia azt már megértette, hogy a design nagyon fontos! Ugyanakkor az árképzéssel még mindig hadilábon áll! Valahogy nem akarta felfogni hogy az irreális ára miatt nem forgalmazták a szolgáltatók a Nokia 1100 és Noia 2300 telefonokat!
Árképzés: Oké, hogy a 8XXX sorozat mindig is a legdrágább sorozat volt (vetekszik a kommunikátorokkal), de a 8800-áért a 750euró, az már finoman szólva túlzás!
Valóban szép, egyszerű forma. jól átlátható minden rajta!
Vajon menünek milyet kap majd? (Mint 3510i?, persze kiszedve a fölösleget)
A design meg egy kicsit olyan, hogy nem kell 50X megnézni a telefont, hogy el tudjam viselni, szóval ez szép (úgy, mint az N-Series esetén) (VÉGRE)
|
csüt. jún. 02, 2005 11:49 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
A gyártást és öszerakást egyszerűsíti, ha nicnsenek oldalso gombok, márpedig ezen egy darab sincs.. De ezt megnézheted az [img=http://www.nokia.com/nokia/0,8764,75728,00.html]3D-s interaktív demó[/img]ban..
Persze ez az 1600-as modell is vegyes érzéseket kelt bennem! Egyrészt (nagyon) szép és minőségi telefon lesz. Ez márt csak azért is fontos, mert a Nokia eddig az alsóbb árszegmensbe mindig randa gagyi műanyag csömbörlékeket próbált meg eladni, de ez végre letisztult, igényes készülék lesz. Tudását tekintve a minimalista egyszerűség és a stílusosság között foglal helyet!
Tudásban legközelebb az "érdekes" megjelenésű Nokia 3510i-hez álla a legközelebb, de:
- formavilága és megjelenése komolyabb, elegánsabb
- kijelzője javult, mert ez már 65.536 színű (nem 4.096), és 96x68 képpont (nem 96x65)
- 20 szólamú hangzása jobb, mint a régi SP-MIDI (max. 4 hangszer mindegyike max. 4 szólamban)
- ugyanakkor a JAVA, MMS, GPRS és WAP szolgáltatások kikerültek belőle!
- ezzel együtt le kell mondani a csengőhangok és képek bővítésének lehetőségéről, vagy a fényképes telefonkönyvről
Ezzel persze önmagában nincs is semmi gondom. igenis szükség van egyszerű telefonokra! Ugyanakkor a 27e Ft körüli árat sokallom érte! Főleg, ha belegondolunk, hogy az MM és EW 30e Ft körül már Samsung X480-as kagylómobilt kínál, mely nagyságrendekkel többet tud ennél!
Ezért a készülékért kártyás csomagban sem lehetne 10e Ft-nál többet elkérni! 15e-től már kamerás mobil (Philips P355) is kapható, de olcsóbban is 11e-ért ott van a Java és MMS képes Simenes A65!
A Nokia azt már megértette, hogy a design nagyon fontos! Ugyanakkor az árképzéssel még mindig hadilábon áll! Valahogy nem akarta felfogni hogy az irreális ára miatt nem forgalmazták a szolgáltatók a Nokia 1100 és Noia 2300 telefonokat!
|
csüt. jún. 02, 2005 11:29 |
|
|
levike7
platina tag
|
Rozso írta: Ezen is "lespórolták" a tipikusan Nokiás felső kiakpcsológombot. Remélem nem fogják ezt bevezetni jobb telefonjaikban is, mert jó az az üzemmódok közötti váltásban.
Télleg, ez fel sem tűnt... Ne is vezessék be, szinte kivétel nélkül mindig ott váltok üzemmódot!!!
|
csüt. jún. 02, 2005 11:14 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Ezen is "lespórolták" a tipikusan Nokiás felső kiakpcsológombot.
Remélem nem fogják ezt bevezetni jobb telefonjaikban is, mert jó az az üzemmódok közötti váltásban.
|
csüt. jún. 02, 2005 11:09 |
|
|
levike7
platina tag
|
Pici, nem túl csúnya (sőt, kifejezetten a hagyományos formát követi), bár a billentyűzet elrendezésébe bele lehet kötni!
Belépőkategóriának ideális, ám lehet hogy én mégis a 3120-at venném meg (ha nagyon megunnám a 6600-át )
|
csüt. jún. 02, 2005 10:28 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Áhh,akkor értem már
|
csüt. jún. 02, 2005 10:25 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
|
pampika,
Ha neked is egy szép nagy vállalkozásod lenne, akkor ilyen telókat vennél az alkalmazottaidnak.. Nu nem csak azért, mert ezt ingyen elviheted előfizuval, hanem ezzel nem tudnak WAP-on lógni, MMS-re költeni, Java játékokkal szórakozni az értékes munkaidőben..
|
csüt. jún. 02, 2005 10:22 |
|
|