|
Nokia 6230i vs. SonyEricsson K750i
Szerző |
Üzenet |
Sam Fisher
gyémánt tag
|
Ez kemény összehasonlítás volt!
Minden elismerésem...
|
csüt. jún. 09, 2005 10:13 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
A kérdés jogos de szerintema válasz közelsem egyéretlmű! Mindenki másra akarja használni a telefont és mindkettőnek megvan a másikkal szembeni előnye..
- Kijelző méret terén a K750i jobb, mivel annak kijelzője 29x36 mm, míg a 6230i kijelzője 29x29 mm, felbontásra a Nokia kicsit jobb 208x208, míg K750i esetén "csak" 176x220.. Ugyanakkor a K750i 262.144 színt kezel, míg a 6230i "mindössze" 65.536 szín megjelenítésére képes.
- Kamera terén a K750i vakus, autofókuszos, 1632x1224-es kamerája a Sony féle CyberShot felülettel és a rendkívül gyors 2 mp-es mentési idejével messze lepipálja a 6230i vaku nélküli, fixfókuszos, 1280x1024-es kameráját, mely lassan küzdi ki a képeket!
- Multimédia terén a pont ismét a K750i-nek jár! A Sony MegaBass hangzás, teljes képernyős videólejátszás, háttérben is vezérelhető zenelejátszója és RDS FM rádiója nemcsak hangzásban de kezelhetőségben is jobb..
- Adatátvitel terén a 6230i a nyerő! Az EDGE átvitel hiánya a K750i esetén teljesen érthetelen, mivel már az egy évvel ezelőtti K700 vs 6230 vetélkedőben is sokan emiatt marasztalták el!
- Az e-mail kliens ismét a K750i esetén jobb, legalábbis azoknak akik csatolt fájlokat is kezelnek! A 6230i nem tud megapixeles képeket küldeni csak [b]195x156 képpontos méretre lekicsinyítve![/b], míg a K750i gyakolratilag tetszőleges méretű és típusú fájlokat el tud küldeni.
- USB funkció terén a Nokia Plug&Play funkciója működik, míg K750i esetén sajnos driver szükséges!
- Naptár terén a 6230i kiforrottabb, szinte minden igény kielégít. Sajnos a K750i esetén továbbra probléma, hogy nincs ismétlődő esemény, és csak gyenge vigasz a telefonkönyvbe felvehető szülinap funkció!
- Szinkronizálás terén szintén a 6230i a kiforrottabb!Bár sok áskálódás során a K750i-hez is lehet szerezni egészen jó programokat.
- A testreszabhatóság terén a K750i teljes megjelenést átalakító témai, melyeket az ingyenes szerkesztővel bárki összeállíthat lényegesen jobb, mint ami a 6230i esetén lehetséges. (És végre az SMS hang is lehet egyedi! )
- Ugyancsak a K750i esetén jobb a fénykép azonosító funkció, ahol beérkezett üzenet esetén illetve bejővő/kimenőhíváskor is szinte teljes képernyőt betöltő kép látszik, míg a Nokia esetén csak egy légypiszok méretű kép látszik és az is csak bejövő híváskor!
- Profilok terén is a K750i-nek adnám a pontot! Nekem nagyon tetszik az az opció, hogy profilonként be lehet állítani az átirányítás funkciót, azaz például tárgyalás esetén automatikusan más számra lehet irányítani a hivásokat mindössze a profil választásával, mely végre időzíthető is!
- A 6230i által használt olcsó MMC kártya valamint olcsó tartozékok kedvezőbb árat jelentenek! A K750i dárga MemoryStick PRO Duo kártyái és az új csatlakozó miatt várhatóan csak később és drágán lesznek csak alkatrészek.. Még szerencse hogy a K750i alapcsomagja a szetreo fejhallgatótól a 64 MB-os kártyán át az USB kábelig mindent tartalmaz! Pótlás: a Nokia alapcsomag szintén tartalmaz sztereo fejhallgatót és egy 32MB-os MMC kártyát
- Talán az is érdekes lehet, hogy a K750i Java alkalmazásai teljes értékűen használhatják a fájlrendszert és a Bluetooth-t, így külső GPS modullal teljesértékű segítőtárs lehet! Ez pedig azt jelenti hogy szinte okostelefon funkciókkal lehet felruházni! A 6230i Java alkalmazásokból nem képes pl. a Nokia saját GPS modulját sem elérni, ugyanis az csak a cég okostelefonjaival ahsználható!
További kiegészítések (csak hogy minden egy helyen legyen): - A közhiedelemmel ellentétben mindkét modell támogatja a Presence azaz Jelenlét funkciót, nem így a szolgáltatóink, mert azok közül egyik sem! Elvileg az általunk megválogatható ismerőseink számára adhatnánk meg hangulati és elérhetőségi adatokat, és ők is megoszthatnák velünk. Ezen funkció már a K700-ban és a 6230-ban is elérhető volt, azonban a Nokiánál a szolgáltatás a telefonkönyvbe épített, míg a SonyEricsson a Barátok menüpont alatt teszi ezt elérhetővé!
- A 6230i nagy előnye lehetne, hogy a K750i-vel ellentétben támogatja a Push-To-Talk over Cellular (rövid nevén a PoC) szolgáltatást, de jelenleg egyik hazai szolgáltatónál sem érhető el! Ennek segítségével egy vagy több ismerősnek lehetne hangüzenetet küldeni egyszerre, egyetlen gombnyomással. Tehát úgy működik, mint egy walkie-talkie vagy egy "hangos SMS". Várhatóan idehaza is elérhető lesz de nem biztos hogy havi-fix alapon..
- A 6230i előlapja cserélhető (mely sajnos egy idő után lötyög), míg a K750i esetén ezt csak szakszerviz végezheti (Evic) ráadásul igen borsos áron, ugyanakkor stabilabb! Az otthoni cseréje nehézkes és garanciavesztéssel jár tehát célszerű vigyázni rá! Maga a komplett gyári SonyEricsson készülékház és a Nokia előlapok közel azonos árúak, tehát garancia után szabadon le lehet cserélni vagy cseréltetni hozzáértővel!
- Garanciális kérdésekben a 6230i a nyerő, mivel 2 év garanciát válla rá a Nokia, míg SonyEricsson esetén csak egyet. Ugyanakkor a Nokia szervizei csak hosszabb idő alatt vállalják az egyes hibák javítását!
- A K750i javára elmondható hogy elérhető hozzá egy hivatalos online szoftverfrissítési szolgáltatás is, mely során kb. fél óra alatt letölthető a legújabb szoftver a telefonra úgy, hogy a frissítés után minden személyes tartalom, beállítások, üzenetek, sőt még a WAP előzmények, T9 szótárba felvett szavak is megmaradnak!
Hogy kinek mia fontosabb azt döntse el saját maga! Az olcsóbb alkatrészek, megfelelő szinkronizálási és üzleti funkciók miatt jobb a választás a Nokia, de multimédia, testreszabhatóság, fájlkezelés (pl. email) és kamera terén a K750i messze felülmúlja a Finn modellt!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára An-Dante.. pén. jún. 10, 2005 14:39-kor.
|
csüt. jún. 09, 2005 9:40 |
|
|
Breakk
arany tag
|
Zárójelben megjegyezném, hogy én is a nokia 6230i-re szavaztam. zárójel. Ja és szerintem is eddigi legszebb telefonja a nokiának (7210 után ) Amúgy nekem a w800 pont azért tetszik, mert picit extrémebb...
|
csüt. jún. 09, 2005 9:06 |
|
|
barthi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Mindenképpen itt, a poharam közelében...
|
Szerintem meg vegyel mar vegre valamit Jeff, ne orlodj tovabb:D
OK, tudom, meg mindig logok Neked egy 6230i beszamoloval...dehat mit is irhatnek?
Hasznalom, szeretem, kiveve az akksijat, merthogy az egy nagy rakas ****.
Jo ideig meglesz, az ziher.
Es szerintem arra, amire kell benne a fenykepezo, arra kivalo. Szerintem.
Amugy ketsegtelen, hogy +10k-t valoszinuleg meger a K750i...szoval ez a mersekelt arpolitika nemcsak a Nokiakra igaz mostanaban szerencsere.
|
csüt. jún. 09, 2005 8:59 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
A nokia egy jellegtelen kidolgozatlan csúnyaság, egyértelműen a SE.
Akik a nokiára szavaztak, azok miért nem irnak?
|
csüt. jún. 09, 2005 7:44 |
|
|
Sam Fisher
gyémánt tag
|
K750 egyértelműen.
|
csüt. jún. 09, 2005 5:14 |
|
|
SilentKiller
platina tag
|
Szvsz a W800 nekem túl... cukormázas és giccses a szinével és a gombjaival. Persze a szotfverére én kiváncsi leszek (na meg a K750i-m is)
|
szer. jún. 08, 2005 22:44 |
|
|
SilentKiller
platina tag
|
Ez igaz viszont ezeknél a telefonoknál már nyugodtan lehet mondani, hogy nem fogod őket váltogatni havonta - hacsak nem ez a szándékod.
|
szer. jún. 08, 2005 22:43 |
|
|
M62
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. okt. 04, 2004 10:17 Hozzászólások: 1096 Tartózkodási hely: A bőrömben vagyok állandó jelleggel.
|
Egy másik szempont:
Szerintem a Nokia a 6230i modelljénél meglepően visszafogott árpolitikát folytat (lásd.: EW-akció, utoljára már 80e volt). De nem is ez a lényeg, hanem a készülék jó ár-érték aránya, s relatíve jó értékállósága, ez utóbbi általánosan jellemző a finn gyártó mobiljaira.
A SE-ok ára viszont - akármit is tudnak a modellek - viszonylag hamar leesik.
|
szer. jún. 08, 2005 22:26 |
|
|
Breakk
arany tag
|
Én is e két tipus között filózok már hetek óta...
6230i -> számomra egyértelműen szebb esztétikailag, meg valahogy talán a gombsora is kényelmesebb
Azonban a kamera ill. az mp3 lejátszó valóban csak jelképes sajnos jelképes...kinek mire kell egy telefon, de a kamerája valóban meg sem közelíti más 1.3mpx-s kamerákét, sajnos szerintem zavarosak a képei.
SE k750i -> Itt pedig egyértelműen a tudás ill. a multimédia az ami mellette szól, merthogy a 2mpx,ac,reteszes kamera már vetekedhet az alsóbb kategóriás fényképezőkkel...
Így tehát a kérdés kinek mire kell...
Azonban ha szóba kerülne a w800 egyértelműen mellette voksolnék, mert az naggyon baba
Sztem klasszisokkal jobban néz ki mind2nél
Dehát én addig nemtok várni!!!!!!!!!!!
Sorry ha érdektelen a hozzászólásom
By Break
|
szer. jún. 08, 2005 21:35 |
|
|
Bibby
platina tag
|
Na mikor jelenik meg az első nokia/se fan,hogy egyértelműen lehordja a másikat?Erre nem lehet szavazni?
Én is a k750-re szavazok,egyszerűen számomra sokkal vonzóbb.De az a helyzet hogy szerintem is nagyon jól sikerült darabok,és nagyon tudom díjazni,hogy figyelembe vették a fogyasztói igényeket és az előzők hibáit javítva alkották meg őket.
|
szer. jún. 08, 2005 21:22 |
|
|
SilentKiller
platina tag
|
Szerintem egyszerű a döntés... Nekem S700i-m volt (az elsők között, még novemberben). Ezóta eljárt felette az idő és - őszintén - vártam a K750i-t mert kisebb, könnyebb, jobb a médiatámogatása, stb... de mivel nem tudtam azonnal megvenni a telót mert nem érkezett meg, ezért (végül is hülye fejjel... mondjuk csak 2eFt-ot buktam rajta) vettem egy gyári garis Nokia 6230i-t. Tetszett maga a telefon és jó volt látni, hogy mennyit fejlődött (az útolsó nokiám 6610es volt pár napig, még tavaly). Korábban láttam már a haveroknál a 6230at mert majdnem mindenkinek az van, akkor nézegettem de nem győzött meg. Szóval rövidre fogva az alábbiakban tudom rendszerezni a tapsztalataimat:
Nokia 6230i:
+ tökéletes üzleti telefon
+ nagyon jó szinkornizáció és szoftveres támogatás
+ kitűnő készenléti idő
+ egész jó gyári csomag
+ olcsó kiegészítők és alkatrészek
+ mindezekhez képest reálisan megfizethető ár
- világmárkához méltatlan összeszerelési minőség (a gyári dobozból kivéve is "nyöszörgött" az előlap)
- a médiatámogatása középszerű (pl.: van benne mp3 lejátszó de élvezhetetlen, ugyan ez a kamerával is a helyzet), tipikus "mi is tudjuk" telefon
- gyárilag "pattintós" az előlap
- nem hot-swap (bár ez sokakat nem zavar)
SE K750i:
+ decens üzleti telefon
+ kitűnő szinkronizáció (bár a gyári szoftverek elég gyatrák)
+ összeszerelés minősége messze meghaladja a nokiákat (bár a kamera zsalu elég ratyi)
+ nagyon vonzó gyári csomag
+ kitűnő készenléti idő
+ magas minőségű média támogatás (pl.: mp3 Mega-Bass lejátszó, 2Mp AF kamera, RDS rádió, többcsatornás bluetooth, stb...)
+ SE-szerű menü, aki egyszer megszokta annak minden a "keze alatt lesz", egyszerű használat
+ gyárilag csavarozták a teló elő- és hátlapját
+ hot-swap
- drága kiegészítők és alkatrészek
- külön kiemelve a MemoryStick Duo (PRO) magas árát
- harmatgyenge gyári szoftveres támogatás (jól szét kell nézni a neten, és letölteni különböző szoftokat és a probléma orvosolódik)
- egyenlőre nincs magyar menü (de ez nem nagy gáz, majd ha lesz akkor mindenki szépen felteteti rá)
Egyébként a két telefon között nincs akkora különbség, mint azt gondolnánk (megkockáztatom, hogy nem is lehet nagyon szapulni semelyiket). A 2 megás kamera AF-el meg jó dolog de CSAK AZÉRT nem érdemes megvenni, akkor inkább a nokia. Ha az összeszerelés számít és a média funkciók (élvezhető mp3 és videó, kamera, RDS rádió, stb.) akkor pedig a K750i. Én az utóbbi mellett döntöttem, nem bántam meg ahogy korábban az S700i-el sem...
|
szer. jún. 08, 2005 17:05 |
|
|
ThomasTheKoRner
arany tag
|
K750i Egyértelmű...
|
szer. jún. 08, 2005 17:03 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Ugyan a napokban már nyílt egy topic hasonló címmel, de azt Ákoska - teljesen jogosan - bezárta a sok off miatt.
A kérdés viszont szerintem abszolut időszerű. Ti melyiket választanátok a kettő közül (tegyük fel, hogy mindkét telefon unbranded, a K750 kb 10E-rel többe kerülne)?
Ehhez kapcsolódóan kérdéseim:
- 6230i nál megvan az már oldva, hogy az Outlokkal történő szinkronizáció alkalmával vezetéknél - keresztnév sorrendbe tegye a neveket?
- K750i tudja a naptárban az ismétlődő bejegyzéseket
- a hivókép hogy van megoldva az egyes típusoknál?
PS: Business telefonként lenne használva, így ami számít:
- jó naptár
- akku üzemidő
- jó telefonkönyv
- nagy SMS memória
|
szer. jún. 08, 2005 16:38 |
|
|