Szerző |
Üzenet |
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
skynet írta: a "hagy"-ot "hadd"-nak írjuk és ejtjük is (a fenti szövegkörnyezetben persze), bár sajnos egyre jobban terjed a helytelen változat. Biztosan igazad van, de belegondolva milyen furcsa! A "hagyja tanulni", alapján (engedélyezi) a "hagy tanuljon" alak lenne "logikus". Bár tudom, a nyelvtanban nem szabad logikát keresni. Tény, hogy a Magyar Helyesírás Szabályai című kiadványban is úgy van ahogyan írtad.
|
csüt. aug. 04, 2005 12:32 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
Nos, most akár Ady születési helye is lehet a mérce, a jelenlegi rendszerben. Ugyanis ha emiatt kapsz 4-est az érettségin, már esélyed sincs arra, hogy az államilag finanszírozott orvosképzébe bekerülhess...
Aki megüti a szintet... Einsteinnek nem volt érettségije. Melyik magyar egyetemre kerülhetne be ma? Megütné-e a szintet?
Sólyomhoz:
Vannak bizonyos társadalmilag elfogadott dolgok, amiket mindenhol elvárnak. Volt például a tisztaszoba, meg az ünnepi öltöny. A köztársasági elnök rezidenciája az ország tisztaszobája. Legyen is az.
Te kezdted a demagógiát, az aranyozott kantárral, én a ló másik oldalát néztem meg. A kettő között lesz az igazság. Valószínűleg Sólyom nem a Tadzs Mahal aranyozott mását akarja magának felépíttetni a Gellérthegy tetejére.
|
csüt. aug. 04, 2005 12:28 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Sy írta: BrOnZ írta: Szóval a gond az, hogy a tehetséges de csóró gyerek a startnál be sem kerül, míg "vagyonosabb" ám hülye társa megkapja a lehetőséget. Ha tehetséges, akkor tanuljon. Legyenek nyelvvizsgái, legyen osztályelső. És akkor mi (illetve rajtunk keresztül az állam) ki fogjuk fizetni neki a tandíját. Pontosan ezt szeretném én is. Szívemből "szóltál". De a belinkelt cikkben nem ezt akarják. Sőt! Pl. a nyelvvizsga sem számít majd...
Az meg, hogy idén egy sima mezei hibátlanra sikeredett kitűnő érettségivel nem lehetett bekerülni egyes egyetemekre, egyszerűen botrányos... Persze lehet hümmögni: miért nem ment emelt szintűre? Csak azért azt remélem tudjátok ti is, hogy számtalan középiskolában egyszerűen nem tudták az emeltszintű érettségi feltételeit biztosítani, hiába akart a gyerkőc olyat... Szóval ez a mostani OM is elhúzhat jó messzire...
|
csüt. aug. 04, 2005 12:21 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Sulla írta: BrOnZ írta: Erről az jut bronzi eszébe, hogy: "...aranyozott kantár nem teszi gyorsabbá a paripát..." Khmmm... Én kérek elnézést. Nekem meg a: "... mackónadrágban is lehet államközi szerződést aláírni...", meg: " ... úgysem járt még panelban a japán császár...". El van nézve. Ugye te is tudod, hogy "demagóg" módon sarkítottál? Van fehér és fekete, meg közte akárhány árnyalat... Ha egyszer egy államnak csak "mackónadrágra" futja, akkor kénytelen abban aláírni a szerződéseket... Ez olyan mint régen a pénz "munka" fedezete az arannyal szemben...
De nem kell elnézni... Gondolkozni kell. Esetleg más fejével is. Vagy legalább megpróbálni.
|
csüt. aug. 04, 2005 12:14 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
BrOnZ írta: Szóval a gond az, hogy a tehetséges de csóró gyerek a startnál be sem kerül, míg "vagyonosabb" ám hülye társa megkapja a lehetőséget.
Ha tehetséges, akkor tanuljon. Legyenek nyelvvizsgái, legyen osztályelső. És akkor mi (illetve rajtunk keresztül az állam) ki fogjuk fizetni neki a tandíját. Aki meg nem óhajtja az orvosi karrierjét arra alapozni, hogy tudja: Károly Róbert milyen törvényeket vezetett be vagy hogy mit is akart Berzsenyi bármelyik művével is mondani, de van zséje, az hagy próbálhassa meg. Ha nem megy, úgyis bukta lesz.
Azt meg nem ez a rendszer befolyásolja, hogy tudsz-e pénzért diplomát venni, ilyet lehet a költségtérítéses oktatás megléte nélkül is. Én legalábbis így látom.
|
csüt. aug. 04, 2005 12:14 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Sulla írta: Azért ne légy demagóg. Aki nem fizet a tanulásért, az is áteshet néhány vizsgán... Nem attól lesz valaki hű de ****@ orvos, hogy 18 évesen mennyire tudta Ady születési helyét, vagy mennyire nem. Hmmm... Most akkor ki a demagóg? Mondta valaki, hogy Ady születési helyének kelle a mércének lenni? Sulla írta: A második részhez: Mit érdekel téged, hogy valaki pénzért tanul akárminek? És ha egy országnak egy évben csak 1328 televízióra van szüksége, akkor azt 1329.-et már ne lehessen akármennyi pénzért sem megvenni? Ki dönti el, hogy hány jogászra van szükség? Az elnöki tanács? Mintha Te említetted volna a piacot... Hát döntse el az. Kérdésedre válaszolva: piszkosul nem érdekel, hogy 2. 3. vagy akárhányadik diplomájáért ki és mennyit áldoz hobbiból... De talán az első ahhoz kell, hogy aki megüti a szintet, az ebben a szakmában is megélhessen. Sulla írta: Piac van az oktatásban is -mint mindenhol-, a régi beidegződésekkel ezt nehéz elviselni. A kiflit sem adják ingyen, a tanítás sem ingyenes. Nos ez megint demagóg, felejtsük el. Mesze nam arról szól, mint a vitánk. Persze minden az üzlet, a piac... Ez a mai "szabad" ember istene. Valahogy olyan "Taigetosz" feelingem van. Aki gyengébb, azt kinyírni. Akinek nem telik, az csak nyomoroghat. Aki érez, empatikus, azt eltaposni. Gyengékre (szegényekre) nincs szüksége a társadalomnak. Végül is mi különbözteti meg az embert az állattól? Az hogy gondolkodik? Érez? De vajon hogyan??? T68m írta: nem kéne összekeverni a fizetős felsőoktatást egy bűncselekménnyel Ki dönti el, hogy mi a bűncselekmény? Ha jól emlékszem régen volt pl. KMK. Ma emiatt hányan ülnének sitten? Maholnap füvezni is lehet majd. Régebben 2000 Ft volt a szabálysértés és a vétség közötti határ... Most a pénz, vagy az erkölcs értéke romlott ennyire?
Ne is írjátok: tudom, szerintetek ez is demagóg...
|
csüt. aug. 04, 2005 12:11 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
|
csüt. aug. 04, 2005 11:53 |
|
|
Sulla
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 999 Tartózkodási hely: on-line
|
BrOnZ írta: Erről az jut bronzi eszébe, hogy: "...aranyozott kantár nem teszi gyorsabbá a paripát..." Khmmm... Én kérek elnézést.
Nekem meg a: "... mackónadrágban is lehet államközi szerződést aláírni...", meg: " ... úgysem járt még panelban a japán császár...".
El van nézve.
|
csüt. aug. 04, 2005 11:51 |
|
|
Sulla
platina tag
|
BrOnZ írta: Nem kívánom, de azért kíváncsi lennék, ha esetleg egy az életed megmentésére kirendelt pénzért tanuló doki ***** az igazodást, akkor is ennyire nagyszerűnek tartanád ezt a rendszert.
De hogy ne csak morogjak: én a magam részéről sokkal egyszerűbben intézném ezt: ha a mezőgazdaság finanszírozásánál felismertük azt, hogy ennyi gazdát nem tud eltartania az ország, akkor ugyanezt a "zsenialitást" alkalmazni kellene a közgazdászok, a jogászok, a politológusok, és az összes ilyen csupa hasznos és kreatív szakmák esetében is, és ha egy országnak egy évben csak 1328 jogászra van szüksége, akkor egy darabbal sem veszek fel többet. Még akkor sem, ha qrva jól megfizeti!!! Mert abban a pillanatban már nem a tehetségről és a tudásról szól a történet. Az a szükséges 1328 viszont csak és kizárólag a tudása, teljesítménye alapján tanulhatna, teljesen függetlenül az anyagi lehetőségeitől.
Azért ne légy demagóg. Aki nem fizet a tanulásért, az is áteshet néhány vizsgán... Nem attól lesz valaki hű de ****@ orvos, hogy 18 évesen mennyire tudta Ady születési helyét, vagy mennyire nem.
A második részhez: Mit érdekel téged, hogy valaki pénzért tanul akárminek? És ha egy országnak egy évben csak 1328 televízióra van szüksége, akkor azt 1329.-et már ne lehessen akármennyi pénzért sem megvenni? Ki dönti el, hogy hány jogászra van szükség? Az elnöki tanács?
Piac van az oktatásban is -mint mindenhol-, a régi beidegződésekkel ezt nehéz elviselni. A kiflit sem adják ingyen, a tanítás sem ingyenes. Aki meg hülye hozzá és mégis pénzért direkt azt erőlteti, abból hidd el, nem lesz sem orvos, de még rendőr sem.
|
csüt. aug. 04, 2005 11:46 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Na már ez is kezdi...
Nem jó Sólyomnak a kinézett rezidencia
"...Sólyom László pénteken hivatalba lépő köztársasági elnök sajtófőnökének közleménye szerint Sólyom törvényellenesnek tartja, hogy nem vásárolt neki új elnöki rezidenciát az állam az eladott Béla király úti épületegyüttes helyett. Sólyom szerint az eddig neki megmutatott négy ház nem elég színvonalas elnöki székhelynek..."
Erről az jut bronzi eszébe, hogy: "...aranyozott kantár nem teszi gyorsabbá a paripát..." Khmmm... Én kérek elnézést.
|
csüt. aug. 04, 2005 11:27 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: nem kéne összekeverni a fizetős felsőoktatást egy bűncselekménnyel - még akkor sem, ha te a kettőt (neveltetésednek köszönhetően) ugyanannak tartod. Momentán nem tudom, hogy mi köze ennek a neveltetésemhez... De ha az a cél, hogy nekiállj szimplán ****, akkor szólj, mert úgy kezellek mint nokiát
Szóval ha egy cseppet tovább gondolkodnál, mint egy -a hirtelen "szabadságtól"(?)- megmámorosodott szűklátókörű, akkor láthatnád, hogy a magyar egy rettenetesen ostoba nemzet. Ugyanezt a "válogatást" eljátszottuk régen az átkosban, amikor annak volt behozhatatlan előnye, akinek a káderlapján egy jókora F betű pompázott. Nem kell hozzá sok ész, hogy belássuk: ma pontosan ugyanaz a helyzet, csak nem az F betű, hanem a "P", -angol szakosoknak az "M"- betű jelenti ugyanazt az előnyt mint régen.
Kis hazánk képtelen tanulni a hibáiból: "...a magyar nem nyugszik, ha nem **** a szája..." (copyrigh by: Hofi Géza) A magyar valóban egy lovas nemzet, csak az a baja, hogy olyan vékony lovon ül, mint egy furnérlemez... Ebből adódóan sohasem tud a ló hátán maradni, hanem mindig átesik a másik oldalára. Ráadásul ezt nem felül teszi, mert akkor egy pillanatig nyeregben érezhetné magát, hanem alul lendül át, hogy a jól megtermett paripapénisz igen erősen orrbavágja...
Ebben az országban ma minden zászló, a zsiványnak áll. Ma itthon becsületes munkával, szimplán tudással, kapcsolatok és pénz nélkül csak és kizárólag éhen lehet dögleni, maximum vegetálni.
Nem kívánom, de azért kíváncsi lennék, ha esetleg egy az életed megmentésére kirendelt pénzért tanuló doki ***** az igazodást, akkor is ennyire nagyszerűnek tartanád ezt a rendszert.
De hogy ne csak morogjak: én a magam részéről sokkal egyszerűbben intézném ezt: ha a mezőgazdaság finanszírozásánál felismertük azt, hogy ennyi gazdát nem tud eltartania az ország, akkor ugyanezt a "zsenialitást" alkalmazni kellene a közgazdászok, a jogászok, a politológusok, és az összes ilyen csupa hasznos és kreatív szakmák esetében is, és ha egy országnak egy évben csak 1328 jogászra van szüksége, akkor egy darabbal sem veszek fel többet. Még akkor sem, ha qrva jól megfizeti!!! Mert abban a pillanatban már nem a tehetségről és a tudásról szól a történet. Az a szükséges 1328 viszont csak és kizárólag a tudása, teljesítménye alapján tanulhatna, teljesen függetlenül az anyagi lehetőségeitől.
|
csüt. aug. 04, 2005 11:14 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
BrOnZ írta: T68m írta: Nem a diplomáért, a vizsgajegyért kell fizetni, hanem az oktatásért. Na neee... Hány ilyen esetrõl tudunk, ami véletlenül kiderült? És vajon mennyi van még, ami nem?
nem kéne összekeverni a fizetős felsőoktatást egy bűncselekménnyel - még akkor sem, ha te a kettőt (neveltetésednek köszönhetően) ugyanannak tartod.
(mellesleg pont az államilag támogatott rendszer az, ami tág teret hagy a visszaéléseknek)
|
csüt. aug. 04, 2005 10:34 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
skynet írta: segítséget kérnék németből
No, van itt a mítingen két német kolléga, ők valószínűleg elég jól tudják
kritischer Fehler (kritikus hiba)
Fehlende Systemkomponente (hiányzó rendszerkomponens)
illegale Kopie (illegális másolat)
Verbuindung zur Datenbank nicht möglich (nem lehet az adatbázishoz kapcsolódni)
Bitte melden Sie sich bei .... (kérjük, vegye fel a kapcsolatot a ...-vel)
Bitte rufen Sie folgende Nummer an ... (kérjük, hívja a ... számot)
Fehler in Systemzeit (hiba a rendszeridőben)
Remélem minden betűt jól olvastam (kézírás rulez)
|
csüt. aug. 04, 2005 10:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
simico írta: T68m írta: Ráadásul a Budaörsin kerekezni nem is egy nagy élmény. Dayka Gábor utca és a Petõfi laktanya között, a felüljárón az úttesten kell menni vagy átmenni a túloldalra.
Te most nokiát játszol wazzeg??? Hogy a ****** jön ide a Budaörsi út?? Egyik írásomban sincs benne a Budaörsi, nem tudom miért ragaszkodsz ennyire hozzá...
hát valamelyikünk biztos!
Szal, ha jól emléxem, a cél eljutni a Déliből a Kökire vagy fordítva.
Az általatok vázolt útvonalba azonban bekerült Kelenföldi pu is., ami persze egy tök felesleges kitérő. Onnan viszont vagy a Budaörsin mész vagy visszajössz a Karolináig.
De részemről befejezve. Tekintve, hogy nem kerekezni akarnak, hanem szállítani, valamint az elégségesnél már bőven több útvonalat ajánlottunk. (és a Várba is nyugodtan felnézhetne, jó a kilátás )
|
csüt. aug. 04, 2005 10:29 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
|
csüt. aug. 04, 2005 10:22 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
|
csüt. aug. 04, 2005 10:19 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
T68m írta: Ráadásul a Budaörsin kerekezni nem is egy nagy élmény. Dayka Gábor utca és a Petőfi laktanya között, a felüljárón az úttesten kell menni vagy átmenni a túloldalra.
Te most nokiát játszol wazzeg??? Hogy a ****** jön ide a Budaörsi út?? Egyik írásomban sincs benne a Budaörsi, nem tudom miért ragaszkodsz ennyire hozzá...
|
csüt. aug. 04, 2005 10:17 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: Nem a diplomáért, a vizsgajegyért kell fizetni, hanem az oktatásért. Na neee... Hány ilyen esetről tudunk, ami véletlenül kiderült? És vajon mennyi van még, ami nem?
|
csüt. aug. 04, 2005 10:13 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Hát én ezt egy cseppet másképp látom, különösen az oktatói "aspektusból"... A diploma megvétele sem kunszt, gyakorlatilag ma bármilyen diplomát megkaphatsz, ártól függően még a tablóra is felraknak... Bővebb infót nem vagyok hajlandó erről elárulni, ne is kérdezzetek. Szóval a gond az, hogy a tehetséges de csóró gyerek a startnál be sem kerül, míg "vagyonosabb" ám hülye társa megkapja a lehetőséget. Ez napjainkra már megvalósult. Innentől az "ideális" eset az amit Te írsz, hogy menet közben kiszórják, de félek tőle, hogy hamar le fogjuk ebben is másolni a "bálványozott" amerikát, ahol az intézményi támogatással szépen lehet az utat "planírozni"...
|
csüt. aug. 04, 2005 10:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
tljesen egyetértek Sy-al! (nyali, nyali )
Nem a diplomáért, a vizsgajegyért kell fizetni, hanem az oktatásért.
Sőt, én továbbmennék, mert szerintem az államilag (pontosabban dolgozók által) finnanszirozott oktatás sokkal igazságtalanabb és pazarlóbb.
A kontraszelektált felvételi rendszerről pedig ne is beszéljünk.
|
csüt. aug. 04, 2005 10:11 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
BrOnZ írta: Szép, új világ! Hamarosan itt vannak a tehetségtelen, ám gazdag orvosok (is)...
Szerintem nincs igazad. A pénzért nem veszi meg a diplomát, ugyanúgy elhasaltatják a vizsgákon, ha nem tud. A tanárok többsége nem is tudja, ki a költségtérítéses, és ki nem (A BMF-en legalábbis így volt/van), így nincs kivételezés (legalábbis ezen szempont alapján). Szerintem a delikvens inkább csak azt "veheti meg", hogy kap egy lehetőséget kipróbálnia magát. Mert lehet, hogy az érettségi tárgyakból nem volt éppen osztályelső, de pl. idegsebésznek kiváló lenne.
Szerintem jó dolog a költségtérítéses oktatás, mert gyengébb eredménnyel is be lehet jutni (ha valaki szívesen tanulna orvosnak, de speciel középiskolában az irodalmat ki nem álhatta), a bentmaradást pedig úgyis csak a tanulás hozza meg. Arról nem is beszélve, hogy a felsőoktatási intézményeknek jól jönnek az ilyen hallgatók, úgyis elég csóringer a többségük..
|
csüt. aug. 04, 2005 10:01 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
"15-19 millió forintot vehet fel szerződése szerint Kondor Katalin, a Magyar Rádió távozó elnöke, he egy éven keresztül nem megy máshová dolgozni - állítja a Népszabadság. A lap szerint erre azért van szükség, hogy Kondor ne vihesse máshová tudását. A rádió leköszönő elnökével még a csonka (a mostani kormánypártok nékül működő) médiakuratórium kötött szerződést - írja a lap. Kondor egy évig így még jogviszonyban marad a Magyar Rádióval."
Jó lenne, ha az én melóhelyemen is tejelnének nekem minden évben, csak azért, hogy náluk maradjak. Elég 100ezer...egyenlőre.
Főnök olvasod???
|
csüt. aug. 04, 2005 9:34 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Kispósi írta: Hajrá LOKI! Nem nyaralnék most Splitben. Kissé pipásak a szurkolók (pl.zászlóégetés).
|
csüt. aug. 04, 2005 9:24 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
A piac diktál az egyetemeken
"...Bár az államilag finanszírozott képzéseken abszurd módon magas ponthatárok alakultak ki, a költségtérítéses kurzusokon akár 30-40 ponttal rosszabb eredmény is elegendő volt a felvételhez. A Semmelweis Egyetemen például 13, Szegeden 26, Debrecenben 39, Pécsen pedig 42 ponttal rosszabb teljesítménnyel is lehet tanulni az általános orvosi karok költségtérítéses képzésein, mint az államilag finanszírozott tagozaton..."
Szép, új világ! Hamarosan itt vannak a tehetségtelen, ám gazdag orvosok (is)...
|
csüt. aug. 04, 2005 9:09 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Kispósi írta: Hajrá LOKI!
Húú de jó kis meccs volt tegnap
|
csüt. aug. 04, 2005 9:00 |
|
|
Kispósi
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1276 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hajrá LOKI!
|
szer. aug. 03, 2005 18:39 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Szokott. A múltkor a BigBrádörért volt bünti.
|
szer. aug. 03, 2005 17:01 |
|
|
Odo
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 9661 Tartózkodási hely: Székesfehérvár
|
TV2-nél is volt?
|
szer. aug. 03, 2005 16:59 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Már kicsit uncsi, hogy 2 hónapja minden 7en vagy a tv2 vagy az rtl besötétül
|
szer. aug. 03, 2005 16:56 |
|
|
Odo
Moderátor
|
ORTT
|
szer. aug. 03, 2005 16:48 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Nézzétek az RTL KLUB-ot.
Sötét, mint a szemüvegem
|
szer. aug. 03, 2005 16:31 |
|
|
Vendég
|
Nekem is gyanúsan olcsó volt, de hát ott volt hogy kerékpár szállítással...
Nah, akkor bicajjal 140 HUF...
|
szer. aug. 03, 2005 15:24 |
|
|
Vendég
|
|
szer. aug. 03, 2005 14:41 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
simico írta: T68: neked meg nem tudom mi bajod van az általam vázolt két útvonallal. A Bartók Béla és Karolina úton simán lehet gond nélkül bicajozni, az Alkotás úton pedig a járdán lehet menni. Vagy lehet menni a Népligettõl a Könyves Kálmán körút melletti bringaúton, át a Lágymányosi hídon és a felsõ rakparton szintén végig a bringaúton (a Délihez is van róla leágazás vagy kicsit tovább a Moszvka térhez is, ahonnan szintén nem gond átgurulni a Délihez). Néhány száz km-t letekertem a környéken, mivel életem felét Kelenföldöm töltöttem.
ismerős vagyok én is. De kissé körbe van az átalam vázolthoz képest.
Ráadásul a Budaörsin kerekezni nem is egy nagy élmény. Dayka Gábor utca és a Petőfi laktanya között, a felüljárón az úttesten kell menni vagy átmenni a túloldalra.
Ha a lágymányosin jön át, akkor én a rakparton maradnék (kényelmes út) és a Tabán fele, a Krisztina körútat választanám.
|
szer. aug. 03, 2005 13:16 |
|
|
Sulla
platina tag
|
simico írta: Szóval a "kökitől" vasúttal továbbmenni átszállás nélkül nem nagyon lehet, Rozso meg gondolom nem vonatozni és pályaudvarokat nézegetni akar (bár lehet, hogy tévedek, akkor viszont minek a bringa?)
Ajándékba vette a délinél lakó unokaöccsének és egy ingyenes szállítási módszert keres. Én nem írtam, hogy nem kell átszállni
|
szer. aug. 03, 2005 13:01 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Sulla írta: [De Kelenföldről megy, vagy rosszul tudom? Ennyi erővel Nyíregyházáról sem megy Pécsre vonat...
Üdv Varsóban! Kelenföldről igen, de te ezt írtad: Idézet: Határ úttól köki vasútállomásig bicaj, onnan vasút
Szóval a "kökitől" vasúttal továbbmenni átszállás nélkül nem nagyon lehet, Rozso meg gondolom nem vonatozni és pályaudvarokat nézegetni akar (bár lehet, hogy tévedek, akkor viszont minek a bringa?)
T68: neked meg nem tudom mi bajod van az általam vázolt két útvonallal. A Bartók Béla és Karolina úton simán lehet gond nélkül bicajozni, az Alkotás úton pedig a járdán lehet menni. Vagy lehet menni a Népligettől a Könyves Kálmán körút melletti bringaúton, át a Lágymányosi hídon és a felső rakparton szintén végig a bringaúton (a Délihez is van róla leágazás vagy kicsit tovább a Moszvka térhez is, ahonnan szintén nem gond átgurulni a Délihez). Néhány száz km-t letekertem a környéken, mivel életem felét Kelenföldöm töltöttem.
|
szer. aug. 03, 2005 12:41 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
tomee-ka írta: Szerintetek megér egy e700as Samu 20k-t?? Csak kérdem.. Töltővel? Független?
|
szer. aug. 03, 2005 12:29 |
|
|
Odo
Moderátor
|
Ha jó állapotban van, persze!
|
szer. aug. 03, 2005 12:24 |
|
|
tomee-ka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 196 Tartózkodási hely: Szombathely
|
Szerintetek megér egy e700as Samu 20k-t??
Csak kérdem..
|
szer. aug. 03, 2005 12:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
ha kivonatoztátok magatokat, akkor értelmesebb, bringás útvonalat is ajánlhattok neki!
(mint után átmenni az aluljáron, végig a Budaörsin, fel az Alkotás utcán, stb.)
|
szer. aug. 03, 2005 10:47 |
|
|
Sulla
platina tag
|
simico írta: Azt azért tegyük hozzá, hogy Kőbánya-Kispestről nem megy vonat a Délibe Kelenföldről (akár a pályaudvart, akár a kerületet nézzük) a Délibe nem gond bringával elmenni, lehet menni kerékpárúton (felső rakparton, aztán onnan Délibe vagy Moszkva térre és onnan Délibe) vagy járdán (Kelenföld pu-ról Bartók Béla, Karolina, Alkotás). Üdv Varsóból!
De Kelenföldről megy, vagy rosszul tudom? Ennyi erővel Nyíregyházáról sem megy Pécsre vonat...
Üdv Varsóban!
|
szer. aug. 03, 2005 10:12 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Sulla írta: Határ út, Kőbánya-Kispes, Kelenföld, Déli pu. útvonalat ajánlom.
Határ úttól köki vasútállomásig bicaj, onnan vasút. Még jegyet sem kell venni, Bp.-en belül nem járnak a kallerek.
Azt azért tegyük hozzá, hogy Kőbánya-Kispestről nem megy vonat a Délibe
Kelenföldről (akár a pályaudvart, akár a kerületet nézzük) a Délibe nem gond bringával elmenni, lehet menni kerékpárúton (felső rakparton, aztán onnan Délibe vagy Moszkva térre és onnan Délibe) vagy járdán (Kelenföld pu-ról Bartók Béla, Karolina, Alkotás).
Üdv Varsóból!
|
szer. aug. 03, 2005 10:07 |
|
|
Sulla
platina tag
|
Rozso írta: Határ út (metró megálló) - Déli pályaudvar útvonal mennyire járható biciklivel? Van kerékpárút? Úton vagy járdán menjek? Metró ugye nem visz bicajt?
Határ út, Kőbánya-Kispes, Kelenföld, Déli pu. útvonalat ajánlom.
Határ úttól köki vasútállomásig bicaj, onnan vasút. Még jegyet sem kell venni, Bp.-en belül nem járnak a kallerek.
Mármint ha nem a biciklizés élménye a cél, hanem a sebesség/kényelem.
|
szer. aug. 03, 2005 9:54 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
T68m írta: köcsög bkv elég ****. de azért meg szoktam szivatni őket.
Nehogy egyszer téged szivasson a buszvezető!
|
szer. aug. 03, 2005 9:13 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
CineDOG írta: Árpy írta: Milyet érdemes venni? Attól függ mennyit szánnál rá. 100 körül. Azt hallottam, hogy amelyik közvetlen DVD-re ment, az nem jó. Melyik a jó? DV, Hi8, sima vidókazi ?
|
szer. aug. 03, 2005 9:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Rozso írta: Határ út (metró megálló) - Déli pályaudvar útvonal mennyire járható biciklivel? Van kerékpárút? Úton vagy járdán menjek? Metró ugye nem visz bicajt?
köcsög bkv elég ****. de azért meg szoktam szivatni őket.
mellesleg át lehet gurulni, talán a legkényelmesebb Üllői, Erzsébet híd, Krisztina út.
|
kedd aug. 02, 2005 21:33 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Határ út (metró megálló) - Déli pályaudvar útvonal mennyire járható biciklivel?
Van kerékpárút? Úton vagy járdán menjek?
Metró ugye nem visz bicajt?
|
kedd aug. 02, 2005 21:17 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
A Samsung az, amit nagyon lehúznak...
Canon, Sony, 3CCD-s Pana.
|
kedd aug. 02, 2005 20:41 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Valamit valamiért
Van még Thomson 3CCD-s 370 ezrestért, vagy JVC fél milláért.
Vagy az X szériás Canon-ok (fél milla fölött), azok egyikével kellett anno a BB-ben horrorvideót készítenie a "lakóknak".
(Félreértés ne essék, nem néztem , de azt a részt az összefoglalóban, két reklám közt láttam - és a kamerát is )
Ha ezek túl drágák, akkor 150 ezres alatt a szolgáltatások alapján lehet dönteni, kiugró minőségi különbségek nincsenek.
Anno egy vásárló kérésére kipróbáltuk (ki akartuk próbálni), mi a különbség a képstabilizátor használatával és anélkül készült felvételeken (Samsung kamerával). Még max. zoomon sem láttuk a különbséget...
Üdv!
|
kedd aug. 02, 2005 20:36 |
|
|
CineDOG
a fórum lelke
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2004 16:31 Hozzászólások: 8493 Tartózkodási hely: Nem találom a helyem...
|
Bizony a 3CCD-s pana a legjobb képben, de a legrosszabb kébstabilizátorban. Zoom közben, és gyenge fénynél nem működnek.
|
kedd aug. 02, 2005 20:10 |
|
|