|
Szerző |
Üzenet |
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
Gondolom, te is úgy látod, vége az "arany világ"-nak, a kiadók egyre csak keresik a módját, hogy fogást találjanak az illegális "fogyasztókon" is, túl az elosztókon...
Ha eddig valakit közelebbről megnéztek, mondhatta, hogy ő így vette a gépet, nem is tudta, hogy matrica meg cd kéne hozzá, megcrackolták neki, ő nem is tudott semmiről, jó gyerek módjára frissítgetett...
Ezek után viszont már tennie kell valamit, hogy a frissítés a gépére kerüljön, nem automatikus, és nem mondhatja, hogy semmiről semmit nem tudott, hiszen az Update felszólította/tájékoztatta.
Lehet, hogy egy jövőbeni BSA látogatáskor ez már elég indok lesz a rosszhiszemű használatra...
|
vas. júl. 31, 2005 13:04 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
nutellamoly írta: BrOnZ írta: Ez a kód viszont nagyon "brutális" hiba... Vagy nem... Hehe Ezen törpöltem én is, de vajon mi az értelme? Minek a nagy felhajtás, ha azután ugyanúgy megy minden tovább? IMHO ez csak további presztízsveszteség a cégnek. Vagy rosszul látom?
|
vas. júl. 31, 2005 12:57 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
T68m írta: ezért először csak az egyszerűbb eszközöket lehet automatizálni. Pl. vonat, hajó, repülő. És ezekben van a legtöbb vezérlő elektronika jelenleg is.
Látom egy bizonyos másik fórumozóhoz hasonlóan te is szeretsz olyan dolgokról írni, amikről gőzöd sincs. Had ne mondjam hány olyan tengerjáró hajó van, amin semmilyen közvetlen vezérlés nincs a híd és a gépház között, nemhogy automatika meg egyebek. A hajók "robotpilotáját" (ami a megadott irány tartására képes csak) meg ne nevezzük már automata vezérlésnek. Az már csak plusz poén, hogy szerinted ezek egyszerű eszközök... végülis mihez képest? Az űrsiklóhoz biztosan Azt hiszem részemről ebben a témában csatlakozol a "you are ingnored" táborhoz
|
vas. júl. 31, 2005 12:45 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
T68m írta: ó, hogyne! Példa rá az automata metró, vagy éppenséggel a robotrepülők.
Egyik sem teljesen automata, mindkettő mögött bizony emberi vezérlés és beavatkozás áll. Én ismerem egy-két külföldi "automata" metró máködését, te meg szerintem maximum láttad a képét a tévében
|
vas. júl. 31, 2005 12:37 |
|
|
nutellamoly
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 387 Tartózkodási hely: Sopron
|
BrOnZ írta: Ez a kód viszont nagyon "brutális" hiba... Vagy nem...
|
vas. júl. 31, 2005 12:33 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
Hát pedig volt egy-két hogy ne engedjünk távolról root-ot meg böngészőből aktuális user jogaival (legtöbb esetben: root) hozzáférést a rendszerhez...
Egy frissítés leirása, elég, ha van IE a gépen
És még meg is köszönik a hibajelentést
|
vas. júl. 31, 2005 12:10 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Sy írta: BrOnZ írta: javascript:XXX(!!!CENSORED!!!) Ezt nézegettem én is, amikor külföldi forrásban olvastam a hírt, már megvolt az "ellenszer" De a Májkró úgyis lépni fog, mert nagyon triviális módon (asszem valami ActiveX tiltással, vagy hogy) lehet lépni a "védelem" ellen. Igen, így van, de ahhoz kell legalább egy pl. legális telepített dózer, a kulcs generáláshoz. Azoknak hagyták meg ezt a lehetőséget, akik nem IE függők... De ezt nem tekintik "reális veszélynek" legalábbis ezt nyilatkozták.
Ez a kód viszont nagyon "brutális" hiba...
|
vas. júl. 31, 2005 12:07 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
6230 írta: Értem... Most már az MTA-nál is jobb vagy... Ilyen emberrel tényleg nem merek vitatkozni... Ha van egy friss példányod és abban tényleg másképp van, akkor elhiszem... Addig maradok az én példányomnál... Pedig "befrissíthetnél" mondjuk egy 1991-es vag annál későbbi kiadásra. (...hátha esetleg mindkét forma helyes, stb...) Könnyítésként elárulom: szintén MTA kiadás... De most már tényleg elegem van belőled, úgyhogy arra sem méltatlak, hogy a drága időmet szkenneléssel töltsem. De természetesen szíved joga megmaradni a rég túlhaladott "igazságokon". Javasolnám még beszerezni az alkímisták kézikönyveként is népszerű: Az Aranycsinálás művészete című kiadványt is, talán még az is hiteles maradt mára...
6230 ignored start at today 13:04...
|
vas. júl. 31, 2005 12:02 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Kód: A "mindenféle embert el tudok játszani" ember pedig azt hiszem, nem te vagy. Aki tudatosan csinálja az egy iszonyat intelligens, nagy tudású ember remek színészi képességekkel és tömegpszichózis képességekkel.
pampika: Egy kis harag van most benne, megbeszéltük, hogy még csak utalást sem teszel a személyemet illetően, erre most ezt látom, mikor felkelek és reggeli kávézgatás közben a fórumot olvasom. Ez mélységesen felháborítóan érte lelkemet. Barát vagy nem barát, ez itt a kérdés. Hol a stukkerem?
|
vas. júl. 31, 2005 11:58 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Sy írta: Szerintem nemsokára jön egy biztonsági frissítésnek álcázott patch, ami majd tesz ez ellen..
azt meg csak azok tudják majd letölteni, akiknek eredeti winjük van (de nekik meg minek)...
amúgy valaki elmesélné, hogy mit adtak nekünk a római... izé, win frissítések? én sose tettem fel egyet sem, és nem tudom elképzelni sem, hogy miről maradok le :lécciléccilécci:
|
vas. júl. 31, 2005 11:38 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
BrOnZ írta: javascript:XXX(!!!CENSORED!!!)
Ezt nézegettem én is, amikor külföldi forrásban olvastam a hírt, már megvolt az "ellenszer" De a Májkró úgyis lépni fog, mert nagyon triviális módon (asszem valami ActiveX tiltással, vagy hogy) lehet lépni a "védelem" ellen. Szerintem nemsokára jön egy biztonsági frissítésnek álcázott patch, ami majd tesz ez ellen..
|
vas. júl. 31, 2005 11:32 |
|
|
6230
platina tag
|
Értem... Most már az MTA-nál is jobb vagy... Ilyen emberrel tényleg nem merek vitatkozni... Ha van egy friss példányod és abban tényleg másképp van, akkor elhiszem... Addig maradok az én példányomnál...
|
vas. júl. 31, 2005 11:30 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
6230 írta: BrOnZ írta: úgysincs rá igény Helyesen írva: úgy sincs rá igényAki nem hiszi, nézzen utána: A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI (Akadémiai Kiadó, Budapest, 1983, 253. oldal) Na erre azért nem innék meg egy liter arzént... Biztosan a "hétvégi" szótárt nézted... Picit ha felkészültebb lennél mondjuk a megjelent javítások és módosítások tekintetében... A Google a te barátod is lehet(ne)... 6230 írta: Szóval egyelőre hagyjuk békén az én hétvégi helyesírási lazításomat. Szóval egyelőre hagyjuk bizony! Na most beégtél barátom mint a szénkefe!
|
vas. júl. 31, 2005 11:20 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
6230 írta: Szóval egyelőre hagyjuk békén az én hétvégi helyesírási lazításomat.
Szeretnék elsőkézből gratulálni, hogy megtaláltad a helyesíró szótárat. Ez már azért valami egy diplomás ( ) embertől, de komolyan.
Amit meg irkálsz az írásoddal kapcsolatban, hát enyhén szólva nevetséges. Majd mindig írd oda a hsz-ed mögé, hogy a benne található hibák most azért keletkeztek, mert weekend módban vagy, vagy azért, mert nem volt kéznél a szótár
És ha lehetne egy kérés: ha leírsz valamit és arra más reagál,akkor azt nem illik utólag úgy szerkeszteni,hogy a tartalma jelentősen megváltozzon. Az előbb leírtál 4 sort, majd megtoldottad még jópárral. Inkább írj új hsz-t, de egy íratlan szabály. Természetesen a helyesírási hibákat lehet javítani utólag is
A "mindenféle embert el tudok játszani" ember pedig azt hiszem, nem te vagy. Aki tudatosan csinálja az egy iszonyat intelligens, nagy tudású ember remek színészi képességekkel és tömegpszichózis képességekkel. Vagy pedig meg van borulva ott belül valami a buksiban. Amit egyszer írtam már neked könyvcímet, abban olvashatsz ilyenekről
De hát egyszer érnénk már meg, hogy nem félrebeszélsz, hanem egyenesen válaszolsz pár kérdésre...
|
vas. júl. 31, 2005 11:10 |
|
|
6230
platina tag
|
BrOnZ írta: úgysincs rá igény
Helyesen írva:
úgy sincs rá igény
Aki nem hiszi, nézzen utána:
A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI (Akadémiai Kiadó, Budapest, 1983, 253. oldal)
Szóval egyelőre hagyjuk békén az én hétvégi helyesírási lazításomat.
|
vas. júl. 31, 2005 11:00 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
6230 írta: pampika írta: Miért,mutattál Pfff.... Ez helyesen így nézne ki: Miért, mutattálAzért, mert hétvége van, ne tessék lazítani! Ne spóroljuk ki a SPACE gomb leütését! De a mondat eleji nagybetűket sem! 6230 írta: hát ez jóóóóó... most tényleg jót nevettem... ha jól tudom valamiféle kriminálpszichó végzettséged és gyakorlatod van... és ennek ellénére így félre tudod ismerni az embereket.... remek....
"diagnózisodra" azt tudom válaszolni hogy... vagy pedig egy rendkívül fejlett elme vagyok aki jókat szórakozik és bármilyen szituban bármilyen benyomást tud tenni másokra és ha kell akkor hitelesen tudja adni az elmebeteget, a szupertehetséget, vagy éppen hitelesen adja a hiteltelen embert... bármilyen embert félre lehet vinni, a hazugságvizsgálót is be lehet csapni, tudatosan meg lehet játszani mindenféle személyiséget és biztos hogy a TE szakértői ismereteidet is zsákutcába lehet vinni
és úgy írok ahogy akarok ha nincs kedvem leírni azt a hosszú szót hogy Németországban akkor azt írom helyette hogy németbe. mert én így akarom.
mostantól ha bárki bármit helytelenül ír.... sasszemem riasztani fog... sajnos vannak itt olyanok is akik nem tudatosan lazítják a magyar nyelvet hanem azt hiszik hogy úgy a helyes ahogy ők írják... szerintem ez egy kicsit gázosabb mint az én írásom
továbbá elég jól feldobtam a topikot a nyári tespedésből volt olyan hogy 30 órán át senki nem írt ide egy hszt sem erre én írtam 2 mondatot és hatalmas pezsgés lett belőle Nos pezsegni lehet a frissességtől, de lehet a sósavtól is... Kevés vagy barátom, mint Zsanán a poroltó...
|
vas. júl. 31, 2005 10:53 |
|
|
6230
platina tag
|
pampika írta: Miért,mutattál
Pfff....
Ez helyesen így nézne ki: Miért, mutattál
Azért, mert hétvége van, ne tessék lazítani!
Ne spóroljuk ki a SPACE gomb leütését!
|
vas. júl. 31, 2005 10:49 |
|
|
vally
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 983 Tartózkodási hely: Pest
|
Idézet: ha nincs kedvem leírni azt a hosszú szót hogy Németországban akkor azt írom helyette hogy németbe. mert én így akarom.
Ha meg az értelmes emberek ignorálnak, akkor ignorálnak. Mert ők így akarják.
Gyík.
|
vas. júl. 31, 2005 10:46 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
6230 írta: és ennek ellénére így félre tudod ismerni az embereket.... remek....
Miért,mutattál eddig vmi pozitívumot magadból az értelmetlen flameken kívül
|
vas. júl. 31, 2005 10:38 |
|
|
6230
platina tag
|
hát ez jóóóóó...
most tényleg jót nevettem...
ha jól tudom valamiféle kriminálpszichó végzettséged és gyakorlatod van...
és ennek ellénére így félre tudod ismerni az embereket.... remek....
"diagnózisodra" azt tudom válaszolni hogy... vagy pedig egy rendkívül fejlett elme vagyok aki jókat szórakozik és bármilyen szituban bármilyen benyomást tud tenni másokra és ha kell akkor hitelesen tudja adni az elmebeteget, a szupertehetséget, vagy éppen hitelesen adja a hiteltelen embert... bármilyen embert félre lehet vinni, a hazugságvizsgálót is be lehet csapni, tudatosan meg lehet játszani mindenféle személyiséget és biztos hogy a TE szakértői ismereteidet is zsákutcába lehet vinni
és úgy írok ahogy akarok
ha nincs kedvem leírni azt a hosszú szót hogy Németországban akkor azt írom helyette hogy németbe. mert én így akarom.
mostantól ha bárki bármit helytelenül ír.... sasszemem riasztani fog...
sajnos vannak itt olyanok is akik nem tudatosan lazítják a magyar nyelvet hanem azt hiszik hogy úgy a helyes ahogy ők írják... szerintem ez egy kicsit gázosabb mint az én írásom
továbbá elég jól feldobtam a topikot a nyári tespedésből
volt olyan hogy 30 órán át senki nem írt ide egy hszt sem
erre én írtam 2 mondatot és hatalmas pezsgés lett belőle
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 6230 vas. júl. 31, 2005 10:43-kor.
|
vas. júl. 31, 2005 10:32 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
6230 írta: Jaj nekem elvesztettem a hitelességem egy csomó vadidegen ember előtt akiket soha életemben nem láttam, akik nem is ismernek... jaj most mi lesz? mindjárt öngyi leszek Hmmm... Pedig igazából azok között érdekes a kérdés... Ha egyáltalán van hiteled, azok között akik ismernek nyugodtan lazíthatsz, hiszen ők ismernek, tehát tudják, hogy ez nem Te vagy, csak kiengedtél picit. Idegenek között sokkal fontosabb a látszat.
Arról, hogy mert hétvége van nem akarok helyesen írni... Ennél ostobább kifogást keresve sem találhatsz. Aki jól ír (stilisztikailag, szintaktikailag, szemantikailag, stb.) annak fizikai fájdalom lesüllyedni arra a szintre, amit te "hétvégi" stílusnak nevezel. Az igazán okos, művelt, és bölcs ember bármennyire hülyéskedik, sohasem fog ostobának, butának látszani.
Szóval: 6230 == ignored. Számomra nyilvánvaló, hogy egy kisebbségi komplexussal küszködő tini, vagy azon a szinten megragadt emberke vagy, aki a névtelenség és láthatatlanság leplét magára borítva szeretne olyannak látszani, amit a büdös életbe nem fog elérni ilyen hozzáállással. Neked valóságos métely az Internet... Bocsánat, ha megbántottam mimóza lelkedet de ideje lenne, hogy valaki "átdöccentsen" a holtponton...
|
vas. júl. 31, 2005 10:15 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Kreszes téma: nekem a kedvencem az '1km magasan **** szállnak' c. tábla
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pampika vas. júl. 31, 2005 10:28-kor.
|
vas. júl. 31, 2005 9:51 |
|
|
pampika
gyémánt tag
|
Én ebben a szókitalálósdiban kigondoltam a prózai focilabdát.30 kérdés alatt sem tudta kitalálni és akkor bedobta a törcsit és azt mondta én nyertem! Voltak közbe találgatásai,mint golf vagy ping-pong labda.
Amikor beadta,hogy nyertem,akkor kidobott egy oldalt,hogy ha nem tudta kitalálni,akkor biztos olyanra gondoltam,ami itt fel van sorolva az oldalon.És tényleg ott figyelt a focilabda Volt mellette még kosárlabda is,meg pár szó,ami sztem alapvetőbb,mint pl. Sy első próbálkozása
|
vas. júl. 31, 2005 9:46 |
|
|
6230
platina tag
|
T68m írta: 6230 írta: McLaca írta: 6230 írta: Ami volt tegnap németbe és lengyelbe ... Pfff... Üdv! Na ez most megint mit jelent? azt, hogy ismét megcsillantottad a pályázat íróiképességed! Gratulálok! (Ugye, arról ne is beszéljünk, hogy tegnap az előtt is elvesztetted hitelességed, aki még hitt ebben!)
Figyu, ne kötelezzé má engem arra hogy hétvégén pihi közben hogy írjak 40 fokban okés? Ha akarom akkor így írok, nem fogom szépen végigírni hogy Németországban és Lengyelországban... Szállj már le rólam! Jaj nekem elvesztettem a hitelességem egy csomó vadidegen ember előtt akiket soha életemben nem láttam, akik nem is ismernek... jaj most mi lesz? mindjárt öngyi leszek
|
vas. júl. 31, 2005 9:43 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
nutellamoly írta: T68m írta: - keresztezõdés, tábla, lámpa nélkül. Egymással szemben lévõ irányba haladó mindkét autó balra akar kanyarodni! Gondolom, Ethernet-szerûre kéne megoldani minden keresztezõdést,
ez most is így van! Ütközés esetén véletlenszerű várakozás.
|
vas. júl. 31, 2005 9:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
6230 írta: McLaca írta: 6230 írta: Ami volt tegnap németbe és lengyelbe ... Pfff... Üdv! Na ez most megint mit jelent?
azt, hogy ismét megcsillantottad a pályázat íróiképességed!
Gratulálok!
(Ugye, arról ne is beszéljünk, hogy tegnap az előtt is elvesztetted hitelességed, aki még hitt ebben!)
|
vas. júl. 31, 2005 9:05 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Hááát gyerekek... Dobtam egy hátast. Ugye az köztudott, hogy az elmúlt héttől a "picipuha" csak legális dózereket frissít. Mindenki amikor frissít, kénytelen letölteni egy DirectX frissítést és egy JAVA-s progi ellenőrzi a sorozatszám (Program ID) helyességét. Péntek délutánra már a neten volt a "megoldás"...
"Microsoft "Genuine Advantage" cracked in 24h: Disable WGA Check. "This week, Microsoft started requiring users to verifiy their serial number before using Windows Update. This effort to force users to either buy XP or tell them where you got the illegal copy is called 'Genuine Advantage.' It was cracked within 24 hours. Before pressing 'Custom' or 'Express' buttons paste this text to the address bar and press enter:
javascript:XXX(!!!CENSORED!!!)
It turns off the trigger for the key check."
Természetesen kiszedtem a "lényeget", -ugyebár csalást nem publikálunk, itt úgysincs rá igény, csupán a jelenség számít,- de az a vicc, hogy a történet működik. (kipróbálva több helyen) Lehet, hogy T68m-nek igaza van az oprendszereket illetően? Hmmm... Ez számomra egy fájdalmas tanulság volt. Ilyen amatőr módon kiiktatni egy védelmet... Illetve bennehagyni egy ilyen lehetőséget... Nos, ha egyszer majd odakerül a sor, akkor az intenzíven én Linuxos lélegeztetőgépet szeretnék...
|
vas. júl. 31, 2005 8:45 |
|
|
6230
platina tag
|
McLaca írta: 6230 írta: Ami volt tegnap németbe és lengyelbe ... Pfff... Üdv!
Na ez most megint mit jelent?
|
vas. júl. 31, 2005 7:40 |
|
|
Raven_
gyémánt tag
|
nyuszy írta: Sőt, ott van a kedvencem, amit egyébként is elég nehéz értelmezni: - piros háromszögben felkiáltójel. Ez a definíció szerint az "Egyéb veszély" tábla. Várnám a jelentkezőket, hogy mi a bánatot kell tenni, ha ezt a táblát látom (kiegészítő tábla nélkül)
Mintha valami hasonló állna a KRESZ-könyvben (természetesen nem szó szerint): "Ebben az esetben, az ezzel a táblával jelölt útszakaszon csökkentett sebességgel és fokozott figyelemmel kell továbbhaladni"
|
vas. júl. 31, 2005 6:45 |
|
|
Wagner ur
arany tag
Csatlakozott: pén. júl. 23, 2004 1:37 Hozzászólások: 481 Tartózkodási hely: Eger
|
nyuszy írta: T68m írta: nutellamoly írta: ha esetleg tudtok példát arra, hogy milyen esetekben definiálatlan a szituáció megoldása, engem érdekelne! Esetleg pályázhatnánk is a modernizált KRESZ kidolgozására na, akkor a teljesség igénye nélkül: ... Sőt, ott van a kedvencem, amit egyébként is elég nehéz értelmezni: - piros háromszögben felkiáltójel. Ez a definíció szerint az "Egyéb veszély" tábla. Várnám a jelentkezőket, hogy mi a bánatot kell tenni, ha ezt a táblát látom (kiegészítő tábla nélkül)
V1.0: Ilyen táblánál visszaveszem a gázpedálról a lábam, mely módszerrel sikeresen lassulok a megengedett sebességig, párhuzamosan elhalkítva a csendesnek nem nevezhetö autóm (és halláskárosodásom) miatt üvöltö, az esetek jelentös hányadában szóló Dream Theatert. Miután kiderül, hogy mi is az az egyéb veszély amire voltak olyan kedvesek és felhívták a néhol elmélázó (romló látásom miatt már lényegtelen) figyelmemet, ismételten elhelyezem a lábam a jobb oldali pedálon, jobb kézzel a JVC fejegység hangeröszabályzót piszkálva, bambulva folytatom a zutam. Mindezt sikerrel müvelem 15 éve.
V1.0.0.1: A V1.0 miatt (tehát miattam) mindenhová jó lenne ilyen tábla, merre csak járok. Kiemelten veszélyeztetett helyek: Eger város úthálózata, Eger-Kerecsend-Füzesabony útszakaszok, 24-es föút, M3, M7.
Kéremkapcsoljaki!
|
vas. júl. 31, 2005 6:39 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
T68m írta: - kereszteződés, tábla, lámpa nélkül. Egymással szemben lévő irányba haladó mindkét autó balra akar kanyarodni! Gondolom, Ethernet-szerűre kéne megoldani minden kereszteződést, előbb jött, előbb megy, egyébként a rendszám CRC dönt , elkerülendő a várakozást. Megoldás lehet egy induktív hurok a kereszteződés körül. Idézet: - elromlott jelzőlámpa, mely mindkét irányban zöldet mutat! Legfeljebb anyagi felelősség állapítható meg az üzemeltető részéről; Jelzőlámpa helyett szvsz. célszerű induktív jeladók telepítése (bár ahol van forgalommérés a lámpánál, gondolom, van ilyen kiépítve), sok baleset adódik a jelzőeszközök nem láthatóságából, ellopásából, stb. Hiba esetén satufék, manuális mód vagy visszamínősítés egyenrangú kereszteződéssé, radar alapján navigáció. Idézet: - veszélyt jelző tábla, pl. vadveszély. Ebben az esetben a sofőr nem mehetne többel, mint 5-10km/h, vagy még ennyivel sem, hisz egy kiugró vadnál így sincs garancia az ütközés elkerülésére, csak az alacsony sebesség miatt nem lesz súlyos az ütközés
A gyalogosok miatt kell ilyesmire is figyelni, az tény. Mondjuk, a katonai repülőgépek radarjaihoz hasonló cuccal, azok állítólag madár-méretű dolgokat is látnak. Ami kisebb, azon áthajtunk
Vad esetén esetleg mikróként is lehet használni a radart, mire a kocsi elé jut, kész is...
Az egyenrangú helyzetek megoldásában előny lehet egy Bluetooth-szerü rövid hatótávú adatátvitel, a helyzet "megbeszélésére".
A járulékos dolgok miatt az egész nagyon drága lenne, a jelenlegi módszerek tudtommal csak optikai útszél-követést és radaros távolságmérést használnak.
Lehet, hogy csak az áruforgalmat kéne optimalizálni, kezdve ott, hogy városok között csak vasúton...
|
vas. júl. 31, 2005 0:47 |
|
|
nyuszy
Moderátor
|
T68m írta: nutellamoly írta: ha esetleg tudtok példát arra, hogy milyen esetekben definiálatlan a szituáció megoldása, engem érdekelne! Esetleg pályázhatnánk is a modernizált KRESZ kidolgozására na, akkor a teljesség igénye nélkül: ...
Sőt, ott van a kedvencem, amit egyébként is elég nehéz értelmezni:
- piros háromszögben felkiáltójel.
Ez a definíció szerint az "Egyéb veszély" tábla. Várnám a jelentkezőket, hogy mi a bánatot kell tenni, ha ezt a táblát látom (kiegészítő tábla nélkül)
|
szomb. júl. 30, 2005 23:59 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
6230 írta: Ami volt tegnap németbe és lengyelbe ...
Pfff...
Üdv!
|
szomb. júl. 30, 2005 23:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Londelmor írta: Sy: sztem is nagyon állat ha elolvasod a leírását (vhol fent van az oldalon), akikor ott írják asszem, hogy ez olyan öntanuló, szóval minél többen játszanak vele annál okosabb, és mivel már évek óta mûködik, így elég sokat tanulhatott de igazából az a durva, hogy miket kérdez... egyszer kutyaházra gondoltam, és olyanokat kérdezett, hogy "piros?" meg hogy "rá lehet állni?", meg hogy "elfér a zsebedben?" meg még két dolgot, ami hasonló jellegû volt, aztán 5-ik után benyögte, hogy kutyaház... (én meg leestem a székrõl, hogy hogy a p!csába... ) amúgy nekem egyszer akkor sértõdött be, amikor a kardot akartam kitaláltatni vele, mert nekem kicsit mást (is) jelent a kard, mint egy átlagos embernek (mivel tanulok harcmûvészeteket), és így pár kérdésére fura választ adtam, de 29bõl kitalálta (18 után pisztolyra tippelt, de nem fogadtam el ), és jól leszídott, hogy csomó kérdésre rosszul válaszoltam sutszi: sajna nincs magyar (még) belõle, de gondolom elõbb utóbb lesz majd. addigis néz ki a szótárból az iylen szavakat
kicsit gondolkoztam a dolgon, pofon egyszerű, bár tényleg megdöbbentő eredményt ad!
legfeljebb néhány tizezer köznévről lehet szó. (persze bővíthető igékkel, melléknevekkel, de ennek semmi jelentősége)
A kérdések ráadásul nem is igen/nem tipusúak, hanem választásosak, plusz még van az elején egy nemre, korra való szelekció is.
Ha nem lenne most egy csomó dolgom, akkor írnék egyet magyarra. Program tekintetében nem bonyolult. Feltölteni sok helyes válasszal, már inkább az!
Persze meg lehet írni öntanulóra is, de ez nem biztos, hogy mindig helyes. Autóra gondoltam, kérdezte hogy fémből készül: válaszom igen. De kérdezte azt is, hogy fém-e! Aztán reklamált, hogy én nem "igen"-t válaszoltam!
Végiggondolva mindenképp öntanulóra kéne írni, töltse fel adatokkal a sok ráérő!
AB szerkezet:
1. alapkérdések:
itt lennének az alapkérdések a lehetséges válaszokkal együtt. Egy alapkérdéshez többféle számú kérdés lehetséges;
2. szavak (na, itt van egy kis finomság: az azonos alakúak esetén! )
itt lenne az összes felvitt szó, az (összes)alapkérdésekre adott válaszokkal, de kérdésenként nem csak egy válasz, hanem az összes lehetséges szerepelne, a tanulás közben rájuk adott válaszokat számlálva
3. visszakereső rendszer
ez generálható a "szavak" táblából, egyetlen célja van: a visszakeresés
ennek optimális felépítésén még gondolkodok, de lehet hogy nincs is szükség rá, mert az alapkérdésekben is tárolható. Igen, valószínűleg az lenne a célszerű.
(Mielőtt valaki elkezdené fárasztani magát: én hierarchikus adatbázisokkal dolgozom.)
|
szomb. júl. 30, 2005 22:18 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
nutellamoly írta: T68m írta: ó, hogyne! Példa rá az automata metró, vagy éppenséggel a robotrepülõk. Ez tényleg érdekes kérdés, szvsz. a probléma az, hogy két rendszernek egymás mellett kéne élnie... Azért beszélek két rendszerrõl, mert a KRESZ-ben benne van, hogy az, hogy minden fél a KRESZ-nek megfelelõen vezet, nem garancia a balesetmentes közlekedésre. Ezen anno rendesen le is döbbentem, de nem vagyok egy rutinos sofõr, ha esetleg tudtok példát arra, hogy milyen esetekben definiálatlan a szituáció megoldása, engem érdekelne! Esetleg pályázhatnánk is a modernizált KRESZ kidolgozására
na, akkor a teljesség igénye nélkül:
- kereszteződés, tábla, lámpa nélkül. Egymással szemben lévő irányba haladó mindkét autó balra akar kanyarodni!
- elromlott jelzőlámpa, mely mindkét irányban zöldet mutat! Legfeljebb anyagi felelősség állapítható meg az üzemeltető részéről;
- veszélyt jelző tábla, pl. vadveszély. Ebben az esetben a sofőr nem mehetne többel, mint 5-10km/h, vagy még ennyivel sem, hisz egy kiugró vadnál így sincs garancia az ütközés elkerülésére, csak az alacsony sebesség miatt nem lesz súlyos az ütközés;
Mivel az általad írt - párhuzamos működés - alapkitétel, ezért először csak az egyszerűbb eszközöket lehet automatizálni. Pl. vonat, hajó, repülő. És ezekben van a legtöbb vezérlő elektronika jelenleg is.
|
szomb. júl. 30, 2005 21:50 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
T68m írta: arra célzol, hogy van végzettséged? Az tényleg jó vicc volt! "
|
szomb. júl. 30, 2005 20:58 |
|
|
Londelmor
gyémánt tag
Csatlakozott: szomb. júl. 03, 2004 11:10 Hozzászólások: 3635 Tartózkodási hely: Shanghai, Pudong negyed
|
Sy: sztem is nagyon állat ha elolvasod a leírását (vhol fent van az oldalon), akikor ott írják asszem, hogy ez olyan öntanuló, szóval minél többen játszanak vele annál okosabb, és mivel már évek óta működik, így elég sokat tanulhatott
de igazából az a durva, hogy miket kérdez... egyszer kutyaházra gondoltam, és olyanokat kérdezett, hogy "piros?" meg hogy "rá lehet állni?", meg hogy "elfér a zsebedben?" meg még két dolgot, ami hasonló jellegű volt, aztán 5-ik után benyögte, hogy kutyaház... (én meg leestem a székről, hogy hogy a p!csába... )
amúgy nekem egyszer akkor sértődött be, amikor a kardot akartam kitaláltatni vele, mert nekem kicsit mást (is) jelent a kard, mint egy átlagos embernek (mivel tanulok harcművészeteket), és így pár kérdésére fura választ adtam, de 29ből kitalálta (18 után pisztolyra tippelt, de nem fogadtam el ), és jól leszídott, hogy csomó kérdésre rosszul válaszoltam
sutszi: sajna nincs magyar (még) belőle, de gondolom előbb utóbb lesz majd. addigis néz ki a szótárból az iylen szavakat
|
szomb. júl. 30, 2005 20:51 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
sutszi írta: Nekem is új és tényleg jó, de hogy lehet benne magyarra váltani? Ha egyáltalán lehet. Mert én angolba nyomtam és ezen a nyelven nemtom hogy van hogy punciszőr. Bocs Sy.
Úgy láttam, csak angol, francia, német és spanyol nyelveken játszható. Kipróbáltam újra (ugyanazzal), másként jutottunk ugyanoda; meg is "sértődött"
Q20. Get your mind out of the gutter! I am not allowed to talk about stuff like this, but, I am guessing that it has something to do with sex?
Úgyhogy valószínűleg először a stubble-re úgy, mint gabonaszárra "gondolt". De ennek a szónak van egy másik jelentése is Bár kétség kívül nem annyira közismert.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wiki szomb. júl. 30, 2005 23:03-kor.
|
szomb. júl. 30, 2005 20:26 |
|
|
nutellamoly
arany tag
|
T68m írta: ó, hogyne! Példa rá az automata metró, vagy éppenséggel a robotrepülők.
Ez tényleg érdekes kérdés, szvsz. a probléma az, hogy két rendszernek egymás mellett kéne élnie... Azért beszélek két rendszerről, mert a KRESZ-ben benne van, hogy az, hogy minden fél a KRESZ-nek megfelelően vezet, nem garancia a balesetmentes közlekedésre.
Ezen anno rendesen le is döbbentem, de nem vagyok egy rutinos sofőr, ha esetleg tudtok példát arra, hogy milyen esetekben definiálatlan a szituáció megoldása, engem érdekelne!
Esetleg pályázhatnánk is a modernizált KRESZ kidolgozására
|
szomb. júl. 30, 2005 19:50 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Odo írta: @6230: Akkor mellébeszélés volt ez is.
""látom a meleg elvette mindenki humorérzékét "
arra célzol, hogy van végzettséged? Az tényleg jó vicc volt! "
|
szomb. júl. 30, 2005 19:40 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
CineDOG írta: tibuu írta: Ha esetleg erdekel valakit: http://www.fibernet.hu/aktualitas.htm"2005. augusztus 1-től kezdődően (területenként fokozatosan bevezetve) internet-szolgáltatásunk adatátviteli sebességeit - változatlan előfizetési díj mellett -, minden előfizetőnk részére jelentősen megnöveljük" A fibernetnek a 384-es sávszél a mostoha gyerek. Amikor anno mindent dupláztak, ezt meghagyták. Most megint mindent dupláznak, ezt épphogy csak emelik.
Megnéztem a PRtelecom oldalát is, ők is emelnek. És olcsóbban adják.
Szeptembertől ők jönnek. Eddig a kábeltv is náluk volt jobb és olcsóbb. A net is az.
|
szomb. júl. 30, 2005 19:24 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
simico írta: A túlzott automatizálásból pedig eddig csak problémák és balesetek származtak. Az automatika ugyanis nem képes váratlan, elõre nem látott (és programozott) helyzetek helyes értékelésére és intuitív döntések meghozatalára.
ó, hogyne! Példa rá az automata metró, vagy éppenséggel a robotrepülők.
meglepő, hogy egy alapvetően technokrata beállítottságú fórum is mennyire reakciós.
Nyitott kapukat döngetnék, de egyúttal esélytelen, hogy felhívjam a figyelmet az üzemanyamegtakarításra, a költségcsökkentésre, de még a (halálos)balesetek megelőzésre is, a vezetés "élményével" szemben!
gratulálok.
|
szomb. júl. 30, 2005 19:19 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
tibuu írta: Ha esetleg erdekel valakit: http://www.fibernet.hu/aktualitas.htm"2005. augusztus 1-től kezdődően (területenként fokozatosan bevezetve) internet-szolgáltatásunk adatátviteli sebességeit - változatlan előfizetési díj mellett -, minden előfizetőnk részére jelentősen megnöveljük"
A fibernetnek a 384-es sávszél a mostoha gyerek. Amikor anno mindent dupláztak, ezt meghagyták. Most megint mindent dupláznak, ezt épphogy csak emelik.
|
szomb. júl. 30, 2005 18:50 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
@6230: Akkor mellébeszélés volt ez is.
|
szomb. júl. 30, 2005 18:46 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
T68m írta: (persze, a vezetés élmény. Azonban a közutakon nincs (illetve nem lenne helye az élvezkedésnek). A közút a biztonságos célbejutásra való, az élvezkedés pedig a hátsó ülésre.
Egy "kicsit" el vagy tévedve szerintem. A biztonságos célbajutás és a vezetés élvezete egyáltalán nem zárja ki egymást. Nálam a vezetés élvezete nem a "százzal átdöngetek a városon" című jelenséget és a totális szabályszegést jelenti.
A túlzott automatizálásból pedig eddig csak problémák és balesetek származtak. Az automatika ugyanis nem képes váratlan, előre nem látott (és programozott) helyzetek helyes értékelésére és intuitív döntések meghozatalára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára simico szomb. júl. 30, 2005 18:46-kor.
|
szomb. júl. 30, 2005 18:45 |
|
|
6230
platina tag
|
Odo írta: Nem kaptam semmit!
Én se!
Mindenhol ilyen dög idő van? 19:42 van és árnyékban 30 fok.
Ami volt tegnap németbe és lengyelbe vihar az jön majd ide is?
|
szomb. júl. 30, 2005 18:41 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Nem kaptam semmit!
|
szomb. júl. 30, 2005 18:33 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Itthon sem ártana egy ilyen ember. Vagy inkább több.
|
szomb. júl. 30, 2005 17:42 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
pampika írta: A cikk kissé érdekesen,ellenségesen kezdődik és azt hittem először...
Ja-ja, én arra gondoltam, hogy egy angliai szokásról lesz szó. Láttam a Spektrumon (vagy hol), hogy van egy olyan fafajta, amit a vidéki angolok utálnak (talán a szaga miatt vagy nem tudom, miért, ez nem maradt meg), és állítólag, ha ki akarnak tolni a szomszéddal, akkor elültetnek pár ilyet a telekhatárra
|
szomb. júl. 30, 2005 17:02 |
|
|
Wiki
Site Admin
|
Londelmor írta: itt van még egy érdekes link: 20Q bár biztosan sokan ismeritek már, de azért poén. (nekem 17 kérdésből kitalálta, hogy teniszpályára gondoltam, úgy, hogy utána közölte, hogy az egyik kérdésére rossz választ adtam... de asszem 19ből egyszer régebben kitalálta azt hogy űrtávcső... )
19-ből rájött, hogy a - 18 év alattiak most forduljanak el - punciszőrre gondoltam. Nagyon ász, jó nagy adatbázisból dolgozhat Köszi a linket, nekem új volt!
|
szomb. júl. 30, 2005 16:48 |
|
|