Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 10:13

Hozzászólás a témához  [ 43 hozzászólás ] 
Laptop használat 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Mandrake van fent. De nem igazán használom. Szóval már annyira nem zavar. Miután felkerült a Mandrake, azóta csinálja ezt.

Milyen az az Escomos? :roll:

szomb. júl. 30, 2005 22:00
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
@Prius
1.Milyen Linuxod van fenn a gépen,
2.amióta megvan a géped,az elejétől fogva problémás volt a tapipad?

Ps: A német billentyü az Escom-hoz képest szerintem csak langyos tapicsk-tudom bosszantó,egy "több-funkiós billenyü"-az akkorhoz képest
igen kibővült :D :D :D

hétf. júl. 18, 2005 19:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
Hát :wink: végigolvasva eme topict,a könnyeim folynak a röhögéstől.-elnézést kérek akit megsértenék kezdem az ollókkal:
By DonDini:
Idézet:
Most vettem egy új laptopot, és arra lennék kiváncsi, hogy a használat során mikre kell figyelni, pl. mennyi ideig lehet a töltőn a gép egyhuzamban, néha le kell-e meríteni az aksit, vagy pont az, hogy nem szabad?
-ez nem mobiltelefon,NiCd akkuval min. Li-ion ezért kifejezetten káros lenne az akksira ha csontig le tudnád meríteni-valószinű a laptop nem is engedi kisütni tökig a cellákat,ezeket nem kell formázni.Magyarul bármilyen pozitúrában is áll az akku és van konnektor a közelben be kell dugni,kitudja mikor kerül az ember hasonló pozícóba! :lol:
By gofree:
Idézet:
Lehetséges, hogy elállítottam valahogy
Idézet:
Ez is érdekes...Most reggel bekapcsolom, erre már minden rendben van a tapipaddal....
Idézet:
˝/ehh kérdőjelet még mindig nem tudok írni..meg felkiáltót.

By Baley
Idézet:
Legjobban az vált be akku kímélés szempontjából, hogy aksi kivesz, mikor konektorba bedug. Persze mikor az első áramszünet bekövetkezik és elmegy egy pár oldalas doksid, attó kezdve inkább megveszed évente az új akksit.
-fentebb írtam,nekem még volt olyan aksis gépem is...

Ami viszont egyérteműen igaz:
DonDini írta:

Idézet:
Szerintem 3 fajta notebookot érdemes venni:
- ASUS
- Toshiba
- Siemens
+ a Gericom és a HP újabb típusai haszálhatók,de kizárólagosan csak munkára! :lol:
A Toshiba mindig is arról volt híres hogy a"ippeg" csúcsot akarta a gépebe betöpöríteni -az amerikai piacon vezet a laptop eladásban :arrow: k**drága(ők,a legleg:fingsúly,leghosszabb üzemidő,legnagyobb memória,tárhely,legvékonyabb DVD-újaíró stb)
Asus és a többiek különös tekintettel a Siemens-re HÁTKép-használható kategória max1,5 h. telepidővel...

Örülök, hogy jól szórakoztál. Azóta már megtanultam, hogy melyik billentyű "alatt" mit találok (német billentyűzet lévén) és rájöttem, hogy a linux zavar be a tapipadnak. Mivel újraindítás után nem oldódik meg a probléma, csak akkor, ha kikapcsolom-bekapcsolom a gépet.

:wink:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Prius szomb. júl. 30, 2005 21:55-kor.

pén. júl. 15, 2005 22:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Ja és már kijött a 64 bites winfos. csak drivertámogatás nincs!

NA,ezzel a Linux server is valahogy így van-ötleteik vannak,de nem mindig működik.... :roll:

csüt. júl. 07, 2005 17:01
vas-tag

Hozzászólás 
Baley írta:
pitju írta:
hello.

vadi új notebookban gyári 256-os memóriát a gép és 1-2 RAM kezelő program is csak 192-nek lát, bár fizikailag tényleg 256 van benne. Ennek mi lehet az oka?
256-192=64 Vagyis így látatlanban le merném fogadni, hogy van egy 64MB RAM-os videókártyád shared memory-val. Vagyis nincs saját memóriája, így a meglévő RAM-ból foglalja le magának a memóriát. Miután a gép új, XP-vel kellett, hogy kapjad. XP 512MB RAM-mal érzi igazán jól magát. A gépedben valszeg 2x128MB RAM van. Na azt érdemes lecserélni 2x256MB RAM-ra, különben idegölően lassú lesz a rendszer. Egyébként legtöbbször, ha valamire szeretnénk megoldást találni, álltalában leírjuk a típust (hiba esetén a körülményeket, környezetet, stb.). :P

köszi:) mint láthatod nem vagyok itt aktív - perdze ha olvasni rendszeresen szoktam - ezért bocs a hiányos közlésért:) maga a gép egy Albacomp Activa 307S és egy db 256 megás RAM van benne. egyébként meg szerintem látatlanban igazad van, én még nem mozgos otthonosan a mobil technológiában. ezek szerint beruházok egy másik 256-os modulra.

szer. júl. 06, 2005 22:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
ezek szerint az LG is nagyon jó, mert van egy kettő olyan IBM noti amit az LG rak össz csak fekete és IBM logó van rajta!:)
Ja és már kijött a 64 bites winfos. csak drivertámogatás nincs!:)

szer. júl. 06, 2005 17:58
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
@Baley
Nem akartam a kettőt egybeömleszteni :arrow:
Az aksira vonatkozóan valóban homályosan fogalmaztam :NiCd-s amit ha állndóan töltöttél egy fél év alatt leamortizáltad. Ez még valami Escom-os
486-os mono kijelzővel,erre akartam utalni.
A Siemens-Fuji-t nevezhetjük akár Unilewell-ként is.A Semens lassan már csak porszívót és hűtőgépet gyárt-eladja a "márkanevét". :wink: Japánban 3 nagy lapgyártó létezik-ez nem csak a számítógépes lapokra vonatkozik,hanem mind a hiradástechnikára,kasszarendszerre stb.
1. Tec= Toshiba
2. Matsushita Kotobuki=Panaszkodik
3. Unilewell=az összes többi ami nem a fenti kettő :lol:
Idézet:
Én úgy tudtam, hogy Toshiba meg IBM számít a legjobbnak
-jól tudtad! :lol:
Bár,az ez előtti IBM sorozattal voltak gonodok-a rövid akkummulátoros üzemmód miatt.
Asus: ki a kutyát érekel a mai-hangsúlyozom mai- napon hogy, egy laptora
ami,bár a hirdetése alapján valóban "64" nem lehet telepíteni a 64-s linux szervert? :wink:
Ez a probléma majd akkor válik igazán akudtá,ha kidobják a 64 bites Windowst :hm:-de hol lesz akkora már ez a gép :?: :lol:

szer. júl. 06, 2005 17:35
arany tag

Hozzászólás 
pitju írta:
hello.

vadi új notebookban gyári 256-os memóriát a gép és 1-2 RAM kezelő program is csak 192-nek lát, bár fizikailag tényleg 256 van benne. Ennek mi lehet az oka?
256-192=64 Vagyis így látatlanban le merném fogadni, hogy van egy 64MB RAM-os videókártyád shared memory-val. Vagyis nincs saját memóriája, így a meglévő RAM-ból foglalja le magának a memóriát. Miután a gép új, XP-vel kellett, hogy kapjad. XP 512MB RAM-mal érzi igazán jól magát. A gépedben valszeg 2x128MB RAM van. Na azt érdemes lecserélni 2x256MB RAM-ra, különben idegölően lassú lesz a rendszer. Egyébként legtöbbször, ha valamire szeretnénk megoldást találni, álltalában leírjuk a típust (hiba esetén a körülményeket, környezetet, stb.). :P

szer. júl. 06, 2005 17:11
a fórum lelke

Hozzászólás 
Talán ha olvasnál is mielőtt biilenytyűt ragadsz :wink:
A szakik kik előtted írtak,nemcsak zöldségeket.
ime a megoldás a probémádra:
Idézet:
Eddig remekül működik, csak 1 hibáját fedeztem fel, amit tudtam, mielőtt megvettem, hogy kevés benne a memória, s nincs benne videókártya, de mivel amúgy se játékra vettem, emiatt kevésbé gond
Idézet:
van abban csak éppen alaplapra integrált és a 256ból veszi le.

szer. júl. 06, 2005 17:03
vas-tag

Hozzászólás 
hello.

szer. júl. 06, 2005 16:31
arany tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
By Baley
Idézet:
Legjobban az vált be akku kímélés szempontjából, hogy aksi kivesz, mikor konektorba bedug. Persze mikor az első áramszünet bekövetkezik és elmegy egy pár oldalas doksid, attó kezdve inkább megveszed évente az új akksit.
:?: :?: :?:
nacorvus írta:
DonDini írta:

Idézet:
- ASUS
- Toshiba
- Siemens
+ a Gericom és a HP újabb típusai haszálhatók,de kizárólagosan csak munkára! :lol:
A Toshiba mindig is arról volt híres hogy a"ippeg" csúcsot akarta a gépebe betöpöríteni -az amerikai piacon vezet a laptop eladásban :arrow: k**drága(ők,a legleg:fingsúly,leghosszabb üzemidő,legnagyobb memória,tárhely,legvékonyabb DVD-újaíró stb)
Asus és a többiek különös tekintettel a Siemens-re HÁTKép-használható kategória max1,5 h. telepidővel...
Én úgy tudtam, hogy Toshiba meg IBM számít a legjobbnak. Már ha legjobb alatt minőséget értünk. :roll: ASUS-ról csak annyit, hogy pl a 64 bites gépeikre nem lehet 64 bites OS-t rakni egy ideje és a hibát még mindig nem javították. Siemens jellemzően Uniwillel építkezik, róluk talán már hallottál te is.

szer. júl. 06, 2005 10:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hát :wink: végigolvasva eme topict,a könnyeim folynak a röhögéstől.-elnézést kérek akit megsértenék kezdem az ollókkal:
By DonDini:
Idézet:
Most vettem egy új laptopot, és arra lennék kiváncsi, hogy a használat során mikre kell figyelni, pl. mennyi ideig lehet a töltőn a gép egyhuzamban, néha le kell-e meríteni az aksit, vagy pont az, hogy nem szabad?
-ez nem mobiltelefon,NiCd akkuval min. Li-ion ezért kifejezetten káros lenne az akksira ha csontig le tudnád meríteni-valószinű a laptop nem is engedi kisütni tökig a cellákat,ezeket nem kell formázni.Magyarul bármilyen pozitúrában is áll az akku és van konnektor a közelben be kell dugni,kitudja mikor kerül az ember hasonló pozícóba! :lol:
By gofree:
Idézet:
Lehetséges, hogy elállítottam valahogy
Idézet:
Ez is érdekes...Most reggel bekapcsolom, erre már minden rendben van a tapipaddal....
Idézet:
˝/ehh kérdőjelet még mindig nem tudok írni..meg felkiáltót.

By Baley
Idézet:

DonDini írta:

Idézet:
- ASUS
- Toshiba
- Siemens

kedd júl. 05, 2005 22:49
ezüst tag

Hozzászólás 
Aaa megvan :)

kedd júl. 05, 2005 0:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Esetleg, ha valaki leirna, hogy hogyan kell leoperalni az akksit az emlitett tipusrol, azt megkoszonnem!

kedd júl. 05, 2005 0:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Nah...lemerült. Feltettem töltőre, bekapcsoltam...megy!

hétf. júl. 04, 2005 18:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Még nem próbáltam, de nem is nagyon akarnám, ...csavaros bizgentyű...nem igazán tudom, hogy hogy kell...de most nemsokára lemerül...megvárom aztán meglátom...Nem vagyok szaki...szóval ezért nem mertem az akksi lecsavarozást...

hétf. júl. 04, 2005 17:58
arany tag

Hozzászólás 
Prius írta:
Egy HP Nc6000-esről van szó...
Aksi kivesz?

hétf. júl. 04, 2005 17:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Egy HP Nc6000-esről van szó...

hétf. júl. 04, 2005 17:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Gofree vagyok, de most azt a nickemet nem tudom használni!

Kérlek segítsetek!

Kb egy órája lehajtottam a notim kijelzőjét, hogy hibernálja magát...aztán pár perc múlva mégis dolgom akadt a géppel...felnyitottam, bekapcsoltam...illletve csak akartam...Mert az egérkurzoron kívül mást nem látni a kijelzőn. Kikapcs/bekapcs gombra nem reagál. A bluetooth be/kikapcs gombra igen. Épp töltőn volt amikor ez történt..levetem róla, hogy legalább merüljön le...Mit tudok ilyenkor csinálni?

hétf. júl. 04, 2005 17:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Baley írta:
Legjobban az vált be akku kímélés szempontjából, hogy aksi kivesz, mikor konektorba bedug. Persze mikor az első áramszünet bekövetkezik és elmegy egy pár oldalas doksid, attó kezdve inkább megveszed évente az új akksit. :D[/quote]

Oké! Köszi :)

szer. jún. 08, 2005 20:14
arany tag

Hozzászólás 
DonDini írta:
Én se mondom, hogy a Siemens a világ legjobb cége. A mobiltelefonjait én is rühellem. De mondom, a haveromnagyon dicséri a Siemens laptopját, azt mondta, hogy eddig semmi baja nem volt vele.
Én viszont állítom, hogy jók. De akkor is útálom őket. :P

szer. jún. 08, 2005 14:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Én se mondom, hogy a Siemens a világ legjobb cége. A mobiltelefonjait én is rühellem. De mondom, a haveromnagyon dicséri a Siemens laptopját, azt mondta, hogy eddig semmi baja nem volt vele.

szer. jún. 08, 2005 14:09
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
DonDini írta:
- ASUS
- Toshiba
- Siemens
Nekünk eddig az ASUS jött be legjobban (eza 4. laptop a családban), szeretjük nagyon, s semmi baja.

A haveromnak van egy Siemens-e, s ő is nagyon dícséri.
Ettől függetlenül személyes indíttatásból szívemből rühellem a céget. :D

szer. jún. 08, 2005 13:03
ezüst tag

Hozzászólás 
- ASUS
- Toshiba
- Siemens
Nekünk eddig az ASUS jött be legjobban (eza 4. laptop a családban), szeretjük nagyon, s semmi baja.

A haveromnak van egy Siemens-e, s ő is nagyon dícséri.

szer. jún. 08, 2005 12:31
arany tag

Hozzászólás 
gofree írta:
És milyen lesz az új?
Fusi 1630 +512MB RAM-al megtuningolva.
Bár utálom a Siemens-t mint céget, jelenleg jobb alternatíva, mint az előző választottam.

szer. jún. 08, 2005 10:55
arany tag

Hozzászólás 
gofree írta:
Ehh :D ???????????

Nah szerintetek hogyan lehet minél jobban kímélni az akksit? Elég sokat vagyok konnektor közelben...tehát a töltogetés és a folyamatos tápkábelen való lógás közül melyik a jobb? Én az utóbbira tippelek így láma 1 napos notebook-user-ként... cáfolást vagy megerősítést várok tisztelettel :wink:
Legjobban az vált be akku kímélés szempontjából, hogy aksi kivesz, mikor konektorba bedug. Persze mikor az első áramszünet bekövetkezik és elmegy egy pár oldalas doksid, attó kezdve inkább megveszed évente az új akksit. :D

szer. jún. 08, 2005 10:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Ehh :D ???????????

Nah szerintetek hogyan lehet minél jobban kímélni az akksit? Elég sokat vagyok konnektor közelben...tehát a töltogetés és a folyamatos tápkábelen való lógás közül melyik a jobb? Én az utóbbira tippelek így láma 1 napos notebook-user-ként... cáfolást vagy megerősítést várok tisztelettel :wink:

szer. jún. 08, 2005 10:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Baley.

És milyen lesz az új

˝/ehh :evil: kérdőjelet még mindig nem tudok írni..meg felkiáltót..

csak így: :?: :!: :oops:

szer. jún. 08, 2005 10:07
arany tag

Hozzászólás 
gofree írta:
....
Tisztára mint nálam volt. Megjegyzem, SUSE nem csinálta. Igazán érdekes... :D[/quote]

mlg win van rajta...de már viszket a tenyerem a linuxra :wink: Úgyhogy az is fel fog kerülni rá :)[/quote]Ha minden jól megy, akkor jövő hét ilyenkorra meglesz az új notim. :D
XP Home-al. :? Első dolog lesz legyalulni a vinyót. XP Pro-t kap meg Gentoo-t. :mrgreen:

szer. jún. 08, 2005 8:30
ezüst tag

Hozzászólás 
....[/quote]Tisztára mint nálam volt. Megjegyzem, SUSE nem csinálta. Igazán érdekes... :D[/quote]

mlg win van rajta...de már viszket a tenyerem a linuxra :wink: Úgyhogy az is fel fog kerülni rá :)

szer. jún. 08, 2005 8:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Baley írta:
gofree írta:
Hali'

Tapipados problémám van.. :?

Eddig, ha pöttyintettem a tapipadon, akkor ugyebár az ugyan azt eredményezte, mintha a bal-tapigombbal kattintottam volna...

...eddig így is volt...aztán kilépés-belépés után, eltűnt ez a hasznos dolog...Lehetséges, hogy elállítottam valahogy :?:
Még NEC-es Laptopos koromban jártam így. A jelenséget azóta se sikerült magyarázni.

Ez egy HP. De szerencsére magától megoldódott.

szer. jún. 08, 2005 8:03
arany tag

Hozzászólás 
gofree írta:
Tisztára mint nálam volt. Megjegyzem, SUSE nem csinálta. Igazán érdekes... :D

szer. jún. 08, 2005 8:02
ezüst tag

Hozzászólás 

szer. jún. 08, 2005 8:01
arany tag

Hozzászólás 
gofree írta:
Hali'

Eddig, ha pöttyintettem a tapipadon, akkor ugyebár az ugyan azt eredményezte, mintha a bal-tapigombbal kattintottam volna...

...eddig így is volt...aztán kilépés-belépés után, eltűnt ez a hasznos dolog...Lehetséges, hogy elállítottam valahogy :?:
Még NEC-es Laptopos koromban jártam így. A jelenséget azóta se sikerült magyarázni.

szer. jún. 08, 2005 8:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali'

kedd jún. 07, 2005 23:53
platina tag

Hozzászólás 
DonDini írta:
Videókártyát akkor később nem is lehet bele rakni?

Mennyi lenne az ideális RAM?

Nem.. Videókártyát nem lehet benne "cserélni"! Eddig azthiszem, hogy csak az egyik legújabb Clevo tudja azt, hogy a videókártyát is cserélheted már benne!

Ideális ram?? Min. 512. Ha éppen van fölös pénzed, akkor 1GB!

Steve

hétf. jún. 06, 2005 15:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Videókártyát akkor később nem is lehet bele rakni?

Mennyi lenne az ideális RAM?

hétf. jún. 06, 2005 13:31
arany tag

Hozzászólás 
DonDini írta:
tudom, hogyilyen van, úgy értettem a videókártyát, hogy külön kártyája nincs
sajna

szerinted mi kéne még bele?
lehet bővíteni?
Max RAM-ot, meg HDD-t cserélhetsz. számodra leginkább a RAM bővítés tűnik reálisnak. RAM árakat itt találsz.

hétf. jún. 06, 2005 13:24
ezüst tag

Hozzászólás 
tudom, hogyilyen van, úgy értettem a videókártyát, hogy külön kártyája nincs
sajna

szerinted mi kéne még bele?
lehet bővíteni?

hétf. jún. 06, 2005 10:57
platina tag

Hozzászólás 
:lol: van abban csak éppen alaplapra integrált és a 256ból veszi le.

hétf. jún. 06, 2005 10:27
ezüst tag

Hozzászólás 
ASUS 3519 típusút vettem.

Intel pentium M 1300 MHz
256 Mb Ram
40 Gb HDD
15" xga TFT LCD monitor
dvd író
wlan kártya

Eddig remekül működik, csak 1 hibáját fedeztem fel, amit tudtam, mielőtt megvettem, hogy kevés benne a memória, s nincs benne videókártya, de mivel amúgy se játékra vettem, emiatt kevésbé gond.

hétf. jún. 06, 2005 8:13
platina tag

Hozzászólás 
Milyen típusú gépet vettél?

hétf. jún. 06, 2005 7:00
ezüst tag

Hozzászólás Laptop használat
Sziasztok!

Örülök minden hozzászólásnak, mert most váltottam asztali gépről laptopra, s elég zöldfülűnek érzem magam ebben a témában!

Köszi szépen minden segítséget!

DonDini

vas. jún. 05, 2005 18:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 43 hozzászólás ]