Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 14:09

Hozzászólás a témához  [ 41 hozzászólás ] 
Helyi háló 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
PC-ről a Futtatás \\xxx.xxx.xxx.xxx\ (laptop IP-je) beírása után megjelenik a laptop megosztott cuccosa.
Laptopról ugyanez a parancs (PC IPje) beírása után: "A hálózati elérési út nem található."

kedd jan. 24, 2006 18:30
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok! A problémám a következő: van 2 gép (PC win98-cal és egy laptop XP-vel) és egy router, a netmegosztás tökéletesen megy, most már csak azt szeretném elérni, h. a 2 gép lássa egymást. Pingelni tudom mindkettőt a másik gépről. Beállítottam, hogy egy munkacsoportban legyenek. A PC látja is a laptop megosztott cuccait, de fordítva ez nem igaz. A laptopról nem látszódik a PC. Illetve ha kiadom az nbtstat -a PC IP címe parancsot, akkor kilistázza a "távoli gép NetBios táblázatot", és ott látszódik a PC neve. Ennek ellenére a munkacsoport számítógépei között csak saját maga, vagyis a laptop látszik. Van valakinek vmi 5lete?

kedd jan. 24, 2006 18:22
Moderátor

Hozzászólás 
Huhh, meglett a hiba: az 1-es gép alaplapi hálókarija rakoncátlankodott :P

Kösz szépen mindenkinek, aki olvasta előző írásomat, és törte az agyát rajta :)

szomb. dec. 10, 2005 18:55
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Üdv mindenki!

Megint a nagy kérdés: két gép összekötése.
Van két gépem, ezek között szeretnék hálózatot létrehozni, de akárhányszor vmelyik gépet újratelepítem, 1 napot kell **** mire összejön valami. Nincs ez most sem másképp.
A gépek: 1. abit nf7-es lap, integrált hálókarival, win xp sp2 2. abit bd7-2, egy dlink hálókarival, xp sp1.

A helyzet:
van a két gép között egy hálókábel, melyen régebben ment a háló (igaz a 2. más konfig volt, de a hálókari ugyanez). Kábel nem lett piszkálva, tehát elvileg jó. A 2. gépre most tettem fel friss xp-t, de nem sikerül működésre bírni a hálózatot.
Beállítások: IPk: 1. 192.168.0.1 2. 192.168.0.2 (más ipkkel is próbáltam, az se jó)
Munkacsoport: workgroup (ezt is próbáltam mással úgy se jó)

Se pingelni, se semmit nem tudok, senki nem lát semmit. Ha megnézem a munkacsoportokban lévő gépeket, mindegyik látja magát (néha az 1es gép még magát sem :( ). IP, név alapján nem érik el egymást.

Ha a hálózati ikonkára a tálcán egyszer rákattintok, azt látom, hogy egyik gép se fogad csomagot, csak küld (a 2-es rendületlenül, az egyes bejelentkezésnél küld párat, aztán slussz.)

Már próbáltam minden varázslót, minden általam ismert beállítást, de semmi, egy fikarcnyi adat nem érkezik.

Néztem a szolgáltatásokat, ami kapcsolódhat vmilyen módon hálózathoz, azt elindítottam, de semmi.

Tűzfallal, tűzfal nélkül se működik.

Több ötletem már nincs, hálás lennék, ha valaki segítene (Ha msn-en valaki magyarázná, hogy mit csináljak, az még jobb lenne :) ).

Kösz szépen.

szomb. dec. 10, 2005 14:58
ezüst tag

Hozzászólás Csak
Üdv,

Csak arra reagáltam, hogy

"Hello!

Amikor jönnek bekötni, nem kell tudniuk arról, hogy két géppel akarsz netezni... Aztán ha elmentek ezzel az utp-s módszerrel nyugodtan netezhetsz, senki nem fogja tudni, hogy 2 gépről nyomod.
"

Meg esetleg értékes információ is lehet akár... :shock:

Uffoltam,

Rain

szer. szept. 21, 2005 7:58
arany tag

Hozzászólás Re: Nem akarok beleszólni
RainStorm írta:
Üdv,

Látom, hogy itt sok tapasztalt emberke van, de ha nem nagy baj, én is hozzátennék némi gondolatot... :oops:

Szóval simán megmondja a szolgáltató azt, hogy egy, vagy több gép használja-e az adott kapcsolatot. Ugyanis ha NAT-ol a router (spedig ezt teszi), akkor ahhoz, hogy a NAT-táblában megtalálja a bejegyzést, hogy melyik gép küldte a kérést, az IP-csomag fejlécében átállít némi-nemű biteket ide-oda. Így, ha egy kapcsolatról ezek a "sticky-bit"-ek másképp vannak-néznek ki, röhögve megmondják azt, hogy megosztod a kaccsolatodat :!:

Aztán ha úgy gondolja, ezt szankcionálja, vagy sem, az helyzetfüggő. Esetleg várj egy kicsit azzal a megosztással-routerrel, hátha csak eleinte nézik azt, hogy megosztod-e... :roll:

Ammeg, hoyg patch, vagy cross a kábel marhajól megmutatja a router WAN-ledje... :?

Oder was?

Uffirmáció,

Rain

Hali! A megosztást engedik, mivel a szerződésben csak annyi van, hogy "vállalati vagy háztartáson kívüli LAN megosztás tilos" Tehát h.t.-on belül az én dolgom, hogy mit csinálok. Na meg a szerelő (aki az 1ik alapító) simán bekötötte volna router-be, csak, nem ismerte fel.

A kábel meg szerintem azért mindegy, mert a géppel bármelyik kábelen kommunikál

szer. szept. 21, 2005 7:53
ezüst tag

Hozzászólás Nem akarok beleszólni
Üdv,

Látom, hogy itt sok tapasztalt emberke van, de ha nem nagy baj, én is hozzátennék némi gondolatot... :oops:

Szóval simán megmondja a szolgáltató azt, hogy egy, vagy több gép használja-e az adott kapcsolatot. Ugyanis ha NAT-ol a router (spedig ezt teszi), akkor ahhoz, hogy a NAT-táblában megtalálja a bejegyzést, hogy melyik gép küldte a kérést, az IP-csomag fejlécében átállít némi-nemű biteket ide-oda. Így, ha egy kapcsolatról ezek a "sticky-bit"-ek másképp vannak-néznek ki, röhögve megmondják azt, hogy megosztod a kaccsolatodat :!:

Aztán ha úgy gondolja, ezt szankcionálja, vagy sem, az helyzetfüggő. Esetleg várj egy kicsit azzal a megosztással-routerrel, hátha csak eleinte nézik azt, hogy megosztod-e... :roll:

Ammeg, hoyg patch, vagy cross a kábel marhajól megmutatja a router WAN-ledje... :?

Oder was?

Uffirmáció,

Rain

szer. szept. 21, 2005 7:34
arany tag

Hozzászólás 
Hali mindenkinek! Végre bekötötték a netet! Még tesz , de nemsoká végleges lesz.

Na a lényeg! A routerrel megpróbáltam bekötni, de nem ismerte fel. A mac címet másoltam, de akkor sem látta a modemet. Nagy nehezen frissítettem a firmware-t, mire felismerte, de hiába látja a mdemet meg a gépeket is, nem megy a net. Már mindent megpróbáltam, de hiába. Mi lehet a baj? Látott már v.ki ilyet?

THX

Ja! A kábel, amit a modemhez adtak, az patch kábel. Ilyenkor nem crosslinket adnak?
1ébként már próbálltam azzal is, a led-ek égnek, a gép bármelyik kábellel kommuznikál (a kézikönyvben v. mi Auto-MDIX-et ír minden portra. Ez az, hogy mindegy milyen kábellel kötöm össze?

kedd szept. 20, 2005 21:15
arany tag

Hozzászólás Re: Kábel-net megosztás
Jen2ci írta:
Hello!

Amikor jönnek bekötni, nem kell tudniuk arról, hogy két géppel akarsz netezni... Aztán ha elmentek ezzel az utp-s módszerrel nyugodtan netezhetsz, senki nem fogja tudni, hogy 2 gépről nyomod. :lol:

Most jött postán 1 újabb tájékoztató, miszerint emelték a sávszélességet 384/64-re (asszem') 4000 a havidíj, nincs bekötés, 2 év. A lap alján 1 megjegyzés: " Üzleti, vagy háztartáson kívüli lan megosztás tilos" Ezek szerint simán megoszthatom, így legfejebb ők állítják be a routert is, nem?

Sajna még csak teszt állapotban van a tv, így a netet még nem kötik. Azért remélem jövő héten már jönnek! A szolg. oldalán még nincs fennt a rendelő, de ma megkérdezem, mikor jönnek. kb.

szer. jún. 29, 2005 9:41
arany tag

Hozzászólás 
csuszi7 írta:
Ez a két hálókártyás dolog csak xp op rendszerrel megolható? ittt a hídkapcsolatra gondolok, mert más op rendszerben még nem láttam.
Konkrétan felsoroltak neked pár lehetőséget
1. Router
2. Három hálókártya. Kettő a töltögetős gépben, egy a másikban. A második gépen ugyebár ez esetben csak akkor lesz net, ha az első is megy.
3. Utp kábel az egyik gépbe, USB a másikba. Ez akkor működik, ha megfelelő modemed van hozzá.

Ezek közt én nem látok két hálókártyás megoldást, tehát konkretizáld a kérdésedet lécci. És lehetőleg kerüld az elküld gomb őrült nyomkodását postolásnál.

szomb. jún. 25, 2005 7:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez a két hálókártyás dolog csak xp op rendszerrel megolható? ittt a hídkapcsolatra gondolok, mert más op rendszerben még nem láttam.

szomb. jún. 25, 2005 3:42
ezüst tag

Hozzászólás 

szomb. jún. 25, 2005 3:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
csuszi7 írta:
Nekem egy olyan problémám lenne hogy: 2 gépet akarok adsl-re, egyiknek folyamatosan menni kéne, (töltögetés) a másiknak meg csak néha de arra is kéne net.
Én úgy csináltam, hogy az egyik gépet hálókártyával, a másikat usb-vel csatlakoztattam ugyanahoz az ADSL modemhez. Ilyenkor a 2 gépnek 2 különböző ip címe lesz. Valószinűleg a szolgáltató nem tiltja a kettős bejelentkezést. A sávszélesség természetesen eloszlik a 2 gépre.
Üdv,NBéla

pén. jún. 24, 2005 17:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
csuszi7 írta:
Nekem egy olyan problémám lenne hogy: 2 gépet akarok adsl-re, egyiknek folyamatosan menni kéne, (töltögetés) a másiknak meg csak néha de arra is kéne net.
Ezt meg lehet oldani 2 hálókártyával 1 gépben? milyen megoldással ami nem bonyolult? gépigény?

elõre is köszi

3 hálókártya, ebből kettő egyik gépben, egy a másikban.

Gond nélkül megoldható, a tapasztalat azonban az, hogy jobb a router.

(itt jegyzem meg, hogy elméletileg egy-egy kártya is elegendő lenne, sőt még egy csomó - elméleti - lehetőség van, azonban ezeket valamiért nem támogatják)

pén. jún. 24, 2005 14:11
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezt meg lehet oldani 2 hálókártyával 1 gépben? milyen megoldással ami nem bonyolult? gépigény?

előre is köszi

pén. jún. 24, 2005 1:59
arany tag

Hozzászólás 
Kösz. Időközben én is megtaláltam, de modemem van (szintén Mercury :-) ) és sitenem is kellett, nem tudtam visszaírni. Remélem a netem a héten meglesz és ki tudom próbálni. Egyébként azért vettem ezt, mert ez volt a legolcsóbb, amit találtam (5900) . Ahol vettem, már vettem 1-2 cuccot, és tudom, hogy nem adnak el hibás cuccokat. És mivel ismerem a márkát, bízom benne, hogy nem lesz vele gondom 1 darabig.

Köszi mindenkinek a segítséget, majd ha meglesz a netem, megírom, milyen. THX:dbali

vas. jún. 12, 2005 21:05
arany tag

Hozzászólás 
dbali írta:
Használt boltban vettem, se cd, se könyv, 2 hét gari, nem tudom kinyitni (amíg nem tudom letesztelni, nem is akarom). Remélem a héten már kötik, és ki tudom próbálni. Belül mit lehet állítani?
Uff. :D
Nem úgy értettem, hogy szedd szét. :D
Ha beírod a böngésződbe ezt: http://192.168.1.1, akkor a router konfigjába jutsz. Na ott nézz körül.
Egyébként a két hét garis cuccok szvsz kerülendők.

vas. jún. 12, 2005 15:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
dbali írta:
Használt boltban vettem, se cd, se könyv, 2 hét gari, nem tudom kinyitni (amíg nem tudom letesztelni, nem is akarom). Remélem a héten már kötik, és ki tudom próbálni. Belül mit lehet állítani?

http://www.mercurycomputer.hu/br100.html

Eddig csak ezt találtam, de még szétnézek.

Manual: http://www.mercury-pc.com/download_file ... em_id=1594

Firmware:
http://www.mercury-pc.com/downloads_lis ... ductid=369

vas. jún. 12, 2005 14:13
arany tag

Hozzászólás 

http://www.mercurycomputer.hu/br100.html

Eddig csak ezt találtam, de még szétnézek.

vas. jún. 12, 2005 14:03
arany tag

Hozzászólás 
dbali írta:
THX! Már be is szereztem 1 Mercury Br100-ast. Valakinek van tapasztalata?

A netem még 1 kicsit csúszik (eső miatt nem jöttek bekötni a tv-t), úgyhogy tesztelni nem tudom. Nincs valakinek valami leírása a router-ek beállításairól? Még nemigen foglalkoztam a témával, csak 2 gépet kötöttem össze.
Néz be a routerbe. A legtöbbet akkor fogod megtanulni róla, ha először átnézed a beállítási lehetőségeket. Lehetőleg a kézikönyvet is fusd át. Biztos adtak hozzá. (Ha nincs, akkor rajta van a CD-jén.)

szomb. jún. 11, 2005 16:09
arany tag

Hozzászólás 
THX! Már be is szereztem 1 Mercury Br100-ast. Valakinek van tapasztalata?

A netem még 1 kicsit csúszik (eső miatt nem jöttek bekötni a tv-t), úgyhogy tesztelni nem tudom. Nincs valakinek valami leírása a router-ek beállításairól? Még nemigen foglalkoztam a témával, csak 2 gépet kötöttem össze.

szomb. jún. 11, 2005 15:50
arany tag

Hozzászólás 
dbali írta:
De csak proxy-val vagy router-rel, nem?
Tegyél rá egy routert és a dolog rövidre van zárva.

csüt. jún. 09, 2005 18:32
arany tag

Hozzászólás 
De csak proxy-val vagy router-rel, nem?

csüt. jún. 09, 2005 17:25
vas-tag

Hozzászólás Kábel-net megosztás
Hello!

Amikor jönnek bekötni, nem kell tudniuk arról, hogy két géppel akarsz netezni... Aztán ha elmentek ezzel az utp-s módszerrel nyugodtan netezhetsz, senki nem fogja tudni, hogy 2 gépről nyomod. :lol:

vas. jún. 05, 2005 8:33
arany tag

Hozzászólás 
Köszi! Rájöttem, hogy nem volt engedélyezve a hálót hasznáéló progiknál a böngésző. Most királyul megy. Már amennyire a modem király lehet. Nem baj! Ha lesz lóvém, jön a kábel. Szerintetek mennyire kötekednek, ha megosztom a 2 gépen? Ki tudják v.hogy mutatni, hogy nem 1 gép van fennt?

hétf. máj. 30, 2005 21:33
arany tag

Hozzászólás 
dbali írta:
Mindent megosztottam a gépek között, de mégsem működik. Proxy-t hogy tudok csinálni?

Nem a modemes, hanem a mésik gépnél be kell írni a modewmes gép hálókártya IP címét átjárónak, és a DNS helyére be kell írnod a szolgáltatód DNS kiszolgálójának a címét.

Pl.:
Nem modemes gép Modemes gép
Ip 192.168.0.2 192.168.0.1
Maszk 255.255.255.0 255.255.255.0
Átjáró 192.168.0.1 Ide nem kell írni semmit
DNS A szolgálltatód... Ide nem kell írni semmit

A szolgáltatód DNS kiszolgáló cimét meg tudod nézni, ha betárcsáz a gép, START menu futtatás CMD. Majd ide beírod, IPCONFIG /ALL.

Remélem tudtam segíteni.

kedd máj. 17, 2005 21:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Mindent megosztottam a gépek között, de mégsem működik. Proxy-t hogy tudok csinálni?

pén. ápr. 29, 2005 21:08
Moderátor

Hozzászólás 
jokers5 írta:
Hannibal írta:
De a vezetékes biztosabb :):)

Illetve stabilabb, de kényelmesebb a wifi :lol:

Igaz :roll: :roll:

szer. ápr. 27, 2005 14:39
platina tag

Hozzászólás 
dbali írta:
Hasonló gonddal senki nem köszködik?

Ott is van speciális lehetőség mégpedig olyan h honnan futhat a használni kívánt sw.

Esetleg olyat is próbálj beállitani, h más felhasználók módosíthatnak.

szer. ápr. 27, 2005 13:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
dbali írta:
Mindkettőn xp van, a pipák is megvannak, tudok tárcsázni meg bontani, csak böngészni nem (sem ftp, levél stb...) semmi hibát nem ír ki, csak 404 hiba minden oldalnál (ftp-nél meg nem találja a kiszolgálót)

Passzolok, de végső esetben próbáld ki egy proxy szerverrel (pl. Analogx, ingyenes).

szer. ápr. 27, 2005 13:11
arany tag

Hozzászólás 
Hasonló gonddal senki nem köszködik?

szer. ápr. 27, 2005 13:03
platina tag

Hozzászólás 
Hannibal írta:

Illetve stabilabb, de kényelmesebb a wifi :lol:

kedd ápr. 26, 2005 17:45
Moderátor

Hozzászólás 

kedd ápr. 26, 2005 15:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
.gúnár. írta:
De az is lehet, hogy olcsóbb vezeték nélkül...

az BIZTOS, Gedeon! :)

hétf. ápr. 25, 2005 14:41
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
De az is lehet, hogy olcsóbb vezeték nélkül...

hétf. ápr. 25, 2005 14:21
a fórum lelke

Hozzászólás Re: Ethernet kábel
tdani írta:
Helló!

Szerintem ide tartozik!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e kb 300-400m -es ethernet kábelen netezni? Két ház között kéne!

Lehet, VASTAG ethernet hálózaton.

vas. ápr. 24, 2005 16:09
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás Ethernet kábel
Helló!

Szerintem ide tartozik!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e kb 300-400m -es ethernet kábelen netezni? Két ház között kéne!

vas. ápr. 24, 2005 13:58
arany tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy már van ilyen topic, de azért megkérdezem. Linux + xp hálóban hogh működik? Kell v.mi külön progi?

vas. ápr. 24, 2005 12:45
arany tag

Hozzászólás 
Mindkettőn xp van, a pipák is megvannak, tudok tárcsázni meg bontani, csak böngészni nem (sem ftp, levél stb...) semmi hibát nem ír ki, csak 404 hiba minden oldalnál (ftp-nél meg nem találja a kiszolgálót)

vas. ápr. 24, 2005 12:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
És mégis milyen oprendszer van a 2 gépen?

Ha XP-t használsz!

Azon a gépen, amelyiken a modem van, nyisd meg a helyi hálózat :arrow: tulajdonságok :arrow: speciális ablakot, és az internetkapcsolat megosztása résznél pipáld ki a :arrow:
"megengedem a hálózat más felhasználóinak, hogy ennek a számítógépnek az internetkapcsolatát használják"
És az alattalevőt is pipáld ki.
A másik gépen ezekután már lehet is tárcsázni!

szomb. ápr. 23, 2005 20:54
arany tag

Hozzászólás Helyi háló
Nem tudom ide tartozik-e, de köze van hozzá.

Van 2 gépem összekötve utp kábellel. Hozzá modemes net. A központi gépen (amin a modem van), simán megy a net, de a másikon nem hoz be semmit. A kapcsolatot látom, kezelni tudom (kapcs., bontás, Tulajdons.) látok minden jellemzőt róla (idő, sebesség, stb.), de bármit csinálok, nem megy. Mi lehet ennek az oka?

u.i.: a háló megy rendesen, csak a net nem.

szomb. ápr. 23, 2005 19:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 41 hozzászólás ]