Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 18:25

Hozzászólás a témához  [ 3052 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 62  Következő
T-MOBILE-GYALÁZÓ 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
.gúnár. írta:
vizsla1 írta:
Al Bundy írta:
Én tavaly 18 ft-ért küldtem haza SMS-t Horvátországból.

A VIPNeten (vodafone partner) 18-19 között ingyen van az SMS. Tegnap ezt vettem észre a honlapon.

Ezt melyik szolgáltató honlapján láttad? Mert ha a Vip-én, akkor az nem biztos, hogy "tovább lesz hárítva" a magyar roamingolók felé. :twisted:
Tavaly a Vodafone elég komoly nyomásra kezdte alkalmazni, amikor már vagy 2 hete ment a Vip akció (én is elég sokat hívtam az üfsz.-t, gondolom más is), de úgy, hogy kiszámlázta, majd jóváírta (ha jól emlékszem). A Pannon azonnal alkalmazta, a T-Mobile pedig emlékeim szerint lenyúlta a lóvét.

Nagyon rosszul emlékszel. A T nem nyúlta le, a T-seknek 18 ft volt az egyik hálón, az említetten pedig csak a Vodásoknak volt ingyen.

Nagyon jól emlékszem, és nem érted, amit írok! Tavaly a HT Mobile minden roamingoló számára féláron biztosította az SMS-t a Happy Hour akcióban, DE a HR VIP INGYEN! Viszont T-mobilos kártyával roamingolva ha SMS-t küldtél a VIP-ről a Happy Hour-ban, akkor azt a T ugyanúgy kiszámlázta, mintha rendes időszakban küldted volna! Ingyen SMS ment a Pannonnal, ment a Vodával, ment az A1-gyel, csak éppen a trével nem. Ráadásul a VIP honlapján is kint volt az akció és a horvát rádión is ment a reklám. Úgyhogy be..hatja a tré.

csüt. jún. 30, 2005 16:05
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
vizsla1 írta:
Al Bundy írta:

A VIPNeten (vodafone partner) 18-19 között ingyen van az SMS. Tegnap ezt vettem észre a honlapon.

Ezt melyik szolgáltató honlapján láttad? Mert ha a Vip-én, akkor az nem biztos, hogy "tovább lesz hárítva" a magyar roamingolók felé. :twisted:
Tavaly a Vodafone elég komoly nyomásra kezdte alkalmazni, amikor már vagy 2 hete ment a Vip akció (én is elég sokat hívtam az üfsz.-t, gondolom más is), de úgy, hogy kiszámlázta, majd jóváírta (ha jól emlékszem). A Pannon azonnal alkalmazta, a T-Mobile pedig emlékeim szerint lenyúlta a lóvét.

Nagyon rosszul emlékszel.
A T nem nyúlta le, a T-seknek 18 ft volt az egyik hálón, az említetten pedig csak a Vodásoknak volt ingyen.

csüt. jún. 30, 2005 16:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Al Bundy írta:

csüt. jún. 30, 2005 15:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Al Bundy írta:
1-2 hét és jön a Vodánál is az egységes díjazás. Örülnék, ha a Promise megvalósulna, de ezek után... A roamingnak nincs olyan húzóereje, hogy most e miatt bukjanak egy rakás pénzt.

A vodánál már 2003 decembere óta van egységes díjszabás, és nagyon k*ka. Ami most nagy durranás lesz, hogy bruttó 199 Ft-os kapcsolási díj ellenében hívásonként 60 perc erejéig ingyenesen fogadhatsz hívásokat számos vodahálón, egyéb percdíj nélkül, és bruttó 199 Ft-os kapcsolási díj ellenében a saját hazai tarifacsomagod percdíjaival telefonálhatsz hívásonként 60 perc erejéig. És ami még jobb: prepaidnél is él. Így bezsebelhetsz még 20% kedvezményt 12500-as töltéssel. Továbbá jön még az átalánydíjas, lényegében 90%-kal csökkentett roaming adatforgalom.

A GVH-t valóban fel kéne keresni. Hisz mindhárom cégnél ilyen roamingrendszer van.

Jah, sorry, az egységes díjazásról nem tudtam.

Őszintén szólva nem vagyok oda ettől a 200 ft-os, kapcsolási díjas dologtól, ha roamingolok, úgyis max. annyi nyögök, hogy "ha ráér a dolog, akkor hívj egy hét múlva, mert külföldön vagyok és NYARALOK bazze!" Ez nekem eddig megvolt kb. 50-60 ft-ból. Nincs ingerenciám rá, hogy a tengerparton pofázzak 10-20 percet valakivel, mert a nyaralást nem erre találták ki.
Persze elismerem, hogy üzletembereknek nagyon jó ez az ajánlat.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy csüt. jún. 30, 2005 15:58-kor.

csüt. jún. 30, 2005 15:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
vizsla1 írta:
Al Bundy írta:

Aha. Már akinek.
De vodás akkor se lennék, ha még ő írna jóvá minden SMS után.

csüt. jún. 30, 2005 15:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:

csüt. jún. 30, 2005 15:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
1-2 hét és jön a Vodánál is az egységes díjazás. Örülnék, ha a Promise megvalósulna, de ezek után... A roamingnak nincs olyan húzóereje, hogy most e miatt bukjanak egy rakás pénzt.

A vodánál már 2003 decembere óta van egységes díjszabás, és nagyon k*ka. Ami most nagy durranás lesz, hogy bruttó 199 Ft-os kapcsolási díj ellenében hívásonként 60 perc erejéig ingyenesen fogadhatsz hívásokat számos vodahálón, egyéb percdíj nélkül, és bruttó 199 Ft-os kapcsolási díj ellenében a saját hazai tarifacsomagod percdíjaival telefonálhatsz hívásonként 60 perc erejéig. És ami még jobb: prepaidnél is él. Így bezsebelhetsz még 20% kedvezményt 12500-as töltéssel. Továbbá jön még az átalánydíjas, lényegében 90%-kal csökkentett roaming adatforgalom.

A GVH-t valóban fel kéne keresni. Hisz mindhárom cégnél ilyen roamingrendszer van.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vizsla csüt. jún. 30, 2005 15:48-kor.

csüt. jún. 30, 2005 15:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
rohamkocka írta:
Bár nem kedvelem a pirosat , de roaminghoz -szerintem- a Vodafone használható a legjobban. Nemzetközi hálózata van, a T most kebelez be, a Pannon meg le van maradva, mint a borravaló (hacsak nem veszi meg az Orange).

És egy apróság: Pannon és T minden esetben számláz roaming költséget, míg a Vodafone csak akkor , ha a roaming közben a hívó és hívott fél között rendben létrejött a kapcsolat, illetve eljutott az SMS/MMS. Szerintem ez úri megoldás.

csüt. jún. 30, 2005 15:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Cool. Pirosnak egy piros pont.

csüt. jún. 30, 2005 15:21
arany tag

Hozzászólás 
Bár nem kedvelem a pirosat , de roaminghoz -szerintem- a Vodafone használható a legjobban. Nemzetközi hálózata van, a T most kebelez be, a Pannon meg le van maradva, mint a borravaló (hacsak nem veszi meg az Orange).

És egy apróság: Pannon és T minden esetben számláz roaming költséget, míg a Vodafone csak akkor , ha a roaming közben a hívó és hívott fél között rendben létrejött a kapcsolat, illetve eljutott az SMS/MMS. Szerintem ez úri megoldás.

csüt. jún. 30, 2005 14:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Árpy írta:
Roamingra megoldás: más szolgáltató kártyája...ha olcsóbb, mert sok esetben még igy is jobb lehet a T(r)é.

Melyik szolgáltatójáéra gondolsz? A külföldi?
Akár. Attól függ melyik országban vagy. Utána kell nézni, hogy/hol jössz ki legjobban.

csüt. jún. 30, 2005 14:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Roamingra megoldás: más szolgáltató kártyája...ha olcsóbb, mert sok esetben még igy is jobb lehet a T(r)é.

Melyik szolgáltatóra gondolsz? A külföldire?

csüt. jún. 30, 2005 14:47
a fórum lelke

Hozzászólás 

csüt. jún. 30, 2005 14:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Érdekes, hogy a két legnagyobb szolgáltató 10 nap eltéréssel lépi meg ezt a jelentős áremelést. Van egy kartel hangulata a dolognak. Talán a versenyhivatalhoz kellene fordulni.

Azért is bosszantó a dolog, mert amikor a Pannon bejelentette a lépést megkerestem az ügyfélmenedzserünket, és felvetettem neki, hogy a roaming hívásokat átvisszük a T-hez. Egy ideig igérgete, hogy megpróbáll valami kedvezményt szerezni, majd 1 hete elhalgatott. Valószínü eljutott hozzá a hír, hogy nem kell aggódni, le van zsírozva a dolog, a T is emel.

feherb

csüt. jún. 30, 2005 14:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sverige írta:
A T-Mobile is beállt a sorba, és bevezette az "egyszerűsített" (vagyis egyszerűen drága és percalapú) roaming díjakat!
http://www.t-mobile.hu/egyeni/rolunk/sa ... 0630.shtml
Az SMS egységesen 85 Ft lesz, a híváskezdeményezés 265 és 295 Ft között.

Viszont júli 1-től aug.31-ig a T-országokban (Ausztria, Amerikai Egyesült Államok, Csehország, Hollandia, Horvátország, Nagy-Britannia, Németország, Szlovákia) féláron lehet hívást fogadni!

Hogy a jó k*rva életbe! Én tavaly 18 ft-ért küldtem haza SMS-t Horvátországból. Rohadjon meg, aki ezt kitalálta!

És mi a f*szomért percalapú? Ha ez nem lenne, 20mp-es alapon telefonálhatnék haza a jövő héten Olaszországból!

Büdös sz*rháziak...

(Bocsi a káromkodásért, de most nagyon felidegesítettek ezzel a sz*rsággal.)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Al Bundy csüt. jún. 30, 2005 14:13-kor.

csüt. jún. 30, 2005 14:00
arany tag

Hozzászólás 
spf írta:
Odo írta:
KBalage írta:

Akkor úgylátszik konkrétan velem van vmi bajuk :lol: A csaj a telefonba külön kiemelte, hogy _dominos_ készletről nem adhat infot, tehát nekem úgy tűnt mintha előfizusról adhatna csak erről nem...

Mondjuk ezt nem tudom megcáfolni, lehet hogy így van. Más esetleg járt így?

a fraudosok miatt nem mondják meg a domino készletet. A 1230 meg nem is látja.

1270 cselesebb volt. Megadta az üzlet telefonszámát, aztán vezetékesen érdeklődött a régi munkahelyemen egy kolléga N6230i után. :nane:

csüt. jún. 30, 2005 13:13
platina tag

Hozzászólás 
A T-Mobile is beállt a sorba, és bevezette az "egyszerűsített" (vagyis egyszerűen drága és percalapú) roaming díjakat!
http://www.t-mobile.hu/egyeni/rolunk/sa ... 0630.shtml
Az SMS egységesen 85 Ft lesz, a híváskezdeményezés 265 és 295 Ft között.

Viszont júli 1-től aug.31-ig a T-országokban (Ausztria, Amerikai Egyesült Államok, Csehország, Hollandia, Horvátország, Nagy-Britannia, Németország, Szlovákia) féláron lehet hívást fogadni!

csüt. jún. 30, 2005 13:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ
a fórum lelke

Hozzászólás 
KBalage írta:
spf írta:

A kicsodák miatt nem mondja meg?

nepperek, a csalók miatt.

Akik miatt állandóan szívunk, akik miatt kaució van a vodánál + hitelbírálat, stb.

pén. jún. 24, 2005 15:30
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
spf írta:

A kicsodák miatt nem mondja meg?

pén. jún. 24, 2005 15:22
Moderátor

Hozzászólás 
spf írta:
Odo írta:
KBalage írta:

Akkor úgylátszik konkrétan velem van vmi bajuk :lol: A csaj a telefonba külön kiemelte, hogy _dominos_ készletről nem adhat infot, tehát nekem úgy tűnt mintha előfizusról adhatna csak erről nem...

Nem is mondta senki, hogy a 1230-on lehet érdeklődni.

pén. jún. 24, 2005 15:08
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Odo írta:
KBalage írta:

pén. jún. 24, 2005 15:03
Moderátor

Hozzászólás 
KBalage írta:

pén. jún. 24, 2005 13:01
arany tag

Hozzászólás 
Odo írta:
KBalage írta:

Mondom, nem a 1230at hívtam...

Én meg megint mondom, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem a 1230-at hívtad.
Nos Domino csomagról még sosem érdeklõdtem, csak elõfizetésesrõl. De amikor hívom õket mindig megkérdik (konkrétan készülékekre kérdezek rá), hogy elõfizetéssel vagy dominoval kellene. És szépen elmennek megnézni.
Hogy Neked miért mondták ezt, nem tudom. :shock:

pén. jún. 24, 2005 11:07
Moderátor

Hozzászólás 
Azt meg megint nem értem, hogy az üzletben miért nem mondta meg az ügyintéző... Ilyen is volt már nemegyszer, hogy előre megkérdeztem mivel nem akartam hiába várni.

pén. jún. 24, 2005 10:59
Moderátor

Hozzászólás 
KBalage írta:

Mondom, nem a 1230at hívtam...

Én meg megint mondom, hogy tisztában vagyok vele, hogy nem a 1230-at hívtad.
Nos Domino csomagról még sosem érdeklődtem, csak előfizetésesről. De amikor hívom őket mindig megkérdik (konkrétan készülékekre kérdezek rá), hogy előfizetéssel vagy dominoval kellene. És szépen elmennek megnézni.
Hogy Neked miért mondták ezt, nem tudom. :shock:

pén. jún. 24, 2005 10:55
arany tag

Hozzászólás 
Na akkor áthozom ide a K750i topicból mert nem értem mivan...

Odo írta:
KBalage írta:
Write only mode? :roll:
"trénél meg a márkaboltba dolgozó júzer közölte..."
Tehát a márkaboltot hívtam... a petõfi utcainál fel se vette senki, a vörösmarty téribe mondták ezt, kipróbálhatod, hívd fel kérdezd meg van-e náluk most készleten dominos 3120as...

OFF Elolvastam amit írtál... Te nem értettél meg.
Azért említettem, hogy ilyen csak a 1230-on van. Ha nem képes telefonon közölni, akkor lehet panaszt tenni. Ugyanis eddig kb. 6 márkabolttól érdeklõdtem ilyen formában. A 1230-on meg szintén ezt mondják, hogy telefonon kárhetsz felvilágosítást. Mondok még jobbat: van ilyen menüpont a képviseleteken.

Ha folytatni akarod, akkor menjünk át a gyalázóba, mert ez nem tartozik ide.

Mondom, nem a 1230at hívtam, hanem szépen kikerestem a listából a képviseletek telefonszámát és felhívtam. a Petőfi utcainál menüs rendszer van, próbáltam a készülékekről felvilágosítás menüpontot azthiszem, az akciós menüpontot, meg a segítségkérés/recepció menüpontot (nem hiszem hogy pont ez volt a nevük de ez volt a lényeg). Mindegyiket csörgettem kb 3-4 percig, sehol senki. Ezután hívtam a Vörösmarty téri boltot, ahol semmi menü, rögtön felvette egy csaj, kérdeztem tőle amit ugye, erre ezt mondta (lehet hogy megint nem szó szerint de kb):
"Telefonon nem adhat felvilágosítást a dominós készülékek készletéről, erről csak személyesen az ügyintéző adhat felvilágosítást, tehát legyek szives befáradni."
Na ennyi, ezek után befáradtam a Petőfi utcaiba, ahol volt készleten. Viszont az ott ácsorgó csaj se mondhatta meg nekem hogy van-e, csak akkor tudtam meg miután végigültem a sort.
Ehez képest mondtam hogy a pannonos üszit felhívtam, kattintott kettőt és közölte hogy sajnos ő úgylátja hogy perpill csak vidéken van, BP-n nincs, de aznap volt szálítás úgyhogy hívjam fel még 4 körül hátha addigra látni fog vhol...

pén. jún. 24, 2005 10:49
arany tag

Hozzászólás 
Al Bundy írta:
Árpy írta:
Silver írta:
Ez azt jelenti, hogy minden adatforgalmadat összeadják (nem kapcsolatonként!), és megkezdett 10 kB-os egységenként számlázzák, pl.:

2 kB
7 kB
5 kB

Összesen: 14 kB, te fizetsz 2x10 kB-ot.
Fordulónapkor/hó végén adják össze mindet? Ez tuti?
"Minden megkezdett egység díjköteles."

Nekem eddig így számláztak.

Nekem is. 10 kB-os értékre szabályosan kerekítettek.

pén. jún. 24, 2005 9:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
A T-Mobi küld valamit, hogyha mondjuk 5 mega van hátra a GPRS-ből? (300-as csomag...) Vagy nekem kell figyelnem?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bagyu pén. jún. 24, 2005 19:27-kor.

pén. jún. 24, 2005 8:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Milyen csomagod "one" :D

csüt. jún. 23, 2005 10:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Igy nem is rossz :)

200 Ft/nap 10 MB Net. Nekem ez nagyon bejön. MSN-ezésre, meg a telón böngészésre bőven elég. Csak nem értem, hogy a GPRS One mire jó.

csüt. jún. 23, 2005 9:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igy nem is rossz :)

csüt. jún. 23, 2005 9:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Árpy írta:
Silver írta:
Ez azt jelenti, hogy minden adatforgalmadat összeadják (nem kapcsolatonként!), és megkezdett 10 kB-os egységenként számlázzák, pl.:

2 kB
7 kB
5 kB

Nekem eddig így számláztak.

csüt. jún. 23, 2005 9:05
a fórum lelke

Hozzászólás 
Silver írta:

2 kB
7 kB
5 kB

csüt. jún. 23, 2005 8:42
Hozzászólás 
T68m írta:
Maradjunk annyiban, hogy a megveszem-lelépek, az nem a cégekre jellemző.

Az utolsó szó jogán:
több ismerősöm is kintlévőségkezelő cégnél dolgozik. Konkrét adatok ismertetése nékül, egymástól függetlenük állítják, hogy az elmúlt években nagyobb volt a ki nem fizetett szolgáltatásokból eredő kár, mint a készülékeken bukott összeg.

szer. jún. 22, 2005 18:27
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
rohamkocka írta:
Macika írta:
pampika írta:
Asszem 3 hónap a roaming tiltás.És magán a kártyán van a tiltás,nem a telefonon,szal ettől még simán eladhatja külföldre a telefont :wink:
Tegyük hozzá, hogy MINDHÁROM szolgáltató csinálja a 90 napos roamingtiltást új előfizetés esetén. Ez alól némi készpénz (olyan 30e+sarc körüli összeg) befizetésével lehet mentesülni, amit x idő után kezdenek vonni a számla végösszegéből.
Én lassan egy éve visszatértem a T-hez. (Anno egy A1018-assal léptem be, aztán elsodródtunk egymás mellől). Akkor rákérdeztem erre, és a hölgy azt mondta, hogy rögtön és azonnal lehet roamingolnom, csak bírja a pénztárcám. :-) :shock:
Vagy ez csak számláshoz jár? Dominosok 90 napot várnak?
Sokat nem gondolkoztál, ne haragudj! :)

A pre-paideseknél ott van az előre befizetett pénz a szolgáltató zsebében, mire tiltson??
Az előfizetéses az, aki utólag fizet a hívásokért, az előfizetéssel lehet pár nap alatt tízezreket eltelefonálni és utólag angolosan lelépni...
Ettől fél a szolgáltató, ezért tiltja az elejétől a roamingot.
Amikor 1995-ben én Westeles lettem, akkor sem volt még szó roaming-tiltásról. Aztán jöttek az ügyes, okos és szép emberek és pár hét alatt többtízmilliós veszteséget csináltak a cégnek. Logikus lépés volt a roamingtiltás és a hóközi számlázás.

rohamkockának pedig igaza van szerintem. a tmobnál nincs roaming tiltás, első perctől használhatod külföldön is. max ha sokat beszélsz akkor hóközi számla, ahogy a belföldinél is. azaz ha arról van szó, hogy tiltják, akkor az a pannonra és a vodára érvényes.

szer. jún. 22, 2005 18:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Silver írta:
Ne haragudj, ezt talán nem kellett volna. Nem a C polgárok halmoztak fel hatalmas tartozásokat, hanem megdöbbentõen nagy cégek, vállakozók.

Ezt nem itt, sőt, még csak nem is az off-ban kéne kitárgyalni.

Maradjunk annyiban, hogy a megveszem-lelépek, az nem a cégekre jellemző.

szer. jún. 22, 2005 17:48
Profil Honlap
Hozzászólás 
T68m írta:
Egyszerűen amíg vannak az országban "c" kategóriás, sőt "c" lelkületű "polgárok", addig bizony ezt kőkeményen meg fogjuk fizetni - mindenben.

Ne haragudj, ezt talán nem kellett volna. Nem a C polgárok halmoztak fel hatalmas tartozásokat, hanem megdöbbentően nagy cégek, vállakozók.

szer. jún. 22, 2005 17:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
roamingtiltás van a pannonnál és azszem a vodánál is POSTPAID esetén!

De valljuk be, ez azért nem akkora tragédia. Amikor megvettem az előfizut a pannonál (vagy vodánál), eszembe se jutott hanyat homlok külföldre menekülni. A három hónap pedig elrepült, azóta nagyon sokszor. Ja, és mindkettő lehetővé tesz a kesh ellenében lévő korlátozás feloldást, tehát nem tudom mi a gond.

Egyszerűen amíg vannak az országban "c" kategóriás, sőt "c" lelkületű "polgárok", addig bizony ezt kőkeményen meg fogjuk fizetni - mindenben.

szer. jún. 22, 2005 14:56
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
rohamkocka írta:
A Pannonnál nekem az döbbentett le, hogy bármely készülékes csomag esetén x ideig (6 hónap?) teljeskörű roamingtiltás van.
Semmi nem indokolja, logikátlan amit leírsz. Szerintem egészen biztosan benéztél valamit, kérdezz rá még egyszer!
Pre paid esetén az előre befizetett összegből megy a telefonálás, tehát a SIM-kártya miatt bármilyen tiltás ésszerűtlen volna a szolgáltató részéről, hiszen az a pénz már a zsebáben van. Egyetlen korlátozás van, bizonyos emelt összeg kell rajta az egyenlegen legyen .
A telefont IMEI vagy bármi egyéb azonosító alapján tiltani megint értelmetlen volna, hiszen nincs olyan előírás sehol, hogy egy itthon, pre-paidben vásárolt készülék a készülék hálózati lockjának megfelelő kártyával (tehát jelent esetben bármilyen Pannonossal) ne lenne használható külföldi hálózaton.

Régi munkahelyemen a rendszergazda tiltotta a Net elérését, így csak a cég saját honlapja, meg a PGSM lapja jött fel (mivel fejünk felett voltak). Akkor még olyat olvastam, hogy teljeskörű roamingtiltás van. Azóta változott? :oops:

szer. jún. 22, 2005 13:54
Moderátor

Hozzászólás 
rohamkocka írta:
Nem kellett sokat gondolkodnom, mert akkor vagy augusztusban ültetett fel a lóra T-nél az eladó (esetleg ő sem tudta,csak mondott valamit), vagy a Pannon feleslegesen keménykedik, hogy teljeskörű hívástiltást ad, mind pre- mind a post-paideseknek.
Bevallom, ha én lennék a konkurencia eladója, szerintem is rosszabbak lennének mások, mint mi. :)))

szer. jún. 22, 2005 13:38
Moderátor

Hozzászólás 
rohamkocka írta:
A Pannonnál nekem az döbbentett le, hogy bármely készülékes csomag esetén x ideig (6 hónap?) teljeskörű roamingtiltás van.
Semmi nem indokolja, logikátlan amit leírsz. Szerintem egészen biztosan benéztél valamit, kérdezz rá még egyszer!
Pre paid esetén az előre befizetett összegből megy a telefonálás, tehát a SIM-kártya miatt bármilyen tiltás ésszerűtlen volna a szolgáltató részéről, hiszen az a pénz már a zsebáben van. Egyetlen korlátozás van, bizonyos emelt összeg kell rajta az egyenlegen legyen .
A telefont IMEI vagy bármi egyéb azonosító alapján tiltani megint értelmetlen volna, hiszen nincs olyan előírás sehol, hogy egy itthon, pre-paidben vásárolt készülék a készülék hálózati lockjának megfelelő kártyával (tehát jelent esetben bármilyen Pannonossal) ne lenne használható külföldi hálózaton.

szer. jún. 22, 2005 13:34
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
A pre-paideseknél ott van az előre befizetett pénz a szolgáltató zsebében, mire tiltson??
Az előfizetéses az, aki utólag fizet a hívásokért, az előfizetéssel lehet pár nap alatt tízezreket eltelefonálni és utólag angolosan lelépni...
Amikor 1995-ben én Westeles lettem, akkor sem volt még szó roaming-tiltásról. Aztán jöttek az ügyes, okos és szép emberek és pár hét alatt többtízmilliós veszteséget csináltak a cégnek. Logikus lépés volt a roamingtiltás és a hóközi számlázás.
Nem kellett sokat gondolkodnom, mert akkor vagy augusztusban ültetett fel a lóra T-nél az eladó (esetleg ő sem tudta,csak mondott valamit), vagy a Pannon feleslegesen keménykedik, hogy teljeskörű hívástiltást ad, mind pre- mind a post-paideseknek.

szer. jún. 22, 2005 13:20
Moderátor

Hozzászólás 
rohamkocka írta:
Macika írta:
pampika írta:
Asszem 3 hónap a roaming tiltás.És magán a kártyán van a tiltás,nem a telefonon,szal ettől még simán eladhatja külföldre a telefont :wink:
Tegyük hozzá, hogy MINDHÁROM szolgáltató csinálja a 90 napos roamingtiltást új előfizetés esetén. Ez alól némi készpénz (olyan 30e+sarc körüli összeg) befizetésével lehet mentesülni, amit x idő után kezdenek vonni a számla végösszegéből.
Én lassan egy éve visszatértem a T-hez. (Anno egy A1018-assal léptem be, aztán elsodródtunk egymás mellől). Akkor rákérdeztem erre, és a hölgy azt mondta, hogy rögtön és azonnal lehet roamingolnom, csak bírja a pénztárcám. :-) :shock:
Sokat nem gondolkoztál, ne haragudj! :)

szer. jún. 22, 2005 13:13
arany tag

Hozzászólás 
Macika írta:
pampika írta:
rohamkocka írta:
A Pannonnál nekem az döbbentett le, hogy bármely készülékes csomag esetén x ideig (6 hónap?) teljeskörű roamingtiltás van. Gondolom azért, hogy ne vegyék meg itten zsákszámra a telefonokat, amiket aztán olcsón keletre újraeladnak NCK nélkül.

szer. jún. 22, 2005 13:08
Moderátor

Hozzászólás 
pampika írta:
rohamkocka írta:
A Pannonnál nekem az döbbentett le, hogy bármely készülékes csomag esetén x ideig (6 hónap?) teljeskörű roamingtiltás van. Gondolom azért, hogy ne vegyék meg itten zsákszámra a telefonokat, amiket aztán olcsón keletre újraeladnak NCK nélkül.

szer. jún. 22, 2005 13:02
arany tag

Hozzászólás 
pampika írta:
rohamkocka írta:
Szóval: telefonon NCK, kártyán meg roamingtiltás. 6 hónapban nem voltam biztos, azért kérdőjeles :-) :idea:

szer. jún. 22, 2005 12:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
rohamkocka írta:

szer. jún. 22, 2005 12:46
arany tag

Hozzászólás 
phonefreak írta:
Kb 3 hete hordoztam egy számot a PGSM-től a Tré-mobilhoz. Rendszeresen küldök sms-t külfödre (Ausztriába, Németországba, Hollandiába) és már nem egy ismerősöm szólt, hogy nem kapta meg az sms-eket. Ráadásul többször előfordul, hogy be van kapcsolva a telelfonom és amikor külföldről hívnak, akkor egy hang azt mondja be, hogy ez a szám nem kapcsolható.

Nem vagyok megelégedve ezzel az alacsonyszíntü minőséggel.
:x :x :x

Megvárom amíg letelik a 30 nap és visszahordozom a PGSM-hez a számom.
Ha már külfölddel ilyen intenzív kapcsolatban vagy, miért nem Vodafone? A Pannonnál nekem az döbbentett le, hogy bármely készülékes csomag esetén x ideig (6 hónap?) teljeskörű roamingtiltás van. Gondolom azért, hogy ne vegyék meg itten zsákszámra a telefonokat, amiket aztán olcsón keletre újraeladnak NCK nélkül. De emiatt ismét a becsületesek szívják a fogukat. A Vodafone egy hangyányival előnyösebb e téren a hozzáállása: ha nem honi hálózatra küldesz SMS-t, addig nem számlázzák, amíg a külföldi SMS szerver nem igazolja, hogy az üzenetet a címzett tel. szám rendben megkapta. T-nél minden esetben számlázzák.

szer. jún. 22, 2005 12:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Silver írta:
Hmm, megnéztem: 3.42-es szoft van rajta.

Azt tényleg frissítsd,mert a régebbi softok nem mindig számolnak jól adatforgalmat T-hálón :(

kedd jún. 21, 2005 12:12
Hozzászólás 
T68m írta:
egész pontosan ez szerepel a honlapjukon:

"A forgalmi díjak és a benne foglalt forgalom mérése 10 kbyte-os egységekben történik. Minden megkezdett egység díjköteles."

http://www.t-mobile.hu/egyeni/tarifak/h ... _wap.shtml

Így igaz, a mérés valóban így történik. Ez azt jelenti, hogy minden adatforgalmadat összeadják (nem kapcsolatonként!), és megkezdett 10 kB-os egységenként számlázzák, pl.:

2 kB
7 kB
5 kB

kedd jún. 21, 2005 12:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3052 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 62  Következő